2013-08-06
之前同一班朋友都食過哩間餐廳,飽到嘔都唔洗$50/人,所以特登帶爸爸黎食!好彩我地早去到,所以唔洗等位,過多半個鐘門口已經堆滿等位既人喇!「煙三文魚沙律」:有3大塊煙三文魚,唔會太咸;墊底既生菜同車厘茄都算新鮮,撈埋少少沙律汁食,酸酸地好開胃啊!「芝士煙肉焗薯皮」:呢個就一般啦,D薯皮焗得太乾了,搞到好硬,就算有D白汁喺面都係好乾!煙肉係細細片咁上,如果係煙肉碎會更加好。「芝士唔知咩pizza」:哩個幾好味,雖然係厚批,係焗得幾脆身;面頭有勁多芝士,係略嫌無咩醬汁,有少少乾。「焗肉醬飯」:哩個真係好正!!佢除左有肉醬之外,仲加左D白汁圍邊去焗,所以個飯有D似鴛鴦焗飯,紅、白兩隻汁都試齊。肉醬D肉碎唔會打到爛哂,仲有一粒粒既口感;白汁就無咩配料,勝在夠creamy,兩隻汁撈飯都好好食!「周打忌廉湯」:$9碗,勁平!雖然得幾啖仔,但每啖都有薯仔、魚肉等,亦唔會煮得太稀;不過個湯只係微暖,唔似係煲滾再上碟。「雞翼」:有原味同辣味比你揀,我地要左辣味,不過唔夠辣,好彩每隻都幾飽滿。"Cheesecake":$16件,就叫件試吓啦!開頭以為會好淡,但食落又幾濃芝士味(當然無newyork che
好彩我地早去到,所以唔洗等位,過多半個鐘門口已經堆滿等位既人喇! 「煙三文魚沙律」:有3大塊煙三文魚,唔會太咸;墊底既生菜同車厘茄都算新鮮,撈埋少少沙律汁食,酸酸地好開胃啊! 「芝士煙肉焗薯皮」:呢個就一般啦,D薯皮焗得太乾了,搞到好硬,就算有D白汁喺面都係好乾!煙肉係細細片咁上,如果係煙肉碎會更加好。 「芝士唔知咩pizza」:哩個幾好味,雖然係厚批,係焗得幾脆身;面頭有勁多芝士,係略嫌無咩醬汁,有少少乾。 「焗肉醬飯」:哩個真係好正!!佢除左有肉醬之外,仲加左D白汁圍邊去焗,所以個飯有D似鴛鴦焗飯,紅、白兩隻汁都試齊。肉醬D肉碎唔會打到爛哂,仲有一粒粒既口感;白汁就無咩配料,勝在夠creamy,兩隻汁撈飯都好好食! 「周打忌廉湯」:$9碗,勁平!雖然得幾啖仔,但每啖都有薯仔、魚肉等,亦唔會煮得太稀;不過個湯只係微暖,唔似係煲滾再上碟。 「雞翼」:有原味同辣味比你揀,我地要左辣味,不過唔夠辣,好彩每隻都幾飽滿。 "Cheesecake":$16件,就叫件試吓啦!開頭以為會好淡,但食落又幾濃芝士味(當然無newyork cheesecake咁濃啦);佢係上層cream cheese下層海綿蛋糕,有D似元氣隻cheesecake,不過再平D。
食到飽一飽,埋單都係$160,哩個價分分鐘出去食個risotto都唔止啦
Other Info. :
可以每人加$12享用埋個drink bar,有汽水、咖啡奶茶、華田朱力等;如果齋飲水直頭唔洗錢,自己行去斟就OK架喇!