2023-10-06
🔲城寨龍鳳雞煲翅🔲➿平常都好喜歡來吃火鍋,這家尖沙咀的城塞煲皇,原來是一家出色的火鍋店,我們選了城寨龍鳳雞煲翅作為主題火鍋!🔲象拔蚌刺身🔲➿呢份刺身,2-3人份量,一片片咁放好,肉質顏色晶凝通透,食起上來又好有鮮味,帶點爽口既口感,食起上來夠冰凍,旁邊仲有Wasabi,可以自由地加🔲原隻鮮魷🔲➿其實呢間火鍋入面既海鮮都好新鮮,當中有淡淡既甜肉味,但又唔會有腥味,口感中又富有彈性🔲野菌雜菜盤🔲➿就算唔鐘意食菜,呢一盤用黎做湯底仲更加入味,成盤咁比,份量黎講係好好,菜同野菌都好新鮮,呢度既食材都洗得好乾淨🔲二人牛肉拼盤🔲➿食火鍋係必食,包含有封門柳、牛頸脊、牛柳粒、花雕醉牛肉、牛胸爽🔸封門柳,好有質感好香濃➿🔸牛頸脊,好有口感➿🔹牛柳粒,軟腍質感同時帶有牛香➿🔹花雕醉牛肉,當中仲有花雕味,令牛更香➿🔸牛胸爽,好爽滑好有口感➿
🔲象拔蚌刺身🔲
🔲原隻鮮魷🔲
🔲野菌雜菜盤🔲
➿就算唔鐘意食菜,呢一盤用黎做湯底仲更加入味,成盤咁比,份量黎講係好好,菜同野菌都好新鮮,呢度既食材都洗得好乾淨 🔲二人牛肉拼盤🔲
➿食火鍋係必食,包含有封門柳、牛頸脊、牛柳粒、花雕醉牛肉、牛胸爽 🔸封門柳,好有質感好香濃➿
🔸牛頸脊,好有口感➿
🔹牛柳粒,軟腍質感同時帶有牛香➿
🔹花雕醉牛肉,當中仲有花雕味,令牛更香➿
🔸牛胸爽,好爽滑好有口感➿