2023-12-11 28 views
餐廳裝潢設計簡潔時尚,主打西式料理同即磨咖啡☕️ 今日我地叫咗個主菜,升級套餐都只係+$58,仲有晒🥗頭盤,🍮甜品同🍹無酒精飲品,真係抵到爆😍 頭盤揀咗煙三文魚牛油果田園沙律同法式干邑龍蝦湯😆🍔烤大啡菇安格斯牛肉漢堡包薯條🍟漢堡包份量真係冇得輸啊😍漢堡扒勁厚身,一咬落去,肉汁四溢!大啡菇同安格斯牛肉呢個組合令味道更濃郁,醬汁又恰到好處,真係啖啖滋味😆🦞龍蝦半邊、虎蝦、蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵🍝龍蝦好大隻,肉質飽滿!意大利麵彈牙,配上龍蝦汁,每一口都有咸香味🙂

🍔烤大啡菇安格斯牛肉漢堡包薯條🍟

🦞龍蝦半邊、虎蝦、蟹子蝦子龍蝦汁手工意大利麵🍝
2023-12-10 17 views
Weekend去左元朗吸下新鮮空氣,chill住去cafe食brunch, 好彩早去,遲10分鐘已經full晒😂✨M7和牛野菌芝士水煮蛋酸種包配薯條 - 材料好豐富,擺碟幾吸睛,和牛個汁調得幾好~薯條超香脆,食完好飽足🤩✨法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條 - 超高身超足料,安格斯牛肉漢堡扒好厚身,而且好juicy, 配上鵝肝真係好邪惡,但又夠晒滋味🤤✨玫瑰蜜糖炸雞翼 - 上枱熱辣辣,甜甜地好惹味😋✨Latte - 咖啡味甘香,質地幼滑順口,放假飲杯咖啡真係好正😸✨Earl Grey Chocolate - 拉花好有心思,係一隻飛馬🧡伯爵茶味幾清新,配上朱古力幾夾,唔會好漏👍

✨玫瑰蜜糖炸雞翼 - 上枱熱辣辣,甜甜地好惹味😋

2023-12-10 12 views
🔹️Proton🔹️工業風既裝修風格有室內外位置,以高身Bar枱作分隔室外位置設有特別打燈既打卡位歡迎攜帶寵物到店🐱🐶一同打卡午餐套餐都包沙律或餐湯再以半價優惠配飲品沙津菜都好新鮮,醬汁酸甜開胃A. 牛油果煙三文魚龍蝦沙律窩夫配薯條牛油果健康既配搭龍蝦沙律配窩夫口感好豐富窩夫獨立食鹹香酥脆,食完真係好滿足E. 蒜烤澳洲西冷扒有機生菜薯餅煎蛋澳洲西冷扒五成熟,口感最佳煎蛋係流心蛋,切開蛋黃個下好自癒薯餅既內在係忌廉薯蓉既味道,好特別🍹Love Potion Rose Lemon Soda漸變色既賣相好少女心❤️仲有小小玫瑰花瓣鋪面,好打卡🍹Apple, Beet, Lemon Grapefruit蘋果紅菜頭檸檬葡萄柚既配合整體飲落好清新,飲品各有特色🍰Dirty Tiramisu濕潤軟綿嘅手指餅,濃郁既咖啡酒香咖啡與可可粉既甘澀,配上口感軟滑既芝士一試愛上❤️
🔹️Proton🔹️

工業風既裝修風格
有室內外位置,以高身Bar枱作分隔
室外位置設有特別打燈既打卡位
歡迎攜帶寵物到店🐱🐶一同打卡

午餐套餐都包沙律或餐湯
再以半價優惠配飲品

沙津菜都好新鮮,醬汁酸甜開胃

A. 牛油果煙三文魚龍蝦沙律窩夫配薯條
牛油果健康既配搭
龍蝦沙律配窩夫口感好豐富
窩夫獨立食鹹香酥脆,食完真係好滿足

E. 蒜烤澳洲西冷扒有機生菜薯餅煎蛋
澳洲西冷扒五成熟,口感最佳
煎蛋係流心蛋,切開蛋黃個下好自癒
薯餅既內在係忌廉薯蓉既味道,好特別

🍹Love Potion Rose Lemon Soda
漸變色既賣相好少女心❤️
仲有小小玫瑰花瓣鋪面,好打卡

蘋果紅菜頭檸檬葡萄柚既配合
整體飲落好清新,飲品各有特色

🍰Dirty Tiramisu
濕潤軟綿嘅手指餅,濃郁既咖啡酒香
咖啡與可可粉既甘澀,配上口感軟滑既芝士
一試愛上❤️

2023-12-09 12 views
今日陪阿妹帶貓貓去左一間寵物醫院睇醫生 睇完醫生就去附近呢間餐廳 大概有5-6張枱 所以枱與枱之間好闊 而我去既時間係下午冇咩人 BB車都可以唔洗收埋 不過就冇BB凳 而我個仔又唔肯坐係BB車入面食 自己坐係張凳又坐唔定由於我同阿妹都唔係太肚餓 所以我地淨係叫左一個主菜 同埋加左個小食虎蝦 煙肉 車厘茄 粉紅汁卡邦尼手打意大利麵 配新鮮麵包沙律 手打意大利麵比普通意大利麵厚 但好煙韌彈牙 個醬汁酸酸甜甜好開胃飲品一杯有半價 我同阿妹都好鍾意飲朱古力 所以叫左兩杯一人一杯唔洗爭🤣 朱古力味好濃 最後飲埋飽哂🙈芥末蜜糖雞翼 醬汁好味 炸得好脆 我地有趁熱食 所以係最熱氣既時候🫣

【型格水泥牆·早啡晚食性價比高西餐😋】/////元朗區隱藏夜晚依然營業嘅咖啡店😳放工都可以去打卡食嘢 環境設有室内外座位 水泥牆灰色為主調 晚餐加$58就食到前菜、主食、甜品以及飲品 揀嘅款式都唔會有好多限制🤩.🖋️風乾火腿哈密瓜田園沙律櫻花蝦、虎蝦、金柚泰式田園沙律哈蜜瓜同風乾火腿真係落重本🥹仲要係鮮甜多汁 配搭火腿一鹹一甜好開胃!!櫻花蝦沙律充滿海鮮風味.🦐櫻花蝦泰式冬陰公椰香海鮮手工意大利麵 ($168)🍔烤大啡菇、安格斯牛肉漢堡包薯條 ($128)湯底好香椰香味 加埋泰式冬陰公味道似喇沙 意大利麵彈牙🤤掛汁能力一般 漢堡包包體外層有芝麻香脆卟卟 但最底個塊比醬汁浸到太淋🙀好驚喜大啡菇同牛肉外型咁大 牛肉肉味濃 好juicy yeahhh.☕️EARL GREY LATTEEARL GREY CHOCOLATE店員拉花非常用心 有龍貓同Unicorn公仔 伯爵茶加朱古力散發橘皮以及花香香氣😗.👉🏻朱古力咖啡蛋糕藍莓芝士蛋糕朱古力咖啡蛋糕較出色 朱古力同咖啡層次分明 味道平衡到唔會太甜 而芝士蛋糕中芝士味偏淡 質感都唔夠幼滑 可以改善一下🧸———📍Proton (元朗)元朗教育路83號
【型格水泥牆·早啡晚食性價比高西餐😋】
/////

🖋️風乾火腿哈密瓜田園沙律
櫻花蝦、虎蝦、金柚泰式田園沙律

🦐櫻花蝦泰式冬陰公椰香海鮮手工意大利麵 ($168)
🍔烤大啡菇、安格斯牛肉漢堡包薯條 ($128)

☕️EARL GREY LATTE
EARL GREY CHOCOLATE

👉🏻朱古力咖啡蛋糕
藍莓芝士蛋糕

———
📍Proton (元朗)
元朗教育路83號地舖
2023-12-04
$200 (Dinner)
元朗有著純樸氛圍, 也是一個多元化飲食嘅社區, Proton這間餐廳位於教育路, 以灰色主調簡樸自然嘅佈置, 時尚型格予人文青感覺。安格斯牛肉漢堡包薯條牛肉大大塊又juicy, 食落幾香口, 中間是烤過嘅大啡菇, 肉厚有質感, 配合三色芝士和牛油果, 口感軟滑。肉眼牛扒早餐澳洲肉眼扒烤得香口, 牛味幾濃郁, 嫩滑可口, 配菜有大啡菇, 烤茄, 薯餅, 沙律菜和煎蛋, 份量都唔少。甜品是芒芝雪山, 格子型Croffle可頌鬆餅鬆餅上是芒果粒, 芒果雪糕和芝士蛋糕。鬆餅酥脆得家有彈性, 芝士蛋糕奶香幼滑, 可口嘅甜品。mocha咖啡拉花幾別緻, 入口順滑, 既充滿咖啡香氣, 又品嚐到朱古力嘅滋味。Proton元朗教育路83號地舖#元朗美食 #西餐 #動物友善餐廳 #相机食先 #手机食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港旅游好去处 #香港美食推荐#hkfoodie #foodporn #hkfoodblog #foodies #foodiehk #instafood #hkfoodporn #foodblogger

安格斯牛肉漢堡包薯條

肉眼牛扒早餐

Proton
元朗教育路83號地舖

今日Piggy入到嚟元朗覓食🤣🤣就睇中咗教育路呢一間Proton🤩🤩遠遠就見到佢黃色嘅招牌❣️Menu有好多唔同麵包同pasta🍝🍝嘅選擇,我哋今日就叫咗份M7 和牛、野菌、芝士、水煮蛋🩷🩷酸種包配薯條$108💚煎香左嘅和牛配搭煮炒香左嘅野菌😋😋濃郁嘅芝士🧀🧀加上Eggs Benedict♥️♥️加上餐廳特製嘅醬汁夾住麵包一齊食😋😋😋真係非常之夾🤤🤤口感超豐富!將配搭埋香脆嘅薯條同埋沙律真係超抵食丫😍😍另外叫左份all day breakfast有鮮果乳酪🍎🍏脆煙肉、德國腸、焦糖脆脆🥰🥰炒蛋,牛角包窩夫 $108🥐🥐蛋可以揀炒蛋/煎蛋🐣牛角包窩夫都可以揀pancake取替🥞🥞鮮果乳酪相當清新😋😋牛角包窩夫配上焦糖脆脆亦都勁夾😋😋😋窩夫香脆美味🧇🧇份量亦都適當💜💜非常之啱我口味😍😍🍯🍯蜜糖芥末雞翼 $60外脆內軟😋😋肉汁豐富🤩🤩雞肉鮮嫩🐥🐥啱啱炸起嘅雞翼超級之香🔥🔥香脆嘅外皮鎖住肉汁🤤🤤🤤咬落去超正😋飲品方面☕️☕️我哋就叫咗朱古力味超級濃郁🍫🍫嘅Italian chocolate $42同埋充滿着柚子清香嘅♥️♥️Yuzu latte $44❣️❣️
遠遠就見到佢黃色嘅招牌❣️

另外叫左份all day breakfast有鮮果乳酪🍎🍏

🍯🍯蜜糖芥末雞翼 $60
香脆嘅外皮鎖住肉汁🤤🤤🤤咬落去超正😋

飲品方面☕️☕️
$180 (Lunch)
  • 蜜糖芥末雞翼
2023-11-22 223 views
今個月好精彩💥個囡考試、病左、姐姐放大假都搞到我忙爆,希望12月會正常返啦💪 睇返上個月既相仲有時間同老公去拍下拖👫,我哋近近地帶埋蕃薯仔去元朗教育路Proton食飯。平時見啲人好chill咁帶埋隻狗嘆咖啡☕️,但點解我哋就咁呢hea🫣不過難得係Pet Friendly, 都想帶埋隻囝一齊食既, 帶狗狗就要坐室外,天氣涼涼地都幾舒服架🍂。餐廳走輕工業風路線⛓️,食物就以西餐為主。點了兩份主菜,加$58 upgrade dinner set 多頭盤、甜品,飲品最化算。頭盤可選沙律或餐湯,點了煙三文魚牛油果田園沙律🥗和法式干邑龍蝦湯🦞。沙律清新爽鮮🥬,配上鹹鮮煙三文魚和醋汁,好開胃。龍蝦湯濃稠適中🫕,帶微微酒香和甘澀,味道更有層次感。🍴西班牙麻辣海鮮魷魚筒意大利飯🥘傳統西班牙飯加上麻辣海鮮夠新意,食落辣度係可接受既,幾惹味。海鮮夠多,有魷魚、鮮蝦、青口、帶子,足料。飯粒帶點飯骨,不太黏稠夠口感。🍴烤西班牙伊比利亞斧頭豬扒🥩斧頭扒每次上枱總會令人注目,扒身連骨接近整塊木盤長,墊底是燒過的雜菜,吸收了扒汁也很好吃。切開豬扒肉汁仍十分充裕,炭火焦烤味下是爽嫩肉香,有嚼勁又不鞋口,伴上燒烤汁和芥末醬味

🍴西班牙麻辣海鮮魷魚筒意大利飯🥘

🍴烤西班牙伊比利亞斧頭豬扒🥩
斧頭扒每次上枱總會令人注目,扒身連骨接近整塊木盤長,墊底是燒過的雜菜,吸收了扒汁也很好吃。切開豬扒肉汁仍十分充裕,炭火焦烤味下是爽嫩肉香,有嚼勁又不鞋口,伴上燒烤汁和芥末醬味道更突出。

跟餐甜品是特濃朱古力蛋糕+藍莓芝士餅🍰,味道和質感都好有水準。

飲品就點了味道清新既🍋柚子檸檬菠蘿梳打和帶點酸澀的🍎蘋果紅菜頭檸檬西柚汁,各有特式。

依度既職員友善,仲問我地要唔要俾水狗狗飲,又開風扇俾佢散熱,真係好貼心🧡
2023-10-26
Dinner
2023-11-22 35 views
朋友啱啱係日本番黎,搵個地方坐下食下chill下,係元朗搵到呢間proton,有裝修,地方闊落,應該幾好坐。好,坐低睇下有咩好食先。風乾火腿哈密瓜田園沙律,跟餐沙律都有parma ham,唔錯喎,而且份量都唔少架!煙三文魚牛油果田園沙律,牛油果我最愛,沙律菜都好新鮮。日式甲羅燒、大啡菇、意大利飯,個甲羅燒好正好creamy,用黎拌飯,超好味,每啖飯都有蟹膏,滿滿幸福感。脆香軟殼蟹、虎蝦 、蟹籽粉紅汁手工意大利麵,原隻軟殼蟹好足料,意粉好 al dente, 加上蟹籽食落卜卜下,層次再升級。飲品叫左Matcha Latte同Italian Chocolate ,熱飲調得唔錯,甜度適中,溫度剛剛好入口。Blueberry cheesecake 和Brownie,跟餐甜品都唔求其架,有一整件餅,cheesecake芝士味濃郁,夠實淨。brownie好brownie有朱古力味,帶少少黏牙感。

好,坐低睇下有咩好食先。

煙三文魚牛油果田園沙律,牛油果我最愛,沙律菜都好新鮮。

豐年路落車行入內街兩分鐘,就見到呢間好chill既cafe!最鍾意係佢既座位擺得好舒服、好闊落👍🏻🦀脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹子粉紅汁手工意大利麵💲158另+💲58轉套餐就有埋餐湯/頭盤&飲品&甜品揀左黑松露野菌忌廉湯🥯好多蘑菇粒,係正既!隻蟹勁脆,三大隻蝦,爽口彈牙👍🏻👍🏻🍔香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條好大塊鵝肝,好香好滑😍😍牛肉都好林👍🏻薯條無敵咁脆😋😋😋揀左風乾火腿哈密瓜田園沙律🍈冇得輸,好新鮮好甜既哈密瓜👍🏻果汁係:蘋果+菠蘿+番石榴+羽衣甘藍好特別既口感,清新健康之餘係易入口既!咖啡係:coconut dirty上熱下凍,入口非常特別,椰香味好出!冇落冰既,所以味道唔會變淡😋好細心套餐包左,冇額外升級既甜品都好有誠意!😍仲可以免費寫生日快樂🎂🎂整體黎講,餐廳好高質,職員、環境同食物質素都高質既👍🏻成餐飯都keep住9成滿座,值得再去!

🦀脆香軟殼蟹、虎蝦、蟹子粉紅汁手工意大利麵💲158
另+💲58轉套餐就有埋餐湯/頭盤&飲品&甜品

揀左黑松露野菌忌廉湯🥯
好多蘑菇粒,係正既!

隻蟹勁脆,三大隻蝦,爽口彈牙👍🏻👍🏻

🍔香煎鵝肝、安格斯牛肉漢堡包薯條
好大塊鵝肝,好香好滑😍😍牛肉都好林👍🏻薯條無敵咁脆😋😋😋

揀左風乾火腿哈密瓜田園沙律🍈
冇得輸,好新鮮好甜既哈密瓜👍🏻

果汁係:蘋果+菠蘿+番石榴+羽衣甘藍
好特別既口感,清新健康之餘係易入口既!

咖啡係:coconut dirty

套餐包左,冇額外升級既甜品
都好有誠意!😍仲可以免費寫生日快樂🎂🎂

𓈆 𓈆 𓈆Proton,元朗的工業風型格Cafe。剛開業時來過,最近再訪試試 weekend brunch。門口的招牌打卡位置還在,餐點比之前多了很多選擇。𓆪 Lobster All Day Breakfast $198來一個超豐富的ADB!有大啡菇、車厘茄、沙律菜、薯餅、德國腸、煎蛋以外,還有龍蝦沙律酸種包和半邊烤波士頓龍蝦!是 Deluxe ADB 啊!週末稿賞一下自己,超開心的♥𓆪 Croffle Fruit Yogurt All Day $108另一個 ADB 挑個健康又打卡的。脆煙肉、德國腸、太陽蛋少不了,但牛角包窩夫和鮮果乳酪是重點!尤其是那杯鮮果乳酪,新鮮火龍果、核桃和乾果,漂亮得捨不得吃掉。𓆪 Latte $35還記得上次的咖啡蠻好喝的。這次心心念念,還是點杯 Latte。一樣高水準,不論是拉花還是豆子。𓆪 Peppermint Tea $45朋友說最近有點秋意,點了杯熱的 Peppermint Tea。喝一口氛圍就來了,的確有點聖誕的味道。很開心看見 cafe 的食物咖啡質素仍舊高水準。週末到訪,還遇見很多可愛毛孩,因為半露天座位是寵物友善的。如果你這個週末還未有 p
𓈆 𓈆 𓈆

𓆪 Latte $35

Yogurt

𓆪 Peppermint Tea $45

很開心看見 cafe 的食物咖啡質素仍舊高水準。週末到訪,還遇見很多可愛毛孩,因為半露天座位是寵物友善的。如果你這個週末還未有 planning,這裡是 Weekend brunch table 的高質素選擇。

𓈆 𓈆 𓈆

Croffle Fruit Yogurt All Day
Lobster  all  day  breakfast

2023-11-09
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Lunch
Yogurt
  Croffle Fruit Yogurt All Day
Lobster  all  day  breakfast
2023-11-07 242 views
西餐廳享用午餐餐廳的環境優雅,非常適合和朋友一起輕鬆聊天。餐廳的設計使得你可以直接看到廚房,觀察到廚師們忙碌地為客人精心製作美食的一面。點了兩份套餐。第一份是Set A,裡面包括牛油果煙三文魚龍蝦沙拉包配薯條。這道菜聽起來很有創意,結合了牛油果、煙三文魚和龍蝦沙拉,應該能夠帶來豐富的口味。配上薯條,可以增加一些口感和飽足感。第二份是Set E,它包括蒜烤澳洲西冷扒、有機生菜和薯餅煎蛋。這份套餐似乎更偏向傳統的西餐組合,有烤牛肉、生菜和煎蛋。這種搭配通常會提供豐富的蛋白質和蔬菜,讓你有一頓營養均衡的午餐。每set套餐可以選擇沙律或餐湯除了套餐,你還點了一個小食拼盤,裡面有炸蝦、炸雞、炸單骨雞翼和脆香軟殼蟹,搭配薯條。這個拼盤似乎非常豐富多樣,提供了不同種類的炸食品。如果你喜歡炸脆的口感,這個拼盤應該能夠滿足你的味蕾。飲品,朱古力鮮奶咖啡凍和Earl Grey巧克力。朱古力鮮奶咖啡凍聽起來像是一種冰涼的甜點,可以提供一些甜蜜和咖啡的風味。Earl Grey巧克力則將伯爵茶的香氣融入巧克力中,為甜點帶來一些獨特的味道。
西餐廳享用午餐

餐廳的環境優雅,非常適合和朋友一起輕鬆聊天。

每set套餐可以選擇沙律或餐湯

如果你喜歡炸脆的口感,這個拼盤應該能夠滿足你的味蕾。

• set A牛油果煙三文魚龍蝦沙律包配薯條🍟
  • set E 蒜烤澳洲西冷扒、有機生菜薯餅煎蛋🍳
  • Earl Grey Chocolate🍫
放假去遠啲 ...與儍爸去咗元朗逛逛 ...去到元朗第一件事梗係搵間 cafe嘆個 brunch 醫飽個肚先 ~~我哋揀咗教育路呢間型格工業風咖啡店外面座位很適合帶同毛孩一起用餐 ~~● 虎蝦、蟹棒、蟹籽、煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵 (HK$108)醬汁好 creamy,裡面有很多蕃茄蓉,酸酸甜甜手打意大利麵較粗厚,有點似烏冬,入口煙韌彈牙掛滿醬汁和蟹籽,口感豐富,開胃滋味● 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條 (HK$148)麵包烘得又香又鬆軟鵝肝大大塊又夠厚身,煎至微焦,油脂甘香安格斯牛肉漢堡超厚,肉味濃郁,肉汁滿滿配上半熔芝士和蕃茄,邪惡好食 ~~● 蜜糖芥末雞翼 (HK$60)雞翼炸得又香又脆,配上蜜糖芥末醬很惹味 ~~儍爸● Pineapple Espresso Tonic (HK$50)估不到呢個配搭又幾夾喎 ~~入口有菠蘿嘅果香、咖啡嘅醇香和 Tonic 嘅甘甜和氣泡感味道清爽又特別 ~~儍媽 ● Latte (HK$35)未飲已經聞到好香咖啡味,飲落去香濃順滑加埋靚靚拉花,飲完心情都好啲 ~~** 以上分享是以我的口味、體質和情況作出分享及感受,一試 / 合用與否請自行決定

放假去遠啲 ...
與儍爸去咗元朗逛逛 ...
去到元朗第一件事梗係搵間 cafe
嘆個 brunch 醫飽個肚先 ~~
我哋揀咗教育路呢間型格工業風咖啡店
外面座位很適合帶同毛孩一起用餐 ~~
虎蝦、蟹棒、蟹籽、煙肉粉紅汁卡邦尼手打意大利麵
醬汁好 creamy,裡面有很多蕃茄蓉,酸酸甜甜
手打意大利麵較粗厚,有點似烏冬,入口煙韌彈牙
掛滿醬汁和蟹籽,口感豐富,開胃滋味
法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條

● 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條 (HK$148)
麵包烘得又香又鬆軟
鵝肝大大塊又夠厚身,煎至微焦,油脂甘香
安格斯牛肉漢堡超厚,肉味濃郁,肉汁滿滿
配上半熔芝士和蕃茄,邪惡好食 ~~
蜜糖芥末雞翼
● 蜜糖芥末雞翼 (HK$60)
雞翼炸得又香又脆,配上蜜糖芥末醬很惹味 ~~

Pineapple Espresso Tonic

估不到呢個配搭又幾夾喎 ~~
入口有菠蘿嘅果香、咖啡嘅醇香和 Tonic 嘅甘甜和氣泡感
味道清爽又特別 ~~
  Latte
儍媽 ● Latte (HK$35)
未飲已經聞到好香咖啡味,飲落去香濃順滑
加埋靚靚拉花,飲完心情都好啲 ~~
2023-11-04
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Lunch
  • 蜜糖芥末雞翼
  • 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條
  • Pineapple Espresso Tonic
餐廳全以灰色為主色調🩶工業風裝修設計設有户外座位😎夠哂chill喔!呢到Set Lunch有6款選擇🍝安格斯牛柳粒冬陰功椰香手工意大利麵🍝安格斯牛柳粒質地軟腍又Juicy,手打意大利麵係粗身,軟硬適中,配搭冬陰功醬汁,相當掛汁,食落帶些少微辣,超級惹味可口喔!😚附有沙律或餐湯,飲品半價喔!😃叫左杯Mocha,靚靚拉花,香滑口感咖啡,好抵飲!👍🏻🍰污糟提拉米蘇🍰呢到嘅提拉米蘇賣相精緻,打卡度高😍仲有原味、綠茶味選擇,原味提拉米蘇忌廉非常幼滑,手指餅浸滿香濃咖啡味道,超好食!必吃喔!😘Proton📍元朗教育路83號地舖

餐廳全以灰色為主色調🩶工業風裝修設計
設有户外座位😎夠哂chill喔!

呢到Set Lunch有6款選擇
🍝安格斯牛柳粒冬陰功椰香手工意大利麵🍝

附有沙律或餐湯,飲品半價喔!😃
叫左杯Mocha,靚靚拉花,香滑口感咖啡,好抵飲!👍🏻

🍰污糟提拉米蘇🍰
呢到嘅提拉米蘇賣相精緻,打卡度高😍

Proton
📍元朗教育路83號地舖
適逢萬聖節,這裏的裝飾很有心思。而且這裏是寵物友善餐廳,坐在吧枱的我們看見許多可愛的狗狗🐶🍔法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條 $148鵝肝很飽滿肥美,軟滑的質感配上肉味濃郁、質地結實的安格斯牛肉漢堡和惹味的芝士,無懈可擊,大力推薦💯🥗M7和牛烤肉、柚子胡麻汁粟米野菜沙律 $88有時在其他餐廳吃到粒狀或塊狀的和牛,會覺得不夠嫩滑或太韌。這裏的M7和牛烤肉則呈片狀,有點像火鍋的肥牛,但比肥牛較為厚身、沒有那麼肥膩,質地軟稔。加上粟米、青瓜、沙律菜等配料,清新又開胃👍🏻🍵綠茶提拉米蘇 $80眼見許多枱客人都有點原味或綠茶味提拉米蘇,喜愛綠茶的我們當然要試試綠茶味!綠茶味奶油帶淡淡甘香,個人認為綠茶味可以再濃厚一點,而且手指餅可以浸得更香🤔💛Yuzu latte/ Matcha latte $40兩者的拉花都十分精美。甚少看到柚子拿鐵這口味,喝起來每一口都嚐到粒粒柚子,喜歡柚子的可以一試👍🏻

🍔法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條 $148

🥗M7和牛烤肉、柚子胡麻汁粟米野菜沙律 $88

🍵綠茶提拉米蘇 $80

💛Yuzu latte/ Matcha latte $40
2023-10-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Lunch)
  • Yuzu  latte
  • 法式鵝肝安格斯牛肉漢堡包薯條