2023-04-15
今日朋友帶我去太子月橋正宗越南湯粉,她極力推薦這間小店,一試之下,非常有驚喜!小店裝修簡約,自助掃code 落單,但老板娘又會主動幫長者落單,非常細心!我和朋友點了以下食物:招牌火車頭湯河$69有牛腩、牛展、牛肉、牛丸,仲有大量牙菜、香菜配料,份量十足!湯頭濃郁但一點也不咸,牛腩夠淋又入味,牛肉爽嫰,河粉幼滑,值得一試!香茅豬扒湯檬粉$57豬扒好大份,新鮮即炸熱辣辣,而且肉汁多一點也不乾身,果然是必吃之一!越式紙米卷 $30紫米卷材料非常豐富,有大大塊扎肉、米粉、青瓜、紅蘿蔔、生菜絲,卷皮都好滑,味道唔錯!越式炸春卷$32春卷是我的最愛,又係新鮮即炸,外脆內軟,料頭又多,大大件,朋友和我都非常滿足!最後梗係點埋杯椰汁紅豆冰,為呢餐畫上完美句號!總括來說,餐廳食物水準非常好,抵食又好味,而且老闆娘好好客,非常有親切感,下次會再回來光顧!
我和朋友點了以下食物:
招牌火車頭湯河$69