2022-07-04
RIMK cafe☕️|旺角 高質樓上cafe +$1蛋糕放題|😛今日我哋嚟到旺角一間樓上Cafe食飯,我哋係俾佢嘅加一蚊蛋糕放題吸引到,所以就上咗去啦。✅如果想食到佢哋加一蚊蛋糕放題嘅話,咁就要升級套餐,先可以加一蚊食蛋糕放題嘅。🦀蟹肉蟹子明太子意粉 呢個意粉望落就真係好足料啦,佢啲意粉醬落得好多,幾乎每一條意粉都掛滿晒佢個汁。仲有明太子同埋蟹子嘅份量都好多,食落好夠濃郁,同埋好creamy,意粉軟硬程度都適中,唔錯🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹呢個意粉用石鍋上,可以保持到佢嘅熱度,意粉軟硬程度都唔錯,係偏向幼身嘅意大利麵。而味道方面我覺得都做得非常之好,唔係話好辣,但係佢個味道都幾豐富,除咗辣,同埋鹹,仲有甜甜地,蒜香味添。軟殼蟹雖然唔係話好脆,但係味道都唔錯,唔會太鹹🫕櫻花濃蝦湯櫻花濃湯都真係幾出色,味道好鮮,但唔會太鹹🍰蛋糕放題加一蚊蛋糕放題就真係非常之抵啦,今期佢哋呢都有一啲新推出嘅甜品而我今次呢就揀咗幾款嚟試吓嘅,我最推介係呢個柚子芝士蛋糕,同埋個抹茶卷。芝士蛋糕,柚子味真係好濃郁,但亦都好清新,個芝士蛋糕唔會太膩,口感都唔錯。抹茶卷就正常抹茶味,唔會太苦。
|旺角 高質樓上cafe +$1蛋糕放題|
🦀蟹肉蟹子明太子意粉
🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
🫕櫻花濃蝦湯
櫻花濃湯都真係幾出色,味道好鮮,但唔會太鹹
🍰蛋糕放題