Hiring
Salary negotiable
20 days ago
Restaurant: sen-ryo (Telford Plaza 1)
Info:

閨蜜傾住計食高質日本菜👭🍣🍜🍵兩個女仔一齊食晚飯,梗係去食日本嘢啦🥰壽司方面:🍣三文魚腩壽司🐟$22/2件非常肥美,有一定嘅厚度。食落好鮮甜而且好新鮮。咬落去好柔軟而且好有油香👍🏻非常推薦🤩三文魚壽司 $18/2件正常水準,厚薄適中。北海道帶子壽司 $22/1件帶子肉超大塊,而且非常厚。食落好鮮甜,完全冇雪味。將個帶子刺身合埋應該有2cm左右咁厚。😋甜蝦壽司🦐 $38/2件比一般嘅甜蝦大隻,食落有肉質。比出面餐廳嘅甜蝦壽司少一隻。🦐🦐味道正常水準,唔係太突出,但勝在好新鮮。😉唔似出面餐廳有時食落嘅蝦肉會好霉。🙈卷物方面🍱野菜鰻魚卷$28鰻魚肉質咬落係實嘅,唔會好似其他鰻魚有時會好淋。而且有大量嘅生菜🥬同埋有牛油果🥑食落口感好豐富,幾清新。吉列蠔卷(廣島產) $28吉列號卷上菜時有10幾隻嘅櫻花蝦乾放上面做裝飾🌸🦐,伴碟非常靚同有心思。🥰兩件卷物其實係一隻嘅吉列呀蠔切開一半。炸粉較厚,蠔肉偏少。千両日本厚燒甜蛋(柚子風味)$18本來以為$18係一舊嘅玉子燒🍳,但原來$18有兩大舊。結果叫咗兩個口燒甜蛋,就有四大舊食😂😂冇諗到原來份量咁多,非常足料。呢隻厚燒甜蛋係熱嘅,食落去有好多湯汁。富
閨蜜傾住計食高質日本菜👭🍣🍜🍵
兩個女仔一齊食晚飯,梗係去食日本嘢啦🥰

壽司方面:🍣
三文魚腩壽司🐟$22/2件

三文魚壽司 $18/2件
正常水準,厚薄適中。

北海道帶子壽司 $22/1件

甜蝦壽司🦐 $38/2件

卷物方面🍱
野菜鰻魚卷$28

吉列蠔卷(廣島產) $28

千両日本厚燒甜蛋(柚子風味)$18
冇諗到原來份量咁多,非常足料。
呢隻厚燒甜蛋係熱嘅,食落去有好多湯汁。富有蛋香。加上有柚子嘅味道,食落去有淡淡的柚子香味🌟,唔會太濃烈。甜蛋同柚子呢一個配搭幾清新同特別。🥚✨非常推薦😍

牛肉稻庭手打烏冬$52
烏冬上菜時,啲牛肉係未熟嘅。我同朋友當時睇到都嚇咗一跳😂因為真係紅通通的。所以嚟到我就即刻將啲牛肉放到烏冬底下,希望用啲湯嘅餘溫整返熟佢。🥩
唔知係咪熟得剛剛好嘅關係,食落去好嫩滑,柔軟。牛肉味好香,而且唔會有好多肥膏同筋😝份量都有四片左右,幾大塊。
至於烏冬方面,用上稻庭烏冬。 🍜佢冇讚岐烏冬咬落去咁有嚼口,比較淋身,似米線咁😂

上林春松-抹茶卷蛋 $58
用上創業450年嘅宇治茶舖嘅抹茶粉去做呢個甜品🍵食落好有抹茶香味,抹茶味偏濃,唔會太甜😋卷蛋嘅忌廉都有香抹茶味,而且好滑。成個卷蛋雪得好凍,所以忌廉雪到有啲似食雪糕嘅感覺🍨
配碟有雲呢拿雪糕糯米糍。如果單點呢個雪糕糯米糍都要$38但呢一個卷蛋已經包埋一粒,所以好抵。🍨而且呢個雪糕糯米糍雲呢拿味好香,唔會太甜,好有去日本食嘅感覺。糯米糍皮好薄。
仲有兩粒丸子同紅豆蓉🍡丸子正常發揮,紅豆蓉唔會太硬同太甜。

衛生方面,非常之乾淨。入去坐嘅時候會比一個紙袋裝口罩同埋濕紙巾去清潔雙手。座位方面非常舒適,座位距離較闊。坐得舒服而且唔會好嘈,唔會聽到隔離枱講嘢。

總括而言,如果你唔想比$200急急腳咁食放題,食好多嘢填飽個肚就算。🤢呢一度就可以俾你同朋友好好咁傾吓計👭,慢慢食有質素嘅食物。唔使同人迫,又可以享受到舒適嘅環境同埋高質嘅日本菜🍵,呢間都係一個唔錯嘅選擇👍🏻

人均消費:$200

#九龍灣美食 #九龍灣日本菜 #香港日本菜 #hkfoodieclub
2020-06-01
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2020-11-15 1450 views
元氣同千兩作為同一集團下ge日式料理餐廳其實好多野食款式都差唔多但因為質素ge分別所以佢地價錢都有相應調整個人認為千兩散叫就貴左d但lunch set其實幾抵食千兩便當係我成日叫ge餐貪佢咩都有有刺身、鰻魚飯、薯餅、天婦羅、壽司同鯖魚每道菜質素都好平均其中薯餅係我最愛成個set我未試過可以食晒通常食9成已經飽到死但價錢都只係$138所以話如果想食個高質d ge日本料理但又唔想荷包失血千兩lunch set係唔錯ge選擇
元氣同千兩作為同一集團下ge日式料理餐廳
其實好多野食款式都差唔多
但因為質素ge分別所以佢地價錢都有相應調整
個人認為千兩散叫就貴左d
但lunch set其實幾抵食

千兩便當係我成日叫ge餐
貪佢咩都有
刺身、鰻魚飯、薯餅、天婦羅、壽司同鯖魚
每道菜質素都好平均
其中薯餅係我最愛
成個set我未試過可以食晒
通常食9成已經飽到死
但價錢都只係$138
所以話如果想食個高質d ge日本料理但又唔想荷包失血
千兩lunch set係唔錯ge選擇
2020-09-28 1506 views
晚上來了德福二期的千両壽司,reception 及店內員工服務非常好,因為籌號剛過了一個,馬上再次安排。店內環境舒服及乾淨一坐低就有熱茶及口罩袋,非常細心。我們兩人點了幾油甘魚壽司🍣軟殻蟹手卷 ,我個人好鍾意食軟殼蟹🤣呢個手卷個軟殼蟹上枱既時候都仲係熱既 加上個紫菜係脆。有食過出面有啲手卷既紫菜係林所以幾欣賞呢個手卷。同男朋友睇到有個刺身拼盤做緊discount , 原價590.折左就295+59(原價加一) 所有刺身都好新鮮,如圖示 ,份量好大 好夠食 。另外仲點左必食既海鮮蒸蛋,聲稱用日本蛋,都幾香幾滑。埋單600蚊 但我覺得都可以。起碼食到有質同飽肚
2020-09-27
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$300 (Dinner)
  • 刺身併盤
  • 軟殼蟹手卷
2020-07-28 1589 views
今日lunch去左千両食好多選擇唔知點揀好最後叫左個好豐富既特上便當咩都有得食😋😋😋面豉湯有豆腐海帶 沙律有生菜番茄粟米 清新😃重點~!主食有炸薯餅 鰻魚飯 炸蝦壽司薯餅香脆 有兩件 食到好飽🤣鰻魚飯d飯係日本米 好味😋炸蝦壽司唔洗講一定好味仲有鯖魚 魚生 蔬菜餅鯖魚本身就咁煎已經好味~ 仲可以滴幾滴檸檬汁添~!魚生都幾新鮮 唔錯啊 有三文魚 鮪魚 甜蝦蔬菜餅就反而有d太油 食食下會覺得有d漏~真係好豐富 食到好飽🤣🤣🤣
今日lunch去左千両食

薯餅香脆 有兩件 食到好飽🤣
鰻魚飯d飯係日本米 好味😋
炸蝦壽司唔洗講一定好味
仲有鯖魚 魚生 蔬菜餅
鯖魚本身就咁煎已經好味~
仲可以滴幾滴檸檬汁添~!
魚生都幾新鮮 唔錯啊 有三文魚 鮪魚 甜蝦
蔬菜餅就反而有d太油 食食下會覺得有d漏~
真係好豐富 食到好飽🤣🤣🤣
2020-07-11 1042 views
千兩終於都係德福商場開左間分鋪,大型連鎖店,仲要係有質素的,果日是平日中午時間,都多人等位,我兩人去食都要等左20分鐘先可以入座。疫情期間都見到做多左好多清潔,佢地用在膠板分間座位之間,我覺得感覺好左同私隱同又高左,唔錯。食物方面我好鐘情佢地的玉子,味道幾好食,其他的的壽司🍣味道都唔錯,起碼食完唔會肚餓。始終都係大型連鎖店食品嘅來源有一定嘅質素。不過果日就服務有點甩漏,要我追單。仲有我好欣賞佢地的Wasabi,有質素,唔質平常果d得個辣味。
必食玉子
牛油果軟腳蟹
三文魚刺身
唔記左咩名套餐
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
As a Japanese Sushi chain store, it serves relatively good quality sushi, but it’s also pricier than 板長, 元氣. With it’s 20% discount promotion, we came here for dinner. My favourite was the Sen Ryo Hand Roll (sea urchin, salmon roe, minced tuna), Skewers and Sashimi Platter.
2020-05-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$330 (Dinner)
Assorted  Sashimi  (Special  Offer)
2020-06-18 730 views
今日約埋阿媽食飯佢成日呻話掛住日本,但而家又無得去咁岩我有張8折卷,就同佢去食下日本野一解思鄉之愁我地兩個都好鐘意食刺身所以點左呢個拼盤所有食材都十分新鮮而且厚切你睇下片三文魚幾吸引果粒帶子又大隻喎跟住再點左不同款式嘅軍艦、壽司同樣十分新鮮西京燒魚,醬汁好味,而且無燶到魚質仍然很滑再點左個淨烏冬仲有茶碗蒸同樣係好好味😋由於食肆有限聚令所以我地坐卡位,後面要加塊板分隔兩檯食客So far味道仍保持水準再用埋張8折Coupon抵呀
今日約埋阿媽食飯

佢成日呻話掛住日本,但而家又無得去

咁岩我有張8折卷,就同佢去食下日本野
一解思鄉之愁

我地兩個都好鐘意食刺身
所以點左呢個拼盤

所有食材都十分新鮮
而且厚切

你睇下片三文魚幾吸引
果粒帶子又大隻喎

跟住再點左不同款式嘅軍艦、壽司
同樣十分新鮮

西京燒魚,醬汁好味,而且無燶到
魚質仍然很滑

再點左個淨烏冬

仲有茶碗蒸

同樣係好好味😋

由於食肆有限聚令
所以我地坐卡位,後面要加塊板

分隔兩檯食客

So far味道仍保持水準
再用埋張8折Coupon

抵呀
2020-06-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner
Dining Offer
Coupon
千両的德福店的座位較少,但主要是卡位,環境很不錯,適合和朋友傾計,享受日本居酒屋的氣氛。牛肉豆腐鍋除了有肥牛和豆腐外,還有金菇和彈牙薯粉,份量頗大,抵食!這個外型像茶壺非常日系,是新的夏日餐目, 日本海鮮茶壺湯。入面有蜆,冬姑和雜菌,湯有點鹹,但味道還可以,熱一些會較好。燒魔鬼魚翅是類似雞泡魚乾,但更軟同香,燒得好惹味,正!牛油果松葉蟹手卷的松葉蟹非常鮮味,不腥,配牛油果好match, 健康之選!炙燒黑椒三文魚和炙燒芝士三文魚一向是我最愛,這裏的炙燒燒得剛好,芝士三文魚夠cheesy!

燒魔鬼魚翅是類似雞泡魚乾,但更軟同香,燒得好惹味,正!

2020-06-16 334 views
最近這餐廳有很多折扣,所以今次來到九龍灣分店吃個寫意blue monday晚飯。我們叫了千両海鮮燉蛋($30), 材料有鮮蝦,蟹柳,冬菇,挺好吃。牛肉稻庭烏冬($52), 份量較想像中少,但味道好,牛肉非常新鮮!串燒豚肉($28), 燒得好香,油有點多,但肥瘦剛好,好味!日本松葉蟹迷你壽司飯($60), 細細碗好的式, 松葉蟹好fresh, 還有香滑蟹膏,喜歡松葉蟹的朋友推薦試試!炙燒黑松露珍寶帶子, 餐牌寫明是北海道產的,果然有水準!很鮮味而且有黑松露味更香!軟殼蟹手卷($28), 軟殼蟹炸得鬆脆可口,配有生菜,真的超好吃!

2020-05-10 770 views
雖然阿媽年屆80有多,但佢都好髦架,好鍾意食魚生同壽司🍣今年母親節決定唔食中餐,帶佢佢食番餐日本魚生。特上刺身黎到啦😋,緊係相機食先打打卡,連阿媽都話盤魚生好正要影底相show比啲friend睇下🤣。嘩,拖羅一定係最正,油花堅足,入口甘香,即時溶化;珍寶赤海蝦,超大隻,入口啖啖肉,甘甜爽脆黏口,非常新鮮;整體成盤魚生阿媽都食到嘴舐舐😋😋。原條鹿兒島鰻魚$384,為慶祝母親節做緊半價,$198就食倒😋,鰻魚面頭燒得好甘香,肉身軟滑,醬汁甜而不膩,如果有碗白飯🍚就正啦😝。今年餐母親節飯阿媽非常滿意,大讚千両好有水準。在此要讚一讚今日係門口安排坐位嘅店員,非常專業有禮貌,即使見佢忙到飛起,佢都係笑面迎人,有問必答⋯⋯讚讚讚👍🏻👍🏻👍🏻

疫情下,衛生防護做得很好,坐位很舒適。吃過那裡的魚生, 非常新鮮。鰻魚飯雖然要等一點時間, 但很美味, 嫩滑肥美。更意外的是, 連飯也很好吃, 軟軟的帶點壽司飯甜味。期待下次試晚餐。
2020-04-18
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$250 (Lunch)
2019-10-23 1734 views
聽聞係元x高級版見到有火灸左口鱼呢排元x無左,所以嚟試下海膽鮮甜唔腥,一客兩件火灸左口鱼,燒到魚油出晒,一啖食落去有融化既感覺,如果唔係叫左set真係想食多客set個名唔記得左,牛肉烏冬正常味道,烏冬偏幼鰻魚飯細細個唔會太膩,飯係壽司飯嚟,滿足過就咁叫壽司鯖魚無咩特別南瓜天婦羅,粉漿薄南瓜粉,有兩件海老肉質彈牙,不錯薯餅個心夠熱,分左幾口先食得到,點蛋黃醬正有得加$6 要咖啡,我要左熱既,佢杯咖啡都不錯,唔會話落左奶之後無晒咖啡味
聽聞係元x高級版
見到有火灸左口鱼
呢排元x無左,所以嚟試下

海膽鮮甜唔腥,一客兩件

set個名唔記得左,牛肉烏冬正常味道,烏冬偏幼
鰻魚飯細細個唔會太膩,飯係壽司飯嚟,滿足過就咁叫壽司
鯖魚無咩特別
南瓜天婦羅,粉漿薄南瓜粉,有兩件
海老肉質彈牙,不錯
薯餅個心夠熱,分左幾口先食得到,點蛋黃醬正

• 火灸左口魚壽司
2019-09-16 1373 views
環境方面,空間夠,座位舒適麥粒青瓜味道不錯,鮮味串燒雞腎味道燒到恰到好處,吾亁,串燒豚肉也是滋味牛油清酒煮 蜆味道可以但熱度唔夠,雖然🈶🔥燒著整體來說,食物平均質素不錯。
環境方面,空間夠,座位舒適

麥粒青瓜

味道不錯,鮮味
串燒雞腎

味道燒到恰到好處,吾亁,串燒豚肉也是滋味

牛油清酒煮 蜆

味道可以但熱度唔夠,雖然🈶🔥燒著

整體來說,食物平均質素不錯。

2019-08-20 1281 views
來這商場購物, 晚餐時間又到, 漫無目標搵食乜, 晚上六點半就要排隊嘅餐廳應該唔會中伏啦!等咗大概半個鐘終於有位, 通過充滿神秘感的門簾後裝修簡潔, 被安排到一卡座, 終於可坐下來歇一歇。 茶類綠茶粉按喜好自便。餐牌有圖片也有文字版本直接畫,不多說趕快下單,快快吃完讓外邊輪候的人也能盡快入座。配菜控嘅我未點餐已經食緊薑, 用薑清空口腔味道迎接一大盤的魚生,再來小量柯打熟食。一大盤排得精美的魚生每款大多數有3件,一人一件不搶食,比散點更照顧3人行!! 魚生新鮮,有口感最後要說的是,價格不貴,環境舒適讓你放鬆,雖然外邊人客多,進餐的感覺還是舒適休閒。

Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
2019-08-19 831 views
在星期六去了一間九龍灣的日本菜 在六點多的時間拿籌號 七點多才進去 雖然等候的時間都算多但我覺得等得非常值得 那個蟹腳蟹膏飯真的非常好食甘甜 還有那個牡丹蝦壽司很大隻😻 還有牛舌串和雞腎串都很好吃😋職員態度也非常有禮貌
2019-08-18
Waiting Time
60 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)
Celebration
Birthday