2017-10-10
呢間係令人好深刻既餐廳。對餐廳既印象:格zip,靚,串,有型,特色,繽紛,貓。首先,間餐廳真係好難揾,第一次揾食要揾到入咁樣既後巷。真心覺得店主好勇!不過間餐廳同佢外在既環境:後巷,係一d都唔match既。色彩好繽紛,主色係藍色木色。其實係出面睇都幾靚。入到去第一個感覺就係,店員係邊呢?呢到無人招呼你。我都用左d時間先搞清楚餐廳既落單程序。參觀既過程發現呢個牌先知係要自己行去order(而店長定唔知店員係好唔明顯咁會係cashier既附近偽裝客人其實佢無偽裝,係我發現佢唔到遮)可以咁做生意都真係幾型。我見到有d客都真係會執,但有d都繼續唔會。餐廳既內在環境真係幾靚,我講參觀真係無誇張既,因爲cafe黎講佢都算幾大。餐牌d字都好有藝術氣息!因爲係tea time, 我地叫左個tea set for 2ppl. 無諗過佢d cake大件到咁。一般依家出去食tea 都係比較小巧精緻。最下層係咸食。個牛角酥其實都幾香口,不過如果可以焗返熱d會更理想。煙三文魚salad我無一黎就食晒。因爲我見到上面咁多甜點我就知道我一定要梅花間竹咁食!仲有遮住左個pama ham多士。上面既甜點認真甜!最好食既
上面既甜點認真甜!最好食既係黃色個個柚子chesseecake,酸酸地,cheese味濃。
呢兩個係法式蒙布朗,雪得有啲冰冰地。唔知係咪就係佢嘅特色黎呢?
最後其實呢個餐2個人都食得幾飽。我哋都食唔曬啲macron,帶咗返屋企。佢啲macron都烤得幾好。脆卜卜咁樣幾好食!