2023-08-30 326 views
叫咗400百幾蚊嘅4人餐,28個炸雞,啲雞勁細,啲飯冇味,完全唔值呢個價,4個人完全唔夠食,完全唔知咩來💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
Delivery
夜晚唔知食咩好,屋企通常都會叫外賣。啲間韓式小店已經成為咗我地飯堂😍!!!網上見到好多人都推介炸雞,而我地每次都喺透過外賣平台app 落單,叫麵同小食😋~(以下為外賣平台價錢,消費滿$150,即可獲10% discount)🥢炸醬麵 Jajangmyeon Korean Black Bean Ssauce Noodle:$97炸醬麵喺我每次必叫‼️‼️‼️疫情前去韓國旅行,我臨走一定會喺仁川機場Food court食返碗炸醬麵先返嚟🤣,覺得今次既炸醬麵同喺韓國食不相伯仲,啲麵條帶點Q彈,有咬口😋,有唔少肉碎,仲有洋蔥、蔥粒、芝麻作伴,惟有一次啲麵條太淋了🙈,但總括嚟講都係好好食🤤‼️🥢弘大炒年糕 Toowoomba Topokki: $99一打開外賣盒就聞到好香既芝士味,賣相已經好吸引😍,有腸仔、煙肉、香蔥…而且仲要有粉絲,浸住啲韓式辣醬😍,辣既程度我仲接受得到啦🤣,怕辣既朋友仔可以試佢地既卡邦尼年糕喔~🥢韓式炒粉絲 Jaochae Korean Stir-fried Glass Noodles:$97媽媽最愛炒粉絲🤣,所以除咗炸醬麵,炒粉絲都喺可以算係每次必叫既麵😂。份量滿滿👍🏻,好香醬油、

🥢弘大炒年糕 Toowoomba Topokki: $99

媽媽最愛炒粉絲🤣,所以除咗炸醬麵,炒粉絲都喺可以算係每次必叫既麵😂。份量滿滿👍🏻,好香醬油、麻油、芝麻味😋!內有肉碎、洋蔥、紅蘿蔔絲、椰菜,覺得非常抵食呢!

🥢泡菜煎餅Kimchi Jeon:$88
🐮烤牛肉煎餅BBQ Beef Jeon :$88
兩款煎餅相比,我個人會比較鐘意泡菜煎餅,因為泡菜更香口惹味😋。兩款煎餅也會附送醬汁🤩,但個人覺得煎餅本身都夠味🤔,沾埋醬汁食會有點鹹🙈!
———————————
總結:很滿意啲間韓式外賣店👍🏻,有機會要試吓佢地既炸雞🍗!原來有三間分店,希望可以開更多分店,有埋堂食的話就最Perfect了😍!
Delivery
我究竟食緊乜?食過好多次,因為以前真係覺得屯門區平靚正嘅韓式炸雞,又多味道。曾經中過伏,份量少、食脆漿多過肉。之後比次機會再試下,有改善返,食過幾次。但今次又中伏!今次order左份無骨炸雞。真係無骨,但成盒只係得4-5舊係有肉食,仲要係勁細件嘅炸雞,其他就係啲脆漿。一盒咁嘅野收我$88,但你就比啲咁嘅我?我都係想滿足食「肉」啫!$88唔係錢?如果你覺得依個肉量係你地舖standard,正常發揮,同埋係賣緊炸脆漿而唔係炸雞。咁我真係要極力推薦鍾意食脆漿嘅人士去試吓。我亦終於知道究竟食緊乜,好似食緊齋雞粒,又乾又脆。講到尾,你良心過意得去?勸你咪侮辱同賣弄 Seoul 依個名。
我究竟食緊乜?

咁我真係要極力推薦鍾意食脆漿嘅人士去試吓。

我亦終於知道究竟食緊乜,好似食緊齋雞粒,又乾又脆。

講到尾,你良心過意得去?
勸你咪侮辱同賣弄 Seoul 依個名。
2023-07-21
TakeAway
$88 (Other)
呢間聽朋友介紹好食,今日有朋友到訪,就買黎試試😛有六隻味可以揀,甜酸辣都有齊,實有一款岩食我地揀雙拼✌🏻炸雞,比較特別佢地有分有骨無骨,部位唔同,所以價錢都有分別👈🏻有骨會有雞翼雞膇,無骨雞胸雞髀肉,無骨比有骨價錢平D😙 🍯蜜糖牛油炸雞🐝一盒雞都有7、8件,份量算多蜜糖牛油炸雞,面有加脆片再聞到牛油味,即想咬一啖因為拎返屋企都一段距離,唔可以即食,所以唔會好脆,但可以接受唔係好厚粉肉唔嫩滑,蜜糖如果可以加多D更好,唔係好食到個種甜味🍋檸檬奶油洋蔥炸雞呢個主要靠沾檸檬醬送雞食,連埋洋蔥咬,味道都酸酸辣辣咁,唔錯檸檬醬唔係勁酸,應該都加左糖中和,怕酸既人都可以試試,應該可接受
呢間聽朋友介紹好食,今日有朋友到訪,就買黎試試😛
有六隻味可以揀,甜酸辣都有齊,實有一款岩食
有骨會有雞翼雞膇,無骨雞胸雞髀肉,無骨比有骨價錢平D😙
🍯蜜糖牛油炸雞🐝

一盒雞都有7、8件,份量算多
蜜糖牛油炸雞,面有加脆片再聞到牛油味,即想咬一啖
肉唔嫩滑,蜜糖如果可以加多D更好,唔係好食到個種甜味
🍋檸檬奶油洋蔥炸雞

2023-05-26
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
  • 蜜糖牛油炸雞
炸雞最抵食攻略! -----香蒜醬油炸雞------🐔🧄🍗💦識食一定係食 香蒜醬油炸雞 架啦!炸雞由細到大就食得多啦 好食難食一試過就知😼❗️而Seoul Bite嘅炸雞都可以話係算幾好食果隻!🐓炸雞同醬汁比例都幾平均 唔會太濕 又唔會乾🥡廚師可以醬汁緊緊咁鎖住係啲炸雞入面 而炸雞嘅濕度係拎到出嚟俾客食係啱啱好!仲脆仆仆❗️可以廚師對炸雞呢一行 都有一定嘅專業知識同經驗,我炸雞達人夠膽俾炸雞界呢一行俾8.2 分佢🍗😼✌️而同時間 ,黃飛鴻炸雞呢個配搭都唔錯!配合餐廳獨有嘅辣醬 辣度啱啱好! 咬落去 啖啖肉 肉筋少 雞皮表層都鎖住曬啲濃濃嘅辣汁🐔🍗🌶🔥可見廚師係炸雞嘅來貨源都做過充份嘅資料搜集唔會好似出面咁用啲劣質嘅雞肉貨咁🐓連我炸雞達人都唔知有間咁好食嘅炸雞店🍗各位鍾意食炸食嘅手足有緣黎到記得同我食爆佢啦同呢份量都算較多 價錢都幾親民 我哋人均都係大約70蚊左右 都可以算 半隻腳入咗去 我本窮遊香港美食指南 2022 嘅餐廳度  (又去到評分環節啦 ! 5分🌕為滿分)味道:🌕🌕🌕🌕🌕環境:🌕🌕🌕🌖🌑服務:🌕🌕🌕🌑🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌗抵食指數可以話係去到4.2分俾佢 🌕🌕🌕🌕🌘最後送上炸雞圖片
識食一定係食 香蒜醬油炸雞 架啦!

炸雞由細到大就食得多啦 好食難食一試過就知😼❗️
而Seoul Bite嘅炸雞都可以話係算幾好食果隻!🐓
炸雞同醬汁比例都幾平均 唔會太濕 又唔會乾🥡
可以廚師炸雞呢一行 都有一定嘅專業知識同經驗,
炸雞達人夠膽俾炸雞界呢一行俾8.2 分佢🍗😼✌️

可見廚師炸雞嘅來貨源都做過充份嘅資料搜集
唔會好似出面咁用啲劣質嘅雞肉貨咁🐓

連我炸雞達人都唔知有間咁好食嘅炸雞店🍗
各位鍾意食炸食嘅手足有緣黎到記得同我食爆佢啦
同呢份量都算較多 價錢都幾親民 我哋人均都係大約70蚊左右

(又去到評分環節啦 ! 5分🌕為滿分)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕

最後送上炸雞圖片
香蒜醬油炸雞
2022-06-24
香蒜醬油炸雞
啱啱發現井財街原來開咗間餐廳,其實好似都開咗一段時間,不過而家先發現好似大家都係食佢嘅炸雞,但因為琴日已經係其他舖頭食咗炸雞,廢時日日食炸雞咁熱器,所以今日就冇叫炸雞!叫咗個韓國烤雞吐司🍞同蟹肉飯堡🦀外賣自取,佢係冇座位食的,所以都係take away攞返屋企食。烤雞就普普通通,啲雞冇咩特別,不過蟹肉飯堡都幾特別嘅,佢係舊飯取代咗包來夾住啲蟹肉,不過我覺得蟹味就唔太出。但我男朋友就好鍾意飯堡呢個配搭,覺得個飯好濕潤有味。期待下次試吓炸雞🍗

期待下次試吓炸雞🍗
2022-05-15
$35 (Tea)
2022-05-07 820 views
上次試咗其中一隻味,所以今日又要叫外賣,就忍唔住又要叫呢個炸雞啦!蜂蜜黃油炸雞都係叫咗老朋友蜂蜜黃油炸雞,一樣都係咁好味!呢個炸雞送到嚟仲係熱辣辣卜卜脆!上次叫咗無骨,今次揀咗有骨,諗住睇吓有咩分別。我覺得有骨比較覺得自己食緊炸雞!有多啲咬感!個炸雞嘅味道都好足夠!甜豉油炸雞朋友話想試吓呢個味,所以呢都試咗個新口味。呢個新口味都唔會令人失望,因為佢真係好濃味,甜豉油嘅味深透左係個雞入邊,而且因為個雞真係仲好熱辣辣,食落口真係好香口。以前曾經喺韓國讀過書,當時食落嘅炸雞同呢個真係好似樣!建議大家都可以一試!

蜂蜜黃油炸雞

甜豉油炸雞
2022-05-05 270 views
炸雞黎講一定係堂食好味過外賣,但如果一定要外賣嘅話有無咩好選擇呢?今次就真係有啦,話說叫左Seoul bite嘅外賣,要左個兩人餐。咁就揀左蜂蜜牛油味炸雞同泡菜豬肉飯加2罐汽水。先講個飯,飯量超多不過唔知係外送其間整淋左定本身啲飯都係咁淋,如果乾啲會再好食啲,泡菜同椰菜嘅份量都多但豬肉就得四片唔係好夠,如果兩個人分就太少啦,不過味道係可以嘅,少少辣,食完一啖就想快啲食多啖。到個主角炸雞,絕對係驚喜之作。經過長時間嘅外送黎到都脆卜卜,啲香味係咁湧出嚟。到食第一啖,佢個汁傑傑哋但又唔會太傑,掛汁之餘甜味好突出,不過唔係糖個種死甜,係好食嘅甜味,雞肉外皮脆入面亂骨就算擺多半個鐘食都係一樣。 而且份量好多有十幾舊,兩個人分享嚟食唔會唔夠喉。最後跟餐要左兩罐汽水,邊食炸雞邊飲汽水睇戲真係一絕。值得推薦比大家。
2022-04-17 688 views
疫情真係少左出街,所以叫外賣真係多左,但成日外賣都唔知食咩好,左揀右揀最後今日就選擇「炸雞」!去唔到旅行,真係幾掛念韓國啲炸雞🍗呀!有選擇困難症嘅我,就簡單啲咁叫左份二人餐,套餐包括14件炸雞(雞翼或雞腿)「但無骨炸雞到底點樣數14件都唔係好清楚」、1份主食同兩罐飲品。炸雞:無骨香蒜醬油炸雞主食:韓式烤豬肉飯飲品:蘆薈汁同樂天檸7無骨炸雞,好香蒜頭🧄味,每件雞的醬汁都好均勻,雖然唔係即食,但啲雞仍然好好味韓式炸豬肉飯,有兩至三大片炸豬肉,肉有好香燒烤過嘅味道,配上韓式燒汁加上一隻煎蛋,份量都唔少飲品就唔需要介紹啦連埋運費都只係$150左右,兩個人份量剛剛好,又好食,價錢又大眾化,下次一定會再試埋其他味道嘅炸雞🍗
去唔到旅行,真係幾掛念韓國啲炸雞🍗呀!
、1份主食同兩罐飲品。

炸雞:無骨香蒜醬油炸雞
主食:韓式烤豬肉飯
飲品:蘆薈汁同樂天檸7
二人餐

飲品就唔需要介紹啦

二人餐
2022-04-04 616 views
難食,今日叫午餐,竟然將炸雞放在意粉上,外賣拎到返屋企,倒汗水將雞件整到濕晒, 意粉又無味 😡😡😡即時致電屯門店,得到既回應是 「多謝你的竟見,完」 真金白銀比錢買, 真係無下次 😡😡😡

2022-04-04
$58 (Lunch)
2022-02-22 512 views
前排同朋友嚟咗依間韓國店買take away, 我哋叫咗碟香蒜醬油炸雞同埋韓國炒粉絲,香蒜醬油炸雞比我想像中好食,即叫即煮又熱又脆又多汁,皮薄肉厚,韓國粉絲好好味呀又多菜!我都推介咗屋企人嚟試吓
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
景峰紅橋嗰邊出名多野食,上次朋友帶我去終於唔係食米線😂。有選擇困難症揀唔到食咩所以叫左雙拼炸雞,$148都幾抵😍。叫左外賣即叫即炸,等一陣就拎得,外賣去朋友到食都未焗到腍。🔅甜辣炸雞(無骨)炸雞份量好多,成個盒滿晒😍,炸雞好脆,粉唔厚,雞都算嫩。鐘意佢每舊雞唔會好大舊,好方便食😬。韓式甜辣醬都撈得好勻,又唔會太多醬令炸粉腍晒👍🏻。🔅香蒜醬油炸雞(無骨)食親韓式炸雞都好鐘意揀香蒜醬油😚,所以呢次都試下。醬油味香,加埋蒜片更惹味。💬3個人share食2盒都夠晒飽,食完都唔會覺得好膩,所以拖延症第一篇分享都未打完就已經食第二次😂。

甜辣炸雞(無骨)
🔅甜辣炸雞(無骨)

香蒜醬油炸雞(無骨)
🔅香蒜醬油炸雞(無骨)

2022-01-23 432 views
原本想網上外賣平台送貨,發現送貨價錢貴好多🙈所以轉左網上外賣平台自取😌拎到返屋企大概10-15分鐘啦 啲雞仲係好脆好熱其實佢就有套餐 好似140左右 佢寫就有12-14件雞但我就分開左買雙拼炸雞 另加一個韓式粉絲=$189返到黎數過原味雞有9隻 蜜糖牛油就有10隻原味炸雞(有骨)好香脆 但無咩味😂 自己配點燒炸醬 芥末醬醬效果更好蜜糖牛油炸雞(有骨)牛油蜜糖味好濃烈 甜甜地好好食外面仲有啲粟米脆片 包住 咁就唔怕因為淋左蜜糖而無左香脆口感韓式炒粉絲依個就不過不失 粉絲過淋唔煙韌同埋佢蒜味較重 反而唔似韓式 偏似港式但價錢份量係抵食整體有90/100佢啲炸雞(有骨)唔似外面啲韓式炸雞部係用全雞都係雞搥同雞中翼 咁就唔驚有啲位煮得太柴唔好食同埋隻隻都偏大隻
原本想網上外賣平台送貨,發現送貨價錢貴好多🙈
所以轉左網上外賣平台自取😌

拎到返屋企大概10-15分鐘啦 啲雞仲係好脆好熱

其實佢就有套餐 好似140左右 佢寫就有12-14件雞

但我就分開左買雙拼炸雞 另加一個韓式粉絲=$189
返到黎數過原味雞有9隻 蜜糖牛油就有10隻

原味炸雞(有骨)
好香脆 但無咩味😂 自己配點燒炸醬 芥末醬醬效果更好
原哋(有骨)

蜜糖牛油炸雞(有骨)
牛油蜜糖味好濃烈 甜甜地好好食

佢啲炸雞(有骨)唔似外面啲韓式炸雞部係用全雞
都係雞搥同雞中翼 咁就唔驚有啲位煮得太柴唔好食
同埋隻隻都偏大隻

2022-01-02 449 views
🍗韓式地道炸雞店😍 好掛住韓國嘅美食呀!尤其是炸雞🥲!而家飛唔到韓國都食到韓國地道炸雞喇!🥳🥳🥳 Seoul Bite 韓國炸雞店主打韓式炸雞🍗全部即叫即炸!除左元朗店,而家屯門店新開張喇!不過唔係住屯門元朗都可以order架!因為有App提供跨區外送服務, 現場購買一樣可以用個app,即時點餐埋單一take 過好方便🤟🏻仲有9折優惠,而家來屯門Seoul Bite用App堂食落單兼用電子支付埋單,仲可以集氣換領AirPods 3每次落單仲可以賺取積分,之後當錢用😍抵推廣分店: 屯門 (屯門井財街25號金銘大廈地下8室) ------------------------------今次叫左 Seoul Bite炸雞及小食! 🍗炸雞有香蒜醬油炸雞、甜辣炸雞、蜜糖牛油炸雞等等,仲有黃飛紅炸雞添!可以揀一款、雙拼或者三拼都得! 今次揀左三拼炸雞試吓,蜜糖牛油炸雞,芝士炸雞同埋原味炸雞!炸雞有得揀有骨或者無骨,我就揀咗無骨,入面分別有雞翼同雞鎚。 炸雞脆脆可口,金黃外層脆卜卜,內裏肉質好juicy 💦!口感一流! 除左炸雞,仲有各款麵、飯同特式小食🍽💦 我就叫左牛肉炒粉絲同埋辣炒年糕! 🍜韓式
🍗韓式地道炸雞店😍

好掛住韓國嘅美食呀!尤其是炸雞🥲!
而家飛唔到韓國都食到韓國地道炸雞喇!🥳🥳🥳

每次落單仲可以賺取積分,之後當錢用😍抵

推廣分店: 屯門 (屯門井財街25號金銘大廈地下8室)
今次叫左 Seoul Bite炸雞及小食!

可以揀一款、雙拼或者三拼都得!

今次揀左三拼炸雞試吓,蜜糖牛油炸雞,芝士炸雞同埋原味炸雞

除左炸雞,仲有各款麵、飯同特式小食🍽💦
我就叫左牛肉炒粉絲同埋辣炒年糕!

🍜韓式炒粉絲
粉絲好入味,乾身,煙煙韌韌 好有咬口!

🌶辣炒年糕
辣度適中,年糕飽吸醬料同樣好入味,口感好Q彈!😍

越食越掛住韓國美食!再用App 下單試埋其他味嘅炸雞同小食先!😋

~孖住食二人餐($158)-蜜糖牛油炸雞(有骨)🍯店主推介甜辣炸雞同埋呢一個蜜糖牛油的口味💁‍♂️,我就比較鍾意食脆身嘅所以就叫咗呢個🤪。想講搭輕鐵返屋企嗰陣一直聞住勁香的牛油味勁肚餓🤧,Feel到側邊啲人都流晒口水🤤。難得拎到返去仲係脆😯,而且揀有骨係會有雞翼同埋雞髀🤩,我就最鍾意食雞翼嘅😜。蜜糖夠多令到味道足之餘又唔會令到啲雞浸到淋晒👍🏻,上面仲擺咗啲粟米片更加有口感或者可以點下蜜糖咁都好食😋。-辣炒年糕🥣掙扎咗一陣食豬肉飯定係落炒年糕🤔,最後揀咗呢個都冇後悔😎。原先望落去醬汁比較水以為味道會唔夠🤭,點知又OK喎😗。味道足有少少辣而年糕又唔會煮得太軟身👍🏻,加埋韓國魚糕同蔬菜一齊食都唔錯😌。-韓式罐裝飲品🥤有我最愛嘅梨汁🍐,朋友就揀咗青提子汁🍇。
~孖住食二人餐($158)
-蜜糖牛油炸雞(有骨)🍯

-辣炒年糕🥣

-韓式罐裝飲品🥤
有我最愛嘅梨汁🍐,朋友就揀咗青提子汁🍇。