睇戲之前仲有啲時間就決定試一試,成日都排隊嘅"Jo 拉麵" 估唔到又真係幾好喎!今晚試咗佢哋個二人餐😛唔錯唔錯😬首先有低溫叉燒拉麵🐷🍜叉燒肉燉得好軟嫩,湯底濃郁鮮美,麵條煮得剛好有彈性Do仲有橫濱醬油拉麵🥫🍝醬油湯底香濃,拉麵入口滑溜,味道鮮美小食方面我哋叫咗明太子雞翼🐓🍗同虎蝦餃子🍤🥟雞翼沾滿明太子醬,味道鹹香,肉質鮮嫩。虎蝦餃子外脆內嫩,餡料鮮美多汁。呢一度啲食材每一樣都好新鮮,肉質又彈牙又爽脆,真係令人回味無窮。而且,食材無雪藏味,解凍處理做得好好,令味道更加鮮美。🥰另外就係餐廳嘅環境真係好舒服,裝潢有格調,音樂舒適,好適合嚟拍拖同埋傾偈。職員嘅服務態度亦都好好,好貼心同主動,好快捷😛👍🏻總之下次有機會一定會再食多次😛
睇戲之前仲有啲時間
就決定試一試,成日都排隊嘅"Jo 拉麵"
估唔到又真係幾好喎!

今晚試咗佢哋個二人餐😛唔錯唔錯😬
首先有低溫叉燒拉麵🐷🍜
叉燒肉燉得好軟嫩,湯底濃郁鮮美,麵條煮得剛好有彈性
Do仲有橫濱醬油拉麵🥫🍝
醬油湯底香濃,拉麵入口滑溜,味道鮮美
小食方面我哋叫咗明太子雞翼🐓🍗同虎蝦餃子🍤🥟

總之下次有機會一定會再食多次😛
2024-04-08 107 views
今晚近近地同老公行咗上去YOHO食晚飯,環繞一周之後老公話想食拉麵,我哋就揀咗呢間日本菜試下~大型商場嚟講呢個晚市二人餐真心抵🫶🏻❤️特製低溫叉燒麵成個碗邊都係鋪住粉嫩嘅叉燒,淨係賣相已經好得👍👍叉燒肉質軟嫩,個湯底係醬油豚骨味,濃郁得黎唔會油膩亦都唔會太鹹😋拉麵偏幼身,口感彈牙~⭐️鰻魚牛肉虎蝦天婦羅丼呢個丼有咁多款配料啱晒貪心嘅我😆鰻魚偏薄但燒得幾香,虎蝦外脆內爽口,牛肉正常,仲有兩粒溏心蛋,真係超豐富👍(但飯量偏多,如果配料份量都可以多啲就更好😬)❤️鐵板安格斯牛扒鐵板煎好香口,肉質幾腍剛上檯果陣中間係呈粉紅色,但係個鐵板太熱我哋遲左一陣夾已經太熟🙈 建議大家一上菜就要夾起,應該會好食好多😂❤️蝦餃子超級真材實料!😮 有大大隻爽口嘅蝦肉同豬肉,口感超豐富👍👍餃子皮夠薄,我本身唔係特別鍾意食餃子都覺得好好食😍呢間拉麵絕對係YOHO甚至乎成個元朗一個幾好嘅選擇🤓#元朗美食 #拉麵jo #ramen #ramenjo #yohomall #yuenlong #元朗餐廳 #元朗形點 #形點餐廳 #慢煮叉燒 #叉燒拉麵 #天婦羅 #拉麵推介
大型商場嚟講呢個晚市二人餐真心抵🫶🏻

❤️特製低溫叉燒麵

成個碗邊都係鋪住粉嫩嘅叉燒,淨係賣相已經好得👍👍
拉麵偏幼身,口感彈牙~

⭐️鰻魚牛肉虎蝦天婦羅丼

呢個丼有咁多款配料啱晒貪心嘅我😆
(但飯量偏多,如果配料份量都可以多啲就更好😬)

❤️鐵板安格斯牛扒

鐵板煎好香口,肉質幾腍

❤️蝦餃子

超級真材實料!😮
有大大隻爽口嘅蝦肉同豬肉,口感超豐富👍👍
餃子皮夠薄,我本身唔係特別鍾意食餃子都覺得好好食😍

呢間拉麵絕對係YOHO甚至乎成個元朗一個幾好嘅選擇🤓

2024-04-08
  • 特製低溫叉燒麵
  • 特製低溫叉燒拉麵
2024-04-04 27 views
去左商場揾食,以連鎖餐廳黎講,見到店內的晚上二人套餐抵食就試下!計過數,如果單叫麵類其實同套餐都差唔多價錢,差幾十蚊;今次2個人食就叫左套餐,唔洗諗之餘,仲另配2個小食2個飲品!食完係棒住個肚走!蟹拉麵麵質屬幼身,軟殼蟹是原隻炸品,入面全是膏!雖然放落湯底,但唔會浸到太腍、食落都有咬口;另配料有原隻溏心蛋!特製豚肉魚介拉麵湯底濃郁又唔會太鹹,湯底帶有豚骨香味、麵質算彈牙,配料有海苔,荀,溏心蛋!份量都挺大碗!蔥花牛舌切到薄薄的蔥花牛舌 ,食落爽口兼有蔥花香味!雖然係套餐價,但份量俾足!御花燒基本上去日本必點的食品,入面都有大大粒的八爪魚餡,好煙韌!飲品上,叫左普通汽水 ;但餐廳有提子味芬達可選擇,而家市面好少有呢款賣,好驚喜!

蔥花牛舌
切到薄薄的蔥花牛舌 ,食落爽口兼有蔥
花香味!雖然係套餐價,但份量俾足!

御花燒
基本上去日本必點的食品,入面都有大大粒的八爪魚餡,好煙韌!

特製豚肉魚介拉麵
係元朗YOHO搵嘢食,又去咗食好抵食又唔錯嘅拉麵店🍜,餐廳以開放式設計,分別有卡位同吧枱位,座位都算舒適,木系裝修好有日本拉麵店感覺🇯🇵第二次回訪,因為晚市2人套餐CP值好高,$298已經可以order兩碗拉麵,兩款小食,加兩杯飲品,真係好夠食👍🏻另外就係想試吓限定嘅橫濱醬油拉麵🍜,其次就係太掛住低溫豚骨叉燒拉麵喇🫣低溫煮嘅豚骨粉粉嫩嫩🩷,口感好幼滑,利用湯底餘溫浸一會,再連湯和幼身拉麵一齊進食,十分美味😋🦐蝦餃子係必食✨每台都見到有人order, 日式餃子內藏大大隻蝦, 仲加咗蛋黃醬同蔥花,淨係賣相已經無得輸👍🏻我推介超鍾意食嘅明太子雞翼,因為佢已經去骨所以食得好方便,而且明太子已經釀咗入雞翼入面,配搭剛炸起嘅雞翼,真係又Juicy又香口。晚市套餐 $298🩵橫濱醬油拉麵🍜🩵醬油低溫豚骨🐷叉燒拉麵🍜 +$20🩵🦐蝦餃子五件🩵鐵板牛扒🐮+$20🩵巨峰乳酸梳打 🍇x 2🩵炸雞翼明太子醬🐔 $65🩵炸明太子雞翼🐔 $42今次order得比較多,食到捧住肚腩走🤭下次再嚟試吓其他拉麵,超期待🥰📍 拉麵Jo (元朗)📞26886355元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

晚市套餐 $298
🩵橫濱醬油拉麵🍜
🩵醬油低溫豚骨🐷叉燒拉麵🍜 +$20
🩵🦐蝦餃子五件
🩵鐵板牛扒🐮+$20
🩵巨峰乳酸梳打 🍇x 2

🩵炸雞翼明太子醬🐔 $65
🩵炸明太子雞翼🐔 $42

今次order得比較多,食到捧住肚腩走🤭
下次再嚟試吓其他拉麵,超期待🥰

📍 拉麵Jo (元朗)
📞26886355
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖
收工扮去轉日本🗾專業拉麵!🐡🐗特製魚介豚骨拉麵: 魚介+豚骨湯頭的最高峰既味道!湯頭非常非常黏稠,有魚乾的香味又有豚骨的味道,但味道幾乎都是魚乾的味道,很濃厚被覆蓋住,麵條是粗麵吃起來很像吃板條一樣味道!🐓雞白湯羅勒青醤拉麵🍜採用天然新鮮羅勒葉、腰果、松子,打碎加入海鹽,再拌入特級初榨橄欖油和葵花油,羅勒香氣又香又濃烈! 所以拉麵掛醬後,非常入味👅蒜香煮海老帯子蝦汁濃厚,蝦汁的香味很澎湃,鹹鮮醬油,與蒜香的調和感平均,十分和諧!😍🤩其他人氣之選:🤩🤩🤩🤩#雞白湯羅勒青醤拉麵#低温叉焼沾麵#蛋包炒麵#蝦餃子#葱華牛舌🍜🍜🍜餐廳資料拉麵JO (YOHO店):地址:拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖Openrice:https://bit.ly/49ZRadX
收工扮去轉日本🗾專業拉麵!
🐡🐗特製魚介豚骨拉麵:
魚介+豚骨湯頭的最高峰既味道!
🐓雞白湯羅勒青醤拉麵🍜
#蝦餃子
#葱華牛舌
🍜🍜🍜餐廳資料
拉麵JO (YOHO店):
地址:拉麵Jo (元朗)
2024-03-22 12 views
以前係尖沙咀返工,間唔中都會去”一平安”食lunch,一大班同事,講吓事非,嘻嘻哈哈又一日。今日黎咗拉麵 Jo 的麵屋一平安lunch,懷念吓昔日情懷,唔知道當時一齊工作既同事依家點呢?拉麵 Jo 的麵屋一平安有很多湯底選擇,今日就試咗佢地醬油豚骨拉麵和雞白湯拉麵。套餐包括拉麵,小食和飲品。醬油豚骨拉麵,湯底比較溥身,唔係濃稠骨膠原口味,但有醬油味,好容易一啖接一啖咁飲晒啲湯,冇浪費。叉燒形狀好似五花腩,肥瘦適中,合格。雞白湯拉麵,湯底比醬油豚骨濃厚,飲落好似飲緊花膠湯,好滋潤,但叉燒就比較失色,圓圓的一片,冇肥肉,好彩都冧身,不過不失啦。小食就中規中矩係拉麵 Jo 的麵屋一平安,相信大家都一定能找到想吃的拉麵。

小食就中規中矩

這間拉麵店原來也有拿過米芝蓮推介,現在更有推出記念祭的優惠,性價比真的非常高!特製辣味沾麵(118元)沾麵特別用冷粗麵,吃起來特別爽滑,麵質也挺吸湯。沾麵湯是魚介湯,味道香濃帶點辣,質感不會很濃厚,偏滑的口感。叉燒是慢煮的,入口即化,煮得很入味!橫濱風紫菜醬油濃厚拉麵(98元)這個濃厚程度我覺得及得上沾麵,每口都是雞和豬的油脂香,味道挺複雜的!而配的是幼麵,口感也是比較爽的,配上濃厚的湯底,非常掛湯!這個特別多紫菜也是一個特色!蝦餃子(85元)雖然價錢有一點貴,但每隻餃子都藏有一隻完整的大蝦,而且是非常新鮮的,口感爽滑彈牙,蝦味香濃,配上煎得表面香脆的口感和大量的沙津醬和蔥花,味道非常惹味!炸八爪魚(65元)炸得表面非常香脆,口感爽脆,八爪魚味香!炸雞肉(10元,星期一限定價)這個性價比無敵!炸雞大大件,炸得外脆內嫩的!芥末八爪魚(38元)芥末味道十分清爽,口感嫩滑。

特製辣味沾麵(118元)

橫濱風紫菜醬油濃厚拉麵(98元)

蝦餃子(85元)

炸八爪魚(65元)
炸得表面非常香脆,口感爽脆,八爪魚味香!

炸雞肉(10元,星期一限定價)
這個性價比無敵!炸雞大大件,炸得外脆內嫩的!

芥末八爪魚(38元)
芥末味道十分清爽,口感嫩滑。

2024-03-18
2024-03-16 13 views
約了朋友在 yoho 睇戲,快食拉麵醫肚是好選擇。拉麵JO門面相當濶大,內裏座位不多,勝在乾淨企理,一貫日式餐廳的水準!快食也不能馬虎了事,點滿一桌的豐富晚餐,吃拉麵都可以這麼豐盛,真的大滿足!😂😂😂蝦餃子5個 $80,原隻靚蝦釀在餃子中,有創意!配合調過味的豬肉饀料,餃子的味道中有著蝦隻的口感,有特式有味道 👍。蔥花牛舌 $78,牛舌薄切,微微卷曲的賣相,很柔軟似的,令人急不及待想試一口。入口滿有牛味,質地爽軟,加上蔥花調色吊味,有驚喜!涼拌菠菜 $40,翠綠無渣,嫩滑無嚡口,加上鰹魚片,好睇又好食😋。特制魚介豚肉拉麵 $108,湯底香濃,既有魚香味亦有豚肉味。拉麵軟硬適中、雞胸鬆軟唔嚡口、還有原隻温泉蛋,吸睛又好味。明太子煎蛋 $68,蛋層鬆軟,配上惹味的明太子,簡單味美!炸八爪魚球 $55,街頭小食似的。外層微脆,內裏軟熟,加上沙律醬及鰹魚片,味道不錯。今天就放肆一下,來了一罐芬達提子 $20,久違的汽水,味道依舊稱心。行街睇戲食晚飯,開心的假期天!
約了朋友在 yoho 睇戲,快食拉麵醫肚是好選擇。

明太子煎蛋 $68,蛋層鬆軟,配上惹味的明太子,簡單味美!

行街睇戲食晚飯,開心的假期天!
2024-03-08 24 views
拉麵Jo 係我成日都會心思思掛住想食既拉麵今次食二人世界餐🍥特製雞白湯拉麵湯底係奶白色飲落好鮮甜就算係雞胸都唔會鞋仲係好嫩滑除左雞,仲有低溫叉燒份量幾足~男既食一碗都夠飽🍥特製低溫叉燒拉麵醬油湯底味道比較濃郁有好多塊低溫叉燒圍住哂個碗口感比較嫩身個人鐘意依款叉燒多過傳統日本叉燒拉麵偏幼身,但都幾掛汁🍥蝦餃子餃子入面有成隻蝦口感都幾彈牙皮夠薄,面頭係沙律醬加蔥食落都幾特別🍥炸雞翼和風汁炸得好香脆入面唔會好乾配埋面頭柚子汁比較清新🍥炒野菜我地另外叫多一碟菜味道偏重,椰菜再炒淋d 會更好
拉麵Jo 係我成日都會心思思掛住想食既拉麵

今次食二人世界餐

🍥特製雞白湯拉麵
湯底係奶白色
飲落好鮮甜

就算係雞胸都唔會鞋
仲係好嫩滑
除左雞,仲有低溫叉燒
份量幾足~男既食一碗都夠飽

🍥特製低溫叉燒拉麵
醬油湯底味道比較濃郁
有好多塊低溫叉燒圍住哂個碗
口感比較嫩身
個人鐘意依款叉燒多過傳統日本叉燒

拉麵偏幼身,但都幾掛汁

🍥蝦餃子
餃子入面有成隻蝦
口感都幾彈牙
皮夠薄,面頭係沙律醬加蔥
食落都幾特別

🍥炸雞翼和風汁
炸得好香脆
入面唔會好乾
配埋面頭柚子汁比較清新

🍥炒野菜
我地另外叫多一碟菜
味道偏重,椰菜再炒淋d 會更好

2024-03-07
2024-03-03 15 views
🥙:芥辣八爪魚($38):味道唔會好嗆,八爪魚鮮味彈牙,作為餐前小食仲可以刺激食慾。蝦餃子($80):總共有五隻,將原隻嘅蝦釀入餃子到,餡料充滿肉汁。明太子醬炸雞肉($65):外皮酥脆,而雞肉仲係好嫰,仲保留住滿滿嘅肉汁。加埋明太子醬更加係另一個層次。🍜:醬油低溫叉燒面($118):碗邊鋪滿哂粉粉嫩嫩嘅叉燒,叉燒用66度去慢煮之後再烤烘。呢個煮法令肉質入味之餘更加保留到肉嘅質感,啱晒食肉獸!安格斯牛扒飯($128):啊~牛肉味道濃郁同juicy。燒汁再加半熟嘅蛋撈埋,個飯即刻更香更滑。蒜片、洋蔥、香蔥可以提香同解膩。〰️〰️📍 拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖
🥙:

🍜:

〰️〰️📍 拉麵Jo (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

響Yoho睇完戲決定食個拉麵🍜👉🏻低溫叉燒拉麵+206大塊叉燒係碗邊一字排開,視覺效果一流。叉燒整得好出色,軟嫩有肉香。👉🏻叉燒沾麵沾麵用左粗麵,煙韌有咬口,好掛湯份量都好多。湯汁杰杰地,味道濃郁,有洋蔥粒粒,仲食到有微微酸甜味,所以食晒成碗都唔覺漏。👉🏻蝦餃子枱枱都叫嘅人氣菜式。餃子包左一隻蝦,肉汁豐富,真係幾好食😋👉🏻鐵板牛扒+$20👉🏻明太子炸雞呢款好抵食,一客有5大件,明太子醬份量剛好,外脆內軟。
響Yoho睇完戲決定食個拉麵🍜

👉🏻低溫叉燒拉麵+20

👉🏻叉燒沾麵

👉🏻蝦餃子
枱枱都叫嘅人氣菜式。餃子包左一隻蝦,肉汁豐富,真係幾好食😋

👉🏻鐵板牛扒+$20

👉🏻明太子炸雞
呢款好抵食,一客有5大件,明太子醬份量剛好,外脆內軟。

👍🏻 特製蒜油豚骨拉麵特製蒜油嘅湯底非常濃郁好味😋 而且豚骨整到非常香口 好正再配上幼麵類型嘅拉麵 成碗都好好味🤤👍🏻 醬油低溫叉燒麵整碗拉麵都被低溫叉燒環繞著 非常壯觀 比人打卡都啱曬 而且低溫叉燒都好正😊👍🏻 蝦餃子食落口既有蝦肉嘅鮮味 又有餃子嘅味道 有點像蝦餃 不過味道同口感更正 值得一試👍🏻 八爪魚薯仔青醬汁非常特別嘅一道小食 八爪魚好有口感 而且味道一流 有點像西式嘅美食👍🏻 蔥花牛舌薄薄嘅蔥花牛舌好香牛肉味道 食落口充滿牛肉味道 而且非常爽口 好正😊注意事項⚠️- 餐廳提供晚市二人世界套餐 當中包括2碗拉麵、2款小食及2款飲品 非常抵食🤗

👍🏻 特製蒜油豚骨拉麵

👍🏻 醬油低溫叉燒麵

👍🏻 蝦餃子

👍🏻 八爪魚薯仔青醬汁

👍🏻 蔥花牛舌

注意事項⚠️
2024-02-16 26 views
><今年過年好多餐廳都有開又冇特別話要加二加三🤣🤣晚市二人套餐(298)包括拉麵+小食+飲品 雞白湯拉麵奶白嘅湯頭 食起上嚟冇咁膩雞肉很有彈性肉汁四溢醬油豚骨低溫叉燒麵(+20)將叉燒鋪滿拉麵碗邊 視覺效果一流 薄切叉燒軟腍有點香烤味道蝦餃子原來係將成隻蝦包埋入餃子出嚟餃子唔鬆散 口感豐富鐵板安格斯牛扒(+20)輕量版steak fries 咋咋聲上枱配菜都俾鐵板煎香埋雪碧/巨峰乳酸梳打(+8)日式煎蛋(48)甜甜玉子燒有彈性唐揚炸雞肉(60)幾大嚿啖啖肉><><><><><><><><><><拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖
今年過年好多餐廳都有開
又冇特別話要加二加三🤣🤣
晚市二人套餐(298)
包括拉麵+小食+飲品
雞白湯拉麵
奶白嘅湯頭 食起上嚟冇咁膩
雞肉很有彈性肉汁四溢
醬油豚骨低溫叉燒麵(+20)
將叉燒鋪滿拉麵碗邊 視覺效果一流
薄切叉燒軟腍有點香烤味道
原來係將成隻蝦包埋入餃子
出嚟餃子唔鬆散 口感豐富
鐵板安格斯牛扒(+20)
輕量版steak fries 咋咋聲上枱
配菜都俾鐵板煎香埋
雪碧/巨峰乳酸梳打(+8)
日式煎蛋(48)
甜甜玉子燒有彈性
唐揚炸雞肉(60)
幾大嚿啖啖肉
><><><><><><><><><><
拉麵Jo (元朗)
元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖
每次經開銅鑼灣都好鍾意食,連續上榜米芝蓮嘅拉麵店,除咗湯底濃郁、麵條又夠新鮮,廚房係開放式,你可以睇住拉麵師傅準備碗拉麵,真係好似去咗日本咁。必點特製辣味沾麵係一款粗麵(熱麵),拉麵上面有厚切叉燒肥瘦適中,肉質粉嫩軟腍,麵條有彈牙嘅口感,又煙韌有嚼勁。而魚介沾麵就更加鹹鮮濃厚,特製辣味辛香惹味。另外一款特色係佢嘅特製低溫叉燒拉麵(幼麵),碗裡面有六大塊薄切叉燒,低溫慢煮肉質特別粉嫩軟滑,充滿彈牙爽口嘅口感,而湯底係醬油豚骨湯底,醬香濃郁。除咗拉麵,小食都一定要點自製嘅餃子,每份有五隻,餃子外皮煎香,內裡肉汁飽滿,粒粒滿足。而涼拌菠菜補充返適當嘅纖維,菠菜柔軟麻香,擺盤非常精美,頂層鋪滿柴魚絲,感覺更滋味!

2024-01-03
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 特製低溫叉燒麵
2024-02-09 13 views
好耐無食日本野🥹🥹 終於喺元朗Yoho 發現到呢間日本餐廳呀☺️☺️☺️ 仲有好特別既前菜、餃子、拉麵和蓋飯等😗😗睇餐牌諗緊食乜時,餐牌呢客蝦餃子🥟好吸引,每隻餃子都有大大隻蝦蝦,又多料爆汁,超級好味😋蝦餃子🥟- 皮薄餡靚😃鰻魚飯- 有一條和半條揀😋 鐘意食鰻魚既我,梗係揀一條啦😃😃😃 肉質厚實,燒鰻魚汁同白飯好夾😋😋日本🇯🇵粒粒白姚汁- 有粒粒果肉,唔錯🤗🤗見到隔離枱食拉麵都好吸引,既然店名叫拉麵Jo, 下次拉埋朋友仔再黎食😎😎拉麵Jo (元朗)元朗元龍街9號形點 I L1樓1072號舖

蝦餃子🥟
- 皮薄餡靚😃

鰻魚飯

日本🇯🇵粒粒白姚汁
- 有粒粒果肉,唔錯🤗🤗

拉麵Jo (元朗)
2024-02-06