2021-07-02 373 views
沙嗲王最出名的白咖哩,Lunch Set好抵食,食過返尋味。仲有好多款式的小食。滑LuLu蛋蒲燒鰻魚飯💰約79🔸蛋非常香滑,份量多🔸鰻魚肉質Q彈緊緻、肥美🔸鰻魚味濃白咖哩香茅豬扒烏冬💰約59🔸豬扒外脆內嫩,肉汁豐富🔸烏冬彈牙爽口🔸白咖哩香濃充滿椰香,令到烏冬好入味牛油雞翼套餐加配💰15/2隻🔸炸粉很薄,非常鬆脆🔸雞翼非常入味,肉質嫩滑多汁🔸上菜時熱辣辣‼️用手機掃 qr code order食物🙂餐廳座位闊落,坐得舒服🙂上菜速度快🙂份量十足🙂員工服務質素不錯

滑LuLu蛋蒲燒鰻魚飯💰約79
🔸蛋非常香滑,份量多
🔸鰻魚肉質Q彈緊緻、肥美
🔸鰻魚味濃

滑LuLu蛋蒲燒鰻魚飯

白咖哩香茅豬扒烏冬💰約59
🔸豬扒外脆內嫩,肉汁豐富
🔸烏冬彈牙爽口
🔸白咖哩香濃充滿椰香,令到烏冬好入味

牛油雞翼套餐加配💰15/2隻
🔸炸粉很薄,非常鬆脆
🔸雞翼非常入味,肉質嫩滑多汁
🔸上菜時熱辣辣

‼️用手機掃 qr code order食物

🙂餐廳座位闊落,坐得舒服
🙂上菜速度快
🙂份量十足
🙂員工服務質素不錯
2021-04-14
滑LuLu蛋蒲燒鰻魚飯
2021-06-13 257 views
餐廳非常之大,但係要行兩層樓梯上去,好多枱,唔需要點等位,餐廳自助落餐。新出沙嗲王終於有沙嗲食,叫咗沙嗲more牛肉粉絲,午市同下午茶時段會包嘢飲,同埋可以加錢要小食。牛肉粉絲有少少BB辣,沙嗲醬加上炒香芝麻做湯底,非常濃郁,粉絲吸入沙嗲味,香口。牛肉大塊份量多,冧身唔韌,牛味唔算好重,被沙嗲味蓋過。蒜蓉牛油雞翼,炸粉厚度適中,外脆內軟,好Juice,有雞油味,套餐加$15會有兩隻。飲品選擇多,份量多。
飲品選擇多,份量多。
蒜蓉炸雞翼
沙嗲more牛肉粉絲
蒜蓉炸雞翼
沙嗲more牛肉粉絲
Lunch set同tea set一直都勁抵食!今次轉左用app落單,仲有得減$2之後down app居然仲可以用優惠卷$5,app仲有得做食後評價拎$25優惠卷之後仲有優惠架換越南春卷😆勁多優惠呀!-蟹粉豆腐鍋配飯🦀$68-⭕️必點必點必點⭕️熱辣辣既黑色熱鍋滾住咁上,入面有鹹蛋黃、蟹肉同豆腐!就可以整到呢個超級送飯既豆腐鍋,鹹香既蛋黃好惹味!豆腐都依舊做到超嫩滑,蟹肉數量都頗多🦀一碗飯係絕對唔夠😆沙爹肩胛肥牛粉絲🐂$59-沙爹充滿花生醬香味🥜粉絲已經索哂汁好入味!牛就中規中矩👍🏻洋蔥絲🧅、豆芽、蔥花同花生粒🥜mix埋個湯底好正👍🏻蒜蓉牛油雞翼🧈(加$15兩隻)-⭕️必點必點必點⭕️超級鬆脆香口,炸到熱辣辣🔥入面都好入味,邪惡既牛油🧈香每一啖都食到,外皮做到脆而不膩好出色👍🏻黃金鹹蛋黃雞翼🐔($33兩隻)-試新野!果然水準超班!充滿鹹蛋香!不過對比下就蒜蓉牛油雞翼抵食好多👍🏻呢個外皮沾滿鹹蛋黃,入面味道同蒜蓉牛油雞翼差不多🐔凍荔枝紅茶🍵(加$2)-叫左少冰無哂冰🧊大家都係唔好少冰。淡淡紅茶配上甜甜既荔枝味啫喱👍🏻解渴又正-玫瑰荔枝梳打🌹(加$9)-過甜好難飲🤮入面有少少寒天波波同面頭有罐頭荔
蟹粉豆腐鍋配飯🦀$68

沙爹肩胛肥牛粉絲🐂$59

蒜蓉牛油雞翼🧈(加$15兩隻)

黃金鹹蛋黃雞翼🐔($33兩隻)

凍荔枝紅茶🍵(加$2)
玫瑰荔枝梳打🌹(加$9)
過甜好難飲🤮入面有少少寒天波波同面頭有罐頭荔枝肉🥫
  • 蟹粉豆腐鍋配飯
  • 沙爹肩胛肥牛粉絲
2021-05-27 168 views
每次黎沙爹王都鐘意食蟹粉豆腐煲呢款都係店內熱點產品之一,人氣高見到一條條蟹肉撈埋鹹蛋黃的豆腐好入味,好滋味,送飯一流食唔停份量都好夠,撈曬一碗飯食完都仲有剩~抵食
每次黎沙爹王都鐘意食蟹粉豆腐煲
呢款都係店內熱點產品之一,人氣高

份量都好夠,撈曬一碗飯食完都仲有剩~抵食
2021-05-20 218 views
近排多咗去尖沙咀,但帶住小朋友真係唔係度度都有BB凳(很重要!),今日有啲雨廢事行黎行去搵餐廳,又經開金馬倫道就上去食沙嗲王(知有BB凳)。一坐低就見到個兩人套餐,有我想食的食物選擇,又幾抵食喎,唔洗散叫抵好多!最後仲有包甜品tim 叫完無幾耐食物就好快送到了,先黎飲品,今次主菜老公叫咗個芝士蕃茄焗豬扒飯,味道聽講不錯,我無食,因為我唔鐘意食蕃茄,而我就叫咗個蟹王乜乜飯(sorry, 忘記咗個名),因為上次食過好惹味,一食愛上之前未食過呢個飯,我次次都叫白咖喱豬扒飯,都好好食,但有啲厭,所以個飯好有驚喜要添飯再添飯 +$5白飯小食就叫咗我最愛最愛的蒜香雞翼呢個真係食一萬次我都可以 太正了!

要添飯再添飯 +$5白飯

Type of Meal
Dinner
芝士春卷
2021-02-02 644 views
無堂食,想叫個外賣,一上到去,收銀位置職員一見我上嚟即刻行開,去出菜位喺度包幾盒外賣,翻來覆去都未包完,好似係咁重複包外賣闔蓋、同廚房吹水,扮哂忙扮睇唔到我另外個個唔知係咪經理,淨係坐喺度一路撳電腦,打吓電話,一係就淨係會睇嗰啲唔知係咪網上落單嘅外賣本身以為佢哋忙,企喺度等咗一陣,因為分先後都好正常,不過之後佢地好似完全無視我,可能佢哋唔係扮,係真係睇唔到我,咁我咪叫,但兩個人叫極0反應,好似聾咗咁,可能冇堂食做,都無得賺,咪喺度對啲客人發洩吓叫唔到外賣食,食咗一肚氣走

叫唔到外賣食,食咗一肚氣走
2021-02-02
Type of Meal
Dinner
2021-01-21 537 views
細細個已經去沙嗲王,今日忍不住去尖沙咀點他們的招牌食物:白咖喱豬扒飯。我在下午茶時段約二時半去,價錢大約$38 ,有兩塊大豬扒,真心來說份量已經好夠,一點也不少,而且豬扒炸得剛剛好,外脆內軟熟,白咖喱汁直頭好味到不得了,本來我不喜歡吃飯,也因為這個汁,吃了¼,很難得。另外加$7點了熱珍珠奶茶,茶沖得不錯,珍珠亦十分正常,但不算太煙靭,尚可接受。另外再加$15點了肉鬆粉皮,好像這名稱,但味道麻麻,不算太好吃,不點也罷。幸好我最喜歡的白咖喱豬扒飯沒有令我失望,下次再幫襯。大家記得要下載他們的app,有現金優惠券, 十分抵食哦!
白咖喱豬扒飯
2021-01-21
$60 (Tea)
白咖喱豬扒飯
沙嗲王,我相信唔需要去刻意介紹佢嘅來龍去脈,大家都應該喺學生年代有去過。小弟我同好多人一樣,讀緊書嗰陣成日會去食,不過畢咗業之後就冇再去過。當日同同事傾開中學回憶,又咁啱行過沙嗲王,同事問我「不如去食沙嗲王啦」,我ok咗然後我哋就入咗去食。基本上讀書嗰時淨係會叫白咖喱豬扒飯,不過難得嚟到,我想試吓其他嘢,但係又好想食佢個白咖喱豬扒,於是就嗌咗個白咖喱豬扒配烏冬。白咖喱都係咁,味道同我讀書嗰時冇乜分別,每一啖都充滿學生回憶。總括而言,都算係中規中矩嘅一餐,係食回憶多過食質素。

白咖哩香茅豬扒烏冬

總括而言,都算係中規中矩嘅一餐,係食回憶多過食質素。
2021-01-05
$66 (Lunch)
  • 白咖喱香茅豬扒烏冬
2020-12-06 294 views
沙爹王👑由細食到大,價錢親民,學生時代經常係聚腳地。佢既香茅豬排同黃咖喱飯雖然偏油,不過味道一直水準不錯。兒時鐘意佢送既秘製辣油,拌米粉好好食。有d餐廳,食既係一份回憶同感情。見佢最近得翻幾間,都去支持下,希望可以繼續經營倒,加油。
2020-12-03 231 views
天氣越凍我就好想食呢個沙爹湯嘅火鍋但係又覺得好不健康,加上疫情,很怕和別人吃火煱,所以我走去食沙嗲王嘅香芧豬扒沙爹粉絲,真的超級好味道!多年來我都最喜歡它的香茅豬扒,今次沒有失水準,酥炸又脆口,豬扒又肥美粉絲把沙爹湯也吸掉了,非常重花生醬連湯我也喝了兩口。今次叫了新的小吃叫做鹹蛋黃炸雞翼這個真係超級邪惡,外皮滿滿的鹹蛋黃香雞翼又肥美大隻,非常鹹香,帶而給你味蕾上的享受! 原來每人吃2隻已經開始好滯了,2人千萬不要挑戰叫6隻!
天氣越凍我就好想食呢個沙爹湯嘅火鍋
但係又覺得好不健康,加上疫情,
多年來我都最喜歡它的香茅豬扒,
今次沒有失水準,酥炸又脆口,豬扒又肥美
粉絲把沙爹湯也吸掉了,非常重花生醬
連湯我也喝了兩口。

今次叫了新的小吃叫做鹹蛋黃炸雞
這個真係超級邪惡,外皮滿滿的鹹蛋黃香
香芧豬扒沙爹粉絲
2020-12-03
香芧豬扒沙爹粉絲
2020-11-29 161 views
一直懷念想食白咖哩豬扒, 今日比我食到啦。誰不知皇上點錯了拉麵給我。 但亦有另一番體會。因為是下午茶, 份量會細小小, 不過價錢就無特別減。 不過, 本人感得, 白咖哩豬扒跟飯, 效果會夾多d😋溫馨介紹- 喜歡飲熱檸水既朋友要留意, 我未見過一間餐廳會比4片檸片於一杯檸檬水。 好正呀~😘雞翼餐配烤餅, 加$8有迷你版沙嗲米線本人覺得, 以下午茶餐尼講, 唔算抵食, 雞翼只得三隻(細size), 烤餅用酥皮做(喜歡食酥皮烤餅既朋友可以一試)。 相比起之下, 論價錢與味道,不是推介之一

下午茶-  白咖喱香茅豬扒拉麵

溫馨介紹
熱檸水

雞翼餐配烤餅, 加$8有迷你版沙嗲米線

下午茶-  雞翼餐跟烤餅配迷你版沙嗲米線

凍奶茶
下午茶-  白咖喱香茅豬扒拉麵
下午茶-  雞翼餐跟烤餅配迷你版沙嗲米線
見到同事沙嗲王嘅外賣 見到個樣幾好 而我咁啱食完川婆婆嘅$12六粒魚蛋 食完一啲都唔飽😅所以就諗住陣間再叫而HO哥哥又上嚟陪老婆 佢又請食野咁就勉為其難咁又叫咗啦😇咁我都係嗌左白咖喱豬扒飯再加咗一杯熱檸茶有3塊豬扒豬扒鬆軟好味 配嘅係珍珠飯個白咖喱汁好多~食完成個飯啲汁仲有勁多~ 好食可以再encore!😋😋跟住原來杯熱檸茶都幾好飲嘅 奇怪 ⋯飲落去味道OK喎!打開原來見到係個茶膽都幾濃👍🏼👍🏼個脆卜卜薯條就正常(我冇食到嘅)
見到同事沙嗲王嘅外賣 見到個樣幾好

豬扒鬆軟好味
配嘅係珍珠飯

跟住原來杯熱檸茶都幾好飲嘅

個脆卜卜薯條
就正常(我冇食到嘅)
2020-10-25 200 views
見成年冇食過沙嗲王,就諗住睇下依家好吾好食,點知⋯我係吾應該抱希望架,個蟹粉豆腐煲,真心係麻麻地⋯跟住個芝士年糕又吾太好食甘,我諗最好食就係個個饅魚蛋飯啦,個個係不錯的。
環境不錯,尚算寬躺,另收+1服務費。設有手機掃QR code自助點餐。晚上出餐速度的時間算快,小食會先上#白咖喱 #粉絲 #白咖哩粉絲 #白咖哩麵 #鐵板嬌嫩巨脾配拉麵 #🍜 $81大雞髀真的很滑,形狀像雞扒多啲😂加條外置骨比你白咖喱配上粉絲非常入味,是我最喜歡的配搭,咖喱超微辣,甜甜地😋不過食晒成碗有啲濟#蒜香燒雞翼 $40@4隻 比較濕潤,肥美嫩滑,都幾香。不過個人偏好生炸雞翼,脆卜卜#香芒香茅豬扒粒沙律 #🥗 $38有驚喜,香茅豬扒很好吃,惹味得來肉質鮮嫩,一口一塊很方便。芒果粒就有點像冰鎮的感覺😂沙律醬是泰式醬,味道普通#脆蝦棒 $19.5,脆卜卜的蝦肉春卷,熱氣但好吃#越南豬肉粉卷 $33@4件,皮比想像中厚硬,而且提供沾點的泰式醋冇乜味道🤪不推介#香印提子梳打 套餐加配價$13, 提子味汽水較少見,所以叫來試。幾好飲,青提子汁的味道,不會太甜,配寒天粒有咬口,幾有趣。ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10
環境不錯,尚算寬躺,另收+1服務費。

#白咖喱 #粉絲 #白咖哩粉絲 #白咖哩麵
#鐵板嬌嫩巨脾配拉麵 #🍜 $81
鐵板嬌嫩雞髀拉麵

大雞髀真的很滑,形狀像雞扒多啲😂加條外置骨比你

#蒜香燒雞翼 $40@4隻
比較濕潤,肥美嫩滑,都幾香。不過個人偏好生炸雞翼,脆卜卜
香芒香茅豬扒粒沙律

#香芒香茅豬扒粒沙律 #🥗 $38

#脆蝦棒 $19.5,脆卜卜的蝦肉春卷,熱氣但好吃
脆蝦捧

#越南豬肉粉卷 $33@4件,
豬肉粉卷
皮比想像中厚硬,而且提供沾點的泰式醋冇乜味道🤪不推介

#香印提子梳打 套餐加配價$13,
提子梳打

ᶘ ᵒᴥᵒᶅ個人口味評分:8/10

$150 (Dinner)
鐵板嬌嫩雞髀拉麵
香芒香茅豬扒粒沙律
脆蝦捧
提子梳打
2020-10-07 176 views
已经有4年以上没到沙嗲王用餐了,记忆中他们有串烧和各种沙嗲食物。这次光顾他们尖沙咀店,食物已经变得多元化。除了东南亚口味,还有日式拉面和各种小食。用手机扫二维码点菜可以便宜2元,操作非常简单容易,下单后有概10分钟就送到,比人手下单更有效率。黃咖喱猪扒粒饭做特价,并伴有半个温泉蛋,上桌的可观性极高。黃咖喱味浓,香味浓郁,伴着白饭吃会十分出眾。但猪扒粒则有点失望,完全吃不出任何肉味,下次再去,可以不考虑这道菜。

2020-10-07
$71.5 (Dinner)