2007-03-13 36 views
上星期六陪daddy and mum去葵芳行街..見到呢間餐廳環境唔錯~~見到佢地個banner介紹緊半buffet...幾特別..but有d睇唔明,then有個waitress走黎同我地介紹..原來都幾抵食ga wo,嗌左個main course就已經包埋個buffet ga la..等mum仲以為會好貴唔想食..於是就決定一試,我地三個坐左係出面, 覺得環境都好舒服ar..我地叫左三個main course,有鵝肝..燒大蝦羊架and牛尾..但daddy個主菜(牛尾)就有d失準..唔好味,我同mum個course就好味得多,肉質好彈牙好香ar..食之前我地仲食埋samad bar and凍盤..都算多野食..仲有dessert bar..食完真係飽晒..^0^..仲有值得要表揚一下ge就係d服務態度..d經理and waitress好nice nice..又時不時過黎幫你收碟,加水..連mum都讚,值得介紹俾d朋友仔黎~ ~
2007-03-05 11 views
本來book左富豪酒店食buffte慶祝生日,不過因為見到惡評如潮,最後決定唔去,出左去葵芳就行過見到呢間tea huse,個reception既哥哥好熱情推介我地試下半buffet finner,於是我就同hubby入左去食。佢地既青口同蝦好好食,其他既buffte食物如甜品,沙律、湯都好好食,絕對無介紹錯。而且全部職員好nice,又成日幫人加水,好好服務!我下次一定會再去食的。

2007-02-27 7 views
一直都好想去呢間餐廳試一試...於是約朋友一齊到此享用午餐.入座之後...第一個感覺係同大自然好近...下午時間, 陽光係玻璃既天幕射入來...感覺好舒服.佢地既SET LUNCH 係包埋自助式既沙律..而我最欣賞既係.....○(* ̄︶ ̄*)○《咖喱雞肉沙律》!!!自從PIZZA HUT 無左自助沙律之後, 我都再搵唔到好食既咖喱沙律嗱!!!(我諗如果唔係因為我叫左個餐, 淨係食沙律都可以做我既午餐)主菜我叫左佢地既《蜜糖豬仔骨》.D 汁幾香, 豬仔骨既口感好好, 肉同骨好容易分開!上碟既時候....旁邊仲有一小碟生果.對於女仔來講...份量岩岩好呀!
一直都好想去呢間餐廳試一試...
於是約朋友一齊到此享用午餐.

入座之後...
第一個感覺係同大自然好近...
下午時間, 陽光係玻璃既天幕射入來...感覺好舒服.

佢地既SET LUNCH 係包埋自助式既沙律..

主菜我叫左佢地既《蜜糖豬仔骨》.
D 汁幾香, 豬仔骨既口感好好, 肉同骨好容易分開!
上碟既時候....旁邊仲有一小碟生果.
對於女仔來講...份量岩岩好呀!

2007-02-14 1 views
今日同友人去食返個TEA,一入去選左坐出面,環境都幾好,好適合兩個人靜靜咁食TEA.又靜又有d HIGH TEA既FEELING.友人點左:雪糕PanCake + ice奶茶(32HKD)食神就點:雞翼+ 薯條+ ice奶茶(32HKD)我地一向都係兩個人Share Share咁食.佢個PanCake煮到又香又脆甜度又剛剛好.雪糕是一般牛奶公司貨色無咩好講.我個雞翼係蜜糖雞翼煮到岩岩好熟,甜左少少.薯條就炸得唔夠脆但係味道都係岩岩好.仲送左個少少的Salad比我...都係上品.再講返奶茶都係正野!有茶味唔會太甜!埋單70!正,不過TEA黎講就幾貴
友人點左:雪糕PanCake + ice奶茶(32HKD)
食神就點:雞翼+ 薯條+ ice奶茶(32HKD)

再講返奶茶都係正野!有茶味唔會太甜!
埋單70!
正,不過TEA黎講就幾貴
2007-01-26 2 views
今日去咗食午餐,第一次幫陳,原來佢分外面同裏面,今日坐外面,雖然今日啲天氣都幾凍,但食吓食吓都覺得有啲熱,如果夏天都唔知點算好.嘢食方面都幾好呀!我食咗個羊脾,個味道都OK,不過隻碟就大,個羊脾SIZE就比較細.個麵包就好實,唔好食,最好就係有得任食沙津,食完肉再可以食啲菜,健康啲.

ok
2007-01-25 16 views
Need to meet someone here.It's half buffet dinner and I ordered a mixed grill, my friend ordered a macarooni in tomato sauce.This place is ok, but I think the buffet food is better than the main dish. I am not impressed by the mixed grill, in fact, you can get more in a regular food shop. However, the buffet has soup, salad, seafood (shell fish, mussels, and shrimp), then dessert, ice-cream, fruit tarts, cheese cake etc.It reminded me about several half buffet lunch served in other restaurants,
Need to meet someone here.

It reminded me about several half buffet lunch served in other restaurants, price about the same, but it's for lunch only, and this place is serving dinner.

To me, it's good to know a restaurant like this, esp I do not know a lot about the restaurants in this district.
2007-01-22 5 views
朋友建議黎...地方唔大..book左位坐入面卡位...不過入面黑忟忟...唔夠出面咁開揚...半buffet形式...頭盤湯甜品任拎...不過唔算太吸引...而主菜都多野揀...同埋size都好大份下.....味道都唔錯...叫左豬扒..個樣好柴下...食落又ok喎~~~服務都ok...

服務都ok...
今晚帶個鐘意食芝士蛋糕0既朋友0黎呢度試下。凍盤方面,今次食0既翡翠螺有好多沙呀><之前未試過咁呀,唔知發生咩0野事...主菜:串燒帶子焗雪魚南瓜薯蓉帶子好彈牙;雪魚燒到外脆內軟,魚肉比上次入味。那些白色醬汁好好味,唔記得個名,不過呢隻汁真係好襯d餸菜!燒春雞蕃薯薯蓉雞肉好滑,切0個陣d皮是卜卜聲響的(可惜我唔食皮)我問穿黑衫的經理藍莓芝士蛋糕有未?(因為今晚專登帶朋友0黎主要試呢款)佢話等一陣就有。無耐佢拎左2件畀我地,仲同我地講‘今日原來冇出到藍莓芝士蛋糕,呢d係響外賣櫃拎畀你地。’嘩!真係好好人呀佢!>U<朋友試足呢度四款芝士蛋糕,評價很高!我地聽到隔離有個師奶向經理讚呢度0既buffet好食過柏景餐廳添(嘩~)今次試的花茶係我自己選6種材料的,點知好難飲/_\(下次都係試佢地set好0個d了)8點已經有好多人等位了,我睇到都好開心,我地由佢初初做buffet食到佢依家咁受歡迎~真係睇見到開心^u^//(不過今日nice nice老闆放左假,冇得開懷傾計好似差咁d囉)XD
今晚帶個鐘意食芝士蛋糕0既朋友0黎呢度試下。

主菜:
串燒帶子焗雪魚南瓜薯蓉

燒春雞蕃薯薯蓉
雞肉好滑,切0個陣d皮是卜卜聲響的(可惜我唔食皮)

今日係朋友生日,就0黎左呢度食飯,次次都同佢0黎呢度食飯0架(nice nice老闆已經認得我地添^^)今日係佢生日就特別請佢食返餐喇(哈)今晚的主菜:蕃茄大蝦天使麵我好想食蕃茄汁所以先叫...-賣相一般-味道麻麻-蝦唔彈牙同埋有點腥-好在有蕃茄汁同天使麵搭救朋友話蕃茄汁入面加了一種香料(我唔記得左名)係貴價0野0黎wor=w=;燒大蝦羊膝大蝦yummy yummy(哈)羊膝很大件,肉質很彈牙,咁大件都能夠燒到全熟得黎又d肉又唔鞋唔un,廚師的功夫真係好勁呀>3<今日都有試花茶。臨走前我走去門口同nice nice老闆諗住講88,佢突然塞左包聖誕禮物包畀我啊>3<好開心呀,嘻嘻!多謝你呀老闆~

今晚的主菜:

蕃茄大蝦天使麵
我好想食蕃茄汁所以先叫...
-賣相一般
-味道麻麻
-蝦唔彈牙同埋有點腥
-好在有蕃茄汁同天使麵搭救

燒大蝦羊膝
大蝦yummy yummy(哈)

今晚食的主菜:煎鵝肝牛柳配黑加侖子汁鵝肝我都係第一次食,唔太識欣賞;不過朋友大讚,外脆內軟又多汁,朋友話要好高水準先做到咁話^^;牛柳要了7成,不過差不多係全熟,肉質彈牙,非常好!煎龍利柳大蝦因為我想食魚所以叫,大蝦就同以往一樣咁大隻咁yummy;龍利柳很大件,外面脆脆的,不過味道淡了點~花茶又試多了兩隻了(哈)nice nice老闆私人醒了一小杯蜜糖畀我地,話我0個杯加一d會更好飲,朋友試過d蜜糖佢話係貴價蜜糖黎哩^o^
今晚食的主菜:

煎鵝肝牛柳配黑加侖子汁

煎龍利柳大蝦

2006-12-19 1 views
星期日到處也是人, 也不知想吃什麼的時候就看見這間餐廳, 之前在沙田也見過. 到了門口, 看看menu , 還在猶疑要不要試的時候, 有一個好有禮貌的經理走出來招呼我們, 他介紹非常清楚, 我們看環境好像不錯, 就不況一試. 雖然地方不是太大, 但裝潢漂亮又雅致, 而且, 好有英國風味, 服務又好, 去到的時候也差不多8 點多, 好多客人也吃了一段時間, 所以有些食物也剩余不多. 吃到一半的時候, 個經理自己拿了幾個螺(好像叫玫瑰螺) 給我們, 因為之前他有推介過, 另外, 他又問我們是否要湯, 原來之前家人想拿的時候沒有而又給他看見, 這樣的服務態度真的要表揚一下.我點了spaghetti 做Main Course , 其他人就點了燒春雞和燒排骨, 比較之下, spaghetti 就變得平平無其沒有什麼特別. 燒春雞和燒排骨的肉煮得好滑而且又不會太乾, 味道一流, 但是, 份量就多了一點, 如果打算點這個的話, 之前不要吃太多前菜.甜品也有好多選擇, 我最喜歡cheese cake . 這個價錢真的好便宜, 一個人大約$100 , 吃幾個玫瑰螺再加cheese cake 已經

甜品也有好多選擇, 我最喜歡cheese cake .

這個價錢真的好便宜, 一個人大約$100 , 吃幾個玫瑰螺再加cheese cake 已經回本, 而且, 服務又好, 下次一定會再來.
2006-12-04 5 views
個環境同間餐廳個名一樣咁relaxing ,室外好有田園feel,室內有點似英式feel,內外都正。沙律同頭盤好食,淨係沙律都有幾款,尤其是個咖喱沙律好好食﹐雖然個湯得一款,甜品無酒店咁多﹐但淨係食沙律同甜品都飽。而且d buffect 野食加得好快。d service 好好,換碟換得好快,又周不時同你加水,個間條衫的人好nice ,好有耐性介紹花茶比我地。個main course 好味,而且材料十足,賣相又靚。七十多至百幾蚊,真係好抵食。
2006-11-12 5 views
環境是一般西餐廳格局,但坐在餐廳外的位置,又有點點的露天cafe feel,合我心意,而且面對著頭盤自助餐檯,更加開心啦!這裡供應的是半自助餐,即是只要叫任何一款餐牌內的主菜,頭盤和甜品是免費任吃的,還包一杯飲品,試菜後覺得食物款式都足夠,甜品也有十多款,又真的抵食。最緊要是無想過食物的賣相亦很吸引呢!雖不及酒店級水準,但還是令人很有食慾的啊!地點又近,三人吃$340元,主菜算是交足貨,頭盤亦唔錯,甜品則屬一般,如在新都會逛累了,也是不錯選擇~~以下是食物款式,以供參考頭盤:自撈凱撒沙律、油醋汁沙律、烤茄子黃椒、青口、凍蟹及蝦、凍火腿、蒜蓉包、忌廉磨菰湯甜品:雪糕、芝士蛋糕、朱古力慕絲、麵包布丁、雪耳燉雪梨、馬豆糕、泡夫、窩夫、焦糖燉蛋白、西瓜

以下是食物款式,以供參考

2006-11-05 3 views
同朋友仔黎吹水食飯, 選擇咗呢間食半自助餐. 之前黎開呢間食野, 主要都係飲下花茶, 食件CAKE咁.所以都係第一次試佢既鹹食. 我地叫咗鵝肝併羊柳肉, 同埋燒春雞伴南瓜蓉呢兩個主菜. 未叫佢上主菜之前, 先食下沙律同埋D海鮮咁. 沙律都唔差, 但係火腿伴密瓜真係唔得, D火腿好似放咗好耐咁. 海鮮就麻麻地. 主菜呢, 都OK既, 鵝肝有溶喺口既感覺, 雞都幾嫩. 而甜品呢, 最奇怪係藍莓芝士餅, 唔明白點解D芝士會咁鹹?? 以呢個價錢黎講, 其實可以選擇其他既餐廳食半自助餐.
甜品呢, 最奇怪係藍莓芝士餅, 唔明白點解D芝士會咁鹹??
以呢個價錢黎講, 其實可以選擇其他既餐廳食半自助餐.
2006-10-30 22 views
星期六中午同個FD去食自助下午茶.甜品: 種類少得可憐其他:比D燒賣.羅白高.牛肉.粥.大老呀.去飲茶咩,又難食.餐湯又得一個白湯.冇得選擇.所謂花茶係有色冇味既水.一D花香都冇環境:呢樣就OK既.都坐得舒服總括:雖然話$58好平,唔好咁高要求.不過我想講我好低要求下佢都滿足唔到我.相比人地巴西燒烤都係咁既價錢,但人地多好多野食.呢間野我下次唔會再去囉.
星期六中午同個FD去食自助下午茶.
甜品: 種類少得可憐
環境:呢樣就OK既.都坐得舒服