Restaurant: QUE (東薈城名店倉)
Terms & Details:
1K
2022-10-30 374 views
讚1 坐得都幾闊落既彈1 軟殼蟹Taco同抹茶甜品都好麻麻,Taco調味好淡,而且炸得有油膩感,抹茶甜品樣係靚,但實在唔多覺有抹茶味,而且忌廉太多太厚2 價錢貴,一件Taco賣成七十幾,一件蛋糕要近豬,仲貴過酒店

1 坐得都幾闊落既

2022-10-28 414 views
28/10/22 一行六人食個奢侈午餐,因為叫做新開就去試吓,預期份量叫細的,有些女仕夠食,男仕可能要追加其他小食或甜品。叫咗L2,L3,L5,L7,L8 參考餐牌同相,都叫好食的。(平均每人$160連加一)但自助落單就要有好網絡才做,我坐得入都唔肯定自己係咪真落到單,要確認。反而出飯有點慢⋯
2022-10-27 271 views
-「靜岡有機抹茶豆腐紅豆沙冰」,嚴選之有機抹茶粉帶有清爽的口感,配上豆腐紅豆,意外的品嚐到完美之結合!抹茶的新火花,對我這個抹茶控而言,充滿幸福美滿之感覺。-「芝士炸蠔司塔可🧀」脆口「芝」味,融合創意新潮文化之烹調風格-「明太子意炒配北海道三文魚籽及紫菜」,creamy程度達至滿分!明太子忌廉汁,和魚油脂魚嘅三文魚籽,口感十足!餐廳運用創意結合不同食材,創作出多種特色料理。推出多款日式飲品、主食及甜品菜式,以日本資深甜品師傅炮製出獨特之甜品創作,呈獻出與別不同的新口味。如果想和伴侶來一個輕鬆約會,不妨試試這家餐廳試試,誠意推薦!

2022-10-14
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$350 (Lunch)
Celebration
Anniversary
2022-10-23 429 views
今日同屋企人去東薈城行街,早排哥哥見IG已介紹Que,講得上今日係順便專登嚟食Lunch1點前嚟到,大約等咗十幾分鐘就有位。入面當然坐滿晒人。其實都無咩機會欣賞到Cafe嘅裝修。好可惜點餐時,家姐同哥哥最想食嘅牛飯都無晒,連其中一款想食嘅小食都無。哥哥係想走去轉場嘅🤣🤣🤣不過最後,都揀咗其他想食嘅食物。坦白講,食物就一定唔係平,不過真係好味,而且某D女侍應服務態度都唔太好。唯獨遇到追食物時個男職員反應同態度真係好禮貌。

不過最後,都揀咗其他想食嘅食物。

松葉蟹肉丼
酥炸廣島蠔
石榴泡泡綠茶梳打
抹茶豆腐紅豆沙冰
2022-10-21 407 views
Shopping完搵野食無意之中搵到間裝修好得意嘅餐廳 貓貓Logo 原來係一間西日式餐廳 個環境裝修咁靚 就決定試吓佢!店員推介左幾款受歡迎嘅菜式同飲品. 最特別必試「壽司Taco 」利用壽司原理,將塊紫菜炸完再包住飯同配料,有個紙托拎住食,方便又唔會整污糟手,個設計好體貼另外仲叫左個蟹肉甲羅燒飯 店員教我地將啲蟹肉撈落個飯到食 ,加上個飯有海膽忌廉汁,食落去個飯好香好鮮甜 😋 店員話 蟹肉薯仔球係佢地招牌菜 受歡迎程度係會賣哂 襯宜家仲有緊係叫黎試試先. 蟹肉加上薯仔蓉炸成一個波波 香口又野味 讚👍🏻 嗌咗杯我最愛嘅桃味梳打 飲落去好清甜清新好消滯 尾聲叫埋甜品就大滿足 綠茶芭菲 好玩又好食 將熱嘅綠茶汁倒落杯有白朱古力嘅芭菲到溶左去 呢個配搭食落唔會太甜 麻糬有咬口同味道濃郁下次黎 我要試埋門口賣嘅牛角包同蘋果批 🤘🏻
原來係一間西日式餐廳 個環境裝修咁靚 就決定試吓佢!
店員推介左幾款受歡迎嘅菜式同飲品.

嗌咗杯我最愛嘅桃味梳打 飲落去好清甜清新好消滯

尾聲叫埋甜品就大滿足

下次黎 我要試埋門口賣嘅牛角包同蘋果批 🤘🏻
2022-10-19
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
  • ✨軟殼蟹壽司塔可
2022-10-17 546 views
一家大細行閒東薈城,見到商場介紹一間剛開業的cafe”Que”,剛到飯點梗係要去踹場試新嘢啦。該店裝修雅致,別人具日本風味感覺舒適自然。值得一讚的是入座不久就有waitress埋來細心推介講解,原本無咩嘢頭緒既我們好快就決定左order👍
Crab  Risotto
水果沙律
2022-10-17 382 views
今天同先生同BB三人到訪。12:30pm到達禁機取飛,我張飛是B27. 因為發現是用GULU,可以用電話睇吓叫到幾多,所以我地係商場周圍行。由12:30到1:00半個鐘,B飛都完全無郁過,到1:15pm,我見佢叫到B25,所以我地起程返去餐廳,由4樓搭lift去返2樓,過程5分鐘。點知返到去佢竟然叫到B29. 我真係覺得自己好黑仔,頭先咁耐都唔郁,依家短短5分鐘就郁4個no. 我就好有禮貌同帶位短髮阿姐講:唔好意思呀,我張飛過左呀佢話:下?過咗呀…甘你要等等喎,我要叫多兩張先可以安排返比你我話:好呀,唔該我一邊等一邊心諗,佢甘specific 講叫多兩張,甘應該係公司機制黎。我仲專登仔細睇吓手上張飛,佢寫住「如叫號超過5個,需重新輪侯」我心諗好彩,我過左2個no.者,如過左5個我就要重新輪過。執返身彩的感覺。之後過咗5分鐘,佢開始叫B飛。B30? 無人。B31,有人,齊人入得。我見佢叫左兩張,我心諗,下張應該到我啦。點知佢過一陣就叫埋B32,人齊入得。我等到佢帶完位返黎就問佢我問:你唔會唔記得左我架可?你記住要補比我喎佢話:小姐甘你都真係要再等下了,我要安排位比其他人先我話:下?你頭先
我就好有禮貌同帶位短髮阿姐講:唔好意思呀,我張飛過左呀
我話:好呀,唔該
我見佢叫左兩張,我心諗,下張應該到我啦。
點知佢過一陣就叫埋B32,人齊入得。
我等到佢帶完位返黎就問佢
我問:你唔會唔記得左我架可?你記住要補比我喎
佢話:小姐甘你都真係要再等下了,我要安排位比其他人先
我話:下?你頭先明明話叫多兩張補比我
佢:我頭先叫兩張都無人,我帶到入去先得一枱渣喎
我心諗,下…甘計架咩?好..
我話:甘你都入左兩張啦
佢:邊度有,入左一張
我:B30無人,B31 同B32都有人入左去了,甘咪兩張羅
佢:小姐,係你自己遲先
我:我知我係遲,但你明明話叫多兩張補比我,咩你甘無口恥既?
佢:你知唔知其他人等左好耐?有d 12:30黎排個d 2人枱都未入呀
我:下?我都係12:30黎排架喎
我R晒頭佢講哩句野係咩意思?其他人12:30排就等得耐好慘,我12:30黎排,抱住個B,就唔慘?
佢之後就甘行開左
我當時見到裡面有張4人枱已set好晒枱,但佢無心安排比我
過左一陣佢返黎就叫左兩張2人枱既A飛,過左5分鐘,佢就終於安排我地入去。
成件事我唔gur 是因為佢無口恥,又同我講咩人地12:30開始排等左好耐. 下?我12:30開始排就唔耐?咩logic?
我甚至懷疑佢係想專燈叫到我過左5個no. 甘佢就可以屈我過左5個no. 要重新排過。

食物質素高,意粉真係超好食!回味無窮!
飲品梳打類非常細杯,飲兩啖無晒收60蚊
蘋果梳打
2022-10-16
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$300 (Lunch)
2022-10-16 544 views
𝑸𝑼𝑬 -🌮 軟殼蟹壽司塔可🍽️ 軟殼蟹意粉🍽️ 日本蟹肉甲羅燒飯配蟹籽☕️ 熱玫瑰鮮奶咖啡☕️ 熱玉桂楓糖鮮奶咖啡日本木系café!環境一流,味道いちばん!大門既大樹裝飾支撐住成間餐廳既設計,清新簡約!Café 每個角落都靚到一幅畫咁(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)主食好多選擇,花多眼亂(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)最creative莫過於係"壽司taco"!有多款combination, 見軟殻蟹梗係要舉手♪(´ε` )!用tempura 既idea, 炸過既紫菜包住1/3份量既壽司醋飯,加上原隻炸軟殻蟹!滿滿既蟹籽,加上少少既蔬菜同埋少少辣既既醬汁,起惹味!外面既炸紫菜同炸軟殼蟹十分脆卜卜( ͡° ͜ʖ ͡°)但一啲都唔會成口油,加上辣辣地既醬令我更加開胃!食落極有層次!十分推薦٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و MUST ORDER!第二個推介係軟殼蟹意粉!配上蟹肉蕃茄忌廉醬,超級creamy但又佈滿 滿滿既蕃茄味!意粉軟硬到適中,幾掛汁(^。^)一啲都唔膩,仲反而幾refreshing(≧▽≦) 軟殻蟹更係超厚肉!之後幾crab meat risotto, 比前者較heavy~ 但擺碟吸引,放上原個羅燒蟹殻,fill with滿滿既蟹膏蟹
𝑸𝑼𝑬
🌮 軟殼蟹壽司塔可
🍽️ 軟殼蟹意粉
🍽️ 日本蟹肉甲羅燒飯配蟹籽
☕️ 熱玫瑰鮮奶咖啡
☕️ 熱玉桂楓糖鮮奶咖啡

日本木系café!環境一流,味道いちばん!

軟殼蟹壽司塔可

軟殼蟹意粉

日本蟹肉甲羅燒飯配蟹籽
之後幾crab meat risotto, 比前者較heavy~ 但擺碟吸引,放上原個羅燒蟹殻,fill with滿滿既蟹膏蟹肉!海膽汁risotto加上片片芝士,再撈埋蟹膏蟹肉(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)每一啖都好full, 好濃味!食完好滿足!

熱玫瑰鮮奶咖啡
熱玉桂楓糖鮮奶咖啡
最後既2杯latte, 分別有比較girly既玫瑰花味(●°u°●)​ 」飲完一啖,喺口腔裏面好清新,幾long lasting的玫瑰味!另一杯玉桂maple味,好適合秋天涼涼der天氣,既唔會好甜,又好滿足既感覺!

總括QUE 係近期高質cafe頭3,環境舒服,主食多款式,甜點貌相亦都好吸引!最重要係店員好親切有禮,每一次上菜都好詳細解釋!值得加分^_−☆
知道九月尾先喺東涌開幕,但已經大排長龍!希望Elements分店快啲開啦^ω^

📍 Shop 284-285, 2/F Citygate Outlets, Tung Chung
#jcfoodgasm @que_h.k
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
軟殼蟹壽司塔可
軟殼蟹意粉
熱玫瑰鮮奶咖啡
熱玉桂楓糖鮮奶咖啡
2022-10-14 1766 views
嚟得東涌只有3件事會做,一喺就行山,一喺就宅渡假,一喺就有嘢想買,行Outlet。自從上次入嚟宅渡假,有較多時間逛逛東薈城,發覺多咗個二期,開咗好多餐廳。今次所試嘅日式西餐廳「QUE」又喺晌二期呢邊,並且喺新開無耐。 晌門口已隱約感覺到餐廳嘅裝修風格,以木系為主調,裝修清新簡約,而店內更有唔少植物作點綴,尤其近門口嘅「大樹」,更喺當中重點打卡位。再加上地方闊落,樓底又高,予人感覺寬敞,讓整體氣氛更閒適,讓人有多一份寧靜。 我哋被安排最入面嘅卡位,細心留意嘅話,猶如和風古居嘅風格,餐枱都喺實木所做,敲落去喺沉實嘅木聲。 此外,要留意嘅喺店內有好多特色小擺設,如甚具日本古雅風嘅盆栽,仲有好多好可愛嘅「貓貓」,像真度非常高,霎眼望埋去,幾可亂真呀!主餐牌製作精美,翻一翻,選擇都非常之多,作為西日餐廳,菜式真喺頗為特別,類別分為小食、壽司塔可、沙律、全日早餐及三文治、主菜、意粉及意大利飯、日式丼飯,剛好晌門口拎咗張單張,兩頁紙就印晒所有食物。 不過,甜品及飲品就要睇番主餐牌,選擇極多,尤其特色咖啡及各類特飲。雖然餐牌無列出嚟,但見鋪面嘅餅櫃仲有啲烘焙產品,如牛角包、招牌蘋果批。 不過,計落都喺
,讓整體氣氛更閒適,讓人有多一份寧靜。
不過,計落都喺「晚市二人套餐」抵食啲,整個套餐包咗小食(2選1)、沙律(2選1)、主食(6選1)、甜品(3選2),定價就視乎所揀嘅主食,$468-$558;另可追加招牌嘅壽司塔可,包基本啡茶,亦可以額外加錢升級其他特別飲品。
石榴泡泡綠茶 +$38

賣相有啲似雞尾酒嘅做法,非常之靚,杯面除咗插有一件蕃石榴之後,更加上一束花串作點綴。入口感覺好清爽,源於啲梳打,而味道先有一陣陣石榴清香,再啜落喺幽香嘅綠茶味,呢個配搭有啲驚喜。
石榴泡泡綠茶
粉紅椰子水 +$38

另一杯椰子水,真喺粉紅色,但入口猶如平常所飲嘅椰青水,好清甜,但有啲好奇,點解會粉紅色?侍應解釋並無加任何色素,而喺一啲光合作用做成。上網摷摷,原來唔喺咩稀世特別嘢,只喺少見多怪,哈哈,粉紅色喺椰子水裡面嘅多酚與空氣和光接觸後出現嘅反應而已,真喺長知識。
粉紅椰子水
日式咖喱味炸魷魚配紫蘇香蒜蛋黃醬

據聞籌備緊「魷魚遊戲」第二季,雖然未知幾時有,先嚟個炸魷魚祭祭旗,哈哈。啲炸魷魚傳出陣陣咖喱香味,入口外層香脆不膩,而且,裡面柔韌有咬口,最精彩喺隻紫蘇香蒜蛋黃醬,點咗之後絕對有畫龍點睛之效,令食味更具層次。
QUE鮮雜果沙律配芒果汁

以店名命名應該睇高一線,以沙律菜為基礎,再加上士多啤梨、藍莓、車厘茄,食材食得出夠新鮮,而亮點相信喺放有大量紅石榴,稱為水果界嘅紅寶石,其賣點喺具有超強抗氧化力,且更有好多營養要素,唔喺浪得虛名,再淋上芒果汁豐富番個味道,整道沙律夠晒天然健康。
QUE鮮雜果沙律配芒果汁
吉列鹿兒島豚肉配火箭菜、木魚絲及自家製豚肉汁

主食就揀吉到豚肉,平常食日本定食,都不時揀吉到豚肉,可以睇到師傅嘅炸功。作為主食,件豚肉都幾大件,並配有好多火箭菜,而豚肉炸得金黃,色澤均勻,一口咬落咔嚓應聲裂開,外層甘香鬆脆到不得了,卻喺唔油膩,口感軟腍富肉汁,不愧鹿兒島貨色。而自家製嘅豚肉汁亦記一功,帶微酸嘅醬汁,令豚肉食起嚟更加滋味。由於套餐只得一份主食,個人覺得加多兩份澱粉類伴菜俾客墊墊肚好啲,真喺怕有啲客會食唔飽。
靜岡縣紅茶甜筒

套餐所包嘅甜品都喺甜筒類,如果可以有其他選項就更好,例如Q-ube蛋糕。言歸正傳,呢個靜岡縣紅茶甜筒表面就平平無奇,但都有好多細節位,好似筒內有啲餅乾碎、白朱古力粒,仲附有一小盅紅茶汁,而講到紅茶就偏向日式嗰種,淡味啲,少少偏甜。
宇治抹茶甜筒

另一款宇治抹茶口味就較為突出啲,除脆口嘅窩夫筒、宇治抹茶雪糕外,仲配搭埋抹茶餅乾、白朱古力、柚子白朱古力粉、抹茶汁,抹茶嘅味道好清幽,茶香有回甘。
海膽汁蟹肉蟹籽壽司塔可 $78

事前見唔少人大讚店家嘅壽司塔可,所以,都追加一款我哋想試嘅口味。塔可(Taco)喺墨西哥嘢食嚟,當喺一種夾餅,依家加咗好多日式元素轉化為「壽司」。唔喺講笑,好多蟹肉同蟹籽,仲夾有蟹膏、牛油果、青瓜絲,唧上海膽做嘅醬汁,口感非常豐富。個人覺得驚喜位喺外層嘅紫菜,喺以天婦羅手法炸過,酥脆好食。
海膽汁蟹肉蟹籽壽司塔可
店內嘅環境確喺好舒服,招呼亦唔錯,食物嘅配搭、做法都有驚喜,而定價就有少少高,二人餐嘅組合個人覺得都需要作出少少微調,尤其份量方面
$360 (Dinner)
2022-10-13 292 views
東涌東薈城呢間新開嘅日式餐廳我就最鍾意周圍試新餐廳有新鮮感麻😂木系裝修設計有貓貓🐱公仔係門口,差啲以為係真貓咪坐低左原來連掛畫都有貓貓 好可愛介紹食物先午餐除咗日式刺身,仲有西式意粉選擇🍽黑松露貓耳朵配野菌木魚絲及芝士🍸3⃣️色魚生井飯厚切刺身真係好吸引🍴蒜香廣島蠔意粉配芝士忌廉汁意粉入口好creamy 加埋蒜粒有口感🍯追加 脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬重點 我哋最愛甜品🍦靜岡縣紅茶甜筒配紅茶汁(自選)自己整碎甜筒 再淋上紅茶汁好治愈💗溫馨提示午餐份量比較適合女士男士可能未必夠飽或者要追加多幾份小食😜
東涌東薈城
呢間新開嘅日式餐廳
我就最鍾意周圍試新餐廳
有新鮮感麻😂
木系裝修設計
有貓貓🐱公仔係門口,差啲以為係真貓咪
坐低左原來連掛畫都有貓貓 好可愛
介紹食物先

午餐除咗日式刺身,仲有西式意粉選擇
🍽黑松露貓耳朵配野菌木魚絲及芝士
🍸3⃣️色魚生井飯
厚切刺身真係好吸引
🍴蒜香廣島蠔意粉配芝士忌廉汁
意粉入口好creamy 加埋蒜粒有口感

🍯追加 脆炸單骨雞翼配辛子明太子醬
重點 我哋最愛甜品
🍦靜岡縣紅茶甜筒
配紅茶汁(自選)
自己整碎甜筒 再淋上紅茶汁
好治愈💗

溫馨提示
午餐份量比較適合女士
男士可能未必夠飽
或者要追加多幾份小食😜
行行吓俾佢餐廳裝修吸引咗,好似日本商店嘅裝修天馬行空創意十足,一於去試吓。青蘋果泡泡綠茶:口感好創新,好少餐廳會將果汁放落綠茶嗰度,飲落去有清新嘅蘋果味,之後仲有綠茶嘅回甘,雙重享受。北海道蟹肉薯仔球:呢個必食推介,鍾意食香口野嘅真係唔好錯過。汁燒鰻魚壽司塔可:呢個係店員推介,可以稱得上係佢哋嘅signature dish,平時經常接觸嘅壽司手卷,佢竟然將塊紫菜炸咗,口感即刻昇華,真係未試過,推介。日本蟹肉甲羅燒飯配蟹子及海膽忌廉汁:呢個都係店員推介,用咗近期好Hit嘅日本蟹肉甲羅燒,配上日本米造成嘅意大利飯,西日合璧,食落好Creamy,蟹肉甲羅燒份量好多,店員仲主動講解將啲蟹肉同意大利粉撈埋一齊,口感即刻唔同晒。總結,好適合去影相打卡嘅餐廳,同埋創新嘅食材配搭,推介餐廳。

青蘋果泡泡綠茶:

北海道蟹肉薯仔球:
呢個必食推介,鍾意食香口野嘅真係唔好錯過。

汁燒鰻魚壽司塔可:

日本蟹肉甲羅燒飯配蟹子及海膽忌廉汁:

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 北海道蟹肉薯仔球
  • 汁燒鰻魚壽司塔可
之前朋友同我講東薈城開咗一間頗有特色既餐廳環境風格&食物都唔錯~今日同女朋友去完360順路黎慶祝試試佢~一黎我地都係鍾意日食既人~二黎360行過黎都好近~行過黎都唔駛5分鐘路程,等左一陣就可以入座服務同環境都唔錯~餐牌都幾多選擇亦都有唔同種類既餐點可以選擇,一黎到就當然叫杯飲品飲下先再慢慢諗餐點~先講下佢地杯(青蘋果泡泡綠茶)青蘋果果香味濃厚得黎又唔會搶走綠茶既茶香十分清新~主食方面就比佢餐牌張(日本蟹肉甲羅燒飯配蟹籽及海膽忌廉汁)相吸引左旁邊有一小碟柚子汁蘿蔔前菜~酸酸甜甜十分開胃~蟹肉鮮甜濃郁海膽忌廉汁飯相當有層次~真係好惹味我地仲叫左兩個小食一個係(北海道蟹肉薯仔球配紫菜木魚絲及日式芥末醬)不單鬆脆可口亦都鮮甜之極~第二個就係(酥炸廣島蠔配唐辛子檸檬蛋黃醬)相比平日配燒汁既食法真係別具一格~唐辛子既香加配檸檬蛋黃醬清新得黎又驚又喜一d都唔腥~完食之後就叫左個(京都宇治抹茶芭菲)甜甜既蜜餞豆+麻糬~配上濃濃既抹茶汁淋上杯頂既白朱古力尼個配搭對綠茶控黎講真係食多一杯都冇問題女朋友都大讚好好食
女朋友都大讚好好食
京都宇治抹茶芭菲(配蜜餞豆,麻糬,抹茶汁)
酥炸廣島蠔配唐辛子檸檬蛋黃醬
北海道蟹肉薯仔球配紫菜,木魚絲及日式芥末醬
日本蟹肉甲羅燒飯配海膽忌廉汁
青蘋果泡泡綠茶
Other Info. : 下次會再黎試埋其他餐點&甜品
2022-10-12
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$600 (Dinner)
Celebration
Anniversary
京都宇治抹茶芭菲(配蜜餞豆,麻糬,抹茶汁)
酥炸廣島蠔配唐辛子檸檬蛋黃醬
北海道蟹肉薯仔球配紫菜,木魚絲及日式芥末醬
日本蟹肉甲羅燒飯配海膽忌廉汁
青蘋果泡泡綠茶
  • 日本蟹肉甲羅燒飯配蟹籽及海膽忌廉汁
先講講未入門口就已經比佢外圍既日式風格吸引住,門口接待亦都相當有禮上餐速度亦都算正常無話要等好耐先有得食,始終岩岩shopping完都有少少肚餓飲品方面點左杯"草苺香桃沙冰"冰涼透心既沙冰加上香味濃厚既桃香帶出酸酸甜甜既草莓味,真係好好飲呀叫主食之前就點左份"海膽汁蟹肉蟹籽壽司塔可",蟹肉有微微鮮甜,最驚喜既係紫菜,相比市面上一般手卷都會因為壽司飯既水份令到紫菜變成軟身影入口既感覺,反而佢地將紫菜微微炸過一黎可以保持紫菜脆身二來亦都唔怕打完卡之後就變成軟身,尼個做法真係好岩相機食先既朋友,主食我就點左"日式麵豉烤比目魚配芥末薯蓉"不得不讚烤比目魚真係烤得恰到好處淡淡魚油香之餘,魚肉嫩滑魚皮帶有微微香口,配上芥未薯蓉相當開胃,亦唔會搶走魚香&麵豉既味道,最後就當然係甜品啦"靜岡縣紅茶芭菲"賣相亦都相當特別一小杯熱既紅茶汁慢慢倒入杯口個半圓形白朱古力,令兩者溶為一體,好玩之餘,茶香之餘甜度亦都十分配合,都唔會覺得太甜,真係好好食呀尼餐晚飯真係相當驚喜
尼餐晚飯真係相當驚喜
靜崗縣紅茶芭菲
草莓香桃沙冰
日式麵豉烤比目魚配芥末薯蓉及甜椒醬
Other Info. : 下次同朋友shopping會再黎食過
2022-10-12
Waiting Time
3 Minutes (Dine In)
$500 (Dinner)
靜崗縣紅茶芭菲
草莓香桃沙冰
日式麵豉烤比目魚配芥末薯蓉及甜椒醬
  • 日式麵豉烤比目魚配芥末薯蓉
2022-10-12 76 views
Place is nicely decorated and food was delicious too. Service was great and I have enjoyed the very Japanese ambiance (I think the owner is Japanese as he greeted us while we entered the restaurant). We have ordered grilled chicken, creamy truffle sauce pasta in Japanese style, chicken wings and dessert, and they all tasted great (chicken was a bit undercooked inside but it was just a small part so that’s alright). Will definitely come here again.地方好靚,真係好似去咗日本咁。啲嘢食幾特別,唔係我想像嗰種西餐。店員有禮,會再嚟過。

2022-10-10 253 views
和風fusion西餐,廚師係每道菜都加左少少心思沙律菜配烤流心蛋感覺好新鮮鰻魚塔可,用燒鰻魚配天婦羅紫菜比普通手卷多左個層次魚生飯最重要材料,魚生比預期中厚,而且大蝦亦都好鮮炸物都好穩打穩扎,食落唔油膩但味道方面應該可以再加少少心思至於最重點就係甜品係白朱古力蓋上面淋上暖暖既抹茶汁,當白朱溶果陣混埋一齊流落去芭菲上面,視覺效果一流,味道亦都唔錯,絕對係打卡首選
和風fusion西餐,
廚師係每道菜都加左少少心思
沙律菜配烤流心蛋感覺好新鮮
鰻魚塔可,用燒鰻魚配天婦羅紫菜比普通手卷多左個層次
魚生飯最重要材料,魚生比預期中厚
,而且大蝦亦都好鮮
炸物都好穩打穩扎,食落唔油膩但味道方面應該可以再加少少心思
至於最重點就係甜品
2022-10-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)