咁耐無得去日本,突然好掛住新宿嗰吉列牛定食,以前去親日本都一定會去食,因為香脆嘅外衣包住滿滿肉汁既牛柳,出奇地夾。真係好想揾返呢個味道。今日約朋友喺元朗dinner ,見到呢間石燒吉列牛,即刻二話不說就要去試下。成間鋪感覺都唔錯既,座位坐得幾舒服,可能氣氛問題,有少少日本既感覺,不過可能係我自己幻想得多當真啫好,講返食物先,其實係有少少失望既,可能自己期望太大,叫左二個set ,送到黎既時候,不停相機食先,因為好靚,但到真係煎完,食既時候,就覺得唔係想像中咁。先講呢個 扑葉味噌牛套餐 $136D肉味唔太突出,可能俾D味噌掩蓋咗,但用味㬝醃肉好鬼咸,呢個真係唔啱我食。再試埋呢個 吉列牛套餐 $146真係好期待呢個吉列牛,不過唔知係唔係我燒唔到應有既水準,覺得D肉唔好食,好韌,同埋D醬汁有D咸。當然明白好難同日本比較,但真係有D普通。
。真係好想揾返呢個味道。

先講呢個 扑葉味噌牛套餐 $136

再試埋呢個 吉列牛套餐 $146

當然明白好難同日本比較,但真係有D普通。
2021-07-26
$160 (Dinner)
2021-08-06 259 views
終於食到呢間嘅吉列牛,因為今次終於唔使排隊食!板燒吉列牛 $108 百幾蚊食到吉列牛真係好抵 吉列牛賣相勁靚 而且厚薄適中,燒起嚟亦都好方便,幾成熟自已話事,一啖飯一啖肉配合得好好 !唯一入面環境比較細,所以有時排隊真係要排好耐
終於食到呢間嘅吉列牛,因為今次終於唔使排隊食!
板燒吉列牛 $108

唯一入面環境比較細,所以有時排隊真係要排好耐

2021-08-03 338 views
一直想試,終於開到入嚟元朗。🐮板燒吉列牛個人偏好吉列牛,牛味突出啲,牛肉嫩滑多汁。🐮板燒安格斯牛份量比起吉列牛較多,味道不過不失,兩款牛點嘅醬汁一樣,配吉列牛幾夾,但配安格斯牛就有啲太濃味,搶咗牛肉風頭。⚠️定食配嘅湯上菜時係凍,需改善。另外,睇餐牌以為一定要加錢配定食,但之後聽到隔離食客講,就算唔加配定食,每款牛都會跟一碗白飯。
一直想試,終於開到入嚟元朗。

🐮板燒吉列牛
個人偏好吉列牛,牛味突出啲,牛肉嫩滑多汁。

🐮板燒安格斯牛

⚠️定食配嘅湯上菜時係凍,需改善。

2021-07-27 332 views
大概一點半到,唔洗等位,叫咗個吉列板燒牛,配埋定食,128蚊,價錢合理。個餐都幾快送到,係不錯嘅。出面層吉列都脆口,唔會淋嘅。啲牛肉油脂分佈平均,放上塊板上面燒,啲油脂香氣都唔錯,入口都淋同香嘅。即使燒到塊肉全熟,都唔會好柴好乾,嚿肉係算高質。飯上面撈埋啲飯素,加埋牛嚟食,夾埋幾好食。係隻溏心蛋略嫌少少唔夠味,可以再鹹啲啲!!服務上都唔錯,侍應見到個爐冇乜火,會主動幫手加個酒精燃料,等客人可以煎落去。總括嚟講,抵食!

個餐都幾快送到,係不錯嘅。
出面層吉列都脆口,唔會淋嘅。

即使燒到塊肉全熟,都唔會好柴好乾,嚿肉係算高質。
飯上面撈埋啲飯素,加埋牛嚟食,夾埋幾好食。
係隻溏心蛋略嫌少少唔夠味,可以再鹹啲啲!!

總括嚟講,抵食!
2021-07-25
$128 (Lunch)
2021-07-26 327 views
#kopo元朗#kopo💸💸#kopo有驚喜🤩 高CP值板燒吉列牛🥰秘原先食開荃灣 點知元朗都開左新店🥰正⁡板燒吉列牛 $108 🔖4.3/5分秘燒黑松露吉列牛 $148 🔖4/5分- 兩款份量都好多 - 牛排外層脆口😋 肉汁算多💦- 黑松露吉列牛的黑松露味不算突出 味道較淡- 😁原味反而更好味 價錢較黑松露牛抵食⁡加配定食(秘之飯素、櫻花昆布湯、溏心蛋) $38 🔖3.5/5分- 飯素出色🍚 惹味得來唔覺得太咸 加上碎紫菜 口感更佳🍱- 昆布湯完全冇味😵‍💫 似水 可以skip 唔好浪費18蚊⁡🐨 小店小本經營 座位略嫌狹窄 但勝在整潔乾淨 ⁡📍 秘 (元朗)元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖#kopo日式#kopo元朗#kopo西鐵線
#kopo元朗#kopo💸💸#kopo有驚喜🤩

- 黑松露吉列牛的黑松露味不算突出 味道較淡
- 😁原味反而更好味 價錢較黑松露牛抵食

- 飯素出色🍚 惹味得來唔覺得太咸 加上碎紫菜 口感更佳🍱

🐨 小店小本經營 座位略嫌狹窄 但勝在整潔乾淨

📍 秘 (元朗)
元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖
#kopo日式#kopo元朗#kopo西鐵線
2021-07-14 160 views
路過發現呢間神秘又帶日式嘅門面,一望原來係食吉列牛嘅當然要試下佢,話晒係元朗咁多美食入面嚟講都算幾特別,而且喺香港食吉列牛嘅地方唔算太多,更加吸引我地😂😂😂吉列牛定食有兩款分別係原味同黑松露味,同朋友兩個人叫左各一,諗住share嚟食,午市加20蚊仲可以有個秘之飯素同流心蛋,梗係要加埋嚟食🤣佢呢度仲有其他唔同嘅定食,唔食牛嘅朋友都可以有其他選擇嚟到兩款吉列牛都好好味!肉質好嫩滑,佢個吉列外皮同牛肉係唔會分開或者散晒,呢樣真係好加分👍🏻加埋個醬汁👍🏻👍🏻👍🏻但係黑松露嗰個款啲黑松露味唔算好出,正常發揮啦。不過呢度份量都好多,最後我哋都食唔晒碗飯🤣

2021-07-02 328 views
唔怕話你知我真係超超超超鍾意食牛肉❣️唔知有冇人同我一樣都係牛魔王呢🐮~ 但係我牛扒就食得多,吉列牛就真係第一次食!! 今次嚟到位於元朗呢間主打食吉列牛嘅餐廳「秘」試下佢😎-板燒吉列牛 $108 +晚市加配定食 $38呢度嘅定食同牛係分開嘅,本身個餐只有吉列牛,所以無飯不歡嘅朋友仔就記得額外跟餐加個晚市定食餐喇~ 定食係跟配秘之飯素,楓糖溏心蛋😍 同埋一碗櫻花昆布湯。個人覺得佢哋飯素送飯一流,幾好食😋 份量都幾大。吉列牛嘅賣相都相當吸引,牛脂分布均勻,望落十分新鮮,而厚薄亦都適中。但係嗰日唔知點解啲肉燒極都好紅🥲 最後食唔到外脆內嫩嘅感覺,同埋牛味唔太突出🥲 而且醬汁偏咸,建議唔好點太多~與安格斯牛對比下,稍為遜色~-板燒安格斯牛 $118 +晚市加配定食 $38安格斯牛望落已經非常吸引!! 油脂分布均勻之餘,食落牛味亦都比較濃郁😋 肉質都幾嫩滑,唔會韌~如果係吉列牛同安格斯牛中二揀其一,我會比較鍾意呢個❣️ 唯一有啲失望嘅係,略嫌有幾塊牛肉脂肪太多🤣 不過整體都OK!!!-浦燒原條鰻魚飯 $78呢個鰻魚飯都真係幾surprise到我!!! 本身諗住事但嗌多個飯,同朋友share食。點知真

板燒吉列牛 $108 +晚市加配定食 $38
板燒安格斯牛定食

板燒安格斯牛 $118 +晚市加配定食 $38
浦燒原條鰻魚飯

浦燒原條鰻魚飯 $78
呢個鰻魚飯都真係幾surprise到我!!! 本身諗住事但嗌多個飯,同朋友share食。點知真係喜出望外😍 估唔到呢間主打食牛嘅餐廳,整鰻魚飯都整得咁好食!! 78蚊有原條鰻魚,仲要唔係薄薄一片,真心好抵!! 浦燒鰻魚燒得好靚,賣相相當吸引。原條鰻魚非常肥美,食落口啖啖肉~好幸福🥰 再加埋飯素同醬汁配飯,份量真係十足!!! 推薦鍾意食鰻魚嘅你一定要試下,一定唔會令你失望😎
板燒安格斯牛定食
浦燒原條鰻魚飯
2021-06-28 240 views
黃色餐廳一定要支持💛但佐敦同荃灣每次都大排長龍。。從來冇成功食到🥺估唔到今次碌入元朗唔洗排隊都入到,唔通元朗國唔夠多黃色人?無論如何,難得食到都真係幾開心!板燒安格斯牛 $118+$38套餐牛質素都幾高,入口冇即融但好好食😋我反而鐘意佢夠香同多薄,食左一半已經好飽,有1/3既牛都比左朋友幫手食下。一開始好爭扎加唔加套餐,但最後覺得係值得既,湯同蛋都好食,再加個好有牛角feel既飯,真係好滿足。板燒吉列牛$108+38套餐朋友話有日本既感覺,味道不過不失,我自己試完覺得個吉列味都幾香,但邪惡嘅感覺升左幾倍😂😂始終又炸又煎,都係隔幾個月先食一次好d。

安格

板燒安格斯牛 $118+$38套餐

板燒吉列牛$108+38套餐
2021-06-21 175 views
聽人說這家的吉列牛好好食, 特登走來幫襯.六點來到, 已經半滿 (六點半後全滿), 全店大約可以坐三/四十人吧, 沒有細數.防疫 : 可以填紙仔或掃安心, 但安心張紙貼到高過我, 要舉手才能掃到 收銀處也有好多豬, 墻上也有很多貼紙和揮春 (你明白的裝修)一個吉列牛 一個安格斯牛 原來都是單點, 要另加38元才變套餐.所謂的套餐, 原來只是一碗加了飯素的飯, 一只糖心蛋, 一碗昆布湯, 連飲品都沒有.我想沒有人會單點牛不加錢要餐吧.牛肉來到已經切片, 放在石上燒一下就可以 牛肉的質素是不錯的, 但也只有牛, 飯內除了飯素沒有其他, 吃得有點寡, 以差不多150元一位來說, 性價比不算高.
聽人說這家的吉列牛好好食, 特登走來幫襯.
六點來到, 已經半滿 (六點半後全滿),
全店大約可以坐三/四十人吧, 沒有細數.

我想沒有人會單點牛不加錢要餐吧.

牛肉來到已經切片, 放在石上燒一下就可以
以差不多150元一位來說, 性價比不算高.
2021-06-20
$150 (Dinner)
2021-06-18 228 views
開頭諗住黃去試吓,但係個醬汁好鹹,啲飯又凍又硬,某位女職員態度勁差 黑口黑面 ,好耐冇試過咁趕客嘅餐廳。試過呢間野之後,無論佢嘅服務同食物質素 , 都唔覺得有啲咩值得好評,
2021-06-17 189 views
之前係佐敦排成個鐘先食到,而家竟然係元朗開左分店,仲唔使點排,冇理由唔試下😂(板燒吉列牛定食)先將牛脂肪放係石板上煎出油,再將一片片既吉列牛食得,牛肉亦都算淋身,點埋個醬汁味道幾好,配埋舖滿飯素既白飯真係一絕,不過我覺得最好食既應該係隻溏心蛋,蛋黃岩岩半凝固狀態,冇得彈😍,但d椰菜絲掂住d生牛肉我唔係幾敢食😂😂會再去試埋其他野😂

(板燒吉列牛定食)

會再去試埋其他野😂
  • 板燒吉列牛
2021-06-09 258 views
對佢嘅回憶仲係荃灣店第一次食係2017年原來元朗都有分店事隔4年了咁就🥺時光飛逝….但依然咁多人食💛💛💛但唔算等得好耐佢的確係抵食又值得支持嘅👍🏾當年食嘅係吉列牛今次就試安格斯牛好有牛味不過我覺得要落啲鹽 便會更好(我係冇落 覺得淨係得牛味有啲寡)而佢個醬個人認為反而唔需要點…濃得制有啲蓋過左個牛味(我依然好驚煮佢嘅時候啲油彈出來)另外食左佢嘅鰻魚飯 都係好抵食👍🏾係好正常嘅鰻魚飯 冇野想介紹😆軟殼蟹記得第一次都有食好食不過唔算驚喜😗
對佢嘅回憶仲係荃灣店

當年食嘅係吉列牛
今次就試安格斯牛
好有牛味
不過我覺得要落啲鹽 便會更好
(我係冇落 覺得淨係得牛味有啲寡)
而佢個醬個人認為反而唔需要點…
濃得制有啲蓋過左個牛味
(我依然好驚煮佢嘅時候啲油彈出來)

另外食左佢嘅鰻魚飯 都係好抵食👍🏾
係好正常嘅鰻魚飯 冇野想介紹😆
軟殼蟹記得第一次都有食
好食不過唔算驚喜😗

Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【板燒吉列牛 惹味夠曬喉】我哋一直都好想期待食吉列牛🥩終於有一日可以去到元朗一嘗滋味。呢間「秘」開喺「神」隔嚟,未入去已經覺得呢間舖好有趣。亦好好彩當日無乜人排,等咗陣就可以入去食😋~我是Menu~板燒吉列牛 $108 (午市套餐 +$20)唔知有冇人覺得佢個擺盤好搞笑,兩隻蛋好似隻眼👀 蕃茄係個鼻👃🏻 啲牛就好似個嘴咁👄 同其他嘅吉列牛一樣,都係有個爐仔擺喺大家面前,自己可以決定燒幾熟。而值得一讚嘅係佢啲牛嘅厚薄同調味亦做得啱啱好🥩 喺個爐上面燙半分鐘就可以擺入口。佢嘅吉列皮加埋熨到半熟嘅牛肉放落口真係好好食,仲有個醬可以點吓,食食吓可以點嚟轉吓口味,唔錯唔錯🤓最後食埋粒用嚟出油嘅牛肥肉簡直係錦上添花。而午餐跟埋嘅秘之飯素(即係白飯加飯素)亦令到我哋極速就食曬啲飯🍚 至於流心蛋就正常發揮。總括嚟講,加錢食套餐係抵叫的😛秘風塘軟殼蟹 $78作為軟腳蟹愛好者嘅覺得呢度嘅軟殼蟹略嫌唔夠脆🥲 不過入面啲膏仲保留得到,啖啖肉得嚟仲有啲好有蒜味嘅調味喺上面添。呢個價錢得兩隻蟹就唔算太抵了,但當係Share嘅小食嚟講都值得一試🦀~評分~ (5分滿分)環境
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【板燒吉列牛 惹味夠曬喉】

~我是Menu~
板燒吉列牛

板燒吉列牛 $108 (午市套餐 +$20)
秘風塘軟殼蟹

秘風塘軟殼蟹 $78

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:呢間舖嘅價錢唔算貴,質素都唔錯,仲要唔洗加一,值得一食再食🦔不過下次應該去返九龍區食 (笑)
(。・ω・。)ノ:期待咗好耐食吉列牛,今次第一次食,果然冇失望🤓

地址:
秘 (元朗)
元朗教育路105號鴻運樓地下3號舖
板燒吉列牛
嚟到元朗突然好想食燒肉,就入咗呢間黃店一試,點知就一試愛上,住九龍區的我至今已經食過三次,真係平!靚!正!😭元朗分店位於神石燒隔離光是「神」「秘」二字已經深深吸引住我,😍兩間燒肉黃店不謀而合地擺埋一齊,有種兄弟爬山嘅感覺!今次第一次嚟,嗌咗招牌菜——吉列牛,同埋麵豉松葉牛(加咗定食)。而第二次就嗌左安格斯牛。吉列牛$108 (+$20 定食)定食就係加咗一隻糖心蛋,同埋飯撈,雖然$20唔係好抵,但個飯撈真心好好食!吉列牛果然係招牌菜,口感係外脆內軟,吉列嘅脆皮為入口即溶嘅牛增添口感,非常得意!🤤調味方面可能有人會覺得太鹹,但同時亦都唔會蓋過牛肉嘅鮮味,對於食得鹹嘅我來講,我覺得啱啱好!重點係,份量大!細食嘅人可以兩個人share一個,叫多碗飯就啱啱好。麵豉松葉牛 $98 (+$20 定食)呢個對於我來講就有啲伏,本人其實幾鍾意飲麵豉湯,但呢個實在太濃味!麵豉味完全蓋過咗牛肉嘅味道,再加上厚厚嘅麵豉醬令牛肉失去左燒嘅味道(基本上係用啲醬焗熟啲牛...😅),簡單啲來講就好似食緊一pat pat 醬咁😢,完全冇松葉嘅味道,所以完全不推薦!安格斯牛 $118 (+$20 定食)成日諗點解明明吉

吉列牛$108 (+$20 定食)

麵豉松葉牛 $98 (+$20 定食)

安格斯牛 $118 (+$20 定食)

成日諗點解明明吉列牛再多個吉列脆皮,可以仲平過安格斯🤣咁就係因為安格斯牛嘅肉質係更加鮮嫩!牛味更加出眾!可以話更加食到原汁原味嘅燒肉。建議如果同朋友食,就可以嗌一個安格斯再加吉列牛,咁就Perfect啦!

總括而言,呢間黃店分量大,價錢非常之平!極度推薦比大家,重點係呢間餐廳仲免加一服務費,價錢好抵!😭大家嚟到元朗記住食啊!
$110 (Lunch)
又一間一直bookmark左好耐 終於試到既餐廳🎗質素果然無令人失望 食物份量算多 服務亦好好店員見我哋唔夠火 主動過嚟換左三四粒酒精啫喱鍾意食日本嘢嘅朋友千祈唔好錯過😋▪️晚市定食 🍱 +$38(昆布湯,白飯,糖心蛋)糖心蛋嘅醬油味好出👍🏻▪️板燒吉列牛 $108睇賣相已經好靚 吉列牛排成哈哈笑(´▽`)加埋可以自己燒 過程好自癒熱石上面會有舊肥豬油 輕輕掃係面 再落牛食落吉列牛嘅邊位炸得啱啱好 熱石上燒完之後勁juicy 份量真係算多 有大約15塊左右逐塊燒真係會燒到手軟😂📝😋好味:4/5💸性價比:3.7/5🤤回頭度:4/5🍴環境 : 4/5👨🏻‍🍳服務:4/5
又一間一直bookmark左好耐 終於試到既餐廳
🎗質素果然無令人失望
食物份量算多 服務亦好好
店員見我哋唔夠火 主動過嚟換左三四粒酒精啫喱
鍾意食日本嘢嘅朋友千祈唔好錯過😋

▪️晚市定食 🍱 +$38
(昆布湯,白飯,糖心蛋)
糖心蛋嘅醬油味好出👍🏻

▪️板燒吉列牛 $108
睇賣相已經好靚 吉列牛排成哈哈笑(´▽`)
加埋可以自己燒 過程好自癒
熱石上面會有舊肥豬油 輕輕掃係面 再落牛