📸蛋仔記雞蛋仔˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷唔知大家係咪同為食妹一樣咁中意食街頭小食呢次次見到雞蛋仔同格仔餅都唔知揀咩好今次介紹比大家既呢間無論雞蛋仔定格仔餅都一樣咁正仲有創新口味 啱曬中意試新野既你地🤍˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷🥚章魚燒雞蛋仔 $42即叫即整 所以拎上手仲要熱辣辣咬落外脆內煙韌 蛋香味夠仲要幾乎粒粒雞蛋仔都有粒章魚粒🐙同紫菜碎加入章魚燒醬汁 咸咸甜甜咁幾惹味🧇 金莎醬抹茶格仔餅 $38/抹茶格仔餅 $32如果唔中意金莎醬 可以揀原味(花生醬 煉奶 牛油 砂糖)同埋都係即叫即整 熱辣辣格仔餅厚身得黎又夠鬆軟 仲有濃濃蛋香味金莎醬比得好重手🤣 要打橫塊餅食 唔係就流到一手都係加配飲品🥤可減$5我地就揀咗益力多沙冰 貪夏日炎炎夠解暑益力多味好濃郁 絕對唔係溝稀果啲行貨!˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷˙˙𐃷📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖
📸蛋仔記雞蛋仔

咬落外脆內煙韌 蛋香味夠
仲要幾乎粒粒雞蛋仔都有粒章魚粒🐙同紫菜碎
加入章魚燒醬汁 咸咸甜甜咁幾惹味

🧇 金莎醬抹茶格仔餅 $38/抹茶格仔餅 $32
如果唔中意金莎醬 可以揀原味(花生醬 煉奶 牛油 砂糖)
同埋都係即叫即整 熱辣辣
格仔餅厚身得黎又夠鬆軟 仲有濃濃蛋香味
金莎醬比得好重手🤣
要打橫塊餅食 唔係就流到一手都係

加配飲品🥤可減$5
我地就揀咗益力多沙冰 貪夏日炎炎夠解暑
益力多味好濃郁 絕對唔係溝稀果啲行貨!

📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖

Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$40 (Tea)
  • 章魚燒雞蛋仔
開心果格仔餅 $40話說呢個格仔餅嘅口感真係同普通嗰啲唔同,啖啖鬆軟之餘仲帶有煙韌感,開心果味香濃惹味,重點係完全唔會太甜!記住趁熱食最佳~ 🧇抹茶雞蛋仔 $28雞蛋仔本身已經香噴噴,加入抹茶粉之後更添一份日式風味,茶味香濃但又唔會蓋過雞蛋仔本身嘅蛋香,好啱鍾意抹茶嘅朋友!🍵下次會試埋加麻糬🫢除此之外仲有好多其他味道同飲品揀,今次飲埋檸檬利賓納梳打,值得一試!總結,開心果格仔餅好有驚喜,雞蛋仔味道超過20款有咸有甜,最新仲有章魚燒雞蛋仔🐙 蛋仔記絕對係我喺旺角食過最好食嘅🧇🥚🫢
開心果格仔餅 $40

抹茶雞蛋仔 $28

下次會試埋加麻糬🫢

2025-01-25
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
朋友嚟香港玩想食香港特色街頭小食腦海即時浮現雞蛋仔 同 格仔餅移英嘅朋友都話好懷念呢個味道仲食原味咁普通?你又有無試過旺角呢間超過30款口味嘅雞蛋仔?有甜有鹹.好多選擇✨香蕉朱古力雞蛋仔製作嘅時候已經聞到香噴噴拎上手熱辣辣.要保持香脆口感所以必須配上通窿嘅手提紙袋粒粒都充滿朱古力濃香仲加入新鮮香蕉片.用料十足✨伯爵茶格仔餅配上金莎醬同榛子碎粒再加上原條切片嘅香蕉口感超豐富.味道亦唔會太甜買任何小食加購飲品+$5優惠✨經典醇香奶茶口感幼滑奶同茶比例控制得恰好完美享受香港地道風味
朋友嚟香港玩
想食香港特色街頭小食

腦海即時浮現雞蛋仔 同 格仔餅
移英嘅朋友都話好懷念呢個味道

仲食原味咁普通?
你又有無試過旺角呢間超過30款口味嘅雞蛋仔?

有甜有鹹.好多選擇

2025-01-20
TakeAway
Type of Meal
Tea
over 40 flavours of egg puffs and waffles in Mong Kok, Hong Kong 🥞 including creamy purple sweet potato egg puff 🍠 sweety savoury takoyaki egg puff 🐙 rich nutty pistachio waffle 🌰香港旺角超過40款雞蛋仔格仔餅 🥞 包括 軟綿淡甜 紫薯雞蛋仔 🍠 鹹甜豐富 章魚燒雞蛋仔 🐙 堅果濃郁 開心果醬格仔餅 🌰🍠 冬日紫薯雞蛋仔 HKD$39purple sweet potato egg puff 外皮酥脆 軟糯蛋香 紫薯內餡 柔軟綿密 自然甜香 層次豐富🧇 開心果醬格仔餅 HKD$40pistachio waffle 軟糯鬆軟 開心果醬 開心果碎雙重濃郁 配上煉奶 增添甜味🍑 白桃紅茶 HKD$26white peach black tea白桃果甜 紅茶濃厚 清甜解渴📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖🇭🇰*

🍠 冬日紫薯雞蛋仔 HKD$39

🍑 白桃紅茶 HKD$26
white peach black tea
白桃果甜 紅茶濃厚 清甜解渴

📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖🇭🇰*

🥢🥢🥢11+款格仔餅有埋麻糬味 30+款雞蛋仔 完全係煙韌派嘅地頭🥢🥢🥢⭐️全新口味:章魚燒雞蛋仔 & 開心果醬格仔餅章魚燒雞蛋仔口味好特別,外脆內軟,夾住啲章魚燒嘅餡料,粒粒都有章魚粒、爆多木魚同紫菜絲,一口咬落去,超正!開心果醬格仔餅呢個真係意想不到,粒粒果仁真材實料,開心果醬嘅濃香x奶醬嘅甜,再搭埋軟糯嘅格仔餅,食完之後心情up up ,啱哂下午茶。⭐️益力多沙冰係兩大枝益力多整成,清涼又解渴,飲落去好舒服,真係消暑良品。貪新鮮嘅朋友唔好錯過呀!==============================Follow @nnthrive #筷筷和你搵好西==============================#食在旺角 #雞蛋仔 #蛋仔記 #香港小食 #街頭小食 #格仔餅 #hongkongfood #香港餐廳推介 #香港美食

⭐️全新口味:章魚燒雞蛋仔 & 開心果醬格仔餅

Follow @nnthrive #筷筷和你搵好西
2025-01-21 0 views
講到香港特色小食當然係雞蛋仔同格仔餅,見到呢間蛋仔記大排長龍,有唔少特別口味,最啱同外國朋友一齊買黎食~見到兩個店員密密做,我大概等左15分鐘有得食。① 章魚燒雞蛋仔 $42開頭會諗緊食落會唔會真係似章魚小丸子,又唔會喎!雞蛋仔有少少脆口,內裡軟綿,每粒都有章魚粒,加埋紫菜味同木魚碎,味道熟悉又口感豐富。② 開心果醬格仔餅 $40潮流興開心果,呢個格仔餅都加埋開心果醬同開心果碎,感覺比傳統落砂糖煉奶花生醬健康。而格仔餅口感偏鬆軟,食落有蛋香味。③ 鳳梨椰果 $29茶味帶澀,中和番菠蘿甜味,解膩。

① 章魚燒雞蛋仔 $42

② 開心果醬格仔餅 $40
③ 鳳梨椰果 $29
茶味帶澀,中和番菠蘿甜味,解膩。
TakeAway
2025-01-19 0 views
旺角雞蛋仔在非常熱鬧的街道上有一間創意的雞蛋仔小店。雞蛋仔的味道層出不窮,包括鹹牛肉、肉鬆、紫菜粟米,都滿有港式風味!另外甜味更有咖啡、朱古力、紅豆等等,非常有創意!近期更推出了章魚燒雞蛋仔,有興趣的可以品嘗一下!法式檸檬芝士味 $40而我這次就點了法式檸檬芝士味,雞蛋仔外層非常脆口,內裏有着煙靭的檸檬芝士蛋糕的味道,非常新鮮的口感!開心果醬格仔餅 $40另外。格仔餅點了新推出的開心果醬味,有非常多的開心果碎,開心果味非常盛行,終於發現一個新嘅地方吃好開心果醬美味的格仔餅了!白桃梳打買雞蛋仔或格仔餅可以購買飲品減$5。
旺角雞蛋仔

在非常熱鬧的街道上有一間創意的雞蛋仔小店。

法式檸檬芝士味 $40

開心果醬格仔餅 $40

白桃梳打
買雞蛋仔或格仔餅可以購買飲品減$5。
2025-01-16 0 views
今日放工唔想食正餐,見到呢間雞蛋仔都幾有人氣喎,好多人排隊🤣望真啲原來好多選擇😳有甜嘅餡,仲有咸嘅餡!岩曬我😍可惜我哋得兩個胃,如果唔係一定會試埋佢新出嘅開心果醬格仔餅!!!有埋開心果碎真係好真材實料😋🛎$42 章魚燒雞蛋仔落完單先知原來呢個都係新品黎🤣雞蛋仔一攞上手熱辣辣🔥外層金黃酥脆,入面係滿滿嘅章魚🐙最驚喜嘅係連柴魚絲都有,完美呈現左章魚燒嘅風味💓🛎 $43 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔中意食咸野既我地超中意呢個!紫菜嘅清香加上肉鬆嘅鹹香,搭配雞蛋仔嘅濃濃蛋香,真係一個完美嘅組合🤝🏻🛎 +$20 白桃梳打為咗搭配雞蛋仔,我仲加咗一杯白桃梳打🍑🥤即刻勁鋸😌忘記晒返工嘅辛苦!!!仲有得揀甜度架,少甜岩岩好😋
望真啲原來好多選擇😳
有甜嘅餡,仲有咸嘅餡!岩曬我😍
有埋開心果碎真係好真材實料😋

🛎$42 章魚燒雞蛋仔
落完單先知原來呢個都係新品黎🤣
雞蛋仔一攞上手熱辣辣🔥
外層金黃酥脆,入面係滿滿嘅章魚🐙
最驚喜嘅係連柴魚絲都有,完美呈現左章魚燒嘅風味💓

🛎 $43 鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔
中意食咸野既我地超中意呢個!

🛎 +$20 白桃梳打
為咗搭配雞蛋仔,
我仲加咗一杯白桃梳打🍑🥤即刻勁鋸😌忘記晒返工嘅辛苦!!!
仲有得揀甜度架,少甜岩岩好😋
-🍳蛋仔記雞蛋仔 📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖🐙章魚燒雞蛋仔 hkd 42好新奇嘅口味😍😍食落都好似食緊章魚小丸子咁但可以不停食無停過,食極都仲有 正!🧇抹茶格仔餅 hkd 32抹茶味都幾濃,配埋砂糖同埋牛油等配料好飽肚,醬多!大滿足😌🍑白桃梳打 hkd 25好夏日好fresh,食完肥仔野飲返杯就岩岩好🙌🏻#蛋仔記#街頭美食 #旺角#蛋仔記雞蛋仔 #雞蛋仔#格仔餅#香港#美食推薦 #香港美食 #西式 #日本菜 #日式 #美食 #外賣店

🍳蛋仔記雞蛋仔
📍旺角豉油街33號裕旺大廈地下A號舖

🐙章魚燒雞蛋仔 hkd 42
好新奇嘅口味😍😍
食落都好似食緊章魚小丸子咁
但可以不停食無停過,食極都仲有 正!

🧇抹茶格仔餅 hkd 32
抹茶味都幾濃,配埋砂糖同埋牛油等配料
好飽肚,醬多!大滿足😌

🍑白桃梳打 hkd 25
好夏日好fresh,食完肥仔野飲返杯就岩岩好🙌🏻

2025-01-15 111 views
係旺角睇完戲聞到好香嘅蛋香味 見到呢度嘅雞蛋仔有唔少特別口味都係其他地方無 例如係法式檸檬芝士 咸牛肉 珍珠奶茶等 最後就決定試下佢章魚燒雞蛋仔呢款係餐廳新品來的 結合咗2種受歡迎嘅小食夠哂有創意 蛋香味濃 每粒雞蛋仔都有章魚粒咁濟 仲有紫菜添 真係好似食緊章魚燒咁 本身食之前都有少少驚好奇怪 點知味道出奇地夾開心果醬格仔餅呢個格仔餅同樣係新品 超鍾意食開心果嘅我緊係唔可以錯過 格仔餅夠哂厚身仲要好軟熟 搽上濃郁嘅開心果醬 仲有滿滿嘅焗開心果碎增加口感 而且食哂成個都唔會覺得好甜! 益力多沙冰而家買任何小食加購飲品都可以減$5 益力多沙冰質地細膩 解渴一流

益力多沙冰
2025-01-14 104 views
近排好興食開心果雞蛋仔/格仔餅,今日經過旺角見到呢間蛋仔記都幾多人幫襯,而佢又有開心果格仔餅🧇就即管同朋友試吓!🥚開心果格仔餅估唔到佢個餅底幾厚身,食落軟綿綿,少少外脆內軟嘅感覺~非常之過癮!加上大量嘅開心果醬,食落真係好滿足😆😆🥚鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔都幾足料,粒粒都有紫菜同肉鬆,食完甜嘢食返啲鹹嘢,感覺唔錯🤪🤪🥤芒果紅茶正正常常~芒果味幾出,食完雞蛋仔&格仔餅係要飲返杯紅茶解解膩☺️

🥚開心果格仔餅

🥚鹽燒紫菜肉鬆雞蛋仔

🥤芒果紅茶
2025-01-13 134 views
🧇 Do you like egg waffles in form of puffs or sandwiches? We like both so we grabbed one of each! Be prepared to wait for a while cos they made fresh to order. My friends are fans of pistachio desserts so I got them the egg waffles, sandwiched with oozy nutty pistachio sauce. You know the green sauce was good when you could taste the salted and toasted pistachio (instead of being sugary). If you’re adventurous like me, definitely try the takoyaki egg puffs. These were savoury, and each bite was

開心果醬格仔餅

If you’re adventurous like me, definitely try the takoyaki egg puffs. These were savoury, and each bite was filled with real chewy octopus dices, seaweed and bonito flakes. They even put a little takoyaki sauce on top to make sure you get the gist!
章魚燒雞蛋仔

It’s a proper street food vendor so I as well treated myself to a cup of jasmine milk tea. It’s light and refreshing for an afternoon pick-me-up.

翠玉奶香綠茶
開心果醬格仔餅
🐙 章魚燒雞蛋仔($42)見到鋪頭推介新口味嘅章魚燒雞蛋仔同開心果醬格仔餅,第一次見到有鋪頭會將章魚燒同雞蛋仔結合埋一齊,咁特別就同朋友嗌左一份;雞蛋仔即叫即整,熱辣辣外脆內軟,蛋香味濃,入面有章魚粒,紫菜絲同木魚片,粒粒雞蛋仔都食到彈牙有嚼勁嘅章魚粒,十分足料,味道亦同章魚燒一樣🧇 伯爵茶格仔餅($34)格仔餅嘅伯爵茶味香濃,同雞蛋仔一樣都係即叫即整,熱辣辣之餘外脆內軟,入面仲有牛油、花生醬,煉奶同砂糖,我另外+$20要左兩球雪糕,雪糕味道有雲呢拿同朱古力可以選擇,凍冰冰同大大球嘅雪糕配上熱辣辣嘅格仔餅呢種雙重溫感食法好食之餘仲好邪惡,雪糕溶嘅速度有少少快,欣賞鋪頭好貼心用紙兜裝住俾客人,唔會食到好狼狽🥤 荔枝梳打($25)荔枝味突出,梳打甜度適中,就算叫左少冰都無出現過甜情況👍🏻 而家只要連埋雞蛋仔/格仔餅一齊嗌,仲可以享有套餐價減$5優惠
🐙 章魚燒雞蛋仔($42)

🧇 伯爵茶格仔餅($34)

🥤 荔枝梳打($25)
荔枝梳打
2025-01-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$58 (Other)
荔枝梳打
  • 伯爵茶格仔餅
2025-01-04 247 views
經開旺角,見到呢間舖頭咁多人排隊。新一年就一於食啲甜品小食,滿足一下。見到推介新品有開心果醬格仔餅同埋章魚燒雞蛋仔,一於就試吓開心果醬格仔餅!😍開心果醬格仔餅 $36一打開就係滿滿嘅開心果醬,而且開心果醬非常足料,如果係鍾意平時食開心果果仁嘅話,佢嘅味道完全就係平時食果仁嘅味道😍足料!而且格仔餅有蛋香,唔會太甜同太腍。Oreo麻糬雞蛋仔 $40Oreo灑得非常之滿!配埋中間有麻糬一拉開,令到成個雞蛋仔外脆內軟得來,又有煙靭嘅感覺,麻糬又唔會太甜,再配埋Oreo粉好搭!青檸梳打 $25清爽得來唔會太甜,配上雞蛋仔同格仔餅味道剛剛好!

開心果醬格仔餅 $36

Oreo麻糬雞蛋仔 $40
Oreo  麻糬雞蛋仔

青檸梳打 $25
清爽得來唔會太甜,配上雞蛋仔同格仔餅味道剛剛好!
Oreo  麻糬雞蛋仔
呢排放工緊有一日會係旺角/油麻地遊蕩,見到呢間嘅雞蛋仔新品有好似幾得意嘅章魚燒雞蛋仔,就拉埋朋友仔試吓。章魚燒雞蛋仔 $42.基本上每粒雞蛋仔都有章魚粒🐙.有章魚燒味,都食到紫菜香氣,雞蛋仔嘅蛋漿釀咗都幾多紫菜入去.如果可以加蛋黃醬做topping,令整體口感再濕潤啲會更吸引🤩抹茶格仔餅🧇 $32.另以$20加配咗2球雪糕,分別係朱古力🍫+雲呢拿味.雪糕係幾畫龍點睛,果仁碎香氣好重.如果選擇加配雪糕,記住準備多兩張紙巾,比較容易流出醬汁同雪糕🍨😂😂.格仔餅嘅抹茶味偏清淡,似綠茶味多少少蜜桃爆珠梳打 $27.特別揀咗少冰、少甜,感覺再健康啲😬.飲品味道正常👍🏻* 另一款開心果醬格仔餅都好似幾吸引,有機會先再戰😛

章魚燒雞蛋仔 $42
.基本上每粒雞蛋仔都有章魚粒🐙

抹茶格仔餅🧇 $32
.另以$20加配咗2球雪糕,分別係朱古力🍫+雲呢拿味
.雪糕係幾畫龍點睛,果仁碎香氣好重
.格仔餅嘅抹茶味偏清淡,似綠茶味多少少

蜜桃爆珠梳打 $27
.特別揀咗少冰、少甜,感覺再健康啲😬
.飲品味道正常👍🏻

* 另一款開心果醬格仔餅都好似幾吸引,有機會先再戰😛
2024-12-11
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$61 (Dinner)