2025-03-24
鍾意飲sake 嘅朋友仔有福了,平時我真係少飲,估唔到sake嘅玩法都千變萬化,如果係sake控嘅話就一定要睇落去啦😝環境:8/10麻雀雖小,五臟俱全,有得買酒(走),有得試飲,仲有個Area俾大家坐低邊飲邊傾偈👍🏿食物:7.5/10沙嗲雞肉串,日式照燒雞肉串,冬蔭雞肉串 $33/pc雖然店家唔係方打食物,但串燒水準都相當唔錯,肉質嫩滑,而不同味道嘅雞串都帶出都自己嘅特色,個人就最鍾意日式照燒味,相當惹味👍🏿酥炸魷魚軟骨 $88魷魚軟骨炸得乾身,相當有口感,個人覺得炸物係飲酒嘅必備小食🫰Testing set : 大嶺三粒米限定 $108有三杯味道同淡至濃嘅比大家順序飲,味道帶有蘋果🍎清香,呢個組合係比新手入門,就算唔太認識清酒嘅朋友都會鐘意❤️House Sake :楯野川 無我 $78店家會為清酒分類,分甜、中、辛不同方向,依一杯係中間,味道相對比較清爽帶餘韻,酒勁不是太強,個人覺得幾適合男仔飲🤩💰性價比:8/10 人均$200左右,可能我細食,呢個份量我都覺得飽飽地,重點係點解真心想推廣清酒文化,佢哋會好耐心解答大家有關清酒嘅問題,今次真係又學到嘢😝
環境:8/10
食物:7.5/10