今日約了朋友去到位於元朗YOHO商場內的一家日式拉麵店,餐廳的環境簡簡單單,但然仍能供應多樣美食,包括拉麵、炸物、日式小食及飲品等。今日兩人共進晚餐,叫了滿桌美食,享用了豐盛的餐點,吃得飽飽的。🌟日本和牛壽喜燒鍋 $99是富含油脂及鮮嫩肉質的日本和牛放在有壽喜燒汁的鍋內,不過肉片上來的時候已經煮熟了,除了肉,鍋中還加入了新鮮的蔬菜、豆腐及超橙色的蛋黃😋🌟鷄白湯拉麵 $98濃郁的鷄湯,熬製成白色的湯底非常鮮美,配上彈牙有嚼勁的拉麵麵條。白雞肉嫩滑多汁,而粉嫩的日式叉燒則帶有獨特的香氣🍜🍜🌟蝦餃子 $80 原隻大蝦餃子🥟是有一隻大蝦在裡面的!薄薄的外皮薄,包裹著韮菜豬肉餡及一隻連蝦尾的大蝦🍤,每一口都帶來滿滿的滿足感。🌟明太子煎蛋 $68這道料理結合了日本傳統的玉子燒和明太子,玉子燒蛋味濃郁,包裹著鹹香帶有微辣的明太子,買相好看🫶🏻。🌟日本鹵蛋🥚 $15用了日本醬油和味醂去煮的鹵蛋,再加上是糖心蛋,超濃的蛋香味🫶🏻🌟日本蜜桃汁🍑有果肉的蜜桃汁,不會好甜,但是我喜歡的味道,濃濃的白桃🍑味道👅

🌟日本和牛壽喜燒鍋 $99

🌟鷄白湯拉麵 $98

🌟蝦餃子 $80

🌟明太子煎蛋 $68

🌟日本鹵蛋🥚 $15

🌟日本蜜桃汁🍑
2024-01-25 32 views
日式拉麵店"拉麵Jo "係連續幾年獲得米芝蓮推介,今日我就黎到元朗Yoho 品嚐下😍一開始叫咗個2人餐,揀咗兩碗拉麵 - 蒜油豚骨拉麵 🍜 同魚介拉麵🐟!兩碗嘅湯頭又香又濃郁,拉麵口感彈牙!佢嘅叉燒肥瘦適中,水準真係好唔錯🥰跟餐加配咗🥟蝦餃子,薄薄嘅皮包住鮮嫩嘅蝦肉,餡料豐富; 另外仲加咗蒜香🦐海老帶子,蒜香同海鮮呢個組合真係無得輸,份量仲一D 都唔少ga🤩呢個小食仲跟埋多士,如果怕太濃味可以連同多士一齊食🥰 最尾食埋我最愛嘅明太子章魚燒,外脆嘅章魚燒包住口感Q彈嘅章魚,正!

2024-01-23 252 views
元朗一間必食的拉麵店——拉麵Jo!如果突然想食日本拉麵但又未去日本住,咁黎拉麵Jo可以一解口癮。薯仔沙律。新鮮的蔬菜和美味的沙拉,作為開胃前打響頭炮。😋🥔🥗$42蝦餃子,每一粒都鮮嫩多汁,餡料豐富,蝦大大粒且甜味完美融入餃子裡,一咬下去,爆汁、鮮嫩!🍤🥟$80另外,他們的明太子煎蛋真的非常特別!煎蛋外層酥脆,裡面包裹著豐富的明太子醬汁和蛋黃,每一口都帶來濃郁的鹹香,蛋亦滑嫩🍳🧡$68持製魚介豚骨拉麵!這碗拉麵的湯底濃郁,魚介和豚骨的味道完美融合,帶來濃厚的風味。麵條彈牙有嚼勁,叉燒以温煮方法達致口感嫩滑🐟🍜$108迷李蒜油豚骨拉麵,連三隻美味的雞皮餃子。這碗拉麵的湯底以蒜香為主,搭配豚骨的鮮香,味道濃郁而不膩。麵條Q彈有嚼勁,再加上香脆的雞皮餃子,這個價錢絕對抵食🍜💜$78拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travell

拉麵Jo (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

#hkig#hkiger#eat#hkfood#hkfoodie#hkfoodpic#hkfoodporn#foodporn#foodies#foodblog#foodblogger#yummy#hongkong#yum#foodbloghk#travelling#instafood#食#delicious#food#相機食先#食好西#吃貨#foodiepub#hk#香港#午餐

2024-01-21
$150 (Dinner)
2024-01-13 41 views
係附近上完堂, 天氣又涼涼地, 想食d熱野暖暖身, 於是同朋友試下呢間拉麵店😎醬油低溫叉燒麵勁多塊叉燒放係碗邊,食落肉質細嫩,拉麵本身都彈口,我就一啖拉麵一啖飲濃湯,非常滋味蛋包炒麵一端上菜 就見到好靚既蛋包住個正食 咬落裡面有好多雞肉餡 麵身炒得夠香夠乾身 蔥花牛舌/0x-Tongue牛舌配以蔥花上 每片都好薄身 食落鹹度剛好 好爽口 記得牛舌必須趁熱食😙蒜香煮海老帶子滿滿既蒜蓉味 帶子跟蝦煮得夠淋身 可以配合埋面包食👍 日式煎蛋充滿蛋香味既煎蛋 御好燒去日本餐廳必食既日式燒餅,上面鋪上一層碗菜 中間勁多八爪魚餡 煎得好香脆日本蜜桃汁蜜桃汁好濃 加上甜度適中 內裡仲有果肉

醬油低溫叉燒麵

御好燒

日本蜜桃汁
蜜桃汁好濃 加上甜度適中 內裡仲有果肉

2024-01-11 32 views
肥仔今日要去Yoho買嘢,順便食呢間想食好耐嘅米芝蓮必比登美食推薦拉麵啦!同朋友叫咗個二人餐仲有啲小食。🍜涼拌波菜🍜波菜爽口新鮮,配埋齊魚同埋醬汁,十分開胃!🍜日式煎蛋🍜煎得香甜嘅玉子燒,係一個好嘅前菜!🍜明太子雞翼🍜無骨,十分適合懶人食用,外皮香脆內裏Juicy,不錯!🍜特製醬油豚骨拉麵🍜九州熊本風格嘅豬骨湯拉麵!湯頭豬骨味濃厚而不濁,麵條彈牙掛湯。🍜特製沾麵🍜湯底有軟綿綿嘅感覺,麵質較粗身,質感煙韌有蛋香。最貼心係碗有加熱過,食到尾時碗湯都唔會變凍呀!🍜蔥花牛舌🍜牛舌烤到兩面金黃,吃走上嚟外層酥香,中心充滿肉汁,仲有藏了鹹香嘅鹽蔥醬,惹味非常!🍜蝦餃子🍜成條蝦尾喺餃子入邊,非常之特別,好飽滿!總結,二人餐包括兩碗拉麵同埋兩個小食及兩杯嘢飲,性價比奇高,值得推介。

🍜涼拌波菜🍜

波菜爽口新鮮,配埋齊魚同埋醬汁,十分開胃!

🍜日式煎蛋🍜

煎得香甜嘅玉子燒,係一個好嘅前菜!

🍜明太子雞翼🍜

無骨,十分適合懶人食用,外皮香脆內裏Juicy,不錯!

🍜特製醬油豚骨拉麵🍜

🍜特製沾麵🍜

🍜蔥花牛舌🍜

🍜蝦餃子🍜

成條蝦尾喺餃子入邊,非常之特別,好飽滿!

2024-01-11 33 views
呢間拉麵店開左係Yoho mall一段時間 一直都想試 但每次都試左其他聽講呢間餐廳仲曾經係米之蓮推介今日又經過就黎試下 餐廳係半開放式設計感覺幾開揚 座位唔算多 但都好闊落✨雞白湯拉麵濃厚雞白湯 湯底打到起泡 入口好濃厚 幼麵好掛湯雞肉唔鞋口有彈性 半熟蛋夠溏心 ✨特製低溫叉燒沾麵賣相夠吸精 四大片叉燒圍邊叉燒同平時拉麵店既唔同 入口肉質細緻嫩滑沾麵爽口彈牙 掛湯一流 湯底唔會太鹹 唔錯👍🏻✨蝦餃子餃子皮包住少少豬肉餡同原隻大蝦軟糯得黎又爽脆✨明太子雞翼明太子釀滿左雞翼 炸到外皮香脆 入面係辣辣地既明太子內餡 幾特別拉麵口味唔錯 有啲都幾創新 價錢唔算貴 而且小食選擇都幾多 下次黎可以試下其他
呢間拉麵店開左係Yoho mall一段時間

入面係辣辣地既明太子內餡 幾特別

拉麵口味唔錯 有啲都幾創新 價錢唔算貴
而且小食選擇都幾多 下次黎可以試下其他
  • 沾麵
琴日同屋企人去咗食呢間喺元朗YOHO嘅拉麵Jo🍜我哋叫咗一個和牛壽喜燒、鰻魚牛肉天婦羅蝦飯、薯仔沙律、巨峰乳酸梳打同埋一罐可樂😘首先和牛壽喜燒牛肉嫩滑 上面仲有隻日本蛋 配菜就有冬菇、豆腐、大蔥等等 配上壽喜燒湯底非常入味😽好適合冬天食之後係鰻魚牛肉天婦羅蝦飯 鰻魚外脆內軟 天婦羅唔會好油膩😍😍😍 前菜薯仔沙律仲有幾開胃 薯仔好綿密 仲配咗啲青瓜,感覺上好清爽😚😚😚乳酸梳打酸酸甜甜🍇好飲😘最後埋單兩個人大概$300 平均每人$150左右🫶🏻我覺得呢間環境都幾舒服 裝修簡潔 而且服務員態度友善 有問有答❤️
琴日同屋企人去咗食呢間喺元朗YOHO嘅拉麵Jo🍜

2024-01-06 25 views
拉麵放工同兩個朋友食飯係元朗Yoho揾左間價錢唔錯主打拉麵既餐廳😄 我地三人行各自叫左3款, 發現都幾高質👍🏾我地早到好快有位, 但入左去好快就full哂!1/ 原條鰻魚飯 $168個餐本身有半條或原條鰻魚選擇, 我地就選左原條超長勝價比又高! 鰻魚嫩口多汁, 照燒味道強烈👍🏾 一般原條鰻魚飯都去到3百幾蚊, 所以呢個價錢好抵食!2/ 特製低溫叉燒拉麵 $118多片叉燒放入濃湯內輕輕一拉食落口嫩滑肉質細緻, 而拉麵本身彈牙有嚼口, 一啖拉麵一啖濃豬骨湯無得頂, 再加上各種配菜增加口感!👍🏾3/ 咖喱吉列豬扒飯 $88抵食吉列豬扒飯, 吉列豬扒件件炸得外皮金黃脆口, 內裡肉汁依然保存, 而咖喱汁唔辣但好惹味! 強烈推介😬4/ 巨鋒乳酸梳打 $28食咁多濃味野飲返杯乳酸梳打好爽呀😆5/ 日本蜜桃汁 $32蜜桃汁強烈, 味道甜甜, 飲落好sweet!😊而樽裝既蜜桃汁飲唔哂都仲可以拎走!
拉麵

我地早到好快有位, 但入左去好快就full哂!

1/ 原條鰻魚飯 $168

2/ 特製低溫叉燒拉麵 $118

3/ 咖喱吉列豬扒飯 $88

4/ 巨鋒乳酸梳打 $28
食咁多濃味野飲返杯乳酸梳打好爽呀😆

5/ 日本蜜桃汁 $32
2024-01-05 24 views
📍拉麵Jo地址:元朗元龍街9號形點I L1樓1072號舖🍴蟹拉麵 $128呢個拉麵比起沾麵嘅麵比較幼身,但都一樣掛曬湯🍜🍜蟹係原隻上比你,一啲都唔姑寒~肉質彈下之餘一啲都唔霉,入面仲有唔少膏呢🦀🦀🍴特製低溫叉燒沾麵 $118麵質粗身彈牙🍜 湯底濃郁得黎亦唔會太咸~低溫叉燒感覺好得意,夠薄身一啲肥肉都無,同時亦鎖住水份係入面,好高質呢🍴蔥花牛舌 $78調味剛好,牛舌切得夠薄片好爽口,加上蔥花口感不錯~🍴炸八爪魚 $65份量雖然唔多但勝在高質,八爪魚超彈牙,炸粉唔會太好,恰到好處🐙🍹巨峰乳酸梳打 $28酸酸甜甜,食完濃味野清一清剛好🤩
📍拉麵Jo
地址:元朗元龍街9號形點I L1樓1072號舖

🍴蟹拉麵 $128

🍴特製低溫叉燒沾麵 $118

🍴蔥花牛舌 $78
調味剛好,牛舌切得夠薄片好爽口,加上蔥花口感不錯~

🍴炸八爪魚 $65

🍹巨峰乳酸梳打 $28
酸酸甜甜,食完濃味野清一清剛好🤩
.📍#拉麵 Jo🥳⭐️晚市二人套餐⭐️ $298🩷低溫叉燒醬油豚骨拉麵 (+$20)我第一之吃低溫叉燒,一夾起一塊粉嫩叉燒,利用湯底餘溫去浸一浸叉燒,再飲一啖湯,配上幼拉麵,非常好吃,湯底採用秘製醬油豚骨,鹹味適中,不會搶鮮,十分夾👍🏽👍🏽叉燒入口即化,薄切。還有半流心既溏心蛋,配合得天衣無縫🤭🤭🩷特製沾麵一碗濃烈既魚介沾醬,配上粗幼適中既沾麵,鮮味十足,對比其他餐廳的沾麵,味道不太鹹,麵有掛汁,再加上薄切帶少肥既叉燒,不太油膩,水準十分到位☺️☺️☺️🩷蝦餃子店家暢銷蝦餃子,基本上每一枱都會點,因為賣相吸引飽滿,日式餃子配上大蝦🍤,上面加上蛋黃醬及蔥花點綴,一口一隻,好好味🤤🩷鐵板安格斯牛扒 (+$20)一塊充滿牛肉味的安格斯牛放在高溫的鐵板上,配上甘脆的蒜片及薯條😍😍安格斯牛排油分充足,入口時仍然保持溫度。🩷明太子雞全翼 ($52)將明太子釀入雞翼內,並且把骨去掉,十分適合所有人吃,剛剛炸起起的味道很濃郁,芬香撲鼻,第一口咬下去很juicy 😋🩷期間限定日本和牛壽喜燒 ($99)和牛壽喜燒配料很充足,加上日本入口即溶的A5和牛,配上芋鮮,日本豆腐,京蔥,冬菇,娃娃菜等,甜甜的壽喜燒湯底,令和
📍#拉麵 Jo🥳

⭐️晚市二人套餐⭐️ $298

🩷低溫叉燒醬油豚骨拉麵 (+$20)

🩷特製沾麵

🩷蝦餃子

🩷鐵板安格斯牛扒 (+$20)

🩷明太子雞全翼 ($52)

🩷期間限定日本和牛壽喜燒 ($99)
和牛壽喜燒配料很充足,加上日本入口即溶的A5和牛,配上芋鮮,日本豆腐,京蔥,冬菇,娃娃菜等,甜甜的壽喜燒湯底,令和牛非常吸汁。*數量有限,落單要快*

總結:店內以木調為主,採用開放式設計,位置寬躺,好似於日本拉麵店格局,店員上餐速度快,整體感覺良好👏🏼😄

**需另收加一服務費**
  • 沾麵
  • 特製低溫叉燒麵
2023-12-26 32 views
我最近去咗Yoho拉麵Jo食拉麵,之前都食過,今次比之前進步咗,更加好食呀😋😋呢度有好多款拉麵選擇,我揀咗佢哋嘅特製魚介豚骨拉麵同蟹拉麵,仲有啲小食,蝦餃子同明太子雞翼。佢哋嘅札幌啤酒而家仲有買一送一嘅優惠添❤️特製魚介豚骨拉麵($108)呢碗拉麵嘅湯底好濃郁好好味,有豚骨嘅香味同魚介嘅香氣。麵條有彈牙口感,同湯底好夾。配料有叉燒同雞肉、海苔、蔥花同流心蛋等配料。❤️蟹拉麵($128)湯底有好濃郁嘅蟹味,湯底濃郁,好味道。蟹肉嘅鮮甜同麵條嘅彈性非常配合,每一啖都好好味。❤️蝦餃子 $80每隻餃子中間都有一隻完整嘅蝦,隻蝦大到突埋條尾出嚟🤭😋令人食慾大增!🤩加埋沙律醬好夾,餃子鮮嫩多汁,蝦嘅鮮味十足, 真係好正😋😋❤️明太子雞翼$52>$42(80%off)雞翼好好味😋一咬落去啖啖肉,中間有香濃嘅明太子,口感鮮美,正!❤️札幌啤酒$38而家有買一送一嘅優惠。呢款啤酒好好飲,酒精度適中,唔會太濃烈,好啱搭配拉麵同小食。👍🏽👍🏽

❤️特製魚介豚骨拉麵($108)

❤️蟹拉麵($128)

❤️蝦餃子 $80

❤️明太子雞翼$52>$42(80%off)

❤️札幌啤酒$38
呢幾日咁凍食一碗暖粒粒既拉麵就岩哂元朗呢間拉麵店係商場內唔止好多拉麵既選擇仲有好多日式小食二人餐都係最低 298已經包兩碗麵兩份小食同飲品超級抵食特製醬油豚骨拉麵大大份唔使加底男人都食得飽醬油湯底唔太濃味 勝在油脂感滿滿食得出豚骨既飽滿感叉燒都係厚切麵質偏咬口係穩陣既一碗拉麵特製沾麵豚骨底既沾汁味道更濃厚麵條會再粗身少少 更加有口感最愛佢既溏心蛋咬落蛋漿爆出加埋湯底好好味蝦餃子係幾特別既日本小食原隻大蝦包入餃子皮加豬肉餡料再煎得微焦好香口好吸引!大阪燒熱辣辣上到台上面既木魚片飛飛下好得意味道亦都唔錯抵食既拉麵小店
呢幾日咁凍

• 特製醬油豚骨拉麵
  • 特製沾麵
  • 蝦餃子
2023-12-24 16 views
特製低溫叉燒拉麵 (另加$20) + 特製魚介豚骨拉麵 + 鐵板安格斯牛扒 + 蝦餃子 ($298/拉麵2人晚市套餐/自選2款拉麵+2款小食/包2杯餐飲) + 唐揚雞($10/13周年記念祭優惠價) + 日本和牛壽喜燒鍋($99) (另加一)★-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-:+:-★​好日唔食拉麵,人在元朗Yoho Mall朋友話想試呢間連續八年米芝蓮推介拉麵🍜翻查背景原來創辦人嘅媽咪係「麵屋一平安」創辦人,可以叫有強大back up - 豬骨湯湯頭秘方幕後功臣🔥😌店舖地方不大,晚上8點全店滿座,淨返面壁思過位照殺,坐低無耐門外又多幾個人等位😮二人套餐有拉麵x2 + 小食x2 + 飲品x2,$298大商場舖唔算貴;特製低溫叉燒拉麵🍜醬油豚骨湯頭味道帶甜,唔會過鹹,質感唔會過膩,好👍🏽叉燒薄身唔係肥豬肉,肥瘦分佈均勻,軟嫩不柴,保水感好,有肉香油脂香,好掂😋🩷巧遇做緊”13周年記念祭”,$10有碟唐揚雞,激安過激安呀喂🐧酥脆鮮嫩多汁,冇將價就貨讚👍🏽另額外叫咗日本和牛壽喜燒鍋,日本和牛 + 日本夢王雞蛋,家下咁凍食個熱鍋一流;店員好笑容,有禮貌讚!!今餐喺冇期

好日唔食拉麵,人在元朗Yoho Mall朋友話想試呢間連續八年米芝蓮推介拉麵🍜翻查背景原來創辦人嘅媽咪係「麵屋一平安」創辦人,可以叫有強大back up - 豬骨湯湯頭秘方幕後功臣🔥😌店舖地方不大,晚上8點全店滿座,淨返面壁思過位照殺,坐低無耐門外又多幾個人等位😮二人套餐有拉麵x2 + 小食x2 + 飲品x2,$298大商場舖唔算貴;特製低溫叉燒拉麵🍜醬油豚骨湯頭味道帶甜,唔會過鹹,質感唔會過膩,好👍🏽叉燒薄身唔係肥豬肉,肥瘦分佈均勻,軟嫩不柴,保水感好,有肉香油脂香,好掂😋🩷巧遇做緊”13周年記念祭”,$10有碟唐揚雞,激安過激安呀喂🐧酥脆鮮嫩多汁,冇將價就貨讚👍🏽另額外叫咗日本和牛壽喜燒鍋,日本和牛 + 日本夢王雞蛋,家下咁凍食個熱鍋一流;店員好笑容,有禮貌讚!!今餐喺冇期望嘅情況底下成績出人意表😁
2023-12-21 19 views
呢間拉麵JO食完,真係要嚟個跪拜🙇‍♂️!我叫咗個蒜油豚骨拉麵同醬油豚骨拉麵,兩隻麵湯底有濃有淡,搞到我個味蕾都開Party。蒜油豚骨拉麵真係正,個湯濃得滯,飲落暖笠笠😌,兩片薄豚肉好似帶我飛上天咁,嫩滑得黎又有味,真心覺得犯規!至於醬油豚骨,就較貼地,湯底入味,但小心啲,咸咸地又夠kick,飲多兩啖水識得😜。跟住嚟個雞皮餃子吖,件件都係香脆得嚟唔肥膩嘅謎一樣存在,夠哂惹味。炸八爪魚球呢,我畀佢一個穩陣👍,唔特別突出,不過黎餐廳攞碟小吃,又係好過冇。最尾呢,飲品都幾過癮,雖然就咁揀咗檸檬水同可樂,但飽餐一頓下肚,凍飲都岩晒🥤。整體黎講,呢間拉麵JO畀我嘅享受,真係得過且過。要給分嘅話,我畀佢個「掂!」字!下次過嚟跳雞肉叉燒配埋,食據咗又點計!🍜👅

2023-12-18 15 views
拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖-晚市拉麵二人套餐$298 特製魚介豚骨拉麵特製雞白湯拉麵用咗慢煮方法,以66度去煮出香嫩入味嘅叉燒,隨之將其烤焗以帶出食材嘅美味,令人一試難忘~-蒜香煮海老帶子配有麵包可以一齊食-鐵板安格斯牛扒($20)安格斯牛扒全部切好咗做一啖一舊嘅size,方便食用,仲有豆芽同埋薯條明太子煎蛋$68日本雞蛋捲配明太子,唔錯嘅配搭-炒野菜$58 大大份好足料!-巨峰乳酸梳打 (+$8 )夠refreshing😍
拉麵Jo (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖
晚市拉麵二人套餐$298
特製魚介豚骨拉麵
特製雞白湯拉麵
蒜香煮海老帶子
配有麵包可以一齊食
鐵板安格斯牛扒($20)

明太子煎蛋$68
日本雞蛋捲配明太子,唔錯嘅配搭
炒野菜$58
大大份好足料!
巨峰乳酸梳打 (+$8 )
夠refreshing😍