2024-10-15 124 views
我一向都好鍾意食窩夫,旺角呢間小店專賣唔同口味嘅窩夫同奶昔,呢個配搭好邪惡叫人點忍呀!🥳 而家臨近萬聖節,仲有好可愛嘅萬聖節戒指送~🎃 另外仲有免費爆谷攞架🍿窩夫每日都係新鮮整架,採用左優質嘅麵粉同雞蛋,而且有唔同口味🤩蜂蜜南瓜窩夫($45)萬聖節就出左南瓜味🎃,真係有超厚嘅南瓜蓉係面,非常足料🤩。味道亦好香好鮮甜,下層嘅窩夫新鮮整起外脆內軟口感100分呀😋😋,最後頂層仲有粒粒啫喱同葵花籽,味道甜甜地感覺亦好豐富🤤。巴馬火腿芝士窩夫($55)巴馬火腿都幾多架,仲有菜同芝士粉,呢個配搭好清新🤗😌,啱哂鍾意咸食嘅朋友! 配料簡單又新鮮,巴馬火腿香得尼又唔會太咸,好似brunch嘅配搭~🥰🥰呢到嘅奶昔就用當造同新鮮水果去整,仲可以揀一款鍾意嘅免費Topping!😍甜蜜18度蜜瓜奶昔($55)呢杯真係好欣賞,蜜瓜非常清甜,好香果甜嘅味道而唔係糖水,好有消暑嘅感覺😝。另外仲有好多果肉,口感層次都更豐富🍈,不過我就冇加topping,簡簡單單都好好飲!🍹英式伯爵茶奶昔($55)呢杯就香濃啲,啱哂茶控呀!☕ 伯爵茶好香好似飲緊茶咁,比蜜瓜味要甜🥰,我呢杯就加左桃膠topping口感都幾豐富!🤩

蜂蜜南瓜窩夫($45)

巴馬火腿芝士窩夫($55)

甜蜜18度蜜瓜奶昔($55)

英式伯爵茶奶昔($55)
經過旺角豉油街經常聞到好香的奶油香,原來有一家小店傳出。最虧中去旺角,發現這家小店主打外賣店,食物和飲品都堅持即叫即製。店家堅持以新鮮水果和鮮牛奶製作奶昔及窩夫。堅持要真材實料,做出來的奶昔味道香濃,又不會太甜。至於窩夫呢?堅持選用優質麵粉和鮮雞蛋,做出來的窩夫蛋香濃,顏色呈金黃。今次我就選擇了,近期大熱的南瓜奶昔和蜜糖南瓜窩夫。奶昔奶味香濃入口綿滑,加上南瓜蓉和南瓜子,口感更有層次。而窩夫呢,製作完成後仍然保持熱辣辣,外脆內軟,配合大量的南瓜蓉和蜜糖,吃起來香而不膩。另外有點少得店家主打的牛油果窩夫呢?配上特調的吉士醬和半個牛油果,非常足料,加上Topping選擇了粒粒桃膠,味道不會太甜,而且夾雜彈牙軟糯和Creamy的口感。另一杯奶昔,就是開心果奶昔,配上開心果堅果粒,味道濃郁,而且有粒粒口感。現在鄰近萬聖節,店家都花了很多心思作萬聖節裝飾。而且店家不是有小驚喜,購買當天,更有免費Popcorn,聽聞現在更有萬聖節閃燈戒指一妹,感覺很窩心。

呢日同朋友一齊係旺角行街,見到呢間窩夫店幾特別,而且係新鮮水果製作的飲品,原汁原味,店內仲有好多圖片可以睇,杯杯都好吸引🤩Honey Dew Melon Milkshake甜蜜18度蜜瓜奶昔 +桃膠 $55蜜瓜愛好者一定要飲呢杯,面頭既係有蜜瓜蓉,再配合奶昔既蜜瓜味道,最重要係唔會太甜,係水果既本身甜味😻奶味都好香滑,再加埋桃膠 真係超級養顏👏🏻Italian Pistachio Milkshake $65意大利開心果醬奶昔+ OREO開心果迷都唔好錯過呢杯呀,飲個陣一定要搞勻d,因為杯底仲有開心果醬ga😻另外仲有OREO 飲落勁有口感,奶香味都十足Australian Avocado Waffle澳洲牛油果窩夫 $45呢度有半隻牛油果,面頭有啲奇亞籽,仲有少少南瓜醬😻估唔到南瓜醬同牛油果係咁夾,因為牛油果唔係太出味,所以南瓜醬點綴咗呢個牛油果,健康營養滿分Pumpkin Waffle with Honey $45蜂蜜南瓜窩夫淡淡既蜂蜜南瓜味道 面頭有啲葵瓜子碎,再加啲桃膠,養顏又健康 overall嚟講窩夫係即叫即整熱辣辣外脆內軟,製作要耐心啲等候

Honey Dew Melon Milkshake
甜蜜18度蜜瓜奶昔 +桃膠 $55

意大利開心果醬奶昔+ OREO
另外仲有OREO 飲落勁有口感,奶香味都十足

Australian Avocado Waffle
澳洲牛油果窩夫 $45

Pumpkin Waffle with Honey $45

• 甜蜜18度蜜瓜奶昔
  • 意大利開心果醬奶昔
  • 澳洲牛油果窩夫
  • 蜂蜜南瓜窩夫
2024-10-15 103 views
早前聽朋友介紹旺角有間小店嘅窩夫同奶昔都好有特色,今日咁啱係旺角工作,就過來試試shake !t啦😉適逢萬聖月,佢哋出咗萬聖節主題嘅口味,我就兩款都試咗,估唔到用新鮮南瓜整出來嘅甜品可以咁好食喔😮😮真係好驚喜~蜂蜜南瓜窩夫係有一大塊南瓜係面,下面個窩夫外脆內軟,南瓜本身已經好清甜,再加上少許蜂蜜吊味,同埋香口嘅烤南瓜籽,令南瓜嘅味道更突出~ 蜂蜜南瓜奶昔都一樣真材實料,原來shake成奶昔個味道都可以好特別。🤓係等食物期間,見到佢哋嘅介紹,原來佢哋一直用當造及優質嘅新鮮生果製造,每杯奶昔都係用大量新鮮生果同鮮奶shake出來,無加任何冰溝淡啲味咖,難怪咁足料啦~😍😍而且佢哋仲會不定期推出新款式,生果類產品都係按季節出口,就算我經常過來都可以試到新口味啊~🥰🥰

2024-10-14 121 views
行開旺角見到有間專門賣窩夫同奶昔既店咁岩有啲肚餓 買黎做下午茶岩晒😋而且宜家店家仲會送萬聖節戒指同爆谷🍿甜蜜18度蜜瓜奶昔 $50新鮮既水果配上牛奶雪糕既奶昔底純天然既蜜瓜甜味 加埋蜜瓜粒更加清香鮮甜👅跟住可以免費加一款配料 揀左西米有啲咬口更好味😛讚👍🏻👍🏻金莎朱古力棒子醬奶昔 $55奶昔底係牛奶雪糕 配料揀左烤棒子粒+$5飲落幾重朱古力味 好似食緊朱古力雪糕咁🙈蜂蜜南瓜窩夫 $45好多南瓜肉係窩夫上面🎃窩夫外脆內軟 又唔會太甜 食落岩岩好金莎朱古力棒子醬窩夫 $50見到佢個樣都已經流晒口水🤤好多朱古力醬🍫食落好濃朱古力味😍上面鋪滿果仁碎 食落好夾 勁正
行開旺角見到有間專門賣窩夫同奶昔既店

好多朱古力醬🍫食落好濃朱古力味😍
上面鋪滿果仁碎 食落好夾 勁正
2024-10-11
TakeAway
呢排天氣又熱又焗,喺街度企多陣都就嚟溶咁滯😂冇杯凍嘢落肚真係搞唔掂🧡所以小妹呢排出親街都例牌會買番杯凍飲降下溫🧊試左好多間之後,真心覺得旺角間Shake !t 好值得試‼️佢入面有多種以當造及優質新鮮水果製作而成既奶昔系列(eg:🥑水果系列、🍫經典系列、☕️咖啡或茶系列、🥗田園系列)杯杯都加入左大量鮮果同新鮮牛奶🥛又唔會加冰溝淡‼️ 材料天然又足料,味道唔會話好甜‼️感覺好健康🫶‼️連面頭嘅cream都係店家每日新鮮自製,真係超有誠意👍🏻👍🏻最正仲可以免費自選一款自己中意既Topping ✨,唔使下下set死晒,想點夾都得❗️呢個自由度我好鍾意❤️🫰🏻🫰🏻除咗嘢飲之外,佢哋嘅窩夫系列(鮮果系列、🧇經典系列、🧀巴馬臣芝士系列)亦都不容錯過👅;店家選用優質麵粉、新鮮雞蛋🥚同店家自製的卡士達醬每日新鮮製作,啖啖都充滿住濃濃既蛋香,香到不得了‼️✨泰國金枕頭榴槤奶昔 ✨ $75✨泰國TP金枕頭榴槤窩夫 ✨$65💕小妹同阿妹最愛佢哋嘅榴槤系列,奶昔同窩夫兩者d榴槤都多到喊,濃郁到不得了,感覺好似食咗成個榴槤咁❣️❣️超正❣️❣️✨甜度18度蜜瓜奶昔 ✨$50味道好天然,真係有浸蜜瓜既原味系度,唔係d好假嘅甜味🫰🏻配料仲

✨泰國金枕頭榴槤奶昔 ✨ $75
✨泰國TP金枕頭榴槤窩夫 ✨$65

✨甜度18度蜜瓜奶昔 ✨$50

味道好天然,真係有浸蜜瓜既原味系度,唔係d好假嘅甜味🫰🏻配料仲有亞麻籽、奇亞籽、西米同桃膠可以揀,最後我揀咗口感唔錯既奇亞籽🤟🏻

✨抹茶卡士達窩夫 ✨$45

雖然蛋香濃郁,但係抹茶既甘香亦都毫不遜色,加埋鬆軟既質感,真係超級完美🥰

聽講店家遲啲仲會有好多季節性既新產品🤟🏻;草莓奶昔、木瓜奶昔 、車里子奶昔、紫薯奶昔、南瓜奶昔 ....等等陸續有嚟~真係令人好期待丫🧡一出要即刻過嚟再試吓‼️👍🏻👍🏻👍🏻

@shakeit.hk

🛑SHAKE!T

📍旺角豉油街25-31號地下4A號舖

港鐵旺角站E2出口,步行約5分鐘

• 泰國金枕頭榴槤奶昔
2024-10-14 67 views
🥤《SHAKE!T》@shakeit.hk前陣子經過豉油街,發現有挺多茶飲店。比較特別就是Shake !t 。有很多款不同系列的奶昔和窩夫。窩夫4大系列中,我點了田園系列和巴馬臣芝士系列。職員新鮮熱辣製作的。而奶昔有3大系列,我2杯都點了水果系列。奶昔還可選擇一款自己喜歡的免費Topping。看到店舖中的水果,每一款都好新鮮。🥑澳洲牛油果奶昔配烤開心果仁牛油果奶昔的基底非常順滑,牛油果的 creamy 質地與奶昔的濃郁口感完美結合,有豐富的口感。牛油果本身的天然香氣和開心果的微鹹與奶昔的甜味形成了絕妙的對比,讓人一口接一口,停不下來。🍈甜蜜18度蜜瓜奶昔配西米蜜瓜的天然甜味是這道奶昔的靈魂所在,果肉鮮嫩多汁,配上西米多了豐富口感。整體喝起來非常清爽,特別適合炎熱的夏天。🧇蜂蜜南瓜窩夫萬聖節快到,看到有南瓜風味,來應應節。窩夫質地酥脆,外層金黃酥脆,內部則柔軟鬆軟。南瓜蓉配上桃膠及南瓜子,整體甜而不漏,是一款賣相很美,也很好吃的甜品。除了有南瓜窩夫,也有南瓜奶昔的。另外,看到他們有做萬聖節推廣,由10月1日起,買一杯奶昔 就會送 萬聖節閃燈戒指一隻。🧀巴馬火腿芝士窩夫點了一個甜窩夫,另一
🥤《SHAKE!T》
@shakeit.hk

🥑澳洲牛油果奶昔配烤開心果仁

🍈甜蜜18度蜜瓜奶昔配西米

🧇蜂蜜南瓜窩夫

🧀巴馬火腿芝士窩夫
點了一個甜窩夫,另一個點了鹹食的。這款窩夫充滿了鹹香味。巴馬火腿肉質鮮嫩,鹹香適中,加上芝士,帶來了濃郁的奶香。另外,也有新鮮的生菜和洋蔥牛油果醬。整體為窩夫增添豐富的層次感。

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢
📌 旺角 📍 豉油街25-31號地下4A號舖
👩🏻‍🍳SHAKE !T🧑🏻‍🍳👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🥤澳洲牛油果奶昔🥤夏威夷木瓜椰子汁奶昔用最優質的新鮮水果製作而成的奶昔,加入大量鮮果同新鮮牛奶,天然的材料整出黎絕唔會死甜,超足料純天然的奶昔令我一試再試,一定要試曬所有口味❤❤❤🧇紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫🧇巴馬火腿芝士窩窩夫一樣出色,選用優質麵粉和新鮮雞蛋,加自家製的卡士達醬,外型靚靚,打卡一流❤❤❤📍地址:旺角豉油街25-31號地下4A號舖#hkrestaurant #尖沙咀美食 #followme #followmetasting #旺角探店 #香港好去處 #香港打卡 #香港美食 #香港探店 #香港必吃#奶昔 #窩夫 #foodie #高質 #旺角 #旺角美食 #香港美食 #打卡 #Wafflehk #外賣@ Wafflehk
👩🏻‍🍳SHAKE !T🧑🏻‍🍳

🧇巴馬火腿芝士窩

📍地址:旺角豉油街25-31號地下4A號舖

@ Wafflehk
2024-10-14 51 views
天氣咁鬼死熱,同朋友行過呢間奶昔窩夫店shake it,本來淨係想買兩杯凍飲,但係見到有好多種唔同系列嘅奶昔同窩夫揀,瞬間被吸引。我杯夏威夷木瓜椰子汁奶昔加咗桃膠,木瓜同椰子味都好出,飲到係冇加冰溝淡,牛奶勁新鮮,朋友就叫咗榴槤奶昔,佢話勁好飲,而且有咬口超驚喜嘅口感。另外我哋叫咗紐西蘭奇異果蜂蜜窩夫同巴馬臣芝士窩夫,我想講個賣相堅靚,完全冇諗過打卡嘅我哋都拎住個窩夫影相,因為第一次見疊得咁高嘅窩夫,最重要健康好味。

2024-10-13 108 views
人氣高既奶昔,menu有好多口味,我揀左黑芝麻奶昔。 超級濃超級香芝麻味配奇亞籽,必飲。朋友試左意大利咖啡加oreo,好濃既咖啡味,再加埋oreo,超級match。
2024-10-12 32 views
我叫了新口味南瓜窩夫 ,即叫即做,店員已經好快打蛋,加入麵粉,再將麵粉糊倒入機器,好快就有得食,係上面加上綿密的南瓜蓉,香甜的蜜糖,仲灑上香脆的南瓜籽。喜馬拉雅岩鹽焦糖窩夫夠特別,食起來微咸,窩夫上面仲有好creamy 的焦糖奶抹,所以味道很有層次。甜蜜18度蜜瓜奶昔真係好滑,不要跟坊間盒裝奶相比。真心,新鮮香甜的蜜瓜配上香滑的牛奶,無添加砂糖,想唔到的香甜。紅火龍果薄荷奶昔很清新,紅火龍果很清甜,色澤天然,加上薄荷後,增添香氣。

2024-10-10 28 views
🎃Halloween 限定🎃 同豆爸係旺角發現呢間有奶昔🥤同窩夫🧇店舖已經有萬聖節裝飾👻🎃好有氣氛🤪🥤金莎朱古力榛子醬奶昔 濃濃既朱古力榛子醬😋有少少咬口加上香滑奶昔 小朋友至愛💕🎃🥤蜂蜜南瓜奶昔蜂蜜加南瓜🎃 兩種天然既甜味劑 係好夾💕奶昔仲有南瓜蓉 飲完都飽肚😗🧇意大利開心果醬窩夫近排愛上左食開心果 呢個開心果醬濃之餘仲有好多開心果碎係上面🤩🤩🤩大推👍🏻🎃🧇蜂蜜南瓜窩夫限定南瓜口味🫶🏻 唔太甜 南瓜蓉食落軟綿綿😌 應節必食✌🏻🎃萬聖節限定宜家買奶昔🥤同窩夫🧇仲有爆谷送添💖
🎃Halloween 限定🎃

限定南瓜口味🫶🏻 唔太甜 南瓜蓉食落軟綿綿😌 應節必食✌🏻

🎃萬聖節限定

宜家買奶昔🥤同窩夫🧇仲有爆谷送添💖
2024-10-09 70 views
今日約左朋友去旺角行街經過shakeit.hk 見佢地做緊優惠第二杯奶昔半價緊係買黎試吓先佢哋奶昔係以新鮮當造既水果製造每杯同有好多水果同新鮮牛奶仲可以加入入有咬口既配料令成杯奶昔口感更加有層次🥤意大利開心果醬奶昔好香果心果味加埋開心果碎係面真係好好飲🥤椰香紫薯奶昔椰香同紫薯味都好濃上面加埋西米好似食緊糖水咁🤣🧇朱古力卡士達窩夫窩夫上面一層厚厚既卡士達同朱古力醬再加上果仁碎碎每一啖都係香濃既朱古力真係好有層次感🧇紫薯窩夫窩夫上面鋪滿厚厚既紫薯蓉再加上西米每一啖都有紫薯既香甜味
今日約左朋友去旺角行街

每一啖都係香濃既朱古力真係好有層次感

🧇紫薯窩夫
窩夫上面鋪滿厚厚既紫薯蓉再加上西米
每一啖都有紫薯既香甜味
在這裏購物會免費送贈爆谷!!! 這個爆谷也太好吃了吧💕比戲院的還更香口😍😍.原來他們的奶昔會以當天當造及優質新鮮水果製作每杯都會加入大量鮮果及新鮮牛奶所以味道10分濃郁,而且天然材料做出來不會很甜🌸.士多啤梨奶昔配朱古力醬 :整杯奶昔不會太甜,感覺非常健康而士多啤梨味也喝得出是新鮮製成淡淡的士多啤梨果香,非常愛💕💕.紫薯椰香奶昔 :應該是紫薯迷的經典吧!!!這杯的口感非常不同很重還濃的口感喝一啖又濃濃的紫薯味😍也有粒粒薯泥令口感層次更加豐富✨我是第一次喝這種口味,感覺很新奇也不抗拒💕💕.喜馬拉雅鹽焦糖窩夫:超多爆谷😍加上鹹鹹的岩鹽焦糖配上新鮮製造軟軟的窩夫口感真的是一次棒!很好食🤗🤗.朱古力卡士達窩夫:窩夫底子一樣 但是朱古力醬原來是冰冰凍凍的跟暖暖的窩夫放入口中形成強大對比朱古力醬比較濃,還是比較喜歡焦糖窩夫💕💕.

士多啤梨奶昔配朱古力醬 :
紫薯椰香奶昔 :
應該是紫薯迷的經典吧!!!這杯的口感非常不同
很重還濃的口感喝一啖又濃濃的紫薯味😍
也有粒粒薯泥令口感層次更加豐富✨
我是第一次喝這種口味,感覺很新奇也不抗拒💕💕
喜馬拉雅鹽焦糖窩夫:
超多爆谷😍加上鹹鹹的岩鹽焦糖配上新鮮製造軟軟的窩夫
口感真的是一次棒!很好食🤗🤗

朱古力卡士達窩夫:
窩夫底子一樣 但是朱古力醬原來是冰冰凍凍的
跟暖暖的窩夫放入口中形成強大對比
朱古力醬比較濃,還是比較喜歡焦糖窩夫💕💕
2024-10-09 59 views
這間飲品甜品外賣店位於旺角豉油街,主打新鮮水果製作的奶昔及窩夫,所有食物及飲品均即叫即製,可根據個人喜好加入不同配料,增添更多營養與口感。為了迎接十月的萬聖節,店內以換上鬼馬的萬聖裝飾。由本月一號開始,購買一杯奶昔即送萬聖節閃燈戒指,可以帶去Party玩~期間限定推出全新產品,南瓜奶昔及南瓜窩夫,充滿節日氣氛。乘著第二杯奶昔半價,要把握機會試試!而且任何消費更可免費享用自家製爆谷。意大利開心果醬奶昔 - $65烤開心果仁+$5奶昔採用牛奶和雪糕製成,幼滑細膩帶點濃稠感,豐富的奶香;優質的意大利開心果瀰漫著迷人的堅果香氣,更有一粒粒香酥的開心果碎碎,入口冰涼消暑。甜蜜18度蜜瓜奶昔 - $55採用優質新鮮蜜瓜製成,高甜度的蜜瓜充滿水份好清甜,更有絲絲柔軟的果肉,再加入奇亞籽添口感,營養更豐富。蜂蜜南瓜窩夫 - $45即叫即製的窩夫外脆內軟充滿著濃厚的蛋香,鋪滿鬆軟的南瓜好甘甜,還淋上濃稠的蜂蜜醬,再撒上香酥的南瓜籽好香濃。意大利開心果醬窩夫 - $60淋上滿溢的自家製開心果醬,香濃又順滑,有少少顆粒感,再撒上大量的開心果碎碎,口感層次好豐富。
意大利開心果醬奶昔 - $65
烤開心果仁+$5