2019-03-12
好友黎中環約食飯聚頭, 早一日醒起要搵地方😣順住網上個中環開飯LIST掃落去, 見到呢間Rang Mahal Authentic Indian Cuisine (好似無中文名) 又有得網上訂枱✌️就試佢✌️老友聽到印度餐打咗個突😮 不過成件事都無失望💪舖頭係中環舊街市附近, 入口係橫街⤴️要穿過一小段樓梯可以搭個部細小既升降機🏗️出LIFT後真係有點迷茫, 唔知個係門口, 結果走錯去廁所🚽12點左右黎到, 未滿, 全牆20-30個位左右。紅色既牆身🧱暗淡既黃燈💡唔同既印度畫加埋兩位服務員, 又要講多次真係唔似係中環😲坐低後店員放低兩杯水, 然後就隨你自己發揮既自助餐喇🤤 食物用托盤放係入門既左手邊, 分別有甜品🍦🍧薄餅🍕印度炒飯🍚同普通長身米白飯、炒物🍤素菜茄喱🥦肉類咖喱🐂🐟🐥、仲有飲品, 同埋我最愛既薄脆餅💓💗💖; 仲有一批素人蔬菜, 無咖喱既頭輪二話不說 , 拿左塊薄脆餅加青綠色既印度薄荷醬🌱; 之前係元朗既蓬萊同石崗都試過, 但發現原來唔係大眾口味, 係自助餐中係無人理🙄 另外紅咖喱雞係最多人要😠好快就要REFILL, 可能外藉男士多, 鍾意食肉; 微微地辣, 雞肉係收乾🧐如果用埋厚既薄
另外紅咖喱雞係最多人要😠好快就要REFILL, 可能外藉男士多, 鍾意食肉; 微微地辣, 雞肉係收乾🧐如果用埋厚既薄餅包住佢, 令到啲辣味收斂少少會係PERFECT池😬
除左咖喱雞, 仲有青咖喱蛋白 (係囉, 咁CUTE既🙄), 紅咖喱魚同埋牛(好似係牛🐂), 全部都有試, 唔算太辣; 另外蔬菜咖喱就試咗少少, 對於素食人士都係一個好選擇, 炸物無試太多😈不過個MoMo唔錯👍
論食物質素, 無石崗同蓬萊咁精緻🤜不過環境舒適 (唔計個10零級樓梯, 功夫熊貓就唔好黎喇🐼), 仲要價錢宜人, 每人LUNCH BUFFETT食完, 100蚊有找喎; 不過食自助餐既壞處係… 好飽囉🤯🤯