「Pheromone Dessert」 大滿足 - Sugar overload想要呃like?呢間甜品就最適合 不單只視覺效果一流 味道不會因為只有外表沒有內涵焦糖燉蛋 配薄荷曲奇雪糕 $46燉蛋夠滑 而且有濃濃的 自然的vanilla 香一見到那些 vanilla seeds 就知道不是用上精油 抵讚窩心一刻 $98原味Waffles + 朱古力Waffles + 朱古力雪糕熱愛朱古力的朋友 一定絕對要試這個 Waffles 夠香重點 新鮮 軟硬適中 濕度剛好曾經食過一間 就算浸在雪糕中 依然乾硬 從此不再回頭這個份量夠2-3人 Happy Share芒果沙冰用上真芒果+冰 我那被寵壞的舌頭 非常敏感一試便知道是不是真芒果 沒有糖水或假芒果味 味道清新不過當冰熔開 便開始有點淡友人點的檸檬益力多沙冰 酸酸甜甜 中和剛剛好布朗尼棉花堡綠茶雪糕 + Strawberry Cotton Candy芒果火焰冰花飯後甜品除了令你非常滿足甜品賣相一流更可以呃 Like 哈哈經常有人排隊 一班朋友飯後聚一聚的好地方
想要呃like?
焦糖燉蛋 配薄荷曲奇雪糕 $46
飯後甜品除了令你非常滿足
甜品賣相一流更可以呃 Like 哈哈
經常有人排隊 一班朋友飯後聚一聚的好地方

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
1K
2016-07-04 264 views
其實係呢條街食甜品真係有好多選擇,叫我去揀都唔知點揀好,朋友時常看住open rice 好快就揀了這間甜品店,入到去望到D裝修就好似令你置身在一個好有歐陸feel 嘅空間感覺!朋友推薦我棉花堡系列,但我對棉花糖麻麻地,於是叫了另一款特色甜品,窩心一刻$98因有心太軟丶Pheromone窩夫、朱古力窩夫、同雪糕,而雪糕有四種口味選擇,朱古力,雲呢拿丶曲奇、綠茶,今次朋友揀了綠茶口味,一個選擇就可以一次過有多種口味品嘗!分量更足以兩人一起完成!製作需時!望下四周,同朋友傾談一會兒後主角上枱!兩大塊窩夫在下,在窩夫上面有一球綠茶雪糕丶同朱古力心太軟!廚師好細心地將窩夫切開4份,剛剛好綠茶雪糕係其中一份上,雪糕軟滑,配埋香脆窩夫一凍一熱入口,直的不錯!另外朱古力心太一切開,裡面嘅流心朱古力已經認不住從裡面衝出來!同窩夫一起入口又有另一種幸福嘅感覺!不消片刻已同朋友吃完!完來除了棉花堡系列外,重有窩夫系列值得推介比大家!
Type of Meal
Other
2016-07-04 460 views
食完晚餐,當然要去食一個甜品,思考好耐,最後決定去黑布街碰碰運氣,最後3人決定揀Pheromone Dessert~由於下面鋪面無位,店員要求我地到上層,不過可能因為平日關係,客人唔多,所以上層除左燈之外……冷氣係無開,所以我地一上到樓上,焗到Hi Hi,又有一陣“up”味,開冷氣又只係開一部,成半個鐘都未涼,簡直好似趕你快啲走咁香蕉法式班戟配雪糕 - 幾正常嘅甜品,班戟入面有啲好似甘脆粒咁,都幾特別~芒果法式撈麵 - 入面都有雪糕球一個,不過可惜,麵係用班戟皮做,份量唔多,而且cream多過乜,3個人食都膩到想嘔
Other Info. : 由於我地食完飯先去食,所以想叫住兩份甜品先,點知,店員喺我地食緊嗰時同我地講“每人最少要叫一份食品”,我地即刻搵佢menu有冇寫……佢menu無講明,最後我地問另一個店員,佢話,門口有貼 我地最後當然都有叫足3份,走嗰時望一望門口……係呀,佢有張貼話要每人最少要order一份,但係……蚊咁細隻,如果唔需要等位,你根本唔會有時間留意佢玻璃門張貼咗呢個潛在規則
2016-06-20
$50 (Dinner)
2016-07-01 149 views
晚飯後找甜品,滿足另一個胃。。誰不知。。。。。。芒果法式撈麵 曲奇雪糕麵。原來係班戟切成的條狀,微微的蛋香味,班戟皮製作得頗薄,班戟皮配上曲奇雪糕,味道頗夾。。但整杯撈麵極奇多忌廉,令整個甜品的滿意度降至極低。極低。。。。。這樣的甜品收取這樣的價錢,還要收加一服務費。。。。。(哭)
晚飯後找甜品,滿足另一個胃。。誰不知。。。。。。

芒果法式撈麵 曲奇雪糕

這樣的甜品收取這樣的價錢,還要收加一服務費。。。。。(哭)
2016-06-30 270 views
今晚同完阿妹食完飯就去食甜品。由於佢6月生日,見到呢張就走入去試下啦。餐廳以白色做主題。餐廳內擺滿畫同相。餐具餐具有心形,好感覺得好sweet...粉紅的椅子,好fancy...由落單到上菜的時間,大約10分鐘。係差唔多時間,因為要焗ga ma士多啤梨梳乎里士多啤梨味好濃,食落去初時唔太甜,但越食越甜。梳乎里又起得好高。雪糕唔算太突出。食落去無咩味。但唔算甜。份量唔太大個。
餐廳以白色做主題。餐廳內擺滿畫同相。
餐具
餐具有心形,好感覺得好sweet...

粉紅的椅子,好fancy...

士多啤梨梳乎里

2016-06-28
Type of Meal
Last Night Supper
2016-06-30 297 views
今完雞煲就行過隔黎睇下有咩甜品食,見到呢間甜品店食緊生日優惠,6月生日免費任選一客甜品,但要收返加一。但留意同行朋友都要叫一客先可以啊。點左綠茶雪花冰($55),雪花冰夠凍,但綠茶味就淡左少少,有落左少少煉奶。如果佢落多少少煉奶應該味道會更好!不過值得一提既係,呢間舖頭既紅豆係好企理一粒粒無茸既,反而咁樣配埋雪花冰食個口感仲好,有野咬下嘛。穀類早餐粟米片配雪花冰係唔會有錯既,撈冰食一邊凍一邊脆,自我感覺良好。小丸子煮到夠熟唔會好硬,但同個冰個味唔太襯。不過說實話,要我真金白銀攞$60出黎食花個雪花冰,我就應該唔會食。份量一般,toppings唔多,亦無咩花巧。
綠茶雪花冰
小丸子煮到夠熟唔會好硬,但同個冰個味唔太襯。
2016-06-29
$30 (Last Night Supper)
綠茶雪花冰
個環境好明顯係走少女(熟女)路線。 餐牌好似本雜誌咁。綠茶慕絲棉花堡,最吸引嘅地方就係嗰舊粉紅色棉花糖。杯入面就係雪糕、綠茶慕絲、紅豆蓉、爆谷同燕麥,綠茶慕絲同紅豆蓉正常,爆谷同燕麥好腍,唔太討好,感覺上呢個係好睇但味道麻麻嘅甜品。
個環境好明顯係走少女(熟女)路線。
餐牌好似本雜誌咁。

2016-06-25 157 views
旺角多甜品店,今晚亂打亂撞入左呢間。朋友叫左呢個麵包系甜品。麵包唔係特別脆,好多cream,絕對岩cream怪,所以朋友食得好開心,其實佢可以買支cream直接吱落肚食。。我就麻麻喜歡cream,所以食左拌碟既朱古力雪糕,雪糕好難會唔好食。呢個甜品得個飽字。
旺角多甜品店,今晚亂打亂撞入左呢間。朋友叫左呢個麵包系甜品
2016-06-25 208 views
食完雞煲之後例牌唔想返屋企住通常都會再下一城到附近吃甜品就隔離見到呢間夢幻甜品店我講緊嘅夢幻係嗰個棉花糖球入去坐低裝修好靚特別喜歡佢哋嘅水晶燈好優雅的設計大家七嘴八舌之後終於可以落orderBaileys 酒香疏乎厘配雪糕 Baileys 酒味濃但不苦澀能夠食出Baileys味的特色我欣賞它適度的酒味可以刺激味蕾淡淡Baileys獨特香味最得我歡心不會只是平淡的蛋味口感輕盈而且軟棉棉的加上在旁的雪糕配合得宜~~~口感好有層次呢Pheromone 精選 有窩夫~~心太軟~~雪糕~~同埋焦糖香蕉單是賣相已讓人食指大動用刀輕輕一切心太軟朱古力醬從中心緩緩流出有如泉湧的流心效果熱辣辣既朱古力醬+凍冰冰既雪糕加上焦糖香蕉燒得好靚有一點脆脆的效果但焦糖味又不會蓋過香蕉的味道口感與味道都很好食完個人超開心呀綠茶控見到會好開心嘅 green tea special下次都會再嚟試吓一個很特別的名字費洛蒙
食完雞煲之後

食完個人超開心呀
綠茶控見到會好開心嘅 green tea special
下次都會再嚟試吓一個很特別的名字

費洛蒙
$65 (Last Night Supper)
  • Baileys 酒香疏乎厘配雪糕
2016-06-22 155 views
吃飽飯,就係甜品時間,行咗去黑布街試吓呢間啲甜品。芒果法式撈面用pancake皮做面,創意好。點之試落之後,就由高山去到底谷了,芝麻雪糕少之有少,面的份量可以,cream的份量就多到冇得頂,好似唔駛錢咁。另外,職員的態度更是一絕,最好禮貌係同你講有最底消費和收錢時,仲要收10%service charge. 呢間店,真係ONLY ONE次幫襯
吃飽飯,就係甜品時間,行咗去黑布街試吓呢間啲甜品

芒果法式撈面

2016-06-20
$50 (Last Night Supper)
2016-06-21 133 views
同朋友行街行到攰通常都會搵間cafe坐下傾計飲下野今晚同朋友食完飯行完街又唔捨得番屋企就過左黎呢條街食甜品條街勁熱勁口乾 見間間都要等位就等呢間人少d嘅😂😂😂本來以為都要等幾張枱,原來有一班人等大枱😁😁😁正一入坐就點左杯凍飲同兩個甜品第一個係芒果拿破倫個皮好脆好薄口感唔錯嘅芒果都甜 不過咁熱嘅天氣真係好希望會有d冰涼感 因為d cream 係常溫,所以失色左如果用凍吉士可能仲正😋😋😋窩夫就選左焦糖香蕉朱古力雪糕香蕉面有燒香左嘅焦糖,脆卜卜窩夫係新鮮整都好脆身,不過味道比較淡Cream都係常溫 雪糕我選擇左朱古力一冷一熱好正👍🏻😋飲品係最後黎。。。好在一早叫店員比水我飲,唔係真係渴死檸檬益力多沙冰正常貨仔😂😂😂不過水水地 容易入口無咁凍😝😝😝
同朋友行街行到攰通常都會搵間cafe坐下傾計飲下野
今晚同朋友食完飯行完街又唔捨得番屋企就過左黎呢條街食甜品
條街勁熱勁口乾 見間間都要等位
就等呢間人少d嘅😂😂😂
本來以為都要等幾張枱,原來有一班人等大枱😁😁😁正

一入坐就點左杯凍飲同兩個甜品
第一個係芒果拿破倫
個皮好脆好薄口感唔錯嘅
芒果都甜 不過咁熱嘅天氣真係好希望會有d冰涼感
因為d cream 係常溫,所以失色左
如果用凍吉士可能仲正😋😋😋
窩夫就選左焦糖香蕉朱古力雪糕
香蕉面有燒香左嘅焦糖,脆卜卜
窩夫係新鮮整都好脆身,不過味道比較淡
Cream都係常溫 雪糕我選擇左朱古力
一冷一熱好正👍🏻😋

飲品係最後黎。。。
好在一早叫店員比水我飲,唔係真係渴死
檸檬益力多沙冰
正常貨仔😂😂😂
不過水水地 容易入口無咁凍😝😝😝
2016-06-17
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$161 (Last Night Supper)
2016-06-03 234 views
呢日10點,我和朋友係旺角搵甜品食,朋友熱烈推介呢間!於是我地就決定食呢間!出面個裝修都幾靚嫁!不過地方鈿左啲!甘我地叫左2樣野,有冰火焦糖燉蛋和pheromone 精還!首先,呢個冰火焦糖燉蛋,上面嘅cream好好味道啊!正!入面嘅燉蛋係滑嘅,仲係甜而不膩!正再配上一個自選雪糕,都算幾豐富嫁!之後,呢個pheromone 精還組合真係不得不讚!本人俾呢個有85分!有窩夫有心太軟有雪糕仲有香蕉!都係$88!仲要好好味!真係一舉3得!一定要叫呢個!
呢日10點,我和朋友係旺角搵甜品食,朋友熱烈推介呢間!
於是我地就決定食呢間!

出面個裝修都幾靚嫁!不過地方鈿左啲!

首先,呢個冰火焦糖燉蛋,上面嘅cream好好味道啊!正!

入面嘅燉蛋係滑嘅,仲係甜而不膩!正

再配上一個自選雪糕,都算幾豐富嫁!

有窩夫有心太軟有雪糕仲有香蕉!

都係$88!仲要好好味!真係一舉3得!

一定要叫呢個!
pheromone 精選
2016-05-28
pheromone 精選
2016-05-03 412 views
抹茶控 見到都好窩心嘅甜品💚窩夫抹茶味重,好厚切🤗外脆內軟😋加上忌廉,紅豆蓉食就吾會咁乾身~忌廉份量可以再多d#綠茶 雪糕好香,吾會好重冰感!加左兩支朱古力棒同杏仁碎美觀感同口感都增強😎抹茶心太軟確系做到流心嘅效果👍茶味極濃郁仲有回甘,令人喜出望外

• 窩心一刻
  • 脆脆芒果一口酥
2016-05-03 2534 views
掛念HeSheIt的抹茶心太軟,但太多人,所以到附近的甜品店,順便試食一下。這次都試了不少東西,最吸引還是抹茶控系列,我有點想全叫。哈哈~首先來了香蕉法式撈麵,我的朋友一心以為是真.撈麵,一吃之下,原來是班cake皮~哈哈~我覺得口感不錯哦~說真,甜品店又怎會有真.撈麵呢!作為一個咖啡狂又怎會錯過一間店的咖啡。我叫了鮮忌廉咖啡。咖啡味還算可以,偏甜,我覺得上面的忌廉太多,飲到底只飲到忌廉...有點失望。試新品,芒果脆脆一口酥。外面類似炸麵包,包著芒果。其實是不錯,但我初嘗的感覺不太好,裡面的芒果太凍,凍傷牙齒了%>_<% !這個外內的溫差太大,放多一陣才吃比較好\(╯-╰)/ !最後我最期待的抹茶心太軟出場!!!裝飾很美,特別是中間的蝴蝶!立即品嚐:OMG....(>﹏<) 好苦...其實我喜歡抹茶,都預料會苦,但也苦得太過分了!我覺得不太好味,應該說...有比較下,這一間都不算太好吃。~_~  難得我還期待了很久...總結: 這間甜品店應該有利在環境不錯,和...開在HeSheIt的附近吧…甜品只是ok\(╯-╰)/ 。
香蕉法式撈麵
作為一個咖啡狂又怎會錯過一間店的咖啡。我叫了鮮忌廉咖啡。

試新品,芒果脆脆一口酥。

最後我最期待的抹茶心太軟出場!!!

裝飾很美,特別是中間的蝴蝶!
抹茶心太軟
立即品嚐:OMG....(>﹏<) 好苦...

~_~  難得我還期待了很久...

2016-04-30
$130 (Last Night Supper)
香蕉法式撈麵
2016-04-28 321 views
返左一日工,最好就係同朋友一齊去食下甜品啦~旺角有好多間甜品最後我地都係選擇左呢一間朋友話超好食既甜品。芒果法式班戟,見到就已經覺得好食,食落口又係點....首先班戟上面放左一塊蝴蝶酥,真係好特別。班戟皮好薄可以見到入面既忌廉,食左一啖入面有滿滿既忌廉同芒果,芒果好甜,如果加埋雪糕一齊食仲正。 布朗尼棉花堡,上面粉紅色的棉花糖睇到就想快D食落口啦,玻璃杯有雪糕同布朗尼再加入少少巧克力粉及杏片。雲呢拿雪糕上面放左好多朱古力粉,我就唔係好LIKE啦~唔覺得自己食緊雲呢拿味雪糕 布朗尼口感是紮實緊密,好重朱古力味道同杏仁片一齊食好特別。

布朗尼口感是紮實緊密,好重朱古力味道同杏仁片一齊食好特別。
2016-04-07
  • 芒果法式班戟