2024-08-11 294 views
每次飲咖啡,都鍾意有精緻嘅拉花喺咖啡上面,飲落特別醒神又開心!☕️意式鮮奶咖啡咖啡加入意式鮮奶,拉花嘅形狀好靚呀!🍝虎蝦青醬扁意粉虎蝦大隻且鮮味十足,扁意粉彈牙爽口,配搭泰式青醬好match!🍔牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黃醬)配薯條🍟漢堡包送上枱時,已經聞到香噴噴!醬汁有芥末蛋黃醬,味道好特別呀!🥩牛肉同bacon🥓都好juicy,同埋蕃茄片同生菜一齊食就好 refreshing。薯條幼身,點上🍅蕃茄醬同辣粉就好惹味!📍Pause It 元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
每次飲咖啡,都鍾意有精緻嘅拉花喺咖啡上面,

飲落特別醒神又開心!

☕️意式鮮奶咖啡

咖啡加入意式鮮奶,拉花嘅形狀好靚呀!

🍝虎蝦青醬扁意粉

虎蝦大隻且鮮味十足,扁意粉彈牙爽口,
配搭泰式青醬好match!

🍔牛肉煙肉漢堡(芥末蛋黃醬)配薯條🍟

漢堡包送上枱時,已經聞到香噴噴!
醬汁有芥末蛋黃醬,味道好特別呀!
🥩牛肉同bacon🥓都好juicy,
同埋蕃茄片同生菜一齊食就好 refreshing。
薯條幼身,點上🍅蕃茄醬同辣粉就好惹味!

📍Pause It
元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
2024-08-10 222 views
🐻元朗元點商場開幕短短兩個月,入去走一圈,差不多大部分都係食肆,真係睇到都興奮,多左咁多選擇,唔怕食到悶。行過Pause it,見到鋪頭光猛鮮明,剛好咖啡癮起,就同🐻👩🏽坐低食個晏。🐻👩🏽叫左個虎蝦清醬扁意粉🍝配Latte☕️,意粉彈牙有口感,青醬新鮮特別,食到淡淡奶油香,虎蝦🦐大大隻。杯Latte 拉花係一隻天馬🐎,睇到好有心思同技巧,飲落柔順香滑。🐻我就點左牛肉煙肉漢堡🍔配凍美式,入口漢堡滿滿牛油香,質感鬆軟,牛肉份量好足,肉味濃厚,配上生菜蕃茄同芥末蛋黃醬,食落好juicy,值得一讚係包裝紙好厚,食完唔會成手汁。凍美式香濃咖啡豆,聞到就醒神,入口酸苦均衡,完全止哂癮,簡簡單單食完午餐,成個人都滿足哂

2024-08-08 245 views
全新商場「元點」係6月已經開幕,係一個大型既商場連接形點同元朗西鐵站,絕對是假日好去處,可以吃喝玩樂一日😉「Pause it」都開左係元點,一間以簡約🪵木色既裝修成打卡既Cafe,可以慢慢舒服享受😌🦐虎蝦青醬扁意粉 $108採用青醬同以蕃茄仔蘆筍煮成的扁意粉,再放上香煎大虎蝦點綴,味道剛好,亦都唔會太膩🌸明太子櫻花蝦意大利粉 $98每條意粉都掛滿明太子櫻花蝦,成個意粉好Creamy,所以意粉上配有一堆青瓜絲🥒,可以中和左好Creamy既感覺,仲有少少既明太子辣,幾過癮😋☕️竹炭鮮奶咖啡 $42黑色既鮮奶咖啡,配上一百分既拉花,係一隻羊頭既拉花,超靚,味道好濃郁既咖啡味👍🏻📍 PAUSE IT (元朗)🗺️ 元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖

🦐虎蝦青醬扁意粉 $108

🌸明太子櫻花蝦意大利粉 $98

☕️竹炭鮮奶咖啡 $42

📍 PAUSE IT (元朗)
🗺️ 元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖
2024-08-06 208 views
Yoho開咗新商場,其中一間令我好開心進駐嘅餐廳就係Pause It啦,因為我同老公都好鍾意佢嘅咖啡。上次假日黎要排隊,今次平日黎悠閑好多!明太子櫻花蝦意大利粉($98)第一次見到隔籬枱食,覺得賣相好靚,所以第二次毫不猶豫就點咗啦!意大利粉好Creamy,每條都沾滿明太子醬及炒香嘅櫻花蝦,鹹香十足!面頭嘅青瓜絲好清新,平衡咗明太子醬嘅膩感。牛肉煙肉漢堡($108)漢堡好厚身,食落有肉汁,生熟到控制得啱啱好。漢堡包都好軟熟,薯條外脆內軟,高質!呢度嘅咖啡好啱我口味,所以周不時都會喺度飲咖啡!咖啡味道濃郁,拉花亦都每次有唔同嘅圖案,好有驚喜!奶啡嘅奶泡都打得綿密,飲到底都仲有拉花!
上次假日黎要排隊,今次平日黎悠閑好多!

明太子櫻花蝦意大利粉($98)

牛肉煙肉漢堡($108)

2024-08-04 149 views
之前一直都想試呢間拉花好靚嘅cafe,而家可以喺新開嘅YOHO MIX商場試到🤩 鋪面設計簡約,明亮寬敞,空間感十足。🍝 明太子櫻花蝦意大利粉 $98意大利粉有嚼勁,非常掛汁,質感濃郁稠密,明太子同櫻花蝦份量足。加埋青瓜絲🥒中和咗口感,變得清爽輕盈。🇮🇹 蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞 $88大力推薦呢個意大利雲吞,菠菜芝士餡綿密香口,加埋酸酸甜甜嘅蕃茄醬,開胃惹味😋☕️ Espresso Tonic $42呢個價位真係好抵,整體清新爽口,尾韻帶有強烈回甘,好適合炎炎夏日飲。☕️ Latte (H) $40係飛馬🦄拉花,圖案細緻🫶🏻 風味帶有堅果+朱古力味,又靚又好味👍🏻職員幾細心,態度唔錯💯

🍝 明太子櫻花蝦意大利粉 $98

🇮🇹 蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞 $88

☕️ Espresso Tonic $42

☕️ Latte (H) $40

職員幾細心,態度唔錯💯
1K
2024-08-04 117 views
Chai Latte印度香料茶拿鐵拉花技術一流,係印第安人模樣,岩晒主題🎉印度香料茶拿鐵香氣撲鼻,氣質迷人。整體感受優雅迷人,非常適合喜歡異國風情的顧客。Charcoal Latte竹炭鮮奶咖啡竹炭鮮奶咖啡外表漆黑神秘,內裡卻意外地順口醇厚。店員的拉花技術亦是一絕,九尾狐造型優雅高雅,令人驚嘆。整體給人時尚前衛的感受,非常適合追求獨特體驗的顧客。全日早餐2 eggs of your choicemixed greens/sourdough toast/baked beans/ frankfurt sausage/bacon/mixed mushroom/tomato份量十足,選料新鮮優質。兩款煎蛋完美烹調,蛋黃流動綿密。配料包括混合時蔬、酸麵包吐司、焗豆、豬肉腸、煙肉和蘑菇,搭配自如,口感豐富。整體營養均衡,非常適合希望享受一頓豐富早餐的顧客。意大利雲吞Ravioli in Tomato and Basil Sauce意大利雲吞包餡飽滿,配以香濃蕃茄羅勒醬汁,十分美味。麵皮Q彈有勁,醬汁酸甜適中,令人回味無窮。適合喜愛義大利菜的顧客。
Chai Latte
印度香料茶拿鐵

Charcoal Latte
竹炭鮮奶咖啡

全日早餐
2 eggs of your choice

意大利雲吞
2024-08-02 86 views
呢間走自然簡約風,光猛整潔坐得好舒適,呢度用餐真的有種在煩囂生活中,暫停一下的感覺!食物亦走清新健康風格菜式加入各款水果、果仁、果籽、新鮮蔬菜,用心烹製「芝麻吞拿魚配柚子醬沙律」南瓜籽和杏仁碎令沙律口感更佳,新鮮吞拿魚配酸甜柚子醬,味道清新,低卡路里,keep fit之選!「慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯」雞肉入味又滑口,米飯軟硬適中,加入啤梨、松子,核桃等新穎配料,口感豐富!真心推薦「薄荷朱古力咖啡☕️」完全係我想要的味道😍淡淡薄荷香氣,加上幼滑朱古力,與香濃咖啡配合得天依無縫,拉花好用心思!我一定會再來,試哂menu 咁多款coffee唔飲咖啡之人亦好多選擇,「凍朱古力」同樣香滑濃郁值得一嘗!

食物亦走清新健康風格
菜式加入各款水果、果仁、果籽、新鮮蔬菜,用心烹製

「芝麻吞拿魚配柚子醬沙律」

「慢煮雞胸配香草汁燴梨意大利飯」

真心推薦「薄荷朱古力咖啡☕️」

唔飲咖啡之人亦好多選擇,「凍朱古力」同樣香滑濃郁
值得一嘗!

2024-07-29 128 views
炎炎夏日吾想系條街逗留太耐,但放假又想搵個地方hea下休息下,最好就系去cafe!YOHO新開一個商場都有cafe,位置比較隱蔽,所以未算好多人。芝麻latte $42呢度既拉花非常厲害,連印第安人都拉到出嚟,芝麻latte味道香濃,飲到啲幼細芝麻粉粒,味道會有少少甜,好飲之餘仲好高欣賞度。Cappuccino $40同樣好靚既拉花圖案,Cappuccino咖啡味香濃。Carbonara $98流心溫泉蛋,蛋漿撈埋落意粉度令意粉更creamy,意粉多之餘硬度適中,煙肉就比較硬身。牛肉煙肉漢堡 配薯條 $108牛肉夠厚身,配煙肉、蕃茄、生菜等配料,2邊麵包有微微烤過,所以有少少脆,芥末醬,味道吾錯,另外有配幼身薯條。

芝麻latte $42

Cappuccino $40
同樣好靚既拉花圖案,Cappuccino咖啡味香濃。

Carbonara $98

牛肉煙肉漢堡 配薯條 $108

Latte嘅拉花好靚,係好精緻嘅獨角獸,兩隻翼嘅拉花清晰而細緻,比例都好好,望見都覺得賞心悅目,咖啡也有一定水準,環境簡約舒服,就算同朋友約埋下午飲杯咖啡都唔錯~凍朱古力🍫明太子櫻花蝦意大利粉🍝明太子醬非常濃稠,而且醬汁之中夾雜住唔少櫻花蝦,濃濃嘅海鮮風味包住每一束意粉,再加上有大量青瓜絲喺意份面,本身以為會唔太夾,但係青瓜絲嘅清爽正好中和咗個醬汁,整體不錯!蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞🍅蕃茄醬好rich,仲有加咗車厘茄,而且羅勒嘅香味都好突出,意大利雲吞嘅餡料同埋調味都剛剛好👌
凍朱古力🍫
明太子櫻花蝦意大利粉🍝

蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞🍅
早幾日去元朗𝐘𝐎𝐇𝐎行街 發現隔籬新開既商場「元點」有超多新餐廳🍴於是就揀左間靚靚𝐂𝐚𝐟𝐞食𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫💕呢度整體裝修都係奶油木色調 望落感覺好𝐰𝐚𝐫𝐦 而且環境同座位都非常闊落 好適合同朋友/另一半靜靜地食下飲下吹下水🫶🏻🍫伯爵茶朱古力一場黎到梗係要試下佢地既招牌拉花飲品❣️不過夜晚唔想飲咖啡 估唔到店員介紹原來呢度大部分熱飲都會有做拉花✨唔一定係咖啡先有!我地呢杯係羚羊拉花🐏超靚超特別呀😍!好少見有𝐃咁複雜既拉花~飲落伯爵茶味好出 之後再慢慢滲出返朱古力既甜味 整體唔會太甜 超好飲😋🥑牛油果莎莎醬炸薯條薯條🍟份量超多!牛油果莎莎同酸忌廉呢個配搭好𝐟𝐫𝐞𝐬𝐡 個莎莎醬仲有粒粒牛油果💚牛油果愛好者必叫🤩🍄‍🟫牛肝菌汁雜菌意大利飯個牛肝菌汁香濃不膩 意大利飯亦恰到好處 夠晒𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲又唔會太爛~最正係面頭有粒超大菇🍄而且咬落𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲一𝐃都唔乾🥫蕃茄醬菠菜芝士意大利雲吞超鐘意呢個❣️菠菜芝士饀味道香濃 同酸酸甜甜既蕃茄醬有強烈對比 味道平衡得好好👍🏻意大利雲吞皮亦非常有口感 唔會太硬 超推薦🌟

🍫伯爵茶朱古力

伯爵茶朱古力
牛油果莎莎醬炸薯條
牛肝菌汁雜菌意大利飯
2024-07-27 146 views
人氣拉花咖啡店終於開到入元朗✨Pause It新店選址區內新商場yoho mix,以純白色配合木系細節營造悠閑氛圍,無論主餐定輕食都可以chill下!🔸虎蝦青醬扁意粉自家製青醬充滿香草及松子獨有香氣,每一條意粉沾滿青醬油香四溢🤤原隻虎蝦煎香後蝦肉彈牙,加上法邊豆及蒜片,令整碟意粉味道層次好豐富!🔸黑椒牛肉多士配薯條酸種多士上放上一大片燒牛肉,微微粉紅肉質嫩滑,黑椒調味恰好;配合火箭菜、辣根醬及流心煎蛋,仲有配菜卡津薯條,又滿足又飽肚🥰🔸紫薯拿鐵Pause It 其中一個signature就係拉花咖啡!今次點既紫薯拿鐵味道微甜順口,仲有可愛海馬拉花,白色奶泡用淺紫色襯托成一幅畫咁😍🔸英國梨冰茶用英國梨調出清新lemonade,裡面有果肉增強口感,啱晒盛夏消暑☀️

🔸虎蝦青醬扁意粉

🔸黑椒牛肉多士配薯條

🔸紫薯拿鐵

🔸英國梨冰茶
2024-07-24 243 views
元朗元點開咗喇,💕 聽人講裏面有好多新嘅餐廳 ,今日終於去試下, 我揀咗一間😍文青cafe呀, 裏面裝修得好靚好高雅, 聽講呢間餐廳嘅(^o^)咖啡質素好高㗎 ,我點咗一個比較特別嘅味道, 就係黑芝麻咖啡啦 ☕,個拉花好靚呀,非常有心思, 原來黑芝麻同咖啡係咁夾㗎 ,佢仲有其他款嘅咖啡☕☕☕.... ,我全部都好想試呀😃 另外 ,餐廳主打all day breakfast ,我叫咗一個好精緻嘅✴️全日早餐🍴 個benedict蛋配有煙三文魚好好食呀,💛賣上一流 還有沙律配菜 ,整個全日早餐看起來很豐富 。另外我點咗✨卡邦尼意粉 ,個醬汁掛曬喺個意粉度話 ,香濃嘅奶油芝士味配有溫泉蛋🍳, 流心蛋黃做得非常出色, 蛋黃未濃鬱。 ✴️朋友點咗🍍 菠蘿梳打特飲, 真係好開胃 ,杯嘢好舊戲呀啱曬夏天飲。 我坐窗邊, 落地玻璃寬敞可以望到好大片藍天呀☁️ ,真係好自癒 。喺呢度休閒咁過咗兩小時,食飽飽之後再去shopping。

2024-07-23 147 views
來到元朗新商場YOHO MIX逛逛,揀了在火鍋店旁的PAUSE IT食晚餐,貪佢可以坐耐啲傾下偈。CAFE店主打飲品,亦有輕食、意粉等供應。⭐ Vanilla latte 雲尼拿鮮奶咖啡點了雲呢拿口味的鮮奶咖啡,上面有靚靚拉花😍厚厚的奶泡又香又滑,啡味不錯,唔加糖都唔會苦。⭐Beef & bacon burger with fries 牛肉煙肉漢堡配薯條主食之一要了漢堡配薯條,漢堡扒厚身多肉汁,醬汁係芥末蛋黃醬,香口甜味唔錯呀。⭐All day breakfast 全日早餐朋友點了全日早餐,賣相不錯,味道還可以,可惜是餐點不熱,且茄汁豆售罄後沒有就沒有了。抵讚係枱面挺大幾好坐,小店無限時亦無最低消費,食得慢點亦不用有壓力😘
CAFE店主打飲品,亦有輕食、意粉等供應。
⭐ Vanilla latte 雲尼拿鮮奶咖啡
⭐All day breakfast 全日早餐
2024-07-19
近年同朋友"搵食"都會搵d 靚靚餐廳/cafe 同樣俾錢食野之外又可以打個卡 😍今次就試左PAUSE IT (元朗)📍元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖環境 乾淨 明亮 簡潔 姐係好適合打卡🙈 好似我呢d 影相唔叻 係到 🙈我覺得點影都無問題🙈伯爵茶鮮奶咖啡 💰44香橙朱古力咖啡 💰42菠菜雜菌班尼迪克蛋 💰88明太子櫻花蝦意大利粉💰98落左訂 唔洗等太耐就有得食🙈香橙朱古力咖啡 橙味有但唔算太出 不過朱古力頗濃👍🏻明太子櫻花蝦意大利粉 望落份量少 但拌均意粉後 個量多到 🙈🙈佢嘅明太子 唔係入口會好辣好鹹個一款 所以大口大口食 都唔會覺得又辣又鹹菠菜雜菌班尼迪克蛋 之前食過類似嘅 都真係得 班尼迪克蛋 但今次又有沙律🙈 又有麵包 🙈所以食落好有層次 次外 佢嘅沙律更有種令人開胃嘅感覺🙈#karlee90s #yuenlong #元朗 #元朗美食 #cafe #打卡 #foodiehk #foodie #foodieblogger #pauseit #pauseithk #咖啡拉花 #打卡咖啡店 #coffeehk
近年同朋友"搵食"都會搵d 靚靚餐廳/cafe
同樣俾錢食野之外又可以打個卡 😍
今次就試左PAUSE IT (元朗)

📍元朗朗樂路1號元點L1 樓B120號舖

菠菜雜菌班尼迪克蛋
之前食過類似嘅 都真係得 班尼迪克蛋
但今次又有沙律🙈 又有麵包 🙈
所以食落好有層次 次外 佢嘅沙律更有種令人開胃嘅感覺🙈

元朗又多一間高汁cafe選擇,之前好鍾意去旺角店Pause it,由舊店食到佢搬,依家仲進駐元朗,之後可以多啲機會去。白色木系採光設計,stylish時尚感,唔洗排長龍,提升悠閑感。𖤮 𖤮 𖤮𖦲牛肝菌汁雜菌意大利飯 $88米飯煮得恰到好處,最欣賞牛肝菌汁,香濃不膩𖦲ADB 全日早餐 $108正常發揮,酸種包外脆內軟,腸仔比正常大,唔太咸,分量十足𖠚香橙朱古力咖啡$42抽象拉花,原來係羚羊😂橙香+朱古力味好平衡,啡味相對比下去,但整體係好高質

𖤮 𖤮 𖤮

𖦲牛肝菌汁雜菌意大利飯 $88
米飯煮得恰到好處,最欣賞牛肝菌汁,香濃不膩

𖦲ADB 全日早餐 $108
正常發揮,酸種包外脆內軟,腸仔比正常大,唔太咸,分量十足

𖠚香橙朱古力咖啡$42

2024-07-07
$140 (Lunch)
  • 香橙朱古力咖啡
  • 牛肝菌汁雜菌意大利飯