2023-10-29 67 views
🍔法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條💰$148🥗M7和牛烤肉、柚子胡麻汁粟米野菜沙律💰$88🍊ʏᴜᴢᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ|ʜᴏᴛ💰$40🍵ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ|ʜᴏᴛ💰$40.⚡️工業風Proton係寵物友善餐廳,嚟食嘅時候咁啱遇到唔少狗仔,有隻柯基仲換上萬聖節裝束,超卡哇伊呀😍.⚡️食物方面主要有漢堡、意粉、沙律,因為唔太肚餓,嗌咗🥗烤肉沙律+🍔鵝肝安格斯漢堡,兩份都好大碟,尤其沙律嘅烤肉同菜毫不吝嗇呀✨.⚡️🍔鵝肝安格斯漢堡幾有驚喜,鵝肝嫩口滑身,漢堡扒超juciy又厚身,如果🍟薯條可以更長身就好🥰.⚡️兩杯拉花都好靚好讚!🍊ʏᴜᴢᴜ ʟᴀᴛᴛᴇ有頗香柚子香,飲落幾神奇😂🍵ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ茶味夠濃郁,大愛🫶
🍔法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條

M7和牛烤肉、柚子胡麻汁粟米野菜沙律
ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ʟᴀᴛᴛᴇ
  • 綠茶提拉米蘇
2023-10-27 47 views
元朗Top 10咖啡店見到有「Proton」,難得入元朗玩,就去呢間嘆返杯啡同食個lunch先煙三文魚酸種包有煙三文魚、龍蝦沙律、水煮蛋、酸種包配薯條,酸種包係軟身的,煙韌既口感同麥味都欠奉,同我平時食開既酸種包截然不同,有點影響左整體既味道Ribeye Steak Breakfast澳洲肉眼扒叫了medium,肉質腍身,但外層唔算煎得焦香,成塊牛扒唔夠香,配以大啡菇、烤茄、薯餅、沙律菜 & 煎蛋Dirty coconut平時牛奶就飲得多,椰奶就較少飲到,椰奶做出黎分層比牛奶更持久,相信係同密度有關,味道有少少椰香,幾好飲Pineapple espresso soda Tonic 糖份好高(一陣仲要食tiramisu)所以轉了梳打🫢,菠蘿汁酸酸甜甜同espresso 都好夾抹茶提拉米蘇抹茶tiramisu 我只食到好重既奶味同甜味,Lady finger 抹茶味欠奉,個cream偏甜同膩,真係唔可以叫好食😓環境同咖啡係不錯的,但食物就好失望,特別係個甜品,仲要盛為$80😓,用餐時間只得75 mins有點趕,同埋唔收信用卡都真係好唔方便🫣

煙三文魚酸種包

Ribeye Steak Breakfast

Dirty coconut

Pineapple espresso soda

抹茶提拉米蘇
抹茶提拉米蘇

Proton☀ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:元朗新開呢間「Proton」Cafe價格實惠,口感絕佳加上型格工業風的裝潢設計簡直係打卡聖地!仲係動物友善cafe添快啲帶埋主子嚟呢度享受一頓美食✨.◈ 頭盤+甜品+飲品 $58開始用餐前,我哋加咗+$58嘅升級套餐包括精選嘅前菜、甜品同飲品,相當抵食.◈ 黑松露野菌忌廉湯每一口都可以感受到黑松露嘅獨特香氣同野菌嘅鮮美食落有層次感,口感滑爽味道既濃郁又唔會膩令人一口接一口地品嘗.◈ 凍Mocha ☕️咖啡既香濃同朱克力嘅甜美結合涼爽又提神,完美解渴!☺️.◈ 芒芝雪山 +$48如果你想試埋Proton嘅招牌甜品只需再加$48今次我就試左「芒芝雪山」作為完美嘅結尾牛角窩夫上鋪咗芒果雪糕同芝士蛋糕再加埋草莓粒、芒果粒、藍莓粒等等呢個甜品真係太好味!牛角窩夫嘅脆爽搭配上芒果雪糕同芝士蛋糕嘅濃郁口感再加上水果嘅清新完美地結合咗甜同酸嘅味道!絕對係我嘅最愛!💖.◈ 櫻花蝦泰式冬陰公椰香海鮮手工意大利麵 $168呢碟手工意大利面,簡直條太美味啦!青口、大蝦肉、番茄、菌菇同櫻花蝦咁多精選食材一齊上,真係好正意大利面做得軟綿綿有彈性,食落超級過癮而泰式冬陰公湯底令呢道菜變
Proton
簡直係打卡聖地!仲係動物友善cafe添
快啲帶埋主子嚟呢度享受一頓美食✨

◈ 頭盤+甜品+飲品 $58
開始用餐前,我哋加咗+$58嘅升級套餐
包括精選嘅前菜、甜品同飲品,相當抵食

◈ 黑松露野菌忌廉湯
每一口都可以感受到
黑松露嘅獨特香氣同野菌嘅鮮美
食落有層次感,口感滑爽
味道既濃郁又唔會膩
令人一口接一口地品嘗
◈ 凍Mocha ☕️
咖啡既香濃同朱克力嘅甜美結合
涼爽又提神,完美解渴!☺️

◈ 芒芝雪山 +$48
如果你想試埋Proton嘅招牌甜品
只需再加$48
今次我就試左「芒芝雪山」作為完美嘅結尾
牛角窩夫上鋪咗芒果雪糕同芝士蛋糕
再加埋草莓粒、芒果粒、藍莓粒等等
呢個甜品真係太好味!
牛角窩夫嘅脆爽搭配上
芒果雪糕同芝士蛋糕嘅濃郁口感
再加上水果嘅清新
完美地結合咗甜同酸嘅味道!
絕對係我嘅最愛!💖

◈ 櫻花蝦泰式冬陰公椰香海鮮手工意大利麵 $168
呢碟手工意大利面,簡直條太美味啦!
青口、大蝦肉、番茄、菌菇同櫻花蝦
咁多精選食材一齊上,真係好正
意大利面做得軟綿綿有彈性,食落超級過癮
而泰式冬陰公湯底令呢道菜變得獨特無比
濃郁嘅味道裏融合咗椰奶嘅香甜同泰國香料嘅微辣
真係一種絕妙嘅組合
青口同大蝦肉增添咗豐富嘅海鮮風味
而番茄、菌菇同櫻花蝦
為呢道菜帶來咗鮮明嘅色彩同層次感

◈ 香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條 $148
呢個價位真係好超值,只需148蚊
就能享受到咁奢華嘅香煎鵝肝同安格斯牛肉漢堡,實在係太抵食啦!
鵝肝外脆內嫩,牛肉鮮嫩多汁
再加上薯條嘅香脆口感,簡直係絕配!
呢道菜唔單止味道一流,而且價錢親民,
絕對係最佳嘅選擇!👍

◈ Earl Grey Chocolate $44🍫
真係超級好飲!茶香同朱古力嘅甜融合喺一齊
口感豐富,令人回味無窮!👌
週末去了元朗國找朋友,到訪了依間輕工業風咖啡店。咖啡店設室外座位,是寵物友善餐廳,門口的舊沙發座位是打卡位。咖啡店主打西式食物,有推出假日早午餐,選擇有不少,包括:全日早餐、漢堡包、意大利麵和小食等。🍽️ 虎蝦、蟹棒、蟹籽、煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵手打意大利麵條粗身,煙韌有咬口,掛上蕃茄醬汁,醬汁酸酸甜甜,裹面有大量蕃茄蓉,鮮味十足,相當開胃,再配上煮得入味的絲絲蟹柳和蟹籽,口感豐富,虎蝦亦彈牙,相當有驚喜。🍽️ All Day - Pancake/ Croffle依份早餐賣點就是牛角窩夫,口感酥脆,因為掛住打卡,就算擺放了一段時間亦能保持酥脆感,再配上楓糖漿和焦糖脆片一齊食,好滿足。而其他配料包括煙肉、德國腸、炒蛋和沙律菜,炒蛋都夠嫩滑。牛角窩夫可以轉班戟,蛋亦可選炒蛋或煎蛋。🥧 綠茶提拉米蘇賣相討好,抹茶忌廉和手指餅相間,並灑上抹茶粉。忌廉幼滑;手指餅鬆軟,口感似海綿蛋糕,如果綠茶味重一點就更好。飲品方面,餐廳有推出特別口味的咖啡☕,例如:椰子咖啡、柚子咖啡、玫瑰士多啤梨咖啡等,亦有供應茶類🫖和酒類飲品🍷。

🍽️ 虎蝦、蟹棒、蟹籽、煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵

🍽️ All Day - Pancake/ Croffle

🥧 綠茶提拉米蘇

2023-10-23 28 views
元朗高質CAFE PROTON不嬲係元朗都好受歡迎,好耐無食今晚約朋友試埋佢地晚市✨餐牌款式都幾多選擇,有手工意粉,扒類。另外晚餐加配$58可以簡埋前菜、甜品,飲品風乾火腿哈密瓜田園沙律好正😊推介香煎鵝肝安格斯漢堡配薯條$148大大塊鵝肝疊在漢堡扒上,夠晒豪華。麵包烘得外脆內軟,安格斯牛肉鮮嫩多汁,牛味濃郁,鵝肝勁厚身,食落入口即溶,充滿油脂甘香香煎美國龍蝦 (半邊)、虎蝦、蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵 $198龍蝦肉質嫩滑,另外大大隻虎蝦好彈牙好滿足,意大利麵較為粗身好彈牙有口感,好掛汁好入味RISING SUN ☀️ PINEAPPLE, LEMON GIN VODKA充滿熱帶風情,滿滿菠蘿果香入口甘甜,酒味慢慢滲出ROMANTIC ROSE🌹 RUM, PEACH, ROSE CRANBERRY玫瑰花瓣鋪滿紫紅色酒中非常浪漫感覺❤️好岩女仔飲📍PROTON元朗教育路83號地舖
元朗高質CAFE

風乾火腿哈密瓜田園沙律好正😊推介

香煎鵝肝安格斯漢堡配薯條$148

香煎美國龍蝦 (半邊)、虎蝦、蟹子蝦子
龍蝦汁手工意大利麵 $198

RISING SUN ☀️
PINEAPPLE, LEMON GIN VODKA
充滿熱帶風情,滿滿菠蘿果香入口甘甜,酒味慢慢滲出

ROMANTIC ROSE
🌹 RUM, PEACH, ROSE CRANBERRY
玫瑰花瓣鋪滿紫紅色酒中非常浪漫感覺❤️好岩女仔飲

📍PROTON
元朗教育路83號地舖
假日瞓到自然醒下午茶時間想搵間cafe chill chill,去咗元朗proton有啡飲又有手工意粉、ADB等供應。店內裝修以灰色為主調走工業風設計,設有少量户外座位可以帶埋毛孩一齊嚟都得🐶🔸黑松露煙三文魚野菌手打意大利麵 $98黑松露味道溫和,手打意大利麵比較粗身望落好似烏冬咁,口感軟熟又掛汁,份量適中。🔸ᴀʟʟ ᴅᴀʏ ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ - 烤澳洲肉眼扒、大啡菇、烤茄、薯餅、沙律菜、煎蛋 $148ADB選擇有5款非常多,可以切合不同人嘅口味同需要。烤澳洲肉眼扒要咗5成熟切開內裡仲係粉嫩粉嫩的好juicy~伴碟嘅配菜都係比較健康食完負擔感都無咁重。🔸玫瑰蜜糖雞翼 $60可以揀玫瑰蜜糖/蜜糖芥末/避風塘配炸雞/雞翼,雞翼一碟4大隻皮脆肉嫩。🥥ᴅɪʀᴛʏ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ $50做到明顯嘅分層,飲落苦中帶甜又帶椰子香。🌹ʟᴏᴠᴇ ᴘᴏᴛɪᴏɴ (ʀᴏsᴇ ʟᴇᴍᴏɴ sᴏᴅᴀ) $60賣相靚靚粉色加玫瑰少女心滿滿又可以打卡。

🔸黑松露煙三文魚野菌手打意大利麵 $98

🔸玫瑰蜜糖雞翼 $60

🥥ᴅɪʀᴛʏ ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ $50
做到明顯嘅分層,飲落苦中帶甜又帶椰子香。

賣相靚靚粉色加玫瑰少女心滿滿又可以打卡。

2023-10-19 20 views
工作需要成日要周圍去,放工附近見到充滿工業風嘅Cafe,感覺唔錯就去試吓✨ 點知又真係幾好食😍煙三文魚牛油果田園沙律三文魚&牛油果真係好夾💕 配酸甜醬汁真係好醒胃🥰脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹籽粉紅汁手工意大利麵原隻軟殼蟹😍 好酥脆充滿油香及蟹味 一啲都唔膩🥰虎蝦爽彈又鮮甜😋粗身嘅手工意大利麵特別有口感👍🏻 粉紅醬汁好鮮甜,意大利麵好掛汁好香💕 烤大啡菇、安格斯牛肉漢堡包薯條漢堡包份量超足‼️漢堡扒勁厚身,接近係兩節手指嘅粗度,簡直啖啖肉🥰🥰🥰大啡菇及安格斯牛肉味道濃郁,醬汁恰到好處,好多汁😋😋😋LOVE POTION ROSE LEMON SODA玫瑰花瓣澳門表面真係好精緻😍 Lemon soda 帶有玫瑰香有極有特色😆Earl grey cake上層慕絲口感下層海綿蛋糕,配粟米片口感更加豐富💕 食完甜品感覺更加滿足😆

煙三文魚牛油果田園沙律
三文魚&牛油果真係好夾💕 配酸甜醬汁真係好醒胃🥰

脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹籽粉紅汁手工意大利麵

烤大啡菇、安格斯牛肉漢堡包薯條

LOVE POTION ROSE LEMON SODA

Earl grey cake
2023-10-19 26 views
Proton元朗教育路83號地舖元朗教育路係幾多野食近期工業風又heat番 真係可以坐低食下野 飲杯咖啡呢個位置市中心 易去唔難搵Lunch Set E蒜烤澳州西冷扒 $148有餐多士+餐湯蒜烤澳州西冷扒、有機生菜、薯餅,煎蛋mediumn well 七乘熟西冷扒豐富肉汁 有嚼勁口感 蒜烤增添濃郁蒜味血紅蛋白 紅紅肉汁 脆口薯餅生菜點綴清新口味玫瑰🌹蜜糖炸雞🍗$60玫瑰香味 清甜蜜糖 呈現金黃色 一層酥脆外皮 唔會油膩又唔會感到太乾仲有玫瑰花瓣裝飾 朱古力鮮奶咖啡 $42
Proton

玫瑰香味 清甜蜜糖
呈現金黃色 一層酥脆外皮 唔會油膩又唔會感到太乾
仲有玫瑰花瓣裝飾

朱古力鮮奶咖啡 $42
📍地址: 元朗教育路83號地舖✿😋味道😋:3/5✿🏙️環境🏙️:2/5✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:4/5✿👀賣相👀:3/5✿💰價位💰:3/5↠⏰時段:Dinner 19:30 ↞ ✦✧ 餐廳裝潢以工業風風格,餐廳環境唔大,設有室內同室外坐位,主打以手工意粉;而且用餐限時90分鐘,整體一路嘅感覺都好趕。❁Dinner Menu 每個主食可享有升級套餐優惠,加$58有頭盤+甜品+飲品—————————————————————🐟🥑🥗❝煙三文魚牛油果田園沙律❞ ☞ 沙律嚟講正正常常,不過入面啲火箭菜比較苦,份量正常。—————————————————————🍝🧀❝意大利黑松露三色芝士卡邦尼手工意大利麵❞ $148☞ 呢款手工意粉同出面嘅好唔同,食落爽口有小小彈牙,而佢算比較粗嘅麵條,有啲似烏冬;個汁唔算濃而比較稀,不過上枱果陣就聞唔到黑松露味。—————————————————————🦀🥑❝軟殼蟹、牛油果、煙三文魚野菌意大利飯❞ $158☞ 呢個嘅擺盤有啲誠意,有一隻完整嘅軟殼蟹企喺度,不過好可惜佢個飯真心差,因為個飯仲好硬,飯嘅內層仲喺白色生米。—————————————————————🍫🧁❝伯爵茶朱古
📍地址: 元朗教育路83號地舖

✿😋味道😋:3/5
✿🏙️環境🏙️:2/5
✿🤵🏻服務🤵🏻‍♂️:4/5
✿👀賣相👀:3/5
✿💰價位💰:3/5

↠⏰時段:Dinner 19:30 ↞

🐟🥑🥗❝煙三文魚牛油果田園沙律❞

☞ 沙律嚟講正正常常,不過入面啲火箭菜比較苦,份量正常。

煙三文魚牛油果田園沙律

🍝🧀❝意大利黑松露三色芝士卡邦尼手工意大利麵❞ $148

意大利黑松露三色芝士卡邦尼手工意大利麵

🦀🥑❝軟殼蟹、牛油果、煙三文魚野菌意大利飯❞ $158

軟殼蟹、牛油果、煙三文魚野菌意大利飯

🍫🧁❝伯爵茶朱古力蛋糕❞

☞ 呢個朱古力蛋糕就不過不失,朱古力唔算濃,下面有層伯爵茶戚風蛋糕。

伯爵茶朱古力蛋糕

—————————————————————

🍹🌹❝LOVE POTION - ROSE LEMON SODA❞$60

☞ 呢杯嘢外表唔錯,不過比較甜。

LOVE POTION

🧊🍵🥛❝MATCHA LATTE❞ $44

☞ 呢杯抺茶Latte唔甜,飲落都還好。

MATCHA LATTE
Type of Meal
Dinner
2023-10-14 33 views
朋友之前經過元朗話啲間cafe超多人食唔到,所以今次我哋一早book定枱!門口非常型格特別🤩,啱晒影相打卡📸!晚市+$78升級SET OPTION,包頭盤、甜品、酒精飲品🤩,仲可以+$48將甜品升級Proton甜品系列😋~頭盤:五揀一(有三款沙律,兩款湯)我同朋友不約而同都揀咗:🦞法式干邑龍蝦湯Fresh Lobster Bisque味道濃郁,好好飲😋!🍝意大利黑松露三色芝士卡邦尼手工意大利粉 Black Truffle, Trio Cheese Carbonara Homemade Pasta:$148好香黑松露,與芝士融為一體,簡直一流😍!最特別既當然喺手工意大利粉,非常彈牙,好好食👍🏻,仲有好多煙肉同菇!🍝櫻花蝦泰式冬陰公椰香海鮮手工意大利麵 Sakura Shrimp, Tom Yum Kung Coconut Seafood Homemade Pasta: $168朋友同我一樣好鐘意手工意大利粉既口感😍,櫻花蝦粉得幾香口,冬陰公椰非常惹味,配埋蝦同青口一齊食,好味😋!🐥蜜糖芥末雞翼 Honey Mustard Chicken Wing:$60雞翼炸得幾香脆,咬落又唔會只係食到

頭盤:五揀一(有三款沙律,兩款湯)我同朋友不約而同都揀咗:
🦞法式干邑龍蝦湯Fresh Lobster Bisque
味道濃郁,好好飲😋!

雞翼炸得幾香脆,咬落又唔會只係食到啲炸粉👍🏻,而且啲蜜糖芥末醬毫不吝嗇🤤!

🍰甜品:跟餐甜品二揀一(Blueberry / New York Cheesecake),我哋揀咗:

🧀️紐約芝士蛋糕New York Cheesecake
芝士味好香好滑,整體唔算好漏👍🏻!

另外一個就升級咗Proton甜品系列:
🍵綠茶提拉米蘇Green Tea Tiramisu
餐牌見到已經覺得非常吸晴🤩,果然非常精美,每一層啲cream唧得好靚😍,手指餅受浸住香濃綠茶味,好食!上面插住一塊橙乾🍊,幾打卡able‼️惟少少美中不足就沒有酒味🤣~

🍾酒精飲品:我哋心血來潮想飲少少酒(SIU CRY),分別叫咗:
🍹Hoegaarden – Pink
🍹Hoegaarden – Red
兩枝都係Hoegaarden桃味,其中一杯好似yellow 多啲😂~載落一個玻璃杯,倒插樽Hoegaarden,而唔係就咁單純一樽,其中一杯更有玫瑰花瓣😍,啱晒影相打卡🤳,非常特別,好飲 !

總結:我哋中咗$200Giveaway食,最後每人都要比返$200幾蚊🤣,但絕對喺物有所值🤤,無論食物定環境都非常高質👍🏻!仲welcome大家帶埋竉物嚟😊~唔知喺咪啲玫瑰花瓣用曬落Hoegaarden到🤣,希望下次可以試到玫瑰蜜糖雞翼啊!
  • 綠茶提拉米蘇
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 意大利黑松露三色芝士卡邦尼手工意大利粉
假日去元朗brunch,依間cafe裝修幾靚,以灰色水泥牆為主調,走型格路線!最大賣點係歡迎寵物,空間都夠寬敞同舒服🙌🏻我地坐出面bar枱,隔離放左兩部風扇仔,所以帶到入面啲冷氣風出來,一啲都唔會覺得熱🪭環境同食物都算唔錯,唯一係服務態度真心一般般,想要杯水都叫左三次,由食緊野中途叫到最後臨埋單前先有水飲😭🦀🦐🍝 虎蝦蟹棒蟹籽粉紅汁卡邦尼手工意大利麵 $𝟙𝟘𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)手工意粉粗身,有少少似烏冬但口感比較煙韌,算係我食過覺得幾好食嘅手工意粉😎雖然話係卡邦尼,但個汁比較似龍蝦忌廉汁,最似卡邦尼嘅位係有海量煙肉。另外虎蝦同蟹棒各有兩大件,性價比算唔錯!🍔 安格斯牛肉漢堡包配薯條 $𝟡𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)安格斯牛肉好厚身但肉質偏實,唔夠鮮嫩同juicy,薯條亦都唔夠熱同口感麻麻,本身以為burger係穩陣之選,有啲失望😥🍵🥛 ᴍᴀᴛᴄʜ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟜𝟜 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)抹茶味夠香,好飲👍🏻🍫 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ $𝟜𝟜 (𝟡/𝟙𝟘)Earl grey同朱古力兩種味道平衡得好好,整杯飲品唔會太甜😝

虎蝦蟹棒蟹籽粉紅汁卡邦尼手工意大利麵
🍔 安格斯牛肉漢堡包配薯條 $𝟡𝟠 (𝟟.𝟝/𝟙𝟘)
安格斯牛肉漢堡包配薯條
安格斯牛肉漢堡包配薯條
🍵🥛 ᴍᴀᴛᴄʜ ʟᴀᴛᴛᴇ $𝟜𝟜 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
抹茶味夠香,好飲👍🏻

2023-10-02
$150 (Lunch)
2023-10-11 31 views
🐳元朗教育路真的十分之多美食,就在這條街兩旁,佈滿了各式各樣的餐廳。今晚就來到有情調也有格調的”PROTON”。🐳香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條💰148頭盤+甜品+飲品 加💰58頭盤:風乾火腿哈密瓜田園沙律甜品:伯爵茶蛋糕飲品:Golden Beach Yuzu Lemon Pineapple Soda 頭盤·很清新很吸引,哈蜜瓜清甜,跟火腿味道非常夾主食·一塊極之大的鵝肝,非常肥美,入口即溶,牛肉漢堡也很有份量,麵包也很鬆軟,薯條油而不膩飲品·杯很漂亮,顏色也很吸引,味道都唔錯🐳香煎美國龍蝦虎蝦蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵💰198頭盤+甜品+飲品 加💰58頭盤:煙三文魚牛油果田園沙律甜品:朱古力蛋糕飲品:Apple Pineapple Guava Kale 頭盤·牛油果很好吃,沙律菜新鮮,配上黑醋,非常醒胃主食·半隻龍蝦🦞,蝦肉結實,另外也有三隻虎蝦,非常彈牙,意大利麵比一般的粗,更能沾上更多的醬汁和增加口感,龍蝦汁又濃又鮮味,好吃😋甜品·兩款蛋糕也很好吃,加分加分!另外這餐廳還可以帶狗狗來的🎉🛎️ Proton (元朗)🔍元朗教育路83號地舖

🐳香煎鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條💰148
頭盤+甜品+飲品 加💰58
頭盤:風乾火腿哈密瓜田園沙律
甜品:伯爵茶蛋糕
頭盤·很清新很吸引,哈蜜瓜清甜,跟火腿味道非常夾

飲品·杯很漂亮,顏色也很吸引,味道都唔錯

🐳香煎美國龍蝦虎蝦蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵💰198
頭盤+甜品+飲品 加💰58
頭盤:煙三文魚牛油果田園沙律
甜品:朱古力蛋糕
飲品:Apple Pineapple Guava Kale

頭盤·牛油果很好吃,沙律菜新鮮,配上黑醋,非常醒胃

甜品·兩款蛋糕也很好吃,加分加分!

另外這餐廳還可以帶狗狗來的🎉

🛎️ Proton (元朗)
🔍元朗教育路83號地舖
2023-10-10 23 views
元朗呢間走工業風嘅𝒸𝒶𝒻𝑒一到假期就大排長龍 兩年前佢啱啱開張已經幫襯過 見呢排多左人介紹 就心思思又想食(。・o・。)ノ .♥ 虎蝦粉紅卡邦尼手打意大利麵 $①⓪⑧手打意粉口感特別 有啲似炒烏冬哈哈 但就更煙韌掛汁 醬汁幾𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 加左蟹棒 蟹籽 煙肉 更有鮮味喔.♥ 煙三文魚明太子沙律酸種包 $⑨⑧酸種包烘至脆身 沙律份量好足~食落唔會乾爭爭 中間夾住水煮蛋 如果再流心啲 有多啲蛋汁就更好啦.♥ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 $⑤⓪入口先有咖啡嘅苦味 淡淡椰香隨之而來 兩隻味道意外地平衡 入口順滑 呢個𝒞𝑜𝓂𝒷𝑜幾特別.♥ 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 $④⓪來個可愛的勞蘇拉花~茶味較朱古力味濃 厚滑幽香 飲落唔係太甜 第一啖已經幾鍾意(*ω* ).♥ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 $⑧⓪打卡必備嘅髒髒甜品 可惜當日抹茶味售罄(>_<)呢款以啡味為主 帶淡淡酒味 入口濕潤 膩感不算重啊

♥ 虎蝦粉紅卡邦尼手打意大利麵 $①⓪⑧

♥ 煙三文魚明太子沙律酸種包 $⑨⑧

♥ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 𝘾𝙤𝙘𝙤𝙣𝙪𝙩 $⑤⓪
Dirty  Coconut

♥ 𝙀𝙖𝙧𝙡 𝙂𝙧𝙚𝙮 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 $④⓪

♥ 𝘿𝙞𝙧𝙩𝙮 𝙏𝙞𝙧𝙖𝙢𝙞𝙨𝙪 $⑧⓪

Proton令我最心心念念嘅就係手工意大利麵🫶🏻 有少少似烏冬,掛汁力強,口感相當好😍✨前後去過三四次,每次午市餐牌款式都唔同,長期keep住有新鮮感。✨安格斯牛柳粒冬陰功椰香手工意大利麵 $90 😍椰香味十足,微微辣,重點係手工意大利麵口感出色。牛柳粒軟腍,唔會有乾柴嘅感覺!✨虎蝦、煙鴨胸蒜香辣椒片意大利麵 $90偏香口,有辣勁既意大利麵,有淡淡蒜香味。✨玫瑰蜜糖雞翼 $60 😍睇落去冇乜醬汁,仲擔心會似普通炸雞翼,但食落酥脆,肉質出奇地入味,甜甜既玫瑰蜜糖口味。✨Earl Grey Chocolate😍✨Rosé Strawberry Latte午市餐牌飲品有優惠,超級推薦伯爵茶朱古力,甜度恰好,口感順滑,香甜之餘又唔會太濃🫶🏻

✨安格斯牛柳粒冬陰功椰香手工意大利麵 $90 😍

✨虎蝦、煙鴨胸蒜香辣椒片意大利麵 $90
偏香口,有辣勁既意大利麵,有淡淡蒜香味。

✨玫瑰蜜糖雞翼 $60 😍

✨Earl Grey Chocolate😍
✨Rosé Strawberry Latte
2023-10-05 30 views
發現元朗有間工業風Cafe裝修簡單 令人有輕鬆感覺~都幾適合情侶拍拖或者朋友聚會~好在夜晚做咗少少入座如果冇book位又係食飯時間黎就有可能要等一等~想知佢有幾受歡迎😆我地叫左兩個dinner set加頭盤甜品同飲品都只需 $58cafe黎講都算係幾扺😆頭盤可五選一 花多眼亂好難揀😆再揀左2個主菜:烤大啡菇安格斯牛肉漢堡包薯條好大份😂 成個漢堡都幾高下😂安格斯牛肉厚得黎 keep到好jucy加上烤大啡菇 咬落香得黎又唔dry!連皮粗薯條都好出色😆 夠熱又脆!櫻花蝦泰式冬陰功椰香海鮮手工意大利麵冬陰功味道濃郁 海鮮份量都唔少!手工意大利麵好有口感十分掛汁,一d都唔dry!係一份令人好回味ge意大利麵🤤甜品有兩款芝士蛋糕味道不過不失最後有d甜野落肚 先覺得e餐圓滿結束~
發現元朗有間工業風Cafe
裝修簡單 令人有輕鬆感覺~
都幾適合情侶拍拖或者朋友聚會~

好在夜晚做咗少少入座
如果冇book位又係食飯時間黎
就有可能要等一等~
想知佢有幾受歡迎😆

再揀左2個主菜:
烤大啡菇安格斯牛肉漢堡包薯條
好大份😂 成個漢堡都幾高下😂
安格斯牛肉厚得黎 keep到好jucy
加上烤大啡菇 咬落香得黎又唔dry!
連皮粗薯條都好出色😆 夠熱又脆!

櫻花蝦泰式冬陰功椰香海鮮手工意大利麵
冬陰功味道濃郁
海鮮份量都唔少!
手工意大利麵好有口感
十分掛汁,一d都唔dry!
係一份令人好回味ge意大利麵🤤

甜品有兩款芝士蛋糕
味道不過不失
最後有d甜野落肚 先覺得e餐圓滿結束~
Type of Meal
Dinner