2025-01-08 213 views
大半個月無同閨密見面😊相約出尖沙咀影燈飾食飯傾偈😬分享下旅行既趣事😬呢間Room 3入到餐廳有種神秘感😬長形吧台簡約裝潢感覺特別舒服🥰前菜溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗中間既溫泉蛋將蛋黃吉穿夾雜培根咸香😬吻魚仔鮮味又脆口感🥰整體味道清爽而層次豐富☺️蒜香燒日本蠔🦪蠔身飽滿上面放滿香蒜🧄燒烤的後蠔身帶有淡淡的煙薰味口感滑嫩又creamy 👍🐣免治雞肉棒配日本蛋雞肉棒嫩結實彈牙☺️點埋濃郁日本蛋黃醬油🤩味道咸咸地令人回味無窮😎照燒雞腿肉既照燒醬甜中帶咸🤩雞腿肉更顯嫩滑☺️雞肉的鮮味與醬汁的香氣交融,讓人感受到日式料理的精髓。海膽帆立貝海水味十足伴隨甘甜海膽口感極為奢華😍松葉蟹🦀明太子冷烏冬松葉蟹好鮮甜😍冷烏冬夠彈性🤩每條掛滿咸香微辣明太子🤩新新又飽肚😋甜品炸榴蓮球炸到黃金色🤩咬下外酥內暖既榴蓮溶洗號山濃郁香氣🤤甜而不膩好食😊就快到聖誕節🧑‍🎄我地就揀咗聖誕特飲提早感受一下聖誕氣氛🤩Berry Little Xmas😍滿杯紅卜卜利用蔓越莓製作的冰塊加入蘋果汁及氣泡酒🫧色彩繽紛充滿節日氣氛🥳

前菜溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗

🐣免治雞肉棒配日本蛋

海膽帆立貝海水味十足伴隨甘甜海膽口感極為奢華😍

松葉蟹🦀明太子冷烏冬

2025-01-07 246 views
舒服嘅環境 每個角落都有唔同嘅風格 裝修令人坐落去有舒服嘅感覺佢個前菜係沙律 好好食 日式沙律醋配合埋蜜瓜 個午餐我哋分別揀咗用 天婦羅紫菜 包住 蟹肉帶子海膽 三文魚子 吞拿魚肉同壽司飯 食之前唧啲豉油落去啲飯同刺身到😋😋好好味 外邊夠脆 入邊鮮甜應該仲會有個冷烏冬 好夠煙靭正 然後就揀咗燒汁牛扒 佢個燒汁味都好好味 我嗌咗五成牛扒啱啱好 🥰佢個燒汁嘅牛扒加埋落啲飯度好正,因為係珍珠米😋最尾嘅甜品仲要係超軟綿綿 有少少煙靭嘅Mochi feel 都係我鍾意嘅嘢🥰再飲埋杯玄米茶暖笠笠😚

佢個前菜係沙律 好好食 日式沙律醋配合埋蜜瓜

應該仲會有個冷烏冬 好夠煙靭正

2025-01-02 302 views
今日閨蜜帶左我去慶祝生日,今次去左尖沙咀H Zentre 既日式雞尾酒會「Room 3」,餐廳融合日式居酒屋料理同現代酒吧風格,環境時尚有格調。*Pink Christmas充滿節日氣氛cocktail,入口花香味,加上西柚同青檸,清新容易入口*無花果脆薯蟹籽沙律沙律配上青瓜絲,蟹子,蟹柳絲,同埋新鮮無花果,上面還加上脆卜卜既脆薯,口感有一番層次,令人更加開胃*吉列日本蠔新鮮炸起金黃酥脆,勁鮮甜*雞翼釀鮑魚用無骨雞翼包住鮑魚一齊燒,啖啖肉非常惹味*北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵新鮮松葉蟹肉,十分鮮甜,帶少許辣,十分惹味最後燒菠蘿和日本芝士蛋糕都令人驚喜,為晚餐劃上完美句號

*Pink Christmas

*無花果脆薯蟹籽沙律

*吉列日本蠔
新鮮炸起金黃酥脆,勁鮮甜

*雞翼釀鮑魚
用無骨雞翼包住鮑魚一齊燒,啖啖肉非常惹味

*北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
新鮮松葉蟹肉,十分鮮甜,帶少許辣,十分惹味

最後燒菠蘿和日本芝士蛋糕都令人驚喜,為晚餐劃上完美句號

2025-01-01 303 views
去到尖沙咀H Zentre一樓Room 3,餐廳主打日式酒吧風格,環境有格調,特別cocktail 好有特色,原來調酒師搜羅世界各地酒去做cocktail,飲到精心炮製Cocktail之餘,有精美串燒、日式美食Berry Little Christmas用上Fresh Cranberries, Apple Juice, Rosemary做主調,加上Prosecco氣泡酒,讓Cranberries慢慢浸泡出果香,加上Rosemary添獨特香氣自家制花生威士忌,入口香醇而帶陣陣花生香無花果脆薯蟹籽沙律蟹籽連蟹柳加沙律醬,加上脆薯脆卜卜炸薯仔絲,入口香脆可口迷你蟹王蟹肉窩夫撻一絲絲鮮味蟹肉入口鮮甜,加上窩夫撻皮香脆,非常完美嘅組合日本豆腐 (前)滑嫩日本豆腐,我曾燒得香口,加上木魚入口中融化,非常奇妙感覺厚切牛舌牛香豐富 (後)燒白鱔
燒鱔簡單加鹽調味,入口魚肉新鮮,燒得外皮脆香,肉質彈牙,師傅手勢好先燒得咁好食葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷炸得香脆紫菜,加上新鮮拖羅蓉、帆立貝、三文魚子、青瓜絲,入口鮮甜而清新感覺最後甜品日本芝士蛋糕,入口香而綿密香滑Overall 服務都好好,不論環境、食

Berry Little Christmas

自家制花生威士忌,入口香醇而帶陣陣花生香

無花果脆薯蟹籽沙律
蟹籽連蟹柳加沙律醬,加上脆薯脆卜卜炸薯仔絲,入口香脆可口

迷你蟹王蟹肉窩夫撻
一絲絲鮮味蟹肉入口鮮甜,加上窩夫撻皮香脆,非常完美嘅組合

日本豆腐 (前)
厚切牛舌牛香豐富 (後)

燒白鱔

葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷

最後甜品日本芝士蛋糕,入口香而綿密香滑

Overall 服務都好好,不論環境、食物質素同服務都有水準
  • 日本芝士蛋糕
  • 無花果脆薯蟹籽沙律
  • 白鱔
  • 厚燒牛舌
2025-01-01 274 views
有日老公話Book左餐廳放工去食飯,係尖沙咀等,去H zentre 嘅Room 3,好有驚喜呀,門面好靚,好似去咗天堂鳥。坐低梗係要去返兩杯酒啦,咁有情調嘅餐廳。叫左Ananas Epice,Empress。醉翁之意不在酒,最緊要打卡,好靚呀,真係好似去咗個童話世界咁嘅!睇吓杯酒幾浮誇裝咗喺個木盒入邊,裏便有花花裝飾擺設仲會發光㗎!我哋叫咗好多小食,串燒:吉列蠔(2隻),新鮮炸到金黃香脆可口迷你蟹王蟹肉高夫撻(3件) 蟹肉份量勁多孜然黑豚腩 - 煙煙韌韌幾重油脂味正呀西班牙黑豚玉子燒 - 有層次感雞翼釀鮑魚 -創意滿分呀💯雞翼釀餃子就食得多,第一次食釀鮑魚,份外矜貴!海膽帆立貝,兩樣都係我最鍾意嘅嘢呀海膽滿滿咁呈現帆立貝上邊,幸福雙倍北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷,大讚呀!天婦羅紫菜包住刺身,大滿足。自家製紅豆布丁🍮菠蘿焦糖燒 - 好特別,冇諗過會有焦糖味

坐低梗係要去返兩杯酒啦,咁有情調嘅餐廳。

我哋叫咗好多小食,串燒:
吉列蠔(2隻),新鮮炸到金黃香脆可口
迷你蟹王蟹肉高夫撻(3件) 蟹肉份量勁多
孜然黑豚腩 - 煙煙韌韌幾重油脂味正呀
西班牙黑豚玉子燒 - 有層次感
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷,大讚呀!
天婦羅紫菜包住刺身,大滿足。
自家製紅豆布丁🍮
菠蘿焦糖燒 - 好特別,冇諗過會有焦糖味

2024-12-16
  • 吉列蠔
  • 菠蘿焦糖燒
2024-12-31 267 views
跟朋友到尖沙咀附近小酌一杯,店內日本與現代裝飾風格,十分有情調,「溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律」新鮮沙律菜配有滿滿吻魚仔提鮮,溫泉蛋撈來食更香濃,開胃!「泡菜牛舌」口感爽脆彈牙,泡菜獨特辛辣與香味,惹味有層次。「蒜香燒日本蠔」鋪上大量金銀蒜,燒得蒜味香濃,蠔味鮮甜,肉質厚實。「免治雞肉棒配日本蛋」香脆外皮加上日本雞蛋和醬汁,肉汁豐富帶嫩滑口感,推介。「照燒雞腿肉」表面燒得脆身,雞肉香滑保留了滿滿肉汁,油香十足。「西班牙黑豚秋葵」黑豚肉外層燒得焦香金黃,充滿香氣,入口油脂甘香,秋葵表面燒得鬆脆,香甜嫩滑。「海膽帆立貝」⭐️口感彈牙,海膽烤過帶甘甜香味,帶出鮮味。「松葉蟹明太子冷烏冬」松葉蟹肉絲超級滿足,青瓜絲放在冷烏冬面,口感不錯,十分開胃「火炙牛肉日本溫泉蛋丼」牛肉綿滑,肉質爽脆富油份,蛋汁包住與日本珍珠米一起吃,層次十足。「炸榴蓮球」榴蓮味極香濃,半溶化的口感,咬下去外脆內軟。「日本芝士蛋糕」擺碟精美,外層幼滑,餅底略帶脆身,入口富清新的芝士香。Omakase Cocktail高樑酒搭配檸檬與香橙味道,甜酸分明,十分清新有特色。高身酒杯以一片血橙做點綴,打卡一流,淡淡的西柚味很易入口, 十

「溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律」
新鮮沙律菜配有滿滿吻魚仔提鮮,溫泉蛋撈來食更香濃,開胃!

「泡菜牛舌」
口感爽脆彈牙,泡菜獨特辛辣與香味,惹味有層次。

「蒜香燒日本蠔」
鋪上大量金銀蒜,燒得蒜味香濃,蠔味鮮甜,肉質厚實。

「免治雞肉棒配日本蛋」
香脆外皮加上日本雞蛋和醬汁,肉汁豐富帶嫩滑口感,推介。

「照燒雞腿肉」
表面燒得脆身,雞肉香滑保留了滿滿肉汁,油香十足。

「西班牙黑豚秋葵」

「海膽帆立貝」⭐️
口感彈牙,海膽烤過帶甘甜香味,帶出鮮味。

「松葉蟹明太子冷烏冬」
松葉蟹肉絲超級滿足,青瓜絲放在冷烏冬面,口感不錯,十分開胃

「火炙牛肉日本溫泉蛋丼」

「炸榴蓮球」
榴蓮味極香濃,半溶化的口感,咬下去外脆內軟。

「日本芝士蛋糕」
擺碟精美,外層幼滑,餅底略帶脆身,入口富清新的芝士香。

Omakase Cocktail
高樑酒搭配檸檬與香橙味道,甜酸分明,十分清新有特色。

高身酒杯以一片血橙做點綴,打卡一流,淡淡的西柚味很易入口, 十分合適女士,有層次感!

整體來說,酒品食品有特色,值得一讚是店員十分友善和專業,加上環境舒適,滿意💯
  • 火炙牛肉日本溫泉蛋丼
  • 免治雞肉配日本溫泉蛋
  • 日本芝士蛋糕
最近我找到一個又舒適又優雅的新派日本酒吧🍶同媽咪慶祝聖誕節🎄。環境佈置都相當有品味❤️這裡午市更提供日式套餐,有沙律、湯、主菜、飲品、甜品,仲有八折優惠😍 沙律有火龍果、蜜瓜、車厘茄,再加上沙律醋,酸酸甜甜好好味。今日的餐湯是蘑菇湯,是用迷你杯方便飲用。我們二人叫了海之幸壽司TACO配日式冷烏冬有和燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒配米飯🌟。海之幸壽司TACO配日式冷烏冬有(海膽/拖羅/蟹肉/帆立貝/三文魚子)外層是天婦羅紫菜,非常香脆可口😋。海膽新鮮,大大啖咬落去,大滿足,還配上日式冷烏冬,口感非常彈牙🧡!燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒配米飯 。肉質鮮嫩🥩,配上燒汁,更加入味😋。整體上我都感到滿意❤️下次都會再次光臨😃

整體上我都感到滿意❤️下次都會再次光臨😃

1K
環境雅致又時尚既居酒屋適合同朋友聚會慢慢坐低飲酒傾偈🥂主打西日Fushion菜式味道都唔錯!無花果脆薯蟹籽沙律無花果清甜,脆薯蟹籽增加口感開胃清新嘅菜式脆核桃小女子將小甜魚炸得酥脆再煮到入味好適合配酒嘅小食-迷你蟹王蟹肉窩夫撻一口份量,食到一絲絲嘅蟹肉口感層次豐富西班牙黑豚玉子燒一向都係玉子燒愛好者😍黑豚肉配玉子燒嘅配搭比較少見估唔到都幾夾雞翼釀鮑魚雞翼同鮑魚又係新穎嘅組合但食落完全冇違和感兩者嘅味道和諧,唔會打交-北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵醬汁有一點微辣,蘸滿每一條意粉幾乎每一啖都食到松葉蟹肉滿足😍葱拖羅三色紫菜TACO壽司手卷賣相好靚😍 香蔥令拖羅鮮味更突出脆卜卜既Taco包住新鮮拖羅蓉層次感十足-自家製紅豆布丁菠蘿焦糖燒自家製甜品有誠意菠蘿清甜又有焦糖香味好開心滿足嘅一晚!
環境雅致又時尚既居酒屋
適合同朋友聚會
慢慢坐低飲酒傾偈🥂
主打西日Fushion菜式
味道都唔錯!

無花果脆薯蟹籽沙律
無花果清甜,脆薯蟹籽增加口感
開胃清新嘅菜式

脆核桃小女子
將小甜魚炸得酥脆
再煮到入味
好適合配酒嘅小食
迷你蟹王蟹肉窩夫撻
一口份量,食到一絲絲嘅蟹肉
口感層次豐富

西班牙黑豚玉子燒
一向都係玉子燒愛好者😍
黑豚肉配玉子燒嘅配搭比較少見
估唔到都幾夾

雞翼釀鮑魚
雞翼同鮑魚又係新穎嘅組合
但食落完全冇違和感
兩者嘅味道和諧,唔會打交
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
醬汁有一點微辣,蘸滿每一條意粉
幾乎每一啖都食到松葉蟹肉

自家製紅豆布丁
菠蘿焦糖燒
自家製甜品有誠意
菠蘿清甜又有焦糖香味
好開心滿足嘅一晚!

2024-12-29 159 views
作為一間日式餐廳,午市套餐價格於$158至$358之間,算是進取,當然無論地點,裝修、服務和食品都有一定的質素。套餐包括沙律、飲品和甜品。海之幸壽司TACO配日式冷烏冬 $248這道菜絕對是手工制作菜式,外形呈現非常吸引,色彩鮮豔的海之幸壽司TACO讓人垂涎欲滴。新鮮的海膽、拖羅、蟹肉、帆立貝及三文魚子配合白飯和酥脆的紫菜外層,口感層次豐富。日式十勝炸厚切豬扒配米飯 $218厚切的豬扒外皮炸至金黃酥脆,薄脆的炸粉,肉質嫩而多汁,充滿肉香。搭配米飯,絕對能滿足食量大的朋友。附送的沙律、飲品及甜品套餐附送的沙律為整體用餐增添了清爽感。飲品方面,有熱煎茶消滯解渴。再來一杯熱咖啡,糖和奶由自已控制落多少。甜品是一個朱古力忌廉麻薯口感綿密,帶來一個完美的句號。

套餐包括沙律、飲品和甜品

海之幸壽司TACO配日式冷烏冬 $248

日式十勝炸厚切豬扒配米飯 $218

附送的沙律、飲品及甜品
套餐附送的沙律為整體用餐增添了清爽感。

甜品是一個朱古力忌廉麻薯口感綿密,帶來一個完美的句號。
鬧市中的居酒屋 @room3bar 🇯🇵時尚裝潢🛋️串燒🍢配🎄節日雞尾酒🍹踏入節日月份,又係趁機會約朋友嘅時間了😂同朋友喺尖沙咀影吓聖誕裝飾打吓卡📸,行到攰攰地要搵個地方 Chill 一Chill🍸! 行到去H Zentre 見到有間居酒屋都幾好feel,就決定坐低!蒜番燒日本蠔🦪 $48新鮮肥美的日本蠔,蠔肉口感鮮嫩,色澤誘人,搭配特製的蒜香🧄,讓蠔的鮮味更加突出。免治雞肉棒配日本蛋🥚 $48去到居酒屋吃串燒最喜歡吃免治雞肉棒,金黃酥脆的外皮與鮮嫩的內餡,加上惹味醬油燒,味道更加誘人,入口前再沾上日本蛋汁,完全令到味蕾澎湃🤤。照燒雞腿肉🐔 $38雞腿肉質鮮嫩多汁,口感柔軟且彈性十足,雞腿肉加上照燒汁燒至微焦香脆,再配杯sake🍶享受日本風的風味!海膽帆立貝(2只) $78帆立貝肉質鮮嫩,甘甜彈牙,帶有淡淡的海洋鹹味🌊,搭配味道濃郁的新鮮海膽,清新而不膩,帶來愉悅的口感。溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗 $62新鮮的野菜🥬、溫泉蛋🥚、培根🥓、吻魚仔四種食物配搭成的沙律,既清新有又鹹香味,加上溫泉蛋的蛋黃香,健康又滿足。松葉蟹明太子冷烏冬 $78新鮮松葉蟹肉🦀配上彈牙的冷烏冬,口感柔順,配上鮮
鬧市中的居酒屋 @room3bar 🇯🇵時尚裝潢🛋️
串燒🍢配🎄節日雞尾酒🍹

蒜番燒日本蠔🦪 $48

免治雞肉棒配日本蛋🥚 $48

照燒雞腿肉🐔 $38

海膽帆立貝(2只) $78

溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律🥗 $62

松葉蟹明太子冷烏冬 $78
新鮮松葉蟹肉🦀配上彈牙的冷烏冬,口感柔順,配上鮮艷紅橙色的明太子增加視覺美感,吃起來好有顆粒感。

火炙牛肉日本溫泉蛋丼 $88
牛肉經過火炙處理🔥,內部卻保持著多汁和鮮嫩,散發誘人的肉香,溫泉蛋的蛋黃柔滑,底部的飯吸收了牛肉和蛋的精華✨,美味可口。

炸榴槤球 $38
榴槤控必試的炸榴槤球,濃郁香甜綿密的榴蓮肉,外層炸至金黃酥脆的口感,榴槤濃郁的香氣,加上炸球的熱氣更加迷人💃🏻。

Berry Little Xmas ☃️$130
充滿節日氣氛的雞尾酒🎁Berry Little Xmas,完全讓你眼球吸睛👀,飲品中間放了一粒蔓越莓大冰粒🧊,加入氣泡酒🥂和蘋果汁🍎,節日打卡一流。

Rummer Boy👦🏻 $130
Rummer Boy 雞尾酒以🫚薑餅曲奇、碎餅乾、薑餅糖漿、蛋白、忌廉而成的一杯飲品🍹,整杯飲品有很多忌廉像☁️雲朵般綿滑的口感,基底的味道也調校得很好,值得一試!
2024-12-06
  • 免治雞肉配日本溫泉蛋
2024-12-27 150 views
Boxing Day 同幾個好友聚下,找個地方靜D又唔限時,在Open Rice 找到Room 3。 地方静,飲嘢一流,而且食物又好食,服務好好。可以下次再來Tea, 或者Dinner。
2024-12-25 235 views
呢間非常有儀式感嘅西餐廳,位於尖沙咀中間道,叫咗個二人套餐,前菜泡菜牛舌,頭盤溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律,新鮮蔬菜加左吻魚,配搭突顯鮮味,加上溫泉蛋,蔬菜非常爽滑。串燒一共5款:免治雞肉棒配日本蛋、照燒雞腿肉、西班牙黑豚秋葵、吉列蠔、海膽帆立貝,特別鍾意佢哋嘅雞肉棒,蛋汁又香又濃,醬汁甜而可口,海膽飯立貝非常鮮味。主菜的火炙牛肉白本溫泉蛋丼,牛肉入口即溶,非常開胃。松葉蟹明太子冷烏冬,味道清新。酒:Empress,Ananas Epice甜品:菠蘿焦糖燒、日本芝士蛋糕

酒:Empress,Ananas Epice

甜品:菠蘿焦糖燒、日本芝士蛋糕
2024-12-24 224 views
最近和朋友來到位於尖沙咀一間新派居酒屋,店舖佈置華麗舒適,侍應服務熱情,介紹各式各樣的飲品和美食,令客人有賓至如歸的感覺。西班牙黑豚玉子燒 這道菜的第一印象便是其色澤金黃,融入了西班牙黑豚的豐富風味,每一口都帶著肉香與蛋香的完美結合,令人忍不住想再來一份。雞翼釀鮑魚 雞翼外層酥脆,內部則是鮑魚的嫩滑,兩者的結合讓每一口都充滿驚喜。迷你蟹王蟹肉窩夫撻味道令人垂涎,鮮嫩的蟹王蟹肉散發著自然的鮮甜味,窩夫外層金黃酥脆,令人一口接一口。北海道辣味魷魚乾汁松葉蟹肉意大利麵這道菜的名字聽起來就讓人垂涎欲滴。魷魚肝的獨特風味與松葉蟹肉的鮮美相得益彰,辣味的適度提升了整體的層次感,意大利麵的彈牙口感讓你每一口都充滿驚喜。這道創意十足的TACO壽司手卷,結合了多種風味。酥脆的紫菜包裹著鮮美的魚肉和新鮮的蔬菜,帶來了多重口感的享受,讓人感受到日式與墨西哥風味的奇妙融合。自家製紅豆布丁 這道甜品不僅外觀誘人,口感更是絲滑細膩,紅豆的香甜與布丁的滑嫩相輔相成。飲品方面,侍應特別推介兩款雞美酒:**Berry Little Christmas**是一款令人驚艷的紅寶石色雞尾酒,漂浮著新鮮的蔓越莓,散發著清新的香

西班牙黑豚玉子燒

雞翼釀鮑魚

北海道辣味魷魚乾汁松葉蟹肉意大利麵

自家製紅豆布丁

飲品方面,侍應特別推介兩款雞美酒:

**Berry Little Christmas**是一款令人驚艷的紅寶石色雞尾酒,漂浮著新鮮的蔓越莓,散發著清新的香氣。其酸甜的蔓越莓、蘋果的清新以及迷迭香的淡雅交融,層次分明,Prosecco的氣泡更為這杯飲品增添了活力,使其生動而具魅力。

**Rummer Boy**則是一款奶白色的雞尾酒,頂層鋪滿了絲滑的鮮奶油,並用碎餅乾和薑餅裝飾。黑朗姆酒的醇厚與薑餅的香氣相融合,滑順的口感中帶著甜味和香料的暖意。

這次在尖沙咀的美食探索,不僅是味蕾的享受,更是一場文化的交融。每一道菜都讓我感受到廚師的用心與創意。
$471 (Dinner)
聽朋友說這家聖誕cocktail超棒,當然要來試試啦~好喜歡餐廳的氛圍,音樂都很棒,服務員也超nice~超適合約會聚會的!🥂Rummer Boy以朗姆酒為底,加入了姜餅人味的糖漿,上面還有超級綿密的奶油,甜甜的很好入口,聖誕感一下就出來了!🥂Sour Elf這是non- alcoholic的,是酸甜的熱帶水果味的氣泡蘇打,有聖誕🎄裝飾超可愛!還有幾個吃下來覺得好吃的推薦給大家😋🥗溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律沒想到沙拉也可以這麼好吃!口感超豐富,有很脆的小顆粒,沙拉醬是特製的!真的很驚艷!🍗 照燒雞腿肉外脆里嫩,簡單的調味激發雞肉最原本的鮮美,和我在日本居酒屋吃過的有得一拼!🍜松葉蟹明太子冷烏冬滿滿松葉蟹肉,每一口都有這明太子醬的鮮甜,清爽可口!🐚海膽帆立貝元貝和海膽結合的奢華風味,食材很新鮮,滿滿鮮甜!🦪蒜香燒日本蠔 生蠔軟嫩多汁,蒜香味濃郁而不搶味,完美地襯托出海鮮的新鮮感~那
聽朋友說這家聖誕cocktail超棒,當然要來試試啦~
🥂Rummer Boy
🥂Sour Elf

還有幾個吃下來覺得好吃的推薦給大家😋

🥗溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律
🍗 照燒雞腿肉

🍜松葉蟹明太子冷烏冬
滿滿松葉蟹肉,每一口都有這明太子醬的鮮甜,清爽可口!
🐚海膽帆立貝
元貝和海膽結合的奢華風味,食材很新鮮,滿滿鮮甜!
🦪蒜香燒日本蠔

2024-12-22 252 views
尖沙咀的Room 3不單止有著時尚的裝潢還有超多美味的日式小食🥢餐廳極具人氣 Weekday 去都full house🫶✨溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律 $62這道沙律色香味俱全溫泉蛋的滑嫩與培根的鹹香完美結合還有魚仔的鮮味搭配新鮮野菜口感層次豐富🥗 ✨泡菜牛舌 $28牛舌煮得剛剛好口感軟滑搭配脆口的泡菜讓整體味道更加出色🥩 ✨蒜香燒日本蠔 $48這道蠔蒜香味濃郁每一口都充滿了海洋的鮮甜🦪 ✨免治雞肉棒配日本蛋 $48雞肉棒外脆內嫩再加上溫泉蛋簡直是絕配🤤✨照燒雞腿肉 $38 雞腿肉煮得非常入味外焦內嫩搭配照燒汁🍗 ✨西班牙黑豚玉子燒 $38這道玉子燒用料講究黑豚肉質鮮美十分撘🍳 ✨海膽帆立貝(2只) $78 海膽新鮮甘甜帆立貝的彈牙口感讓人欲罷不能是海鮮愛好者必試之選!🦪 ✨松葉蟹明太子冷烏冬 $78冷烏冬滑順可口加上松葉蟹和明太子的搭配清新又不油膩非常適合夏天享用🍜 ✨火炙牛肉日本溫泉蛋丼 $88牛肉火炙得恰到好處再加上溫泉蛋一口咬下去滿滿的幸福感🍚 ✨日本芝士蛋糕 $48芝士蛋糕每一口都是濃郁的奶香🍰 ✨炸榴蓮球 $38榴蓮球外脆內軟榴蓮的香氣四溢是榴蓮控必試的甜品
尖沙咀的Room 3不單止有著時尚的裝潢

這兩款雞尾酒為Christmas Special
賣相好有聖誕氛圍
為晚餐增添不少色彩🍹

🎶🎶🎶
Experience a delightful fusion of Japanese flavors and creative cocktails at Room 3, where every dish tells a story and every sip is a celebration. Perfect for a night out with friends or a cozy date, this restaurant-bar combo is sure to impress!

🍴Room 3
📍尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號
📞6361 8505

#Room3 #comfy_尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃