2023-01-17 483 views
Book左20:30兩位 準時入座明顯唔太夠人手,非常忙因為太爆場 所以安排座入邊本來應該係倉/放貨但都安排左空間 ,唔算十分舒適但可以接受,坐左一陣職員就安排開冷氣都幾細心,問左幾次會唔會太凍 先上左個雞煲👍🏻味道真係唔錯,仲可以無限加 依完就上左算海鮮👍🏻味道都係唔錯 ,不過現場人手十分短缺(太爆場)食完等左陣,就自己出去叫上湯抗邊爐揀左個番茄花甲👍🏻湯都係幾好飲 ,飲完就開始邊爐(已經9成飽)凍櫃唔算多打邊爐食物 上左一碟牛肉,牛肉👍🏻最後仲有個糖水 $268一位 真係好抵食 雖然人手唔足夠但係職員態度真係好好絕對會再回頭(西環店)有機會會試吓尖沙咀店😆
Book左20:30兩位 準時入座
明顯唔太夠人手,非常忙
因為太爆場 所以安排座入邊
本來應該係倉/放貨
但都安排左空間 ,唔算十分舒適
但可以接受,坐左一陣職員就安排開冷氣
都幾細心,問左幾次會唔會太凍
先上左個雞煲👍🏻
味道真係唔錯,仲可以無限加
依完就上左算海鮮👍🏻
味道都係唔錯 ,
不過現場人手十分短缺(太爆場)
食完等左陣,就自己出去叫上湯抗邊爐
揀左個番茄花甲👍🏻
湯都係幾好飲 ,飲完就開始邊爐
(已經9成飽)
凍櫃唔算多打邊爐食物
上左一碟牛肉,牛肉👍🏻
最後仲有個糖水
絕對會再回頭
(西環店)
有機會會試吓尖沙咀店😆
2023-01-08 587 views
9/10/2022首先食雞煲、再食蒸海鮮(呢個絕對係打卡名物啦)(啲海鮮人頭計,都幾鮮甜嘅,不過中間啲烏冬冇乜味🫣)、之後再飲湯、再用啲湯黎打邊爐。每人like咗店IG 就可以任食牛肉,啲牛肉都幾好食喎,仲可以喺出邊拎嘢食同嘢飲。服務非常好,嘢食都幾好,我哋由五點食到7:30 pm (本身應該8:30要還枱但係我哋真係太飽啦)不過有唔好嘅地方係:拎嘢食嘅地方得壹個大雪櫃 (打棟),啲兜一個個疊起哂,拎嘅時候都要逐個睇吓係咩先拎。同埋位置比較逼夾如果同時間好多人一齊攞嘢食就會好混亂。同埋枱與枱之間都有少少迫夾,坐低食嘢就冇問題嘅,但係要行出行入拎嘢食拎嘢飲就會有啲唔方便。
9/10/2022

不過有唔好嘅地方係:
2022-10-09
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday
🫶🏻抵食多種類無限時放題📍:斗滾|💰:平日$268再另加一今次生日嚟咗一間好抵食嘅放題餐廳食飯,性價比相當之高,一個價錢可以食哂雞煲、火鍋同埋超值得打卡嘅海鮮拼盤🫶🏻首先會上咗雞煲先,我哋揀咗中辣啲雞件相當惹味🥵對我嚟講有少少辣但食落幾過癮。雞煲上枱之後要自己炒下同炆焗咗8分鐘先可以食,如果有興趣嘅話仲可以去自助櫃攞埋火鍋配料落去一齊炒🫶🏻食完雞煲之後可以揀再添/叫店員上圖二嘅海鮮拼盤,呢個拼盤無得任添係按人頭每人有各有1款海鮮🙈好彩有5個人一齊食,望落個拼盤超豐富。店員仲好貼心提我哋影完相要快啲食咗蟶子先,熱食先會好食🫶🏻成個拼盤除咗海蝦有少少梅其他都正常發揮。鮑魚同蟶子都唔會韌🫶🏻食完個海鮮拼盤之後就會上足料嘅滋補烏雞湯等我哋飲夠湯水就再加水打邊爐,雖然打邊爐嘅配料唔多不過極力推薦墨魚丸+片中呢舊其貌不揚嘅墨魚滑😂2者都相當之彈牙❤️‍🔥而且like咗ig可以任食好重牛香味嘅手切牛頸脊🫶🏻食得相當滿足。🫶🏻食到飽一飽店員就會按人頭奉送梛香味十足嘅梛汁雪燕,而且雪燕數量都唔少💓🫶🏻總結嚟講,嚟呢間餐廳可以滿足哂食雞煲同打邊爐嘅癮。而且無限時可以同朋友仔坐耐啲吹水😆不過西環店環境就相對陜
🫶🏻抵食多種類無限時放題
📍:斗滾|💰:平日$268再另加一
今次生日嚟咗一間好抵食嘅放題餐廳食飯,性價比相當之高,一個價錢可以食哂雞煲火鍋同埋超值得打卡嘅海鮮拼盤🫶🏻

🫶🏻總結嚟講,嚟呢間餐廳可以滿足哂食雞煲同打邊爐嘅癮。而且無限時可以同朋友仔坐耐啲吹水😆不過西環店環境就相對陜窄啲啲🤏🏻同埋同其他放題店唔同,呢度甜品會按人頭俾梛汁雪燕🫣如果有甜品癮嘅話可能就要留肚仔飯後揾甜品店啦😂
海鮮拼盤
海鮮拼盤
2022-12-20 853 views
我都好耐冇試過食一間咁差嘅食店,我帶父母去食8點半,8點5就到左,工作人員話執緊檯,然後就冇理過我。見父母一直係門口吹風,我8點7就再問執好檯未,佢先話上一檯人未走,然後走去嗰檯人講話我地到左,佢地要走,但上一天檯人依舊係度慢慢食。直到8點9,我再問得未呢?工作人員先叫上一天檯人結賬走。之後坐低,keep住冇人理我地, 尤其係後生嗰個男仔,放低雞煲又走左去,只有光頭男人會黎解釋一下係點食,步驟係點,用超長時間食左個雞煲同篜海鮮,到打邊爐,哩個正, 啲水除左最後唔食嗰刻,先真正滾過, 其餘時間都係唔夠熱。至於雪櫃嘅食物, 魚劃,噏味(雪藏味),魚餃,噏味,真係好似俾錢食垃圾咁。跟住重要見到有個女仔同個後生男員工講要食蟹柳,個男員工講開過包新嘅,唔好食雪櫃嗰啲。我真心拍手掌
我都好耐冇試過食一間咁差嘅食店,
直到8點9,我再問得未呢?工作人員先叫上一天檯人結賬走。
我真心拍手掌
2022-12-06 815 views
$298加一既任食雞煲💥雞煲+打邊爐+蒸海鮮+燉湯!!!本身覺得價錢中規中矩冇乜特別大期望點知發現好抵食質素好高🔥🔥🔥雞煲叫咗大辣,好香好惹味,所以忍唔住再添多一煲😚蒸海鮮嘅部份我個人就覺得普通,打卡一流不過海鮮質素一般,帶子蝦嗰啲都唔係話超級新鮮,但呢個價錢都好合理🙌🏻我最後我最鍾意嘅係佢個任食牛肉片,好少喺呢個價位嘅放題任食度見到咁高質素嘅牛肉!最後佢都有啲凍櫃同埋公仔麵等等嘅配菜,質素都唔差㗎,種類都幾多,唔錯👍🏻
$298加一既任食雞煲💥
雞煲+打邊爐+蒸海鮮+燉湯!!!
本身覺得價錢中規中矩冇乜特別大期望
點知發現好抵食

2022-11-13 6106 views
斗滾四式 $268/298加一,晚市食第二輪不限時,同朋友又食又傾三個幾鐘,非常滿足的雞煲海鮮打邊爐!① 招牌大亂斗任食雞煲,每次都起碼要食兩煲!雞煲上枱唔係即刻食得,需要翻炒四次,每次炆焗兩分鐘,亦可加入火鍋配料一齊炒,例如芋絲,豆卜,支竹,牛百葉等等。五款辣度可選,非常惹味!有時朋友唔食辣,店員主動提供辣醬比我地食辣既自己點,真係貼心。② 海鮮盛宴呢個係最打卡Able既蒸海鮮盤!有鮑魚,蟶子,扇貝,海蝦,花蜆,龍躉及讚歧烏冬。用荷葉墊底,簡單用蔥蒜蒸,味道偏淡,海蝦有少少梅,但打卡真係一流!最好味係讚歧烏冬。③ 滋補火鍋等個湯底都等左好耐,個清湯安格斯牛腩好正!先飲湯之後打邊爐,湯頭清甜,爽口牛腩,好食!其實已經飽飽地,打邊爐食唔到好多野,手切牛頸脊同黑豚肉之外,其他都是自助櫃取的蔬菜及丸。④ 椰汁雪燕最後再送上椰汁雪燕,唔係燕碎,都幾大舊,而椰汁幾濃幾甜,無溝水溝到淡。.除左食物質素唔錯,員工服務態度都幾友善,同埋幾有效率,讚!

① 招牌大亂斗

② 海鮮盛宴
清湯安格斯牛腩

③ 滋補火鍋

④ 椰汁雪燕
除左食物質素唔錯,員工服務態度都幾友善,同埋幾有效率,讚!
Type of Meal
Dinner
清湯安格斯牛腩
2022-11-08 1615 views
🐽 - 西環 - 斗滾⁣⁣講到雞煲打邊爐,最高CP值既一定係呢一間斗滾;⁣除咗有超豐富既海鮮盛宴、仲有任食雞煲同埋滋補燉湯;⁣重點仲要係無限時任食,五個字 - 真係冇得輸❗️⁣⁣💰 價錢收費如下⁣星期一至四:成人$268加一⁣星期六至日:成人$298加一⁣⁣入座後會先上任食雞煲,單係呢個雞煲已經想不停encore,每件雞肉都非常入味🤤而且完全唔鞋口🫶🏻真係好惹味!⁣⁣之後就會上海鮮盛宴,內容包括有: 花蜆、龍躉、聖子、鮑魚、扇貝及海蝦,中間放上吸收哂”日月精華”既讚岐烏冬🤣真係完全令人食唔停口!⁣⁣然後再上非常足料既滋補烏雞燉湯 💰+$38⁣湯底亦都好濃味,飲一碗係完全夠喉🤪⁣⁣基本上食完上面個三樣野已經七成飽,但都要堅持打埋個邊爐😂雖然火鍋配料唔算有好多選擇,但有任食手切牛頸⁣脊同黑豚肉都已經好夠做,加埋個多椰汁既雪燕作為甜品,簡直係為成餐飯寫下一個完美既句號🫶🏻⁣
🐽 - 西環 - 斗滾⁣

講到雞煲打邊爐,最高CP值既一定係呢一間斗滾;⁣
除咗有超豐富既海鮮盛宴、仲有任食雞煲同埋滋補燉湯;⁣
重點仲要係無限時任食,五個字 - 真係冇得輸❗️⁣

💰 價錢收費如下⁣
星期一至四:成人$268加一⁣
星期六至日:成人$298加一⁣

然後再上非常足料既滋補烏雞燉湯 💰+$38⁣
湯底亦都好濃味,飲一碗係完全夠喉🤪⁣

$300 (Dinner)
2022-11-04 1603 views
之前同朋友食過唔錯,今次同埋男朋友再試過無限時食到雞煲、海鮮同牛脊肉&黑豚肉🫣佢地長期好𝐟𝐮𝐥𝐥記得提早訂座!星期一至四:成人$𝟐𝟔𝟖另加一星期六至日:成人$𝟐𝟗𝟖另加一➣1️⃣任食雞煲𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒.𝟐/𝟱唔係好食得辣既我揀左𝐁𝐁辣,食完可以再𝐑𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥~但我地兩個人食就冇啦🤣西環店員相當友善~見我影相驚雞件唔夠熟都主動幫忙🫡味道濃郁又夠哂麻加𝐁𝐁辣咁🤣調味岩岩好唔會過咸🥰➣2️⃣海鮮盛宴𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟑.𝟓/𝟱海鮮冇得𝐑𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥,會計番人數供應的🤓包括蟶子、鮑魚、扇貝、龍躉、花蜆、海蝦同烏冬~海鮮普普通通啦🫡➣3️⃣滋補火鍋𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟑.𝟗/𝟱建議要加$𝟑𝟖轉滋補鳥雞滋補燉湯~上次試完超正😛今次試左薯仔蜆湯就偏油一般🫣 𝐋𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐁/𝐈𝐆就有得任食手切牛頸脊同黑豚肉!肉類好高質,叫左幾碟質素都好隱定🫶🏻➣ 4️⃣椰汁雪燕 𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒/𝟱試左兩次都好中意🤓好重椰汁味~雪燕好補好滋潤🫣

星期一至四:成人$𝟐𝟔𝟖另加一

𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟑.𝟗/𝟱

➣ 4️⃣椰汁雪燕
𝕽𝖆𝖙𝖎𝖓𝖌: 𝟒/𝟱
試左兩次都好中意🤓好重椰汁味~雪燕好補好滋潤🫣
西環分店易book 啲 所以同友人去咗西環食期待咗好耐❤️見網上嘅相好豐富😋😋食評亦幾好一開頭就食雞煲 揀咗小辣🌶雞煲要自己每2分鐘炒一次 直到8分鐘就食得食落去好惹味 食得出有花椒八角調味👍🏻雞肉偏細舊 但唔會好鞋店員態度好好❤️❤️仲提我地要喺雪櫃拎鵪鶉蛋同埋魷魚 加埋落雞煲炒 真係好好食😋雞煲可以無限加 ‼️‼️‼️因為要留肚所以我哋食咗兩轉就去下一樣*抵食雞煲海鮮邊爐盛宴*西環分店易book 啲 所以同友人去咗西環食期待咗好耐 見網上嘅相好豐富 食評亦幾好一開頭就食雞煲 揀咗小辣雞煲要自己每2分鐘炒一次 直到8分鐘就食得食落去好惹味 食得出有花椒八角調味👍🏻雞肉偏細舊 但唔會好鞋 店員態度好好 仲提我地要喺雪櫃拎鵪鶉蛋同埋魷魚 加埋落雞煲炒 真係好好食😋雞煲可以無限加 ‼️‼️‼️因為要留肚所以我哋食咗兩轉就去下一樣第二樣係最期待嘅海鮮大餐🤩🤩🤩聖子、鮑魚、扇貝、海蝦、花蜆、龍躉人頭數量加上讚岐烏冬係中間 真係打卡一流😍個人覺得鮑魚最好食 同埋啲烏冬吸收晒啲精華 都好好食!第三樣 養生燉湯湯底非常足料 可以見到細隻烏雞 紅棗 杞子 瘦肉等 飲落非常滋補 每人飲一碗就開始打邊爐第四樣 打邊爐邊爐

西環分店易book 啲 所以同友人去咗西環食

雞肉偏細舊 但唔會好鞋
雞煲可以無限加 ‼️‼️‼️
因為要留肚所以我哋食咗兩轉就去下一樣

第二樣係最期待嘅海鮮大餐🤩🤩🤩
個人覺得鮑魚最好食 同埋啲烏冬吸收晒啲精華 都好好食!

第三樣 養生燉湯
湯底非常足料 可以見到細隻烏雞 紅棗 杞子 瘦肉等
飲落非常滋補 每人飲一碗就開始打邊爐

第四樣 打邊爐
邊爐嘅配料算比較普通 最出色嘅應該係手切牛頸脊 出面嘅平價打邊爐多數係普通肥牛
但斗滾嘅手切牛頸脊 好有牛味 亦係任叫的!

最後仲有一碗椰汁雪燕
又係勁足料 已經食到好飽 再飲埋就啱啱好👍🏻

由於小妹係平日食 所以只要$268 加一
嘢飲都係任飲😎
總括嚟講咁嘅質素真係抵到傻🔥🔥🔥
成日𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝都𝐥𝐚𝐬𝐭 𝐦𝐢𝐧先𝐛𝐨𝐨𝐤枱 結果試過兩三次都話𝐟𝐮𝐥𝐥唒冇位 今次去去下𝐝𝐢𝐬𝐧𝐞𝐲突然想夜晚打邊爐 𝐜𝐚𝐥𝐥咗幾次終於𝐛𝐨𝐨𝐤到𝟗:𝟒𝟓𝐩𝐦西環店 雖然係有啲夜 不過真係完全冇失望 $𝟐𝟗𝟖 性價比仲要幾高✿ 麻 辣 雞 煲坐低第一樣黎既係雞煲🐔 我地揀咗𝐁𝐁辣 店員話每兩分鍾要兜一兜 兜夠𝟒次就食得𝐥𝐮啲豆卜都好入味 不過我就嫌有啲太吸油𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚啲雞肉都幾嫩滑 可以無限𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥既不過要留肚食海鮮同邊爐 我就冇𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥到𝐥𝐮~✿ 蒸 海 鮮 - 鮑魚、扇貝、蟶子、花蜆、龍躉、海蝦個雞煲食到差唔多就有店員過黎問我地要唔要蒸住海鮮先海鮮係斷人頭計份量既🦀🦐每人都有鮑魚、扇貝、蟶子、花蜆、龍躉同海蝦海鮮都算既新鮮 連埋蒜蓉粉絲蒸既真係好好味下面仲有讚岐烏冬 吸收咗蒸海鮮既精華 食埋啲烏冬好滿足✿ 燉 湯 - 蟲 草 花 燉 烏 雞 湯 + $𝟑𝟖 🍲呢個湯飲落好清甜 入面都幾足料有半隻烏雞、蟲草花、紅棗、桂圓、松茸我地打邊爐之前先飲咗兩碗 任食邊爐都真係比較少有咁高質既湯底(๑´ㅂ`๑)✿ 邊 爐一定要試下佢地既 手 切 牛 頸 脊 🥩睇落

✿ 麻 辣 雞 煲
坐低第一樣黎既係雞煲🐔 我地揀咗𝐁𝐁辣
店員話每兩分鍾要兜一兜 兜夠𝟒次就食得𝐥𝐮
啲豆卜都好入味 不過我就嫌有啲太吸油𝐡𝐚𝐡𝐚𝐚
啲雞肉都幾嫩滑 可以無限𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥既
不過要留肚食海鮮同邊爐 我就冇𝐫𝐞𝐟𝐢𝐥𝐥到𝐥𝐮~

✿ 蒸 海 鮮 - 鮑魚、扇貝、蟶子、花蜆、龍躉、海蝦
雞煲食到差唔多就有店員過黎問我地要唔要蒸住海鮮先
海鮮係斷人頭計份量既🦀🦐
每人都有鮑魚、扇貝、蟶子、花蜆、龍躉同海蝦
海鮮都算既新鮮 連埋蒜蓉粉絲蒸既真係好好味
下面仲有讚岐烏冬 吸收咗蒸海鮮既精華 食埋啲烏冬好滿足

✿ 燉 湯 - 蟲 草 花 燉 烏 雞 湯 + $𝟑𝟖 🍲
呢個湯飲落好清甜 入面都幾足料
有半隻烏雞、蟲草花、紅棗、桂圓、松茸
我地打邊爐之前先飲咗兩碗
任食邊爐都真係比較少有咁高質既湯底(๑´ㅂ`๑)

✿ 邊 爐

✿ 甜 品 - 椰 汁 雪 燕
鐘意椰奶既朋友應該會幾鐘意
不過食到甜品已經超飽𝐥𝐮 我都差啲食唔唒
2022-10-31 1135 views
餐廳環境比較狹窄,所以可能係分兩輪,唔一定係無限時,建議去之前訂檯同問清楚先🧐呢度主要收現金,信用卡既話要收2%手續費💰不過閒日加埋一$300都唔駛,咁多野食由夜晚飽到另一日晏晝,我絕對收貨😹▪️ 斗滾四式 💲價錢根據日子有所變動星期一至四 大$268 小$134星期五至日及公眾假期 大$298 小$1491️⃣ 招牌大亂斗(7.5/10)任食雞煲一共有五種辣度,第一轉叫走辣,第二轉就BB辣,雞件滑身入味,唔會有雪味,個人鍾意有辣既會香口啲,有孜然同埋花椒味,仲會有掛汁既豆卜同菇菌😍2️⃣ 海鮮盛宴(6.5/10)我係比呢盤咁澎湃既賣相燒到🤭主要以蒜蓉調味🧄不過海鮮質素未有預期中出色,鮑魚同蟶子唔錯,爽彈但唔會韌身,花蜆同龍躉片不過不失,扇貝切半薄身口感差咁啲,海蝦得單邊同埋霉身,讚岐烏冬偏向軟身🫠3️⃣ 滋補火鍋(7/10)要左養生燉湯,當日係五指毛桃煲烏雞,飲落都幾足料同清,起碼後尾火鍋都無口渴😛4️⃣ 手切牛炙肉(7.5/10)雖則係任食,但叫左好多盤質素都穩定,口感軟嫩,牛味香濃,難怪係主打🐮其餘自助配料種類繁多,鴨血嫩滑,萵筍爽脆等🤓不過後段忙住食已經唔記得影相😩5️⃣ 椰汁雪燕(7/10)食到最
2029 views

▪️ 斗滾四式 💲價錢根據日子有所變動

星期一至四 大$268 小$134
星期五至日及公眾假期 大$298 小$149

1️⃣ 招牌大亂斗(7.5/10)
招牌大亂斗

2️⃣ 海鮮盛宴(6.5/10)

海鮮盛宴

3️⃣ 滋補火鍋(7/10)

滋補火鍋

4️⃣ 手切牛炙肉(7.5/10)

手切牛炙肉

5️⃣ 椰汁雪燕(7/10)

食到最尾原來仲有甜品,椰汁味香濃🥥

6️⃣ 飲品(7.5/10)

除咗酒類要加錢外,其他一律任飲🧃

🔎 整體評分(7.5/10)
招牌大亂斗
滋補火鍋
手切牛炙肉
2022-10-23 868 views
呢間食店真係好難book位book唔到尖沙咀,唯有book西環分店雖然遠少少,但點都要食到為止😂以下重點講食物,睇下係咪真係咁full,咁值得排隊食$268 + 10% $300有找/一位(星期一至四)首先食咗雞煲🐓先雞肉唔肥,算嫩滑👍有埋計時器就唔怕煮到老過頭啦之後上蒸海鮮,人頭份計因為d海鮮落咗大量蒜蓉同葱,食唔出新唔新鮮最後打邊爐,d牛肉🐂係溫體牛,並不是急凍肥牛👍以咁既價錢,食咁既牛肉,豬肉,本人覺得可以接受汽水果汁任飲🥤最後仲有甜品食,每人一碗椰汁燉雪燕😋難怪同佢類似既舖頭,X哥執剩一間啦😂咁既價錢,食物又唔差邊夠佢做呀🤣
呢間食店真係好難book位
book唔到尖沙咀,唯有book西環分店
雖然遠少少,但點都要食到為止😂
以下重點講食物,睇下係咪真係咁full,咁值得排隊食
$268 + 10% $300有找/一位(星期一至四)
首先食咗雞煲🐓先
雞肉唔肥,算嫩滑👍有埋計時器就唔怕煮到老過頭啦
之後上蒸海鮮,人頭份計
因為d海鮮落咗大量蒜蓉同葱,食唔出新唔新鮮
汽水果汁任飲🥤
最後仲有甜品食,每人一碗椰汁燉雪燕😋
難怪同佢類似既舖頭,X哥執剩一間啦😂
咁既價錢,食物又唔差
邊夠佢做呀🤣
呢間想食好耐!成日都夾唔到時間,又Book唔到。今日終於有機會一試,絕對冇令我失望 😻😻😻 好食!好抵!好飽!好高興!(大力推薦)第一步:任食雞煲雞煲有得揀辣度,我地就揀左BB辣。雞煲有半隻雞,唔夠食可以Encore,上菜果陣係生雞件黎既,開火後就要自己每隔2分鐘兜一兜,8分鐘後就食得啦 🥴 雞件無提前醃製,食得出雞本身既鮮雞味,麻辣調味嘅花椒嘅用量恰到好處,麻而不太辣!過癮、過癮 !🥴第二步:海鮮盛宴大大盤既海鮮有開邊蝦、鮑魚、扇貝、花甲、龍躉魚片、蟶子,海鮮雖然細隻但鮮味十足,絕對唔係冰鮮貨仔。中間放左稻庭烏冬吸收晒海鮮嘅精華,咁既食法又幾得意。第三步:烏雞滋補燉湯每一煲燉湯都係用半隻烏雞,加上松茸菇等藥材熬製而成。先飲一碗湯,暖暖個胃,補補身子 😮‍💨 然後就去自助配料凍櫃度揀自己想食嘅食材打邊爐,縱觀食材新鮮,而選擇都比較大路。值得一提嘅係水魷魚同埋手切牛頸脊,魷魚爽滑,牛味濃郁。🤤臨走餐廳仲會送一碗椰汁雪燕,燕窩份量無欺場,一絲絲既雪燕食落巧滋潤,巧C服 🥰今晚食完呢一餐,好似脫胎換骨咁,滋補又滋潤 💗💗💗 大推!食左咁多野每人都係$298 + 10%,超抵食!勁化算!呢間真

第一步:任食雞煲

第二步:海鮮盛宴
海鮮宴

第三步:烏雞滋補燉湯

手切牛頸脊

椰汁雪燕

今晚食完呢一餐,好似脫胎換骨咁,滋補又滋潤 💗💗💗 大推!食左咁多野每人都係$298 + 10%,超抵食!勁化算!呢間真係值得一試!

餐廳環境黎講整體乾淨衛生,枱面冇痴笠笠。格局來講就迫咗少少,但係都明白既利潤唔高,梗係多啲黎,密啲手啦 😉 而餐廳服務態度好好,侍應好有禮貌好幫手 ✅✅✅ 留意番果要碌卡嘅話餐廳會收返2% credit card charge。
2022-10-22
2022-10-21 589 views
朋友介紹之下,我哋嚟試吓😎但係book枱好難book,終於book到嚟食🤤一坐低,職員好好介紹,又幫我哋炒雞煲👍🏻好好服務☺️雞煲我哋叫咗BB辣,對於我唔食辣嘅人嚟講,覺得BB辣都唔係唔辣,雞煲如果入味d會更加好味🙂食完雞煲就食海鮮盛宴😍我最期待嘅海鮮😋最滿意就係個鮑魚👍🏻超好味😋但海蝦同扇貝就麻麻🥲之後就打邊爐,我哋揀咗皮蛋芫荽湯底,味道比較清😋手切牛頸脊好軟👍🏻最後就係甜品椰汁雪燕☺️整體都滿意😋要讚一讚啲職員,真係服務態度好好👍🏻
2022-10-20
$250 (Dinner)
📍斗滾 🫣三百有找無限時任食雞煲邊爐海鮮太出名了終於食到!! 味道正常但如題:呢個價錢真係無得輸 ٩( 'ω' )و 第二日lunch time仲飽緊!雞煲啲雞都幾細舊 味道稍鹹 唔建議食太多~海鮮用蒜茸簡單調味 質素都唔錯!但只限一人一份 不過種類多所以都好正haha燉湯有心思 真係整整半隻烏雞好surprise 主力食一定係手切牛勁脊!牛味濃🥳✧ 養生湯火鍋放題 $268 另收加一小貼士1: 食雞煲必加牛柏葉&鵪鶉蛋一齊炒!小貼士2: 忍住唔好加雞 留肚食海鮮同牛頸脊!!回頭指數😼3.5/5(一大班朋友啱晒(≧∀≦)
📍斗滾 🫣三百有找無限時任食雞煲邊爐海鮮

雞煲啲雞都幾細舊 味道稍鹹 唔建議食太多~
海鮮用蒜茸簡單調味 質素都唔錯!
但只限一人一份 不過種類多所以都好正haha
燉湯有心思 真係整整半隻烏雞好surprise
主力食一定係手切牛勁脊!牛味濃🥳

✧ 養生湯火鍋放題 $268 另收加一
小貼士1: 食雞煲必加牛柏葉&鵪鶉蛋一齊炒!
小貼士2: 忍住唔好加雞 留肚食海鮮同牛頸脊!!

回頭指數😼3.5/5(一大班朋友啱晒(≧∀≦)