2015-06-22 3454 views
記得第一次來這間餐廳時已是年多前的事, 當時是假期前夕, 很多熱門的餐都售罄今次是平日來到, 也非常多人, 但不會感覺逼夾餐包雖然是蒜蓉牛油方包但非常香脆, 餐湯是菠菜湯, 味道與濃稠度適中烤雞扒漢堡拼薯條, 雞扒目測有1.5至2cm厚, 整個包都非常巨型。可惜薯條不夠香脆, 油份過多的軟林。白酒煮蜆肉意粉偏淡味, 意粉口感適中。由於附近太多新開的西餐,差點忘記這間餐廳的存在, 發覺這間的價錢比其他新開的都要便宜, 但食物質素差不多, 會多點光顧。
今次是平日來到, 也非常多人, 但不會感覺逼夾
白酒煮蜆肉意粉偏淡味, 意粉口感適中。
Other Info. : 食完還可以沿著海濱長廊邊欣賞風景邊散步往觀塘方向。
2015-06-18
$80 (Lunch)
2015-06-19 2319 views
自從公司搬咗嚟牛頭角工廠區後,我哋每日都冇啖好食,隨咗食大×樂或飲茶外,周圍都冇咩餐廳食肆。得知隔離工廠大廈有間似樣啲嘅西餐廳,我哋當然要試下啦。午飯時間梗係訂定位穩陣啲啦,我哋準時12點45分去到即刻有位。原來佢呢度有分時段,如果12點45分前埋單走人或者13點45分後入座就會平啲,冇計啦,我哋冇得選擇食飯時間,實係食最貴果個時段啦。餐廳租咗兩個單位,地方唔算大,坐位都好迫下,內裡環境昏昏暗暗咁幾有情調嘅,都好嘅黑黑地見到啲唔想見嘅同事都當黑得濟睇唔到  睇下餐牌先,每日有A-G餐選擇,我就要左個C餐白酒蜆肉意粉食下先,午餐包一件多士和湯,熱飲加4元,凍飲加6元。先嚟個餐湯,粟米湯濃淡適中附送牛油多士 白酒蜆肉煮扁意粉蜆肉都好肥美飽滿,鮮甜多汁,意粉伴以甜椒,有點點蒜香又有香草嘅清香,唯獨唔係咁覺有白酒味,但總括嚟講都係好食。另外,同事叫的A和B餐,略嫌份量比較少,女仕就應該夠食,但男仕就未必夠食。同埋見到隔離枱叫個烤雞扒漢堡睇落都幾大件,同埋賣相都唔錯,下次再去試下先。

先嚟個餐湯,粟米湯濃淡適中
附送牛油多士
白酒煮蜆肉意粉
白酒蜆肉煮扁意粉

Other Info. : 喺工廠區裡面有間咁有質素嘅餐廳已經好唔錯啦,對我嚟講已經係precious food了。
2015-06-17
白酒煮蜆肉意粉
2014-12-06 2122 views
公司附近想食好啲你估咁易?如果身處於觀塘工廈,下下megabox都咪話唔攰,朋友介紹一間喺太平洋貿易中心嘅餐廳於是抱住死就死零期望嘅心態上去。好在book在枱,我地入埋去就full,點咗個抵食餐,牛仔脾加日式燒豬眼扒意粉配蘑菇汁+熱飲都係54蚊,價錢合理肉又淋又有肉味,唔會嚡,醬汁重蘑菇味味,令整體變得清淡唔太膩
2014-10-23 1795 views
同事尋日拎左新餐單返黎,見到早餐多左好多款,今日即刻約埋黎試下先。新餐單極度多元化,連粥,鐵板都有,絕對係一大喜訊。終於唔使再食樓下唯一一間快餐店叫左黑松露炒蛋。薯餅。田園沙律。麥多士。($35)之前好怕食黑松露,覺得好大陣石油氣味,但呢度陣松露味剛剛好,蛋亦滑,配上多士,口感很好。順帶一提,呢度有十幾款外賣自取會平啲,早左返工可以黎買個豐富早餐嘆下

新餐單極度多元化,連粥,鐵板都有,絕對係一大喜訊。
終於唔使再食樓下唯一一間快餐店

叫左黑松露炒蛋。薯餅。田園沙律。麥多士。($35)

2014-10-23
$35 (Breakfast)
2014-05-24 3116 views
見到飯友讚好,今日同老公o係附近有野做,於是探路,步入工業大廈,老公一路問,究竟有無野食架?!入到餐廳,無客,我諗係因為平時做開附近上班族生意,今日星期六無乜客都唔奇,柯打左雞扒,先黎蘑菇湯有微微黑松露味,唔錯~至於雞扒外表都有驚喜,絕對無將貨就價,皮煎到脆卜卜,意粉又岩岩好,仲伴少少沙律菜!都只係$69蚊... Service又好!長話短說,會再黎~

Service又好!長話短說,會再黎~

2014-05-24
$69 (Lunch)
  • 脆皮焗雞腿扒伴燒汁
2013-10-09 2411 views
這天因為工作關係要到九龍灣 那就試看看之前在雜誌上位於牛頭角的PRECIOUS吧!聽說因為租金太貴所以遷到工廠大廈內繼續營業那我們就來個工廠區探險吧! 從九龍灣慢慢走到太平洋貿易中心從門口的電梯直接上去了 到了12樓找來找去都找不到再下到地面問警衛伯伯 原來要走去搭最裡面的那個電梯到達了! 1出電梯就可以看到PRECIOUS了!1進去之後跟外面是完全不同的世界 餐廳的佈置還蠻特別的!我們是這邊的第1桌客人 坐下來之後店員就把MENU遞上了前菜部份點了芝士蒜茸麵包 洋蔥湯和炸薯角麵包和薯角都香噴噴的 洋蔥湯就有點太鹹了然後主菜的部份選了煎法國鵝肝拌田園沙律配黑醋汁和黑松露菌醬田螺意大利飯鵝肝的部份沒有太油膩 再配上黑醋沙律剛好可以更融合鵝肝的味道飯的部份也是煮得很香很Q 很好咬口的!! 原隻田螺都長得很大顆喔!!這家店的味道不錯 只是沒有一種驚為天人的感覺喔另外也因為地理位置的影響 所以可能覺得有點麻煩對了 最後想要說的是 這天店裡店員聊天的聲浪還真的有點大喔是比顧客說話的聲音更大喔 這點應該要注意的吧!!如果是在這邊上班的各位 那當然是10分推薦的餐廳囉!!
黑松露菌醬田螺意大利飯
聽說因為租金太貴所以遷到工廠大廈內繼續營業
那我們就來個工廠區探險吧! 從九龍灣慢慢走到太平洋貿易中心
從門口的電梯直接上去了 到了12樓找來找去都找不到
再下到地面問警衛伯伯 原來要走去搭最裡面的那個電梯
到達了! 1出電梯就可以看到PRECIOUS了!
1進去之後跟外面是完全不同的世界 餐廳的佈置還蠻特別的!
我們是這邊的第1桌客人 坐下來之後店員就把MENU遞上了
前菜部份點了芝士蒜茸麵包 洋蔥湯和炸薯角
麵包和薯角都香噴噴的 洋蔥湯就有點太鹹了
這家店的味道不錯 只是沒有一種驚為天人的感覺喔
另外也因為地理位置的影響 所以可能覺得有點麻煩
對了 最後想要說的是 這天店裡店員聊天的聲浪還真的有點大喔
是比顧客說話的聲音更大喔 這點應該要注意的吧!!
如果是在這邊上班的各位 那當然是10分推薦的餐廳囉!!

2013-05-28
$200 (Dinner)
黑松露菌醬田螺意大利飯
住在牛頭角多年的我, 都不知道牛頭角工廠區內有CAFE 存在. 哈哈~ 在SEARCH 一月一會的朋友GATHERING 時, 在OPENRICE 上見到有一間新開的餐廳, 地點在牛頭角工廠區內, 看了一些食物的相片, 很吸引, 看上去很好吃的樣子, 就用TABLE MAP BOOK 位了. 當天看著GOOGLE MAP 由地鐵站至這餐廳的距離好像不太遠. 但是真正行的時候, 原來也不近. 到達餐廳門口, 門面的招牌很美, 很有格調. 因為UPLOAD 相片有限, 沒有UPLOAD 招牌相片. 另外, 餐廳內, 放了很多經典電影的POSTER, 感覺都算舒服. WAITRESS 服務能度很好, 值得一讚. 帶我們入座後, 向我們介紹及推薦餐廳有什麼套餐及美食. 因為我們TOTAL 7 個人, 但是套餐兩人餐, 她也有給我們ORDER 的建議. 對食物的COMMENT 在相下有說明. 不再多打了. 今次GATHERING, 我們幫了一位7月生日的朋友B 慶祝生日, WRITRESS很親切, 幫我們拍照. 雖然行得比較遠, 但是這裡的美食, 會吸引你再次到來享受. 我跟一大班朋友在這裡渡過一個愉快的生日飯聚. GOOD!
班尼克
薄荷賓治
雜果賓治
2013-07-06
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
班尼克
住在牛頭角多年的我, 都不知道牛頭角工廠區內有CAFE 存在. 哈哈~ 在SEARCH 一月一會的朋友GATHERING 時, 在OPENRICE 上見到有一間新開的餐廳, 地點在牛頭角工廠區內, 看了一些食物的相片, 很吸引, 看上去很好吃的樣子, 就用TABLE MAP BOOK 位了. 當天看著GOOGLE MAP 由地鐵站至這餐廳的距離好像不太遠. 但是真正行的時候, 原來也不近. 到達餐廳門口, 門面的招牌很美, 很有格調. 因為UPLOAD 相片有限, 沒有UPLOAD 招牌相片. 另外, 餐廳內, 放了很多經典電影的POSTER, 感覺都算舒服. WAITRESS 服務能度很好, 值得一讚. 帶我們入座後, 向我們介紹及推薦餐廳有什麼套餐及美食. 因為我們TOTAL 7 個人, 但是套餐兩人餐, 她也有給我們ORDER 的建議. 對食物的COMMENT 在相下有說明. 不再多打了. 今次GATHERING, 我們幫了一位7月生日的朋友B 慶祝生日, WRITRESS很親切, 幫我們拍照. 雖然行得比較遠, 但是這裡的美食, 會吸引你再次到來享受. 我跟一大班朋友在這裡渡過一個愉快的生日飯聚. GOOD!
薄荷賓治
雜果賓治
班尼朗
Other Info. : 沒有
2013-07-06
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
班尼朗
同朋友飯聚,他比左一大堆選擇但見其中一間隱身於工廈中就有點躍躍欲試就拍版去呢間,由牛頭角MTR大約行左15分鍾就到夜間工廈有點寧靜,但上到12樓見門面就眼前一亮晚市set dinner有一人同兩人選擇店員見我地3位男仕,怕我地叫兩人set dinner份量唔鉤食建議我地揀一人set dinner,好欣賞他地為客人設想係享用完沙律同餐湯後(我點法式洋蔥湯唔錯),就係頭盤上菜時間意式香草奶油醬焗田螺伴薯蓉:焗得剛剛好,薯蓉唔會太乾,田螺係香草奶油醬配搭下好惹味忌廉蒜蓉炒法式藍青囗:個忌廉蒜蓉好香口,如果汁多D再配法包食就好香草牛油焗帶子:帶子好鮮味香口跟住主菜意式炆羊膝伴芝士忌廉薯菜:炆得好腍,肉香中滲出幽香燒紐西蘭羊扒配紅酒黑醋汁:,不太羶而肉質鮮嫩,羊味與醬汁互相配合燒極黑豬鞍扒配黑松露菌汁:肉質鮮嫩,配黑松露菌汁提升味覺享受,朋友一致認同三個主菜最好最後就甜品登場藍莓芝士餅:芝士味道剛剛好,唔會太濃或太淡班尼斯蛋糕伴薄荷忌廉雪泡:朋友盛讚薄荷忌廉雪泡香囗美味呢度位置雖然隔涉,但其他方面都好好,如果下次係附近某商場看戲,不妨先係度食D野
同朋友飯聚,他比左一大堆選擇
但見其中一間隱身於工廈中就有點躍躍欲試
就拍版去呢間,由牛頭角MTR大約行左15分鍾就到
夜間工廈有點寧靜,但上到12樓見門面就眼前一亮
晚市set dinner有一人同兩人選擇
建議我地揀一人set dinner,好欣賞他地為客人設想
香草牛油焗帶子:帶子好鮮味香口

跟住主菜
意式炆羊膝伴芝士忌廉薯菜:炆得好腍,肉香中滲出幽香

最後就甜品登場
藍莓芝士餅:芝士味道剛剛好,唔會太濃或太淡
班尼斯蛋糕伴薄荷忌廉雪泡:朋友盛讚薄荷忌廉雪泡香囗美味

2013-04-26
$210 (Dinner)
  • 意式香草奶油醬焗田螺伴薯蓉
  • 忌廉蒜蓉炒法式藍青囗
  • 意式炆羊膝伴芝士忌廉薯菜
  • 燒紐西蘭羊扒配紅酒黑醋汁
  • 班尼斯蛋糕伴薄荷忌廉雪泡
農曆年假後的第一天上班, 是情人節。我們部門六位女士決定一起撐檯腳共進午飯。之後聽朋友說我公司附件有間西餐廳新開張, 位置在我公司附近一楝工廈內, 正在做緊午市八折, 聽佢話啲Risotto很好吃, 決定放假前打電話book定檯, 同美女們一起去西餐廳共享浪漫開年飯。店舖門面設計簡單優雅, 與舊式工廈內的其他單位形成強烈對比。店舖內四處掛滿電影海報, 對喜歡看電影的我來說, 這裡洋溢一份親切舒適的感覺。這裡的餐具都是簡單為主。沒有花巧的顏色和造形, 長長的柄看吃來修長典雅, 用餐時看來也優雅斯文一點, 不怕食物的汁因為手柄太短衣服和手部太接近食物而弄髒。很貼心, 很為女士們著想哩。 我們點餐了。lunch set 共有8款, 不過當中有兩款已經售罄, 因為材料要留待作為晚市情人節套廳用。幸好, 我們心目中的選擇都還有!我們點了2份黑松露菌田螺意大利飯, 3份黑松露黑豬鞍扒, 和1份紅酒牛扒。店員細心問我們黑豬鞍扒要幾多成熟, 我們未聽過豬肉是可以不熟上碟的, 店員說黑豚肉的的肉材很新鮮, 不用怕, 而且全熟會有點硬, 七成剛剛好, 黑豚的脂肪慢慢熔開滲透進肉內, 不會很肥膩。她說有些客
農曆年假後的第一天上班, 是情人節
店舖門面設計簡單優雅, 與舊式工廈內的其他單位形成強烈對比
這裡的餐具都是簡單為主。沒有花巧的顏色和造形, 長長的柄看吃來修長典雅, 用餐時看來也優雅斯文一點, 不怕食物的汁因為手柄太短衣服和手部太接近食物而弄髒很貼心, 很為女士們著想哩。

店員細心問我們黑豬鞍扒要幾多成熟, 我們未聽過豬肉是可以不熟上碟的, 店員說黑豚肉的的肉材很新鮮, 不用怕, 而且全熟會有點硬, 七成剛剛好, 黑豚的脂肪慢慢熔開滲透進肉內, 不會很肥膩。她說有些客人亦喜歡五成熟, 不過未必習慣的客人她會見議我試試七成的。
聽員店員的詳盡講解後, 我們點了七成熟的。

牛油蒜蓉白法包
主菜未上檯, 先來的是忌廉湯和牛油蒜蓉白法包。
牛油蒜蓉白法包烘得很脆, 是合理的脆度。不過小妹不太好牛油, 牛油略嫌是多了點, 如果可以自行選塗會好一點。但我還是整片吃掂了!

忌廉蘑菇腰豆湯
這裡的湯真的要讚。
我們喝一口, 發現湯除了香濃的忌廉味, Creamy的湯身和有滿佈蓉蓉的蘑菇粒粒口感以外, 還有一些清清甜甜的香和紅色一小片一小片的小東西。
我們看看餐牌... 呀!原來是紅腰豆哩!
忌廉湯配上紅腰豆真的很夾, 我都不知道原來忌廉湯還可以有這樣的配撘喲!對愛豆豆的我是個新發現丫!

用湯以後, 我們的主菜來了!

黑松露菌田螺意大利飯
risotto的飯身軟硬度剛剛好, 意大利飯都是偏棉的, 這裡的也是, 然而不會覺得飯的水份太多而變稀爛。

而汁方面, 味道與剛剛的忌廉濃湯有點相像, 多了一份香草的味道和黑松露的清香, 少了紅腰豆的清甜,而漿汁的濃稠度剛剛好!真的, 比較稠身的, 把每一粒飯都包裹住, 每一粒飯的汁液分佈相當平均, 不會太稀, 不會太杰, 食落去又棉又滑又香濃

至於田螺和雜菌更是盡吸汁液的精華, 值得一讚的是同時亦保留了食材的原身鮮香, 食得出田螺的鮮味雜菌的微微菌香

不過由於RISOTTO的汁與忌廉湯很像, 建議不要兩款同選哩, 不然整餐午飯的口味就有點單調了。

紅酒牛扒
這個牛扒的餐是最貴的, 而份量亦是最多!!
真的很大大一片的牛扒丫!佔據了大半隻碟
, 還把薯菜們吸整整掩蓋住
牛扒配上紅酒的味道與一般西式餐廳相約, 值得一提的是他們用的是薄切牛扒。有時因為牛扒太薄, 很快便熟透, 火喉控制不好會很快老, 然而這裡的剛剛好, 入口即化, 保留了牛肉的質感

黑松露黑豬鞍扒
最後, 黑豬鞍扒來了!
黑豬鞍扒相比牛扒看來細小得多, 但相反, 厚多了!厚厚圓圓的黑豚鞍很可愛
七成熟的黑豚肉切開內裡有一點點的紅, 但是很鮮味外層燒得微微脆, 內裡軟軟滑滑的, 加上外層微微一層脂肪稍稍溶化, 滲透進肉內, 配上黑松露汁, 味道真的配合得很

另外要讚賞的是, 這裡的薯角亦炸得剛剛好, 外身脆脆內裡粉粉的, 十分好吃, 西蘭花亦是我喜愛的偏生一點的, 我不喜歡淋淋熟透了的菜喲!

用餐過後我們點了餐飲, 我姐點了Cappuccino, 這裡的Cappuccino泡沫弄得很美, 並加入了肉桂粉, 在肉桂粉的味道襯托下, 泡沫咖啡加添了一份清甜, 少了一份奶膩的感覺, 尤其吃完濃濃意式菜後喝一口, 身心都好像清新了。

結帳時, 店員很有禮貌的咨詢我們對食物的意見, 我們亦很誠懇給了他們一些建議, 看得出這個新開的餐廳對食物質素的重視, 加油加油!

這裡的環境和格調, 配上食物的質素, 每人八折後HK$120 其實亦算合理。
2013-02-14
$120 (Lunch)
  • 黑松露菌田螺意大利飯
  • 忌廉蘑菇腰豆湯
  • Cappuccino
2013-01-21 719 views
有朋友說他公司附近開了一間意大利餐廳, 質素不俗價錢相宜, 於是相約一行六人飯腳去食飯.到達餐廳地點, 門外已有侍應帶領入座, 經侍應介紹下點了下列菜式 :芝士蒜蓉包 X 2外脆內軟, 相當不錯青口很鮮味咖哩雞辣味適中, 咖哩很惹味, 雞肉不會"鞋", 配菜也很出色牛扒比較普通羊扒 X 2食羊扒的朋友說很好吃, 肉味濃, 配上的汁也做得很好吃, 難怪侍應一再介紹為必食之一燒大蝦 X 2大蝦有二隻, 很爽, 配上牛油忌廉汁, 正!這個意大利飯可ORDER正宗的意大利飯或改良版的意大利飯, 我們吃的是改良後的版本, 味道不俗!這間餐廳的環境很不錯, 座位也很舒適. 這餐飯埋單約$750, 一人約$130左右, 以食物質素、服務質素和環境而言, 相當"抵食" !

芝士蒜蓉包 X 2
外脆內軟, 相當不錯
青口很鮮味
牛扒比較普通
羊扒 X 2
燒大蝦 X 2
大蝦有二隻, 很爽, 配上牛油忌廉汁, 正!

相當"抵食" !
2013-01-14
$125 (Dinner)
  • 蒜蓉包
  • 羊扒
  • 意大利飯
2013-01-20 586 views
幾個女仔工廠區OT到8﹣9點,人又攰又肚餓,搭得車出去咁夜D食肆都無乜好野食,留喺工廠區又唔慌有嘢食~點知一SEARCH OPENRICE之下,發現附近原來開咗間新野WOR,收9點,見仲有大半個鐘就上去搏搏!老板好好人,做埋我地先收~幾個女仔你SHARE我,我SHARE你~碟碟都食雲~綜合意見如下:燒羊扒配黑醋汁(大約係咁叫);羊扒又淋又唔羶,很JUICY唔會乾珍珍,黑醋汁與羊扒味道很夾,鐘意食羊就啱哂~黑松露醬配黑豬鞍扒(大約係咁叫),個名認真騎呢古怪,黑豬鞍扒真係未聽過,不過老細介紹招牌菜又真係要試下,塊扒鬆軟有肉味,一D都唔鞋,的確同坊間豬扒唔同,而且大大塊成吋厚,黑松露醬落得一D都唔小家,汁醬惹味畫龍點晴,強烈推介~芥末三文魚扒,三文魚扒兩大舊,老細話係由原條三文魚開出來,唔係坊間入果D急凍魚扒,厚之餘唔會乾珍珍,芥末汁惹味又唔會太辣,配菜唔小家,肉類之外另一選擇~值得一讚是此店有獨立衛生的女洗手間,乾淨企理,真係各”工廠女工“之褔音!!原來早餐午餐下午茶都有SET,新張期間仲有折tim,晚餐九折,午餐八折,以后多個飯堂嘞!!!
幾個女仔你SHARE我,我SHARE你~碟碟都食雲

~綜合意見如下:
閒日OFF,去搵朋友食飯,佢要開工就佢地方,去咗牛頭角工業區食,心諗“死啦,呢D位置無野好食嫁WOR,又大乜乜,大物物呀!?定係D傳統嘅工廠快餐食堂?!點知佢話附近開咗間好正嘅意大利西餐廳,叫我一齊試下!!!工業區嘅西餐廳,搵都驚難搵,但朋友教路原來很容易,由牛頭角地鐵站出,對面已經有去傲騰中心(OCTA TOWER)嘅SHUTTLE BUS,搭到總站落車隔離間工廠大廈便是所在地大平洋中心!!再唔係喺在牛頭角地鐵站出向番九龍灣方向行為10﹣15分鐘,觀塘官立小學對面有專線小巴68號,一樣方便!!我貪小便宜選了前者~電梯大堂咁多部𨋢,有朋友指示在LIFT LOBBY2,選擇1號或4至6號嘅𨋢,就可以好易好直接咁到達目的地,一間叫”Precious"嘅西餐廳。真估唔到工業中心內竟可別有洞天,門面靚之餘裡面亦唔失禮,陳設充滿藝術氣息,圍著牆邊是用畫框掛著很多歐美的電影海報,吧枱前陳設的盆栽原來是各種新鮮的香草!!大廳上不規則的吊著懷舊FEEL的烏絲燈,單是陳設已很討好!!相信當區工作的人除了多個飯堂之外,在此蛇竇叉叉電減減壓都認真唔錯!!講番食物先,叫咗個“忌廉磨菇蝸牛意大利飯,配是日西湯甘
點知佢話附近開咗間好正嘅意大利西餐廳,叫我一齊試下!!!

講番食物先,叫咗個“忌廉磨菇蝸牛意大利飯,配是日西湯甘筍忌廉湯,(此餐廳的SET是湯或飲品二擇其一,已向老板建議可否優惠價加錢飲埋嘢,睇下遲D會否從善如流!)忌廉磨菇蝸牛意大利飯即叫即製亦唔係等好耐,飯粒飽滿不太硬,忌廉汁濃濃的黏在飯粒上,調味亦恰到好處,好似有點黑松路的味道唔知會唔會自己攪錯
~蝸牛煮得很淋,鬆軟有咬口但唔韌,看似份量細但切勿低估,男人食都覺得很飽肚~
甘筍忌廉湯濃厚有甘筍香,如果熱D時飲更正!!
新張埋單有八折,41元完美滿足的一餐,仲想點!?

Other Info. : 和老板閒談得知佢一直很想開一間這樣藝術FEEL的西餐廳,佢喜歡意大利菜同FUSION菜,又喜歡藝術及電影,所以開設了這間PRECIOUS,開在工業區咁隔涉是由於一般的街鋪,就算位置普通租金都實在負擔不起,要實現理想有點逼不得已唯有選擇些較隔涉偏遠的地方,希望誠意及大眾化之價錢可殺出條血路!!原來老板好歡迎人利用這裡的畫框陳設作品,各位藝術發燒友可多一個展示作品的機會!! 我寫過食評的餐店很不幸在這地產霸權及加租狂潮下,有兩至三間已經結業,很希望大家給予這些誠意小店,獨立小店多多支持,讓它們可以生存下去。
2013-01-10
$41 (Lunch)
Others
  • 忌廉磨菇蝸牛意大利飯,甘筍忌廉湯