2024-11-30 208 views
露營主題泰國餐廳成間餐廳都係露營風格喺度食嘢又有得打卡超正成班朋友仲可以入露營車度食嘢㖭真係好過癮丫🉐🉐泰式糯米釀雞翼(2隻)$38雞翼外脆內軟包住滿滿嘅糯米真係一啖咬落去雞翼嘅肉汁爆曬出嚟,加埋啲糯米真係好味🤤🉐🉐泰式拼盤$238呢個拼盤包括咗多款泰式小食有串燒,生菜包同朋友分享樣樣都有啲就啱晒啦🤗🤗鍾意露營風嘅,你點可以錯過呢間餐廳呢🤗🤗佢哋亦都有戶外嘅用餐範圍可以帶埋毛孩一齊食嘢勁開心露營主題泰國餐廳成間餐廳都係露營風格喺度食嘢又有得打卡超正成班朋友仲可以入露營車度食嘢㖭真係好過癮丫
露營主題泰國餐廳
成間餐廳都係露營風格
喺度食嘢又有得打卡超正
成班朋友仲可以入露營車度食嘢㖭
真係好過癮丫

🉐🉐泰式糯米釀雞翼(2隻)$38
雞翼外脆內軟包住滿滿嘅糯米
真係一啖咬落去雞翼嘅肉汁爆曬出嚟,加埋啲糯米真係好味🤤
🉐🉐泰式拼盤$238

呢個拼盤包括咗多款泰式小食有串燒,生菜包
同朋友分享樣樣都有啲就啱晒啦🤗🤗
鍾意露營風嘅,你點可以錯過呢間餐廳呢🤗🤗
成間餐廳都係露營風格
喺度食嘢又有得打卡超正
成班朋友仲可以入露營車度食嘢㖭
真係好過癮丫

2024-11-28 213 views
營足四季 - 觀塘的露營美食體驗最近去咗觀塘的「營足四季」,一間以露營為主題的餐廳,食物好味,加上環境特別,真係好有feel!炸泰式魚餅炸泰式魚餅外脆內嫩,咬落去魚肉鮮甜,仲有香料的獨特香氣,配上甜辣醬,真係一口接一口,完全唔會覺得膩。泰式香茅焗魚香茅焗魚味道非常香,魚肉鮮嫩,香茅嘅香氣好濃,食落去有種清新的感覺,搭配啲檸檬汁,真係好開胃。泰式辣椒膏海鮮意粉意粉煮得啱啱好,海鮮新鮮,辣椒膏的味道濃郁,既有微辣又有香甜,食落去每一口都有驚喜,真係食到唔想停。露啤 香港手工啤露啤清爽可口,啤酒味道純正,飲落去非常舒服,搭配食物一齊,真係令整頓餐更加完美,絕對係夏天嘅必備飲品。總之,「營足四季」嘅露營美食真係一流,無論係味道、環境都令人好開心,絕對值得再來!
營足四季 - 觀塘的露營美食體驗

泰式辣椒膏海鮮意粉

露啤 香港手工啤

來!
<泰式拼盤🍱$238>呢個拼盤真係好豐富,有生菜包,6串雞牛豬沙爹串燒、好多蝦片同埋燒菠蘿 每一款食物都好好味,特別係沙爹串燒,燒得啱啱好,醬汁好濃,肉質都好鮮嫩🥹 菜包肉都唔錯,菜嘅清新同肉嘅香口配合得好好,燒菠蘿甜甜地,好多汁,好開胃🤤
<黃咖喱炭燒豬頸肉手抓餅🌮 $115+$20>好鍾意呢道菜🤤 豬頸肉燒得啱啱好,外脆內嫩,配上黃咖喱嘅香味,真係好惹味。我地仲加左$20轉手找餅 手抓餅軟熟又有咬勁,同黃咖喱好夾😚
<蒜片墨魚蟹肉意粉🍝 $148> 墨魚同蟹肉都好新鮮,同意粉好夾。蒜片的香味好出,令到成個意粉嘅味道提升到另一個層次。雖然辣,但係真係好過癮,食完仲想再食❤️
<泰式拼盤🍱$238>

<黃咖喱炭燒豬頸肉手抓餅🌮 $115+$20>
黃咖喱炭燒豬頸肉手抓餅

<蒜片墨魚蟹肉意粉🍝 $148>
蒜片墨魚蟹肉意粉
黃咖喱炭燒豬頸肉手抓餅
蒜片墨魚蟹肉意粉
忙咗成個星期,終於可以唞一唞🍻 啲人成日話喊咗出嚟會舒服啲,原來係真事😅 不過絕對唔係有人蝦我,而只係透過電影嘅情節,將平日積埋嘅鬱悶發洩咗出嚟啫🤭 幾個喊到眼紅紅嘅我哋由戲院🎬行出嚟,點都要搵個地方回一回氣🥹 醒起街尾近 #鴻圖道 有間以 #露營 為主題嘅 #特色餐廳「 營足四季 Season Camping 」,一於帶大家去食返餐開心吓🍻香港地方淺窄,可以喺市區搵到就連 #露營車 🚍 都擺得落嘅餐廳,實在難得🔥 餐廳佈置得有聲有色,四處都可以搵到有關露營嘅佈置同餐桌,好有儀式感⛺️ 朝早只係食咗塊麵包嘅我,肚仔打晒鼓😅 好在餐廳老闆夠細心,就連下午茶時段都可以搵到 #正餐 同各種各樣嘅 #小食 同 #飲品 🍻 真係望住個餐牌上嘅美食已經夠晒興奮🤪 🐥泰式糯米釀雞翼 - 脹卜卜嘅雞翼,咬落去熱辣辣,師傅將軟綿綿嘅糯米釀入去咗骨嘅雞翼裡面一齊炸,食起嚟特別香口🤤🍖泰式黑椒焗豬手 - 師傅將火爐控制得非常好,甘香嘅豬皮,充滿骨膠原,最啱貪靚嘅女士們用嚟補一補🤭 豬手肉入口淋滑,配上淡淡嘅黑椒風味,好惹味呀🤤🐟柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 - 薄薄一層嘅薄餅底🍕好香脆,師傅再喺上面鋪上煙燻三文魚,

🐟柚子煙燻三文魚洋蔥薄餅 - 薄薄一層嘅薄餅底🍕好香脆,師傅再喺上面鋪上煙燻三文魚,再淋上 #柚子醬,同充滿甜味嘅洋蔥非常夾味🤤 難怪我每次過嚟都一定要食佢😉

🐽黃咖喱炭燒豬頸肉飯 - 炭火上燒過嘅豬頸肉好香口,加上帶有少少肥肉,零舍有風味🤤 醬汁用上特製嘅黃咖喱,味道唔會太辣,配埋白飯一齊食,特別有風味🤤🤤

食得咁飽,又點少得叫杯 #龍眼冰 潤吓喉🧊 材料用上新鮮嘅龍眼肉,味道唔會太過甜,正好為濃味嘅食物嚟個中和作用😉 簡簡單單嘅一個週日,我哋圍埋傾吓偈、打吓卡… 原來留港消費都一樣可以咁chill㗎❤️

📍 營足四季 (觀塘) 鴻圖道86號中富中心地舖
2024-11-17
$212 (Other)
2024-11-20 238 views
呢排老公返工辛苦,搵咗間露營⛺️主題餐廳食晚餐輕鬆一下,其實我都係第一次嚟,入到去好有意外驚喜😲 中庭位置真係擺架露營車!!當晚仲有駐場歌手自彈自唱🎵🎤 成晚唱輕快歌真係令人變得好放鬆~而且仲可以喺佢地社交平台點唱,當晚有人慶祝生日,佢地都有現場唱生日歌添,好有氣氛!餐廳主打泰國菜同西式菜,亦有全日happy hour啤酒🍻 菠蘿炒飯份量岩岩好適合二人而且蠻多配料,有鮮蝦、蜆粒、魷魚、菠蘿、提子乾,撒滿肉鬆帶出濃厚風味,不得不說菠蘿粒實在太甜太juicy😋泰式拼盤呢個拼盤未免太豐富 !有蝦片、串燒、生菜包、燒菠蘿.🍍我自己特別鐘意生菜包嘅肉碎,充滿香茅味但味道又唔會過濃,仲要唔辣添,好岩我!! 有剩嘅肉碎用嚟撈菠蘿炒飯一齊食,原來勁夾🤣 每一款串燒燒得香口,雞肉肉質依然好嫰,一定搭配沙嗲汁,椰香味濃!夏威夷菠蘿莎拉美腸薄餅 pizza係薄餅底,莎拉美腸切片鋪喺芝士下面,同時間菠蘿甜味滲出嚟,簡單又邪惡😋
餐廳主打泰國菜同西式菜,亦有全日happy hour啤酒🍻
菠蘿炒飯
泰式拼盤
呢個拼盤未免太豐富 !有蝦片、串燒、生菜包、燒菠蘿.🍍
夏威夷菠蘿莎拉美腸薄餅
2024-11-09
Type of Meal
Dinner
今晚同老公食飯 決定去朋友介紹的營足四季📍天花佈置彷如置身在帳幕之用享用美食,岩晒打卡📸-我地首先點左泰式無骨鳳爪作為前菜🥗酸酸地,開胃。-之後點左泰式扎肉併魚餅檬粉🥣材料十足,檬粉有口感🥢配合特製的魚露,惹味-主食點左泰式積茅焗魚🐠由一層鹽層包裹,切開魚身,味香肉嫩✅再配上甜酸醬汁,好食😁不過要等差不多20分鐘🔎-飲品點了龍眼冰,略為太淡同多冰呢‼️-在餐廳用膳如置身野外營地,但係露營椅坐得太耐,有點不適👻要伸展一下😛
今晚同老公食飯 決定去朋友介紹的營足四季📍
天花佈置彷如置身在帳幕之用享用美食,
岩晒打卡📸
我地首先點左泰式無骨鳳爪作為前菜🥗
酸酸地,開胃。
之後點左泰式扎肉併魚餅檬粉🥣
材料十足,檬粉有口感🥢
配合特製的魚露,惹味
主食點左泰式積茅焗魚🐠
由一層鹽層包裹,切開魚身,味香肉嫩✅
再配上甜酸醬汁,好食😁
不過要等差不多20分鐘🔎
飲品點了龍眼冰,略為太淡同多冰呢‼️
在餐廳用膳如置身野外營地,
但係露營椅坐得太耐,有點不適👻
要伸展一下😛
泰式無骨鳳爪
泰式無骨鳳爪
龍眼冰
2024-10-23
$240 (Dinner)
2024-11-18 119 views
觀塘有一間好有特色嘅餐廳——營足四季佢哋主打泰式同西式菜式仲有露營主題嘅裝潢真係好chill🥳✨泰式糯米釀雞翼(2隻)$38 呢個雞翼外脆內軟包住嘅糯米香滑可口真係一啖咬落去就滿足到爆!雞肉多汁配上特製醬汁味道超級惹味😋✨泰式拼盤 $238 呢個拼盤包括咗多款小食有串燒,生菜包等真係好適合同朋友分享!每一口都充滿泰國風味👌✨炭燒豬頸肉撈檬 $85 豬頸肉炭燒得啱啱好肉質鮮嫩多汁加上特製撈檬醬🤤 ✨泰式無骨鳳爪 $88 無骨鳳爪入味十足口感滑溜又唔會太膩食完仲想再來一份!每一口都帶出濃厚嘅泰式風味😚🎶🎶🎶 Discover the vibrant flavors of Thailand at Ying Chuk Si Gai, where every dish is a delightful journey for your taste buds. With its unique camping theme and mouthwatering dishes, this restaurant is a must-visit for food lovers in Hong Kong
觀塘有一間好有特色嘅餐廳——營足四季
佢哋主打泰式同西式菜式
仲有露營主題嘅裝潢
真係好chill🥳

✨泰式糯米釀雞翼(2隻)$38
呢個雞翼外脆內軟
包住嘅糯米香滑可口
真係一啖咬落去就滿足到爆!
雞肉多汁
配上特製醬汁
味道超級惹味😋

✨泰式拼盤 $238
呢個拼盤包括咗多款小食
有串燒,生菜包等
真係好適合同朋友分享!
每一口都充滿泰國風味👌

✨炭燒豬頸肉撈檬 $85
豬頸肉炭燒得啱啱好
肉質鮮嫩多汁
加上特製撈檬醬🤤

✨泰式無骨鳳爪 $88
無骨鳳爪入味十足
口感滑溜又唔會太膩
食完仲想再來一份!
每一口都帶出濃厚嘅泰式風味😚
🎶🎶🎶
Discover the vibrant flavors of Thailand at Ying Chuk Si Gai, where every dish is a delightful journey for your taste buds. With its unique camping theme and mouthwatering dishes, this restaurant is a must-visit for food lovers in Hong Kong.

🍴營足四季
📍觀塘鴻圖道86號中富中心地舖
📞2638 3088

#營足四季 #comfy_觀塘 #觀塘美食 #觀塘好去處 #香港美食 #香港打卡 #香港餐廳 #好好吃
2024-11-14 289 views
琴晚同朋友去左觀塘行街,其中一個朋友介紹一個好chill 嘅餐廳,啱晒我,試下先:環境:喺室內造出室外嘅環境,有部露營車,有野餐枱櫈,入去坐,成日人都好relax,一流。服務:服務員好勤快,出菜亦快,快得嚟有控菜,好出色。食物:蒜蓉通菜,正常馬拉盞椰菜,個馬拉盞幾惹味,唔錯喎蒜蓉包,選用法包,蒜香一流,亦夠晒脆,值得一試泰式拼盤,有蝦片,生菜包同串燒,味道一流,未試個有生菜包喺拼盤,非常出色,佢個燒烤醬另上的,有靈魂泰式黑椒豬手,醃得味道啱啱好,一啲都唔韌,必試炸魷魚鬚,越來越少地方食到以前茶樓式嘅炸魷魚鬚,又係必試夏威夷菠蘿沙拉美腸薄餅,正常烤雞墨西哥Taco,又唔錯喎,個饀好豐富,唔會膩,要試炭燒雞扒湯檬,雞扒好香,湯底靚,檬都煮得好爽炭燒豬頸肉撈檬,豬頸肉大少適中,炭燒恰到好處,加上佢嘅撈汁味道非常好,少酸不刺激,要試金不換蛋炒飯,喺無加辣嘅情況下,味道都幾好,睇得出連煎蛋都係有用心,唔錯總結:4個人食咁多嘢,都係人頭300, 雖然位於較僻嘅工廠區,但咁chill 嘅地方,僻啲都值得一去

環境:

服務:
服務員好勤快,出菜亦快,快得嚟有控菜,好出色。

食物:
蒜蓉通菜,正常

馬拉盞椰菜,個馬拉盞幾惹味,唔錯喎

蒜蓉包,選用法包,蒜香一流,亦夠晒脆,值得一試

泰式黑椒豬手,醃得味道啱啱好,一啲都唔韌,必試

炸魷魚鬚,越來越少地方食到以前茶樓式嘅炸魷魚鬚,又係必試

夏威夷菠蘿沙拉美腸薄餅,正常

烤雞墨西哥Taco,又唔錯喎,個饀好豐富,唔會膩,要試

炭燒雞扒湯檬,雞扒好香,湯底靚,檬都煮得好爽

總結:
2024-11-14 184 views
同朋友去咗觀塘嘅營足四季,呢間餐廳嘅菜式好有特色,融合咗越南同泰國嘅風味,仲有啲西式甜品。最吸睛當然就係架露營車,配合返餐廳主題。慢煮牛舌撈檬,$98牛舌分量好多,慢煮得非常軟腍,入口即化,完全冇半點韌,仲帶有牛肉特有嘅香味。配埋檬粉,酸酸嘅醬汁令成個味道好平衡,食落去好清爽,唔會覺得太油膩。泰式黑椒焗豬手,$178外脆內嫩,入面啲肉仲保持住嫩滑。黑椒嘅香味好突出,帶少少辣,但唔會過火,令豬手更加香口。越式生牛肉湯河粉 $78熱氣騰騰,香味四溢。碗裡面有鮮嫩嘅生牛肉片,配上軟滑嘅河粉,加一些辣椒同青檸,令整碗湯河粉更添層次感。 芒果菠蘿沙冰,$38呢個沙冰真係又甜又清新,芒果同菠蘿嘅果香味濃郁,飲落去好解渴,特別係食完啲重口味嘢之後,呢杯嘢飲真係啱晒。最後,梗係唔少得甜品啦!叫咗個朱古力牛角包配雪糕,$98。牛角包外層焗得脆卜卜,內層鬆軟,配埋香草同朱古力雪糕,呢個組合perfect‼️
1993 views

最吸睛當然就係架露營車,配合返餐廳主題。

慢煮牛舌撈檬,$98

泰式黑椒焗豬手,$178

越式生牛肉湯河粉 $78

芒果菠蘿沙冰,$38

最後,梗係唔少得甜品啦!
叫咗個朱古力牛角包配雪糕,$98。

2024-11-14 231 views
外賣揀咗炭燒豬扒撈檬,附有2盒撈檬汁,撈檬汁嘅味道比起一般嘅淡,但都夠味,豬扒算香口,食得出唔係劣質豬扒,只係叫咗多粉,但粉嘅份量依然係唔多。喺外賣app揀餐廳時以為間餐廳係注重健康,行健康風格,所以叫營足四季,但攞外賣時發現餐廳原來個營定食露營個營字,幾特別

2024-11-12 227 views
觀塘工業區有很多型格特色餐廳,這間可說是數一數二了,一進店,已有一架靚靚旅行車迎接你,仿似置身郊外露型感覺。店員更說星期五及六會有現場歌手表演,如攜帶毛孩,也歡迎到戶外區用餐👍🏻正!食物質素方面也不錯,價錢不貴,性價比極高!我們點了泰式香茅焗魚,因即叫即做需時約25分鐘,魚肉嫩滑兼且有肉汁,加少少泰式自家醬汁,味道清新開胃😋 黃咖哩炭燒豬扒頗有驚喜,豬扒切件上碟,黃咖哩汁非常出色,甜甜的不辣,但味道又好有層次,與手抓餅非常非常夾且又飽肚!墨西哥風味手撕豬肉墨西哥TaCo,肉撕蠻多,更有洋蔥、番茄等混配,味道濃輕微辣,又是一款特色開胃菜。雖然已很飽,但再試試沙嗲豬肉串及沙嗲雞肉串,果然有水準,採用了較高質的肉,當然有肉汁及肉味,添加少許醬汁更有口感。餐廳有多款打卡飲品,梳打咖啡加了綠色草點綴更為舒泰悠閑,下次來聽歌放鬆吓!
  • 泰式香茅焗魚
2024-11-11 223 views
位於觀塘的「營足四季」是一間以原野生活為主題的餐廳,主理越南和泰國菜。餐廳舖面開揚,中間放了部露營車,還有戶外部份,可帶狗狗。室內設計以露營生活為主,富田園氣息,有大螢幕播放流行MV,一邊品嘗美食,一邊觀賞歌舞。「泰式黑椒焗豬手」一大碟去骨切片豬手,外皮焗得香脆,骨膠原豐富,有咬口,微辣惹味。配菜有沙律菜、車厘茄、香蒜、酸青瓜等,多重口感。「黃咖哩慢煮牛舌飯」賣相精緻,牛舌精心排列,有心思。經慢煮烹調的牛,腍軟可口。黃咖哩椰香味濃,少少辣,多滋味,咖哩伴飯真一流。配菜加上了脆卜卜的蝦片和泰國香葉,生色不少。「炭燒豬扒湯粉」豬扒份量不少,香脆入味,檬粉亦爽滑可口,加上濃郁湯底,相當合配。「炸泰式魚餅」新鮮即炸,香口彈牙。「泰式奶茶」我最喜歡泰式奶茶散發出陣陣幽香。能在休閒舒適的環境下享用泰式美食,真是暢快。

「泰式黑椒焗豬手」
「黃咖哩慢煮牛舌飯」
「炭燒豬扒湯粉」
「炸泰式魚餅」
新鮮即炸,香口彈牙。
「泰式奶茶」
我最喜歡泰式奶茶散發出陣陣幽香。
能在休閒舒適的環境下享用泰式美食,真是暢快。

泰式黑椒焗豬手

黃咖哩慢煮牛舌

炭燒豬扒湯粉

泰式黑椒焗豬手
黃咖哩慢煮牛舌
炭燒豬扒湯粉
2024-11-11 197 views
這間餐廳可以帶寵物進餐,對於有寵物的主人來說是一個好去處,而裝修風格有如夏日露營,讓人感到輕鬆愉快。海鮮冬陰功:兩隻大蝦鮮嫩彈牙,新鮮的青口,第一次吃到不知名的菌類,口感爽脆。湯底酸辣開胃,而且充滿香茅的香氣,海鮮菌類吸收了湯底的精華,變得更加鮮美,有幾分東南亞風情。泰式扎肉拼餅魚湯粉:魚餅外皮還是金黃色,扎肉和魚餅口感都很細膩,富有彈性。河粉則細膩爽滑,湯底清澈鮮美,河粉吸收了湯底的精華之後,每一口充滿著鮮美的滋味。泰式黑椒焗豬手:豬手外表色澤金黃,內肉綻紅,表面覆蓋著一層酥脆的黑椒層,豬手肉質鮮嫩多汁,再點上秘製醬汁,風味獨特讓人食欲大增。朱古力牛角包窩夫配雪糕:擺設精緻用心,牛角包外酥裡嫩,朱古力的香甜,而雪糕的冰凉則為這道甜點增添了幾分清新與清爽,三者搭配在一起,口感豐富且令人陶醉。吃完甜品就完成結束了這個晚餐。

海鮮冬陰功:

泰式扎肉拼餅魚湯粉:

泰式黑椒焗豬手:

朱古力牛角包窩夫配雪糕:
吃完甜品就完成結束了這個晚餐。

推介觀塘區一間超靚既打卡餐廳😍 連食物出品都高質,提供多款東南亞菜式,泰式/越式都有,絕對不只是打卡.ᐟ 「營足四季」 以露營為主題⛺️ 佈置充滿特色,營造郊外𝚌𝚊𝚖𝚙𝚒𝚗𝚐既感覺🌴 等大家可以歎住冷氣咁露營,真係夠哂𝚌𝚑𝚒𝚕𝚕呀,氣氛超好.ᐟ❝ 炸魷魚鬚 $𝟔𝟖 ❞滿滿一桶超足料.ᐟ 魷魚鬚炸至金黃香脆,加入七味粉調味,超香口😋❝ 泰式拼盤 $𝟐𝟑𝟖 ❞拼盤超豐富,超大一盤打卡一流📸 有生菜肉碎包﹑串燒(豬牛雞各兩串)﹑蝦片﹑新鮮菠蘿,啱哂一班朋友Happy Share.ᐟ 鍾意佢既生菜肉碎包炒得夠乾身,唔會太油膩👍🏻 另外串燒都好高質,燒至外脆內軟,充滿香茅味,沾上沙嗲醬口感更豐富😍.ᐟ ❝ 黃咖哩炭燒豬扒 $𝟏𝟏𝟓+𝟐𝟎 ❞炭燒豬扒烤至外層香脆,內裡肉質軟腍,保持滿滿肉汁,勁好食😍 另外加左+$20將白飯轉手抓餅,感覺手抓餅同黃咖哩更加夾,沾上黃咖哩汁特別開胃😋❝ 露啤 $𝟒𝟖 ❞本地製作手工啤酒,入口順滑,連個杯都好有露營feel😆🍻

❝ 炸魷魚鬚 $𝟔𝟖 ❞

❝ 泰式拼盤 $𝟐𝟑𝟖 ❞

❝ 黃咖哩炭燒豬扒 $𝟏𝟏𝟓+𝟐𝟎 ❞

❝ 露啤 $𝟒𝟖 ❞

本地製作手工啤酒,入口順滑,連個杯都好有露營feel😆🍻
2024-11-04 285 views
放假約了友人到觀塘區的特色餐廳吃晚餐,選了這間以露營為主題的餐廳。店內近入口位置是露營風的桌椅,再往內走,會看到有一部露營車,內裏是多人長枱座位,適合多人聚會,自成一角,可以靜靜地在一卡車內聊天。店內位置很多,室外室內皆有,適合不同需要。星期六日晚上有現場樂隊,可以點唱,令人倍感放鬆。泰式香茅焗魚($238),製作需時25分鐘。原條魚盛上,以厚鹽蓋著焗,鹽味滲入魚肉。香茅嵌入魚肉內焗,令魚肉沾上清新的香茅味。魚肉厚身量多,適合四人吃。擠一點青檸汁到魚肉上,提升魚肉的鮮味。嚐一口魚,再放一兩片生蒜片和辣椒入口,刺激味蕾。蒜片、辣椒和魚肉相得益彰,令魚肉變得更惹味。泰式奶茶($32),奶茶香滑。泰式奶茶甜度適中,不會過甜,配上少量冰塊,沁人心脾,是吃泰國菜不可缺少的飲品。越式生牛肉湯粉($78),生牛肉量多新鮮,湯粉上桌時燙熱,湯能炙熟生牛肉,同時保留牛肉的鮮嫩。湯粉嫩滑掛湯,量足,湯底濃郁,飽肚之選。菠蘿海鮮炒飯($118),飯粒分明,金黃色的飯引人注目,飯粒吸滿醬汁,十分惹味。炒飯食材豐富,有蝦仁、大量肉鬆和兩大片菠蘿等。兩大片菠蘿燒得香甜多汁,滿滿的東南亞風味,讓人垂涎欲滴。吃一口飯
菠蘿海鮮炒飯

吃一口飯,呷一口泰式奶茶,聽駐場歌手的歌,度過悠閒的週末晚上。
Other Info. : 加一服務費
2024-10-19
$256 (Dinner)