2019-03-06
大坑高質cafe!下午同朋友黎到慢慢嘆就岩哂!而且環境裝修亦有啲文青風格,簡單得黎加啲乾花點綴❤️首先就叫左個all day breakfast 🍳 超足料大碟,真系夠兩個人食😂最吸引嘅就一定係炒蛋,炒得多嫩滑。仲有焗蘑菇🤘🏻juicy多汁又爽口,仲帶有咸味🧂真心正!而鍾意食牛油果嘅朋友就必食smashed avocado🥑 一大球夠哂口癮!見到咁大份就加多兩款小食,分別係明太子雞翼同薯條🍟明太子雞翼有得揀三件或者五件!面頭有紫菜碎,而雞翼入面就係明太子😊食落吾會太咸!薯條就反而有驚喜,炸完之後過咗一陣先食都仲係咁脆口😊食食下就ko哂一碗!飲品來講亦都吾hea!!叫咗一杯green tea latte店員細心咁畫左一隻龍貓💕🤘🏻未飲已經好吸睛!飲落去抹茶味亦好濃,舌頭上帶輕微回甘最期待就莫過於甜品啦,就系焙茶pancake ❤️上枱果下就好似一件藝術品咁,擺得靚靚😊pancake做到外脆內軟嘅口感,相對梳乎厘班戟嚟得比較實在,因為呢款食落會比較似蛋糕咁,焙茶味亦都幾濃,上面再加上焙茶雪糕,加添茶香感💕岩哂一班茶控!配料仲有紅豆蓉,水果等,帶點小清新嘅感覺!
見到咁大份就加多兩款小食,分別係明太子雞翼同薯條🍟
明太子雞翼有得揀三件或者五件!面頭有紫菜碎,而雞翼入面就係明太子😊食落吾會太咸! 薯條就反而有驚喜,炸完之後過咗一陣先食都仲係咁脆口😊食食下就ko哂一碗!