Restaurant: Rue Du Thai
Info:

呢間係我愛店,超正宗泰式口味,有泰國主廚,周不時都見到有泰國客黎食必點泰式鳳爪!呢度嘅泰式鳳爪超惹味,個醬汁真係調得好好鳳爪隻隻都好肥美呀仲要有好多隻超抵食每次去我都必點炒金邊粉炒得好香偏甜口味,做法偏南部做法對我黎講炒金邊粉就一定要甜甜地再加埋啲花生碎一齊食正泰式炒雜菜粟米芯、雲耳、紅蘿蔔、椰菜、菜心好多種類仲要係嫩嘅菜心!係高質認真嘅炒雜菜泰式生菜包同鳳爪一樣係我嘅例牌肉碎望落好淺色但食落就知味道好豐富多層次俾嘅生菜係成棵咁俾唔係坊間個啲3、4塊包兩三轉就冇晒菜肉碎份量都超多性價比超高!力推嘅一款,一定要點!最後點左珍多冰、椰奶味好夠長期回訪嘅愛店

必點泰式鳳爪!
呢度嘅泰式鳳爪超惹味,個醬汁真係調得好好
鳳爪隻隻都好肥美呀
仲要有好多隻
超抵食
每次去我都必點

炒金邊粉
炒得好香
偏甜口味,做法偏南部做法
對我黎講炒金邊粉就一定要甜甜地
再加埋啲花生碎一齊食

泰式炒雜菜
粟米芯、雲耳、紅蘿蔔、椰菜、菜心
好多種類

俾嘅生菜係成棵咁俾
唔係坊間個啲3、4塊包兩三轉就冇晒菜
肉碎份量都超多
性價比超高!
力推嘅一款,一定要點!

最後點左珍多冰、椰奶味好夠
長期回訪嘅愛店
  • 泰式鳳爪
  • 泰式生菜包
2024-07-05 56 views
裝修正正常常,略帶中國農村色彩裝修和背景音樂。我們入去食了個2人餐~ 因為老婆睇中左佢的椰奶雞湯🐓炒芥蘭雖然不是冬天當造的季節,但覺得芥蘭都幾好食,炒得幾冧身,加左少少辣椒碎做泰式嘅調味,驅除寒氣。椰奶雞湯雖然雞湯並不是原隻雞的雞件,而是雞腿肉切塊。但味道入口對我來講其實仲好、唔使吐骨、啖啖肉,多蛋白質。雞湯的味道微微帶酸,都幾開胃,可能因為裏面加入咗車厘茄。裡面另外有不少秀珍菇,幾夠食。雜錦串燒豬牛雞肉都可以一次過食到,但都不是好分到,因為沙嗲味都幾出~ 另外仲有沙嗲醬可以點幾鍾意佢杯龍眼冰,真係冇另外加糖水、但就落左近乎10粒的龍眼肉,用龍眼本身嘅果糖出面🥰蟹肉炒飯炒飯都香嘅~ 米粒均勻

炒芥蘭

椰奶雞湯

雜錦串燒

蟹肉炒飯
炒飯都香嘅~ 米粒均勻

• 椰奶雞湯
  • 龍眼冰
2024-06-23 48 views
李稻 (觀塘)行完凱滙之後想搵間泰式野,就上網搵左一間最近我既🫶🏻位置觀塘一條食街,行過都發現個外觀裝修得好靚,而咁多枱都坐滿晒人!坐底之後睇見原來係三位廚師經在海外同本港米芝蓮1星泰菜餐廳工作既團隊整合將泰菜整到咁出色比客人享用🥰唔怪之得咁多人黎啦咁我地就叫左個晚市套餐:$2491)炒通菜2)椰奶雞湯3)雜錦串燒(豬牛雞)*24)轉蟹肉炒飯(+$40) 必試炒通菜通菜新鮮!每一口都能感受到蔬菜🥬脆嫩、,蒜香濃郁,少許辣椒🌶️完美結合🥰增添豐富層次感!清爽又開胃😋椰奶雞湯係味蕾既享受,濃郁椰奶,湯底滑順又唔油膩。雞肉煮得嫩滑多汁,份量又多🥰湯暖胃,異國風情既口感😋雜錦串燒有豬、牛、雞三種肉類,每一種都烤得外焦里嫩,口感豐富。豬肉多汁又有彈性,雞肉就嫩滑多汁。份量真係係幾多下蟹肉炒飯都真係令人驚喜既主食,炒得又唔膩加上配有鮮嫩既蟹肉絲絲均勻地分布係飯中,每一口都品嘗到蟹肉既鮮甜🥰增添豐富口感😋完全感感受到廚師對食材既用心搭配🫶🏻飲品叫左1)泰式奶茶泰式奶茶既甜度係可以自行調整,岩晒每個人口味🫶🏻😋茶式好飲!2)龍眼冰新鮮龍眼果肉,甜度自然,口感爽脆。
李稻 (觀塘)

咁我地就叫左個晚市套餐:$249
1)炒通菜
2)椰奶雞湯
3)雜錦串燒(豬牛雞)*2
4)轉蟹肉炒飯(+$40) 必試

炒通菜

通菜新鮮!每一口都能感受到蔬菜🥬脆嫩、

份量真係係幾多下

飲品叫左

1)泰式奶茶

2)龍眼冰
新鮮龍眼果肉,甜度自然,口感爽脆。
2024-06-22
Type of Meal
Dinner
[ #觀塘美食 #caloriefoodie觀塘 ] • 季 稻 •🐿-​ 成條宜安街都有好多唔同種類嘅餐廳🍽️今次就揀咗呢間泰國菜 仲有平價抵食晚餐一碟海南雞飯、香葉肉碎飯連飲品都係~💰$60如果想食泰式小菜 就可以好似我咁揀晚市套餐😗-🇹🇭 晚市套餐 𝚂𝙴𝚃 𝙰 💰$249| 炒通菜 | 椰奶雞湯 | 燒豬頸肉 | 蟹肉炒飯 | 飲品兩杯 |-🥬 炒通菜 蒜蓉、辣椒炒香 食到最後有少少辣 -🐥 ​椰奶雞湯有火爐熱住上枱 椰奶味再加上少少辣度飲落幾順滑 個湯令人幾舒服 唔會太刺激配料有雞、有菇等等 都幾足料-🐷 燒豬頸肉都幾推薦揀燒豬頸肉 份量都幾多而豬頸肉口感爽口 有油脂感再配上泰式酸辣汁 十分開胃✨ -🦀 蟹肉炒飯 𝚂𝙴𝚃 +💰$40二人餐必加‼️唔加嘅話就只係兩碗白飯但💰$40有蟹肉炒飯都幾抵食!!炒飯上舖上蟹肉蟹子 可以撈勻先食~ -☕ 凍泰式奶茶第一啖有啲驚訝 竟然係唔甜嘅泰式奶茶再見到枱面有枝糖水 先知可以自己調甜度-🥥 椰汁冰椰奶汁口感順滑 就係想像到嘅味道~-話說坐得都幾近廚房個邊 一直都聽到炒野聲個陣已經心諗啲野食一定好足鑊氣😹-📍 觀塘宜安街17號地舖-
[ #觀塘美食 #caloriefoodie觀塘 ]
一碟海南雞飯、香葉肉碎飯連飲品都係~💰$60
如果想食泰式小菜 就可以好似我咁揀晚市套餐😗
🇹🇭 晚市套餐 𝚂𝙴𝚃 𝙰 💰$249

🥬 炒通菜

蒜蓉、辣椒炒香 食到最後有少少辣
🐥 ​椰奶雞湯

有火爐熱住上枱 椰奶味再加上少少辣度
飲落幾順滑 個湯令人幾舒服 唔會太刺激
配料有雞、有菇等等 都幾足料
🐷 燒豬頸肉

都幾推薦揀燒豬頸肉 份量都幾多
而豬頸肉口感爽口 有油脂感
再配上泰式酸辣汁 十分開胃✨
🦀 蟹肉炒飯 𝚂𝙴𝚃 +💰$40

二人餐必加‼️唔加嘅話就只係兩碗白飯
但💰$40有蟹肉炒飯都幾抵食!!
炒飯上舖上蟹肉蟹子 可以撈勻先食~
☕ 凍泰式奶茶

第一啖有啲驚訝 竟然係唔甜嘅泰式奶茶
再見到枱面有枝糖水 先知可以自己調甜度
🥥 椰汁冰
椰奶汁口感順滑 就係想像到嘅味道~
話說坐得都幾近廚房個邊 一直都聽到炒野聲
個陣已經心諗啲野食一定好足鑊氣😹
📍 觀塘宜安街17號地舖

2024-06-22 42 views
牛頭角宜安街有呢間非常抵食嘅親民泰國餐廳,離觀塘APM有一段距離,但價錢平一大截,食物和飲品都非常高質~晚市套餐$249有三樣餸,另外仲有飯和飲品,如果三個人食,平均都只係$80蚊左右泰式冬蔭公湯連火爐上,熱辣辣飲最正,海鮮有蝦和蠔,仲有雜菇和蕃茄等,味道唔算辣,偏酸,非常開胃雜錦串燒(豬,牛,雞各2串)食得出係即燒,有咬口嘅肉質完全唔係翻燒,有輕微調味,仲有蜜糖香,個人認為唔使點醬汁已經好食,不過當然鍾意重口味嘅點汁更惹味炒通菜蒜蓉炒,夠鑊氣好食嘢飲推薦呢度自家製龍眼特飲,真係煲出嚟嘅龍眼蜜,清清甜甜充滿龍眼味,可冷可熱

泰式冬蔭公湯

雜錦串燒(豬,牛,雞各2串)

炒通菜
蒜蓉炒,夠鑊氣好食

2024-06-14 32 views
觀塘泰國菜🩷,小店食物質素好高,服務都好親切,性價比都幾抵食,又地道炸春卷炸的外皮好酥脆,入口口感好好,入面既蝦都好彈牙,仲有酸辣醬可以沾黎食生菜豬肉沙律平時食泰菜必食既菜式之一,生菜豬肉包,豬肉勁惹味,用生菜包住食,勁滿足,肉汁勁juicy,生菜都好清爽蝦醬肉碎炒飯炒飯係偏濕潤,份量都好多下,入面配菜都幾多,口感豐富泰式炒通菜甜甜小辣咁,好好食青檸梳打熱辣辣飲杯青檸梳打,即刻降哂溫泰式咖啡☕️

炸春卷

生菜豬肉沙律

蝦醬肉碎炒飯
炒飯係偏濕潤,份量都好多下,入面配菜都幾多,口感豐富

泰式炒通菜
甜甜小辣咁,好好食

青檸梳打
熱辣辣飲杯青檸梳打,即刻降哂溫

泰式咖啡☕️

2024-06-13 36 views
季稻今次嚟到觀塘食泰國嘢,餐廳裝修好有特色,有泰國風味,餐廳仲有一幅食物牆,見到樣樣都好想食流曬口水泰式開胃拼盤泰式拼盤有五款唔同嘅小食,有蝦球,鳳凰蝦,炸魚餅,炸雞翼和烤牛肉,款款都好出色,多姿多彩,同埋即叫即煮,好新鮮 👍🏻鳳爪沙律鳳爪沙律係白雲鳳爪加麻辣洋蔥和蕃茄仔, 辣得嚟好刺激,白雲鳳爪無骨隻隻都啖啖肉,仲好入味 😆咖哩牛腩配農夫包牛腩農夫包上枱好特別,挑空農夫包將咖哩放入中間,還有個農夫包蓋,牛腩好入味好淋,仲有洋蔥和薯仔做配料,啲包索曬啲咖哩汁好好味 🥰火車頭炒飯炒飯炒得乾身,係豬肉炒飯,仲有一啲香茅嘅泰國特色,份量都好多應該有兩碗飯以上 😙芒果沙冰和龍眼特飲啲芒果沙冰係用新鮮芒果整出嚟,好香好濃鬱好先甜龍眼特飲都有好多龍眼,甜度適中,冰涼透心 ☺️
季稻

泰式開胃拼盤

鳳爪沙律

咖哩牛腩配農夫包

火車頭炒飯

芒果沙冰和龍眼特飲
啲芒果沙冰係用新鮮芒果整出嚟,好香好濃鬱好先甜
龍眼特飲都有好多龍眼,甜度適中,冰涼透心 ☺️

2024-06-12 25 views
泰式海南雞,半隻88蚊,簡直抵食到飛起。一般出面食噶都係得一層鷄肉係面,一層生菜墊底,但係呢間舖竟然係兩層鷄肉,份量大份到我以爲係上錯佐。啖啖肉,大滿足。哈哈哈大大啖都完全無問題,唯一可以挑剔噶就係如果店家可以切細塊滴就更加好啦。點知其他上噶菜一樣係好夠大份,好實在啊。冬陰功湯,好多鷄肉、好多菇打底,奶白色湯水,有椰子香噶甜味,又有番茄香茅等香料噶酸味,酸酸辣辣開胃又醒神。飲一碗再開飯,胃口好食得仲加好味。😋主食點佐個炒粉,加個芥蘭。總體來講,好抵食,份量好大,海南鷄個人覺得係必點。
點知其他上噶菜一樣係好夠大份,好實在啊。
主食點佐個炒粉,加個芥蘭。
總體來講,好抵食,份量好大,海南鷄個人覺得係必點。
2024-06-09 30 views
餐廳:季稻 聽朋友介紹依間平民高質,就约佐朋友一起去捧场,菜餚的确豐富美味,并且環境优雅舒適,大份抵食,服務員服務态度良好,待客热情周到。泰式凤爪沙律满满骨胶原,是一道非常开胃的沙律,主角是我们常见的凤爪,味道微微带点酸辣的,没有泡椒的那么冲,清新好滋味!炒椰菜苗合掌形状的椰菜苗对半切开,嫩黄青绿玉白层层包卷,是小巧玲珑但内心戏很足的“掌中宝”,椰菜苗是甘蓝家族的一员,天生就带有低卡高纤和抗氧化的特质。热炒具有水分和“肉”感,鲜脆爽甜美味!絲網鳳尾蝦春卷酥酥的丝裹着香滑的虾,配上酸甜酱,无论是色、香还是味道,都是满分,超级贊!泰式蟹肉炒飯呢份真系驚喜之選,蟹肉融合佐入粒粒乾身嘅炒飯,并且芒果清甜、果肉幼滑加左入去,完全無違和感,仲加持着一粒粒鱼籽酱,搭配起來,口感好丰富美味,食佐感覺好正喎!隨餐附送泰式飲品(凍或熱) (檸檬茶/檸檬水/奶茶/咖啡)以下特飲加$10 龍眼特飲/青檸梳打/珍多冰/椰汁冰/梳打水碟碟都夠份量,又抵食,難怪7點後已經開始爆。非常唔錯,有驚喜!餐廳:季稻 地址:觀塘宜安街17號地舖豐富抵食平民泰菜系列……位于港鐵牛頭角站A出口,步行約6分鐘
餐廳:季稻

泰式凤爪沙律

炒椰菜苗

絲網鳳尾蝦春卷

泰式蟹肉炒飯

隨餐附送泰式飲品(凍或熱) (檸檬茶/檸檬水/奶茶/咖啡)

餐廳:季稻
地址:觀塘宜安街17號地舖

豐富抵食平民泰菜系列……
位于港鐵牛頭角站A出口,步行約6分鐘
2024-06-09 24 views
依家呢種天氣好想食啲又酸又辣嘅泰國嘢,所以搵呢間係觀塘專食泰式嘢嘅---🌟季稻🌟,餐廳貼曬唔少餐牌有嘅食物相,睇落好吸引,餐牌選擇都好豐富🤩._.🥘| 冬蔭功海鮮湯 |🥘大大鍋冬蔭功湯上枱,有火烘住唔會涼咗,湯底好多味,香矛同椰汁都重,裏面有大蝦好鮮味,兩個人食份量好充足.🐖| 菜豬肉沙律 |🐖呢個好有泰式感覺,生菜份量多,豬肉熱辣辣整好上,味道鹹度都好夠,份量多,足夠包菜食,生菜配豬肉碎好夾又好fresh·🥬| 炒椰菜苗 |🥬炒椰菜都好夠味,充滿蒜香味,椰菜苗好fresh好新鮮,炒得唔會過熟,又唔會太油膩·🦐| 泰式炒金邊粉(大蝦) |🦐賣相幾靚,用甜蛋絲網包住金邊粉,蛋絲嘅甜配埋金邊粉嘅鹹香,味道幾特別,面頭仲有兩隻大蝦,好惹味·🍋| 青檸梳打 |🍋酸酸甜甜幾fresh又解渴,青檸味好香.🥥| 珍多冰 |🥥椰汁味重·💚| 班蘭甜糕點 |💚熱熱地,煙煙韌韌,甜甜地,好適合做飯後甜點,每一舊都有唔同花紋,綠色幾靚下._.
._.
🥘| 冬蔭功海鮮湯 |🥘
🐖| 菜豬肉沙律 |🐖
🥬| 炒椰菜苗 |🥬
🦐| 泰式炒金邊粉(大蝦) |🦐
🍋| 青檸梳打 |🍋
酸酸甜甜幾fresh又解渴,青檸味好香
🥥| 珍多冰 |🥥
椰汁味重
💚| 班蘭甜糕點 |💚
._.
Type of Meal
Dinner
🇹🇭觀塘抵食泰菜,冬陰功湯超正宗有泰式風味😋🔻冬陰功湯 (小)💰98 🌟冬陰功湯好夠酸,超級開胃,口味好正宗,同我起泰國飲嘅差唔多🙈配料有3大隻海蝦、蟹味菇、洋蔥等,叫細size都可以四個人一人一碗,份量都幾多🤤🔻沙嗲串燒 (雞/豬) 💰15/1 (牛) 💰20/1 🌟沙嗲串燒需要嗌兩串起,每款肉串都烤得恰到好處,雞肉最彈牙,就算係牛肉都唔會韌,沙嗲醬花生味濃,好有滋味😍🔻冬陰功炒河 配雞絲 💰60 晚市套餐好抵食!呢個價錢仲包埋野飲🙈炒河酸酸辣辣,真係食到冬陰功味😋可以選擇蝦或者雞,配料仲有雞蛋、番茄仔、菇同洋蔥,好夠味☺️🔻菠蘿海鮮炒飯 💰65 菠蘿炒飯除左有菠蘿粒外,其他配料有大蝦、青口、魷魚、三色豆、提子乾等,混合腰果、肉鬆同魚籽一齊食,好香口,甜甜地鹹鹹地,幾得意😋🔻椰汁芒果糯米飯 💰58白糯米飯口感煙韌,芒果熟度啱啱好,好清甜,倒入濃厚嘅椰漿,做飯後甜品一流👍🏻🔻蝶豆花特飲 💰28蝶豆花特飲打卡幾靚,飲到陣蝶豆花味,有小小奇怪🧐整體偏甜🙈🔻洛神花特飲💰28清新微酸的洛神花味,都幾甜,食得多可以解膩😋
🇹🇭觀塘抵食泰菜,冬陰功湯超正宗有泰式風味😋

🔻冬陰功湯 (小)💰98 🌟

🔻沙嗲串燒 (雞/豬) 💰15/1 (牛) 💰20/1 🌟

🔻冬陰功炒河 配雞絲 💰60

🔻菠蘿海鮮炒飯 💰65

🔻椰汁芒果糯米飯 💰58

🔻蝶豆花特飲 💰28
蝶豆花特飲打卡幾靚,飲到陣蝶豆花味,有小小奇怪🧐整體偏甜🙈

🔻洛神花特飲💰28
清新微酸的洛神花味,都幾甜,食得多可以解膩😋
  • 冬陰功海鮮湯
季稻觀塘宜安街17號地舖味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:咖哩粉炒軟殼蟹 (2隻) $178,泰式明爐蒸魚 $168,大蝦炒金邊 $98,椰汁芒果糯米飯 $58,蒜蓉炒炒雜菜 $68,椰奶特飲 $23,珍多冰 $28咖哩粉炒軟殼蟹:結合了咖哩的香辣味道和軟殼蟹的鮮嫩口感,絕對是讓人驚喜的組合。軟殼蟹的外觀非常吸引人,金黃色外殼搭配咖哩粉的鮮豔色澤,用空心巨型方包盛載,咖哩醬與蟹粉滿瀉,讓人垂涎欲滴!😄😄😄泰式明爐蒸魚:新鮮的魚肉表面呈現出潔白澄澈的色澤,搭配各種顏色繽紛的香草和調味料,利用明爐蒸煮,原汁原味非常鮮美!👍👍👍大蝦炒金邊:以新鮮的大蝦為主要食材,搭配金邊粉,用網狀蛋絲包裹,外觀非常吸引人,亦非常考功夫。大蝦的肉質鮮嫩多汁,口感彈牙,而金邊麵條的口感則柔軟有咬口,兩者絕配!😍😍😍椰汁芒果糯米飯:結合了椰汁、芒果和糯米飯,帶來了豐富的口感和美妙的滋味。色彩鮮艷的芒果搭配著白色糯米飯,芒果香甜軟滑,糯米飯軟綿彈口,令人滿足!😋😋😋蒜蓉炒炒雜菜:炒雜菜的口感多樣豐富,軟滑與爽脆兼備。蒜蓉的香氣和味道能夠完美地融入雜菜中,增添了濃郁
季稻

觀塘宜安街17號地舖

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

蒜蓉炒炒雜菜:炒雜菜的口感多樣豐富,軟滑與爽脆兼備。蒜蓉的香氣和味道能夠完美地融入雜菜中,增添了濃郁的風味!❤️❤️❤️

椰奶特飲及珍多冰:以椰奶為基礎,口感濃郁滑順,令人感受到濃濃的綿密口感,椰奶的甜味和奶香味令人陶醉!👏🏻👏🏻👏🏻
2024-05-21 41 views
我哋首先叫咗一個粉絲大蝦煲,裡面嘅粉絲多得驚人,又彈牙又入味。底下仲有肉餅,增添咗口感同豐富度,兩個人食嘅份量正好,好飽足。然後我哋仲叫咗一個沙嗲串燒,有豬、牛、雞串燒隔離,每一串都烤得恰到好處。重要嘅係,佢哋配上嘅沙嗲醬開胃,增加咗串燒嘅風味。食咗咁多肉,當然要食返啲菜。所以我哋叫咗一個炒菜苗,有得揀唔同嘅炒法,我哋就叫咗個泰式炒,少少辣味帶來一啲刺激,令味道更加惹味。飲品方面,我哋叫咗個芒果沙冰,芒果味道濃郁,甜甜地,特別適合夏天飲用。同時我哋亦都叫咗一個菊花特飲,菊花味道啱啱好,甜味唔會太重,清爽解渴。

2024-05-20 28 views
1. 沙爹拼盤 $90有牛肉串、雞肉串,同埋豬肉串,串燒本身已經醃好左沙嗲汁,所以食落啲肉都好入味;牛肉串肥瘦適中,好腍,一啲都唔難咬;雞肉串每一粒雞肉都係好厚身,而且係用咗雞髀肉所以唔鞋,同埋食落唔乾;豬肉串豬肉帶少少肥,令到豬肉串多一個油香。🌟 評分: 8/102. 烤豬頸肉 $88豬頸肉烤到表面焦香,一食就停唔到口,肉質爽油質豐富,一咬落去油脂四溢,又醃得入味,而且都好大份,可以點泰式酸辣汁中和油膩感。🌟 評分: 8/103. 烤牛肉 $98燒牛肉係即叫即燒,燒得非常之嫩滑,又多汁,牛肉燒到大約7成熟到,每一件都好厚切,好香牛味。🌟 評分: 8.5/104. 泰式炒金邊粉 (雞/大蝦/豬頭肉) $60食就前當然要唧啲青檸汁先,帶少少酸加清香,而旦呢碟金邊粉份量好多,而且炒出嚟有光澤,但食落又唔會好油,炒到條條分明 !🌟 評分: 8/105. 椰汁芒果糯米飯 $58白糯米飯口感軟綿綿,帶點煙韌,倒入椰漿一起吃,濃濃的椰香味,芒果好清甜。🌟 評分: 7/106. 蒸班蘭千層糕 $48比平時出面既班蘭千層糕唔同,呢個係藍色,而且上枱嘅時候係熱,食落好香椰汁味,而且非常煙韌,不過唔夠班蘭

1. 沙爹拼盤 $90

2. 烤豬頸肉 $88

3. 烤牛肉 $98
🌟 評分: 8.5/10

4. 泰式炒金邊粉 (雞/大蝦/豬頭肉) $60

5. 椰汁芒果糯米飯 $58
🌟 評分: 7/10

6. 蒸班蘭千層糕 $48
比平時出面既班蘭千層糕唔同,呢個係藍色,而且上枱嘅時候係熱,食落好香椰汁味,而且非常煙韌,不過唔夠班蘭味。
🌟 評分: 6/10

7. 泰國椰青 $40
椰青好清甜,而且好夠凍。
🌟 評分: 7/10

8. 泰式奶茶(熱/冷) $18
🌟 評分: 6/10

🎖️整體評分🎖️
❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 9/10
💙 性價比: 8.5/10

📍 季稻 (觀塘)
觀塘宜安街17號地舖
2024-05-08 43 views
1.海南雞飯+湯 😇鹹到PK 每啖都似海水,嗰醬油仲要收埋係飯底,未食完都唔知你哋有提供醬☺️.2.肉碎煎蛋飯 😇無法形容,什麼也不是.⬆️D飯全部都又淋又爛3.芒果糯米飯 😇飯硬既,芒果黑既.4.凍泰奶 😇變晒未完全唔知飲緊乜嘢 一啖即刻嘔 5.凍檸茶 😇冇檸檬都算,是但滴啲檸汁入去.成餐飯唔知自己食緊乜☺️成肚火,價錢又唔係平.無心做就唔該澤左佢啦為害人間
2.肉碎煎蛋飯 😇無法形容,什麼也不是.
⬆️
D飯全部都又淋又爛

3.芒果糯米飯 😇飯硬既,芒果黑既.
4.凍泰奶 😇變晒未完全唔知飲緊乜嘢 一啖即刻嘔
5.凍檸茶 😇冇檸檬都算,是但滴啲檸汁入去.

成餐飯唔知自己食緊乜☺️成肚火,價錢又唔係平.
無心做就唔該澤左佢啦
為害人間