2019-04-08
滾火鍋小編真係好開心發掘到依閒餐廳,港鐵深水埗站 D2 出口, 步行約7分鐘。內裡的裝修走比較大理石風格,華麗得黎又吾會太誇張。裝潢給人一種可以享受食物既感覺。卡位位置十分舒服,不會太近個爐而覺得熱。小編好中意佢地服務員既態度,十分之用心留意我地台上面有無空碟,會第一時間收拾,從依d細節位可以睇得出,老闆對員工既培訓都十分之足夠。/小編湯底部分就選擇了沙爹同埋麻辣湯底,個人好鍾情於沙爹湯底,九龍城就有一間小編既最愛(吾開名啦,九龍城最出名火鍋店)。九龍城果間但吾知係咪因爲佢地太好生意,所以佢地沙爹湯底越來越吾好食。滾火鍋既沙爹湯底真係好出色,聼老闆講佢地係自己人手炒個沙爹底,完全吾會過咸兼體現到沙爹既香味。(大家一定要order響鈴,吸曬所有沙爹湯底,一啖落去真係要唱首張敬軒既“我的天“!麻辣湯底小編真係絕對要Encore,點解?因爲市面上大多數麻辣湯底都係得個辣,但完全忽略左麻(花椒)既重要性。超級過癮,想祛濕既朋友仔真係吾洗考慮,一定要叫麻辣湯底。内裏會附送新鮮鴨血,完全無一種很腥或者臭既味道。值得一贊同埋加分。/食物方面:1)響鈴: 依個價錢可以話分量超級多,十分酥脆但不會過油。
食物方面:
1)響鈴: 依個價錢可以話分量超級多,十分酥脆但不會過油。
2)娃娃菜:蔬菜處理幾乾淨,因爲新鮮所以鮮甜。
3)沙地蘿蔔:刀工十分之好,cut到方便入口既size。而且沙地蘿蔔特別好食,完全無根或者哭既味道。
4)手打四寶丸:小編第一次食到甘好食既丸類,超級彈牙同埋爽口。小編最中意蝦丸同埋豬肉丸!大家一定要order依道菜色。
5)手工韭菜餃:人手製作的水餃食得出心機,韭菜的香配上不會太厚或薄既餃子皮,讓人想一口再一口。
6)豬頸肉:放入爐之前,撒上蛋白讓豬頸肉更加滑。超級特別,讓簡簡單單既豬頸肉升級左。必食之一!