2019-05-05 447 views
尖沙咀真的很難找位置吃午飯,今天人好多,見到這間餐廳不用等位置。就入去試吓,一個人點左佢哋嘅龍蝦尾配意大利飯。龍蝦尾的份量不少。三個大大的,龍蝦肉很新鮮彈牙。意大利飯也做得好入味,雖然不像地道的有點硬,但是這樣的口味比較適合我的口味,整體來說都是不錯。
2019-04-24 520 views
黎到ruby tuesday最最最喜歡他們的risotto!!!Chicken risotto(我對佢嘅簡稱)Seafood risotto (我對佢嘅簡稱)兩款我一定一定強烈推薦!我本人都食過超過10次可想而知 我有幾愛他們💕兩款都係重芝士☺️🤤Risotto 主要係用磨菇制,啖啖濃郁的菇味無論係雞肉,魚柳定蝦都好都非常嫩滑,處理得好好,不會過熟👍🏻讚
黎到ruby tuesday
最最最喜歡他們的risotto!!!

Chicken risotto(我對佢嘅簡稱)
Seafood risotto (我對佢嘅簡稱)
兩款我一定一定強烈推薦!
我本人都食過超過10次

可想而知 我有幾愛他們💕

兩款都係重芝士☺️🤤
Risotto 主要係用磨菇制,啖啖濃郁的菇味
無論係雞肉,魚柳定蝦都好
都非常嫩滑,處理得好好,不會過熟👍🏻讚
2019-04-05 761 views
Ruby Tuesday 雖然望落好似好貴,但因為朋友有會員卡,所以大部分食物都有5-7折,變相十分抵食!人唔算多,但都要排左30分鐘隊左右,餐廳都算大,燈光較暗,典型西式餐廳裝修,幾岩一班朋友、情侶黎談心。人手唔多,職員做野都無停過手,但服務態度卻比想像中更好。當日4個女仔叫左兩杯無酒精啤酒、5成熟 20oz rib eyes、芝士雞胸肉西蘭花長通粉、黑松露芝士薯條,同一個cake,已經十分飽,每人大約$180左右扒十分厚同大份,5成熟剛剛好,唔會有血水但唔會韌,好香牛味,重點係十分有口感,非常軟熟!係我食過連鎖扒房黎講最好味既一間!通粉就十分正路,芝士味濃,但已經係台上最淡口既一碟菜😏而Cake就一般,忌廉、雪糕、朱古力蛋糕,但就唔算膩。做得無咁好既係薯條比較林、雖然醬好香,但林左既薯條真係失色好多😖

2019-03-23
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
Celebration
Birthday
2019-03-25 557 views
🎉最好吃的RUBY TUESDAY🎊試過好幾間分店既ruby Tuesday我都係覺得尖沙咀新巷最好食👍🏻👍🏻👍🏻好彩個fd有join做會員 所以我地呢餐好平呀haha做會員就menu既嘢都半價咁濟😱😱😱所以狂嗌呀!!!😋😋😋個薯條係必叫 好好食👍🏻仲有個水牛城雞翼 辣辣地好惹味wor😋其實Ruby Tuesday d扒都幾有水準架d薯條又高汁☺️😝意粉就好睇你鐘意食咩我地就鐘意芝士 就一定無死架啦好味呀
🎉最好吃的RUBY TUESDAY🎊

d薯條又高汁☺️😝

意粉就好睇你鐘意食咩
我地就鐘意芝士 就一定無死架啦
好味呀

$200 (Dinner)
  • 芝士煙肉薯條
  • Ribs
  • Chicken wings
  • 大蝦長通粉
  • Chocolate Tallcake
2019-02-26 845 views
開完會食乜好 朋友:我有ruby Tuesday 會員呀 半價架 就咁話⋯⋯⋯⋯⋯出發首先最好玩就係依個 內容味道不錯 最正係吞拿魚通粉沙律鬆一鬆 飲返杯先 cheer 這個都係預期好味 不過要親熱食 凍左芝士硬左 痴埋一舊三種口味 一人一款 認真麻麻地 雞太實 豬太淋太重味 (睇餐牌先知自己食緊乜🍔)🤦🏻‍♀️同一般炸嘢一樣 粉太厚 芝士西蘭花🥦無味 只食到厚厚的炸粉 炸芝士不借 要點黃色醬會好味啲通粉淋到入口即溶 食左一啖就無食 朋友話蟹肉啖啖有蟹穀 最後一樣到了 味道唔借 朋友係特定來食這個的 已經好滿足了 只食到一條骨 薯蓉 配菜零味道 似開粉薯蓉+幾粒薯仔咁 食物都係一般 依個質數價錢算貴了 有50%off 都可以 正價就太貴了
開完會食乜好
通粉淋到入口即溶
食左一啖就無食
朋友話蟹肉啖啖有蟹穀
豬肋骨

$600 (Dinner)
Dining Offer
Coupon
自助沙律🥗吧
豬肋骨
2019-02-04 1144 views
剛剛成為RudyTuseday的會員,就試試佢嘅著數—半價優惠。頭盤有洋蔥圈,炸得恰到好處,我吃完也沒有熱氣嘅感覺。沙律吧令人想起以前薄餅店嘅沙律吧,自己去盛載沙律,但碟子所限,未能重現當年的沙律山了。沙律種類不少,有沙律菜的,我們不愛吃,所以圖中見不到。味道一般般,沒有特別。來這店吃飯,怎少得這個豬肋骨呢!用刀一切,骨肉立即分離,肉質鬆軟,味道可口,一定要推介。隨碟的薯蓉也好味。大菇雞肉意大利麵醬汁很好味,但雞肉就極鞋口了,我們吃剩很多雞肉。這個意大利飯混著黑松露,喜歡黑松露的人會喜樂吃,龍蝦尾肉質彈牙,三文魚扒就不夠滑了。我們還點了Sangria 、Asahi Pint 和白酒,很豐富嘅團年飯,埋單也只需940元,非常超值。

頭盤有洋蔥圈,炸得恰到好處,我吃完也沒有熱氣嘅感覺。

2019-02-03
$235 (Dinner)
Celebration
Chinese New Year
2019-01-27 870 views
今日送完朋友機,媽媽又帶我食好西啦話說媽媽張ruby Tuesday 卡嘅一月voucher 就到期,所以我地就出左去尖沙咀食下牛排星期六嘅Ruby Tuesday特別多人,所以我地都排左30分鐘左右。今次講下價錢先,三個人食2個main course、2個sides、2杯regular drink,都係$602。以大家所知,美式排房出名貴,一個dish 都要200-300蚊,drink 都要50蚊走唔甩。但點解咁抵呢,我諗都係member 嘅優待掛重點講,Garlic Steak,main menu仲未有㗎。肉質好嫩,小妹我特別中意食佢地嘅配菜Regular build your own sampler。可以嗌四款嘅小食,因為我特別中意食佢地嘅雞肉,所以嗌左double 份量以下係其他我地食嘅野,我特別中意去尖沙咀嘅Ruby Tuesday食,佢地service 同野食都好好
今日送完朋友機,媽媽又帶我食好西啦

Garlic  Steak

Build  you  own  sampler

Mushroom  Chicken  Alfredo
Vanilla  and  Cookie  Milkshake
Berry  Fushion
2019-01-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
2019-01-12 750 views
自從最初成為會員之後, 每個月總會黎一至兩次, 到而家一年先至黎一至兩次, 其實真係有 D 厭了。這天約了朋友, 佢最喜愛西餐, 又記得我是 Ruby Tuesday 嘅 member, 所以佢提議這間分店。尖沙咀呢間我都係第一次來的, 地方幾好, 枱與枱之間也不會好迫, 非常適合朋友聚會傾計。首先來了 buffalo wings, 少少辣, 惹味又香口。這個煎魚菜式, 朋友叫來 share 的, 都幾好, 夠滑又唔腥。焗薯皮, 有兩款, 麻菇味道較淡, 煙肉夠香帶少少脆, 芝士份量也多, 好味呀!煎魚之外, 另一款主菜揀左墨西哥薄餅, 饀料係牛油果, 雞肉, 仲有勁多芝士, 跟沙沙醬 or sour cream, 真係好好味。我們的兩杯咖啡同樣有半價。另一杯 cocktail 也有半價。最後來一客 chocolate cake 3 個人 share, 亦有半價。呢一餐超滿足哩! 其實間唔中來吃個晚餐是不錯的, 地方闊落, 坐得舒服, service 又好!

我們的兩杯咖啡同樣有半價。

另一杯 cocktail 也有半價。

呢一餐超滿足哩!

2018-12-07 806 views
🎂Happy Birthday Dinner 🍴 to my Boy👦🏻❤️ -------🍽A Full Rack of Folk Tender Ribs 🐷🐷 Half Classic Barbecue and Half Honey 🍯 🔪一切開肉骨就分離‼️兩隻味都各有特式,Ribs 燒得好香好多肉😋,食落去不會有陣豬凍肉味👍🏻👉🏻Ruby Tuesday 既Ribs 一直都幾好評😍😍水準的確有返咁上下👦🏻好鐘意食😚👍🏻👍🏻👍🏻👅👉🏻伴菜有mashed potato 🥔 and vegetables 🥒 薯蓉有好香牛油味,就咁食都食唔停👍🏻👍🏻--------💰$368 (full ribs )生日整個Cake 甜品刺激味蕾👉🏻🍫Chocolate Tall Cake 🍰😱想試很久了,整😈系列👉🏻 Brownies 2 層,淋上caramel sauce ,chocolate sauce 再配兩球雲尼拿雪糕🍨🍨‼️重有cream 😱😱😱cookies 碎!👉🏻一上枱咁大杯,實以為甜死啦同heavy 死,重口味啦!點知,食落唔會太甜,唔太漏‼️又幾好味wo ,樣樣野撈埋又幾夾‼️😋😋個🍫ca
-------

--------
💰$368 (full ribs )
生日整個Cake 甜品刺激味蕾
👉🏻🍫Chocolate Tall Cake 🍰😱
chocolate  Tall  Cake

想試很久了,整😈系列
👉🏻一上枱咁大杯,實以為甜死啦同heavy 死,重口味啦!點知,食落唔會太甜,唔太漏‼️又幾好味wo ,樣樣野撈埋又幾夾‼️😋😋個🍫cake 又唔會太甜!
-------------
大家一齊分黎食先開心,你一啖我一啖😜😜😜
秒清😎
-------------
💰$158
Ruby Tuesday (TST)
chocolate  Tall  Cake
  • Ribs
  • Double Chocolate Cake
2018-12-06 606 views
Ruby Tuesday都算係我既pocket list之一雖然好多時候都比較嘈 明白係非常適合一大班朋友gathering😛今次單拖食飯 就叫咗個「芝士雞肉西蘭花長通粉」💲208老實講 冇member其實都幾貴 但如果係member有half price嚟講 咁就唔同講法了🤩因為呢個意粉絕對值得一試再試。意粉有菜有肉有芝士 絕對感覺好「均衡同健康」😂整體出嚟效果一啲都唔會好「漏」😳雞肉好滑唔老 西蘭花亦唔會只係飛飛水就上碟攪拌意粉時 芝士亦呈現到拉絲效果🤤另外 其搭配長通粉個效果做得真係好好 如果係意粉 反而感覺冇咁襯添!絕對十分飽肚!好味度😋😋😋😋😋
今次單拖食飯 就叫咗個「芝士雞肉西蘭花長通粉」💲208

意粉有菜有肉有芝士 絕對感覺好「均衡同健康」😂
整體出嚟效果一啲都唔會好「漏」😳
雞肉好滑唔老 西蘭花亦唔會只係飛飛水就上碟
攪拌意粉時 芝士亦呈現到拉絲效果🤤
好味度😋😋😋😋😋
2018-12-05 500 views
同屋企人去睇燈飾,順便喺尖沙咀搵野食。以前好興黎呢度食,而家少咗好多人。平日夜晚根本唔會坐滿。我哋四個人坐梳化卡位。室內環境陰暗,好好情調。侍應指定招呼某幾檯,仲會報上名字,所以都會好盡責,好好禮貌。提供暖水同加水都好快手。特色加州墨西哥烤薄餅($268)。非常足料,有雞同牛油果,仲有拉絲芝士同蕃茄。唔會太鹹,分量大適合多人分享。炸洋蔥圈($98)。分量算多,炸漿厚薄適中,香口嘢實好味。經典燒排骨($368全份)。排骨偏乾同鞋。問店員攞咗醬汁後即刻好味道提升。我哋無仔細睇到餐牌,原來佢跟埋兩球薯蓉同雜菜,其實幾抵食。新奧爾良海鮮飯($280)。有一大嚿醃得好好味嘅魚柳同幾隻蝦仁,最好味係配埋個芝士蘑菇黑松露意大利飯。下次必叫。總結係,雖然價錢好似有啲貴,但分量夠大,質素都唔算差,值得再食。

炸洋蔥圈($98)。分量算多,炸漿厚薄適中,香口嘢實好味。

2018-12-02 383 views
做咗member幾年,每月點都至少去一次食RT Elite Plus的offer!今個月free snacks 係cream soup! 夠熱都可以,creamy enough我仔一定叫kids menu的炸魚手指$88仲包unlimited refill coke同ice cream, 抵!(member 半價嘛)仔仲愛吃白汁的,次次都叫個巨型磨菇雞肉意粉。巨型磨菇好香好味,雞肉似係雞胸但都煮得好嫩滑!Elite member 我地揀咗wagyu sirloin, 今次grill得靚又香,medium剛剛好又冇筋,不錯Colossal Burger大件又抵食加埋fruit tea, 夠有突!職員用心提我續會,不過closed咗沙田同德福後令人退步,要想清想楚先!另款式冇也變化可開始厭了。

Deep  fry  fish  fingers  (kids’  menu)
Passion  fruit  and  iced mango  fruit  tea
2018-11-27 316 views
趁會員資格未到期就再黎食多次Ruby Tuesday, 冇會員卡食始終有d貴。露比三合一拼盤 Triple Play人數唔多又想試最多嘢食,最好就嗌拼盤 。呢個拼盤有半份經典燒排骨,加上炸蝦同埋雞件。配菜方面,除左右有西蘭花仲可以揀焗薯或者薯蓉。我哋就當然揀咗好吸引嘅焗薯。新奧爾良海鮮飯 New Orleans Seafood煎魚柳同埋燒得金黃嘅蝦, 放咗喺特製嘅芝士忌廉上,再加上拌入咗松露同磨菇嘅意大利飯。成味菜配合得好好, 意大利飯帶出海鮮嘅鮮味,兩者唔會搶去對方嘅味道。

露比三合一拼盤 Triple Play

新奧爾良海鮮飯 New Orleans Seafood
2018-11-25 394 views
要數香港比較出色的連鎖西餐廳,有Dan Ryan、Outback、Mr Steak、Ruby Tuesday等,當中我比較喜歡的是Ruby Tuesday,今日午餐時間光顧了新港中心的Ruby Tuesday,貪這這裡地方大,午市時間不用等位。除了基本的午餐外,還有executive lunch選擇,所謂executive lunch,就是一個starter, 兩個main course,同三杯飲品,如果人多或兩個大食的人士。starter不得不點的是它的水牛雞翼,有辣有唔辣,任君選擇。main course 的ribs 和burger 都不錯,很大很有水準。以人均百多元來說,食物和環境都很滿意,不會令人失望。

之前有張優惠卷,可以有6折,所以去食。夜晚好多一家大細食飯,皆因餐廳有好多大卡位,適合聚會,家庭形式去食飯。好多客人結帳個陣,都表示係會員,因為有5折,用$1000買2年會藉(做緊推廣),不過我就冇買啦。叫左Wagyu Sirloin西冷扒(忘記$),Border Town–BYO Fajita Combo鐵板雞肉牛肉(~$300),‘Alpine’ Quesadila芝士墨西哥餡餅(~$148)。西冷扒3成熟,確實唔會煮得過熟,仍然帶有肉汁,紅紅地既肉,唔韌,而且有把大刀,好吸睛。配菜有半條大栗米,塗左薄薄一層蜜糖,而青瓜加車厘茄,唔會得肉食咁dry,感覺健康d。鐵板要預時間,雞肉牛肉量多,底下放左炒洋蔥同甜椒,加埋d燒汁一齊食,好好味。雞肉望落以為好"鞋",但竟然係滑,見到一絲絲肉咁。牛肉相比西冷扒,雖然失色,但肉味濃,而且亦都唔韌。尼個會附送墨西哥薄餅,配有蕃茄粒,車打芝士碎,生菜,醬汁有酸忌廉,自己鍾意點包就點包。薄餅有4大塊,尼個好抵食。因為冇睇清楚餐牌,原來鐵板個個餸有薄餅,搞到另外叫左墨西哥餡餅。餡餅夾住大量芝士,仲有d蔬菜。同樣有酸忌廉,亦有墨西哥辣醬。雖然有好多芝士,

叫左Wagyu Sirloin西冷扒(忘記$)Border Town–BYO Fajita Combo鐵板雞肉牛肉(~$300)‘Alpine’ Quesadila芝士墨西哥餡餅(~$148)
Wagyu Sirloin西冷扒

Border Town–BYO Fajita Combo鐵板雞肉牛肉,配墨西哥餅

尼個會附送墨西哥薄餅配有蕃茄粒,車打芝士碎,生菜,醬汁有酸忌廉,自己鍾意點包就點包。薄餅有4大塊,尼個好抵食。
芝士墨西哥餡餅

因為冇睇清楚餐牌,原來鐵板個個餸有薄餅,搞到另外叫左墨西哥餡餅。餡餅夾住大量芝士,仲有d蔬菜。同樣有酸忌廉,亦有墨西哥辣醬。雖然有好多芝士,但又食薄餅,哂左d錢,如果睇清楚,就可以叫其他食物試下。不過可以自己製作餡餅,好開心d既。

整體,會有一個侍應專門服務某幾枱客人,會自動幫你添水,介紹你食咩等等。想食既話,就早少少去,6點已經多人。
2018-11-10
Type of Meal
Dinner
Wagyu Sirloin西冷扒
芝士墨西哥餡餅
  • Border Town–BYO Fajita Combo