2024-11-05 211 views
呢間餐廳嘅環境舒適,好適合朋友聚會,慢慢嘆吓嘢傾吓計。 午餐有8折優惠。我哋叫咗兩個午餐,包埋沙律、甜品同埋凍/熱日本煎茶(無糖)。 沙律新鮮爽脆,份量適中。首先係海之幸(海胆/拖羅/蟹肉/帆立貝/三文魚子)壽司TACO配日式冷烏冬$248。呢個壽司TACO好有創意!用咗脆卜卜嘅紫菜盛載新鮮嘅海膽、拖羅、蟹肉、帆立貝同三文魚子,每一款海鮮都鮮甜美味,口感豐富。另外冷烏冬,仲有溫泉蛋撈埋一齊食。另一個係燒汁白鱈魚扒配帆立貝配米飯$298。炸白鱈魚扒,魚肉嫩滑,燒汁香濃。炸帆立貝幾大粒,整體配搭特別。最後,甜品係紅豆抹茶蕨餅,甜甜的。煎茶清香解膩,幾好飲。

最後,甜品係紅豆抹茶蕨餅,甜甜的。煎茶清香解膩,幾好飲。
2024-11-04 146 views
正值萬聖節,餐廳充滿萬聖節節日既裝飾,店舖掛有多張黑白人物照,照片中的女人穿上黑色長裙,猶如女巫。在座椅兩側放有斷手,好有萬聖節既氣氛。餐廳主打日式和西式fusion菜,現在午市套餐有全單8折優惠。沙律&餐湯沙律嘅配搭非常清新,用上了酸酸的沙律汁,讓人胃口大開。而且沙律用了蜜瓜及沙律菜,令沙律帶一點點甜。海之幸(海胆/拖羅/蟹肉/帆立貝/三文魚子)壽司TACO配日式冷烏冬壽司造型好似富士山,呈三角形。山頂有三文魚子及乾洋蔥絲,下一層是海膽,緊接著是蟹肉,拖羅茸及帆立貝粒。廚師將多種魚生放入Taco 中,食客可自行加入豉油。Taco 用紫菜捲起,為了讓紫菜裝上咁多魚生,紫菜有炸過,非常脆身。醋飯份量剛好。在醋飯及魚生中間,放置了黃瓜絲沾上了蛋黃醬。燒汁纽西蘭頂級無激素草飼肉眼扒200g配米飯牛肉做到外脆內軟,配上惹味嘅燒汁,配飯非常合適。伴碟有青瓜片蕃茄片及薯角,生菜絲沙律有一座山咁高,與燒汁及牛肉汁攪拌食用,非常好食。甜品係紅豆抹茶糕用上了花瓣形狀嘅器皿,裝上紅豆及抹茶膏,非常漂亮。紅豆粒粒分明,放喺抹茶糕上面, 令午餐好完滿。飲品就揀咗熱的煎茶及冰凍可口可樂。

沙律&餐湯

燒汁纽西蘭頂級無激素草飼肉眼扒200g配米飯

甜品係紅豆抹茶糕
用上了花瓣形狀嘅器皿,裝上紅豆及抹茶膏,非常漂亮。
紅豆粒粒分明,放喺抹茶糕上面, 令午餐好完滿。

飲品就揀咗熱的煎茶及冰凍可口可樂。
2024-11-03 141 views
.同朋友今日去左尖咀補返大家既生日🎂💓💓估唔到位於尖沙咀呢一間時尚日式居酒屋係咁正㗎‼️咁啱呢個月份係萬聖節佢哋仲有好靚嘅佈置可以打卡👻🎃海之幸壽司🍣taco配日式烏冬🍜我都係第一次見識🤣賣相十分特別,海之幸壽司taco是以五種刺身材料造成的,分別有海膽、拖羅、蟹肉、帆立貝、三文魚籽。看到滿滿的刺身食材鋪在飯粒上,而且再用脆脆的紫菜包著,成了Taco一樣👍🏻日本而家好興🙋🏻‍♀️燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉🥓肉眼排烹調時間岩岩好,粉紅色肉質非常鮮嫩,肉質細膩,口感軟嫩柔滑。名副其實的入口即化,配搭自家製燒汁,食落更加惹味📍room 3 (尖沙咀)尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號舖

燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉🥓

📍room 3 (尖沙咀)
尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號舖
今日放工嚟飲杯嘢食個晚餐🌙發現到呢間酒吧嘅環境好有特色❤️設計咗三個唔同嘅用餐空間各有風格📷舒適的黎又好適合打卡🎨 食物方面以日本菜色為主🇯🇵特別要試吓佢嘅特色Cocktail設計感同味道都好出色🥹⭐️ Geisha Story 🎎用左Gin酒配上蜜瓜檸檬同埋蘋果既口味🍎香甜嘅果味偏重🍈清新容易入口⭐️ Empress 👑用木盒上碟配上花瓣嘅點綴🌸非常有造型感以紫蘇為主題嘅口味配上花香濃郁又有層次💜⭐️ 溫泉蛋培根吻魚仔野菜沙律 🥗⭐️ 泡菜牛舌 🌶️⭐️ 吉列蠔 🦪野菜沙律作為前菜好Fresh好開胃💚特別加上吻仔魚提昇了鹹香度🐟牛舌調味岩岩好而且炸蠔都好飽滿⭐️ 免治雞肉棒配日本蛋 🍗⭐️ 照燒雞腿肉 🐔⭐️ 西班牙黑豚秋葵 🥓⭐️ 海膽帆立貝 🐚幾款燒物都好有日式居酒屋既質素🏮火候控制得好好👍🏻特別雞腿肉好Juicy🤩 帆立貝配上海膽既鮮味超完美⭐️ 火炙牛肉日本溫泉蛋丼 🥩⭐️ 松葉蟹明太子冷烏冬 🍳牛肉既肉香配上溫泉蛋嘅蛋汁好配合😛烏冬爽口彈牙配上松葉蟹都好新鮮🦀⭐️ 日本芝士蛋糕 🍰⭐️ 菠蘿焦糖燒 🍍估唔到甜品嘅選擇都唔少😜特別推薦菠蘿焦糖燒🍬香脆嘅焦糖口感令到菠蘿既甜度更提升了💛
Geisha Story
免治雞肉棒配日本蛋
照燒雞腿肉
日本芝士蛋糕
2024-11-01 206 views
尖沙咀情調酒吧很久沒去酒吧了,尖沙咀H Zentre有很多餐廳,看到這間酒吧環境很吸引,門口隱蔽,餐廳播著溫柔有情調音樂,昏暗的燈光非常有氣氛。時尚串燒居酒屋好chill ,平日晚上坐滿人,記得提早預約。充滿節日氣氛,座位舒適,另有梳化座位,燈光昏暗有情調,適合跟朋友飲酒🍻消遣,另收加一服務費迷你蟹王蟹肉窩夫撻(3只)$68甜甜的撻皮有點像新加坡小食北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉 $98意大利天使麵,份量不多火炙牛肉日本溫泉蛋丼$88甜甜的牛肉味道有點像日式豚肉,配合流心溫泉蛋和香蔥,配搭不錯自家製紅豆布丁$38有點像紅豆奶凍菠蘿焦糖燒$38甜甜的菠蘿,切好曬串燒方面,選了海膽帆立貝(2只)$78白脆吉列蠔 $58惹味孜然黑豚腩 $38西班牙黑豚玉子燒 $38燒白鱔 $68雞翼釀鮑魚 $68雞翼裏面有鮑魚,非常特別Tropical Fluff $100橙汁汽水mocktail Geisha Story $150顏色好靚,適合打卡的酒服務質素:7/10環境舒適度:8/10ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10
尖沙咀情調酒吧

迷你蟹王蟹肉窩夫撻(3只)$68

甜甜的撻皮有點像新加坡小食

北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉 $98

意大利天使麵,份量不多

火炙牛肉日本溫泉蛋丼$88

惹味孜然黑豚腩 $38
西班牙黑豚玉子燒 $38

燒白鱔 $68
雞翼釀鮑魚 $68
雞翼裏面有鮑魚,非常特別

Tropical Fluff $100
橙汁汽水mocktail

Geisha Story $150
顏色好靚,適合打卡的酒

服務質素:7/10
環境舒適度:8/10
ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:6/10

2024-10-24
$600 (Dinner)
2024-10-25 217 views
上次同朋友食咗omakase,今日去埋旗下既餐廳,尖沙咀中間道日式酒吧 Room 3 🍹✨ 時尚用餐,非常適合拍拖或者享受 Happy Hour 🥂💖酒吧融合傳統日本建築同現代設計,好似去左竹林既感覺 🌿🏯鮮明鏡面酒吧同球體燈飾 💡🌈 可以欣賞調酒師技藝 🍸🎩🍖燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒 優質肉眼扒為主,肉質鮮嫩,搭配燒汁,味道濃郁🐟燒汁白鱈魚扒配帆立貝 白鱈魚肉質細膩,搭配帆立貝,完美海鮮組合🍲粟米湯 🌽清甜可口,適合開胃🥗沙津菜 🥬新鮮沙律菜,爽口口感room 3📍尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號舖
鮮明鏡面酒吧同球體燈飾 💡🌈 可以欣賞調酒師技藝 🍸🎩

🍖燒汁紐西蘭頂級無激素草飼肉眼扒
優質肉眼扒為主,肉質鮮嫩,搭配燒汁,味道濃郁

🐟燒汁白鱈魚扒配帆立貝 白鱈魚
肉質細膩,搭配帆立貝,完美海鮮組合

🍲粟米湯 🌽
清甜可口,適合開胃

🥗沙津菜 🥬
新鮮沙律菜,爽口口感

room 3
📍尖沙咀中間道15號H Zentre UG樓1-3號舖
2024-10-24 170 views
今晚去了這間不錯的餐廳替朋友慶祝生日, 餐廳燈火有點昏暗並播著音樂, 營造一點浪漫的氣氛, 餐廳內裏有張長長的Bar枱, 非常吸引我們喝點酒、聽音樂及享受美食。我們先來一杯Empress和Geisha Story, Geisha Story來的時候原來會放在有花瓣及燈光的寶盒內, 非常漂亮及有特色。除了意大利麵比我們預期細了丁點之外(但蟹肉還是挺多的), 全部食物都非常可口, 下次一定會再來品嚐呀!讓我分享我們所點的菜餚及對應的靚相作為參考啦:迷你蟹王蟹肉窩夫撻吉列蠔孜然黑豚腩北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵西班牙黑豚玉子燒雞翼釀鮑魚海膽帆立貝火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷自家製紅豆布丁菠蘿焦糖燒我最喜歡便是有海膽的兩道菜, 海膽愛好者絕對不能錯過啊!XD

讓我分享我們所點的菜餚及對應的靚相作為參考啦:
迷你蟹王蟹肉窩夫撻
孜然黑豚腩
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
雞翼釀鮑魚
火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷
自家製紅豆布丁

2024-10-23 262 views
前幾日朋友帶我去了Room3餐廳替我慶祝生日, 入到去餐廳左邊是一大張調酒枱, 右邊有數張私穩度頗高的餐枱, 並不是平時常見與隔離枱很近的樣子, 而且像酒吧般播著悅耳的音樂, 感覺非常好。特別推介Geisha Story, 因為它被送上枱的時候, 會放在一個寶箱內, 內裏有燈光和花瓣營造高貴的效果。以下是我嘗試過的美食及評價作為參考:迷你蟹王蟹肉窩夫撻: 窩夫上面鋪滿高高的蟹肉, 應該配了沙律醬的, 再上面是蟹籽, 入口蟹味濃郁, 值得推介。吉列蠔: 熱騰騰的, 蠔味十足。孜然黑豚腩: 孜然味不是太出, 但是入口非常香口, 好吃!北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵: 放心, 這好像沒有辣味的, 一家大細都適合吃, 而且它有許多蟹肉, 非常新鮮甜美。西班牙黑豚玉子燒: 賣相以為會是玉子燒在豚內上面, 但原來是將豚肉包住玉子燒, 不錯的。雞翼釀鮑魚: 首次吃雞翼內裏釀鮑魚, 推薦大家試下。海膽帆立貝: 帆立貝上面鋪滿海膽, 海膽是經過少許火炙的, 美味。火炙牛海膽紫菜TACO壽司手卷: 脆紫菜TACO, 飯上面配上青瓜及洋蔥絲, 然後踏上火炙牛, 再配上海膽在上面, 必食之選!自家製紅豆布

以下是我嘗試過的美食及評價作為參考:
吉列蠔: 熱騰騰的, 蠔味十足。
孜然黑豚腩: 孜然味不是太出, 但是入口非常香口, 好吃!
雞翼釀鮑魚: 首次吃雞翼內裏釀鮑魚, 推薦大家試下。
自家製紅豆布丁: 布丁表面配上紅豆, 相對沒有特別。
菠蘿焦糖燒: 一向也愛吃燒菠蘿, 今次菠蘿配上焦糖在表面, 好味道!

所有食品也是朋友為我生日而點的, 品嚐了這麼多道美食後, 好奇叫朋友讓我看看帳單, 發現才約一千元, 在這美餚配上舒適的環境, 覺得物有所值了, 謝謝好友!
最近同男朋友去咗尖沙咀「room 3」呢度好特別 有三個唔同嘅用餐空間來命名 同平時去開嘅日式居酒屋環境好唔同~ 一入門口已經見到好靚嘅酒吧高腳椅位 ! 仲有超舒適梳化座位🤍一共有三個不同風格 有興趣嘅快啲嚟同朋友chill吓啦🥰✨Geisha Story 整到咁靚嘅居酒屋,當然要叫返兩杯酒啦keke 呢杯有紅酒同氈酒 好friuty口感清新 而且甜甜地咁好容易入口❤️✨Emperor 呢杯賣相好靚打卡一流!一打開木盒就有煙霧效果 重點係底下仲打咗燈好eye catching! Whisky based男朋友表示鍾意~溫泉蛋培根鰵魚仔野菜沙律泡菜牛舌蒜蓉燒蠔免治雞肉配日本蛋西班牙黑豚秋葵海膽帆立貝火炙牛肉日本溫泉蛋丼松葉蟹明太子冷烏冬炸榴槤球芝士蛋糕我哋今次叫咗以上嘅食物個人最鍾意佢嘅海膽帆立貝 海膽鮮甜配上大大粒帆立貝 口感一流🫶🏻非常滿足燒蠔加蒜蓉好惹味!雞肉棒都係必點 另外估唔到秋葵同豬肉咁match~如果鍾意榴槤嘅朋友一定要試下炸榴槤球🤍

✨Geisha Story

我哋今次叫咗以上嘅食物
個人最鍾意佢嘅海膽帆立貝
海膽鮮甜配上大大粒帆立貝 口感一流🫶🏻非常滿足
燒蠔加蒜蓉好惹味!雞肉棒都係必點
另外估唔到秋葵同豬肉咁match~
如果鍾意榴槤嘅朋友一定要試下炸榴槤球🤍

2024-10-22 242 views
最近去了一家環境相當悠閒的酒吧餐廳🥂,菜單上的餐點都偏向精緻小巧,非常適合搭配酒品享用,最重要的是價格相當親民,值得一試,無論係同朋友chill定係同客戶傾生意都係一個好嘅選擇🍋‍🟩焦糖菠蘿** $38 熱熱的焦糖菠蘿,果汁豐盈,香甜可口。🦪炸蠔** $58 這道菜讓人驚喜,外皮炸得金黃酥脆,裡面的蠔肉鮮美飽滿。🌮迷你蟹肉撻** $68 精緻的蟹肉撻,鮮甜的蟹肉搭配酥脆的撻皮。🦪海膽帆立貝** $78 鮮嫩的帆立貝上鋪上海膽,口感極佳,非常新鮮。🍙火焰牛肉海膽紫菜壽司卷** $88 這是全餐中最令人驚喜的一道,牛肉和海膽搭配白米和炸紫菜,味道濃郁,讓人回味無窮。🍝北海道辛辣魷魚肝汁意大利麵** $98 意大利麵裹上香辣醬汁,配上豐富的蟹肉,風味獨特。

🍋‍🟩焦糖菠蘿** $38
熱熱的焦糖菠蘿,果汁豐盈,香甜可口。

🦪炸蠔** $58
這道菜讓人驚喜,外皮炸得金黃酥脆,裡面的蠔肉鮮美飽滿。

🌮迷你蟹肉撻** $68
精緻的蟹肉撻,鮮甜的蟹肉搭配酥脆的撻皮。

🦪海膽帆立貝** $78
鮮嫩的帆立貝上鋪上海膽,口感極佳,非常新鮮。

🍙火焰牛肉海膽紫菜壽司卷** $88

🍝北海道辛辣魷魚肝汁意大利麵** $98
意大利麵裹上香辣醬汁,配上豐富的蟹肉,風味獨特。

2024-10-20 193 views
迷你蟹黃蟹肉窩夫撻(3 件)$68蟹肉和蟹黃的鮮甜味讓每一口都充滿海鮮的風味,令人垂涎。蟹黃窩夫外層香脆,與內部柔軟的蟹肉形成了美妙的口感對比。蟹肉的細膩質地與窩夫撻的香脆相結合,口感柔和而滑順。蟹黃蟹肉窩夫撻好好味。翠合桃小女子(小甜魚)$28合桃鬆脆,小魚乾和合桃表面都包了糖漿,入口美味。無花果脆薯蟹籽沙律$62表面的脆薯入口卜卜脆,無花果入口清新,帶一點甜味,加上蟹籽,真不錯。日本豆腐$32表面燒至微香,內裏10分軟滑,好味道。雞中翼2 隻$38雞中翼表面燒到微焦,中間肉質嫩滑,很出色。雞翼釀鮑魚$68很有特色中間釀了鮑魚,啖啖肉非常滿足。黑豚肉紫薯,每一道燒烤都很出色,豚肉入口甘香,紫薯帶有甜味,好味。北海道辣味魷魚乾汁松葉蟹肉意大利麵$98意大利麵入口有微微的辣味。中拖羅三色紫菜TACO壽司手卷(2 只)$88表面紫菜炸到卜卜脆,入口鬆化的口感,加上清新的青瓜和三文魚子,原來這麼夾,好好味。菠蘿焦糖燒$38清新的菠蘿香味,入口非常甜,又多汁,燒烤過的菠蘿特別甜。自家製紅豆布丁$38甜品也非常好味,軟糯的紅豆和滑溜的布丁,好好味。Empress $160加上這杯特色飲品,今餐非

迷你蟹黃蟹肉窩夫撻(3 件)$68

翠合桃小女子(小甜魚)$28
合桃鬆脆,小魚乾和合桃表面都包了糖漿,入口美味。

無花果脆薯蟹籽沙律$62

日本豆腐$32
表面燒至微香,內裏10分軟滑,好味道。

雞中翼2 隻$38
雞中翼表面燒到微焦,中間肉質嫩滑,很出色。

雞翼釀鮑魚$68
很有特色中間釀了鮑魚,啖啖肉非常滿足。

北海道辣味魷魚乾汁松葉蟹肉意大利麵$98
意大利麵入口有微微的辣味。

中拖羅三色紫菜TACO壽司手卷(2 只)$88

菠蘿焦糖燒$38
清新的菠蘿香味,入口非常甜,又多汁,燒烤過的菠蘿特別甜。

自家製紅豆布丁$38
甜品也非常好味,軟糯的紅豆和滑溜的布丁,好好味。

Empress $160
加上這杯特色飲品,今餐非常滿足。
呢間居酒屋間「room 3」設計好特別,用咗三個用餐空間來命名,格調與傳統日式🎌裝修居酒屋風格截然不同入口處裝修明亮時尚優雅,係大型酒吧高腳椅座,入面亦有舒適梳化座位,共有三個不同風格用餐空間,調酒🍹團隊擅長融會多國調酒技術風味,嚟到當然要試吓🪄Geisha Story($150)呢杯有紅酒+氈酒,果香口感清新,甜甜地好容易入口🪄Emperor ($160)賣相一流,一打開木盒有煙霧效果,底下打咗燈非常搶眼,偏向Whisky based適合我嘅口味😎🪄溫泉蛋培根鰵魚仔野菜沙律沙律菜爽新鮮,天藍色器皿有種夏日感,配上魚仔鮮味,溫泉蛋同沙律醬混和,酸酸味味口感柔滑,味道層次非常豐富🪄泡菜牛舌泡菜嘅酸甜口味搭配牛舌,入口軟嫩,作為前菜口感別有一番風味🪄蒜蓉燒蠔蠔肉鮮嫩好飽滿,加上蒜蓉味真係好夾🪄免治雞肉配日本蛋雞肉棒脹卜卜,雞肉嫩滑,配蛋汁係最好嘅食法🪄 西班牙黑豚秋葵秋葵嘅爽口原來配豬肉一樣咁好食,黑豚腩厚肉又彈牙🪄海膽帆立貝帆立貝肉汁爽而鮮,配上綿滑海膽,真係鮮味無窮🪄火炙牛肉日本溫泉蛋丼牛肉丼牛肉口感軟腍,跟濃濃燒汁味道,配上日本香飯,仲有流心溫泉蛋、芝麻、香蔥、炸蒜,全部撈埋一齊好好

🪄Geisha Story($150)
呢杯有紅酒+氈酒,果香口感清新,甜甜地好容易入口
🪄Emperor ($160)

🪄溫泉蛋培根鰵魚仔野菜沙律

🪄泡菜牛舌
泡菜嘅酸甜口味搭配牛舌,入口軟嫩,作為前菜口感別有一番風味

🪄蒜蓉燒蠔
蠔肉鮮嫩好飽滿,加上蒜蓉味真係好夾

🪄免治雞肉配日本蛋
雞肉棒脹卜卜,雞肉嫩滑,配蛋汁係最好嘅食法

🪄 西班牙黑豚秋葵
秋葵嘅爽口原來配豬肉一樣咁好食,黑豚腩厚肉又彈牙

🪄海膽帆立貝
帆立貝肉汁爽而鮮,配上綿滑海膽,真係鮮味無窮

🪄火炙牛肉日本溫泉蛋丼
牛肉丼牛肉口感軟腍,跟濃濃燒汁味道,配上日本香飯,仲有流心溫泉蛋、芝麻、香蔥、炸蒜,全部撈埋一齊好好食

🪄松葉蟹明太子冷烏冬
松葉蟹柳、沙律醬,明太子撈埋烏冬滑溜鮮味,唔使擔心唔夠飽🤣

🪄炸榴槤球
外層鬆脆帶軟糯,咬開有白濃榴槤,又甜又滑與淡忌廉,如果鍾意榴槤嘅朋友一定要試

🪄芝士蛋糕
香濃嘅芝士配上細滑嘅蛋糕做結尾一流

🚩Room 3
尖沙咀中間道15號H ZentreUG樓1-3號舖

#addifoodie #addifoodie尖沙咀
#foodie #hongkongfood #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #情侶美食 #HKcouple #foodiecouple #美食 #香港美食 #香港餐廳推介 #香港好去處 #香港餐廳 #room3 #尖沙咀美食
2024-09-26
Type of Meal
Dinner
位於尖沙咀這間日式西餐已列入我的必去餐廳🍽️店內裝修十大用心。風格時尚有格調,它設有多款美酒,吧枱設計很華麗。坐位空間寬敞,十分適合和朋友們慶祝聚會🎈值得一提是店員服務很細心,掉了筷子,原來她遠遠見到已立即送上新的上來。泡菜牛舌比較少吃泡菜牛舌,口感軟嫩惹味,又是一道很惹味的前菜。溫泉蛋培根鰵魚仔野菜沙律整個菜式的外觀已很吸引,沙律菜新鮮,配上魚仔、溫泉蛋和酸酸的醬汁,口感豐富之餘亦很開胃。蒜蓉燒蠔燒蠔肉質鮮嫩肥美,火侯燒得剛剛好,再配上濃濃的蒜蓉味,很惹味免治雞肉配日本蛋厚肉的雞肉棒,肉質嫩滑,配上蛋汁是最佳組合👍🏼海膽帆立貝厚厚的帆立貝爽口彈牙,面上有綿滑的海膽,雙重享受😋西班牙黑豚秋葵串燒秋葵配上黑豚肉很夾,黑豚腩厚肉再夾上秋葵的爽口,兩者很夾火炙牛肉日本溫泉蛋丼一上枱已覺得很吸引😍牛肉肉嫩,配上彈牙的日本米飯、流心溫泉蛋、芝麻、炸蒜,夾雜在一起簡直是完美😍松葉蟹明太子冷鳥冬小清新的一道菜🍃有松葉蟹柳、沙律醬及明太子混合烏冬,很清涼很舒服,可以解解剛剛的油膩感炸榴槤球比平時吃的更濃郁🌻榴連控必食🤩外層鬆脆軟糯,內層是香滑的榴槤,吃完榴連味仍齒頰留香💛芝士蛋糕口感香滑柔軟,芝士味濃得

泡菜牛舌

比較少吃泡菜牛舌,口感軟嫩惹味,又是一道很惹味的前菜。

溫泉蛋培根鰵魚仔野菜沙律

蒜蓉燒蠔

免治雞肉配日本蛋

厚肉的雞肉棒,肉質嫩滑,配上蛋汁是最佳組合👍🏼

海膽帆立貝

厚厚的帆立貝爽口彈牙,面上有綿滑的海膽,雙重享受😋

西班牙黑豚秋葵串燒

秋葵配上黑豚肉很夾,黑豚腩厚肉再夾上秋葵的爽口,兩者很夾

松葉蟹明太子冷鳥冬

芝士蛋糕
口感香滑柔軟,芝士味濃得來不會有過分飽濟感,份量剛剛好,都是必點之選❣️

Topical Fluff

很fresh 的一杯🥃啖啖都充滿橙味,小清新感覺
去了一家環境很chill的酒吧餐廳,餐點偏精緻小巧,很適合配酒吃用,重點是價錢真的不太貴,cp值滿滿‼️๛西班牙黑豚玉子燒$38以黑豚片包著玉子燒,豚肉微微焦香,與香甜的玉子燒配合得宜๛菠蘿焦糖燒$38燒到暖暖的,十分juicy香甜๛吉列蠔$58有驚喜,炸至金黄香脆, 蠔身非常飽滿鮮美๛迷你蟹王蟹肉窩夫撻$68十分精緻的一道菜,有鮮甜的蟹肉配上脆脆的撻皮๛海膽帆立貝$78肥美的帆立貝上放上海膽,十分新鮮๛火焰牛海膽紫菜Taco壽司手卷$88全餐最驚喜,超級好吃,有牛肉,海膽配上白飯和炸過的紫菜,一口下去超濃郁味美๛北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵$98意大利麵幼身掛汁,帶點香辣味,配上很多蟹肉,十分惹味💰人均: $201-400🌟推薦: 迷你蟹王蟹肉窩夫撻吉列蠔西班牙黑豚玉子燒火焰牛海膽紫菜Taco壽司手卷🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 nevergetfat ~

๛西班牙黑豚玉子燒$38
以黑豚片包著玉子燒,豚肉微微焦香,與香甜的玉子燒配合得宜

๛菠蘿焦糖燒$38
燒到暖暖的,十分juicy香甜

๛吉列蠔$58
有驚喜,炸至金黄香脆, 蠔身非常飽滿鮮美

๛迷你蟹王蟹肉窩夫撻$68
十分精緻的一道菜,有鮮甜的蟹肉配上脆脆的撻皮

๛海膽帆立貝$78
肥美的帆立貝上放上海膽,十分新鮮

๛火焰牛海膽紫菜Taco壽司手卷$88

๛北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵$98
意大利麵幼身掛汁,帶點香辣味,配上很多蟹肉,十分惹味

💰人均: $201-400
🌟推薦: 迷你蟹王蟹肉窩夫撻
火焰牛海膽紫菜Taco壽司手卷

🧚🏻‍♂️祝各位食極唔肥 nevergetfat ~
火焰牛海膽紫菜Taco壽司手卷
北海道辣味魷魚肝汁松葉蟹肉意大利麵
2024-10-10 308 views
餐廳環境舒適,燈光柔和而且空間感十足,食物同飲品都高質,可以輕輕鬆鬆食下野吹下水🥗温泉蛋吻魚仔沙律温泉蛋既濃郁蛋黃同魚仔的鮮味,搭配煙肉的脆口同新鮮既蔬菜,口感豐富多層次🐂泡菜牛舌將韓國泡菜的辣味同牛舌既軟嫩結合,香辣開胃,令人食慾大增🦪吉列蠔炸蠔肥美多汁,外酥內嫩,同他他醬係絕配。💮海膽帆立貝海膽同帆立貝都咁鮮甜,夾埋一齊食真係鮮上加鮮🐽秋葵黑豚肉卷秋葵既獨特口感同燒到香脆既豚肉片味道好夾🐔月見免治雞肉棒免治雞肉棒沾上蛋黃同醬油,入口有濃濃既蛋香味🐓照燒雞脾肉外皮焦香,肉質軟嫩而且充滿肉汁🐂火炙牛肉温泉蛋飯將火炙過既牛肉與溫泉蛋拌入熱騰騰的白飯中,濃郁的肉汁與滑順的蛋黃令味道更上一層樓🍝松葉蟹明太子冷烏冬將松葉蟹的鮮甜與明太子的鹹香加入冷烏冬中,口感清爽,夏天食岩哂。🫓榴槤炸彈外酥內軟,滿口充滿榴槤既香味🧀芝士蛋糕口感綿密幼滑,芝士味濃郁🥃Big in japan將蘋果既清甜同香茅的獨特香氣完美結合,酸甜開胃,非常清新

🥗温泉蛋吻魚仔沙律

🐂泡菜牛舌
將韓國泡菜的辣味同牛舌既軟嫩結合,香辣開胃,令人食慾大增

🦪吉列蠔
炸蠔肥美多汁,外酥內嫩,同他他醬係絕配。

💮海膽帆立貝
海膽同帆立貝都咁鮮甜,夾埋一齊食真係鮮上加鮮

🐽秋葵黑豚肉卷
秋葵既獨特口感同燒到香脆既豚肉片味道好夾

🐔月見免治雞肉棒
免治雞肉棒沾上蛋黃同醬油,入口有濃濃既蛋香味

🐓照燒雞脾肉
外皮焦香,肉質軟嫩而且充滿肉汁

🐂火炙牛肉温泉蛋飯

🍝松葉蟹明太子冷烏冬

🫓榴槤炸彈
外酥內軟,滿口充滿榴槤既香味

🧀芝士蛋糕
口感綿密幼滑,芝士味濃郁

🥃Big in japan
將蘋果既清甜同香茅的獨特香氣完美結合,酸甜開胃,非常清新