2023-08-24 35 views
Pizza Mura是一家最近在海港城開張的韓國餐廳,環境舒服,對住無限大海景。大韓君主甜辣炸雞薄餅配抹茶曲奇批邊緣少係期間限定。這道薄餅融合了韓國炸雞的經典味道,加上甜辣醬汁的調味,給人一種辛辣甜美的口感。抹茶茶味濃郁。如果你是海鮮愛好者,他們的漁夫蕃茄會海鮮絕對是不能錯過的。這道菜以新鮮的海鮮為主,搭配豐富的蕃茄醬汁,讓海鮮的鮮甜味道得到了很好的彰顯。不管是口感還是味道,都給人一種滿足的感覺。芝士脆條經過烤箱烘烤而成,味道香脆可口,絕對是一個讓人上癮的小吃。最後,他們的蜂蜜牛油秘製炸雞是一道非常受歡迎的主菜。這道炸雞以韓式炸雞為基礎,加入蜂蜜和牛油的獨特配方,使得炸雞更加香甜多汁,外酥內嫩。每一口都能感受到蜂蜜和牛油的香氣,絕對是肉食愛好者的最愛。

我地點左唔少fusion菜式。pizza嘅芝士拉絲超正🫶我地點嘅江南牛仔芝士量多。餡料牛小排充滿韓式風味,鹹香批底同韓式甜味牛扒醬同佢地自家製麵糰三者配合得好好。我地特別加左金芝邊(番薯同芝士),令pizza味道更香甜同更濃奶香。批底質感有啲似糯米糍,帶脆口同微微咬口。蜜糖牛油炸雞都好好味,上面灑滿咗大量嘅蜜糖粉。微甜味道同雞肉好夾,雞肉嫩滑多汁。其他食物都好好味,特別係韓風蟹肉塔配黑米烤薄餅都好好味。配埋泡菜蛋黃醬,令所有材料完美融合。多款食物嘅配搭都新鮮而出奇!但估唔到出黎效果非常夾。整體嚟講,今餐非常滿足🫶,而且員工都非常友善細心!我一定會再返嚟試其他口味嘅pizza😋

• 江南牛仔
  • 炸雞
工作一整日之後,特別想食啲邪惡嘅食物!揀Pizza炸雞就啱晒,原來尖沙咀開咗新嘅分店,仲要對住海景添!👍🏻 泡菜海灣芝加哥店舖嘅麵團主要成分為黑米、綠茶、小球藻以及12種天然穀物混合後低溫發酵至少24小時,以上的健康麵糰係韓國榮獲國家專利,當中芝加哥薄餅係佢嘅招牌,批邊加咗杏仁同糖霜,食落帶微甜。輕輕一切,拎起,就能夠做到拉絲效果,忌廉芝士軟心批邊食落特別鬆軟,口感煙煙韌韌,特別欣賞佢嘅蛋黃同千島醬汁,混合得特別惹味,加配大小愛吃既蟹棒同鮮蝦,爽甜既洋蔥,點綴左整個薄餅。👍🏻蜜糖蒜泥炸雞炸雞有六件或十二件的選擇,油分唔多,外皮薄脆,面頭更加灑上左好多嘅蒜泥醬,相當滋味,鍾意食辣嘅小編更加問職員拎咗支Tobacco沾沾。👍🏻飲品芒果熱情果冰凍茶,叫咗少甜,味道清香,而且啱晒食完炸雞解一解油膩 裏面嘅環境都幾寬闊

👍🏻 泡菜海灣芝加哥

👍🏻蜜糖蒜泥炸雞

👍🏻飲品

裏面嘅環境都幾寬闊
2023-08-22 44 views
相信大家都對呢到嘅pizza都唔陌生 去過幾次 真係一試難忘 經過見到尖沙咀新開張 忍唔住即刻食🥰食物高質配上海景 視覺味覺同享受🌊.📌群蟹派對Large 13’’ $193 Pizza顏色好鮮艷 topping有: 蟹肉, 鮮蝦, 紫洋蔥, 燈籠椒, 粟米, 木魚絲, 蘑菇 以BBQ醬, 酸忌廉同意大利香芹調味 配搭好清新 口感味道都好豐富✨蟹肉同蝦好鮮甜🦀🦐芝士份量超多 勁拉絲 不過個鹹香就有啲搶左配料嘅味🧀️如果海鮮份量多啲 相信味道會更鮮😆推介轉配金芝邊(+$45) 幼滑蕃薯慕絲加車打芝士&mozzarella 食落軟綿綿🍠蕃薯嘅清甜加埋番茄醬底 就算有滿滿嘅芝士 都唔覺漏👅.📌釜山炸軟殼蟹 $148軟殼蟹炸到金黃色 好吸引🤩分開蟹身同蟹腳去炸 每個位都有薄薄一層香脆炸皮 軟殼蟹好鮮甜帶點鹹香 有唔少蟹膏 但蟹肉就少啲🦀旁邊係田園沙律配泡菜蛋黃醬 沙律菜爽脆 醬汁好開胃 似辣辣地嘅芥末醬🥗.📌Mango Passion Iced Tea $48冰茶好香芒果味 熱情果味就唔太出🥭食pizza配杯清甜冰茶 真係好爽好解膩🍹

📌群蟹派對Large 13’’ $193

📌釜山炸軟殼蟹 $148
軟殼蟹炸到金黃色 好吸引🤩

📌Mango Passion Iced Tea $48
Mango Passion Iced Tea
Mango Passion Iced Tea
呢間𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮店最近係尖沙咀開左分店位於海港城 位置更方便而且比其他分店更有空間感 窗邊位置仲可飽覽到維港海景每次都必點芝加哥系列嘅𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 超正❤️🔸泡菜海灣芝加哥 $𝟐𝟐𝟑呢款𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮嘅批邊係用咗蜜糖杏仁邊,口感非常香脆。𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮用料好豐富,有鮮蝦、蟹肉棒、菠蘿、粟米、燈籠椒、火腿、蜜糖、杏仁片、蘑菇、洋蔥同埋多款芝士,再加埋牧場醬同埋泡菜蛋黃醬一齊焗真係絕配,好味到停唔到口,有爆多邪惡嘅芝士,拎起拉絲絕對無問題。🔸蜂蜜蒜泥炸雞 $𝟏𝟐𝟑/𝟔件呢到嘅韓式炸雞好正宗,每件雞都即叫即炸,上菜時仲熱辣辣。雞件外皮炸到金黃香脆,裡面嘅肉質嫩滑多汁,一啖咬落去口感外脆內軟。蜂蜜蒜泥味亦都好香,每件雞都好入味,食落勁惹味。🔸𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑪𝒐𝒐𝒍𝒆𝒓 𝑨𝒅𝒆 $𝟒𝟖呢杯飲品荔枝味香濃,甜度啱啱好,飲落好涼快。🔸 𝑷𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆 𝑨𝒅𝒆 $𝟒𝟖菠蘿同檸檬氣泡水真係好夾,感覺非常清新,邊食炸雞邊飲好正。
呢間𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮店最近係尖沙咀開左分店
位於海港城 位置更方便
而且比其他分店更有空間感
窗邊位置仲可飽覽到維港海景
每次都必點芝加哥系列嘅𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 超正❤️

🔸泡菜海灣芝加哥 $𝟐𝟐𝟑

🔸蜂蜜蒜泥炸雞 $𝟏𝟐𝟑/𝟔件

🔸𝑳𝒚𝒄𝒉𝒆𝒆 𝑪𝒐𝒐𝒍𝒆𝒓 𝑨𝒅𝒆 $𝟒𝟖
呢杯飲品荔枝味香濃,甜度啱啱好,飲落好涼快。

🔸 𝑷𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆 𝑨𝒅𝒆 $𝟒𝟖
菠蘿同檸檬氣泡水真係好夾,感覺非常清新,邊食炸雞邊飲好正。
2023-08-20
Dinner
呢間餐廳都hit左好耐😎見佢地尖沙咀新開左分店,有得望住維港海景食嘢,就緊係襯機去試吓啦🍕泡菜海灣芝加哥Pizza $223有好多料,如雙倍馬蘇里拉芝士🧀、芝士條、菠蘿、蝦🍤、泡菜蛋黃醬等,Pizza批邊鬆軟,鋪滿哂杏仁片同蜜糖🍯,一拎起件pizza d芝士成個瀑布咁🌊芝士控必食,建議要3個人share食🍴🍗玫瑰炒年糕炸雞(6件) $148期間限定❣️玫瑰醬即係奶油白醬加辣醬,甜甜地又辣,點落啲啱啱炸起嘅炸雞到就緊係無得彈啦😋炸雞🍗肉多、皮脆肉嫩唔厚粉,非常唔錯👍🏻如果年糕再Q彈啲就更prefect 😋🍓Strawberry Makgeolli $78士多啤梨味米酒,酒味唔會好勁,甜甜地咁幾易入口,夠開胃😜,啱晒好似我哋咁,又食Pizza又食炸雞嘅時候飲🤘🏻Overall餐廳位置同氣氛就唔洗講❤️望住大海景食Pizza係別有一番滋味🥰食物質素唔錯,有興趣可試吓

🍕泡菜海灣芝加哥Pizza $223

🍗玫瑰炒年糕炸雞(6件) $148

🍓Strawberry Makgeolli $78

Overall
2023-08-16
2023-08-20 74 views
I've never tried any Korean pizza before, so this is my first time! It offers a fluffy Korean fusion pizza that I was a little hesitant about at first, especially the dough flavors like green tea and black rice. I ordered the Gangnam Cowboy pizza, and the toppings were all wonderfully cheesy. It had a hint of sweetness that wasn't cloying. We got the special gold edge crust, and even though the sweet potato cheese may sound unusual but it freaking works well.Another highlight was the honey butte

Another highlight was the honey butter fried chicken. The chicken remained crispy even while we waited for the pizza to arrive, which took about 10-15 minutes! So tender yet so juicy and the honey powder just enhanced the flavor.

We also tried the squid ink seafood risotto, octopus salad, and the Korean crab tian, which were all delicious. Made with fresh ingredients and flavorful seasonings, they were bursting with flavors. Wanna go back again to try their green tea dough and can't wait to dine in again!

我以前從未試過韓國pizza,今次係我第一次食!Pizza maru提供鬆軟嘅韓式fusion pizza,一開始我有d猶豫個味道,尤其係綠茶和黑米等麵團口味。我點了江南牛仔pizza,配料融合大量芝士,帶著一絲甜而不膩的味道。我地哋特別轉左金芝邊,儘管番薯加芝士呢個組合聽起來怪怪,但效果卻非常好。 另一個亮點係蜂蜜牛油炸雞。即使我哋等埋pizza先食,過咗10-15 分鐘雞肉仍然酥脆!嫩滑又多汁,蜂蜜粉增強咗味道。 我哋仲點咗墨魚汁海鮮意大利飯、章魚沙律同韓風蟹肉塔,全部都很美味。採用新鮮食材和美味調味料製成,味道鮮美。好想再次返去試佢哋嘅綠茶麵團餅底,期待再次用餐!

• Gangnam  Cowboy  pizza
  • Honey  butter  fried  chicken
2023-08-17 81 views
作為Pizza控,我終於黎朝聖。仲要黎尖沙咀新分店,可以嘆埋維港景。半半炸雞口味4選2,有12件,呢個份量3-4人分享幾適合。我地揀左蜂蜜牛油同火辣味。前者係乾身款(蜂蜜牛油味嘅調味粉),微甜幾香;後者係少少濕(火辣味嘅醬汁),唔會太辣。炸粉唔厚好脆身,肉質嫩滑。太陽蕃茄芝加哥呢個超級拉絲真係無得輸,雙重芝士Mozzarella +Parma Cheese,芝士味好香濃。仲有蕃茄仲辣肉腸嘅香味。至尊熱狗意粉意粉彈牙又creamy,配料有辣肉腸、蘑菇、車厘茄、mozzarella cheese。仲有一大條法蘭克福腸,如果切片上應該會更吸引。脆炸章魚仔脆身章魚仔配上Maru凱撒醬,都唔錯。Gentleman Lager/Peach Ade/Strawberry Makgeolli 逢星期一至五4-8點仲係Happy Hour添。

半半炸雞

太陽蕃茄芝加哥

至尊熱狗意粉

脆炸章魚仔
脆身章魚仔配上Maru凱撒醬,都唔錯。

逢星期一至五4-8點仲係Happy Hour添。

2023-08-07
$300 (Dinner)
星期六晚一行三人衝左去試新開張無耐嘅Pizza Maru尖沙咀分店⭐️我哋大概晚上7:30去到,等10分鐘就有位啦!🤭雖然坐得唔近海景,不過都無助我哋大吃大喝嘅雅興🫃🏼一打開menu即刻衝去Pizza嗰幾頁!我哋嗌咗個十吋嘅「🇰🇷韓國烤肉芝加哥」!之前食過另一款,一直對佢拉到十吋長嘅Mozzarella念念不忘!點知今次真係無失望喎💕(啊!不得不提嘅係佢上菜速度超級快🏃‍♂️落單無耐,傾一陣間計,第一碟嘢食就送到啦!)襯熱食一拉出嚟勁厚勁拉絲🤭每件上面有牛小排🥩蕃茄🍅Pepperoni 各一片!批底勁薄,啲餡基本上係用啲芝士🧀️托住嘅!睇圖就見到啦!不過可能因為佢啲芝士太多,所以識落都真係有少少漏🤏🏻!下一味要介紹嘅係泡菜煙鴨胸卡邦尼!個汁比常之濃厚,kimchi嘅酸酸辣辣可以中和返芝士同cream嘅味道🍝好吃!喜歡!賣相同味道都好高分!作為全晚第一啖擺入口嘅食物好開胃呢❤️😋😋最後嘅最後!係玫瑰芝士年糕炸雞🍗!喺出邊餐廳都試過嗌玫瑰芝士,今次先真係發現原來玫瑰芝士入面係冇玫瑰嘅哈哈!😋😙味道係想像得到嘅少少辣嘅芝士味道!唔係好濃好拉絲嗰啲!咁就唔會好快食到好膩啦🍗🧀️!值得一讚嘅係,佢嘅炸雞啲

泡菜煙鴨胸卡邦尼

值得一讚嘅係,佢嘅炸雞啲粉唔厚喎🫣基本上都係啖啖雞!唯一麻麻地嘅係個年糕!略嫌有點乾呢🥺🥺!
玫瑰芝士年糕炸雞(六件)

我地每人嗌左一款飲品!分別係Aperol Spritz / Maru Punch / Lychee Mojito (本身我嗌Pineapple的不過都ok嘅)!

我哋三個都覺得飲品麻麻,純粹係食炸雞就一定要飲啲酒!下次可能自己帶支水就得😂!

依加已經無之前咁難book位等位了!可能都開多左分店!下次平日book位再坐近海景啦!🤓🌊
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
泡菜煙鴨胸卡邦尼
玫瑰芝士年糕炸雞(六件)
2023-08-12 1595 views
多次光顧這裡,每一款薄餅都令我讚不絕口。由於食客眾多,很自然地需要等候座位,但這個餐廳的環境營造得明亮清新,並提供了多種美食選擇,包括沙拉、年糕、炸物、特色薄餅和韓式炸雞等等。而且每道菜的份量都十分豐盛,所以約上三五好友來這裡開心享用美食絕對是最好的選擇。這裡的性價比非常高,絕對值得再次光臨。蜂蜜牛油秘製炸雞 (6件) $118炸雞外皮為熱辣辣的酥脆口感,內部則保留著豐富的肉汁,入味十足。這份炸雞包含了雞胸肉、雞槌、雞上腿和雞翅膀等多個部位,每一塊都有不同的風味。蘸上蜂蜜牛油粉後,味道更加甜美可口。而且這份六件的份量十分慷慨,非常超值。韓國烤肉薄餅 $148薄餅的餅底煙韌可口,番茄醬底帶來濃郁的酸甜開胃口感,上面還加上了大量的拉絲蘇里拉芝士,散發著濃厚的芝士香氣。再搭配上香辣的韓式烤牛肉超正。Peach Lime iced tea $48不會過於甜膩,口感清新怡人。Pink Berry Ade $48紅莓微酸的粉紅莓莓汽水,口感冰爽清甜。

蜂蜜牛油秘製炸雞 (6件) $118
韓國烤肉薄餅 $148
韓國烤肉薄餅
Peach Lime iced tea $48
不會過於甜膩,口感清新怡人。
Pink Berry Ade $48
紅莓微酸的粉紅莓莓汽水,口感冰爽清甜。
Pink Berry Ade
2023-08-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
韓國烤肉薄餅
Pink Berry Ade
  • 蜂蜜牛油秘製炸雞
2023-08-12 52 views
海運大廈有好多餐廳都可以望住海景食嘢,但價錢都相對貴。行街見到Pizza Maru開咗分店又有新菜式就入咗去試吓😋😋一入到去俾個景suprise到。 大部份座位都可以望到維港嘅景色。可以一路食一路睇幻彩詠香江😂芝心maru大哥朋友唔太鍾意食韓國特式pizza,所以揀咗個相對大路既。 pizza用左雞肉配搭大阪燒既醬同沙律醬。比較番茄醬底濃味但又唔會太漏魚香青椒炸雞炸雞撈左蜜糖同灑左好多魚仔乾。比平時食嘅炸雞多咗一個口感同魚香。餐牌寫青椒以為係普通嘅青椒,點知原來係青楊辣椒🌶️。就咁食會過辣,但配雞食就好有刺激感😂另外叫左三杯米酒,酒味唔濃,好易入口👍🏻
海運大廈有好多餐廳都可以望住海景食嘢,但價錢都相對貴。

芝心maru大哥

魚香青椒炸雞

另外叫左三杯米酒,酒味唔濃,好易入口👍🏻

2023-08-11 1078 views
Pizza Maru尖沙咀有分店喇😋仲可以對住個維港景食,開心🤘🏻✨太陽蕃茄芝加哥超級拉絲係Pizza Maru其中一個咁受歡迎嘅原因,真係拉到好高😆雙倍mozzarella cheese加上Parma cheese,芝🧀️味濃郁。再配上芝士條、辣肉腸、蕃茄同意大利香芹,不錯。✨半半炸雞四款口味揀兩款,蜂蜜牛油/火辣/蒜香甜辣/芝士,我地揀頭兩款。炸雞好香辣,肉質都好嫩滑。尤其喜歡火辣味,辣度剛好夠惹味。蜂蜜牛油味係乾身嘅款式,帶微甜,牛油味幾香。✨至尊熱狗意粉一黎就eye-catched by條法蘭克福腸,真係好大條😆配料有辣肉腸、蘑菇、車厘茄、mozzarella cheese,再配上黑橄欖同巴西草,又creamy又香。✨脆炸章魚仔章魚仔大大隻,炸粉唔厚,配上Maru凱撒醬,如果再脆啲就更好🙌🏻✨Gentleman Lager星期一至五 4-8pm Happy Hour價只需$59/475ml(平時要$87架!)ABV有7.6%,好飲🙌🏻Peach Ade - 桃味汽泡飲品,幾爽Strawberry Makgeolli - 士多啤梨味米酒,唔會太甜,都幾易入口

✨太陽蕃茄芝加哥

✨半半炸雞

✨至尊熱狗意粉

✨脆炸章魚仔

✨Gentleman Lager

Peach Ade - 桃味汽泡飲品,幾爽

2023-08-07
$250 (Dinner)
2023-08-09 99 views
Cioppino Pizza 意式燉海鮮薄餅🍕 $138餐廳嘅薄餅全部都好出名,今次試用酸酸甜甜嘅蕃茄醬做base 嘅燉海鮮薄餅🥫,入面有大量可以拉絲嘅芝士🫕、爽口大蝦🍤、脹卜卜嘅新鮮青口、唔會太煙韌嘅魷魚圈🐙、橄欖、蕃茄蓉🥫,成個配搭開胃又好食Garlic butter sea whelk pasta 海螺蒜香牛油意粉 🍝 $108呢一款海螺牛油意粉嘅性價比好高,一上到黎已經聞到淡淡牛油香氣🧈,裏面嘅配料有大概六七隻爽口海螺🐚、蕃茄片🍅、洋蔥粒🧅、火箭菜🥬、芝士碎等,而且略帶辣味,食落去幾惹味又creamy,幾正呀Jeju orange juice 🍊 (L) 韓國濟州橙汁 $38Brown rice green tea (R) 玄米綠茶 🍵 $38左邊嘅韓國濟州橙汁唔會太甜,飲落去好冰凍,味道清新😍,而右邊嘅玄米綠茶除咗用玄米浸泡之外,仲有淡淡大麥清香,可以燒解韓國食物嘅油膩感,好健康又夾!Maru caesar salad 🥗 Maru 凱撒沙律 $113熱門嘅凱撒沙律有豐富配菜,包括好fresh 嘅羅馬生菜、煙肉乾🥓、唔會太硬嘅炸麵包粒🍞、斑馬臣芝士🧀️、黑胡椒,配埋自家製凱撒沙
Cioppino Pizza 意式燉海鮮薄餅🍕 $138

Garlic butter sea whelk pasta
海螺蒜香牛油意粉 🍝 $108

熱門嘅凱撒沙律有豐富配菜,包括好fresh 嘅羅馬生菜、煙肉乾🥓、唔會太硬嘅炸麵包粒🍞、斑馬臣芝士🧀️、黑胡椒,配埋自家製凱撒沙律醬,係一款組合清新嘅經典appetiser
2023-08-07 77 views
喺海港城LCX買完野見肚餓,咁啱見到新開張無耐既Pizza Mura,行過時已經聞到香濃Pizza味道,一於入去試下。漁夫蕃茄會海鮮材料有藍青口、虎蝦、帶子、魷魚,口感豐富多樣,海鮮的鮮味在蕃茄醬的調味下更加突出,另外意大利香芹的香氣也增添了一份清新的風味。芝士脆條馬蘇里拉芝士的濃郁搭配上酥脆的脆條,令人回味無窮,記得要襯熱食,拉絲效果一流。太陽蕃茄芝加哥薄餅薄脆餅底豐滿,食落好鬆軟,芝士充滿整個Pizza,搭配上蕃茄醬和蕃茄,酸酸甜甜令到食落唔會覺得好漏。蜂蜜牛油秘製炸雞炸雞酥脆的外皮包裹著嫩滑多汁的炸雞肉,炸得剛剛好唔會好油膩,炸雞可以揀半份或全份,非常貼心。

漁夫蕃茄會海鮮

芝士脆條

太陽蕃茄芝加哥薄餅

蜂蜜牛油秘製炸雞
2023-08-05 128 views
其實海運大廈真係冇咩餐廳可以食>_<價錢亦相當之高!!呢間餐廳對我嚟講都算係窮人恩物😂!!一個pizza 10吋都係百零蚊.海港城嚟講呢個價錢真係好平民!Pizza味道就不過不失啦~可能本身實在太有期望啦!!因為聽人哋講其他分店經常成日排隊餡料其實都叫多嘅 !炸雞份量六件 除咗隻雞髀同雞翼其他都冇乜肉~我哋叫咗甜酸汁 個汁OK嘅 !反而係個炸魷魚都幾有驚喜!!魷魚好淋同埋好有鮮味!啲炸粉唔算好多><仲有沙律醬可以點~~~
其實海運大廈真係冇咩餐廳可以食>_<
價錢亦相當之高!!
呢間餐廳對我嚟講都算係窮人恩物😂!!
一個pizza 10吋都係百零蚊.
海港城嚟講呢個價錢真係好平民!

Pizza味道就不過不失啦~
可能本身實在太有期望啦!!
因為聽人哋講其他分店經常成日排隊
餡料其實都叫多嘅 !

反而係個炸魷魚都幾有驚喜!!
魷魚好淋同埋好有鮮味!啲炸粉唔算好多><
仲有沙律醬可以點~~~