2024-10-20 427 views
💛這次在會長之家燒內的用餐,😋菜品的選擇多樣且精緻,讓人期待每一口的味道。 ✨️韓式燒鰻魚(4件)  鰻魚鮮嫩,搭配韓式醬汁,味道豐富,令人驚喜。每一口都能感受到海鮮的鮮美,值得推薦。 ✨️熟成西班牙黑毛豬梅頭肉  肉質極為細膩,經過熟成的處理,口感柔軟且風味濃郁。 ✨️麻油紫菜飯  香氣四溢的麻油飯,😌紫米的健康感讓這道菜更具吸引力。飯粒分明,口感滑順,十分適合作為主食的配菜。 ✨️M8澳洲和牛和牛的肉質真是無可挑剔,外焦內嫩,油花分布均勻,燒烤後風味絕佳,令人回味無窮😍。 ✨️H6澳洲和牛小柳  💕小柳部位的肉質鮮嫩,極適合快速煎制,肉汁豐富,讓人一口接一口😋😋 ✨️紅豆鯛魚燒  甜點部分,外皮酥脆,紅豆餡香甜,作為餐後的完美點綴 ✨️芒果梳打清新的氣泡飲料,讓人瞬間提振精神💚,芒果的自然甜味與清爽的氣泡相得益彰,完美解渴。✨️Cass啤酒😆這款韓國啤酒口感清爽,微苦中帶有些許甜味,與燒肉搭配相當合適,讓整體用餐體驗更添風味。 🌻會長之家燒內提供了一個豐富的美食體驗,每道菜都有其獨特的風味和魅力,非常適合與朋友或家人一同享用。這裡的食物不僅美味,還讓人感受到用心💛。

✨️韓式燒鰻魚(4件)

✨️熟成西班牙黑毛豬梅頭肉
  肉質極為細膩,經過熟成的處理,口感柔軟且風味濃郁。

✨️麻油紫菜飯

✨️M8澳洲和牛

✨️H6澳洲和牛小柳

✨️紅豆鯛魚燒
  甜點部分,外皮酥脆,紅豆餡香甜,作為餐後的完美點綴

✨️芒果梳打
✨️Cass啤酒

• 韓式燒鰻魚
2024-10-18 443 views
鋪頭:會長之家烤肉地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖​💰$533💰連加一💰兩個人order左d咩? ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ ​1️⃣ 韓式燒鰻魚(4件)$74 (有半價)鰻魚肉好脆,燒得好香,d骨都燒到好脆,點埋個醬幾好味​2️⃣ 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108完全冇豬腥味,肉質好腍,亦唔會好重油膩感​3️⃣ 鹿兒島A4三角小排 $158燒過嘅和牛有入口即溶嘅感覺,同係日本食到嘅和牛一模一樣​4️⃣ 韓式水冷麵 $68好有驚喜,整得好地道有埋梨肉絲,加埋燒肉食好爽,好清爽​5️⃣ 百香果梳打$38 & 柑桔檸檬汁$38味道好似手搖店整得咁好飲,幾鍾意佢唔會好甜​😋總結:鰻魚同豬肉嘅味道比較深刻,鰻魚夠爽脆,豬肉肉質好腍呢度全部前菜小食都係免費,仲要份量都幾多,全部都係好爽脆,唔係軟腍腍,係好味的
鋪頭:會長之家烤肉
地址:長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖

💰$533💰連加一💰兩個人order左d咩?

1️⃣ 韓式燒鰻魚(4件)$74 (有半價)
鰻魚肉好脆,燒得好香,d骨都燒到好脆,點埋個醬幾好味

2️⃣ 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108
完全冇豬腥味,肉質好腍,亦唔會好重油膩感

3️⃣ 鹿兒島A4三角小排 $158
燒過嘅和牛有入口即溶嘅感覺,同係日本食到嘅和牛一模一樣

4️⃣ 韓式水冷麵 $68
好有驚喜,整得好地道有埋梨肉絲,加埋燒肉食好爽,好清爽

5️⃣ 百香果梳打$38 & 柑桔檸檬汁$38
味道好似手搖店整得咁好飲,幾鍾意佢唔會好甜

😋總結:鰻魚同豬肉嘅味道比較深刻,鰻魚夠爽脆,豬肉肉質好腍

2024-09-28
Tea
2024-10-17 523 views
唔駛北上,喺長沙灣呢間韓國餐廳都可以食到燒鰻魚,宜家仲做緊優惠,可以半價點燒鰻魚,所以我就同朋友去試下。⭐韓式燒鰻魚(4件)餐廳職員會幫手燒,仲會計哂時,所以保證燒得熟又唔會過哂火喉。我第一次食燒鰻魚,平時唔食魚嘅我都覺得幾好食,食落原來好爽口彈牙,而個鰻魚汁比平時日式果款甜,幾好味。⭐熟成西班牙黑毛豬梅頭肉呢隻黑毛豬係26 days dried age,見到覺得幾特別就試下。職員燒到金黃色,仲剪到細細件,望落有啲似叉燒,而食落肉味好香,點少少辣醬已經夠味。⭐美國極佳牛頸脊⭐韓式醬汁牛五花仲試多咗兩款烤肉,可以揀自己燒或者職員幫手,不過我都係搵職員燒,確保食到最佳嘅味道。兩款都唔錯,但我個人比較鍾意醬汁牛五花,雖然脂肪較多,但個醬汁甜甜哋,加上牛五花醃到好入味,食完會想再食。⭐韓式水冷麵冇乜喺香港叫過韓式冷麵食,估唔到呢碗幾有驚喜。冷麵好煙韌,個汁酸酸甜甜,加上有青瓜絲同雪梨,食落好開胃。整體黎講,呢間食物味道同質素都幾好,會有下次。

⭐韓式燒鰻魚(4件)

⭐熟成西班牙黑毛豬梅頭肉

⭐美國極佳牛頸脊

⭐韓式醬汁牛五花

⭐韓式水冷麵
韓式水冷麵

整體黎講,呢間食物味道同質素都幾好,會有下次。

前菜

2024-10-09
前菜
⭐️ 韓式燒鰻魚優惠❗️每位最低消費$250 就可以超抵價+$100 任食鰻魚❗️燒鰻魚真係勁吸引🤤 全晚店員好熱情幫手燒💗 燒鰻魚真係好香,魚皮脆肉滑~配搭埋韓式醬汁,非常香甜滋味✨⭐️ 鹿兒島A4三角小排 ($158)A4等級嘅牛特別嫩滑多汁,油花比較豐富,輕輕燒一燒已經帶出天然嘅鮮味同油香,肉質仲好滑嫩!⭐️ 美國極佳牛頸脊 ($88)牛頸脊賣相好靚,肉質比較結實,香濃多汁,比較重牛味,同時又帶有啲油脂,好美味!⭐️ 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 ($108)熟成西班牙黑毛豬梅頭肉好濃郁肥美🤤 黑毛豬肉質好鮮美,帶有同濃郁油香~⭐️ 醬油蟹膏蟹籽拌飯 ($108)呢個拌飯必試🫶🏻 真係好豐富,醬油蟹膏、蟹籽同紫菜嘅份量都好多,蟹鮮味好濃郁,每啖都係好邪惡好精華 🤣⭐️ 葡萄梳打 700ml ($48)一個清爽嘅飲料,可以幫助消化同埋中和口中嘅油膩感💰HKD 350 p.p for Dinner
⭐️ 韓式燒鰻魚

⭐️ 鹿兒島A4三角小排 ($158)

⭐️ 美國極佳牛頸脊 ($88)

⭐️ 熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 ($108)

⭐️ 醬油蟹膏蟹籽拌飯 ($108)

⭐️ 葡萄梳打 700ml ($48)
一個清爽嘅飲料,可以幫助消化同埋中和口中嘅油膩感

💰HKD 350 p.p for Dinner
鹿兒島A4三角小排
醬油蟹膏蟹籽拌飯
葡萄梳打
鹿兒島A4三角小排
醬油蟹膏蟹籽拌飯
  • 醬油蟹膏蟹子拌飯
  • 韓式燒鰻魚(4件)
2024-10-16 287 views
之前聽人講話呢間嘅烤肉幾好食 所以特登過嚟試 唔知係咪真㗎呢😚👅韓式烤鰻魚(四件) $148呢個好食😋燒完之後嘅肉質有彈性 同埋冇乜骨👅熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108呢個梅頭肉嘅油脂比較多 燒完之後嘅油香爆滿 夠邪惡🤤👅美國極佳牛頸脊 $88呢個價錢嚟講 佢嘅肉質算唔錯 軟腍得嚟有啲肉味😙👅午市套餐 蟹膏蟹肉石鍋釜飯(跟餐飲) $128呢個推介大家一試😍蟹膏蟹肉嘅份量幾多 好惹味👅午市套餐 特級牛頸脊石鍋釜飯(跟餐飲) $106呢個都唔錯 牛頸脊唔會好韌 撈飯一流🤩總括嚟講 呢間燒肉店嘅性價比幾高 服務都幾好 大家要嚟呢度一試啊🥰😋 好味:8.45/10🤑 價錢:7.99/10🤗 服務:7.98/10😝 環境:7.86/10😚 衞生:7.85/10🤩 整體:8.36/10

👅韓式烤鰻魚(四件) $148

😝 環境:7.86/10
😚 衞生:7.85/10
🤩 整體:8.36/10
2024-10-07 511 views
召集鐘意食燒肉既朋友仔,早排經朋友推介去左一間位於長沙灣的韓式燒肉店,裝修幾特別,好有去左韓國既感覺,餐廳主打燒肉,亦有燒鰻魚食,另外仲有釜飯,水冷麵等韓食,店員仲會幫忙烤,服務都幾好韓式醬汁牛五花醬汁讓牛味更香濃惹味,放入爐烤,食既時候帶油脂香,肉質有咬口,鐘意食牛既朋友仔必試韓式燒鰻魚之前係韓國食過一直念念不忘,有半份和全份,厚切的新鮮鰻魚即場烤,肥美得來外脆內軟,肉嫩冇咩骨,好好食熟成西班牙黑毛豬梅頭肉採用28日亁式熟成方法,豬梅頭肉口感軟諗,油脂分布平均,好多肉汁,可以包上蒜同生菜食口感更豐富醬油蝦5隻醬油鹹鹹甜甜有助提鮮,蝦肉大大隻爽彈有咬口,配飯一齊食大滿足韓式水冷麵冰凍既水冷麵順滑易入口,加入酸蘿蔔、青瓜等一齊食清涼開胃最後仲叫左柑桔梳打,酸甜開胃,有助解膩

醬油蝦5隻

韓式水冷麵
冰凍既水冷麵順滑易入口,加入酸蘿蔔、青瓜等一齊食清涼開胃

最後仲叫左柑桔梳打,酸甜開胃,有助解膩
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗長沙灣調查呢間韓式燒肉店,餐廳除咗燒肉,仲有燒鰻魚食,另外仲有釜飯,水冷麵等韓食,店員仲會幫忙烤煮,可以坐定定等食🧈招牌牛油熟成厚切豬五花 $238🙋🏻‍♂️表示個厚切豬五花用牛油熟成,放咗喺個小鉆板上,插住把刀仔,賣相非常吸引,店員會先將牛油切走,然後放入爐烤煮,肉質有咬口,食落充滿脂香🐖熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108🙋🏻‍♂️表示個黑毛豬梅頭肉有兩塊,燒到焦香,食落外層香脆,內層軟腍🐟韓式燒鰻魚 $148🙋🏻‍♂️表示個鰻魚厚切大大嚿,店員會將佢燒到金黃色,食落魚皮酥脆,肉質香軟,點埋個鰻魚醬更加惹味🐖醬油燒豬皮 $88🙋🏻‍♂️表示個燒豬皮食落口感煙韌,有滿滿嘅膠原,蘸上黃豆粉一齊食,有助減低膩感⚠️招牌人氣新鮮烤鰻魚有勁爆任食優惠!每位最低消費$250,其後每位+$100可以任食燒鰻魚,優惠非常吸引😍📈吃貨指數😋好味度 8/10🔙返啅度 8/10

🧈招牌牛油熟成厚切豬五花 $238

🐖熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108

🐟韓式燒鰻魚 $148
🐖醬油燒豬皮 $88

📈吃貨指數
😋好味度 8/10
🔙返啅度 8/10
醬油燒豬皮
平時夜晚經過見好多人食,所以中午見無愉人就去試下,點知好失望。第一、無水提供,迫人加錢飲汽水第二、泡菜有怪味,完全唔好食第三、蟹膏蟹肉石窩釜飯無蟹肉得幾條蟹柳絲咁就收$108,而且無咩味道,然後個蟹蓋勁似用完再用咁個感覺好差.. 第四、雞翼$38 /4件,但得單邊骨,仲要勁細隻,仲要勁大陣雪藏味🥲感覺太差不會想再去食👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻環境好似好高級,個價錢亦唔係平民價,但仲差過Hxxxxx Korea 🥲
第一、無水提供,迫人加錢飲汽水
第二、泡菜有怪味,完全唔好食
個感覺好差..

感覺太差
不會想再去食👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
2024-10-01 525 views
❤️百香果梳打 飲品清新爽口百香果十分酸甜適合在炎熱的天氣中解渴❤️爆打香水檸檬茶 十分有特色檸檬的清香與茶香交融讓人感受到有層次感香水檸檬十分清新❤️蟹膏蟹肉石窩釜飯這道釜飯絕對是亮點蟹肉鮮美搭配香濃的米飯每一口都充滿了蟹的鮮香石窩的烹調方式讓米飯底部微微焦脆口感極佳❤️特級牛頸脊石窩釜飯 牛頸脊的肉質鮮嫩多汁搭配特製醬汁味道豐富石窩釜飯的熱度讓牛肉保持了完美的熟度米飯吸收了肉汁後味道更上一層樓招牌人氣新鮮烤鰻魚勁爆$100任食優惠每位最低消費$250元其後每位+100元可以任食燒鰻魚!💁‍♀️會長之家烤肉 (長沙灣)👣長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
❤️百香果梳打

米飯吸收了肉汁後
味道更上一層樓

招牌人氣新鮮烤鰻魚勁爆$100任食優惠
每位最低消費$250元
其後每位+100元可以任食燒鰻魚!

💁‍♀️會長之家烤肉 (長沙灣)
👣長沙灣福榮街506-510號榮發閣地下A1號舖
2024-09-29 768 views
🥲 失望到要寫人生入面第一個OpenRice 食評思鄉情誼 特登去買外賣1. 喺外賣平台 入面 講明有Side dishes,salad and soup 結果 只係得烤肉醬 同伴菜, 係冇湯嘅🥲而且嗰一碟伴菜入面只係得一小堆中華海草係正常嘅其他係咸到苦嘅 蘿蔔乾泡菜同 ? 酸菜連最基本嘅白菜김치都好明顯擺咗好耐 發酵過度2. 實際食物賣相同圖片出入大🥲 得幾舊肉好薄好乾 而且又係勁咸本身冇諗住影食評, 得story 圖大家將就睇吓
🥲 失望到要寫人生入面第一個OpenRice 食評
思鄉情誼 特登去買外賣
1. 喺外賣平台 入面 講明有
Side dishes,salad and soup
結果 只係得烤肉醬 同伴菜, 係冇湯嘅🥲
而且嗰一碟伴菜入面
只係得一小堆中華海草係正常嘅
其他係咸到苦嘅 蘿蔔乾泡菜同 ? 酸菜
連最基本嘅白菜김치都好明顯擺咗好耐 發酵過度
2. 實際食物賣相同圖片出入大
🥲 得幾舊肉好薄好乾 而且又係勁咸
本身冇諗住影食評, 得story 圖
大家將就睇吓
TakeAway
2024-09-27 531 views
今日放工去韓國會長屋企食燒肉🥰很地道的韓國傳統味道😋環境:7.5/10會長屋企係輕奢華嘅裝修,牆上仲掛咗幾幅山水畫🪷盡顯修養✨食物:7.5/10熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108沒有調味的,有四件梅頭肉,燒熟後蒸發水份,肉質點鹹香好似食緊風乾火腿,送燒酒一流👍🏻韓式燒鰻魚 $148有四件厚切肥美鰻魚,而家有勁爆$100任食優惠!只要每位最低消費$250,其後每位+$100可以任食燒鰻魚😍免費韓國前菜四小碟大讚!但都是比較推介燒肉,其他小食韓式拌飯都不錯,那個M6澳洲和牛小柳也很推!💰性價比:7.5/10 人均$300,可能係長沙灣最好的燒肉店,不過我哋兩個人不是點有很多燒肉,所以價錢不能作準!是中價位韓式燒肉店😉
今日放工去韓國會長屋企食燒肉🥰很地道的韓國傳統味道😋

環境:7.5/10
會長屋企係輕奢華嘅裝修,牆上仲掛咗幾幅山水畫🪷盡顯修養✨

食物:7.5/10
熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108

韓式燒鰻魚 $148

💰性價比:7.5/10
2024-09-26
$300 (Dinner)
熟成西班牙黑毛豬梅頭肉
見有燒鰻魚 唔太貴就試下😝店入面裝修帶古典風 最推薦燒鰻魚🤩外皮燒到酥脆 鰻魚本身夠厚肉 唔係平時果d勁薄😭咬落去油脂味好香~另外牛頸脊脂肪較平均 軟熟得黎肉味都濃🤤牛舌芯係薄切果種 口感彈牙 算正常發揮 豬梅頭肉偏硬身 水冷麵酸甜剛好 有蘋果同青瓜絲🥒最後解膩唔錯每位+$100可以任食燒鰻魚!(食夠$250 / head之後)🌟韓式燒鰻魚 ($148)🍜韓式水冷麵 ($68)🐮美國牛頸脊 ($88)🐷熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 ($108)👅美國牛舌芯 ($88)

🌟韓式燒鰻魚 ($148)
🍜韓式水冷麵 ($68)
🐮美國牛頸脊 ($88)
🐷熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 ($108)
👅美國牛舌芯 ($88)
2024-09-24
  • 韓式燒鰻魚
  • 美國牛舌芯
2024-09-24 440 views
-會長之家烤肉 🍗近幾次去長沙灣果陣 都會畀呢個格格不同既店面所吸引店面掛坐牌扁係好霸氣咁寫住「會長之家烤肉」再加上韓式古風畫作 畀人一種氣派同似做正宗韓國菜既感覺 一入座 店家會奉上韓式4小碟 當日有泡菜 + 蘿蔔泡菜 + 醃酸菜 + 牛蒡泡菜 意外地每款既份量相當有誠意 味道好正宗 就算食釜飯都可以撈埋食 佐飯一流🔥 新鮮厚切燒鰻魚 ($148/4件)如果唔識燒 可以等侍應幫忙燒鰻魚新鮮厚切 侍應好細心咁每面先燒4分鐘 反面燒2分鐘後塗上韓式鰻魚醬就食得好中意個鰻魚皮燒到卜卜脆 鰻魚肉質爽嫰彈牙 真心幾高質✨🔥 醬油燒豬皮 ($88)每次食韓國燒肉 都一定會嗌燒豬皮!侍應亦都會幫忙燒 仲好細心咁剪到一口既大小 唔怕嚼到口攰 醬油味濃郁之餘 點一點黃豆粉食 解膩又可口!🔥 26日熟成西班牙黑毛豬豬梅頭 ($108)經過26日熟成既黑毛豬豬梅頭 係烤熟後外層香脆 入面鹹香 油脂比想象中少 而且味道香濃🔥 午市套餐 - 黑松茸石鍋釜飯 ($78)呢個套餐好豐富 仲會送餐湯同韓式伴菜4款個人黎講幾中意食呢個釜飯 因為石鍋熱力足 完美整到勁令既飯焦 加上配料非常多 食落口感更為豐富又香口 如
會長之家烤肉 🍗

近幾次去長沙灣果陣 都會畀呢個格格不同既店面所吸引
店面掛坐牌扁係好霸氣咁寫住「會長之家烤肉」再加上
韓式古風畫作 畀人一種氣派同似做正宗韓國菜既感覺

味道好正宗 就算食釜飯都可以撈埋食 佐飯一流

🔥 新鮮厚切燒鰻魚 ($148/4件)
如果唔識燒 可以等侍應幫忙燒鰻魚
新鮮厚切 侍應好細心咁每面先燒4分鐘 反面燒2分鐘後
塗上韓式鰻魚醬就食得好中意個鰻魚皮燒到卜卜脆
鰻魚肉質爽嫰彈牙 真心幾高質✨

🔥 醬油燒豬皮 ($88)
每次食韓國燒肉 都一定會嗌燒豬皮!

🔥 26日熟成西班牙黑毛豬豬梅頭 ($108)
經過26日熟成既黑毛豬豬梅頭 係烤熟後外層香脆
入面鹹香 油脂比想象中少 而且味道香濃

🔥 午市套餐 - 黑松茸石鍋釜飯 ($78)
呢個套餐好豐富 仲會送餐湯同韓式伴菜4款
個人黎講幾中意食呢個釜飯 因為石鍋熱力足
完美整到勁令既飯焦 加上配料非常多 食落口感更為豐富又香口 如果我係附近番工既話 應該會成日係呢度食~
2024-09-14
Lunch
2024-09-18 501 views
呢間位於長沙灣嘅韓式烤肉好似好多人推介,今日夜晚就過嚟試吓,入面嘅環境都唔錯,係行復古風,依家佢哋嘅人氣新鮮烤鰻魚仲做緊$100任食嘅優惠🤩招牌牛油熟成厚切豬五花用牛油包住嘅五花肉,超級肥美,店員會幫手燒埋,燒完之後好香脆🐷韓式醬汁牛五花🐮牛肉醬汁甜甜地,肉質比較彈牙鹿兒島A4三角小排🐮A4和牛油脂分布平均,肉質軟腍泡菜豬肉豆腐湯🥘豆腐湯都幾足料,入面有好多泡菜同五花肉,飲落香辣惹味幾開胃🌶️

韓式醬汁牛五花🐮
牛肉醬汁甜甜地,肉質比較彈牙

鹿兒島A4三角小排🐮
A4和牛油脂分布平均,肉質軟腍

泡菜豬肉豆腐湯🥘

• 招牌牛油熟成厚切五層肉
📍#長沙灣 #會長之家烤肉經過長沙灣覓食,羊在網上看到這家韓燒好像不錢,裝修和食物都頗有特式呢😆雖然店鋪不在主街道,但是有不少人也知道這家店,還特意來吃😳🍴餐廳點評裝修精緻,有點像韓劇會長辨公室的感覺🤣食物特別在於提供熟成肉類,像是黑毛豬、鴨胸等😙職員服務也不錯,會主動幫忙🤗🐷熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108一大塊挺厚的豬扒呢,相比平時的豬扒,熟成後的豬扒更嫩、多汁💦連油膩感也減少了,多吃也沒問題👍🏻👑🐟韓式燒鰻魚(4件)$148最推薦這款,四大件厚切鰻魚🙀最好烤到外皮焦,肉還有汁就更好😋因為實在太厚了,所以要剪開兩半,感覺吃多一倍了😂‼️走了才發現😢餐廳原來還有做優惠,每人消費$250後,便可以每人+$100任吃烤鰻魚😱🐷特級豬頸肉 $58幸運吃到最後一份✌🏻跟平常的相比,這裡明顯厚多了,更有嚼頭,還充滿油脂呢🤤🐷西班牙黑毛豬肋條 $68牛肋條就吃多了,很少見豬肋條呢🤪這款肉質較軟,肉味較濃,蘸醬不怕被蓋過味道,用生菜包更佳🥬🐮M6澳洲和牛小柳 $78每件看下都很嫩,烤完外皮焦香,肉味濃郁😚無論是單吃,還是搭菜吃也可👌🏻🍑奶油桃桃鳥龍奶茶 $58好喝!味道天然,好像真的下了蜜桃汁,配牛
📍#長沙灣 #會長之家烤肉

🍴餐廳點評

🐷熟成西班牙黑毛豬梅頭肉 $108
👑🐟韓式燒鰻魚(4件)$148
🐷特級豬頸肉 $58
🐷西班牙黑毛豬肋條 $68
🐮M6澳洲和牛小柳 $78
🍑奶油桃桃鳥龍奶茶 $58
好喝!味道天然,好像真的下了蜜桃汁,配牛奶很搭😍
評分-回頭草指數(🍀🍀🍀🍀🍀滿分)
食物:🍀🍀🍀🍀🍀
環境:🍀🍀🍀