2021-05-02
臨近母親節,就帶阿媽去食個西餐,呢到材料味道環境都一流,去到發現原來餐單會定期更換,今次去嘅時候餐單已經同上次唔同,有位女店員服務周到,我哋坐低冇幾耐,佢就走來同我哋介紹,最近有啲乜嘢係新嘅,有啲乜嘢係餐廳特色👍北海道帶子配三文魚籽沙律 $138上菜嘅時候已經被吸引住,因為我好鍾意食帶子😂店員俾咗一個碟我哋,係用嚟將帶子同三文魚籽同沙律一齊撈埋,沙律用咗醋汁,我覺得比沙律醬更加好,因為感覺好清爽,食完唔會膩甜蜜蜜雞翼 $138隻隻雞翼都係好大隻,其次佢炸得非常出色,咁大隻雞翼其實好難炸得好食,炸得太耐又會老,炸得太快又會唔熟,我覺得炸嘢食真係好考廚師嘅功夫,因為只要有少少偏差,就爭好遠。金手工蟹餅配秘製酸辣醬 $98店員話呢個手工蟹餅,每一個都係廚師親手做,而唔係買返嚟整熱,入邊滿滿都係蟹肉,而且仲有青紅椒粒,老實講,我淨係睇到蟹肉,但係食落又有少少青紅椒嘅味道,完全適合嗰啲對青紅椒反感嘅人,因為睇唔到食咗就唔覺🤣🤣蟹餅炸得好脆,配埋酸辣醬一流。極上海膽意粉 $238海膽迷必試!!超級濃厚嘅意粉,我諗係我暫時食過最好食嘅意粉,佢不單口感滑而且味道濃郁,除咗海膽之外佢仲加咗三文魚籽增加口
北海道帶子配三文魚籽沙律 $138
甜蜜蜜雞翼 $138
金手工蟹餅配秘製酸辣醬 $98
極上海膽意粉 $238
海膽迷必試!!超級濃厚嘅意粉,我諗係我暫時食過最好食嘅意粉,佢不單口感滑而且味道濃郁,除咗海膽之外佢仲加咗三文魚籽增加口感,我同我媽好快就將個意粉KO左!
最後叫埋份甜品作結