2023-08-15 26 views
一出宋皇臺站D出口行10分鐘左右,見到呢間以NBA裝飾嘅餐廳,身為球迷嘅我梗係要支持下。雖然餐廳唔大仲好開揚,但係炎炎夏日坐喺入面一d都唔熱,冷氣夠涼,風力十足,而且d凳又估唔到幾好坐,用餐時店員仲好好俾埋濕紙巾俾我地雙層安格斯牛堡大大份啱晒我呢個食肉獸,入邊除咗雙層牛扒,仲有雙層芝士、蕃茄、酸瓜、洋蔥、生菜同醬汁。食落牛肉一啲都唔乾,唔係雪藏免治肉,食得出係極等級嘅冰鮮肉,好有牛味,配以自家製醬汁,酸酸地越食越開胃,呢種質素喺其他餐廳食,起碼至少要$200,以家$95食到咁高質嘅burger,CP值極高!羊肉6吋手製薄餅新鮮出爐超香,批底搽上自家製蕃茄醬,上面鋪滿免治羊肉、蕃茄洋蔥粒同厚厚嘅芝士。羊肉唔騷,簡單用鹽同胡椒調味,批底人手拉,食落鬆軟唔乾身,好有驚喜!

• 雙層安格斯牛堡
2023-08-02 24 views
🇭🇰✨土瓜灣高質漢堡外賣店🍔做完運動好肚餓,發掘到附近有間高質好味、性價比唔錯嘅Burger外賣店!😍🍔大部分Burger $100樓下有交易,超巨型嘅安格斯終極牛堡都係$155🤩除咗burger,佢哋仲有賣熱狗、pizza,佢哋標榜pizza 嘅批底係自己做同手拉, 連醬汁都係homemade 🤩🍕① 安格斯終極牛堡 🐮🍔 $155🔹三層漢堡包真係好誇張😱雙層肉扒、三層芝士!🧀一啖真係咬唔晒,要分開兩層甚至三層食🤤配料超級豐富,有火雞煙肉、黑松露炒蛋、生菜、蕃茄、洋蔥及酸瓜🔹 牛肉質素高,食得出唔係雪藏牛肉👍🏻店員話所有冰鮮牛肉都係極等級,由餐廳廚房攪碎,只加些許鹽同胡椒調味,所以已經足以吊出牛肉本身嘅鮮味👍🏻② 純羊肉腸熱狗 🐑🌭️ $70🔹經典組合有茄汁、芥末、洋蔥、酸瓜,可以選擇要唔要加配芝士、火雞煙肉、菲達芝士及青瓜🔹麵包鬆軟,羊肉腸冇騷味📍 SHADI (土瓜灣)土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖
🇭🇰
✨土瓜灣高質漢堡外賣店🍔

① 安格斯終極牛堡 🐮🍔 $155
安格斯終極牛堡

② 純羊肉腸熱狗 🐑🌭️ $70
🔹麵包鬆軟,羊肉腸冇騷味
純羊肉腸熱狗

📍 SHADI (土瓜灣)
土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

2023-07-27 37 views
SHADI🍔終極安格斯牛堡 🐮$155超級震撼地大個!呢個包包括有三層漢堡包、雙層肉扒、三層芝士、火雞煙肉、黑松露炒蛋、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、醬汁,材料非常豐富!🈵🈵🈵佢哋嘅牛肉都幾好食,細問之下發現餐廳用嘅所有肉都係極等級,而且係冰鮮肉唔係雪藏嘅~調味方面只係用咗加鹽同胡椒🉐至於醬汁方面,所有醬汁都係home-made 餐廳自己做既,食一個可以飽足一整 日,非常有心!✅單層煎雞堡 🐔$55呢個雞堡材料就包括有雞肉扒、芝士、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、醬汁,一樣大大個好豐富架!佢哋雞扒選擇咗煎既方法,少油就更加健康之餘又冇咁肥😋😋
SHADI🍔

終極安格斯牛堡 🐮$155

單層煎雞堡 🐔$55
2023-07-25 36 views
呢日中午好想食burger,於是搵下附近邊啲burger店好食, 喺openrice搵到呢一間位於土瓜灣同九龍城交界嘅burger店🍔值得一提既係,佢地啲肉都係極等級, 採用冰鮮肉而唔係雪藏肉, 雞牛羊肉都係入邊廚房自己攪碎 ,而且所有醬汁都係home-made,勁加分👍🏻😍🤤見行過去都係15分鐘嘅事當然要去試下٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)-單層煎雞堡 $55💰賣相真靚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)連蕃茄都好厚身🤤勁鍾意食有蕃茄生菜整既漢堡,多汁層次又豐富,而且佢地既雞肉淨係落左鹽同胡椒再上麵包糠,加上雞肉係煎既關係,口感焦脆又唔會油膩熱氣, 坊間好多店既雞堡好多時都係炸架,呢間連包身都煎過黎,香脆又不失面包既鬆軟口感,成個包入口勁鮮甜,勁好食冇叫錯💓💓-純羊肉腸熱狗 $70💰好少見有羊肉腸熱狗,朋友見到即刻心心眼😍羊肉腸口感紮實,一啲羊膻味都冇,非常鹹香,而且有洋蔥同酸瓜做配料,再加上自家製既醬汁超級juice😋
見行過去都係15分鐘嘅事當然要去試下٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)

-單層煎雞堡 $55💰
賣相真靚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)連蕃茄都好厚身🤤

-純羊肉腸熱狗 $70💰
好少見有羊肉腸熱狗,朋友見到即刻心心眼😍
  • 單層雞堡
2023-07-21 28 views
今次係黎潮聖嘅!係Open Rice見到好多人話呢度啲burger好食,食材又新鮮即叫即整,肉都係極等級而且係冰鮮唔係雪藏,身為burger控嘅我梗係要黎試下啦!交通算幾方便,係宋皇臺站行過嚟一條直路就到。 離遠就已經見到呢一間舖頭因為裝修幾靚而且顏色突出, 係一間以籃球為主題嘅burger shop幾得意。 呢間係外賣堂食都得嘅,今日唔算熱咁就當然堂食啦🤣 等緊嘅時候有歌聽所以都ok。今次試左佢地個雙層牛堡,首先我要講真係好!有!肉!汁!完全唔實而且好有牛味,應該真係新鮮打同整出黎👍好大份食完好飽好滿足!佢個醬汁都係另一個重點, 聽店員講呢個係佢哋自家製嘅醬汁唔怪得咁好食, 個醬甜甜地好開胃又唔會遮到牛肉嘅鮮味。因為我哋都係牛魔王 所以第二個我哋試咗牛肉腸熱狗😎超級大個而且佢個牛味係好重🤤鐘意食牛嘅必點!個茄汁比平時果啲濃味,問下先知原來連茄汁都係自家製😮人哋果然冇介紹錯呢間真係好高質 出面食呢個質素起碼要百零二百蚊 呢度一百蚊都唔使超抵食!!!下次想試埋佢自家製pizza😎

因為我哋都係牛魔王 所以第二個我哋試咗牛肉腸熱狗😎

2023-07-20 39 views
以前細個講起漢堡包就成日淨係識連鎖快餐店,但依家大左發現原來真正好味西式漢堡包一定要搵d會自家製嘅小店。今次去到土瓜灣,發掘到有一間好好味!要左個希臘風格羊堡,係佢哋嘅招牌菜,本身好鍾意中東菜嘅我覺得超級好味,原來因為呢度所有肉類,包括我呢個羊肉都係佢哋廚房親自攪碎,肉質好好,所以淨係加咗鹽同胡椒已經好入味,加埋自己調配嘅醬料醬汁,真心第一啖已經食得出佢哋嘅用心同誠意!之後叫埋個margarita pizza,一睇個樣已經知好好味,食落個底好chewy,個面有好多mozzarella cheese,加埋spices其實都有輕微中東風。之後老闆娘都有同我哋講,原來個批底咁好味係因為佢哋自己做同手拉,就連個蕃茄醬都係佢哋自己做架!最後要講返聲,呢到連halal option都有,你話店主係咪好貼心先!

2023-07-10 99 views
平時都係食開連鎖快餐店既漢堡包,今日試食呢間全人手製既漢堡店,完全明白分別係邊😝😝餐廳既食材無用MSG、防腐劑,而家即叫即整,製作需要一啲時間,但係都值得等待,如果外賣唔想等咁耐,可以用WhatsApp電話落單,去到就可以即刻拎,好方便!有好多種唔同款式嘅漢堡,有傳統嘅牛肉漢堡、仲有蝦堡、羊堡,仲有pizza、薯條、小食希臘風格羊堡 The Greek Floater 漢堡包唔用牛,用羊扒,真係好新鮮嘅配搭,啱晒鍾意食羊嘅朋友,裏面配料超豐富,有超大塊羊扒、希臘乳酪、青瓜、芝士、薯蓉、生菜,口感好好,正!經典彈牙蝦堡蝦堡都好有驚喜,比起傳統漢堡牛扒,蝦餃扒無咁油膩,好香,好香,好食

希臘風格羊堡 The Greek Floater

經典彈牙蝦堡
2023-07-05 71 views
SHADI🍔OCTOPUS PIZZA 🐙 $85呢個Pizza係由西班牙八爪魚、羅勒、青醬、甜橄欖、馬蘇里拉芝士組成嘅~佢哋嘅餅底特別煙靭,細問先至知呢度既pizza 批底都係自己做同手拉,連醬汁都係home-made 自己做~希臘風格羊堡 $180唔係咁多地方可以食到羊肉漢堡,呢一個羊肉漢堡係由雙層羊肉扒、菲達芝士、青瓜、薄荷菜、希臘乳酪、生菜、蕃茄、洋蔥、酸瓜、醬汁,可以話係非常豐富嘅組合,羊味非常濃郁,同店員傾偈得知佢哋所有嘅肉都係非常高等級嘅,而且係冰鮮嘅,唔係雪藏,所以食落口感同味道都會特別好,只需要落鹽同胡椒調味就可以,唔需要再落其他調味料架!
SHADI🍔

OCTOPUS PIZZA 🐙 $85

希臘風格羊堡 $180
Nah
2023-07-04 42 views
Worst dining experience that I have ever had, ordered one lamb burger and waited for 30 mins . Also ordered chip with it . And it’s very soggy , time management of the food is not nice . However burger was not as good as the reviews mentioned . Don’t know how they got that many good reviews. Wry disappointed ☹️
TakeAway
第一個要介紹嘅係終極牛肉漢堡$155,佢真係超級巨型,大約有10 cm高,我哋呢啲淑女😌櫻桃小嘴應該唔可以一次過咬到😂 所以呢個係男朋友ge~首先啲配菜好新鮮,牛肉唔會好重seasoning,只係好簡單用鹽同胡椒調味,已經做到好好味,漢堡牛肉,唔算好厚,但好Juicy🤤偏向美式SMASH Burger的感覺,很有口感,唔會好dry😋並非平時嘅冷藏冰鮮肉👍🏻入面仲加入咗黑松露炒蛋,雖然菇味冇一般咁重,但相信係廚師特意整成,避免搶去牛肉嘅味道🤭另外要提嘅係火雞煙肉,非常脆亦都唔會太油膩🤪而我的意式雞堡$125,相對冇咁巨型,但同樣好足料🥰有兩塊雞扒,而且係好用心咁煎,而唔係平時快餐店嗰啲炸雞扒,相對冇咁熱氣同邪惡,但同樣好好味,好滿足☺️而且雞肉有信心保證,表示growth hormones free,啱曬做gym ge朋友🏋️‍♀️配上佢哋自己條配嘅醬汁,成件事好夾👍🏻最後佢嘅小食-薯條🍟$25比我想像中多好多,佢係直薯條,比較幼身,食落有啲似薯圈嘅感覺🤓個人認為唔需要加茄汁都好夠味😚最後溫馨提示大家,佢嘅等候時間要大約15分鐘,大家覺得熱可以去附近七仔涼下冷氣先過嚟再拎漢堡包😂同埋佢嘅熱狗腸

最後溫馨提示大家,佢嘅等候時間要大約15分鐘,大家覺得熱可以去附近七仔涼下冷氣先過嚟再拎漢堡包😂同埋佢嘅熱狗腸仔好特別有羊肉揀,有機會要再試試佢😌
2023-06-26
2023-07-02 33 views
土瓜灣shadi。厚厚的burger支持一下地區小店的burger店,今次揀左土瓜灣shadi。100% Angus beef + 100% home made醬汁 = 用心做的好味道呢度有牛堡、煎雞堡、羊堡同蝦堡,選擇並不單一。每款burger都可以升級套餐,配薯條、汽水或咖啡。burger仲可以加topping,例如牛油果、烤洋蔥等等。我今日order兩款重量級burger,包括終極牛堡($155)及希臘風味羊堡($180),漢堡扒外脆皮入面 juicy,配以 三層芝士、新鮮蔬菜、酸瓜洋葱及秘製醬汁,滋味獨特。burger本身已經有齊眾多配料,兩款賣相好好,影相一流,而且牛肉同羊肉都只加上鹽同胡椒調味,食到原汁原味,並唔係一般冰鮮肉可取代;仲有配料多到呢,仲有厚實感,食落非常飽肚!
土瓜灣shadi。厚厚的burger

呢度有牛堡、煎雞堡、羊堡同蝦堡,選擇並不單一。

每款burger都可以升級套餐,配薯條、汽水或咖啡。

2023-06-30 28 views
今日去朋友屋企,佢話同我試下佢附近呢間漢堡薄餅店外賣,小店都有幾個堂食座位,不過主打都係做外賣,即叫即整,製作需時,所以最好預早叫定時間比較好就~ 🔸終極牛堡($155)餐廳主打無添加既肉,而且係100% homenade,連醬汁都係homemade的,店員仲話比我地聽啲肉都係自家廚房攪碎,好有誠意!!呢個終極牛煲真係見到都嘩一聲🤣多料到我口都唔夠大🙈所以材料都非常新鮮,牛肉好juicy,我同朋友一人一半都非常滿足✨🔸6吋薄餅 Octopus($85)佢既pizza 批底都係自己手拉的, 滿滿既芝士,上面仲有八爪魚,而且好香既橄欖油香,批底好有咬口,有啲煙韌,而批邊就好香脆,絕對係高水準既pizza!!

🔸終極牛堡($155)

🔸6吋薄餅 Octopus($85)
2023-06-25
Type of Meal
Lunch
2023-06-20 54 views
早一個月前路過已經發現這裏好像轉營為特式漢堡包店,今晚因為要工作得比較夜,便在這裏購買外賣回到公司進食。店內提供漢堡包的種類有羊肉、牛肉、雞肉和蝦肉,聽店員講解,這裏的材料都是採用極等級的冰鮮,不是雪藏的。而雞肉同蝦肉加鹽同胡椒然後上麵包糠煎製而成,並不是炸的,另外醬汁都係home-made,這麼有心的漢堡包店實屬罕見。因為看到店內有一張很大的燒雞poster ,覺得非常美味,便點了一隻法國燒春雞和墨西哥片伴芝士。法國燒春雞$95,採用無激素春雞,大約500g至600g,外皮香脆可口,內裏肉質豐富,差點連雞骨都吃埋,如果在餐廳進食,以個人經驗起碼要$150以上。另外亦都有自家製的醬汁,可以混合雞肉一齊吃,這個醬汁帶點孜然的香氣。至於薯條,香脆可口,加點茄汁,已經非常美味。墨西哥片伴芝士$45,內有牛油果醬和他他醬,墨西哥片香脆,加上份量十足的芝士,令人欲罷不能。

至於薯條,香脆可口,加點茄汁,已經非常美味。

TakeAway
2023-06-20 553 views
今日同朋友行過呢頭,中午時份唔想食過飽,就嚟到土瓜灣嘅Shadi。呢間店非常之受歡迎,所以帶朋友嚟試吓。🐂牛肉熱狗加和牛牛肉醬7吋長一啖食落好豐富又滿足嘅味道。純牛肉熱狗腸咸香,配合起濃郁既和牛肉醬加上芝士,仲有pickle酸酸地同百里香粉末灑落在上面,比起一般熱狗店用既熱狗醬汁,明顯地加強咗整個包既層次,食落更加惹味,望落都流哂口水🤤🐑希臘風格羊肉漢堡100%羊肉並唔係叫貨的羊肉漢堡扒,肉味香濃,標榜完全冇MSG,食落好安心。面包外香內軟,雙重羊肉扒經簡單調味後更鮮味,搭配菲達芝士,好Fresh既蔬菜例如生菜、青瓜、蕃茄、洋蔥、酸瓜,重點係佢哋用希臘乳酪醬汁同薄荷葉做Main sauce,驚喜地微帶中東嘅風味!整個羊肉漢堡羊肉味非常濃郁且口感非常清新,令人想再點多個做下午茶😍勁力推薦呢個希臘風既羊肉漢堡,出面有得食都最少$280 up,仲要未必有咁好食啊!餐廳用既肉質素的確非常好,由於Shadi 選用極等級既肉,而且唔係雪藏,全部係冰鮮嚟既。而家出面既餐廳都唔係咁注重肉質,好多啲都會用雪藏嘅肉,呢點佢哋真係值得一讚👍Shadi所有肉(牛肉、羊肉同雞肉)都係經攪碎過,蝦肉都係用新鮮蝦去

牛肉熱狗加和牛牛肉醬

🐂牛肉熱狗加和牛牛肉醬

希臘風格羊肉漢堡

🐑希臘風格羊肉漢堡

Shadi所有肉(牛肉、羊肉同雞肉)都係經攪碎過,蝦肉都係用新鮮蝦去殼再剁碎,有心有誠意❤️‍🔥
牛肉同羊肉都只加鹽同胡椒,唔加其他調味,咁就可保留住啲肉嘅原汁原味。
雞肉同蝦肉就加鹽同胡椒再上麵包糠煎,唔係用炸既方式,所以啲肉質更加有口感,而且亦唔會太油膩。

呢間餐廳絕對係近年來,我食過最好食嘅一間漢堡包舖頭,可以encore!

👅味道💛💛💛💛💛

Lunch
牛肉熱狗加和牛牛肉醬
希臘風格羊肉漢堡
2023-06-20 21 views
用心足料既手工Patties 土瓜灣既呢間Shadi,絕對係區內世一既burger 店!🍔🥰點解咁講?佢地既Patties 不論係牛、羊或雞,全部都係用新鮮肉每日廚房手工製成,同埋店主務求將最好品質既食品提供畀食客,每張單都係落單即叫即整,大約15分鐘你見到佢地捧啲漢堡出黎真係會哇一聲好感嘆!每個包都勁大個脹卜卜仲好香噴噴噴!🤩😋愛肉者如我即刻試完bookmarked左呢間成為我encore 系列之一!100% ANGUS BEEF100% HOMEMADENO PRESERVATIVESNO ADDITIVESNO MSG淨係呢幾個特色已知肉既質素有幾高先可以不需多加修飾去出售!【THE SLAM DUNK)】$1553層既安格斯burger, 佢地既in-house sauce同2塊肉質鬆軟超嫩滑同勁多肉汁超夾,完全絕配!大食既我食完都超飽起滿足!😍【DOUBLE DRIBBLE】$85如果鍾意重口味少少同又食得辣,可以選擇試吓佢哋嘅煎雞堡!絕對帶到驚喜俾你!呢塊雞扒係出乎意料地香口同超Juicy!新鮮肉製成嘅Patties果然勁高質素!❤️❤️❤️同樣亦要credit to 人佢既自家
用心足料既手工Patties

100% ANGUS BEEF
100% HOMEMADE
NO PRESERVATIVES
NO ADDITIVES
NO MSG

淨係呢幾個特色已知肉既質素有幾高先可以不需多加修飾去出售!

【THE SLAM DUNK)】$155

【DOUBLE DRIBBLE】$85
如果鍾意重口味少少同又食得辣,可以選擇試吓佢哋嘅煎雞堡!絕對帶到驚喜俾你!呢塊雞扒係出乎意料地香口同超Juicy!新鮮肉製成嘅Patties果然勁高質素!❤️❤️❤️同樣亦要credit to 人佢既自家既醬汁真係好加分!

💥 shadi 📍 土瓜灣譚公道108-114號雲天大樓地下A號舖

美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#土瓜灣美食推介#手工漢堡包#haladfood#shadi