RIMK cafe☕️|旺角 高質樓上cafe +$1蛋糕放題|😛今日我哋嚟到旺角一間樓上Cafe食飯,我哋係俾佢嘅加一蚊蛋糕放題吸引到,所以就上咗去啦。✅如果想食到佢哋加一蚊蛋糕放題嘅話,咁就要升級套餐,先可以加一蚊食蛋糕放題嘅。🦀蟹肉蟹子明太子意粉 呢個意粉望落就真係好足料啦,佢啲意粉醬落得好多,幾乎每一條意粉都掛滿晒佢個汁。仲有明太子同埋蟹子嘅份量都好多,食落好夠濃郁,同埋好creamy,意粉軟硬程度都適中,唔錯🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹呢個意粉用石鍋上,可以保持到佢嘅熱度,意粉軟硬程度都唔錯,係偏向幼身嘅意大利麵。而味道方面我覺得都做得非常之好,唔係話好辣,但係佢個味道都幾豐富,除咗辣,同埋鹹,仲有甜甜地,蒜香味添。軟殼蟹雖然唔係話好脆,但係味道都唔錯,唔會太鹹🫕櫻花濃蝦湯櫻花濃湯都真係幾出色,味道好鮮,但唔會太鹹🍰蛋糕放題加一蚊蛋糕放題就真係非常之抵啦,今期佢哋呢都有一啲新推出嘅甜品而我今次呢就揀咗幾款嚟試吓嘅,我最推介係呢個柚子芝士蛋糕,同埋個抹茶卷。芝士蛋糕,柚子味真係好濃郁,但亦都好清新,個芝士蛋糕唔會太膩,口感都唔錯。抹茶卷就正常抹茶味,唔會太苦。
RIMK cafe☕️
|旺角 高質樓上cafe +$1蛋糕放題

🦀蟹肉蟹子明太子意粉

🍝蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹

🫕櫻花濃蝦湯
櫻花濃湯都真係幾出色,味道好鮮,但唔會太鹹

🍰蛋糕放題

2022-07-03 27 views
香港這一個社會很多食肆也有大集團壟斷,令各式各樣的小店經營十分之困難,於是今日支持一下年輕人創辦的樓上咖啡室,好好地享受一下人生.餐廳在百老匯戲院旁,十分之方便,上到餐廳環境佈置簡直是眼前一亮,座位舒適.這一個朱古力拉花也是打卡之選、價錢也比較經濟.這個無激素蜜糖雞翼十分之香脆,感受到廚師的功力.西西里醬汁加上爽口的蝦肉,為這一個意粉拿取了不少的分數.最後這個明太子意粉十分香濃比較適合重口味人士.大家要支持各式各樣的小店保持多元化的香港.

這一個朱古力拉花也是打卡之選、價錢也比較經濟.

這個無激素蜜糖雞翼十分之香脆,感受到廚師的功力.

西西里醬汁加上爽口的蝦肉,為這一個意粉拿取了不少的分數.

最後這個明太子意粉十分香濃比較適合重口味人士.

大家要支持各式各樣的小店保持多元化的香港.
2022-07-03 15 views
喺IG成日見到呢間餐廳嘅鰻魚蛋包飯🤣賣相超靚超吸引,今日過嚟試吓!餐廳嘅裝修好新好靚,坐喺度食嘢心情都好好😚主食嘅選擇都好多~加$48就可以升級做套餐,有迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品一份+餐飲一杯~招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158賣相超吸引👍🏻勁大條鰻魚放喺蛋包飯上面😋襯埋隻藍色碟真係好靚,影相放上IG打卡一流!重點係味道都好好!!西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉 $128大大隻嘅蝦肉😋同沾滿蕃茄汁嘅意大利粉一齊食,真係絕配👍🏻調味剛剛好我哋加咗套餐~嘢飲叫咗Oreo朱古力同抹茶拿鐵~

主食嘅選擇都好多~

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 $158

西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉 $128

我哋加咗套餐~

嘢飲叫咗Oreo朱古力同抹茶拿鐵~
2022-07-03 15 views
高質樓上Cafe -RIMK想試呢間餐廳好耐,因為愛玩小生見佢啲好多好評,同埋嘢食都好吸引。呢間餐廳比較喜歡難先搵到個入口,因為佢比較隱蔽,要行兩層樓梯先到。但係一去到2樓,就好清楚見到RIMK 個門口,個牆身有d植物嘅擺設,好有清新嘅感覺🍃🍃入到去,愛玩小生就同朋友坐咗bar枱,望住出邊旺角個景,都幾寫意。首先,我哋叫咗個黃金芝士香辣雞塊,食落真係好脆卜卜好正!雞塊有少少辣之餘,上邊仲佈滿住芝士,食落好入味,食極唔想停。份量仲好大份!黃金芝士香辣雞塊($88)跟住我哋再叫咗個蟹肉蟹子明太子扁意粉,呢個真係勁勁勁推介!超多明太子同蟹籽,完全唔會同你慳!每一啖都食到好香濃嘅明太子味,超正!明太子控必定要來呢間餐廳試吓👍🏻👍🏻👍🏻蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)之後再叫咗個海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚,令愛玩小生驚喜嘅係呢個海鮮忌廉汁底做得好出色,好入味,唔會太鹹或者太淡。意粉嘅口感做得好好,硬度適中,再配埋條三文魚,真係冇得頂!海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚 ($118)另外仲叫咗兩杯朱古力同咖啡味嘅嘢飲,夏天飲真係一流,消暑解渴🥵🥵🥵總括來講,呢間餐廳冇介紹錯,論食物質素,佢真係一流👍🏻😛😋
高質樓上Cafe -RIMK

黃金芝士香辣雞塊($88)

蟹肉蟹子明太子扁意粉($128)

海鮮忌廉汁扁麵配挪威三文魚 ($118)

總括來講,呢間餐廳冇介紹錯,論食物質素,佢真係一流👍🏻😛😋
3️⃣年開始喺隔離舖頭買衫 一直以來經過呢間樓上餐廳都冇試過🤫 今日終於的起心肝去食 18:00晚市一開就衝入去~entrée: clams spaghetti aglio olio w/ soft shell crab🦀 ($138)係超大原隻軟殼蟹呀‼️隻蟹無論係身定腳都好脆口 不過有少少油膩😙 炒意粉微辣而且重蒜香 撈埋蘑菇同蜆肉一齊食非常惹味🤤 簡直係色香味俱全 呢個係必點嘅主食🍽entrée: black garlic oil risotto w/ hokkaido scallop🐚 ($138)香煎北海道帶子粒粒都圓大飽滿 肉質柔軟🙌🏻 意大利飯口感軟滑creamy 加上黑蒜油散發獨特嘅香氣 真係好吸引🫶🏼本身淨係食意粉都唔夠飽 食埋呢個就啱啱好😸sides: roasted honey chicken wings🍗($58)一共六隻雞翼 我覺得蜜糖味可以重啲🤏🏼 不過雞肉嫩滑 亦都煎得幾香嘅~drink: affogato🍦($32) 貪有雪糕所以嗌咗😚 espresso好純 同雲呢拿雪糕撈勻咗之後 甜甜地容易入口🤪overall: 食物質素唔錯㗎🥰 如果唔係成日經過 都唔知道

drink: affogato🍦($32)

overall: 食物質素唔錯㗎🥰 如果唔係成日經過 都唔知道呢度有嘢食~ 會有下次 亦都誠意推薦俾大家✨
roasted honey chicken wings🍗
affogato🍦
2022-05-30
$200 (Dinner)
roasted honey chicken wings🍗
affogato🍦
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
2022-07-01 23 views
朋友介紹😍估唔到旺角百老匯戲院旁邊有間咁高質嘅Cafe🥰裝修幾靚,好有特色,而且有乾花之類嘅擺設,啱曬各位打卡愛好者!👍🏻1.蟹肉明太子扁意粉 ($128)個明太子醬好濃🤤🤤啲蟹子撈埋啲明太子醬非常之夾😍仲有份量都算幾大😎💥評分:8/102.蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($136)個意粉味道少少辣,加上蜆肉令到個意粉好開胃同甜甜地😋除左好多蜆肉之外仲有原隻炸軟殼蟹🤤🤤隻蟹好靚好多蟹膏😎呢個價錢算係好抵食!💥評分:9/103.雪糕格仔餅($38)超級推薦😍😍因爲太好食,所以我叫左兩份(唔準笑我大食架😤)當日抹茶雪糕賣晒,所以兩次都係雲呢拿同埋朱古力雪糕❤️唔知個雪糕係咪用左Movenpick🤤另外朱古力雪糕充滿朱古力碎😍好好食!呢個價錢叫兩份都唔會心痛😎💥評分:10/10💥總性價比:9/10👍🏻非常推介,雖然食物選擇比較少,但普遍質素都幾高👍🏻

1.蟹肉明太子扁意粉 ($128)

💥評分:8/10

2.蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹($136)
💥評分:9/10

3.雪糕格仔餅($38)

💥評分:10/10

💥總性價比:9/10
👍🏻非常推介,雖然食物選擇比較少,但普遍質素都幾高👍🏻
  • 蟹肉蟹子明太子扁意粉
  • 蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹
  • 雪糕格仔餅
2022-06-30 306 views
在旺角鬧市揾到一間可以安靜舒適坐低,在二樓望住窗外街上人來人往嘅café。環境好適合三五知己相聚閑聊,職員都相當友善。介紹返餐牌上risotto & pasta & meat 均可升級做套餐,如果整枱都升級套餐就可以再 +$1甜品放題!我地兩個人又未至於太嗜甜,所以最後净係升級左一個套餐加一個單點。. ✅櫻花蝦龍蝦湯Sakura prawn soup :龍蝦味道香濃,每啖都會食到櫻花蝦碎片,令海鮮味更突出!.✅招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 “Omelette” risotto w/ Japanese style grilled eel $158 :原條鰻魚配炒蛋呢個係經典配搭!呢條鰻魚份量有誠意,肉質軟熟又有小小彈牙感。鰻魚汁味道濃厚,配合炒蛋中和返就啱啱好!蛋包裏面嘅意大利飯軟硬度剛好,配creamy白汁。好少見鰻魚配risotto,但完全沒有違和感,三個元素融合得非常好~.👌🏻蒜香辣蜆肉意大利粉配軟殼蟹 Clams Spaghetti “Aglio Olio” w/ soft shell crab $138 :用石鍋盛住賣相頗有趣,味道不錯,值得一試~.✅Oreo朱古力 +$15

✅櫻花蝦龍蝦湯Sakura prawn soup :
龍蝦味道香濃,每啖都會食到櫻花蝦碎片,令海鮮味更突出!
用石鍋盛住賣相頗有趣,味道不錯,值得一試~
✅Oreo朱古力 +$15 (原價$38) :
Oreo同朱古力嘅味道實在十分之夾。呢杯飲品飲落有好濃嘅朱古力味,仲有啲oreo碎碎,加埋一齊又唔會太甜,實在值得一試。

玫瑰柚子芝士蛋糕:
柚子配芝士蛋糕幾清新,係一個good ending!
2022-06-27
$200 (Dinner)
想起小時候都非常喜歡在旺角食吃玩。很久沒到旺角的樓上Cafe吃飯了,想不到這間cafe食物質素都不錯,而且擺設還可以打打卡呢。雅致裝潢,坐邊位就可以和乾花拍照打卡。我們點了2個主食,再加了HK$48升級套餐,可享有迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯。蝦湯偏流質,但味道是濃蝦味的,有少少蝦肉及輕微辣的味道。晚上就沒有點咖啡了,點了2杯檸水,還好沒有很甜,不過就多冰了。點了: 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 HK$158超大條鰻魚,平時吃蛋包飯總是吃到最後會不夠味。但這個包的是意大利飯!!!!飯的硬度剛好,很香很滑,蛋就偏薄了一點。不過鰻魚份量特級大,可以一口鰻魚一口意大利飯到最後一口。韓式辣腸肉雙重芝士通心粉 HK$118份量細一點,但完全夠吃的。通心粉配上辣辣的味道,非常衝擊味蕾。不過我們都不太吃得辣,覺得這個辣就偏辣了點。最後的日式柚子芝士蛋糕,加錢的餐甜品竟然吃到美味的芝士蛋糕,非常不錯。質感是比較軟的,吃下有清新柚子香。看到廚師有認真想菜式,而且價錢又不貴。讚呀!!🌻RIMK🌼地址:旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖
想起小時候都非常喜歡在旺角食吃玩。
很久沒到旺角的樓上Cafe吃飯了,
想不到這間cafe食物質素都不錯,
而且擺設還可以打打卡呢。
雅致裝潢,坐邊位就可以和乾花拍照打卡。
我們點了2個主食,再加了HK$48升級套餐,
可享有迷你櫻花濃蝦湯+是日精選甜品+餐飲一杯。
蝦湯偏流質,但味道是濃蝦味的,有少少蝦肉及輕微辣的味道。
晚上就沒有點咖啡了,點了2杯檸水,
還好沒有很甜,不過就多冰了。
點了: 招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯 HK$158
超大條鰻魚,平時吃蛋包飯總是吃到最後會不夠味。
但這個包的是意大利飯!!!!
飯的硬度剛好,很香很滑,蛋就偏薄了一點。
不過鰻魚份量特級大,可以一口鰻魚一口意大利飯到最後一口。
韓式辣腸肉雙重芝士通心粉 HK$118
份量細一點,但完全夠吃的。
通心粉配上辣辣的味道,非常衝擊味蕾。
不過我們都不太吃得辣,覺得這個辣就偏辣了點。
最後的日式柚子芝士蛋糕,
加錢的餐甜品竟然吃到美味的芝士蛋糕,非常不錯。
質感是比較軟的,吃下有清新柚子香。
看到廚師有認真想菜式,而且價錢又不貴。
讚呀!!

🌻RIMK🌼
地址:旺角豉油街21號昌記大廈2樓B號舖
2022-06-27 16 views
呢一間喺旺角嘅樓上Cafe☕️食物質素真係唔錯✨推介佢哋個蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝賣相真係好吸引 粉紅色嘅醬汁 真係好少女心💞食落口感好creamy 意粉掛晒汁 再加埋蟹籽、白蘑菇、紫菜絲 撈勻食口感味道都好豐富😋
2022-06-25 47 views
成日都見到入介紹呢間餐廳,bookmark咗好耐都未去食😹個日咁岩出旺角就去咗食🙌🏻餐廳有d位係坐係窗隔離但就要book位先坐到😝🔸避風塘薯條 $58見到好似個個都會叫所以就叫咗🙆🏻‍♀️薯條係即脆係熱辣辣🔥薯條好脆同惹味😙但就偏重口味同偏辣🙌🏻薯條嘅份量都好大份🥰🔸蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀$138意粉係天使麵,因為有辣椒所以就微辣🌶而意粉有蜆肉同菇🍄意粉應該仲加咗茄汁👐🏻軟殼蟹都幾大隻同有蟹膏但就唔夠脆🫣🔸蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝$128呢個真心推介!!!超多明太子同蟹籽😚每一條意粉都掛上明太子同蟹籽😆而蟹肉份量都好多🦀超正👍🏻明太子控必食💫但一個人食可能會膩💁🏻‍♀️🔸Oreo朱古力 $38朱古力裡面加咗Oreo令口感增加😗而上面都有cream 加Oreo碎💫整體來講正正常常🤍

🔸避風塘薯條 $58
避風塘薯條

🔸蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹🦀$138

🔸蟹肉蟹子明太子扁意粉🍝$128

🔸Oreo朱古力 $38
2022-06-13 18 views
呢一間Cafe環境都幾隱蔽 上一次就咁朋友去咗食飯~嗌左佢地個招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯💕平時多數一般嘅蛋包飯都係包白飯 但係呢度竟然係用咗risotto 再配埋個滑蛋同原條鰻魚 口感味道層次超豐富!
2022-06-11 159 views
R.I.M.K.憑著$1蛋糕放題打響名堂,可惜於今年三月因疫情嚴重而暫停營業,直到四月中終於重出江湖當然不容錯過。雖然餐廳位於一幢唐樓內,但踏入店內可謂豁然開朗,環境寬敞舒適而裝潢亦清新簡約。餐牌上食物及飲品各佔一半,雖然食物款式不算太多,但以咖啡店而言已是綽綽有餘,各種小食、意粉、意大利粉等都應有盡有。黃金芝士香辣雞塊 ($88) 肉質嫩滑並保留肉汁,外皮酥脆並沒有因醬汁而變得濕軟,灑上煙肉粒、辣椒粉及孜然粉更加惹味。黃金芝士醬質感稠厚但鹹蛋黃味及芝士味均不知所終,只得淡淡甜味及微弱忌廉味,如以鹹蛋黃醬炸雞再淋上車打芝士醬效果應該更好。蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128) 醬汁濃厚稠密能夠充分裹住每條意粉,雖然蟹肉份量不算太多但加入蟹子口感豐富,明太子鹹鮮味濃並充滿忌廉奶香。蒜香辣椒蜆肉意大利粉配軟殼蟹 ($138) 意粉質感煙韌微硬恰到好處,加入大量蒜頭果然蒜香濃烈,略帶辛辣相當惹味,蜆肉份量充足之餘更用上原隻軟殼蟹,炸得乾爽而且外脆內軟。主食加$48升級套餐可享有迷你櫻花蝦濃湯,清澈鮮甜真材實料。套餐更包括是日精選甜品及餐飲,另加$15亦可轉為花茶以外的其他特飲。雜果乳酪 ($38

雜果乳酪
雜果乳酪 ($38) 將士多啤梨、藍莓等莓果配以乳酪酸甜清爽,間中更能嘗到少量果肉。

雪糕格仔餅
雪糕格仔餅 ($38) 可以自選雪糕口味,朱古力及綠茶雪糕綿密細滑之餘味道亦恰如其分,格仔餅並非以急凍窩夫翻熱濫竽充數,即點即製蛋香十足,外層薄脆內裡鬆軟,冷熱交融實在無懈可擊。

升級套餐後再加$1即可享用甜品放題,相信亦是包括我在內大部分人的頭號目標,除了一如既往有各款日本直送切件蛋糕外,今次據稱更聯乘本地餅廠推出多款全新甜品,更標榜由酒店級甜品師主理,每日輪流供應八至十款。

甜品放題
店員推薦柚子芝士蛋糕最受歡迎,另外我們再點了茉莉花茶慕絲蛋糕藍莓芝士蛋糕提拉米蘇,除了柚子芝士蛋糕及提拉米蘇之外兩款蛋糕應該正是由本地餅廠製造,賣相精緻而口感軟滑,味道屬預期之內但實在物超所值。
雜果乳酪
雪糕格仔餅
2022-06-10 460 views
在openrice看食評找到這家cafe,看到食物好吸引,就帶男友來一起嘗試。它在一家不起眼的大廈內,內外的設計有清新及輕工業風的感覺,色調柔和沉實。餐點有西式及日式等等,選擇豐富,加48元還可轉為餐,有湯,甜品及飲品。櫻花蝦濃湯:淡橙色的湯質感稍稠,每一口都充滿碎蝦肉,很有口感。超濃厚的櫻花蝦鮮味就濃縮在一小碗湯內,能感受到它好足料。招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯是西日混合菜式,一大原條鰻魚在頂部也只要158其實超值。蒲燒汁跟燒鰻魚是絕配,味道甜甜的夠入味,魚肉質感軟滑,一點腥味都沒有,只有鮮味。香軟的蛋帶漿,如雲朵波浪般嫩滑。飯的部分是蘑菇野菌忌廉意大利飯,有著奶香加上菇菌類獨有的鮮味,飯粒粒分明也吸滿精華。木魚更添鮮味及口感,一整碟充滿著不同風味但非常融洽。西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉是以蕃茄及辣椒混合的醒神菜式,以茄蓉,蒜蓉,辣椒碎及香料等做成醬汁。然後搭配爽口彈牙、還帶有清甜味道的大大粒蝦肉,及清新爽脆的車厘茄。意粉煮的剛剛好,所以整體的口感和味道都很清爽,又不會太辣,吃著舒暢。從抹茶拿鐵的暗綠色能看出有大量抹茶成分,果然是超濃厚的味道,香中帶甘,完全沒澀味,我選了無糖都好喝。

招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯

西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉

抹茶拿鐵

特濃朱古力的味道微甜、奶滑,質感濃稠,是真特濃,喝後口腔內仍有餘韻,相當香醇。
特濃朱古力

柚子芝士蛋糕頂層抹上柚子蜜,入口先是清新酸甜的柚子香味,之後才感受到芝士蛋糕的creamy質感,中間還有小粒柚皮。味道平衡不會太膩,吃後還留有柚子香,感覺清新。
是日蛋糕

我們來的日子是星期六,如果是平日的話,更有1元蛋糕放題的優惠!這代表我們要再來了!
$200 (Lunch)
招牌名古屋蒲燒鰻魚蛋包意大利飯
西西里大蝦辣蕃茄汁意大利粉
抹茶拿鐵
特濃朱古力
是日蛋糕
2022-06-03 40 views
去到旺角想食西餐 諗起呢間一直想試既餐廳餐廳雖然唔大 但環境舒服西西里大蝦辣番茄醬意大利粉🤩大蝦都俾得唔少 有4-5隻 少許辣黑松露蘑菇燉飯🤩試過唔少間松露燉飯 呢間偏芝士味重 無咁膩口啖啖都食到蘑菇櫻花龍蝦湯🤩入面有啖啖龍蝦碎
去到旺角想食西餐 諗起呢間一直想試既餐廳

試過唔少間松露燉飯 呢間偏芝士味重 無咁膩口
啖啖都食到蘑菇

櫻花龍蝦湯🤩
入面有啖啖龍蝦碎

近呢幾個月成日喺網上見到一啲post話可以加入蚊任食甜品嘅Cafe,就特登上嚟試吓。首先要講下個環境。呢個Cafe係一間舊樓入面。雖然有lift, 但係就寫到明去唔到2樓。樓梯又黑又污糟。如果唔識路去咗後樓梯行上去嘅話仲衰,又臭又有垃圾同蚊蟲。行上去嘅時候已經猶豫緊好唔好走。但因為約咗朋友,咁冇理由最後一分鐘先改地方,同埋見咁多好評,都應該俾個機會佢就硬着頭皮繼續去。雖然網上嘅post就話冇限時,但店員不斷強調因為有Booking (已經一個月前book枱),一定要90分鐘交枱。仲會不停咁提醒你。你book枱嘅時候已經提左兩次。去到攞位嘅時候再提多幾次。坐低冇耐已經叫我哋快啲落單,因為要趕住還枱。不過佢哋都係有禮貌咁樣提。所以都冇咩hard feeling. 只不過如果係諗住可以坐耐啲同朋友慢慢食嘢傾偈嘅話,呢度絕對做唔到。叫咗個carbonara同埋aglio olio. Carbonara正常。賣相亦都唔錯。份量中規中矩,唔會話特別飽,但未至於食完會肚餓。aglio olio 比較辣同埋甜。同傳統嘅西式aglio olio 係兩回事。只要唔好抱住一個傳統西式aglio olio嘅期

叫咗個carbonara同埋aglio olio.

Carbonara

aglio olio 比較辣同埋甜。同傳統嘅西式aglio olio 係兩回事。只要唔好抱住一個傳統西式aglio olio嘅期望就得啦。當佢Fusion。有少少泰式或韓式嘅感覺。
Aglio  olio  with  soft  shell  crab

食到中途,大概過咗大半個鐘左右,店員又過嚟同我哋講就快要還枱啦。雖然係可以任食蛋糕,但邊有時間慢慢食啊,最好嗱嗱臨一次過叫晒八款嘅蛋糕試吓味先。其實唔可以話係加$1蚊任食嘅,因為你首先要跟餐,再加一蚊。所以係大概加$49。不過加$49就會有餐湯同埋嘢飲。至於作為一個幾十蚊嘅任食蛋糕,真係冇咩可以挑剔。覺得都唔錯。你求其喺外面嘅大型連鎖餅舖買件蛋糕仔都要二十幾$30啦。最鍾意食佢哋嘅芝士蛋糕。見到好耐之前佢哋有好多唔同種類嘅芝士蛋糕,而家剩係得兩種,有啲小失望。蛋卷有啲太乾,冇咩特別。其他嗰啲都唔錯。

用餐時間太過趕,食物嘅味道又未去到難忘,所以應該唔會去第二次。話佢貴,絕對唔係貴,但食物環境同埋質素已呢個價錢又好似有其他更好嘅選擇。埋單每人$192。
餐湯
2022-06-03
$192 (Dinner)
Carbonara