2022-09-04 121 views
返工咁辛苦,真係寧願訓多一陣 晏少少起身,都唔想早起整早餐。聖安娜咁多分店 ,方便買到早餐。日式蛋白蛋糕:佢寫選用日本海藻糖,感覺上都放心好多,同埋無咁甜。是棉密鬆軟的,但是有少少乾、有點油。

日式蛋白蛋糕:
佢寫選用日本海藻糖,感覺上都放心好多,同埋無咁甜。

是棉密鬆軟的,但是有少少乾、有點油。

2022-09-02
Breakfast
2019-09-07 392 views
本身我覺得流心奶黃月,都係一啲噱頭。我本身對聖安娜嘅月餅冇咩期望,其實唔使聖安娜,其他牌子嘅月餅我都係麻麻哋,但係幫我切開咗聖安娜嘅流心奶黃月之後,完全改玩。因為聖安娜嘅流心奶黃月餅入邊係真係有人立心而且拉環咗間樓粟米口感非常之融洽,雖然我媽咪嗰度都係甜左少少但係硬係覺得能夠接受嘅!你可以見到切開後,奶黃係流出來的月餅一共四個,盒內有兩層,而家唔係鐵盒包裝,只是紙盒,如果鐵盒,我會保留用,紙盒無特別用途

你可以見到切開後,奶黃係流出來的

流心奶香月位

流心奶香月位
2019-05-01 84 views
嘩!好耐冇去到聖安娜買包啦!結果我選中左芝士蛋糕!覺得並沒有選擇錯誤,原因就係芝士蛋糕非常好味,芝士味濃郁,而且唔會覺得有特別有蘇味,食落去都唔會覺得劉瀏口,唔需要飲茶!非常之好食!多多都唔會覺得厭。除咗芝士蛋糕之外,我哋仲選擇咗買包,聖安娜排包相俾某集團嘅排包非常之厚身,我媽咪就覺得因為佢嘅蛋味,即係雞蛋用了非常之足夠。所以呢麵包比較紮實,所以食落去嘅時候,唔會覺得只係得一陣風。所以我哋一家係聖安娜排包嘅長期客戶。
2019-04-21
$20 (Tea)
  • 排包
2018-09-28 167 views
今朝買早餐見到有呢個粟米薯蓉包仲要會員仲有9折買1個食下啦~返到公司就食啦…食落,薯蓉都唔算少,以連鎖麵包店黎講,都可以接受,裡面仲有d蔬菜咁如果叮熱黎食會好d
今朝買早餐
見到有呢個粟米薯蓉包
仲要會員仲有9折
買1個食下啦~
返到公司就食啦…
如果叮熱黎食會好d
2017-03-05 309 views
家人生日訂左個抹茶蛋糕甜度適中 因為唔太鐘意食甜野同蛋糕既家人都話okay 食多幾舊呢款蛋糕分左好多層 除左最面戈層脆皮好易甩之外 入面個心好好食平時對聖安娜唔係太有信心 但今次都幾驚喜下
家人生日訂左個抹茶蛋糕

平時對聖安娜唔係太有信心 但今次都幾驚喜下
2015-12-29 401 views
噚日喺我表弟十歲生日,身為表哥嘅我當然要同佢慶祝一下。我知表弟好鍾意史樂比,所以我專登去聖安娜買左個史樂比蛋糕造型嘅蛋糕俾佢,蛋糕係藍莓味道,好鬆軟,裡面有D雜果,上面仲有表弟鍾意嘅新鮮士多啤利,非常鮮甜;仲有芒果亦好新鮮,芒味濃,配以史樂比造型嘅糖膠,又睇得又食得,讚
噚日喺我表弟十歲生日,身為表哥嘅我當然要同佢慶祝一下
,配以史樂比造型嘅糖膠,又睇得又食得,讚
2015-12-28
2015-04-16 262 views
多次看到也想嚐試,要用數十元買個小蛋糕,有時候也覺得有點不捨得。碰巧有優惠券,便買了一個。不嗜芒果,但此餅名叫凍芒卷,有點退意,但其實內裏只有一條幼小的鮮芒果條,其他的是忌廉和綠茶啫喱條,而忌廉是我愛吃的,綠茶更是好味有益。外觀有點日式風格,切片吃下,整體感覺鬆軟。綠色外面蛋糕層有淡淡的綠茶味,包著不甜膩而幼滑的忌廉和爽口啫喱和芒果,配搭清新,令人開懷滿足,是設計獨特、用料有質素的高水準之作。
綠茶凍芒卷
2015-03-10
TakeAway
$43 (Other)
Dining Offer
Coupon
2014-10-07 186 views
家庭裝芝士包的芝士份量比預期多,芝士味不錯,比x心好吃。至於雞批,由於買後隔了約八小時才吃,心想必是不好吃,但出乎意料之外,雞批的批皮沒有淋的感覺及有牛油味,批皮不厚也不算薄,整體鹹味及饀料份量適中,味道不錯。迷你奶黃月餅雖然外皮顯得頗油潤,但不夠鬆化,奶黃饀外觀不油、比較乾及密度偏高,口感有點實,整體味道富有蛋味,但不夠奶味,叮熱後蛋味更出和較鬆化。
家庭裝芝士包的芝士份量比預期多,芝士味不錯,比x心好吃。

2014-08-23
Dinner
2012-08-25 95 views
師奶仔出動, 最近剪左頭條日報 D coupon, 黎緊會常去聖安娜買面包, 今日就過左大角咀買明日早餐1. 開心小熊~ 面包做出可愛造型 , 相信唔係難事, 今次聖安娜推出左動物園系列先試下試個咸包, 開心小熊, 就只係一個圓包加兩粒耳仔, 包面o既眼睛同咀巴明顯就係朱古力醬, 中間淡黃色部份係奶油同裏面個薯蓉餡坦然有 d 格格不入, 好在個包有d 中空, 可以只咬上層撇開薯蓉粟米火腿薯蓉味道中規中矩 , 反正就係毫無薯味o既開粉薯蓉 , 份量唔多, 咬開包心中間部份係一半空氣一半薯蓉 , 好在面包本身有少少咸味整體o既賣相, 味道都係一般, 用左 coupon 都要 $ 6.2 , 唔係幾抵食 ~## coupon 到期日係 30/9 , 佢指定係要買面包 , 無得買我最鍾意o既西餅再試多一兩次面包吧 , 可能面包再不能另我比笑臉, 就放棄 coupon 了
師奶仔出動, 最近剪左頭條日報 D coupon,
黎緊會常去聖安娜買面包, 今日就過左大角咀買明日早餐
1. 開心小熊
先試下試個咸包, 開心小熊, 就只係一個圓包加兩粒耳仔,
包面o既眼睛同咀巴明顯就係朱古力醬, 中間淡黃色部份係奶油
2012-08-24
TakeAway
$6.2 (Breakfast)
2012-08-04 60 views
早陣子dadi 生日, 與爸爸和家人吃過生日飯後, 回家免不了有切餅儀式.比利時75°朱古力香蕉媽媽說,這個蛋糕很'紅',因為係陳豪賣廣告.蛋糕主打用上了75%濃度的朱古力. 吃下去的確比普通的黑森林來得更濃更香.打得幼滑的chocolate cream ,加上朱古力脆脆和香蕉夾層的海綿蛋糕, 令我對聖安娜這間餅店改觀.想不到聖安娜也能做出如此有水準的蛋糕!
比利時75°朱古力香蕉
媽媽說,這個蛋糕很'紅',因為係陳豪賣廣告.

想不到聖安娜也能做出如此有水準的蛋糕!
Other
  • 比利時75°朱古力香蕉
2012-06-29 96 views
以前住大角咀 , 最鍾意買 $ 10 / 3 件西餅做下午茶 ,1st 係朱古力香蕉卷 , 兩者味道都好重, 夾埋一齊簡直絕配唔會太甜 , 又香又軟綿 , 如果有成條買就好喇 xd2nd 係拿破崙 , 中間層蛋白略為甜左d , 但成件食就合味道酥皮多數都鬆脆o既 , 仲好多果仁好香口添3rd 係黃梅果醬 , 由細食到大 , 酸酸地好開胃 , 最鍾意d椰絲尋日咁 arm 過黎千色店買野 , 見到聖安娜瑞士卷特價 $12抵買 !! 連鎖集團式o既餅店又點止賣 $ 12 ?從來買野食係一分錢一分貨o既 , 最平 $ 8 一條六件瑞士卷都食過但品質必定係相輔相成 , $12 食到聖安娜蛋味香濃 , 忌廉滑溜蛋糕甜度適中而且咬落柔軟 , 一氣食三件 , 正是一頓美味o既早餐 !! ## 聖安娜o既西餅同蛋撻係我o既至愛,相反面包我好少食聖安娜佢地 d 蛋撻係陀圓型o既牛油皮 , 唔使新鮮出爐都好味o家 , 除左甜左少少之外 xp
唔會太甜 , 又香又軟綿 , 如果有成條買就好喇 xd
酥皮多數都鬆脆o既 , 仲好多果仁好香口添

抵買 !! 連鎖集團式o既餅店又點止賣 $ 12 ?

2012-06-28
2008-08-29 46 views
由而家到九月中,一條瑞士卷只係$10,趁經過,梗係買番條!估唔到雖然平左,但係依然好味喎!蛋糕夠軟,亦有蛋香,忌廉唔會過多,即使係我呢d唔喜歡忌廉既人,都可以接受到,唔使刮走先食。瑞士卷個名堂係雲石瑞士卷,因為面頭有霊石紋,但係原來係唔影響味道,d紋唔會有朱古力味式者其他味,不過令個賣相加分囉!我覺得$10一條值食呀!
由而家到九月中,一條瑞士卷只係$10,趁經過,梗係買番條!
我覺得$10一條值食呀!
2008-03-09 76 views
買了三件西餅,一件朱古力($5)(得個面好食),一件果占($5)(又係得個面好食),一件咖啡林明頓($4)(完全唔好食),聖安娜西餅真的每況愈下嗎?