2024-04-08 116 views
主打手製pizza及多款意粉,裝修別緻坐得舒服🎈香蒜大蝦炒意粉炒意粉有濃郁蒜香及牛油香🧄口感偏煙韌,唔錯👍🏽配料有蝦肉、粟米粒粒同青椒、洋蔥絲,整體口感豐富午市時間加$16可以配油醋沙律🥗🎈香濃鮮茄豬柳焗飯以QT code落單時可以揀少飯,幾貼心醬汁加有蕃茄粒同菠蘿粒🍅酸酸甜甜好開胃,豬柳份量都唔少,肉汁豐富唔油膩,送飯一流🎈芝士焗西蘭花即叫即焗🥦西蘭花加香濃芝士🧀基本上見到都會點嚟食,特別在加咗沙律菜裝飾,擺盤有誠意🎈檸檬惹味烤雞烤雞皮脆肉嫩,內裡熱辣辣好有肉汁,醬汁甜甜哋又有檸檬清香🍋幾有驚喜,推介👍🏽🎈蜂蜜薄荷茶🎈即磨咖啡
主打手製pizza及多款意粉,裝修別緻坐得舒服

🎈香蒜大蝦炒意粉
炒意粉有濃郁蒜香及牛油香🧄口感偏煙韌,唔錯👍🏽
配料有蝦肉、粟米粒粒同青椒、洋蔥絲,整體口感豐富
午市時間加$16可以配油醋沙律🥗

🎈香濃鮮茄豬柳焗飯
以QT code落單時可以揀少飯,幾貼心

🎈芝士焗西蘭花

🎈檸檬惹味烤雞

🎈蜂蜜薄荷茶
🎈即磨咖啡
2024-03-30 67 views
今日去左新蒲崗搵食,呢間薄餅怪獸,真心推介,價錢平民得嚟又好食,覺得佢pizza仲好食過連鎖店。呢間位於仁愛街,出面有錶位,我同朋友入去食,都見吾少人揸車來外賣,仲有吾同搵食平台,係開party嗌嚟送返屋企都正喎。我同朋友點左兩個意粉,吞拿魚白汁扁意粉,同雜菌忌白汁意粉,即叫即整,勁大碟,食完都勁飽,吞拿魚配白汁很夾,而且佢都幾多汁,每條意粉都有汁,好正。而雜菌都好岩口味,因為點了pizza同雞,所以配呢個菇意粉食冇咁膩,佢落好多菇,有冬菇,金菇,雞脾菇等,同樣都係多汁,yummy.Pizza是最好味的,嗌了吞拿魚特色,勁好食,即叫即整,個餅底外脆內嫩,有吞拿魚,菠蘿,煙肉,芝士,好食啊。價錢又吾貴,先73元,個pizza 仲係心心形,打卡一流。仲點了雞翼,36元4隻,有幾隻味,點左甜酸味雞翼,雞翼大大隻,是泰式甜酸辣醬嗎?少少辣,很惹味,一咬雞翼仲保留到肉汁,好味呀。餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。

餐是包餐飲或湯,整體都很好,會再光顧或點外賣。

2024-03-30 78 views
我最近試咗千島海鮮pizza,覺得味道一般般,唔算特別出色。我訂咗外賣,送到嚟嘅時候,我嘅pizza已經變形晒,有啲失望。首先講講味道,千島海鮮pizza嘅醬汁好淡,一啲味道都冇。我覺得配料方面有啲問題,海鮮嘅新鮮度唔夠,有啲海鮮嘅質感唔好,令整個口感有啲失敗。同埋個pizza嘅餅底,我覺得唔夠鬆軟,有啲硬硬嘅感覺,令我食嘅時候少咗啲享受。另外,外賣送到嚟嘅時候,我發現個pizza已經變形晒,好似被壓扁咁。可能係送貨過程中嘅處理唔夠細心,令到我嘅用餐體驗受到影響。我對pizza monster嘅千島海鮮pizza嘅評價一般般。味道方面有啲普通,材料新鮮度唔夠好,外賣送到嚟又變形晒,令我嘅用餐體驗唔太滿意。如果

2024-03-29
Waiting Time
30 Minutes (Delivery)
$80 (Lunch)
2024-03-28 71 views
📍PIZZA MONSTER同家人/朋友聚會成日食酒樓都食到悶搞下新意帶佢地幫襯pizza小店🥳要暴風吸入食曬D pizza‼️🍕🤤🤤🍕怪獸多寶大批 ($178)呢到既pizza真係勁足料‼️比pizza既份量震驚到❗❗❗怪獸多寶有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉🫑🧅Pizza底係厚批底新鮮熱辣辣焗出黎批邊脆卜卜好好味👍🏻😋🍕辣肉腸大批 ($178)辣肉腸批除左有辣肉腸片既香辣味之外仲配有海量既芝士🧀一拎起個pizza會做到芝士拉絲既感覺🤤勁吸引❗🍕曼克頓大批 ($178)曼克頓材料有洋蔥、青椒、辣肉腸、蘑菇、豬肉🫑🧅如果唔食牛肉既可以嗌呢款👍🏻都係非常足料❗pizza食落口又脆又香會令你一啖接一啖食唔停🤤🍕🍗招牌炸雞 ($20件)估唔到pizza店都有高質既炸雞‼️呢間既炸雞即點即炸所以每件雞都係熱辣辣🔥炸雞既炸粉唔會好厚仲食到雞件本身既肉汁係又脆又juicy既感覺👍🏻值得一試✅🍗惹味烤雞 ($21件)如果唔想咁熱氣但又想食雞🐥可以嗌呢款焗既烤雞烤雞用蜜糖烤焗出黎仲有片檸檬比你吱檸檬汁增加酸甜感🍋雞件皮脆肉嫩睇相都見到佢焗得幾靚👍🏻🐥檸檬蜜糖雞翼 ($53 6隻)蜜糖雞翼既
📍PIZZA MONSTER

同家人/朋友聚會成日食酒樓都食到悶
搞下新意帶佢地幫襯pizza小店🥳
要暴風吸入食曬D pizza‼️🍕🤤🤤

🍕怪獸多寶大批 ($178)
呢到既pizza真係勁足料‼️
比pizza既份量震驚到❗❗❗
Pizza底係厚批底
新鮮熱辣辣焗出黎批邊脆卜卜好好味👍🏻😋

🍕辣肉腸大批 ($178)
辣肉腸批除左有辣肉腸片既香辣味之外
仲配有海量既芝士🧀
一拎起個pizza會做到芝士拉絲既感覺🤤勁吸引❗

🍕曼克頓大批 ($178)
曼克頓材料有洋蔥、青椒、辣肉腸、蘑菇、豬肉🫑🧅
如果唔食牛肉既可以嗌呢款👍🏻
都係非常足料❗
pizza食落口又脆又香
會令你一啖接一啖食唔停🤤🍕

🍗招牌炸雞 ($20件)
估唔到pizza店都有高質既炸雞‼️
呢間既炸雞即點即炸
所以每件雞都係熱辣辣🔥
炸雞既炸粉唔會好厚
仲食到雞件本身既肉汁
係又脆又juicy既感覺👍🏻值得一試✅

🍗惹味烤雞 ($21件)
如果唔想咁熱氣但又想食雞🐥
可以嗌呢款焗既烤雞
烤雞用蜜糖烤焗出黎
仲有片檸檬比你吱檸檬汁增加酸甜感🍋
雞件皮脆肉嫩
睇相都見到佢焗得幾靚👍🏻

🐥檸檬蜜糖雞翼 ($53 6隻)
蜜糖雞翼既味道同烤雞既味道差唔多
如果想食啖啖肉既建議嗌烤雞
如果想過下口癮既嗌雞翼就可以開心share🥳

🐷秘製燒豬排骨 ($178)
燒豬排骨想試好耐‼️但要多D人嗌先食得曬❗
今次呢個豬排骨焗到好金黃色好靚
不過排骨既質感乾左少少同咸左少少
仲有薯條伴碟
份量黎講真係好大碟👏🏻

🍟美式炸薯條 ($52)
同朋友share嗌多個薯條

價錢比連鎖店平份量亦足❗✅
推介一定要試呢到既pizza同炸雞🍕🐥
一齊支持小店💪🏻支持用心製造食物既餐廳🫡
2024-03-27
$150 (Dinner)
  • 怪獸多寶批
2024-03-25 36 views
黎開新蒲崗整野就搵下有咩好西食!叫到呢間薄餅店好似唔錯就試下啦招牌炸雞果然叫得做招牌冇令人失望老公大讚佢炸得岩岩 肉汁夠juicy!心形夏威夷pizza夠灑浪漫 岩灑同另一半一齊食 味道都幾好 手工製餅底好鬆化!香蒜大蝦炒意粉好足料 有好多配菜(洋蔥青椒)雖然係炒意粉但一d都唔dry~美式拼盤有洋蔥圈、德國腸、炸魚、薯條估唔到炸魚有驚喜,外脆內軟好好食 喜出望外 本身仲以為係個d急凍炸到好硬既魚柳,下次都會再叫

果然叫得做招牌冇令人失望
老公大讚佢炸得岩岩 肉汁夠juicy!

美式拼盤
有洋蔥圈、德國腸、炸魚、薯條

2024-03-25
$150 (Dinner)
  • 美式拼盤
2024-03-23 27 views
打波前係附近搵野食見間鋪細細間但都唔少人就入左去試下入到去見到個quote 好正令我諗係Friends 入面嘅Joey🤣見間鋪叫薄餅怪獸無理由唔食薄餅所以叫左個細嘅Mexican Chillies佢係厚批黎,兩個人食啱啱好其實我個人黎講鐘意厚批多啲餅底岩岩好熱辣辣 完全冇燶🤩仲要好多料不過本身以為佢好辣,點知又唔算可能因為我揀咗蕃茄汁底冇揀到辣嘅醬所以所有辣嘅來源都係來自嗰啲辣椒然後我哋嗌咗兩件烤雞我朋友揀咗檸檬烤雞 我揀咗麻辣雞肉好滑 個麻辣醬汁好夠辣!正!然後我哋再叫咗豬手拼香草腸仲要有勁多薯條食到超飽一睇啲薯條嘅顏色就知道唔係用啲萬年油去炸好味!!食咗咁多嘢先$300 唔使好抵以後打波前有多個選擇㨂🥳🥳
打波前係附近搵野食
見間鋪細細間但都唔少人就入左去試下

入到去見到個quote 好正
令我諗係Friends 入面嘅Joey🤣

見間鋪叫薄餅怪獸
無理由唔食薄餅
所以叫左個細嘅Mexican Chillies
佢係厚批黎,兩個人食啱啱好
其實我個人黎講鐘意厚批多啲
餅底岩岩好熱辣辣 完全冇燶🤩
仲要好多料
不過本身以為佢好辣,點知又唔算
可能因為我揀咗蕃茄汁底
冇揀到辣嘅醬
所以所有辣嘅來源都係來自嗰啲辣椒

然後我哋嗌咗兩件烤雞
我朋友揀咗檸檬烤雞 我揀咗麻辣
雞肉好滑 個麻辣醬汁好夠辣!正!

然後我哋再叫咗豬手拼香草腸

食咗咁多嘢先$300 唔使
好抵
以後打波前有多個選擇㨂🥳🥳

2024-03-12 49 views
去完睇戲想食d heavy野,朋友介紹我黎呢間野食,新幕崗平時人流唔會太多,野食種類唔少叫左薄餅、闊條麵、檸檬雞翼、芝士焗西蘭花、烤雞和炸雞,加杯梳打千島海鮮心型薄餅 $73🩷🍕嗯…係心心形狀🤣 好似話細薄餅都係心型🤣🤣 海鮮配料不少,千島醬風味配海鮮就一向都開心的😆。薄餅口感厚度適中海鮮焗闊條麵 $65 🍝白汁+海鮮,繼續係經典配搭,闊條麵軟硬適中,份量十足檸檬雞翼4隻 $36🍋🐣🪽推薦一號🤣,檸檬的清新調味,配上烤得剛剛好的雞翼,外脆內嫩,開胃小食必選😂芝士焗西蘭花 $63🥦🥦晚飯食個菜🥬 口感爽脆配融化左的芝士,fresh+濃郁的配搭檸檬惹味烤雞 $23+2轉脾🍋🍗外皮焦香內肉嫰滑汁唔少,勝在滿口肉肉😍招牌炸雞 $22+2轉脾🍗🫢外皮蘇脆唔算太油膩,裡面鎖到汁,調味唔重,食得到雞肉的鮮甜味柚子梳打🍹+$15朋友喜愛的油膩上加上fresh drink,成件事變得無咁邪惡(感覺上)🤣🤣🤣

千島海鮮心型薄餅 $73🩷🍕

海鮮焗闊條麵 $65 🍝
白汁+海鮮,繼續係經典配搭,闊條麵軟硬適中,份量十足

檸檬雞翼4隻 $36🍋🐣🪽

芝士焗西蘭花 $63🥦🥦

檸檬惹味烤雞 $23+2轉脾🍋🍗
外皮焦香內肉嫰滑汁唔少,勝在滿口肉肉😍

招牌炸雞 $22+2轉脾🍗🫢

柚子梳打🍹+$15
檸檬惹味烤雞
招牌炸雞
千島海鮮心型薄餅(細)
海鮮焗闊條面
檸檬惹味烤雞
招牌炸雞
千島海鮮心型薄餅(細)
海鮮焗闊條面
2024-03-07 72 views
PIZZA係香港人至愛美食之一,今日去呢間位於新蒲崗既PIZZA店,裝修以工業風為主,灰色牆身上貼滿薄餅容器裝飾,好有創意。檸檬蜜糖味雞翼:雞翼非常juicy,充滿檸檬既清香,酸甜開胃。怪獸多寶薄餅:總共切成六件,每件分別以洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉炮製而成,超級豐富,配搭傳統蕃茄醬底,即叫即焗,現場食無得輸。白汁海鮮焗闊條麵:雜錦海鮮分別有蟹柳、墨魚、蜆肉、蝦肉,闊條麵被白汁均勻包裹著,香滑creamy。吉烈炸蝦沙律:吉烈炸蝦炸得酥脆,配新鮮沙律菜,正好中和番個油膩感。全日早餐:材料豐富,包括雞蛋、蕃茄、粟米、沙律菜、煙肉、香草腸、牛角包;烚蛋感覺健康,牛角包烘得香噴噴。總結,食物新鮮又好味,小店價錢親民,所以堂食外賣都人流不絕。

Type of Meal
Dinner
  • 檸檬蜜糖味雞翼
  • 怪獸多寶薄餅
  • 白汁海鮮焗闊條麵
  • 吉烈炸蝦沙律
  • 全日早餐
2024-03-06 47 views
小店主打既Pizza,批底可選厚批或薄批,有細中大size,值得一提係呢度有個限量供應既心型Pizza,想食就要早D去。除左Pizza,仲有多款意粉、焗飯、沙律、小食,凡惠顧意粉或焗飯,送餐湯一客或熱飲一杯。田園沙律:柚子油醋醬汁,令沙律菜既爽脆口感更突出,新鮮又健康。雞翼:煎到金黃色,雞肉嫩滑,原味都非常好食。美式拼盤:一次過滿足晒四個願望,包括香草腸、薯條、洋蔥圈、魚柳,薯條和洋蔥圈炸到脆卜卜,香草腸和魚柳啖啖肉。怪獸多寶Pizza:餅底每日新鮮手製,現場烤製,薄餅邊位特別鬆脆,配料有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉,實屬人氣之選。茄汁香濃鮮茄豬柳焗飯:豬柳已幫客人預先切開,再將香草、芝士、火腿、菠蘿、蕃茄、蘑菇,加上濃香蕃茄汁,鋪滿在飯面,滋味在心頭。總結,食物份量十足,街坊價錢,坐得舒服,最啱三五知己嚟,一起享受美好時光。

雞翼:煎到金黃色,雞肉嫩滑,原味都非常好食。

Type of Meal
Dinner
  • 田園沙律
  • 雞翼
  • 美式拼盤
  • 怪獸多寶Pizza
  • 茄汁香濃鮮茄豬柳焗飯
2024-02-28 40 views
在Pizza Monster這家餐廳裡,每一道菜都展現了他們對食材的用心和對料理的熱情。怪獸多寶(Pizza)的口感豐富,每一口都充滿濃厚的番茄醬和新鮮食材的風味,讓人回味無窮。熱蜂蜜薄荷茶是他們的招牌飲品,清涼的薄荷搭配溫暖的蜂蜜,帶來一種獨特的口感和養生的享受。對於喜愛茶飲的人來說,這杯茶絕對是一大亮點。秘製燒豬排骨是Pizza Monster的另一道時令菜,並非每天都會提供,肉質鮮嫩多汁,烤製得恰到好處,讓人一試愛上。而招牌炸雞則是絕對的必點之選,外脆內嫩的口感,搭配特製醬汁,讓人欲罷不能。最後的焦糖窩夫配雪糕(豆腐雪糕)是完美的結尾,香甜的焦糖窩夫搭配清新的雪糕口感,讓人享受到甜點的幸福感。總的來說,Pizza Monster給人的不僅僅是美食的享受,更是一種用心和熱情所打造出來的餐廳氛圍。如果你想要品嚐新鮮美味的料理,感受優質的用餐環境,千萬不要錯過這家令人驚艷的餐廳。

農曆年食咗好多傳統嘅中式食物,今日諗住搵啲西式嘢食,上網睇吓,見到呢一間有讃無彈,而且係小店,仲一心諗住幫襯吓,鼓勵吓多啲小店可以發展起上嚟。經過外賣平台,叫咗pizza 套餐,有薄餅、有飯、有小食、又有湯。點知真係估到估唔到,由頭到尾冇一樣嘢好食,好耐冇試過,要用「難食」這個詞語去形容啲食物。個Pizza味道非常古怪,又有菠蘿又有罐頭桃,但係就好似焗唔熟,啲味道好似搽咗牛油嘅隔夜麵包,個湯係蕃茄膏加水加咗少許雜菜。總言之,講都講唔晒,真係嘥錢,又嘥心機。
Delivery
2024-02-07 41 views
环境:舊區的小店,格外有一份親切感。 今次閒日來吃下午茶,點了大家都讚好的怪獸多寶pizza及招牌炸雞併薯條。 Pizza的餅底非常鬆脆,比大型連鎖店的好吃得多。炸雞外皮脆,肉保持嫩滑,也不會乾身。 薯條也有薯仔味,是新鮮炸出來的。店舖細細,但有長長的雅座,侍應見我抱住BB, 主動安排我同老公坐雅座。服務態度十分好,好有親切感。雖然很少到土瓜灣吃飯,但這間小店絕對可以再試。 今次人均消費約$50,下午茶有呢個質素,價錢合理。
[薄荷]环境:
舊區的小店,格外有一份親切感。

雖然很少到土瓜灣吃飯,但這間小店絕對可以再試。

今次人均消費約$50,下午茶有呢個質素,價錢合理。

2024-01-22 44 views
新蒲崗原來開左間新鋪,有Pizza、意粉,好多選擇,岩晒同friend可以食到各自想食嘅野!我地叫左香蒜大蝦炒意粉、迷你批套餐、檸檬雞翼、芝士煙肉焗薯蓉、柚子梳打同青檸梳打🤤🥢 香蒜大蝦炒意粉我本身好鐘意蒜味嘅野食,而呢個意粉夠蒜白之餘,彈牙有嚼勁,加埋香蒜同大隻鮮嫩嘅蝦,味道非常鮮甜同滋味👍🏻成個菜式搭配得恰到好處,要佢滿分💯🥢 辣肉腸迷你批呢個迷你批係心型 好特別😍size岩岩好,一個女仔可以食得晒又夠飽👍🏻辣肉腸嘅辣度適中,肉腸鮮嫩多汁,同迷你批一齊食更加好味🤤🥢 檸檬雞翼我地再叫左啲小食,呢個檸檬雞翼絕對係雞翼控嘅最愛!雞翼煎得金黃,每一口都帶有濃郁的檸檬香氣,非常清新開胃👍🏻肉質鮮嫩多汁,配上檸檬嘅酸酸甜甜味道,我地好快就食晒🤤🥢芝士煙肉焗薯蓉另一個小食都岩晒芝士控!薯蓉綿密滑順,芝士同煙肉嘅香味融合一齊,層次分明,濃郁又滋味🤤🥢柚子梳打柚子梳打清新酸爽,加埋柚子嘅香甜,非常解渴同開胃👍🏻🥢青檸梳打青檸梳打酸甜可口,口感清爽,好適合搭配Pizza👍🏻最後我地食得好飽好滿足,又可以係到傾好耐計,坐得好舒服!值得下次再黎~

🥢 香蒜大蝦炒意粉

🥢 辣肉腸迷你批

辣肉腸迷你批

🥢 檸檬雞翼

🥢芝士煙肉焗薯蓉

芝士煙肉焗薯蓉

🥢柚子梳打

柚子梳打清新酸爽,加埋柚子嘅香甜,非常解渴同開胃👍🏻
柚子梳打

🥢青檸梳打

青檸梳打酸甜可口,口感清爽,好適合搭配Pizza👍🏻
青檸梳打

辣肉腸迷你批
芝士煙肉焗薯蓉
柚子梳打
青檸梳打
2024-01-13 30 views
夜晚收工同朋友嚟左呢間餐廳食晚飯,一入到去見到餐廳佈置好有聖誕氣氛,環境舒適。用qr code 落單,menu 既價錢適中。我地果日叫左兩款pizza ,煙三文魚薄批($178),黑松露雜菌薄批($138),檸檬蜜糖雞翼($53),芝士焗西蘭花($63)仲有啲小食。兩款批都好好食,同埋唔洗等好耐就有得食,上餐速度有效率,啱晒啱啱收工肚餓咗好耐嘅人士。黑松露雜菌薄批既菇味濃,而且配料十足,唔會太乾或者太濕,味道豐富。唔會食Pizza嘅時候淨係食到餅底而冇配料。檸檬蜜糖雞翼同樣唔太乾,雞翼都係大大嚿,多肉汁。仲有檸檬上碟,影相一流。芝士焗西蘭花份量足,而且翠綠唔會煮太耐太淋或者煮到變色。再加上芝士同忌廉,味道好夾好食。餐廳整體感覺好,環境清潔整齊,唔嘈雜。食物賣相靚,多餐點選擇,而且份量十足。

黎開airside"扮"工,唔想成日幫襯大型連鎖店,Google map見呢間小店幾近airside,行路去唔洗10分鐘,終是就約埋同事去食個放工飯。雖然餐廳面積不大,大概可容納三十人,但環境舒適悠閒,仲好有心思咁佈置周圍,迎接聖誕節。煙三文魚Pizza $178揀左大szie同薄批煙三文魚唔會過咸同保持到質感,唔散。薄批微脆,但唔會好似餅乾咁乾,食多幾件都唔會太飽(可能只係我大食 )美式拼盤$92有香草腸、薯條、洋蔥圈和魚柳。全部係即炸,上枱時保持到溫度同脆度,無得輸。檸檬蜜糖雞翼$53 六隻估唔到雞翼都有擺盤,擺盤既沙律仲要幾新鮮。雞翼大大隻,有肉汁,外層有檸檬既香味同淡淡蜜糖既甜味。秘製燒豬排骨$178啖啖肉,肉質彈牙,燒得幾有肉香。選擇都幾多,仲有午餐下午茶餐廳兒童餐學生餐自取優惠。

煙三文魚Pizza $178
揀左大szie同薄批

煙三文魚唔會過咸同保持到質感,唔散。

美式拼盤$92
有香草腸、薯條、洋蔥圈和魚柳。
全部係即炸,上枱時保持到溫度同脆度,無得輸。

檸檬蜜糖雞翼
$53 六隻
估唔到雞翼都有擺盤,擺盤既沙律仲要幾新鮮。
雞翼大大隻,有肉汁,外層有檸檬既香味同淡淡蜜糖既甜味。

秘製燒豬排骨
啖啖肉,肉質彈牙,燒得幾有肉香。

選擇都幾多,仲有午餐下午茶餐廳兒童餐學生餐自取優惠。