2019-01-29 99 views
一向鐘意食芝士撻,上次路經旺角,發現新開左既呢間店,即刻入去試。今次又黎到附近,即刻心思思要再去食!鋪位吾大,但都可以企係到堂食,比埋紙巾同拖盤,都算方便!呢到最出名既蛋撻$10個,而芝士撻普遍$15,價錢都合理,吾使好貴先食到。上次食左原味同榴蓮味芝士撻,原味好正!今次食埋酥皮蛋撻、紫薯芝士撻同咖啡芝士撻。前面果兩款好正!酥皮好鬆脆,蛋又滑,而紫薯就同芝士好夾味,仲有紫薯蓉係入面架真係好好味!下次又要再黎食埋其他味👍🏻
上次食左原味同榴蓮味芝士撻,原味好正!
真係好好味!下次又要再黎食埋其他味👍🏻
2019-01-28
2019-01-25 89 views
之前喺九龍城分店買過蛋撻覺得好好味,經過旺角發現開咗分店,立即入去買2個蛋撻外賣!點知打開外賣袋睇下個蛋撻喺燶嘅燶到黑,拎返去換仲要比個女店員黑面同啤我!實在太失望開咗分店品質保持得唔好之餘,店員態度仲要極度差!以後唔會再去。
TakeAway
2019-01-25 77 views
酥皮皇后佢果然系名不虛傳 佢個酥皮真系勁多層 今次就試左普通蛋撻 我就覺得無乜特別同平時個啲差吾多 系個皮真系好出色另外個個系朱古力綿花糖 白色個舊系綿花糖下面系brownies可能因為系凍左所以我覺得麻麻地 其實佢仲有好多吾同味榴連 抺茶等等 我下次系會返去試因爲尼到系我食過最好食嘅酥皮👍🏼
酥皮皇后

2019-01-24 105 views
真係不得了,368層嘅酥皮蛋撻,你又試過未?酥皮夠曬多層次,我同朋友試咗一個芝士撻,$15個,真係平靚正。一試難忘。 酥皮夠曬酥,芝士味啱啱好 ,甜度啱啱好。行到攰攰哋,食返個,就啱啱好好, 先再有力行街。同期因為新年,仲整多咗好多新口味同圖案。聽個職員介紹有紅棗味,紫薯,桂花等新口味。其他賀年嘅圖案,有獅頭, 四代同堂,揮春,炮仗等, 好應節。行過路過都唔好錯過。食番啖先再上路,其實都真係幾唔錯。值得推薦。
真係不得了,368層嘅酥皮蛋撻,你又試過未?

同期因為新年,仲整多咗好多新口味同圖案。

2019-01-14 118 views
酥妃皇后在旺角開咗新分店地理位置10分方便!門面好靚!🥰🥰🥰🥰🥰佢主打佢嘅蛋撻有368層酥皮,一試就會愛上,咁當然要試一試佢啦!🤩🤩🤩🤩$10一個嘅蛋撻其實都有少少貴,咬落其實我數唔到有368,其實都同出邊茶餐廳嘅蛋撻差唔多,不過都叫有蛋味。但買$10一個性價比就比較低,我會寧願去茶餐廳食。🙃🙃🙃🙃其實佢仲有好多其他唔同嘅tart,望落個樣仲吸引,下次想試呢啲多啲!😍😍😍😍
酥妃皇后在旺角開咗新分店
地理位置10分方便!

門面好靚!🥰🥰🥰🥰🥰

2018-12-30 177 views
呢間起家於九龍城嘅酥皮蛋撻店,之前一度掀起排隊熱潮一直想試,宜家旺角都開咗分店店面裝修得非常靚,而且從店外仲既玻璃可以睇到新鮮即製嘅蛋撻一個個排列好呢度嘅蛋撻出名酥皮鬆脆,由368層皮酥皮做成 非常多功夫。今次見冇乜人排隊,可能係開咗無耐,冇乜人知道就去買黎試試,蛋撻$10一個。第一啖咬落去,話真係好鬆脆酥皮真係好鬆化,好香又有牛油味但唔算勁重牛油味 嗰隻,所以我覺得好好味除咗蛋撻之外,佢仲有好多其他撻可供選擇, 而且價錢都唔算貴,都係廿零蚊一個,同美心價錢差唔多;但係整得好靚好精緻
呢間起家於九龍城嘅酥皮蛋撻店,之前一度掀起排隊熱潮
一直想試,宜家旺角都開咗分店

呢度嘅蛋撻出名酥皮鬆脆,由368層皮酥皮做成
非常多功夫。今次見冇乜人排隊,可能係開咗無耐,冇乜人知道
就去買黎試試,蛋撻$10一個。第一啖咬落去,話真係好鬆脆
酥皮真係好鬆化,好香又有牛油味
但唔算勁重牛油味 嗰隻,所以我覺得好好味

酥皮蛋撻

酥皮蛋撻
2018-12-22 140 views
今天和朋友在旺角逛街,買了杯手搖在等的時候看見斜對面有家酥妃皇后。這家店貌似有點名氣的,之前就聽朋友說過,不過一直沒機會試。今天剛好看到,肚子也有些餓了,就買了一個試試看。在店門口可以看到烤好的一大盆蛋撻,看起來是挺吸引的。原味蛋撻($10)吃起來的酥皮不是很薄,麵粉比較多和厚。牛油香是有的,但是和其他店比也沒有什麼特別突出或者經驗的地方。膽漿也是嫩滑的,但是一樣並不是特別突出。十塊錢一個蛋撻性價比不高,肚子餓的時候吃還好。

在店門口可以看到烤好的一大盆蛋撻,看起來是挺吸引的。
原味蛋撻

原味蛋撻($10)
2018-12-22
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$10 (Dinner)
2018-12-11 193 views
食完晚飯,諗住食多個蛋撻做甜品,剛好經過見到酥妃皇后,覺得個名幾得意,就試試啦。店內有少少地方可給客人企在店內堂食,仲有提供紙巾,算幾細心。本來想叫香檸奶油酥撻,售罄。。。所以轉為要咗綠茶芝士軟心撻堂食。 可惜完全係凍既。。。皮唔太覺係酥皮,似係普通曲奇皮。 (定我誤會咗唔係所有撻都係酥皮?) 中間個綠茶芝士,綠茶味唔太夠,比芝士味搶哂。 雖然凍,不過咬開都仲見有少少流心咁。 我覺得以15蚊呢個價錢來說是尚可接受。

抹茶芝士軟心撻

我覺得以15蚊呢個價錢來說是尚可接受。
2018-12-11
$15 (Last Night Supper)
2018-12-05 133 views
經過弼街見到專賣酥皮撻的{{ 酥皮皇后}} 。買下一個原味酥皮蛋撻試試。熱烘烘。蛋漿算是濃香幼滑。而且沒有過甜。蛋味亦不失濃郁。主打的酥皮撻底入口亦鬆化。不過沒甚酥皮香。味道欠奉。而且酥皮底部真的太油了。整張餅紙都沾滿了油。吃著有點膩口也令人滿手弄得油油的。不爽。幸好這家店也算是細心小店。為客人提供紙巾和開水。要不然會吃得更狼狽。吃罷還是覺得回去傳統茶室或餅店吃個曲奇皮蛋撻比較合心意。而且應該會比較穩陣。這個酥皮的試一次就夠。原味酥皮蛋撻 $10

原味酥皮蛋撻 $10
上一手做pizza 無咩人幫襯,今同一間鋪面改做蛋撻。其實呢條街都幾惡做,隔離渣x小食都敗走,有時候條街有人流、附近多小巴站唔代表樣樣食物都做得起。欣賞呢間鋪在名牌舊式冰室對面大張旗鼓開蛋撻鋪,呢份勇氣抵讚!選擇以西式烹煮方式以蛋撻為基礎作變奏,聰明!店面裝潢以黑色為主調,加小小的霓虹logo,奪目吸引。註明香港至強蛋撻,咁巴閉,即管會一會你先~~$10一個蛋撻,比起一般蛋撻大,一個女仔食會覺得飽。酥皮做得幾好,乾身得黎夠鬆化,但賣相少少失望,蛋面下陷而稍稍乾身,完全沒有蛋香,而且甜度唔夠,有點失望。欣賞店內企位有免費飲用水,食完乾身蛋撻,最需要一杯清水,細心。

2018-10-28 291 views
行過見新開。入去望望。見到有好多款式。門口寫最強蛋撻吸引我。點知最後係食芝士撻。每款都好吸引........有堂食。但無坐位....有水供應。算是不錯。企位好有飲咖啡feel15蚊。有隻碟仔上。咬了一口。不是熱熱的......但芝士味好濃,好重味道。好正。估不到都感覺。酥皮位好翠......算不錯。見有榴連芝士撻同綠茶味芝士。好多款式我都想再試。不錯的店
芝士撻
2018-10-27
$15 (Tea)
芝士撻
又係唔少得蘋果撻,不過變咗迷你版,其實我有啲唔捨得佢縮咗水,雖然都仍然好食...另外係我一向鍾意嘅味道--抹茶~以為揀咗雲就無流心效果,原來唔係喎~都唔錯~紫薯芝士撻都好食,不過唔係我鍾意嘅~係買畀老公嘅~仲有個又係佢好鍾意嘅~酸酸甜甜嘅檸檬撻~creamy~~

紫薯芝士撻都好食,不過唔係我鍾意嘅~係買畀老公嘅~

仲有個又係佢好鍾意嘅~酸酸甜甜嘅檸檬撻~
creamy~~
2018-10-18
Type of Meal
Dinner
2018-10-23 109 views
朱古力脆脆啲脆脆一啲都唔脆,有啲淋...朱古力味又唔吸引,上面嗰個唔會再買。反而熱情果味好好食...如果整走埋幾塊脆脆的話~酸酸甜甜,再加上朱古力,配搭得幾好~不過朱古力可以再好味啲...
朱古力脆脆啲脆脆一啲都唔脆,有啲淋...
朱古力味又唔吸引,上面嗰個唔會再買。

2018-10-08
尋尋覓覓,喺香港好難搵到類似嘅蘋果批,就算有都係出一段短時間。自從我同人一齊整過一次,就愛上咗~真可惜...幸好畀我搵到呢間店嘅蘋果撻,搞到我成日都心思思添...😅真係好鍾意佢上層脆脆嘅曲奇及外面嘅撻皮~裏面豐富嘅口感和味道~原來加入提子乾都好食~今次試埋榴槤芝士撻,好香濃嘅榴槤味喲!!!又香芝士味,好邪惡🙈不過真係好好食~~平時成日覺得食榴槤製品,不如食原個榴槤仲開心~但呢個撻唔會令我有呢個諗法鍾意食榴槤嘅人真心推介~

今次試埋榴槤芝士撻,好香濃嘅榴槤味喲!!!
鍾意食榴槤嘅人真心推介~
2018-09-30
2018-10-20 273 views
是咁的,同老婆行花園街,肚仔餓但又未夠鐘食野(訂左枱),本來諗住去買串魚蛋就算,頂住先。點知中途被一陣好強大既香味吸引左,係好香既牛油蛋糕酥餅又上下既味,跟住一睇,原來係蛋撻。嗰陣味真係令人好想去試一下,而且唔係太heavy,呢個時候就剛剛好了。其實店仔細細,不過裝修都幾靚,特別係佢有4至5個企位比你即場食其實佢有好幾款撻,原味,鮮奶,仲有啲咩芝士等等。。。都好多選擇鮮奶撻我老婆就二話不說揀左鮮奶撻,唔係講笑,酥皮香,奶味濃,蛋漿好滑,味道適中唔太甜,基本上我無野可以挑剔, 一流👍👍👍最窩心係當你食到成口都係,佢有紙巾準備左比你,仲有水同紙杯提供,等你食完口渴都解決埋,只係收你12蚊,真係好愉快既時光~~~

鮮奶撻

2018-09-27
$12 (Tea)