薄餅癮起!今日自己一個人食lunch,於是去左薄餅怪獸食pizza!獨食一個細批 無難度🤣🤣1.怪獸多寶 $73好足料!有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉同大量芝士!烤焗火喉適中!批底夠厚,易咬又煙韌!材料亦保持到juicy~2.原件烤雞沙律 $78另上柚子油醋汁🫶🏻沙律份量足,又新鮮,好抵食!烤雞皮香肉嫩,又大隻!呢個lunch好滿足!😋😋😋餐廳環境光猛乾淨,店員態度亦好👍🏻🫶🏻
獨食一個細批 無難度🤣🤣

1.怪獸多寶 $73

2.原件烤雞沙律 $78
另上柚子油醋汁🫶🏻
沙律份量足,又新鮮,好抵食!
烤雞皮香肉嫩,又大隻!

呢個lunch好滿足!😋😋😋
餐廳環境光猛乾淨,店員態度亦好👍🏻🫶🏻
2023-09-17
Type of Meal
Lunch
2023-09-15 690 views
今晚和朋友想吃pizza, 於是便去了新蒲崗這間pizza店吃晚餐.拿坡里烤雞Pizza (細)($73): 材料有蘑菇, 雞蛋, 雞肉.  雞肉烤得幾香, 同埋個pizza係用番茄醬, 酸酸甜甜咁又好開胃.  Pizza個底都算薄, 唔厚, 所以食落一d都唔溜.我自己本身都中意食薄的批, 所以這個pizza都好岩我口味.是日餐湯: 番茄雜菜湯, 酸酸甜甜幾開胃, 不錯.跟餐要左凍檸茶少甜.麻辣雞翼6隻 ($53): 麻辣雞翼幾香口, 辣辣地又幾正, 幾惹味.(細)千島海鮮Pizza $78: Pizza用千島海鮮醬, 的確幾好食, 因為我本身都中意食千島海鮮醬, 然後pizza入面海鮮份量都多, 幾好食. 而且價錢方面都好抵, 才$78.芝士煙肉焗薯蓉 : 焗薯蓉真的好香滑, 芝士非常邪惡, 加埋煙肉就更加香口, 好正.芝士焗薯條 ($62): 薯條炸得幾香脆, 芝士味香濃, 不錯.埋單叫左咁多野食都只係$308, 真的很抵食.
是日餐湯: 番茄雜菜湯, 酸酸甜甜幾開胃, 不錯.
跟餐要左凍檸茶少甜.

埋單叫左咁多野食都只係$308, 真的很抵食.
2023-08-18
2023-09-06 435 views
約咗同事一齊 lunch,心血來潮想食 pizza,醒起仁愛街新開咗間「薄餅怪獸」,據說以價廉物美為賣點,反正又未幫襯過,一於試下。餐廳嘅佈置幾有特色,裝潢偏工業風,環境好 Chill,加上霓虹燈招牌,啱晒同朋友嚟打卡!餐廳採用手機自助落單,薄餅選擇好豐富,有接近 20 款唔同嘅口味,另外仲有沙律、意粉、焗飯、雞翼同小食等供應。我哋揀咗個怪獸多寶、黑松露芝士焗啡菇同半打雞翼。黑松露芝士焗啡菇 ($96/2隻)  啡菇大大隻,一上檯已經聞到陣陣松露嘅幽香,食落菇味好濃郁,肉厚、鮮味又多汁,配上半溶芝士,鹹香惹味。怪獸多寶 ($138/中)  Pizza 分大中細三個 size,而且除咗圓形,仲有 6 吋心形可供選擇,今次揀咗個 9 吋薄批。材料好豐富,有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉同豬肉,聽店員講,麵糰每日新鮮手製,並以專用旋轉烤爐即點即焗,餅邊入口超脆,餅底又薄又煙韌,辣肉腸鹹味夠、帶肉腸香味,加埋其它配料,口感好 rich。檸檬蜜糖雞翼 ($53/6隻)  雞翼嘅火候掌握得啱啱好,外脆內嫩,檸檬同蜜糖嘅調味完美融合,食落仲有滴滴肉汁流出,入口酸酸甜甜,開胃又好吃!已經約
我哋揀咗個怪獸多寶、黑松露芝士焗啡菇同半打雞翼。
已經約定咗同事下次再嚟試下佢哋嘅午餐。
餓了一整個早上,忙到差點忘了吃飯,1330終於放飯了這間薄餅怪獸有輕鬆的格調,半鐵材質的座椅,美式的裝潢風格用QR code落單,但是服務員充足,非常有效率🍕迷你批套餐- 怪獸多寶(迷你批)$59 既然以Pizza為名,當然要點Pizza,其他飯意粉類就下次吧心心🤍🤎型的怪獸多寶是這家餐廳最多配料的披薩🍕,細批配料亦相當多,滿滿的雞肉、豬肉、洋蔥🧅、三色椒🫑、菠蘿🍍、火腿、蘑菇鋪滿了整個四塊的Pizza芝士味濃郁,入口層次相當豐富,菠蘿適度地減低了油膩感,不俗附送的雜菜湯多料帶甜味,越喝越開胃雞翼4隻 檸檬蜜糖$36最近蛋白質缺乏的我,又點了四隻雞翼,新鮮焗起的蜜糖雞翼加上一塊檸檬🍋解一解膩,口味同樣出色檸檬惹味烤雞(1件)$21麻辣惹味烤雞(1件)$21烤雞有分上脾跟下脾,麻辣醬的下脾意外地更稔,入口更惹味檸檬烤雞則比較甜美,帶一點點的酸,更是開胃這一餐滿滿的蛋白質,滿足了!Pizza Monster(新蒲崗)九龍新蒲崗仁愛街48號地下Pizza Monster(新蒲崗)一個人的披薩 🍕怪獸級肉量Pizza Monster(新蒲崗)一個人的披薩 🍕怪獸級肉量餓了一整個早上,忙到差點忘

一個人的披薩 🍕怪獸級肉量

一個人的披薩 🍕怪獸級肉量

九龍新蒲崗仁愛街48號地下

九龍新蒲崗仁愛街48號地下
2023-09-03 39 views
新蒲崗一向美食多羅羅, 見到呢間新開既pizza餐廳, 於是入黎試下!惹味雞髀$21: 超級大隻, 食落去好濃郁既蜜糖味, 雞脾亦都好嫩滑, 放上少少檸檬汁, 味道更佳1!千島海鮮(細)$73: 厚批心形pizza~ 上面放左大量海鮮, 而且芝士份量十足, 完全做到拉絲效果! 食落去啖啖既千島sauce味道而個批非常香脆, 食落去"sok sok"聲!黑松露雞柳炒意粉$78 +意式雜菜湯: 好香濃既黑松露, 每條意粉都掛上黑松露既香味, 而雞柳亦都好嫩滑! 份量岩岩好~黑松露芝士焗啡菇$96: 啡菇烤得岩岩好, 配上黑松露醬, 味道提升更高層次! 作為黑松露控既我, 完全覺得非常滿足! BBQ雞翼$36: 有4隻雞翼, 雞皮燒到金黃焦香效果, 師傅調味岩岩好, 唔會覺得好鹹~

而個批非常香脆, 食落去"sok sok"聲!

2023-09-03
$150 (Lunch)
2023-09-01 38 views
新蒲崗原來係有好野食,呢間薄餅怪獸真係好有勁,內裡裝修有型有格之餘,食物質素都好好!今次我地兩個人點左一個意粉、一個細pizza、一個豬手同埋飲品,又係棒住個肚走啦!好味!白汁海鮮焗闊條麵白汁濃濃,掛得到在闊條麵度,份量適中,唔會太大食唔哂,又唔會太細唔夠食!千島海鮮薄餅呢個推介呀,我地叫左個細既,薄餅料好豐富,芝士濃厚,薄餅底真係不得了,厚薄剛好!唔會過粉,同埋亦焗得岩岩好!千島醬都好搭呢!正!二人份量正好!黑椒無骨豬手拼香草腸呢個又係推介!無骨豬手焗得岩岩好,肉質口感易咬口,唔會好多筋及渣,豬手份量十足,對得住個價錢!又易切開,同埋帶有肉汁,連皮食,脂肪加肉一齊入口好夾,香草腸都唔錯,不過豬手已經好強了!推介!

白汁海鮮焗闊條麵

千島海鮮薄餅

黑椒無骨豬手拼香草腸
2023-09-01 411 views
今晚同朋友一齊在新蒲崗買野,買完之後要祭一下五臟廟😆😆,我哋就附近搵咗間食Pizza既餐廳食嘢。餐廳:Pizza Monster去到餐廳門口,見到有人喺度等緊叫外賣,我們等了一下就入得去👍🏻餐廳裡面一目了然餐牌上食物選擇唔少,無乜所謂既朋友因為咁有選擇困難😂😂我就發板叫左一系列既野食先上既有四隻檸檬蜜糖雞翼雞翼賣相非常吸引,檸檬蜜糖醬甜甜酸酸,非常開胃,雞翼外皮金黃脆嫩,雞肉咬落juicy焗啡菇既size雖然唔係好大,但黑松露味好香好濃,配芝士焗啡菇好夾,呢個小貴但我們都點左,因為朋友喜歡黑松露,黑松露呢啲高貴食材。我哋點一個細size既吞拿魚Pizza $73外皮比較脆,批底自家製,好食唔錯,上面鋪左既材料除咗吞拿魚之外,仲有粟米、芝士、煙肉。焗肉醬闊條麵熱辣辣,手機落單仲可以叫多麵,正😆😆跟餐有兩杯野飲,分別係熱檸茶,熱檸水。成張單唔駛$300,兩個人食咁多食得好飽,哈哈原來講漏左一個,仲有個炸脾😆😆

餐廳:Pizza Monster

餐廳裡面一目了然

先上既有四隻檸檬蜜糖雞翼
檸檬蜜糖雞翼

黑松露芝士焗啡菇

我哋點一個細size既吞拿魚Pizza $73
吞拿魚pizza

焗肉醬闊條麵熱辣辣,手機落單仲可以叫多麵,正😆😆
焗肉醬闊條麵

跟餐有兩杯野飲,分別係熱檸茶,熱檸水。
熱檸茶、熱檸水

2023-08-30
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$145 (Dinner)
檸檬蜜糖雞翼
黑松露芝士焗啡菇
吞拿魚pizza
焗肉醬闊條麵
熱檸茶、熱檸水
2023-08-31 36 views
放工喺附近食咗個簡單嘅晚餐,我見到佢係新開張晚市仲有88折,有優惠喎😝入到去坐位都好舒服好鬆動,仲有大卡位方便多人聚會!千島海鮮(中) $138雖然係中size,但都有成6塊㗎!厚批真係比平時連鎖店厚,仲要相對無咁油👍🏼海鮮有蟹柳,蜆肉,波羅 ,八爪魚,芝士,青椒黃椒,都好多配料‼️而且新鮮整起,即刻食真係好食🤤連批底外脆內軟😝海鮮闊條麵 $65同款海鮮🤣個白汁醬有啲杰,無話好smooth嘅感覺,但味道上係好好食嘅!仲要有湯送,我個日係羅宋湯,好濃,好有誠意,好多配料!見有人推薦食炸雞😝咁我哋又唔知邊個好食,所以決定每款叫一隻試下😗招牌炸雞 $20台式辣味炸雞 $21檸檬惹味烤雞 $21我最鍾意係檸檬惹味個款烤雞🤓酸酸甜甜,有啲蜜糖中和超好食😝仲要好juicy!!!!女仔一定鍾意!

入到去坐位都好舒服好鬆動,仲有大卡位方便多人聚會!

千島海鮮(中) $138

海鮮闊條麵 $65

見有人推薦食炸雞😝
咁我哋又唔知邊個好食,所以決定每款叫一隻試下😗
招牌炸雞 $20

台式辣味炸雞 $21

檸檬惹味烤雞 $21

2023-08-28 38 views
餐廳喺新蒲崗算就腳嘅位置 鄰近公園附近都唔覺有食pizza嘅地方比門口心形Pizza Menu吸引咗食物種類多選擇 Pizza 小食 到 意粉 炸雞都有內在裝修好舒服 空間感大千島海鮮 (走洋蔥)配料,同埋醬汁都好豐富 個餅底有一定厚度 但唔會覺得乾口感鬆化 有麵粉嘅香味分量唔算大 share啱啱好 可以食多啲嘢燒烤達人(走洋蔥)燒烤醬好惹味 同啲雞肉好夾同樣病底做得好出色 炸芝士年糕Share食 一人一至兩粒 啱啱好好香口 咬落去 全部都係芝士 年糕亦都好有咬口 唔點醬汁都好好食記得要趁熱食 小食拼盤啲炸物唔會油 食落比較冇咁大負擔雞翼有啲似香茅雞翼 香口洋蔥圈 口感實在 洋蔥亦都唔會太過生咖喱角 不過不失 同醬汁好夾春卷 四款入面最鍾意嘅 好香脆 餡料亦都好多 推薦
餐廳喺新蒲崗算就腳嘅位置 鄰近公園
附近都唔覺有食pizza嘅地方
比門口心形Pizza Menu吸引咗

食物種類多選擇 Pizza 小食 到 意粉 炸雞都有

內在裝修好舒服 空間感大

千島海鮮 (走洋蔥)
配料,同埋醬汁都好豐富
個餅底有一定厚度 但唔會覺得乾
口感鬆化 有麵粉嘅香味
分量唔算大 share啱啱好 可以食多啲嘢

燒烤達人(走洋蔥)
燒烤醬好惹味 同啲雞肉好夾

洋蔥圈 口感實在 洋蔥亦都唔會太過生
咖喱角 不過不失 同醬汁好夾
春卷 四款入面最鍾意嘅 好香脆 餡料亦都好多 推薦
2023-08-25 52 views
Pizza Monster 係新蒲崗新開咗一間分店,由mikki 行過嚟都唔使10分鐘。餐廳仍在試業階段,晚市仲有折扣優惠添😎唔好睇佢店面小小,其實係五臟俱全,a la carte 餐牌滿滿兩大頁,加上平日有超值午市套餐,都係由$56起,意粉🍝、焗飯、炒意粉、熱狗🌭️、pizza 、沙律🥗一應俱全😆😆店名叫得pizza monster 就知無可能唔食鎮店pizza 啦,但首先揀口味就已經太多選擇,心大心細咁🤣重點仲有限量版嘅心型pizza ,食唔食到就睇運氣啦,好彩小妹今日超幸運👍🏻迷你批套餐 $59 均配餐湯或熱飲☕️想飲汽水或凍飲都只係+$5 首先必須要讚嘅係薄餅🍕嘅重點餅底真係超級超級好味,另外一見到心型pizza 已經加哂分。厚批底外脆內軟,尤其係pizza 嘅邊邊位,完全係超脆身唔硬嘅,而中心嘅pizza 底就係相當軟熟嘅麵包🥖。小妹就揀咗怪獸多寶口味,配料足料密麻麻咁鋪滿哂成個pizza 😆😆另外仲加點咗焗肉丸拼香腸,每款各有3件啱哂開心分享,肉丸同香腸咬落都爆汁,尤其是豬肉腸要小心燙口🤣🤣

2023-08-23 44 views
原來新蒲崗開咗間薄餅怪獸,知道佢有幾間分店,主打薄餅同炸雞料理,地點方便容易搵!附近就係大型購物商場!一入門口待應親切招待安排好位置,自己掃碼落單!餐牌選擇好多,Pizza、意粉、焗飯同炸雞,仲有好多種拼盤選擇,小食都好多選擇,有芝士年糕、春卷、咖喱角……最特別係厚底細批既pizza,係心型架!真係好驚喜!啱晒情侶嚟幫襯,一定要點!所以先嚟一個食肉獸pizza配千島醬!pizza一到熱辣辣同埋個心型好靚,啱晒打卡,細批啱晒二人食,可以每人二件,話明食肉獸Pizza好足料勁多肉,夠晒美味👍🏻再點了田園沙律🥗,上枱好大盤沙律,啱晒鍾意食菜既我,點了個蝦兵蟹將拼盤,有黃金既炸蠔炸蝦炸蟹鉗仲有洋蔥圈,脆口又香口好好味😋,最後點了BBQ雞翼,雞翼有醃過再炸夠晒味,好好味😋食唔停口🤭,朋友唔想飲野就叫咗個餐湯👍🏻,整體今餐好好味!滿意👍🏻最鍾意食物熱辣辣上枱,下次一定再嚟幫襯!
食肉獸pizza
田園沙律
蝦兵蟹將
BBQ雞翼
2023-08-20 52 views
新蒲崗有好多好嘢。最近新開左一間比薩專門店。有超多比薩嘅選擇。可以照顧各位食肉獸,同埋素食者唔同嘅要求。裝修亦都新簇簇,好有時尚感 ,打卡都唔錯㗎😍😍😍🤩香蒜大蝦炒意粉大蝦鮮嫩搭配上濃郁的香蒜醬。意粉的烹調恰到好處,既有嚼勁又能充分吸收醬汁的風味👍👍🤩黑松露雞柳炒意粉味道相當豐富。雞柳烹製得十分嫩滑,搭配上黑松露的獨特香氣。意粉烹製得恰到好處,搭配上松露醬的香味🤤🤤🤩怪獸多寶招牌選擇豐富的披薩。豐富的配料包括了洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉,每一種配料都為這道菜添加了一種獨特的風味。客人可根據自己的喜好選擇厚皮或薄皮,還可以選擇搭配各種不同的醬料,如蕃茄醬、千島醬、麻辣醬、香蒜汁、燒烤醬、泰式辣醬等最後叫咗一杯熱檸水同埋凍檸茶,凍飲要加$5 ,不過炎炎夏日就冇乜所謂啦

🤩香蒜大蝦炒意粉

🤩黑松露雞柳炒意粉

🤩怪獸多寶

2023-08-13 361 views
Pizza Monster是一間地道的港式pizza,香港未流行正宗意大利pizza時,港式Pizza才是香港人的集體回憶,每個人小時候都會因為有得吃pizza而雀躍。直到今天, 我依舊認為它是我最愛吃的薄餅之一,完全是根據港人口味,不停改良轉變,而且價錢相對較便宜抵食。今次就去到新蒲崗一間薄餅怪獸新分店,環境乾淨闊落舒適,非常整潔,QR code落單。怪獸多寶心形細批$73 配凍奶茶加$5表面舖滿厚厚的芝士,可以造出拉絲效果,芝香濃郁,配料有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉及豬肉,必定可滿足各食肉獸。細批是少女心形狀,食完少女心大噴發。曼谷辣香雞心形細批$73 配凍檸茶加$5曼谷辣香雞配料有洋蔥、青椒、蘑菇、菠蘿和雞肉,沾上泰式雞醬和黑椒,輕辣且帶甜酸味,富地道泰式風味,令人食慾大增,其他餐廳比較少這種泰式風味的薄餅。香蒜肉絲炒意粉$78配免費意式雜菜湯簡簡單單節香蒜肉絲炒意粉一直是我最愛點的意粉,濃郁香蒜味,加了大量黑椒碎,少量煙肉碎和極少量辣椒碎,一上枱已散發撲鼻的香味,意粉掛上鹹香惹味的蒜汁,煮出輕微韌度的口感,意粉免費增量。辣肉醬焗飯$63 配免費意式雜菜湯芝士與肉
怪獸多寶心形細批
怪獸多寶心形細批$73 配凍奶茶加$5
曼谷辣香雞心形細批
曼谷辣香雞心形細批$73 配凍檸茶加$5
香蒜肉絲炒意粉$78配免費意式雜菜湯
辣肉醬焗飯
辣肉醬焗飯$63 配免費意式雜菜湯
芝士與肉醬向來是天衣無縫的配搭,香辣蕃茄肉醬味道惹味醒胃,味道濃郁。米飯在芝士、番茄、肉醬的重重包圍下,多了些柔軟溫暖的感覺。
免費餐湯是意式雜菜湯,材料足,微微的酸酸辣辣。加$5轉配凍檸茶和凍奶茶的杯面印上了薄餅怪獸圖案,非常有心思。
2023-08-13
怪獸多寶心形細批
辣肉醬焗飯
2023-08-07 105 views
好耐無食過pizza, 見到呢間店新開,價錢合理,就同fd入嚟試下。餐廳環境舒適,座位寛闊,枱面上餐具都排得好有心機。我哋2人點了:怪獸多寶Pizza (細)焗肉丸拼香草腸炸洋蔥圈海鮮焗闊條麵凍檸茶怪獸多寶 pizza,好多料好多肉好滿足!呢度嘅pizza 可以客製化,實在太好,去掉唔喜歡嘅配料,我地就直接走青椒。薄餅是厚批底,熱辣辣食落好鬆化,真係要趁熱食。焗肉丸拼香草腸,有配沙律菜,2款都好味,唔太咸,配埋bbq醬好好味。海鮮闊條麵,個人最喜歡呢款,有滿滿蜆肉+八爪魚仔+蟹柳做配料,白汁唔會太油膩。炸洋蔥圈,都係熱辣辣即炸,夠脆口 ,份量好多,配泰色雞醬。2杯凍檸茶用真檸檬,上枱時檸檬放杯頂好有趣,茶底夠濃有茶味唔會好淡。而且餐廳提供紙飲筒,好環保值得一讚👍🏻見到餐牌上炸雞都好好好吸引,但今日已點足夠食物,下次再嚟試🤩

我哋2人點了:
怪獸多寶Pizza (細)
焗肉丸拼香草腸
炸洋蔥圈
海鮮焗闊條麵
凍檸茶

怪獸多寶 pizza,好多料好多肉好滿足!

炸洋蔥圈,都係熱辣辣即炸,夠脆口 ,份量好多,配泰色雞醬。

• 怪獸多寶
  • 海鮮焗闊條麵
2023-08-07 78 views
之前喺土瓜灣嗰間分店試過呢間嘅pizza,覺得幾好味。經過新蒲崗呢間又試吓啦一坐低係用qr code落單的,方便快捷兩個人食,所以叫左個中嘅pizza,口味係千島海鮮厚批。好酥脆嘅批底,真係要趁熱食!凍咗就會變硬同乾左少少。面頭海鮮好足料,味道亦好夠芝士青口焗薯蓉,青口好大隻,薯蓉好香牛油味蒜蓉包脆卜卜,蒜蓉牛油嘅份量一啲都冇就住,配埋香草味好襯。一碟有6件包,$46黎講都幾抵整體上菜都好快,唔洗等好耐👍🏻

一坐低係用qr code落單的,方便快捷

芝士青口焗薯蓉,青口好大隻,薯蓉好香牛油味

整體上菜都好快,唔洗等好耐👍🏻