2024-05-19
同朋友去開大圍食野,搵到呢間日本料理,平日7點去到唔算多人,可以揀位坐,之後先慢慢多人~我地一入餐廳就送上玄米茶,服務態度好好👍🏻我地叫左幾樣野食share下🤤🍱沖繩便當呢盒集合左多款野食嘅便當,好豐富😍 咖喱飯香濃惹味,唔會過辣~吉列千層芝士豬扒外脆內嫩,芝士香味同豬扒完美結合🧀汁燒金菇牛肉麵嘅牛肉嫩滑,金菇吸收哂醬汁嘅精華,口感一流🤤仲有埋螺肉同刺身,分別帶d爽脆同海鮮嘅鮮甜,三文魚、帶子有鮮味👍🏻🍚特色五色丼+三文魚麵豉湯三文魚滑嫩,北寄貝嘅甜,帶子嘅鮮、赤蝦同海膽嘅組合,鮮味濃郁,配埋醋飯真係一絕!視覺上吸引,味道都不錯👍🏻呢個丼送埋三文魚麵豉湯,湯入面有三文魚塊,肉質爽滑👍🏻加埋三文魚嘅油脂同埋麵豉湯嘅咸香令湯汁嘅味道更加鮮美🤤🐙關西風章魚小丸子係我最愛嘅章魚小丸子🤤總共有四件,外層酥脆,內裏章魚嘅鮮嫩與彈性真係岩岩好😋😋😋飲品:巨峰茉莉花綠茶係餐後解膩嘅好選擇👍🏻巨峰茉莉花綠茶芳香怡人,而且入口清新🤤飲完晒仲可以伶走成個樽繼續飲🥹呢到環境幾舒服,好岩傾計,我同fd最後係到傾計傾到關門先走😂同埋服務質素都相當不錯,性價比幾高👍🏻
🍱沖繩便當
🍚特色五色丼+三文魚麵豉湯