以前曾經同d fd來過這裏幾次,幾ok,雖然以放題餐廳來說這裏選擇食物種類不算多,沒有熟食、沙律及甜品,不過價錢是相對地比其他放題店平,還好肉類款多及質素頗高想吃的這裏都有啦,來過幾次都覺得很新鮮很好吃,而且汽水任飲真係一個價錢有數計,對我呢d唔太有米之人係好既每次都會有碟送的刺身,我們4人加送一板大海膽,味道非常不錯,呢板海膽出便要賣8,90元吧其實每次會來是因為這裏有牛肉任吃,這次也很好吃,我次次都燒7成,肉汁很多,我只加少少鹽,效果出奇的好,值回票價其他方面,只要食物夠新鮮,燒得夠熟,已經非常得個人實在很喜歡雞軟骨:我加d鹽及蒜粉,雞軟骨好吃!南瓜 & 栗米:好吃!(加d鹽燒)燒牛舌,煙肉,燒五花腩 (黑豚?),牛仔腸,燒雞腎,豬頸肉:好吃!茄子:點燒都失敗,燒到又乾又濃安格斯牛粒:味道也很好,我覺得很有牛味,但切得太細,賣相不好,任食ok啦環境方面我覺得不俗,整個餐廳都很闊,座位也不算逼,整體而言不會有侷促的感覺,但燈光太暗了,有時有d食物唔知燒好未 變左燒得過熟,而服務方面,侍應都很好,叫多幾罐汽水都沒有甚麼黑面情況出現,隨傳隨到,值得加獎 漏單情況沒有出現。總括而言,食物質

想吃的這裏都有啦,來過幾次都覺得很新鮮很好吃,而且汽水任飲

真係一個價錢有數計,對我呢d唔太有米之人係好既

效果出奇的好,值回票價

其他方面,只要食物夠新鮮,燒得夠熟,已經非常得

個人實在很喜歡雞軟骨:我加d鹽及蒜粉,雞軟骨好吃!

南瓜 & 栗米:好吃!(加d鹽燒)

茄子:點燒都失敗,燒到又乾又濃

有時有d食物唔知燒好未
情況出現,隨傳隨到,值得加獎
漏單情況沒有出現。

總括而言,食物質素我覺得是高分以上,再加上全無醃制,不會樣樣一種味,而且是吃得出的非常新鮮,
我吃得很安心
感到店方不會亂給食物人客,有誠意表現
再加上環境、服務、價錢等,
我覺得這裏是值得一去的,
所以合起來去了幾次。

2011-04-24
  • 霜降牛肉
  • 安格斯牛粒,雞軟骨
2011-04-22 25 views
昨晚, 4/21, 我們3大1小又來吃燒烤, 超過半年無來, 所以覺得特別好吃其實我們點來點去也是果幾樣食物, :霜降牛肉 , 雞翼, 雞軟骨, 多春魚, 雞腎, 鴨舌, 牛仔骨, 芝士腸, 腩肉翠玉瓜, 冬菇 , 金菇 , 雞脾菇, 茄子我鐘意佢地的食物無醃, 燒時落小小salt, 巳好ok2個鐘$158, ok既, 但始終熱氣d, 間吾中吃好味共$630

其實我們點來點去也是果幾樣食物, :

翠玉瓜, 冬菇 , 金菇 , 雞脾菇, 茄子

我鐘意佢地的食物無醃, 燒時落小小salt, 巳好ok

2個鐘$158, ok既, 但始終熱氣d, 間吾中吃好味

共$630
2011-04-21
$160 (Dinner)
2011-04-04 10 views
一行8人係星期五約7點半左右到,都幾多人下有大半場人,無訂位但都有張八人位,因為剛放工都肚餓,即刻先叫第一輪order,D食物上得真的很快。有野食Go Go Go。一路燒一路落單,D刺身壽司、海膽跟住上,正如之前各食評所講的,但係個爐就麻麻地,好似唔係好夠火力弱左D ,所以就影嚮左我地Go Go Go的進度慢左下來。全部食物無醃,自己落少少調味去燒,秋刀魚、帶子、蝦、鱔片、豬、牛、羊肉,雞子都有。蔬菜有青瓜,南瓜、粟米,矮瓜、菇類。-罐裝汽水啤酒任飲,熱茶熱水供應,招呼算ok……好。總結 – 任飲任食2小時 $158,雖然食物質索當然係一般,但尚算合理,如果要食到M9、蠔等就要另外加錢了, 服務員都很好有清楚提醒怎樣燒野食及人齊叫野食就開始任飲任食2小時。

-罐裝汽水啤酒任飲,熱茶熱水供應,招呼算ok……好。

2011-04-01
$175 (Dinner)
  • 牛舌
  • 羊架
2011-03-25 7 views
呢日放工後諗食乜 ,朋友提議再食「蒲鍋」,於是又來了 ~ 已經來過二、三次了,感覺食物很對胃口 ~來完又來 ~ 這次來到,因為同個大食同事來,今次食d比之前多左 ~ 一坐低畫左好多好多野食,(佢咩都好想試下),野食同之前一樣黎得好快好齊,不過師傅比多左好多份量,多到唔知燒邊樣先,就燒最可口的牛肉la而家日本單野都有d驚 不過個女侍應話d牛是安格斯牛同加拿大牛(日本和牛種在外國飼養) ,聽後即刻唔同晒 ~ ~ 狂食但最好吃的是送的三文魚刺身同海膽,很肥美很新鮮,食落感覺真係正過要比錢個d !燒物有好多選擇,我同事盛讚,他話連雞子都有好攪鬼亦好粉好好吃,但我對這感覺一般,沒有吃 ~ 廣島蠔:這是存貨吧 盡吃... 蠔味幾出的,很好吃很juicy雞軟骨:今次我加了蒜粉及黑椒,變成蒜香的,好野味,真係要讚下自已!安格斯牛粒:好好食,次次黎都有食,味道香濃仲唔痴牙,同事話要安哥多幾次另外,仲加錢($44)食左燒鵝肝金菇,我同同事都覺得好好食wo ~ ^^ 佢話有入口即溶既感覺,仲話要推介比屋企人食 雖然我唔覺得有咁誇,不過的確唔錯抵食。 整體感覺很好,食物上菜速度好快....不用15min
呢日放工後諗食乜 ,朋友提議再食「蒲鍋」,於是又來了 ~
已經來過二、三次了,感覺食物很對胃口 ~來完又來 ~

而家日本單野都有d驚

廣島蠔:這是存貨吧
盡吃... 蠔味幾出的,很好吃很juicy

雖然我唔覺得有咁誇,不過的確唔錯抵食。

整體感覺很好,食物上菜速度好快....不用15mins....食物已經全枱都是,上菜快,食物新鮮。多罐裝汽水擇,漏單同佢講亦即刻補番,抵讚! d人又ok有禮貌,不好的是無甜品供應,亦無熟食冷盤選擇,如果你不吃肉選擇會較少。

這是一間適合「肉食系年青人」好似我地咁去既放題店….
2011-03-24
  • 安格斯牛粒
2011-03-23 7 views
朋友話見到此店的食評不錯,一行三人去試吓。食物:-蝦:勁大隻,勁好味,勁鮮甜霜降肥牛:一放上去個爐便要即時反轉,之後便可以夾起,切得勁薄,牛肉味濃,脂肪分佈平均安格斯牛粒:牛肉味濃,脂肪分佈平均,切得很細粒,所以很快熟,但與霜降肥牛相比,我個人較喜歡吃一片片蛋壽司、熟蝦壽司:我只吃了此兩款壽司,但個飯是用機整的,蛋和蝦只是普通質素,不試也不是損失。我建議大家除非真是很肚餓,否則為免浪費胃的容量,不試也罷鴨舌:我沒有吃,朋友話好好味,吃了很多鱔:勁鮮甜除了以上食物外,我試了以下食物,但普通,無特別:-司華力腸、牛仔腸、脆皮腸、扇貝、三文魚、吞拿魚刺身、三文魚刺身、雞翼、南瓜、翠玉瓜、矮瓜、雞軟骨、豬頸肉、秋刀魚調味料:-可能是食物十分新鮮,只放少量鹽,已經很好味,不需其他調味都可以飲品:-檸檬百事:比較少有,大部份食肆都沒有此款飲品選擇,很好百事、忌廉、橙汁汽水:正常罐裝汽水服務:-我們八時三十分開始吃,正常應該吃到十時三十分,店員於大約十時五十分提示我們店舖要關門,我告訴店員可否睇完電視節目先(該節目做到十一時),店員話好。(我們睇完電視後,仲要去洗手間才走,店員都沒有催我們,服務態度
朋友話見到此店的食評不錯,一行三人去試吓。

食物:-

蝦:勁大隻
,勁好味
,勁鮮甜

,牛肉味濃
,脂肪分佈平均

安格斯牛粒:牛肉味濃
,脂肪分佈平均
,切得很細粒,所以很快熟
,但與霜降肥牛相比,我個人較喜歡吃一片片
壽司、熟蝦壽司:我只吃了此兩款壽司,但個飯是用機整的
,蛋和蝦只是普通質素,不試也不是損失
。我建議大家除非真是很肚餓,否則為免浪費胃的容量,不試也罷

鴨舌:我沒有吃,朋友話好好味
,吃了很多

鱔:勁鮮甜

除了以上食物外,我試了以下食物,但普通,無特別:-

第一轉燒的食物,之後因為掛住食嘢無再影啦
送的壽司及刺身
調味料:-

可能是食物十分新鮮,只放少量鹽,已經很好味
,不需其他調味都可以
調味料:黑椒、七味粉、鹽
已放於桌上的餐具及調味料(辣醬、麻醬、燒烤醬)
飲品:-

檸檬百事:比較少有
,大部份食肆都沒有此款飲品選擇,很好

百事、忌廉、橙汁汽水:正常罐裝汽水
汽水三罐
服務:-

(我們睇完電視後,仲要去洗手間才走,店員都沒有催我們,服務態度幾好

環境:-

我們張枱近廚房,遠離其他枱,所以較少煙,很好

食到中段見到黃德斌進來,食到尾聲見到陳豪進來,有電視明星相伴吃晚餐

最好笑的是電視機剛好於黃德斌那枱上面,而電視又正在播放黃德斌有份參與的節目,同一時間見到黃德斌真人版及電視版,相映成趣

2011-01-06
$174 (Dinner)
調味料:黑椒、七味粉、鹽
已放於桌上的餐具及調味料(辣醬、麻醬、燒烤醬)
第一轉燒的食物,之後因為掛住食嘢無再影啦
  • 蝦,霜降肥牛
2011-03-21 1 views
當日下午接近六點與家人去到門口,睇完和牛火鍋和燒肉放題之單張有啲唔明。於是想問一問店員,點知!當時個場未有客,見到近門口接待處有一年青女服務員坐係梳化並與人高談闊論,當時見到你地都好似無乜意識招呼咁,之後先行埋接待處但無乜表示。當見到妳望實佢時,佢先好不願意咁笑咗一笑。跟住我就問佢和牛火鍋和燒肉放題有乜分別時,佢就問番我你想要有乜嘢分別,我當堂火都嚟埋,居然今時今日,仲有啲咁嘅服務,我就即刻離開,我自己以後都不會去光顧佢。
咁嘅服務,我就即刻離開,我自己以後都不會去光顧佢。
2011-03-20
早2日同屋企人一齊去食飯...一行6人!!訂左7點半..唔知係咪因為閒日既關係..唔係話咁多人!!!因為我係第一個到..所以拎左位坐低先...之後等等等等等左30分鐘其他人先到齊.....因為只限120小時...所以等齊人先可以叫....雖然食物種類唔多..不過都不過不失...最推介真係霜降牛肉同安格斯牛粒!! 但係真係要快手..如果唔係就會變牛肉乾~~其他食物有元貝,海蝦,勁大條既魚.....菜方面除左金姑之後就冇咩喇....因為我地有6個人..所以送左客海坦同魚生....都幾新鮮!!飲品方面有7款汽水同一款啤酒任叫....幾抵....而佢地d服務都好好...要彈既只係抽煙系統....因為真係好大煙....食完出黎一身都係味....總體黎講我覺得都唔錯...同一家人間唔時去食一餐都係一個唔錯既地方!!由於是次冇影相...所以咩都post唔到~

雖然食物種類唔多..不過都不過不失...

飲品方面有7款汽水同一款啤酒任叫....幾抵....

由於是次冇影相...所以咩都post唔到~
2011-03-16
2011-03-01 7 views
早前有朋友介紹泥呢間蒲鍋,話d燒肉幾新鮮咁,我係肉fan,好多時去盛x或和x,見個fd介紹到,又平平地,於是一行四人去試下。星期五約7點半到達,間野都幾旺,入門坐左有成大半場人(間餐廳幾大下) ,好彩訂左,因為放工,鬼咁肚餓,即刻先叫第一輪order,d食物真的很快上,讚一便燒一便即刻再落單,d刺身壽司跟住上,海膽超正,正如下面有些食評所講:海膽好過好多要比錢個d!(我地d醒目仔黎嘛,有睇openrice,做晒功課架!) 其他有d麻麻地,三文魚就好新鮮,仲比左腩位我地添食物 讚:-全部無醃,落少少去燒,帶出各種肉的原味鮮味,效果非常好,我全程無點任何醬汁,出奇夠味,種類亦多,連鱔片,鴨舌,雞子都有,有趣,而且仲好新鮮, -罐裝汽水啤酒任飲,選擇算多,不似其他店要$10罐,計落真係慳好多,(不停飲亦無黑面) ,亦有熱茶熱水供應,招呼算好。彈:肉種款式算多,不過蔬菜相對很少,可能可以燒的菜類不多吧,很快會令人覺得很漏很飽,冷盤甜品完全沒有,亦沒有熟食類或刺身任食。總結 - 以佢既食物質素,你唔好咁要求,$158一個人任食任飲2小時係ok值既,因為我去過其他放題店,

食物

總結 - 以佢既食物質素,你唔好咁要求,$158一個人任食任飲2小時係ok值既,因為我去過其他放題店,有出現刺生數量不足或漏單及追極都唔泥既情況;試過落單落咗5-6樣,點知等足20分鐘先有一細碟來,根本唔夠分,追單仲比黑面你,一味得個等字,仲要唔係好飽!相信其他人或者已有我呢d不快經歷,又或者要成二百幾一個人,d肉都係差唔多質素,仲要夠鐘前1個鐘 要落last order,全程一個字:趕。

所以呢間蒲鍋都可一試無妨

2011-02-25
  • 牛舌
2011-02-20 5 views
食燒肉最緊要通風, 起碼D衫唔會咁大陣味,間野D通風比相象中好,而且地方都算大 唔會太焗. 至於食物方面, 材料都算新鮮 無醃之下加少少鹽去燒 仲好食過醃料種味 特別係霜降牛肉, 正! 佢肉類都算多.牛,羊.豬.鴨.雞都有齊.仲有少量海鮮如青口,帆立貝咁.而生蠔同鵝只係送一次,再叫要加錢. 起初我地唔知點燒,就問下WAITER 點知佢好專業(長氣)咁教你燒,話咁燒先好味,(咩3分鐘反一次咁)..雖然聽到覺得有D煩,不過態度係值得一讚GE 其次佢仲有鴨舌,風膳..ETC 燒肉店雖然係以肉類為主,但都應有D蔬菜類點綴下.而佢蔬菜類GE選擇就相對較少,而且好似放左好耐咁.冇咩水份.另外我見佢寫有日本菜食,諗住都有任食刺身壽司,點知只係送一碟,再叫都冇 搞到成晚係咁食肉,有D dry.通常食燒肉放題類,比咁貴都係貪佢夠多選擇,多元化.但係E間食黎食去都係食肉.真係有DRY. 仲要得2小時任食.搞到有D趕 燒到唔停唔手, 好似比賽鬥食咁.整體黎講味道都可以,唯選擇較少,若以相近價錢,我會選擇其他放題. 這類D燒肉放題.一次就夠了...
,不過態度係值得一讚GE
其次佢仲有鴨舌,風膳..ETC
2011-02-19
Celebration
Birthday
2011-01-12 4 views
我去親食飯前都喜歡上open rice睇睇先去,呢間食評都算ok,所以就黎呢間蒲鍋試下佢d放題天氣凍凍地,見佢地又有任食火鍋放題,$158一位包醬料同飲品,又話有A5和牛日本廣島蠔任食,可以一試。在吃之前,我想都是些普通貨色吧,畢竟,百零蚊有刺身又有海膽送,汽水啤酒任飲火鍋料任食,就將就將就,(小弟曾試過d所謂$98一位任食火鍋,點知d食材真係差到無影!埋單連醬料花生加加埋埋結果每位盛惠成$150)我們點了泡菜湯及豬骨湯雙拼,湯底就不要期望吧,但d食物真係好得,正過新鮮過好多要碟碟比錢個d添。我地4個人點左2 sets食物(佢地1 set set咁點),有個法國藍青口同廣島蠔超正,吃得出食材是好好好新鮮貨色,加埋黑豚肉及A5和牛,非常香口,我地ko左好幾碟肉,入口嫰嫰的,沾少許醬油,是讓人感動的好吃粟米及蔬菜樣樣都新鮮,我地以秒殺的速度KO三大碟食物….. 肚脹痛下唔想蝕底又點了其他火鍋料……不過要彈就係一set set 點彈性太小,會有自已唔想食的食物,可能任食關係,無計在吃之先,小弟在想應該只是普普通通而已。想不到品質還很不錯呢。喝著汽水,跟朋友談談笑,食物也顯得特別美味,加上價錢

在吃之先,小弟在想應該只是普普通通而已。想不到品質還很不錯呢。喝著汽水,跟朋友談談笑,食物也顯得特別美味,加上價錢可以忘我,實在是賞心樂事。

我已經約了朋友再挑戰呢
豬骨湯泡菜湯雙拼
食材非常新鮮
超甜的廣島蠔
2011-01-10
豬骨湯泡菜湯雙拼
食材非常新鮮
超甜的廣島蠔
  • 日本廣島蠔,和牛,鹿兒島黑豚肉,法國藍青口,
2011-01-09 12 views
食物新鮮,可是全沒醃過,所以猶如把食物乾燒,亦沒有汁或juicy可言。之後再自行加七味粉、胡椒、鹽去烤就是有點味,還可以。環境尚可,服務亦有禮,只是食物上未必是本人欣賞的一環。如喜歡爐端燒的人可試試這平民化的日本烤肉店。但喜歡吃有醃過的材料的,這不能滿足你,除非你自己在烤的時候加上調味。總括來說,雖不如我意,但食物質素比其他放題店新鮮。158 10% 就是有貼不值,對我來說。推介:霜降牛肉
2011-01-09
$160 (Dinner)
  • 牛肉
2011-01-06 9 views
我地book左7:30, 去到攞位, 個老細已經串串地, 話本簿寫左7點, 唔知邊個錯啦, 而家俾位你...野食燒得好慢. 講真牛肉係ok好食, 不過所有食物都係冇味的, 要靠我地自己喪落調味粉, 先放得入口.唔知是否坐0係較入位置的關係, 燒到咁上下 (約一小時) 開始頂唔住, 有窒息的感覺. 通風系統極差, 好似入左火場咁, 我終於頂唔順出返商場透透氣, 真係唔想返入去! 過多半個鐘輪到友人頂唔順... 真係未試過食餐飯食到好似受罪咁!!可能waitress都被焗到懵下懵下, 反應極慢, 10問9唔應, 仲要將我朋友燒好左的食物, 當係殘渣咁成碟倒左! 嗌都嗌唔住! 問佢做乜野事, 佢剩係識得傻笑, 然後行開...終於兩個鐘的限定時間完結... 走都走唔切! 我勸大家真係唔好去!p.s. 朋友叫我幫佢地俾埋comments, so 我要俾4個喊樣佢!!
2010-12-24
Celebration
Christmas
2010-11-18 7 views
案發在午餐時間, 九個人食餐 (其中四個人是學生, 所以叫了四個學生餐和五個正常餐), 叫菜時也千丁萬足講這四個餐是學生餐, 怎料結賬時他們多收了錢, 九 姑娘說: 你們不是學生的有沒有吃過學生餐, 如有就是收貴餐錢, 我們不服氣-----1. 餐牌上沒有寫明不可共分享 2. 叫餐時我們巳說明要那四個學生餐, 九美男那時不對我們說清楚 3. 我們九個人是叫足九個餐沒有要店鋪有所損失. 我們與 九 姑娘議論後, 九 姑娘說: 只可以改一個餐價錢而另外一個餐就不可以, 你們說這是甚麼道理? 此店只為了 "6" 元失去了客人, 祝他們長命百歲,悠長假期,身體健康!
2010-11-15
$27 (Lunch)
2010-11-04 7 views
秋風起,心思思想食燒肉 上open rice search下,見到呢間蒲鍋食評都ok,試下唔拘,(open rice 真係好正好方便) 我本身不太喜歡寫食評,不過因為覺得佢真係唔錯幾得,所以要寫寫佢。我約了3個好朋友聚會,佢地係大食積,次次一齊食飯都飽到冇朋友,坐底肥幾磅 我地一口氣劃晒接近20款食物,即刻入單,d靚仔伙記動作快到成班快閃咁,好在d汽水刺身都上得好快,食物黎到真係好大堆,我地見到一齊大笑,有少少過份,好似山仔…. 開動 上open rice已經知道呢間野d食物唔醃,呀,估唔到全部都....... 好好味,好新鮮,初初我個fd唔鍾意無醃,點知我剩係落海塩去燒,反而吃到每種食物的各種原味,超正點,佢即刻狂搶我個d,過份到 安格斯牛肉,牛粒,和牛之類,呢d牛肉真好食... 燒7成熟,入口差不多溶化,任食,真是讓人感動,一個字「抵」 其他羊架,粟米,鱔三文魚頭樣樣得,最衰係菜類,好難燒得好味,茄子濃鬼晒 開始飽了…為左唔想蝕底又第二輪第三輪咁order! 帆立貝 算大隻 好鮮味 燒魷魚鬚 好食 蝦普普通通 鴨舌
秋風起,心思思想食燒肉

(open rice 真係好正好方便)

開始飽了…為左唔想蝕底又第二輪第三輪咁order!
帆立貝 算大隻 好鮮味
燒魷魚鬚 好食
蝦普普通通
鴨舌好大
牛肉類超正

粟米,南瓜 好甜

飲左唔記得幾多罐汽水,$158 +10%有呢個貭素,值既

2 小時不停燒不停食不停飲,個肚脹到…. 好彩唔駛即刻離座....... 真係飽到冇朋友,整體食物質素都算好,我會帶其他fd再來一次...

2010-11-03
  • 所有燒7成熟牛類
2010-10-14 6 views
諗住同老婆去試下,點知我個女唔夠2歲都要比足錢,點抵食都好,冇理由叫我比錢入去食奶吧,佢門口有個高度限制,高過就要比全費,果個高度我諗大約1歲嬰兒既高度...所以想帶埋BB去既朋友就要問清楚先好去
諗住同老婆去試下,
點知我個女唔夠2歲都要比足錢,
點抵食都好,冇理由叫我比錢入去食奶吧,
佢門口有個高度限制,高過就要比全費,
果個高度我諗大約1歲嬰兒既高度...

所以想帶埋BB去既朋友就要問清楚先好去