Restaurant: Rue Du Thai
Info:

2024-05-07 784 views
📍季稻牛頭角附近一帶有唔少野食,今次試呢間地道既泰國菜🇹🇭食物種類繁多,唔少泰式美食都可以呢度試到😍入到餐廳,牆身掛有唔同嘅泰式擺設,令人置身於泰國當中😍🦀咖哩粉炒軟殼蟹 (2隻)$178上枱時超震撼!軟殼蟹相當巨型🤩因為即叫即整,所以軟殼蟹食落好脆口!炸粉唔會好厚,而蟹肉都幾飽滿😝另外,個咖哩汁絕對係靈魂醬汁,係濃郁既黃咖喱😍麵包吸收曬啲咖哩汁,好正🤣份量多到夠3個人share食🦐炸蝦餅(4個)$88單點左一份炸蝦餅,蝦餅外脆內軟,蝦粒幾彈牙!蝦味偏重,有調味過~沾埋個魚露醬食味道唔錯😌🍢沙嗲拼盤 $90成個拼盤包豬、牛、雞各兩串🥳每串既份量都幾多,亦都比較大件!食完之後比較推薦牛同雞,牛肉唔韌,牛肉味足;另外雞既口感較嫩,幾有驚喜😉🥬炒通菜 $68通菜炒得幾有鑊氣!!!可以揀蒜蓉炒、泰式炒同蝦醬炒,今次試左蒜蓉炒通菜,炒得好有火候,菜食落爽脆但唔會覺得好油膩;一向少食菜既我表示食左成碟菜😍🥥椰子啫喱係餐廳自家製嘅甜品,menu上都冇既~食到一絲絲嘅椰子,味道幾清甜!啫喱亦甜甜地,味道幾唔錯🥥泰國椰青 $40果然係泰國既椰青,飲落清甜!幾解油膩感~🍍菠蘿沙冰 $38係咁熱既天氣飲真係
📍季稻

椰子啫喱

🥥椰子啫喱

泰國椰青  &  菠蘿沙冰

🥥泰國椰青 $40
果然係泰國既椰青,飲落清甜!幾解油膩感~

🍍菠蘿沙冰 $38
係咁熱既天氣飲真係好消暑😆菠蘿既味道幾重,飲落酸酸甜甜,係開胃之選

⭐️好味指數:8/10

📍 季稻 (觀塘)
觀塘宜安街17號地舖

#觀塘 #牛頭角 #宜安街 #季稻 #泰國 #泰國菜 #咖哩粉炒軟殼蟹 #咖哩 #軟殼蟹 #炸蝦餅 #沙嗲拼盤 #炒通菜 #椰子啫喱 #椰子 #椰青 #菠蘿沙冰 #สะเต๊ะ #อาหารเรียกน้ำย่อยแบบไทยๆ
沙嗲拼盤
椰子啫喱
泰國椰青  &  菠蘿沙冰
  • 椰青
2024-05-06 72 views
今晚經過宜安街,見到有間泰菜門面好多照片幾吸引,食客也多,於是試下這間「季稻」。這裡款式多,座位闊落,老闆又健談,仲介紹了幾款菜式給我們,讚泰式椰奶特飲 | $23珍多冰 | $28兩杯都好香濃嘅椰奶味,配上煙煙韌韌嘅綠色條,味道同口感都唔錯海鮮冬陰功湯 | $138味道香濃帶酸,辣度適中。 配料相當豐富,除了海鮮仲有菇菌、蕃茄、泰式香料等,海鮮豐富而且非常新鮮炒通菜 | $68用蒜蓉炒通菜,顏色青綠又夠鑊氣,軟硬適中,好香好味沙嗲拚盤 | $90有串燒沙嗲牛、雞和豬,沙嗲醬汁帶著一點點偏甜口感,將燒完嘅肉點上去真係絕配菠蘿雞炒飯 | $98炒飯炒到粒粒分明,夠鑊氣,份量算多,味道不會過重也不會過淡
泰式椰奶特飲 | $23
珍多冰 | $28
海鮮冬陰功湯 | $138
海鮮冬陰功湯
炒通菜 | $68
用蒜蓉炒通菜,顏色青綠又夠鑊氣,軟硬適中,好香好味
沙嗲拚盤 | $90
沙嗲拚盤
菠蘿雞炒飯 | $98
炒飯炒到粒粒分明,夠鑊氣,份量算多,味道不會過重也不會過淡
菠蘿雞炒飯
2024-05-03
$230 (Dinner)
海鮮冬陰功湯
沙嗲拚盤
菠蘿雞炒飯
2024-05-04 464 views
星期五放工同朋友出嚟食個飯,去咗公司附近嘅一間泰國菜,朋友話佢食過覺得唔錯㗎。六點幾放工就過嚟,店內暫時得兩三枱客,店員示意隨便坐,坐低後好快便送上餐牌同埋水,睇下食咩先🤔好多嘢都想食喎,咁就炒碟菜,叫兩個餸,再加個主食啦🤤⭐泰式海南雞半隻先嚟海南雞半隻,雞件已去骨,肉好嫩滑同好入味,點埋個海南雞醬酸酸辣辣咁更加正,不過雞皮都幾肥,食咗幾件之後有啲罪惡感,都係去一去皮先😆⭐鐵板鮮蠔奄列呢個蠔仔蛋係至愛,幾乎次次食泰國菜都會叫一碟,估唔到呢度個鐵板蠔仔奄列好有驚喜喎,上枱時鐵板熱辣辣滋滋響,傳來陣陣香味,蠔仔飽滿肥美,份量仲好多添,蛋雖然喺鐵板上面燒住,但仲好嫩滑好有蛋汁,個蠔仔蛋本身已經好正,點埋佢送上嘅醬汁更加無敵,個醬汁入口係酸甜味,但最後會有少少辣味帶出嚟,正到想攞嚟撈飯食🤤⭐蝦醬炒椰菜苗一上枱就聞到蝦醬嗰種鹹香鮮味,個人就好鍾意呢陣蝦醬味😆椰菜苗爽口翠嫩,落咗蝦醬同辣椒同炒鹹鮮惹味,淨係呢味餸都可以食到幾碗白飯呀🤤⭐菠蘿海鮮炒飯最後仲有泰國菜名物菠蘿海鮮炒飯,朋友諗住會有個菠蘿殼做碗,但餐廳放上一條燒過嘅菠蘿肉切粒上碟,咁樣擺盤咪仲靚😍炒飯炒得香口唔油膩,入面有魷魚、青口、大蝦

⭐泰式海南雞半隻

⭐鐵板鮮蠔奄列

⭐蝦醬炒椰菜苗

⭐菠蘿海鮮炒飯
最後仲有泰國菜名物菠蘿海鮮炒飯,朋友諗住會有個菠蘿殼做碗,但餐廳放上一條燒過嘅菠蘿肉切粒上碟,咁樣擺盤咪仲靚😍炒飯炒得香口唔油膩,入面有魷魚、青口、大蝦等海鮮,仲有三色豆同提子乾,伴碟有腰果同豬肉鬆,樣樣都係鍾意食嘅配料,尤其是落咗菠蘿同提子乾嘅炒飯,甜甜哋真係幾好味🤤

⭐椰奶特飲 & 泰式奶茶
最後仲有特飲添,朋友叫咗杯椰奶特飲,自己就叫咗杯凍泰式奶茶,前者個椰奶味夠香唔過甜,自己杯奶茶都唔錯,茶底好香,咁泰式奶茶當然係甜㗎啦😆

叫咗咁多嘢埋單都唔使五舊水,擺到成枱滿曬食得好滿足呀🥰
2024-05-03
$265 (Dinner)
本來都懶得寫食評,但真係太過分,6點半左右入到餐廳坐低叫咗一個炒河同鳳爪,等到7:15都淨係得嘢飲嚟咗,一齊入嚟嘅另一個男人都係乜都未有,另一台早過我哋入嚟嘅上菜仲遲過我。只係肚餓想快快趣食飽走人,結果就等到飽咗,河粉就話要炒,雖然唔知點樣炒足9個字,但鳳爪沙律都要等咁耐究竟係想點?一路觀察先發現原來佢哋淨係掛住做一張外賣單完全無理過堂食啲單。而且入到舖頭6點幾仲未有客就已經叫兩個一位坐埋一齊向我哋搭台,結果去到食飽離開餐廳入座率先得一半左右,眼見另一個男人等極都未有嘢上,終於有碟蝦餅上台原來仲要係落錯單,轉個頭就張碟蝦餅擺落我台,但我根本無叫,個職員仲要係到望住啲單話點解全部都係錯。咁樣嘅服務仲要加一服務費真係邊到嚟嘅自信,如果唔想做堂食就不如唔好開門啦,永遠無下次。
2023-11-12 507 views
假日去到linch 吾係好多人坐左一陣就愈黎愈多人泰式拼盤 $138炸蝦餅、炸魚餅、炸春卷、炸蝦卷(各2件)、炸蝦 片Thai Appetizer Platter Deep-fried Prawn Cakes, Fish Cakes, Spring Rolls, Prawn Rolls (2 pcs each) and Prawn Crackers好大份的小吃拼盤樣樣都好好食泰式湯麵$58雞/豬/扎肉/豆腐/牛$66/大蝦$66/豬頸肉$66Instant Noodles Stirred Fried with: Chicken/PorkThai Noodles Soup$58 or upChicken/Pork/Vietnamese Sausage/TofuBeef $66/Prawn $66/Pork Neck $66湯底 Pick Soup1. 冬蔭湯/Tomyum นํ้าต้มยำ2.船麵湯 Boat Noodle Soup น้ำตกเรือข้าวไข่เจียวหอยนางรม3. 清湯Clear Soup น้ำใส選左2款不同湯底1. 係船麵湯都幾特別粉又特別多2. 清湯蠔餅奄列配飯
假日去到linch 吾係好多人

選左2款不同湯底
1. 係船麵湯
都幾特別粉又特別多

2. 清湯

蠔餅奄列配飯 Oyster Omelette Over Rice$78
ข้าวไข่เจียวหอยนางรม
蠔餅做得好脆同好好食

泰式檸茶 / 龍眼冰 / 青檸梳打
3個套餐叫左呢幾杯飲品

2023-11-11
$100 (Lunch)
4大1細,食左1000蚊,係香港都幾難食到呢個程度嘅泰國菜,呢個咁唔好食嘅程度首先係杯泰式奶茶,不是泰式奶茶,即使係港式,都係一杯難飲嘅港式奶茶,冇茶味,似一杯奶水!之後冬陰功,真係好鹹!泰式鳳爪,味道係冇層次嘅酸辣味,用現成酸辣汁所醃 泰式炒河粉,就係普通港式茶餐廳所炒,仲要係幼河粉。串燒唔知食緊咩,太一般。最嬲係,睇Google 食評4.8,呢度咁多好食嘅食評,但入到去食,完全唔係泰國菜,唔算係好難食,但絕對唔係泰國菜,只係扮泰國菜。

之後冬陰功,真係好鹹!

泰式鳳爪,味道係冇層次嘅酸辣味,用現成酸辣汁所醃

泰式炒河粉,就係普通港式茶餐廳所炒,仲要係幼河粉。

串燒唔知食緊咩,太一般。

泰式奶茶
2023-10-14
$250 (Dinner)
2023-10-03 191 views
餐廳環境闊落,裝潢充滿泰國風格。用餐時間係星期六夜晚六點左右,可能時間仲早,我哋係第一枱客。開頭都有啲擔心間餐廳冇人食會唔會好伏,但點知愈坐愈多人,咁先放心晒。椰奶雞湯⁸⁸雞肉份量十足,肉質嫩滑。雞湯味濃郁帶點酸辣,非常惹味,唔食辣嘅朋友都可以接受到嘅辣度。雞湯有二人份量同五人份量,我哋兩個人叫咗二人份量都非常飽肚。船麵(牛)⁶⁸湯底香濃,離遠都聞到牛湯嘅香味。配料份量十足,有牛丸、鮮牛肉、肥牛。牛肉肉質鮮嫩爽口,牛味充足。而食船麵又點少得炸豬皮,豬皮炸得金黃鬆脆,浸一浸牛湯食,非常美味。船麵大大碗,咁嘅價錢相當抵食。

椰奶雞湯⁸⁸

船麵(牛)⁶⁸
船麵(牛)
船麵(牛)
  • 牛肉船麵
今日OT好肚餓🥹所以同同事去左附近食野慰勞吓自己,去左呢間泰國餐廳,佢店員同老細都真係泰國人,食物都好正宗!幾驚喜😋*****🐥🍝泰式炒金邊粉 (鮮蝦/雞/豬) $68金邊粉有得揀肉類,我哋揀左雞肉🍗,佢都好足料👍🏻晚市都有套餐好抵食!🥘🦀(黃咖喱/青咖喱/咖喱炒) 軟殼蟹配白飯 $108另一個餐叫左青咖喱😻咖喱好驚喜,十分推介👍🏻軟殼蟹都唔錯!成隻上架🤤🥬🐷香葉炒豬肉碎 $98呢個炒豬肉有少少辣🌶️好香口,肉碎超多包完有剩仲可以撈飯🤣升級至泰式特色飲品 +$15🧊凍龍眼冰🧋凍泰式奶茶*****

*****

🐥🍝泰式炒金邊粉 (鮮蝦/雞/豬) $68

🥘🦀(黃咖喱/青咖喱/咖喱炒) 軟殼蟹配白飯 $108

🥬🐷香葉炒豬肉碎 $98
呢個炒豬肉有少少辣🌶️好香口,肉碎超多包完有剩仲可以撈飯🤣

升級至泰式特色飲品 +$15
🧊凍龍眼冰
🧋凍泰式奶茶

*****
2023-08-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
2023-08-03 212 views
天氣咁熱,坐低見有沙冰飲就梗係好啦,點咗杯椰青沙冰+芒果沙冰+炒通菜+海南雞飯+馬友魚+串燒。見店員似泰國人,落單時除咗口講,都用手指指餐牌。加上見店員似泰國人,諗住食物都有保證呀,點知⋯椰青沙冰:變咗 椰青,店員解釋現時唔做椰青沙冰,但係落單又唔出聲喎,隨便幫我落個椰青😳 其實佢有無思考過應該要由客人決定呢?芒果沙冰:佢用啲芒果汁麻麻哋,唔可以話好難飲,可能只係唔啱我哋一家人口味啦😕炒通菜:變咗 炒雜菜🧐 唉~ 我都唔知係佢錯定我錯,錯在我唔應該入去食😤海南雞飯:雞同飯都淡味,跟碗湯難飲過清水 😩 想食好清無味嘅健康餐嘅,應該合適成晚望住啲奇怪餸菜,整體係得串燒同魚係好嘅,其他都係算吧啦真係一次夠唔敢有下次

成晚望住啲奇怪餸菜,整體係得串燒同魚係好嘅,其他都係算吧啦

真係一次夠
唔敢有下次
2023-08-02
$160 (Dinner)
2023-05-30 153 views
同朋友,第一次幫襯,地方唔大但算錯得舒服星期一至四有晚市套餐,好多選擇,可以加$追食小食,仲送飲品,都算抵食套餐:蝦醬肉碎炒飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻套餐:黃咖喱雞飯,咖喱汁太稀👍🏻👍🏻👍🏻套餐追加小食:薄餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻泰式通菜,比較辣,可惜唔係用幼身通菜👍🏻👍🏻套餐追加蒜蓉包,好淋唔脆唔香👎🏻生菜包,正常水準👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻馬拉盞炒椰菜苗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻燒馬友,肉嫰有汁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻生蝦,新鮮爽👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻小食拼盤$138,有一半都係炸蝦片,蝦餅好食,魚餅比較散,春卷都好食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
同朋友,第一次幫襯,地方唔大但算錯得舒服

套餐:蝦醬肉碎炒飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

套餐:黃咖喱雞飯,咖喱汁太稀👍🏻👍🏻👍🏻

套餐追加小食:薄餅👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

泰式通菜,比較辣,可惜唔係用幼身通菜👍🏻👍🏻

套餐追加蒜蓉包,好淋唔脆唔香👎🏻

生菜包,正常水準👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

馬拉盞炒椰菜苗👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

燒馬友,肉嫰有汁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

生蝦,新鮮爽👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-05-27 701 views
食泰國菜就會想到九龍城,但其實有些小店都很出色,座落於毫不起眼的街上。季稻選址於觀塘舊區之中,確實增加了此獨特之處,更感意外,味道有一定泰式風味,確實有點驚喜。******************************季稻座落於觀塘舊區之中,附近全是舊式大廈,有著地道茶餐廳為主,難得是泰國菜式,顯得特別份外不同。雖然餐廳地方不大,座位不算多,都能吸引到一定食客前來。餐牌所提供都與一般泰國菜餐廳一樣,沙律小食、主食、炒粉飯、湯粉、湯、菜和甜品一應俱全,泰式飲品和啤酒都有所供應。價錢相對有名氣泰國菜更平宜。當中主理菜式都是泰國人,所以吃上都是較地道泰國菜味道。燒豬頸肉沙律 HKD88,燒豬頸肉除了沙律之外,還伴著生菜葉,沙律之中用上甘筍絲、芹菜芫茜等伴入泰式醬汁,辣得來都幾開胃,豬頸肉都幾大片,又入味,夾住生菜葉吃很清新,送飯吃也相當不錯。椰奶雞湯 (細)  HKD88,看似是冬陰公湯,但喝上口,酸酸地又不辣,帶點椰奶香味,非常開胃美味,這個椰奶雞湯有點驚喜。泰式炒通菜 HKD68,通菜非常爽脆,帶點鑊氣香味和微辣,非常有泰式風味。地道泰式珍寶原粒蟹肉炒金邊粉 HKD148,原隻軟殼蟹放

地道泰式珍寶原粒蟹肉炒金邊粉 HKD148,原隻軟殼蟹放在炒金邊粉之上,賣相都非常吸引,炸軟殼蟹炸過脆口又有蟹鮮味,炒金邊粉醬汁甜甜的味道,非常入味,再加入青檸汁可以清除油膩感,整碟金邊粉份量十足,也是必吃之選之一。

泰式奶茶椰汁糕 HKD38/4件,椰汁糕常常吃,泰式奶茶味道,都是第一次吃,泰式奶茶椰汁糕細細件,剛好一口一件,椰汁糕味道滿滿香濃泰式奶茶,又不會很甜,這個甜品讓人吃得很滿足。

凍椰青 HKD45,大大個椰青,入口清涼口感,味道清甜無比,又夠潤喉
凍龍眼特飲 HKD28,龍眼肉已經清甜,還要製成特飲,當然潤喉無比。

Type of Meal
  • 椰奶雞湯
  • 泰式奶茶椰汁糕
  • 椰青
2023-05-24 101 views
🇹🇭 #牛頭角 #季稻今次同朋友去試新嘢! 我哋去咗近牛頭角嘅「季稻」食泰國菜😋 呢度嘅嘢食款式多,又大份,都幾抵食!🦐🍲 鮮蝦冬陰湯 ($128)個冬陰公一上枱就超級香😍 佢仲連埋個火爐一齊上,keep住新鮮滾熱辣! 湯入面有三隻大蝦🍤,仲有好多菇、蔥、香料等等,湯底香甜,唔會太辣,唔食得辣嘅朋友都可以大碗大碗飲😋🦀🍳 珍寶原粒蟹肉奄列($158)個奄列好似係炸嘅,啲蛋炸得好香脆,面頭有好多一粒粒嘅蟹肉,不過就咁食會有少少dry,連埋少少醬就啱啱好喇😛🌶🥬 炒通菜 ($68)炒通菜好大碟又夠穫氣!軟硬適中,好香好好味!🐷🥓 泰式炒燒豬頸肉 ($98)豬頸肉都燒得好惹味,少少肥,軟腍腍好好食😋🐥🍖 雞翼 ($40/2隻)雞翼炸得好脆卜卜,仲好飽滿好大隻😋!🌴🥥 椰青 ($45)🍋🥤 青檸梳打 ($28)最後仲送咗每人兩款小甜品添😋
🇹🇭 #牛頭角 #季稻

🦐🍲 鮮蝦冬陰湯 ($128)

🦀🍳 珍寶原粒蟹肉奄列($158)

🌶🥬 炒通菜 ($68)
炒通菜好大碟又夠穫氣!軟硬適中,好香好好味!

🐷🥓 泰式炒燒豬頸肉 ($98)
豬頸肉都燒得好惹味,少少肥,軟腍腍好好食😋

🐥🍖 雞翼 ($40/2隻)
雞翼炸得好脆卜卜,仲好飽滿好大隻😋!

🌴🥥 椰青 ($45)
🍋🥤 青檸梳打 ($28)

最後仲送咗每人兩款小甜品添😋
呢間泰國菜都算抵食喎!樓面有兩位泰國姐姐,令我好想去泰國😂快啲到暑假啦please😄🔸泰式拼盤(💰138)(7/10)有炸蝦餅、炸魚餅、春卷、炸蝦卷、蝦片。有啲兩件,有啲四件。味道正常。不過我覺得個醬唔夠酸甜。🔸黃咖喱雞飯配薄餅(💰68+15)(6.5/10)個咖喱汁比較稀,同埋個面好多油。薄餅唔鬆化,有啲硬。🔸椰奶雞湯(小)(💰88)(7.5/10)二人份都好大煲,都有大概5-6小碗。椰奶湯偏甜,可能我地走咗辣,如果可以酸啲更好。都幾多料,好多雞同菇😋🔸蟹肉炒金邊粉(💰128)(7/10)味道尚可,好多大大粒嘅蟹肉,不過啲蟹肉好鞋,一啲都唔鮮甜🙈🙈🔸蒜蓉炒菜苗(💰68)(7.5/10)本身見到咁細碟覺得搵笨,但食落菜苗幾新鮮爽脆,令人想不停地食。呢度算係幾平民,還不錯啊!Overall評分: 7/10📍 季稻 (觀塘)觀塘宜安街17號地舖

🔸泰式拼盤(💰138)(7/10)

🔸黃咖喱雞飯配薄餅(💰68+15)(6.5/10)
個咖喱汁比較稀,同埋個面好多油。薄餅唔鬆化,有啲硬。

🔸椰奶雞湯(小)(💰88)(7.5/10)

🔸蟹肉炒金邊粉(💰128)(7/10)

🔸蒜蓉炒菜苗(💰68)(7.5/10)

呢度算係幾平民,還不錯啊!

Overall評分: 7/10

📍 季稻 (觀塘)
觀塘宜安街17號地舖

2023-04-17 70 views
觀塘宜安街係隱世搵食既好地方同觀塘工業區,好唔同呢一度沿着宜安街都有好多唔同嘅餐廳有日式台灣泰國,食海鮮今次嚟到呢間食泰國嘢店員都係講泰文,睇嚟都好地道坐位方面都舒服二人或者多啲人黎都足夠坐腐皮炸蝦卷新鮮炸,所以酥脆好味不油膩燒豬頸肉,很老實說遠遠拎過黎已經好香同樣地都係新鮮燒,所以脆邊得黎好香豬頸肉點埋側邊既醬,好開胃泰式鳳爪沙律果然泰式辣辣地,但酸酸辣辣又幾開胃蟹肉炒飯炒飯鑊氣夠,新鮮熱辣上碟炒飯一粒粒好味道椰奶雞湯椰奶雞湯,熱鍋上檯,微滾既椰奶雞湯加上豐富配料,很泰式飲落好舒服最後兩杯野飲叫左阿華田同菠蘿沙冰菠蘿沙冰特飲價錢一啲都唔貴而且好好飲
觀塘宜安街係隱世搵食既好地方

同觀塘工業區,好唔同

呢一度沿着宜安街都有好多唔同嘅餐廳

有日式台灣泰國,食海鮮

今次嚟到呢間食泰國嘢

店員都係講泰文,睇嚟都好地道

坐位方面都舒服

二人或者多啲人黎都足夠坐

腐皮炸蝦卷

新鮮炸,所以酥脆好味不油膩

燒豬頸肉,很老實說遠遠拎過黎已經好香

同樣地都係新鮮燒,所以脆邊得黎好香

豬頸肉點埋側邊既醬,好開胃

泰式鳳爪沙律

果然泰式辣辣地,但酸酸辣辣又幾開胃

蟹肉炒飯

炒飯鑊氣夠,新鮮熱辣上碟

炒飯一粒粒好味道

椰奶雞湯

椰奶雞湯,熱鍋上檯,微滾既椰奶雞湯

加上豐富配料,很泰式

飲落好舒服

最後兩杯野飲叫左阿華田同菠蘿沙冰

菠蘿沙冰特飲價錢一啲都唔貴

而且好好飲
2023-04-14 58 views
好驚喜好好食嘅一間小店!食唔停口🥹泰式雞炒金邊粉、冬陰雞麵、九層塔炒雞肉飯都好好食🥹🥹泰式豬頸肉炒飯個醬好特別 有啲似煙三文魚味 又幾夾😂好食泰式拼盤我幾鍾意食 不過frd唔係特別啱酸辣鳳爪沙律有啲唔夠入味~香芒椰汁糯米飯都好食~凍泰式檸檬茶比較澀 唔太甜 同港式好唔同 唔係個個啱飲~但凍泰式奶茶好飲😭😭💘好好人 仲送咗甜品俾我地 係泰式奶茶椰汁糕 好好食!! 多謝🙏🏻.可以免費借個廚房雪櫃俾我地擺生日蛋糕🥹切餅費需要$50 有啲夜了所以我地冇喺度食~.仲有好多嘢想食 係會再幫襯嘅食店~很推薦我地五個人食 食到好飽好飽 除返開都唔係好貴 所以cp值高🫶🏻
好驚喜好好食嘅一間小店!食唔停口🥹
泰式雞炒金邊粉、冬陰雞麵、九層塔炒雞肉飯都好好食🥹🥹
泰式豬頸肉炒飯個醬好特別 有啲似煙三文魚味 又幾夾😂好食
泰式拼盤我幾鍾意食 不過frd唔係特別啱
酸辣鳳爪沙律有啲唔夠入味~
香芒椰汁糯米飯都好食~
仲有好多嘢想食 係會再幫襯嘅食店~很推薦
2023-04-13
$130 (Dinner)
Celebration
Birthday