2019-06-14
🤭要喺香港搵一間傳統印度餐廳有配合返香港人唔識太濃烈口味嘅鋪頭其實唔係好多。朋友介紹呢一間位於中環好近扶手電梯的Rang Mahal 印度餐廳正合我們的口味👍🏻!我哋晚上大約七點幾入座,唔知係咪因為星期二平日所以唔係好多人。店員服務好殷勤地介紹我哋有乜嘢好食推介👍🏻👍🏻👍🏻我哋叫咗小食samosa $48。呢個samosa比平時一般食到嘅更加皮薄香口,而且份量都好大🤤 $48已經有四個,我覺得十分抵食♥另外我哋叫咗個chicken tikka masala $118 配garlic naan $30。兩個女仔來講其實已經食得超飽🤪!首先講 chicken tikka masala,味道唔算太濃烈,但係啲雞煎得好香口,小小香辣😆,一啖咖喱配一啖garlic naan,我覺得口感好好味,味道絕配😋😋😋飲品方面,我哋都係揀咗印度好出名嘅mango lassi $48的乳酸嘅飲品😄,好大杯之餘仲好解辣🥳以中環餐廳來講,呢一間絕對係價性比高,食物即叫即整,同埋份量亦都好大,比較推介多啲人一齊share 食多啲唔同種類嘅嘢😍☺