幫襯勁買💛Seoulmate 🙂@seoulmatecafe由銅鑼灣樓上舖搬到將軍澳海旁地舖⚓️ Doodle風格嘅內牆作品,結合餐廳特色同香港獨特元素,色彩繽紛有活力⚡️仲有兩排韆鞦櫈,滿滿嘅渡假風🛝香煎帶子和豆腐麻醬沙律🥗帶子輕輕煎香,保留咗鮮味🐚 同豆腐鋪於沙律菜上面,加入橙紅兩種車厘茄同中華沙律,色彩奪目又開胃🌈暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯🎀無揀到最signature嘅火山同白雲炒飯,反而試下期間限定 - 蓋了一層白雪嘅粉紅色富士山🗻 上白下粉紅嘅配色,笑咪咪嘅紫菜眼同嘴,造型夠晒可愛👀 fluffy嘅外層以蛋白打發而成,口感似梳乎厘🥚 一切開山頂嘅雞蛋黃,仿如熔岩漿咁一湧而至🌋 裡面嘅炒飯食到啖啖嘅蟹肉蟹膏🦀韓式白菜豚肉鍋🍲豬骨湯|五花豚肉|年糕片|金針菇|冬菇|白菜|滑豆腐|蛋|韓式拉麵厚身豚肉大小均勻,顏色粉嫩,食材整齊擺好🍜 打上一隻生雞蛋,開火煮一陣,等食材煮熟就可以開動了🚂 辣味無乜,可能因為只有泡菜並冇韓式辣醬,反而係咸香中帶點酸🇰🇷宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕🍰蛋糕同奶蓋嘅比例接近1:1,當咁睇好似普普通通咁,但拉開圍邊膠膜嘅嗰一瞬間,cream如瀑布咁傾瀉而下,場
幫襯勁買💛

韓式白菜豚肉鍋🍲

韓式白菜豚肉鍋

宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕🍰

宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕

蛋糕同奶蓋嘅比例接近1:1,當咁睇好似普普通通咁,但拉開圍邊膠膜嘅嗰一瞬間,cream如瀑布咁傾瀉而下,場面澎湃又震撼⛲️ 蛋糕口感鬆軟,搭上奶蓋食起上嚟更濕潤,還有士多啤梨、雲尼拿雪糕球、忌廉同乾花碎🍓

藍蝶花冰極熊柑桔梳打🧸

藍蝶花冰極熊柑桔梳打

隻立體紫色冰熊好cute,好似浸浴咁浸係杯飲品中,detail位又做得足🛁 漸變嘅藍黃漸層,藍蝶花同下層帶酸性嘅柑桔攪拌後,顏色變得更紫💜

日本靜岡縣焙茶拿鐵☕️

日本靜岡縣焙茶拿鐵

海馬拉花好有心思🪸香濃順口,茶澀味較重,唔好太甜嘅就好適合🍂

一如將軍澳海旁其他餐廳咁適合帶埋小朋友同寵物🦮 見店員有空檔時間仲會餵食毛孩,讓佢地都可以一同享受美食,絕對係對毛孩充滿愛意🐾🦴

支持良心小店💛
$390 (Dinner)
香煎帶子和豆腐麻醬沙律
韓式白菜豚肉鍋
宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕
藍蝶花冰極熊柑桔梳打
日本靜岡縣焙茶拿鐵
2024-03-11 30 views
幾個月一聚嘅舊同事聚會,舊同事揀咗呢間,見自己好少食韓國菜,我都投咗讚成票。食物味道同埋環境都幾好,可以話令我對韓國菜有所改觀,因為我真係麻麻哋韓國菜,呢間味道環境都可以,啲出品都幾靚,算食得幾開心,可能同舊同事開心傾計,食物都好似好食啲😝。不過價錢比想像嘅高啲。
2024-03-07 34 views
小食(前菜)🔸️ 韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片 - 價格:$96一開始見到成碟都係墨西哥脆片果陣其實係有懷疑嘅🫣 說好的牛肉呢結果喺哂個底度😂比啲脆片遮住左就咁食個脆片 真心勁脆 但都得個脆字 樸實無華但係加埋個底嘅牛肉同白汁 就即刻有曬層次🙊白汁令脆片脆得嚟無咁硬 同時牛肉為佢增添左肉香😋Main courses🔸️甲羅燒蟹肉明太子拉絲芝士焗飯 - 價格:$218成餐飯 除左甜品 最欣賞呢個飯👍🏻首先係佢有成個蟹殼喺個飯上面 就已經夠曬吸睛佢仲要成個蟹殼都係滿滿嘅蟹膏真係好鬼正 😝將啲蟹膏同個飯撈均之後每一啖飯 都有好香濃嘅蟹膏味 伴隨住白汁芝士嘅香氣 喺口入面蔓延開🙊真係香到 剩係想食個飯而忽略其他食物🙈🔸️香煎北海道帶子海鮮龍蝦汁貓耳朵 - 價格:$188不得不說 舊帶子係真心大舊龍蝦汁嘅好香貓耳朵咬起嚟好煙韌不過個人就鍾意食啲軟啲嘅野 科普一下:貓耳朵係意大利粉嘅一種 有啲似貝殼狀甜品🔸️韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕 - 價格:$108本身睇menu 已經覺得好吸睛呢到就更加之係佢係嗰種 要自己拉開塊膠紙 等啲奶油流落個蛋糕度嘅設計而粉紅色嘅顏色亦好靚 啱曬拍片打卡呃like💝食起嚟 一
小食(前菜)

飲起上嚟甜甜酸酸 充滿士多啤梨嘅味道
飲第一啖會覺得畀想像中感覺酸
但係飲多幾啖又會覺得 其實甜酸適中🎀
2024-02-28
$388 (Dinner)
  • 甲羅燒蟹肉明太子拉絲芝士焗飯
  • 日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山
  • 韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片
  • 韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕
難得出開將軍澳行街,行行下見到間好有特色既餐廳,就走左入去試吓🤩餐廳既設計好有童趣,有好多鞦韆位同擺放咗好多可愛既公仔;環境寬敞開揚,木系設計令人感覺柔和又寫意🧸超啱一家大細聚餐兼打卡📸而且仲係寵物友善餐廳添🐕我地食左:👉🏻✨韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片✨ $96雖然係小食,但係都分量十足🤩上面放左脆卜卜嘅墨西哥粟米片,下面係多汁香口嘅韓燒牛肉同牛油果醬🥑又脆又辣又滑既口感真係超有層次又惹味,💯連我妹呢個唔係好鍾意食牛油果嘅人都食到停唔到口🤭✨暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯✨ $198粉紅雪山🏔️既公仔造型好吸睛🫶山頂仲放左個橙橙黃黃嘅蛋黃,真係可愛到唔捨得食🤣雖然唔捨得,但係打夠卡📸都要整開鬆軟蛋白泡既雪山外層,再將佢同蛋黃、雪山內嘅炒飯-齊攪勻食;入面既蟹肉蟹膏多到令我超驚喜🤩同蛋黃拌勻會感覺更加滑溜順喉,每啖飯都充滿着蟹既鮮味,好睇又好食❣️✨甲羅燒蟹肉明太子拉絲芝士焗飯✨ $218焗飯上面放左個有蛋黃同大量蟹醬、蟹肉,好足料既甲羅燒🦀底層芝士焗飯既芝士味超濃郁,而且入面仲有唔少蟹肉😍個甲羅燒無論同焗飯拌勻食定係就咁食都好鮮香😋好食到停唔到口✌🏻✨日本宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋

我地食左:👉🏻

✨韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片✨ $96

✨暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯✨ $198

✨甲羅燒蟹肉明太子拉絲芝士焗飯✨ $218

✨日本宇治抹茶奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕✨ $108

呢個抹茶奶蓋既抹茶味好重🍵-拎走圍邊膠紙就好似瀑布咁流唒落個蛋糕度,個畫面好震撼🤩

滿滿蛋香味既奶油蛋糕又鬆又軟,配上咁香既抹茶醬真係冇得頂,再加埋甜甜地既雲呢拿雪糕🍦去中和抹茶獨有既少少苦澀味,仲更加不得了💯

✨黑加侖子冰極乳酸梳打✨ $52

從底部較深嘅紫色一路上去越嚟越淺嘅漸變色配搭得好好睇👍🏻黑加侖子乳酸味道酸酸甜甜,超開胃的🤤

✨日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山✨ $48

奶味較重,但都遮蓋唔到香濃幼滑既紫薯味道👅成杯飲品既造型亦都好靚🫶🏻又係打卡必叫📸

係度食嘢就好似返左去細個嘅時候一樣,無憂無慮,開心寫意。唔止大人食得開心,帶小朋友過嚟應該仲會更加興奮🤣

🟠Seoulmate Cafe

📍將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖
2024-03-01 435 views
以前都食過呢間新派韓式餐廳,近排見好多人推介,於是我再度回訪,發現新出咗好多款式👍🏻👍🏻 食物除咗打卡靚之外,味道都值得嚟試😋.▪️炸泡菜豬肉餃子炸到金黃色,外皮酥脆而不會太乾,一咬開肉汁流出嚟,配埋泡菜辣辣哋好香口開胃.▪️暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯推介‼️除咗打卡好靚之外,內裏炒飯充滿蟹肉和蟹膏味,非常入味👍🏻配埋外層蛋白、海苔、蛋黃、蘑菇,成個飯好惹味👍🏻👍🏻份量亦夠大啊.▪️香煎北海道帶子海鮮龍蝦汁貓耳朵除咗有兩粒超大嘅帶子之外,仲有好多粒細嘅帶子肉、蜆肉,而貓耳朵好掛汁,每粒都滲住陣陣龍蝦汁味,咬下去煙靭有咬口😊.▪️韓國米酒意式芝士蛋糕質感比較濕潤,帶韓國米酒味,有別於一般tiramisu味道,比較特別.▪️日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山造型超吸晴😍 厚厚一層奶蓋,但不會過甜,淨係影相都抵.▪️藍蝶花接骨木荔枝梳打漸層顏色很美,味道清爽甜美.順帶一提,這間是寵物友善餐廳,職員還會送零食比狗狗食😆相當貼心💕
▪️炸泡菜豬肉餃子
炸泡菜豬肉餃子

▪️暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯
推介‼️

▪️香煎北海道帶子海鮮龍蝦汁貓耳朵

▪️韓國米酒意式芝士蛋糕
韓國米酒意式芝士蛋糕

▪️日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山
造型超吸晴😍 厚厚一層奶蓋,但不會過甜,淨係影相都抵
日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山

▪️藍蝶花接骨木荔枝梳打
漸層顏色很美,味道清爽甜美
藍蝶花接骨木荔枝梳打

炸泡菜豬肉餃子
韓國米酒意式芝士蛋糕
日本金時紫薯拿鐵奶蓋雪山
藍蝶花接骨木荔枝梳打
2024-03-01 13 views
入將軍澳搵朋友,一齊食個飯~食飽飽先再去行donki + 海邊散步~❤️立體富士山造型打卡一流,一切開係超多海鮮配料既炒飯,同好濃郁既芝士味融合埋一齊,加埋口感特別~好似綿密版既梳乎里雪山外層,口感好有層次,味道又豐富~必試呀!!🧡火灸雙醬韓式炸雞 炸雞外皮 好鬆脆,一邊係好香好濃郁既秘製明太子醬,一邊係極邪惡既黃金皮蛋醬,兩種口味都好出色!! 而且炸既時間岩岩好,外脆內嫩,食完一件又一件!! 💛日本宇治沫茶搭配烤麻糬窩芙和雪糕 口感煙煙韌韌既麻糬窩芙,滲出宇治沫茶香,加一啖士多啤利雪糕,再加軟綿既薄薄麻糬皮,仲有少少脆脆,唔同質感唔同味道加埋但又好夾💚洛神花冰極熊西柚白桃梳朾 好可愛既熊仔造型冰坐係杯到,一見到隔離檯有呢杯野,即刻跟住嗌!! 味道清新,酸中帶甜~💙士多啤梨抹茶鮮奶 士多啤梨和濃郁的抹茶+鮮奶,好順滑~

💙士多啤梨抹茶鮮奶 士多啤梨和濃郁的抹茶+鮮奶,好順滑~

2024-02-28 33 views
新年去朋友屋企探bb🥰再去朋友屋企附近食晚餐~澳南海岸呢道都有好多餐廳,我地就去咗其中一間韓式fusion cafe🇰🇷 Seoulmate~⭐️ 暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯粉紅雪山的造型非常可愛🌋雪山上面的岩漿是蛋黃。火山外層是打發了的蛋白。黃金色的炒飯拌著蛋漿一起吃,口感不錯。⭐️ 黑松露煙肉忌廉意粉味道濃郁creamy。扁意粉軟硬恰到好處,口感紮實不會太軟爛。⭐️ 韓式麻藥蒜香溏心蛋溏心蛋口感綿密,蛋黃溏心,so yummy!麻藥的風味帶來了一點點辣味,更突出蛋的鮮美。⭐️ Seoulmate 檸檬梳打檸檬梳打口感清爽。檸檬的酸甜,感覺消暑解渴。⭐️ 芒果奶昔奶蓋雪山濃郁的芒果奶昔加上厚厚的奶蓋。口感好豐厚。⭐️ 韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕 配 雪糕蛋糕外觀上非常吸引,拉開膠紙就會出現瀑布造型。雜莓奶蓋酸酸甜甜,蛋糕口感綿密。再加上一球草莓雪糕的點綴,幸福感MAX!📍Seoulmate 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place 地下G25B-G26A號舖

⭐️ 暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯

⭐️ 黑松露煙肉忌廉意粉

⭐️ 韓式麻藥蒜香溏心蛋

⭐️ Seoulmate 檸檬梳打
檸檬梳打口感清爽。檸檬的酸甜,感覺消暑解渴。

⭐️ 芒果奶昔奶蓋雪山
濃郁的芒果奶昔加上厚厚的奶蓋。口感好豐厚。

⭐️ 韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕 配 雪糕

📍Seoulmate

2024-02-28 27 views
南澳呢間餐廳聽好多街坊都話唔錯,上星期終於帶小朋友嚟試吓,竟然咁好彩俾我哋坐到遷秋枱,小朋友未食嘢已經好開心,我哋先叫咗份個小食,三隻泡菜餃子,其實都幾辣,不過好香脆,小朋友就食紫菜粉絲卷,佢哋超級鍾意,因為紫菜脆卜卜又有佢哋最鍾意嘅粉絲係入面,佢哋簡直係爭住食。主菜叫咗軟殼蟹烏冬,原來有好多配料一齊撈,烏冬連埋泡菜青瓜絲紅蘿蔔絲撈埋一齊,即刻諗起好有新年玩撈起嘅氣氛,好玩又好味。食韓國嘢我最鍾意食部隊鍋,雖然係將所有唔健康嘅嘢放埋一齊,不過真係好好味。部隊鍋唔會太辣,連小朋友都食到,真係好鍾意食餐肉公仔麵,配埋隻蛋一齊食簡直有幸福嘅感覺。最後小朋友見到有甜品,滿足埋佢哋叫咗一份綠茶窩夫,窩夫新鮮做起,綠茶味香濃外脆內軟,配埋麻糬一齊食,我覺得好夾,食完咁多嘢真係超級飽,要行出海旁散下步先可以消化到,今晚太滿足啦。

2024-02-28 13 views
自己一個食晏想食甜品就去咗南澳搵食韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意粉韓山雜莓忌廉,麻糬窩夫配雪糕叫咗呢幾款都幾好味,餐廳有幾個打卡位例如好似千秋嘅座椅店員亦都好友善,會介紹有咩菜式👍🏻如果你嗌甜品,佢亦都可以選擇食晒所有主菜,然之後後上都幾窩心😌我最鍾意佢呢一個蟹膏格羅燒黃金蟹肉意粉,其實佢仲有另外一個配搭係配飯食但我個人比較鍾意食意粉,所以我選擇意粉😆😆甜品亦都有好多選擇,所以我叫咗呢一個雜莓忌廉麻糬窩夫配雪糕,好味
自己一個食晏想食甜品就去咗南澳搵食

韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片

蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意粉

韓山雜莓忌廉,麻糬窩夫配雪糕

叫咗呢幾款都幾好味,餐廳有幾個打卡位例如好似千秋嘅座椅

店員亦都好友善,會介紹有咩菜式👍🏻

但我個人比較鍾意食意粉,所以我選擇意粉😆😆

將軍澳南向來有好多適合朋友聚餐嘅餐廳選擇,「Seoulmate」絕對係三甲之內💕主打新派韓式創意料理,飲料甜品都有唔少驚喜❣️價錢都相當親民😛.餐廳以木系簡約風設計為主,牆壁滿佈精美手繪畫🎨部份座位更有鞦韆椅,邊食邊搖都幾過癮🤪.🍴泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球💰$88印度Pani Puri變革版😜將泡菜及煙三文魚他他放入脆球內,入口先係脆球嘅鬆脆,再到爽脆泡菜及綿密煙三文魚,多重口感😙加埋少少酸忌廉調味,勁開胃😝.🍴韓式炸雞💰$188(自選三款口味)多款味道選擇,揀咗水牛城、茄蓉、燒烤三款味道🤓炸雞份量都幾多下,無骨炸雞啖啖肉😚特別鍾意水牛城,辣辣地幾惹味😛.🍴炸原隻軟殼蟹味噌意粉💰$158大大隻軟殼蟹🦀脆卜卜入面仲有啲蟹膏😌底下就係忌廉白汁蘑菇意粉🍝.🍴韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕💰$108將膠片拉開,奶蓋澎湃湧出🤩奶油蛋糕非常鬆軟,奶蓋帶陣陣玫瑰花香🌹旁邊仲有啲士多啤梨及藍莓🍓賣相滿分💯.🍹芒果香橙梳打💰$46味道酸酸甜甜,配埋梳打底特別清新😌解膩一流!.🍹蜜桃沙冰💰$46唔會好甜,好清香嘅蜜桃味🍑

🍴泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球
💰$88
泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球

🍴韓式炸雞
💰$188(自選三款口味)
韓式炸雞

🍴炸原隻軟殼蟹味噌意粉
💰$158
炸原隻軟殼蟹味噌意粉

🍴韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕
💰$108

🍹芒果香橙梳打
💰$46
味道酸酸甜甜,配埋梳打底特別清新😌解膩一流!
🍹蜜桃沙冰
💰$46
唔會好甜,好清香嘅蜜桃味🍑

泡菜煙三文魚他他配酥炸脆球
韓式炸雞
炸原隻軟殼蟹味噌意粉
2024-02-26 27 views
成日喺ig 見到個打卡炒飯😂好靚,心思思又想去試下!平時我比較少去TKO,今日特意提早去海濱嗰邊行下散下步先再去食飯,由MTR行過去大約10分鐘,一條直路唔難搵,去到大約18:30都未算好多人!舖面都幾闊落,其中近門口位置比較有特色有吊櫈,滿滿韓國🇰🇷咖啡廳味道。韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片 $96甫上枱只係見到墨西哥片🤔,原來佢地好細心怕醬料沾軟個墨西哥片,將所有配料放底,再自行加落脆片到,所以食到尾都仲好夠脆口!冬蔭功海鮮炒韓式粉絲 $108我真對韓式粉絲有偏愛,冬蔭功辣度十足加埋海鮮粒令整個粉絲更加惹味!暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯$198好幸運啱啱有新品推出✨粉紅色既火山外型好可愛,上面既蛋黃真係好似熔岩😂,炒飯味道都唔錯份量都足夠二個人食,打卡度滿分💯韓國米酒意式芝士蛋糕$66第一次試用韓國米酒整既芝士蛋糕,好濃郁既米酒香味,都幾特別!日本靜岡縣焙茶拿鐵$51士多啤梨烏龍泡沬咖啡 $52* 總結:環境舒適度高,好適合傾計,食物造型有心思見到開心好多,服務態度不錯❤️

韓燒牛肉牛油果醬墨西哥片 $96

冬蔭功海鮮炒韓式粉絲 $108

暖戀春日粉紅雪山黃金蟹肉蟹膏炒飯$198

韓國米酒意式芝士蛋糕$66

日本靜岡縣焙茶拿鐵$51
士多啤梨烏龍泡沬咖啡 $52

2024-02-20 29 views
食物味道普通。疑似兼職員工不專業-Menu 有不準確資料, 而在詢問時沒有更正 - 關於「柚子薑」於菓茶menu下,但其實並非用茶葉或茶包,只有熱水,要問第二位員工才找到答案。初三中午時只有約兩成枱有客人。Openrice book枱後遲約半小時到。在沒有任何聯絡/解釋下,被指沒有出席,有可能致本人以後無法使用預約工能。太失望,太過份了。

去左將軍澳探朋友,然後一齊食晚餐。朋友揀左呢間韓國餐廳,一入去見到兩個千秋櫈,我地兩個媽媽即刻坐低影張相打下卡先🤣🤣【泰韓生菜🥬包】泰式豬肉碎小食: 章魚泡菜他他、醃蘿蔔、泡菜好辣 但會停唔到口咁食!【南乳燒厚切五花腩肉溫泉蛋拌飯】南乳拌飯我第一次食,估唔到咁夾!其實我自己一個人可以食晒一碗!不過同朋友一齊就唔可以咁自私架嘛🤣🤣香煎北海道帶子龍蝦汁貓耳朵🐱👂🏻呢個貓耳朶係叫比兩個小女孩食嘅,龍蝦汁好香濃配埋帶子一齊食真係好好味!韓式燒肉拼盤五花腩、牛舌、牛仔骨牛舌係一個驚喜 唔乾唔靭!用生菜包住食👍🏻👍🏻yummy韓國雜莓奶蓋瀑布奶油蛋糕配雪糕兩個小女孩一見到就嘩嘩聲!🤣🤣我都未分晒佢兩個已經食完榛子忌廉配焦糖香蕉麻糬窩夫配雪糕呢個窩夫外脆內軟,一定要襯佢熱辣辣加一啖雪糕一齊食。

【泰韓生菜🥬包】
泰式豬肉碎
小食: 章魚泡菜他他、醃蘿蔔、泡菜

好辣 但會停唔到口咁食!

【南乳燒厚切五花腩肉溫泉蛋拌飯】

南乳拌飯我第一次食,估唔到咁夾!

香煎北海道帶子龍蝦汁貓耳朵🐱👂🏻

韓式燒肉拼盤
五花腩、牛舌、牛仔骨

牛舌係一個驚喜 唔乾唔靭!
用生菜包住食👍🏻👍🏻yummy

兩個小女孩一見到就嘩嘩聲!🤣🤣
我都未分晒佢兩個已經食完

榛子忌廉配焦糖香蕉麻糬窩夫配雪糕

呢個窩夫外脆內軟,一定要襯佢熱辣辣加一啖雪糕一齊食。

🌥️Seoulmate係韓式創意打卡Cafe,室内環境cozy,裝飾設有木系鞦韆餐櫈、色彩繽紛的壁畫、放滿軟萌公仔等,氣氛喜悦充滿童真。餐牌定時更換款式,keep住有新鮮感🌟🍙紫菜飯卷($88): Gimbap顏色豐富 ,食材融合口感豐富, 醬料充足夠juicy, 帶有韓式料理的古早味🍚煙霧瀰漫海鮮芝士雪山飯(Hk$178):絕對是餐廳鎮店之寶的招牌美食😆 每一台都必點來打卡! 萌萌雪山卡通煙霧瀰漫,造型夠特別,蛋白包着美味的海鮮燴飯,內外兼備充滿心思🥞榛子忌廉焦糖香蕉麻糬窩夫配雪糕(Hk$82): 窩夫烤得鬆脆香口,配上焦糖香蕉、榛子忌廉、 朱古力雪糕及orea麻糬,口感層次豐富,充滿幸福滋味✨🍹洛神花冰極熊西柚白桃梳打(Hk52):冰極熊造型可愛吸睛,顔色鮮艷奪目,溫和的酸甜味夠清爽,提神醒胃☕Hot Caramel Latte (Hk$38):咖啡有藝術拉花,口感圓潤滑順,帶有濃郁堅果及焦糖香氣(All subject to 10% service charge)📍Seoulmate (MONTEREY Place)將軍澳澳南海岸唐俊街23號(將軍澳站A2岀口,步行約7分鐘)

📍Seoulmate (MONTEREY Place)
將軍澳澳南海岸唐俊街23號
(將軍澳站A2岀口,步行約7分鐘)

• 煙霧瀰漫海鮮芝士雪山飯
  • 紫菜飯卷
2024-02-17 1462 views
呢日🐶維伯伯陪我去咗將軍澳韓式cafe『Seoulmate』食矇矇~ 地方幾大,職員又nice又中意毛孩,仲請維伯伯食零食添 !🐶💭"正呀!"餐廳內有房,主人同毛孩通常都會坐喺房~📌 主人們記住要帶狗袋/車仔呀~ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱Menu幾多選擇,份量都大~ 🍢 串燒拼盤(荔枝京蔥腩、牛、雞、年糕腸仔)💲168 拼盤portion好夠份量!仲配有沙律菜同埋番薯條~有驚喜,啲肉好大粒又厚!但完全唔韌仲好腍,仲唔乾身仍有肉汁~ 加埋甜甜地嘅韓式醬,啖啖肉好正~🦀 蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意粉 💲158蟹膏已經夠香濃,再加埋黃蛋黃醬提升味道,成個意粉十分惹味香郁~🐟 泡菜煙三文魚他他 💲98三文魚他他鮮嫩帶脂香,加埋泡菜甜甜辣辣好提味~ 仲有半層牛油果襯托添,overall健康又可以balance返以上嘅膩感~🧇 黑芝麻麻糬窩夫配豆腐雪糕 💲88麻糬窩夫有黑芝麻香~香脆外層有香軟嘅麻糬餡更有口感~同埋夾豆腐雪糕特別好味!兩杯飲品(不含酒精)🧸 洛神花冰極熊西柚白桃梳打 💲48🧸 藍蝶花冰極熊柑桔梳打 💲48見到熊bear bear 心已經溶化~~~ 呢排天氣暖返飲

🐶💭"正呀!"

餐廳內有房,主人同毛孩通常都會坐喺房~
📌 主人們記住要帶狗袋/車仔呀~

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱

Menu幾多選擇,份量都大~

🍢 串燒拼盤(荔枝京蔥腩、牛、雞、年糕腸仔)💲168
拼盤portion好夠份量!仲配有沙律菜同埋番薯條~

🦀 蟹膏甲羅燒黃金蟹肉意粉 💲158

🐟 泡菜煙三文魚他他 💲98

🧇 黑芝麻麻糬窩夫配豆腐雪糕 💲88

兩杯飲品(不含酒精)
🧸 洛神花冰極熊西柚白桃梳打 💲48
🧸 藍蝶花冰極熊柑桔梳打 💲48
見到熊bear bear 心已經溶化~~~ 呢排天氣暖返飲杯凍嘢係爽嘅!

2024-02-15
$200 (Tea)