2017-09-05
終於都到我食啦,之前都聽好多人講過哩間日本野,終於食到啦,果然冇令我失望喎!講下環境先,都幾舒服寬敞,每張枱都會有個簾間開,傾計都唔怕俾人聽到,最中意係咁... 入正題講返啲野食,今次同男朋友2個人都試左好多野,初頭大家都唸住啲野肯定樣樣都細細碟,所以叫左好多野!點知原來都有返一定既份量,到最尾食到好full..哈哈先叫左哩個蟹肉牛油果配哩個脆卜卜既炸物,由於我係牛油果既忠實fans,所以每逢有牛油果既野都一定會試,個醬真係可以食到有蟹肉,絕對冇點當,2樣野match埋一齊真係好夾,而個塊脆卜卜有啲似魚皮又唔係魚皮既野,炸得岩岩好,完全冇多餘既油份食到... 之後就到壽司拼盤,樣樣都好新鮮就一定架啦,重點想講下款蝦壽司,係好肥美既蝦,唔係薄到死既蝦仔,食落口個下真係好感動.. 而個蝦頭亦都絕對唔係齋擺咖!你食哂啲壽司之後佢就會問你會唔會想炸埋個蝦頭食,當然我都有8卦試下啦⋯⋯ 仲有個壽司飯都係同出面既唔同,係有調過味架!都食得出係比起一般既濃味,成件事都grand左好多囉哈哈哈..推介哩個鰻魚鵝肝壽司,雖然真係比較難物會feel到鵝肝既存在,但係單單舊鰻魚已經值回票價,厚肉到不

推介哩個鰻魚鵝肝壽司,雖然真係比較難物會feel到鵝肝既存在,但係單單舊鰻魚已經值回票價,厚肉到不得了,對上一次食到哩個quality既鰻魚已經係係日本啦,所以用哩個價錢食得返真心絕對唔貴,性價比高!

因為男朋友係壽喜燒既愛好者,所以都有叫黎試下,不過可能因為天下既壽喜燒都係同一種湯底,個人認為就冇乜驚喜,但係都係幾好食,十分甜既湯!

哩個炒牛舌冇記錯係around $68,大大碟好抵食,啲葱炒到好香,牛舌亦都唔會好難咬..

個人認為食親日本野都一定要叫返個炒雜菜先係圓滿haha.. 今次都有叫到,又係意外地大碟,所以到最尾都食唔哂..

仲叫左個黑松露醬薯條,個醬係十分重既松露味,建議最後先食啦,如果唔係就會蓋過哂其他野食既味啦~~~~