2019-07-28 926 views
下午一直下雨,只能留在室內,真掃興,6點不到就回到屯門市中心了,決定去何福堂那邊吃大排檔。每次都去吃路邊小炒,這店很小,只5張枱,加上店外的也不過10張,6點當坐裏面有冷氣。二話不說先每人一罐汽水。小菜的首選路邊小炒王,然後黃金蝦,蜆蚧鯪魚球,再來豉汁蒸烏頭和西蘭花炒鮮魷。路邊小炒王必選是因為裏面有油條,腰果,魷魚絲等,加韮菜炒等別香。黃金蝦用料適中,蛋黃份量剛好,整隻蝦連殼咬碎吞掉。鯪魚球夠大粒,沾上蜆蚧吃口味一流。烏頭夠新鮮,豉汁份量剛好不會鹹。好滿足。

2019-07-28
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2018-12-16 732 views
是咁的,今日入屯門探個朋友,由於佢係澳洲返黎,好耐無食過香港有鑊氣的小炒,我就即刻諗到不如食大排擋啦!咁就搵左呢間喇!鋪頭都幾近屯門市中心,算係就腳。而附近都有好多同類型的大排檔,出面有條路,大多的時候應該會坐左出黎,但今日比較大風,所以我地都揀左鋪頭入面!如果而大排擋黎講,呢個鋪面係好乾淨!至少地下唔會有紙巾或者濕曬。周圍都好多人食雞煲羊腩煲,但我地得3個人,所以都係叫小炒算。下次人多先食!欖菜肉碎四季豆係送飯的首選!好香!欖菜味唔會太咸,配上肉碎再加啖飯一齊食,飯都可以要多碗!椒鹽九肚魚都好食,魚好滑,而唔會太多粉,但略嫌可以辣少少就會更惹味!啫啫雞煲其實黎錯左,但侍應不斷咁講唔好意思,所以我地都照要,食物出左就唔好浪費!呢個都係香,蔥頭同蒜都係我杯茶,雞都好滑,有酒香!蒜蓉西蘭花係因為見到人地果碟靚所以我地都叫,係好食ge!又係好夠鑊氣!整體黎講呢間值得encore!

欖菜肉碎四季豆

椒鹽九肚魚

啫啫雞煲

蒜蓉西蘭花

整體黎講呢間值得encore!

$110 (Dinner)
2018-12-02 468 views
喺屯門住咗成五年, 以前行過嚟呢頭都係買洗潔精或者去洗衣舖乾洗, 今日的起心肝走嚟呢度睇下晚飯有咩食!平時都見到呢度好多餐廳,不過下午通常全部都落場冇開門 發覺呢度有半條街都係新x榮 ,我哋行嚟行去覺得路邊小炒呢間餐廳嘅員工最友善又落力, 而且仲有羊腩煲 於是行入去試下啦!唔夠7點已經坐到爆曬一坐低即刻叫個羊腩煲, 好快就上菜啦!真係好足料,味道又好食 而且冇頸渴 🚰 支竹好入味!!!羊腩好淋 有90分 豉椒炒鵝腸 個乳鴿係餐廳推介 ,真係好食喎!好juicy!Very good👍呢個黃金雙拼就有啲失色喇!第一次仲唔夠蛋黃味添
於是行入去試下啦!

唔夠7點已經坐到爆曬

而且冇頸渴 🚰 支竹好入味!!!羊腩好淋 有90分

羊腩煲

乳鴿一隻

呢個黃金雙拼就有啲失色喇!第一次仲唔夠蛋黃味添

黃金雙拼魷魚蝦

2018-12-02
$200 (Dinner)
羊腩煲
乳鴿一隻
黃金雙拼魷魚蝦
  • 燒乳鴿
2018-10-19 295 views
其實自己不嬲都係食開隔離新x榮但朋友介紹話呢間仲好味咁就試下啦😚😚我地叫左蒜蓉開邊蝦,魚香茄子煲,椒鹽豆腐。個人認為椒鹽豆腐一般,但蒜蓉開邊蝦超正,勁多蒜好好味!蝦下面仲有一堆粉絲索哂d蒜落汁😍不得了😍
其實自己不嬲都係食開隔離新x榮
但朋友介紹話呢間仲好味
咁就試下啦😚😚
我地叫左蒜蓉開邊蝦,魚香茄子煲,椒鹽豆腐。
2018-02-01 381 views
個個野食都ok,羊腩好正,係枱少啲,服務態度好,乾淨企理,椒鹽粟米好特別,喺其他地方未食過,乳鴿好食,整體嚟講算係甘,我食野都比較講究,不過我會再去試埋其他菜式,
2017-04-21 520 views
大部分菜式味道都👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻特別係椒鹽九肚魚,粉落得少,肉質鮮,真係好正 。雞煲同羊腩煲都無得彈 落足料 老細同伙計都好好服務,雖然鋪頭細細 但坐得都舒服。
大部分菜式味道都👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

老細同伙計都好好服務,雖然鋪頭細細 但坐得都舒服。