2023-12-14 467 views
城中不少餐廳都有供應西班牙菜,而其中一家既能營造用餐氛圍和保持食物水準的,位於荔枝角 D2 Place 既 Rustico 必定是我倆心目中其中一間好選擇,最近得悉其換上新廚,就找了一晚與友人前來一試平日晚上來到,差不多坐满用餐客人,真正有夜續紛的感覺,餐廳亦剛推出了 Chef Javier Tasting Menu,大家放工都不想再用腦,就選這個!頭盤先來 西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串 和 士多啤梨羅勒西班牙凍湯 SHOOT ,前者味道濃郁,富羊奶芝士獨有的酥香,好此道者必會享受其中,搭配白毛豬火腿,帶點鹹香,味道層次就更豐富,而火紅的凍湯賣相吸引,入口甜中帶酸,非常醒胃西班牙冬季傅統伊比利亞黑毛豬火腿湯配鷹咀豆、黑松露及馬鈴薯 頭盤後來一客暖湯,質感非常濃稠,帶甜香,每口都可以吃到薯仔粒或黑毛火腿,味道層次極豐富,很飽肚的一道,喝完小丸已經飽了一半接着是 吞拿魚他他配日本黃雞蛋脆多士,將切粒吞拿魚拌以日本雞蛋,味道芳香鮮美,搭配脆多士吃,大滿足,份量亦很慷慨,六塊脆多士都盛不了所有魚肉哩~主菜前是一道名為 SEA & MOUNTAIN 既菜式,分別有 香煎刺身級帶子,慢煮牛面

頭盤先來 西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串士多啤梨羅勒西班牙凍湯 SHOOT ,前者味道濃郁,富羊奶芝士獨有的酥香,好此道者必會享受其中,搭配白毛豬火腿,帶點鹹香,味道層次就更豐富,而火紅的凍湯賣相吸引,入口甜中帶酸,非常醒胃
西班牙冬季傅統伊比利亞黑毛豬火腿湯配鷹咀豆、黑松露及馬鈴薯
主菜前是一道名為 SEA & MOUNTAIN 既菜式,分別有 香煎刺身級帶子慢煮牛面頰血腸忌廉球 嚐味由淺人深,先吃帶子,味鮮甜而肉爽口,而牛面煩經慢煮後十分軟腍,若調味再加重一點會更誘人,最後是邪惡的血腸忌廉球,味道濃郁,將大家味覺享受帶到另一層次
主菜是四選一的,因我們一行四人,可以選其中兩款,澳洲深海小龍蝦及嫩香蒜西班牙飯 看似都是大家的首選,四隻小龍蝦賣相精緻,飯粒帶點濕潤之餘又有咬口,盡吸湯料的味道,大家都讚!
另外選了 炭燒伊比利亞黑毛豬夾心肉配燒烤青醬及油封馬鈴薯,薄片的黑毛豬肉軟腍,油脂豐潤之餘又帶香濃炭香,而油封馬鈴薯乃是邪惡之物,令人吃不停口,另外兩款則是鴨肝野菌及雞肉西班牙飯和炭燒7天乾熟成時令海魚,都挺吸引的,希望下次有機會試到
甜品環節,來個首尾呼應,大廚再次加入羊奶芝士,以曼徹格羊奶芝上泡沫配迷迭香雪糕,味道非常獨特,伴碟的朱古力香燈小吃可可味濃厚,也不要錯濄喔~

套餐為HK$1,188/ 兩位,以如此食物質素及餐廳營造的用餐氛園,也是値得一試的
1K
西班牙菜在香港一向甚受歡迎,尤其是細細碟、種類繁多的tapas,切合港人愛嚐鮮的性格,今次就來到在荔枝角D2 Place One的西班牙風味小館Rustico。裝潢走歐陸式懷舊風,在昏黃柔和燈光的映照下,給人一種寫意、放鬆的感覺。落地玻璃可以飽覽荔枝角街景,搭配紅磚牆,散發濃厚的復古風情,瀰漫著自在寫意醉人情調。店內設有乾式熟成凍櫃,提供自家製Dry-aged肉食美饌。最近餐廳新加盟遠道來自西班牙瓦倫西亞的總廚,特別推出Chef Javier Tasting Menu,共八道菜的嚐味菜單定價為$1188 (2位用)。Pintxos總廚Javier擅於融會貫通,尤其鍾情巴斯克料理,菜式兼容經典及創新,Pintxos即是巴斯克版本的tapas,最常見的做法是用木簽將不同的食材串在一起,最下面通常是麵包切片。西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串西班牙白毛豬火腿鹹度適中,香味輕柔,細緻有餘香,融合焦糖羊奶芝士,甜味伴隨奶香在口腔溢出。士多啤梨羅勒西班牙一口凍湯以士多啤梨入饌並非只有甜點,當製成充滿天然莓香的羅勒凍湯,利用其清新及酸甜味喚醒沉睡中的味蕾。西班牙冬季傳統伊比利亞黑毛豬火腿湯伊比利亞黑毛
朱古力香橙小吃
店內設有乾式熟成凍櫃,提供自家製Dry-aged肉食美饌。
Pintxos

西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串

Pintxos

曼徹格羊奶芝士泡沫配迷迭香雪糕
西班牙冬季傳統伊比利亞黑毛豬火腿湯

伊比利亞黑毛豬火腿是西班牙國寶級名物,以橡果作為糧食,帶有獨特榛果香。
西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串
表面舖滿香脆薯絲,湯頭熬得濃厚稠身,釋出火腿鹹鮮及肉味。
吞拿魚他他配日本雞蛋黃及脆多士
吞拿魚他他入口軟嫩而有彈性,魚鮮十足而又不會過腥。
西班牙冬季傳統伊比利亞黑毛豬火腿湯
刺破蛋黃後,滑嫩的熔岩蛋漿亦會漸漸流出,將蛋香與鮮味融為一體。
Soup
將吞拿魚他他塗上薄脆多士,一嫩一脆的質感呈現極端對比。
吞拿魚他他配日本雞蛋黃及脆多士
香煎刺身級帶子、慢煮牛面頰、血腸忌廉球

擺盤裝飾出簡約美感,血腸忌廉球肉味濃郁,配合小蘿蔔及紅菜頭蓉,中和了肉食的膩感。
Egg
刺身級帶子以伊比利亞黑毛豬火腿作點綴,煎香至表面帶焦香,肉身光滑細緻,味甜富彈性。
吞拿魚他他
牛面頰肉以低溫慢煮,不怕高溫破壞食材的蛋白質而影響口感,肉質被柔化並慢慢吸收湯汁,極之入味,味道醇厚,入口鬆軟卻仍帶有嚼勁。
澳洲深海小龍蝦及嫩香蒜西班牙飯 +$98

Paella堪稱是西班牙美食的代表菜色之一,顏色鮮豔令人食慾大開,鐵鍋上桌香氣撲鼻,挑起誘人食慾。
香煎帶子
小龍蝦體態雖比龍蝦嬌小,但肉質夠爽口彈牙,煮熟後讓海產的鮮汁滲至飯粒當中,將鮮味再昇華。
慢煮牛面頰
米飯粒粒分明,煮至軟硬適中,不會過份濕軟熟爛,淺身平底大圓鑊底下更有脆脆帶炭火焦香的Socarrat飯焦,不禁令人吃得津津有味,輕易將其「清盤」。
澳洲深海小龍蝦及嫩香蒜西班牙飯
曼徹格羊奶芝士泡沫配迷迭香雪糕及朱古力香橙小吃

在樸實的外表下,兩款甜品都吃得出是真材實料。
Seafood Paella
曼徹格羊奶芝士泡沫

曼徹格羊奶芝士口感柔滑綿密,奶香溫和順口,混和粒粒脆餅碰撞出多重層次。
甜品
朱古力香橙小吃
朱古力慕絲入口軟滑帶黏性,深醇濃郁的可可韻味略帶苦澀,純度夠高。
西班牙海鮮飯
2023-12-07
$710 (Dinner)
曼徹格羊奶芝士泡沫配迷迭香雪糕
澳洲深海小龍蝦及嫩香蒜西班牙飯
2023-12-11 347 views
幾年前到過西班牙令人 大開眼界,也喜歡上西班牙菜,今晚有時間就在這區吃一餐。前菜係西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串同士多啤梨羅勒西班牙凍湯SHOOT。凍湯幾特別飲得出有啤梨同火腿味。真正既湯係西班牙冬季傳統伊比利亞黑毛豬火腿湯配鷹咀豆、黑松露及馬鈴薯。湯汁好杰身,每啖都有超濃薯仔及黑毛豬味道。日式既吞拿魚他他跟日本雞蛋黃搽在多士上,呢樣雖不太西班牙,但濃味蛋黃、吞拿魚蓉跟脆既多士係絕配。煎刺身帶子、慢煮牛面頰、血腸忌廉球配伊比利亞黑毛豬火腿、小蘿葡及紅菜頭蓉。血腸忌廉球可能食唔慣口感一般,牛面頰好軟熟,刺身帶子也鮮甜。飽肚類係澳洲深海小龍蝦及西班牙飯,米飯真有西班牙飯既硬度同香味,飯中有蒜香也有龍蝦鮮味。主打肉的伊比利亞黑毛豬夾心肉跟青醬及油封馬鈴薯,炭燒黑毛豬係好食有炭香,也有濃郁黑毛豬油香,如感到太油也可點青醬可去油膩感,但自己就係想食到油香,所以青醬只係試左少少。甜品羊奶芝士泡沬配迷迭香雪糕跟舊朱古力香橙小吃,朱古力香橙岩自己因夠濃朱古力味。
2023-11-29
  • 深海小龍蝦及西班牙飯
2023-12-09 362 views
香港人愛吃西班牙菜, 這個新派西班牙set dinner 為大家帶來不一樣的味覺享受!餐廳空間不大,卻佈置精緻,令顧客感到舒適木簽小食是巴斯克地區的特色小食,這串白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士,味道匹配,咸香加濃郁,給味蕾新的體會;士多啤梨加羅勒,微酸的果香混入清新的羅勒,給口腔和腸胃一個信號,準備品嘗美食了!這款伊比亞黑毛豬火腿湯是冬天湯水,上層配上香脆的幼薯條,中層加入鷹嘴豆蓉,濃濃的暖湯為冬日注入熱能!吞拿魚鮮美, 這個無用置疑, 唯一𣎴足的是,脆多士較為「硬」帶子和牛面頰發揮正常,血腸忌廉球外型如朱古力,味道清淡,但當慢慢咀嚼時,味道越𡁻越濃主菜點了這款澳洲深海小龍𧎚西班牙飯,龍蝦鮮嫩,但蝦肉不多,大胃口的朋友可能略有不足!羊奶芝士泡沫配迷迭香雪糕, 味道剛好,互相補足;朱古力香橙小食賣相就普通了一些

餐廳空間不大,卻佈置精緻,令顧客感到舒適

2023-12-05 283 views
久遺了的西班牙菜,在食友相約下今晚再在Rustico相遇。今晚吃吃新任西班牙大廚的地中海及巴斯克新菜式。西班牙白毛豬火腿配焦糖羊奶芝士串及士多啤梨羅勒西班牙凍湯SHOOT一同送上。羊奶芝士入口香滑,而凍湯香帶羅勒及啤梨鮮甜。湯品係西班牙冬季傳統伊比利亞黑毛豬火腿湯配鷹咀豆、黑松露及馬鈴薯。馬鈴薯下得有夠多。混合後每啖湯品都有不錯黑松露及火腿鹹香。再來是吞拿魚他他、日本雞蛋黃、脆多士。在日本雞蛋黃包圍下,鮮味吞拿魚他他更嫩滑。香煎刺身級帶子、慢煮牛面頰、血腸忌廉球配伊比利亞黑毛豬火腿、小蘿葡及紅菜頭蓉上場。慢煮的牛面頰雖入口即化,但調味可重手一點,另半生熟帶子的中間軟嫩外層焦香。主菜選好澳洲深海小龍蝦及嫩香蒜西班牙飯。小龍蝦肉質鮮甜,跟濃味香口西班牙飯很夾。另一主菜係炭燒伊比利亞黑毛豬夾心肉配燒烤青醬及油封馬鈴薯。黑毛豬油香十足,但吸了油香的馬鈴薯其實也不賴。甜品是曼徹格羊奶芝士泡沬配迷迭香雪糕及Rioja紅酒醬及朱古力香橙小吃。迷迭香下得重手也真的重口味,羊奶芝士的味也差點給掩沒,不好迷迭香的人可能只好淺嚐。
久遺了的西班牙菜,在食友相約下今晚再在Rustico相遇。
今晚吃吃新任西班牙大廚的地中海及巴斯克新菜式。
馬鈴薯下得有夠多。混合後每啖湯品都有不錯黑松露及火腿鹹香。
2023-11-28
  • 伊比利亞黑毛豬火腿湯
  • 西班牙飯
優質服務👍🏻好味西班牙菜😋欣賞員工有禮食物方面整體良好(有少少咸)整體好好味有些忘了影相添,必會推介給朋友甜品也不錯...忘了影相推介食物-西班牙海鮮飯、大蝦多士、忌廉薯波..·
優質服務👍🏻

好味西班牙菜😋

欣賞員工有禮

食物方面整體良好(有少少咸)

整體好好味

有些忘了影相添,

必會推介給朋友

甜品也不錯...

忘了影相

推介食物-西班牙海鮮飯、大蝦多士、忌廉薯波..·

2023-10-25 494 views
都好耐冇食過西班牙菜🤩🤩今次去左Rustico,一入到去,環境都幾靚😍😍坐得好舒服😌都乾淨👍🏻👍🏻👍🏻之後叫左兩個餐,食物方面都十分高質,材料充足👍🏻👍🏻👍🏻又好味😋飯粒粒分明,又吾會太軟,又夠多海鮮,十分鮮甜推薦👍🏻👍🏻
都好耐冇食過西班牙菜🤩🤩
飯粒粒分明,又吾會太軟,又夠多海鮮,十分鮮甜
推薦👍🏻👍🏻
2023-09-24 640 views
今晚突然間想食西班牙菜,而且又去開D2行下,便記得這間餐廳啦。這餐廳的裝修都十分別緻,橙黃的燈光,天花有綠色的假機葉。但最吸引我眼球是牆上的磚(鳥🦜,葉),很是喜歡!另一邊牆都有一個「彩碟」,都好靚!講番晚餐,我和友人點了一客「初榨橄欖油辣椒油浸大蝦配多士」,還有「鷹嘴豆牛肚」,「西班牙乳豬配焗薯」。我想講個油浸大蝦🍤,好食😋!個蒜蓉辣油,很好!如果再辣少少會更加好!蝦好新鮮,蝦頭的蝦膏都好好食!不錯!不過,個牛肚,我個人覺得平時去粥粉麵店的牛肚較好食😋。可能不同食法,我最後都用了呢間牛肚,沾蝦的辣椒油一齊食個牛肚,覺得更好食!話雖如此,其實個鷹嘴豆嘅汁醬,都煮得好好食。不過我就覺得如果個鷹嘴豆,可以再淋啲就會更加好啦!最後上台是「西班牙乳豬」, 皮都是脆脆的,肉好鮮嫩,一切開就散,好滑,都是好食😋!(不過,我個人都比較喜歡傳統酒樓嘅乳豬,哈哈😆)乳豬都係比較油膩,所以我個人建議如果能夠喺呢碟菜裏便加少少酸菜,令到食蝦可以平衡一下一個油膩感,效果會更加好!不過總括嚟講,是日晚餐都是10分滿意的,好食!☺️

另一邊牆都有一個「彩碟」,都好靚!

我想講個油浸大蝦🍤,好食😋!
不錯!

不過總括嚟講,是日晚餐都是10分滿意的,好食!☺️
Nestled in D2 Place, Lai Chi Kok, Rustico is a Spanish restaurant that offers a delightful dining experience. The restaurant boasts a pleasant ambiance, making it a great place to unwind and indulge in exquisite cuisine.To start off our meal, we ordered the beef carpaccio with arugula and the Mediterranean baby octopus stew. The beef carpaccio was beautifully presented, and the combination of tender beef slices and peppery arugula created a harmonious flavor profile. The Mediterranean baby octop

To start off our meal, we ordered the beef carpaccio with arugula and the Mediterranean baby octopus stew. The beef carpaccio was beautifully presented, and the combination of tender beef slices and peppery arugula created a harmonious flavor profile. The Mediterranean baby octopus stew was equally enticing, with the tender octopus immersed in a rich and flavorful sauce.

For the main course, we savored the roasted suckling pig and squid ink spaghetti. The roasted suckling pig boasted a crispy skin and tender, succulent meat. Each bite was a divine combination of textures and flavors. The squid ink spaghetti was cooked to perfection, providing a delightful chewiness and a unique savory taste.

To round off the meal, we indulged in the airy and decadent chocolate mousse for dessert. It was a perfect ending to a fantastic dining experience.

The overall ambiance of Rustico is inviting, and the menu is known to change periodically, ensuring that patrons can always expect something new and exciting. Whether you're a fan of Spanish cuisine or looking to explore new flavors, Rustico is a must-visit restaurant in D2 Place, Lai Chi Kok.
2023-07-29 1108 views
今次星期六下晝book 咗2pm 一共三人,每人叫咗個lunch set。因為3PM要還枱, 餐廳俾我哋2:20PM last order. 我哋叫咗炸忌廉球x2,蕃茄,八爪魚,乳豬同埋西班牙飯,上菜時間都好快,食物質素一般,份量唔多(tapas size),lunch set 人均$210,不過食到中後段2:45pm; 餐廳服務員就不斷過嚟收未食完嘅碟,隔2-3分鐘有同事要嚟收碟,其實碟上面好明顯有半份西班牙飯未食完,都想一手攞走,要喝停佢哋先唔攞走啲碟。可能我哋都係響香港島食開西班牙菜,估唔到今次第一次嚟到荔枝角就中伏。最差係甜品,佢放喺好熱嘅西班牙飯隔離唔夠1分鐘就溶晒。就唔明點解溶咗嘅甜品,食完佢唔攞走,但係熱食佢就未食完就攞走,由2:50pm 不斷俾人超過六次話佢哋要三點收工,過嚟問你食完未,收唔收得碟,其實真係有食物響度,連續問咗三次,細心留意,我哋唔敢講嘢,淨係好快咁擺嘢落口。短髮嘅女服務員,見到我哋3:08PM 都企起身想走唔阻住佢地收工,竟然仲響呢個時候同我哋講,仲食唔食呀?我哋都企起身啦,都唔俾我哋行出去先收碟,要等佢收埋啲碟先(枱與枱之間好窄),我哋先可以離開張枱。好似同啲小朋友鬥氣咁。我哋唔敢介紹朋友過嚟,覺得呢一間性價比非常低。
2023-07-29
$210 (Lunch)
之前食過晚餐覺得ok, 於是今次又來試下lunch, 來到發現原來只有lunch set無Main Menu, 都唔緊要,因為本先諗住叫幾份餐再加Main menu。咁諗住女仔多睇下係咪需要叫足咁多人頭餐,因為驚食唔晒。問問係咪需叫足咁多個人頭既Set, 有位服務態度都ok既員工答唔需要,點知可能佢新來唔熟答錯,其實都唔緊要,講返我地可以叫返足既,但回頭果位長髮女士返來以非常高姿態似訓話我地咁要叫足咁多人頭嫁喎!其實我叫唔係問題,重點係你令我覺得好唔舒服,好似我乞你咁,我就係驚唔得所以有問,咁你話要咪算,使唔使咁串?!之後叫餐飲果個又係極品,我都未講完已經想走兩三次,而且覆Order唔啱,我話返佢知,都未講完又想走左去,又要叫停佢仲要態度極不耐煩加審問咁既態度回應返我,真係成個用餐經驗食到背脊骨落! 就算幾好食都唔會有下次! 況且重點係唔覺得佢真係咁好食, 會西班牙飯好似無味咁, 個甜品覺得好求其, 係個意粉幾香黑松露味,同個乳豬都烤得算脆,但就咸左d, 總之整體來講唔使錢都唔使旨意下次再來,呢個價錢真係大把餐廳好過佢,再配合d客好似欠左佢地d員工咁既世界級態度,真係唔使客氣啦最後食唔

最後食唔晒我地都打包左兩份餐走,根本真係食唔晒,而開頭仲要俾個長髮女士(疑似經理)咁話我地,「全部一人份量嫁咋喎,要叫足咁多嫁喎!」其實你只要同我講「唔好意思呀 最低消費係一人一個餐」我覺得完全無問題,明白既,但講到咁難聽加埋d態度,真係下次唔會想再來,不過見佢對其他檯都係咁差,好似人人來食飯都要聽佢教咁,都覺得自己並不孤單既…

而且唔知係水準差左定午市就係咁既質素,佢不論服務態度定食物質素都比上次晚市來時感覺差極多,總之都係果句,絕對唔會再幫襯,亦唔會推介朋友來

2023-07-22 261 views
餐廳外面裝修好有歐洲感覺,充滿異國風情,裡面環境具有情調,去品嚐一下美食,感覺投入於歐洲一樣🟠生牛肉薄片伴芝麻菜配帕馬臣芝士生牛肉超薄,可以透到碟嘅圖案,生牛肉好新鮮,配埋芝麻菜、松子仁、油浸車厘茄、芝士,提升左成道菜式既味道🟠傳統西班牙海鮮飯一大個鐵盆熱辣辣海鮮飯上枱,飯完全吸收哂海鮮精華,海鮮非常新鮮彈牙,真係好入味🟠芝士蛋糕配忌廉焦糖汁香濃軟滑芝士,加上軟綿綿忌廉,極邪惡📍Rustico

🟠生牛肉薄片伴芝麻菜配帕馬臣芝士

🟠傳統西班牙海鮮飯

🟠芝士蛋糕配忌廉焦糖汁
香濃軟滑芝士,加上軟綿綿忌廉,極邪惡

📍Rustico

但環境太嘈,估計係建築裝修唔太完善,啲聲不停反彈變得更加嘈,服務差,經過人頭頂上菜。要注意一開始問你still or sparkling,兩樣都要收費,但冇說明,要主動同佢講普通免費水。除此以外,食物質素係好嘅。
2023-07-16 300 views
已經係我第四次回訪😄開業多年的西班牙餐廳🇪🇸地點方便👍🏼環境以紅磗及木系為主🤎有種歐陸溫馨的感覺今次食左二人海鮮套餐▫️前菜▫️🔸香蒜檸檬凉拌小八爪魚🐙小八爪魚口感彈牙,配上香蒜檸檬汁更開胃🔸特色西班牙酸汁凍青口青口厚肉多汁,吾會軟爛▫️小食▫️🔸炭燒新鮮生蠔配香蒜及紅椒粉🦪惹味之選🔥蠔肉都厚身有口感🔸手切墨魚闊條麵(墨魚條🦑)有驚喜⭐️係用墨魚切成條裝扮麵😆所以成碟都好彈牙爽口👍🏼配上順滑忌廉汁及牛肝菌同西班牙白毛豬火腿令口感更多層次▫️湯▫️🔸RUSTICO 招牌西班牙海鮮魚湯魚湯好鮮甜,有好大粒蜆同一件魚肉▫️主食(四選一)▫️🔸傳統馬鈴薯燴新鮮波士頓龍蝦(+HK$188)一大隻彈牙厚肉嘅龍蝦🦞伴馬鈴薯及雜菜[我見格離枱叫左炭燒7天乾熟成地中海時合海魚都好正,條魚好大隻好多肉] ▫️甜品▫️🔹特色地中海海水雪糕配杏仁泡沫好有特色有3️⃣層口感,面頭係海鹽然後有層好似奶蓋嘅杏仁泡沫,然後就係鹽味雪糕

今次食左二人海鮮套餐
▫️前菜▫️
🔸香蒜檸檬凉拌小八爪魚🐙
小八爪魚口感彈牙,配上香蒜檸檬汁更開胃

🔸特色西班牙酸汁凍青口
青口厚肉多汁,吾會軟爛

▫️小食▫️
🔸炭燒新鮮生蠔配香蒜及紅椒粉🦪
惹味之選🔥蠔肉都厚身有口感

🔸手切墨魚闊條麵(墨魚條🦑)

▫️湯▫️
🔸RUSTICO 招牌西班牙海鮮魚湯
魚湯好鮮甜,有好大粒蜆同一件魚肉

▫️主食(四選一)▫️
🔸傳統馬鈴薯燴新鮮波士頓龍蝦(+HK$188)
一大隻彈牙厚肉嘅龍蝦🦞伴馬鈴薯及雜菜

▫️甜品▫️
🔹特色地中海海水雪糕配杏仁泡沫

[二人海鮮套餐 HK$1188 +10%]
2023-07-02 4112 views
今日同幾個朋友帶大家嚟到荔枝角呢間西班牙餐廳🥰Tapas 🌮香蒜🧄 番芫茜及樽檬涼拌小八爪魚🐙原隻小八爪魚🐙 好有咬口👍🏻 搭配香蒜、番芫茜同樽檬汁🍋 味道酸酸地,做開胃菜啱晒❤️特色西班牙酸汁凍青口青口質地好軟熟👍🏻 搭配特製酸汁,味道清新🌿 味道鮮甜❤️Middle course 🍽炭燒新鮮生蠔配香蒜及紅椒粉🦪炭燒過嘅新鮮生蠔🦪 質地比較爽身🥰 配埋香蒜同紅椒粉🌶 更加惹味❤️手切墨魚闊條麵伴牛肝菌及西班牙白毛豬火腿忌廉汁🦑到我非常推介嘅墨魚闊條麵啦😎 本身以為係闊條麵裏面加咗搞爛咗嘅墨魚肉去整😆 但原來每一條闊條麵都係用墨魚切條已成❤️ 食落嗰下好驚喜😍 啖啖都食緊爽口彈牙嘅墨魚肉👍🏻 搭配牛肝菌同西班牙白毛豬火腿嘅鹹香🐷 好鍾意呢個菜式😋Soup 🥣RUSTICO 招牌西班牙海鮮魚湯🐟飲到鮮魚嘅鮮甜味道☺️MAIN COURSE 🍛炭燒7天乾熟成地中海時令海魚🐟用左7日熟成方法去處理地中海時令沙巴魚🐟肉質結實鮮甜☺️慢煮鮑魚配西班牙燉飯🍚慢煮鮑魚口感彈牙🥰 西班牙燉飯比較濕潤☺️Dessert 🍨特色地中海海水雪糕配杏仁泡沫🍨地中海海水雪糕味道好特別🥰 帶少少鹹味☺️搭配杏仁泡沫,甜而不膩☺️

今日同幾個朋友帶大家嚟到荔枝角呢間西班牙餐廳🥰

Tapas 🌮
香蒜🧄 番芫茜及樽檬涼拌小八爪魚🐙

特色西班牙酸汁凍青口
青口質地好軟熟👍🏻 搭配特製酸汁,味道清新🌿 味道鮮甜❤️

Middle course 🍽
炭燒新鮮生蠔配香蒜及紅椒粉🦪