2024-07-20
本來去同層嘅另一間印度素食餐廳,但眼見太多人,又係時候轉念😆個腦即刻靈光一閃,覺得呢度多人,自另一邊有我嘅位置,於是行2步已經見到SVR嘅大型牆身廣告兼指示,心態諗住望下都好,透過半身嘅玻璃,見到餐廳內有大量印度人及家庭用餐,應該都好正宗,睇埋個menu, 有中文(仲要係正確翻譯),就坐底用餐囉(1 person please) 所有員工都係印度人,大家都係用英文或印度用語溝通囉多數1條友就會常叫Thali, 就係一個大盤入面有飯,naan, 同一個烤或者炸嘅嘢,配好多碟不同口味咖喱+甜西米(?)+乳酪,好好食架加埋一杯hot masala tea就perfect食到半中途,對面嚟咗一位印度男士,仲同佢傾咗成個lunch到餐廳放break, 都係一個好另類特別不同國籍人士嘅交流方式,雖然我英文好[士]今次用餐體驗99分,係個杯hot masala tea叫咗3次先嚟,或者佢哋習慣用餐後先上最特別嘅係,我第一次見到Masala Tea好似Cappuccino咁,上面有好多泡,呢個位又加分了,有101分大家點餐後,可以用1分鐘時間睇下佢餐牌嘅第一頁,有講餐廳嘅故事,都幾touching E
大家點餐後,可以用1分鐘時間睇下佢餐牌嘅第一頁,有講餐廳嘅故事,都幾touching Enjoy