My friend and I went to a restaurant called "Pizza Express Lab" located in Shop J, G/F, Fashion Walk, 9 Kingston Street, Causeway Bay銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下J號舖Seafood Pizza海鮮薄餅HKD$188With Prawn, clam, octopus, fresh mozzarella, caper,olive, anchovy paste, red onion, garlic188& seafood tomato sauce蝦肉、蜆肉、八爪魚、新鮮馬蘇里拉芝士、酸豆、橄欖、銀魚柳醬、紅洋蔥、蒜蓉及海鮮番茄醬..incredibly tasty. the seafood tomato sauce is bright,light with lovely umami flavour .the prawns are springy and the octopus is tender and soft.dish of the d

銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下J號舖

Seafood Pizza
海鮮薄餅
HKD$188

& seafood tomato sauce
蝦肉、蜆肉、八爪魚、新鮮馬蘇里拉芝士、酸豆、橄欖、
銀魚柳醬、紅洋蔥、蒜蓉及海鮮番茄醬
incredibly tasty
dish of the day highly recommended!

Sloppy Giuseppe
辣牛肉青椒薄餅
HKD$178

with Spiced minced beef, green bell pepper,
red onion, mozzarella & tomato sauce
辣味免治牛肉、青燈籠椒、紅洋蔥、
馬蘇里拉芝士及番茄醬

rich,intense flavour
the spiced minced beef with tantalizing kick
the crust is thick and chewy

Baked Garlic Prawn
蒜香焗蝦
HKD$88
Prawn, olive, cherry tomato,
anchovy paste & garlic
蝦肉、橄欖、車厘茄、銀魚柳醬及蒜蓉
the prawns are very buttery
the anchovy addes nice umami salty flavour

• SloppyGiuseppe 辣牛肉青椒薄餅
  • SeafoodPizza 海鮮薄餅
2023-09-15 42 views
最鍾意試新野💜 今個weekend 就去左pizza express試下食佢地新推出既菜式🥰🥰 最正係個set可以配埋1664 (1664 Brut 套餐) 😆 令黎配pizza真係一流🩷介紹下叫左食先🤤🆕⭐️ 辣牛肉青椒薄餅配埋1664一瓶🍺 🆕⭐️ 香烤芝士椰菜花 🆕⭐️ 蒜蓉牛油焗蜆 🆕⭐️ 蒜香蜆肉扁意粉 🆕⭐️ 三色薄餅 我最鍾意食pizza同個意粉💕💕勁多蒜勁香🤪🤪蜆肉都係我最愛💜 pizza又夠晒熱🥰好食又抵食平日1-4 11:30 後有「1 + 1 = 3」優惠主菜買二送一😍 超抵食呀🥰

介紹下叫左食先🤤

🆕⭐️ 辣牛肉青椒薄餅配埋1664一瓶🍺

🆕⭐️ 香烤芝士椰菜花

🆕⭐️ 蒜蓉牛油焗蜆

🆕⭐️ 蒜香蜆肉扁意粉

🆕⭐️ 三色薄餅

• 蒜香蜆肉扁意粉
2023-08-06 75 views
做緊親子優惠❤️同行小朋友叫兒童餐堂食優惠🈹原價$92,宜家只需要$50就可以食到啦👧🏻👦🏻梗係要帶小朋友黎食啦👅仲有顏色筆贈送添🖍️優惠期由2023 年 8 月 1 日起至 9 月 4 日 ,趁呢個暑假就帶芯芯黎食啦✨餐廳環境非常大有室內同埋室外位置,還可以看到廚師在整薄餅🍕非常特別。👧🏻兒童餐👦🏻❀飲品🥤❀薄餅/意粉🍝❀甜品🍧❀迷你卡布奇諾☕️非常豐富呀🍝🍧芯芯叫左橙汁,意式白醬雞肉長通粉,比利時朱古力雪糕,迷你卡布奇諾☕️意式白汁雞肉長通粉,長通粉覺得好香非常入味。小朋友食到津津有味👅份量亦都係多😂大人都可以一齊食😉迷你卡布奇諾非常好飲👧🏻小朋友話似煮飯仔嘅杯仔😂🍝肉醬千層寬麵好多芝士🧀️味道👅,焗到剛剛好~🍕海鮮薄餅餅底做得好出色!配料有蝦、魷魚、蜆仔等等,份量亦都好大份✨喜歡他的醬汁配上海鮮剛剛好。🍖雞翼煎得好香好有口感。

👧🏻兒童餐👦🏻
❀飲品🥤
❀薄餅/意粉🍝
甜品🍧
❀迷你卡布奇諾☕️

🍝肉醬千層寬麵
好多芝士🧀️味道👅,焗到剛剛好~
🍕海鮮薄餅
🍖雞翼
煎得好香好有口感。

2023-07-26 47 views
假期都幾鍾意黎銅鑼灣呢間Pizza express 價錢合理 ,間鋪好大間又透光,帶埋小朋友又有bb椅同餐具,岩晒一大班朋友一齊食👍🏼。呢排做緊呢個promotion 幾抵,「兩杯Summer Cheers 特飲送焗麵包球」。。🥢焗麵包球一客焗得酥脆,包裹著鬆軟的麵包,外皮金黃色誘人,內裡鬆軟。。🥢烤焗雞翼 $88外皮酥脆,裡面多汁嫩滑,一定要配埋個調味醬,好惹味。。🥢美國辣味薄餅 $162Pizza好有辣味,辣肉腸風味與馬蘇里拉芝士和蕃茄醬的搭配非常完美,墨西哥辣椒既加入提升左整體口感。。🥢鮮果檸檬特飲 $52味道清新,檸檬酸甜口感好爽,非常適合解渴。。🥢蜜桃冰茶 $48口感柔和,蜜桃香氣飲起來好清爽。

🥢焗麵包球一客
焗得酥脆,包裹著鬆軟的麵包,外皮金黃色誘人,內裡鬆軟。

🥢烤焗雞翼 $88
外皮酥脆,裡面多汁嫩滑,一定要配埋個調味醬,好惹味。

🥢美國辣味薄餅 $162

🥢鮮果檸檬特飲 $52
味道清新,檸檬酸甜口感好爽,非常適合解渴。

🥢蜜桃冰茶 $48
口感柔和,蜜桃香氣飲起來好清爽。
2023-06-29 72 views
最近約咗去朋友家聚一聚,諗住方便,唔使屋主準備太多,所以就打算叫外賣。即刻諗起pizza express,分店夠多,而且好近朋友家,外賣完返去食都仲熱的!這次聚會不算是太多人,所以一個外賣袋已經裝好。餐廳最近推出一個ciao, summer ,原來係Ferrarini 及 Peroni Nastro Azzurro 跟餐廳合作,用意大利優質產品,研製出黎既的菜單。菜單有small plate combo 同pizza combo。我最後選擇了Small Plate Combo,有一個小食同beer。小食選擇了香烤芝士椰菜花,芝士味道十分濃郁,而且芝士燒到脆卜卜,好似脆片咁。而椰菜花亦有濃濃的芝士味。選擇了一杯Mrs.Peroni 0.0%(無酒精)作為配飲,雖然是沒有酒精,但是感覺都像喝啤酒似的。後來發現堂食惠顧薄餅套餐,有一隻Peroni限量版啤酒杯!唯有睇下之後有冇機會再食!煙燻燒烤醬牛肉薄餅Pizza express 出名多Pizza選擇,而餅底亦有不同款式,可以自由配搭我個人非常喜歡牛肉,所以特別喜愛這個煙燻燒烤醬牛肉薄餅,餅底夠薄夠脆,而牛肉不是牛肉粒,而是燉牛頰肉,咬落啖啖
這次聚會不算是太多人,所以一個外賣袋已經裝好。

煙燻燒烤醬牛肉薄餅
我個人非常喜歡牛肉,所以特別喜愛這個煙燻燒烤醬牛肉薄餅,餅底夠薄夠脆,而牛肉不是牛肉粒,而是燉牛頰肉,咬落啖啖肉,牛肉燉得夠淋,而煙燻味道與醬汁的甜味非常配合,啱晒喜歡bbq sauce的我
蘑菇燴長通粉
份量好足夠,蘑菇汁好香好濃。長通粉口感煙靭, 即使是外賣,也保持到水準。
意式焗肉丸
肉丸有口感,咬落juicy ,配上番茄醬汁好開胃。

今次我叫外賣,食物拎到番屋企但都仲好熱,而且包裝非常穩陣無倒瀉。份量也十分足夠。店員的服務也非常周到,在等待食物時,讓我坐下又給我清水,讓在大炎熱天等外賣的我感到非常舒適!
特別喜歡到這間PizzaExpress分店,在銅鑼灣旺中帶靜的外圍,份外Chill又夠寧靜,很適合和友人邊享受美食邊聊天。而且每次去都有不同的驚喜,又經常有新Menu推出,所以百去不厭!烤焗雞翼 $88不論是堂食或外賣都必點雞翼,以焗爐香烤而成,外表有點微脆,內裡仍能保持肉汁Juicy。印象中之前是配蜜糖芥末醬的,今次驚喜配上貌似蕃茄醬的辣醬,不嗜辣的一開始大口吃下去有點不知所措,但慢慢就很受落那種惹味的刺激。 蒜香橄欖車厘茄焗蝦 $88以熱辣辣的精緻焗盤呈上,大蝦用銀魚柳醬及蒜蓉油醃製後,拌以橄欖和車厘茄一起烤焗,蝦肉爽甜,餘下的醬汁更是精華所在。原本對橄欖不太有好感,但在醬汁的加持下,美味度大大Boost Up,一顆不剩!卡邦尼忌廉意粉 $138意粉質感完美,以由雞蛋及意大利煙肉煮成的香濃忌廉汁非常Creamy濃郁,掛滿每一條麵條。煙肉的鹹香味突出,滲出淡淡的油香,但不覺太油膩。整體Carbonara Fans表示滿意! 煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188招牌羅馬薄餅薄脆餅底,鋪滿大大粒燉牛頰肉,肉質嫩滑,還有其他豐富的配料,包括紅洋蔥、車厘茄、蕃茜及馬蘇里拉芝士,以香濃惹味的煙燻燒烤醬

烤焗雞翼

烤焗雞翼 $88
蒜香橄欖車厘茄焗蝦

[新] 蒜香橄欖車厘茄焗蝦 $88

卡邦尼忌廉意粉 $138

[新] 煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188
招牌羅馬薄餅薄脆餅底,鋪滿大大粒燉牛頰肉,肉質嫩滑,還有其他豐富的配料,包括紅洋蔥、車厘茄、蕃茜及馬蘇里拉芝士,以香濃惹味的煙燻燒烤醬為主調,帶起每一口的味道。喜歡重口味、或想吃肉感重的Pizza,這個Pizza一定可以滿足得到!
石榴梳打特飲

石榴梳打特飲 $46
吃Pizza配個特飲,認真爽!由石榴汁、檸檬汁、青檸汁、雪碧、迷迭香調製而成,味道如預期中的Refreshing,甜度也適中。

超抵優惠:堂食出示帖文即可以$52試食全新菜式,包括煙燻燒烤醬牛肉薄餅、西西里肉腸菠菜薄餅、雙重芝士脆邊薄餅及燉牛頰肉配北非小米,優惠低至3折,超級吸引!
烤焗雞翼
蒜香橄欖車厘茄焗蝦
石榴梳打特飲
2023-05-19 53 views
Pizza Express之前食過幾次佢個片皮鴨Pizza都覺得唔錯,今次就試其他。雜菌長通粉 $133好好味,本來仲諗住將通粉改成意粉,但係佢哋唔記得咗,不過長通粉好掛汁夠晒菇味,好食海鮮Pizza $178Pizza就正常發揮啦,雖然佢個Pizza好薄好脆,但又唔會太乾,同埋上面嘅芝士同汁令成個Pizza夾得好好蒜蓉芝士包 $$42+18最後忍唔住叫埋個蒜蓉芝士包 ,我哋加咗芝士喺上面好好食,我覺得芝士係必須必須一定要加,如果唔加會有啲乾焗麵包球配朱古力榛子醬 $53而呢個朱古力包就次次都會作為甜品食,我覺得好好食啱晒傾偈細細粒好適合

雜菌長通粉 $133

海鮮Pizza $178

蒜蓉芝士包 $$42+18

焗麵包球配朱古力榛子醬 $53
餐廳:Pizza Express Lab Menu地點:銅鑼灣Fashion Walk菜式:意大利菜餐牌:飲品,酒精飲品,意式小食,沙律,羅馬薄餅,傳統薄餅,意粉及主菜,甜品。煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188 另加一燒牛頰肉,紅洋蔥,車厘茄,蕃茜,馬蘇里拉芝士,煙燻燒烤醬煙燻燒烤醬牛肉薄餅即叫即整,我地見到廚師即拉薄餅同加餡料,然後放入375度烤爐入面。呢款係羅馬薄餅,即係餅底更大更薄同更香脆。薄餅一客切開8大件,每件都有嫩口入味燒牛頰肉,爽甜紅洋蔥絲,多汁車厘茄切半,蕃茜香料,馬蘇里拉芝士,好足料,而且配料配搭方面都好夾。個煙燻燒烤醬甜甜地,完全唔鹹,味道剛剛好。餅底真係好薄脆,不過一定要即食,遲少少都會無咁脆。意大利芝士蛋糕 $62 另加一手工杯子意大利芝士蛋糕,綴以可可粉及士多啤梨 意大利芝士蛋糕係用杯上,入面係白色忌廉中間有好濕潤既手指餅,面頭撒上可可粉,再加一片士多啤梨裝飾。忌廉都輕盈,不過手指餅似普通蛋糕,咖啡味好弱。質素麻麻。Haagen Dazs 雪糕 $46 另加一Haagen Dazs 雪糕口味得雲呢拿或者比利時朱古力,我地揀左後者。朱古力雪糕當然無得彈,食落粒粒朱古力
餐廳:Pizza Express Lab Menu

地點:銅鑼灣Fashion Walk
菜式:意大利菜

煙燻燒烤醬牛肉薄餅 $188 另加一
燒牛頰肉,紅洋蔥,車厘茄,蕃茜,馬蘇里拉芝士,煙燻燒烤醬

意大利芝士蛋糕 $62 另加一
手工杯子意大利芝士蛋糕,綴以可可粉及士多啤梨
意大利芝士蛋糕

意大利芝士蛋糕

Haagen Dazs 雪糕 $46 另加一
Haagen Dazs 雪糕

Haagen Dazs 雪糕口味得雲呢拿或者比利時朱古力,我地揀左後者。朱古力雪糕當然無得彈,食落粒粒朱古力碎,加上兩粒藍莓同幾片士多啤梨。
Haagen Dazs 雪糕

服務都唔錯。環境安靜,枱同枱距離足夠。下次可以試試其他薄餅。
2023-05-01
$133 (Tea)
2023-04-17 47 views
寶寶中意食Pizza🥰襯佢放假帶佢出左去💙Pizza Express💙呢排仲做緊大優惠😍一次過食哂兩款新口味Pizza🍕煙燻燒烤醬牛肉薄餅🍕羅馬薄餅餅底加上煙燻燒烤醬🍯配以嫩腍燉牛頰肉、紅洋蔥、車厘茄、蕃茜及馬蘇里拉芝士🤗好食到停唔到口!😋🍕西西里肉腸菠菜薄餅傳統薄餅🍕材料豐富😆有西西里肉腸、炒菠菜、紅洋蔥、軟芝士、巴馬臣芝士再配特製番茄醬焗製😌非常滿足🍝卡邦尼忌廉意粉🍝每條意粉都掛滿濃厚忌廉醬汁😚好味道!
寶寶中意食Pizza🥰
襯佢放假帶佢出左去💙Pizza Express💙
呢排仲做緊大優惠😍一次過食哂兩款新口味Pizza

🍕煙燻燒烤醬牛肉薄餅🍕
羅馬薄餅餅底加上煙燻燒烤醬🍯
配以嫩腍燉牛頰肉、紅洋蔥、車厘茄、蕃茜及馬蘇里拉芝士🤗
好食到停唔到口!😋

🍕西西里肉腸菠菜薄餅傳統薄餅🍕
材料豐富😆有西西里肉腸、炒菠菜、紅洋蔥、軟芝士、巴馬臣芝士
再配特製番茄醬焗製😌非常滿足

🍝卡邦尼忌廉意粉🍝
每條意粉都掛滿濃厚忌廉醬汁😚好味道!
2023-04-04 241 views
阿仔病左好耐,見佢好返晒又有返胃口,所以就約埋表姨齊齊去Pizza Express食返過豐富晚餐慶祝下啦!先嚟兩杯特飲,『血橙梳打特飲』同埋『士多啤梨冰茶』,單睇兩杯特飲絕對係打卡首選,賣相超精緻,當然味道都係唔錯嘅,Kinsey大讚杯士多啤梨冰茶,佢話好香士多啤梨味之餘仲有好多果蓉係入面添。另一杯血橙梳打特飲表姨就話唔錯,酸酸甜甜好醒胃。『蘋果雞肉沙律』上次老公食過大讚,所以今次又嚟再encore。青蘋果加沙律菜再連埋雞肉一啖放哂入口,感覺好清新,依個組合真係好夾。Kinsey獨享嘅『肉醬扁意粉』,佢話一如以往好食,咁…見佢快快口食晒成碟都知係好味嘅…哈哈。嚟到新推出嘅限定菜式,先嚟『蒜香橄欖車厘茄焗蝦』,將醃製過嘅蒜蓉,再加入橄欖和車厘茄同蝦一齊烤焗,估唔到個蝦肉都會keep到爽口又鮮味,而最令我驚喜嘅係啲橄欖,估唔到加左蒜蓉油一齊焗嘅橄欖會咁香口,平日我唔鐘意食橄欖嘅我都食左好多粒呀。再嚟『芝士拼盤』,兩款芝士配上杏甫乾、杏仁及迷你麵包,整體係好味嘅,不過要一定要快食,因為一凍左個要芝士溶就會變回硬身,咁個口感就會打折扣啦。『烤雞配松露牛油』我地叫左半份雞再配以北非小米配抱子甘藍

『烤雞配松露牛油』我地叫左半份雞再配以北非小米配抱子甘藍、紅洋蔥及紅莓乾。烤雞嫩滑肉,食嘅時候加少少松露牛油,提升左個雞味,我覺得更加香口。另外,我地都係第一次食小米,估唔佢個口感又幾得意,幾好食呀。
最後嚟個『雙重芝士脆邊薄餅』,可能我本身係鐘意食薄嘅餅底,所以佢嗰種脆口感我都已經大愛,再加埋滿滿番茄醬上有西班牙肉腸、抱子甘藍同兩款唔同嘅芝士,芝士味好香濃而唔會好"確喉"。另一亮點就係經烤焗過嘅抱子甘藍係咁脆口,加埋芝士一齊食又幾夾哦。
2023-04-01
Type of Meal
Dinner
  • 雙重芝士脆邊薄餅
前幾天,見到呢間PizzaExpress新推出咗一個金玉滿堂四人套餐,套餐更贈送一枝有汽酒🍾即刻約埋朋友仔一齊黎食取番個好意頭😋寓意豐衣足食❗️呢間分店環境闊落,提供戶內戶外坐位,店員親切友善👍🏻👍🏻👍🏻新年套餐~金玉滿堂($988/4位)♡ 軟心芝士帕爾馬火腿烤蜜桃拼盤🍑這道菜特別吸睛🤩金黃色嘅烤蜜桃帕爾馬火腿,中間擺放一大舊嘅軟心芝士,入口軟滑😋配上爽口嘅火箭菜,清新可口。♡ 金玉滿堂海鮮薄餅🍕薄餅喺厚批底🍕餅邊好香脆。薄餅配料用XO醬調味的小元貝及蝦肉,配上抱子甘藍、芹菜、水牛芝士、車打芝士、巴馬臣芝士及番茄醬,這款金玉滿堂海鮮薄餅,賣相盤滿缽滿,意頭十足!♡ 黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜🦆用慢煮烹調方法嘅油封鴨腿🦆加上黑醋醬,肉質軟嫩。配菜方面嘅小甘筍、蘑菇、 抱子甘藍、紅洋蔥及車厘茄, 用上橄欖油同香草,醃後烤焗,入口更加香甜帶點焦糖味。♡ 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉🦞海鮮濃湯以芹菜、紅洋蔥、番茄海鮮醬及白酒熬成,入口更加濃郁鮮味。配上鮮嫩🦞龍蝦及青口,更加鮮甜😋♡ 甜品~糖不甩麵包球🥯份量都幾多😋圓碌碌可愛鬆軟嘅焗麵包球蘸上煉奶,外層撒上花生粉、椰絲、黑白芝麻及砂糖,這款甜品結合傳統粵式

新年套餐~金玉滿堂($988/4位)

♡ 軟心芝士帕爾馬火腿烤蜜桃拼盤🍑

♡ 金玉滿堂海鮮薄餅🍕

♡ 黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜🦆

♡ 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉🦞

甜品~糖不甩麵包球🥯
份量都幾多😋圓碌碌可愛鬆軟嘅焗麵包球蘸上煉奶,外層撒上花生粉、椰絲、黑白芝麻及砂糖,這款甜品結合傳統粵式甜點及意大利風味,口感外脆內軟,又不太甜。

2023-01-13
$250 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year
  • 軟心芝士帕爾馬火腿烤蜜桃拼盤
  • 金玉滿堂海鮮薄餅
  • 黑醋油封鴨腿伴烤蔬菜
  • 糖不甩麵包球
  • 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉
想吃pizza總會想起PizzaExpress,性價比高且每次吃完都感到相當滿足。是晚來到fashion walk的PizzaExpress Lab,於銅鑼灣的外圍,亦設有室外座位,感覺較型格。原來不經不覺又快到12月聖誕節,現已推出聖誕menu。今晚決定嘗新,於恆常menu點了一份細的凱撒沙律作頭盤,另點了Christmas Special的聖誕花環薄餅及意式龍蝦海鮮湯粗管通粉。凱撒沙律:很久沒吃凱撒沙律。羅馬生菜新鮮爽脆,雞肉已經弄成一絲絲方便進食,麵包粒很香脆,煙肉碎亦煎得焦香,加上滿滿的巴馬臣芝士,是很美味的前菜。聖誕花環薄餅: Pizza是一個素食口味,用上蕃茄醬底,加上金文拔及巴馬臣芝士,已是簡單的美味。紅莓乾和芝士及蕃茄醬相當合襯,加添了一點甜味及聖誕味予此薄餅,總覺得聖誕節的西餐就是這種味道。此款pizza是沒有尖尖的部分,中間的一小圈用羽衣甘藍、小米、南瓜及醃迷你辣甜椒組成一個聖誕花環,應節之餘好看又好吃。意式龍蝦海鮮湯粗管通粉: 超多海鮮非常吸引!有半隻龍蝦而且很多膏,味道鮮甜,另還有青口和蝦,都是新鮮。說是湯通粉其實湯汁濃得像醬汁,加了很多海鮮的蕃茄醬再搭配香草及

凱撒沙律(細)

聖誕花環薄餅

意式龍蝦海鮮湯粗管通粉: 超多海鮮非常吸引!有半隻龍蝦而且很多膏,味道鮮甜,另還有青口和蝦,都是新鮮。說是湯通粉其實湯汁濃得像醬汁,加了很多海鮮的蕃茄醬再搭配香草及洋蔥芹菜,很鮮甜。幾乎湯汁都被吃光。粗管通粉是完美的al dente,中間充滿了湯汁。整體口味個人相當喜歡。

意式龍蝦海鮮湯粗管通粉

每次吃完PizzaExpress總會覺得很滿足,是次亦不例外,店員亦相當有禮。加上最近推出的聖誕節menu,一班朋友或家人前來吃聖誕餐亦是經濟優質之選。
2022-11-26
$300 (Dinner)
凱撒沙律(細)
2022-11-29 101 views
📍 PizzaExpress Lab 銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下J號舖[ 🎄 Pizzaexpress 🍕推出左限定聖誕套餐了 ☃️ ]今年PizzaExpress以Christmas Wonderland做主題 ‼️推出一系列聖誕美食 😍😍賣相吸引食物近素十分高❤️☃️ 北京填鴨Pizza 🍕極級推介大家一定要試一試北京填鴨pizza🥰第一次食呢款PIZZA 就深深愛上左 🔥🔥入面餡料有大大塊既鴨肉 、大蔥絲、青瓜粒、甜麵醬等 🥒餅底邊邊烤得香脆,夾埋一齊食口感十足😝☃️ 忌廉周打蜆湯配芝士麵包粒 🥖天氣凍冰冰既時候絕對唔可以錯過呢款湯🍲 周打蜆湯質地濃稠,充滿忌廉嘅香味 🥣而且勁足料~ 紅蘿蔔,薯仔及蜆肉都滿滿的 🥕配上麵包粒 勁滿足極幸福 👅👅☃️ 麵包球聖誕樹 🎄造型好可愛!好可愛!好可愛啊 😍😍聖誕樹係一粒粒麵包球砌成~麵包球外脆內軟又不失煙韌 🫰🏻加上辣肉腸、拉絲芝士 😋 配搭埋醬汁令到麵包球好香唷👄☃️ 烤焗雞翼 🐣雞翼係即叫即焗, 件件都大大舊✨熱辣辣又多肉汁配埋蜜糖芥末醬 🧂一啲都唔油膩,食幾多件都冇問題啦 🥂☃️ 蕃茄肉醬千層麵 🍝肉醬千層麵肉醬和番茄比
📍 PizzaExpress Lab
銅鑼灣京士頓街9號Fashion Walk地下J號舖

推出一系列聖誕美食 😍😍賣相吸引食物近素十分高❤️

☃️ 北京填鴨Pizza 🍕
極級推介大家一定要試一試北京填鴨pizza🥰
第一次食呢款PIZZA 就深深愛上左 🔥🔥
入面餡料有大大塊既鴨肉 、大蔥絲、青瓜粒、甜麵醬等 🥒
餅底邊邊烤得香脆,夾埋一齊食口感十足😝

☃️ 忌廉周打蜆湯配芝士麵包粒 🥖
天氣凍冰冰既時候絕對唔可以錯過呢款湯🍲
周打蜆湯質地濃稠,充滿忌廉嘅香味 🥣
而且勁足料~ 紅蘿蔔,薯仔及蜆肉都滿滿的 🥕
配上麵包粒 勁滿足極幸福 👅👅

☃️ 麵包球聖誕樹 🎄
造型好可愛!好可愛!好可愛啊 😍😍
聖誕樹係一粒粒麵包球砌成~麵包球外脆內軟又不失煙韌 🫰🏻
加上辣肉腸、拉絲芝士 😋 配搭埋醬汁令到麵包球好香唷👄

☃️ 烤焗雞翼 🐣
雞翼係即叫即焗, 件件都大大舊✨
熱辣辣又多肉汁配埋蜜糖芥末醬 🧂
一啲都唔油膩,食幾多件都冇問題啦 🥂

☃️ 蕃茄肉醬千層麵 🍝
肉醬千層麵肉醬和番茄比例完美 🍅
蕃茄醬酸甜度到剛剛好 💯💯
可以減去肥膩感之餘仲有香濃肉汁味 ❕❕
而表層有大量芝士🧀 烤到有微微焦香味 💨
性價比頗高,推介大家試下 👅👅
2022-11-26 54 views
Pizzaexpress推出左聖誕套餐☃️睇落好吸引,即刻試吓先…..🎄聖誕花環薄餅薄餅配上金文拔芝士、巴馬臣芝士、紅莓乾及番茄醬。 南瓜、羽衣甘藍、醃辣甜椒、北非小米沙律🥗好睇又好味😋,份量好多,最愛吃全素薄餅,中間沙律好好味🎄 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉龍 蝦、青 口、蕃茄湯粗管通粉龍蝦同埋青口好大隻,味道濃郁,淡淡蕃茄湯,鮮甜又好飲🎄忌廉周打蜆湯配芝士麵包粒蜆肉大大粒,味道鮮甜,麵包粒脆卜卜👍🏻

🎄聖誕花環薄餅

🎄 意式龍蝦海鮮湯粗管通粉

龍 蝦、青 口、蕃茄湯粗管通粉
龍蝦同埋青口好大隻,味道濃郁,淡淡蕃茄湯,鮮甜又好飲

🎄忌廉周打蜆湯配芝士麵包粒
蜆肉大大粒,味道鮮甜,麵包粒脆卜卜👍🏻

2022-10-03 80 views
Cancer 向來都係一個大家會覺得好可怕嘅疾病,「癌症基金會粉紅革命」係一年一度既關注乳癌體籌款活動,每年10月,會聯同世界各地既不同組織一起響應國際乳癌關注月,讓起大眾關注及認識女性乳房健康,關心受乳癌影響既人士。Pizzaexpress為咗大家對於癌症更了解,更關注。依加於推廣期內,每堂食及外賣自取售出蔬菜芝士雞餅或焗雞包球配士多蒲製忌廉沾醬。 PizzaExpress 將會捐出港幣$8予「癌症基金會」粉紅革命並支持乳趨支援服務。✨✨推廣期:堂食及外賣自取:即日起至2022年10月31日✨✨由2022年10月3日起至31日獨家於外賣app可以點購🔸蔬菜芝士薄餅入面有烤茄子、烤南瓜、球磨菇、橄欄等。用料好豐富,而且佢個pizza皮食落口都好煙韌,軟硬適中🍕🔸士多啤梨冰茶🍓以士多啤梨果蓉及紅茶混合而成。再以士 多啤梨及远迭香點綴,清甜消署👍👍🔸焗麵包球配士多啤梨忌廉沾醬 以為麵包定唔好食?你錯了,我係一個士多啤梨控,佢個牛角包,算係soft個隻,再配搭士多啤梨忌廉芝士醬,係一個好fresh嘅配搭。**限時推廣/以上飲品只限堂食/加一服務費**

✨✨推廣期:
堂食及外賣自取:即日起至2022年10月31日