2022-11-22 320 views
久違的太古行街,行完後好想食日本料理。於是上網SEARCH 下。最後決定食呢間秋嵐日本料理。餐廳位於一個紅磚商場內,非常日系的餐廳。餐廳的佈置以木系設計為主,座位空間闊落。人流暫時唔算多,非常好的地方與朋友聊天。餐牌的MENU 種類豐富。最後叫左以下的食物。1.U.S 牛肉涮涮鍋( $168 )秋天當然唔少得食shabushabu啦。涮涮鍋分別有昆布清湯,甜醬油,味增同泡菜湯底。我當然要揀的最愛的甜醬油。牛肉同配料份量都好多,有冬菇、粉絲、娃娃菜、大棠菜、金菇。配上甜甜的湯底好正。2.極上北海道魚生丼御膳( $138 )好抵食既御膳,飯上面鋪滿 。有爽口大隻新鮮的赤蝦、解甜濃稠的海膽、厚切大大舊的三文魚、鮮甜爆準的三文魚子、爽口的帶子、鮮味的松葉蟹肉。呢個SET 還包括茶碗蒸和湯。3.厚燒玉子( $42 )最愛的玉子燒,份量有6個,好多。4.鹿兒島薩摩赤雞翼( $48 )燒得剛剛好,外皮脆,內軟且味道剛剛好5.炸雞軟骨( $48)炸得剛剛好,份量好多,配上旁邊新鮮多汁的青檸,提昇層次。6.巨峰梳打( $38 )

餐廳位於一個紅磚商場內,非常日系的餐廳。

餐廳的佈置以木系設計為主,座位空間闊落。

人流暫時唔算多,非常好的地方與朋友聊天。

餐牌的MENU 種類豐富。

最後叫左以下的食物。

1.U.S 牛肉涮涮鍋( $168 )
秋天當然唔少得食shabushabu啦。

U.S 牛肉涮涮鍋

涮涮鍋分別有昆布清湯,甜醬油,味增同泡菜湯底。
我當然要揀的最愛的甜醬油。
U.S 牛肉涮涮鍋

2.極上北海道魚生丼御膳( $138 )
好抵食既御膳,飯上面鋪滿 。
極上北海道魚生丼御膳

呢個SET 還包括茶碗蒸和湯。

3.厚燒玉子( $42 )
最愛的玉子燒,份量有6個,好多。

厚燒玉子

4.鹿兒島薩摩赤雞翼( $48 )
燒得剛剛好,外皮脆,內軟且味道剛剛好
鹿兒島薩摩赤雞翼

5.炸雞軟骨( $48)
炸得剛剛好,份量好多,配上旁邊新鮮多汁的青檸,提昇層次。

炸雞軟骨

6.巨峰梳打( $38 )
巨峰梳打

2022-11-21
$250 (Dinner)
2022-11-21 41 views
中午飯,到處都是人頭湧湧,跟同事一起去商場地庫找找便發現了這間日本餐廳。蒲燒鰻魚御膳 $98大大條的鰻魚,塗滿了醬汁,鹹中帶甜、入口即溶,鰻魚燒得好香口,而且厚肉肥美,魚油味十分突出,醬汁份量亦剛好,軟呼呼的鰻魚搭配軟硬適中的白飯,真的太好吃了,御膳還包括了前藥,沙律,蒸蛋,麵豉湯,特別喜歡它的前菜,是醃芽菜,酸酸甜甜,很像泡菜,很開胃,沙律菜也很新鮮清爽,蒸蛋也滑滑的,很好下飯,繁忙時間,服務員還會定時幫我們添加熱茶,很細心。美食果然是隱世的😋😋😋

蒲燒鰻魚御膳 $98

美食果然是隱世的😋😋😋
最近熊熊姐妹生活出現大大小小既事真係好需要聚一聚🙏🏻餐廳位於鰂魚涌同太古之間 係商場既地庫入面 見到萬寧轉左一直行就搵到了~-🌟-▪️ 赤海老雜錦刺身御膳 $178呢排白熊真係超級crave刺身🥹呢個刺身拼盤有赤蝦加5款刺身 赤蝦超大隻 個頭超多膏然後個身超爽口彈牙🥰其他刺身比起丼飯都覺得係厚身同肥美D 果然一分錢 一分貨😗 但係大家記住上坐檯就快D食 如果唔係D冰融曬D魚就會回歸海洋了🙏🏻▪️極上北海道魚生丼御膳 $138 壽司飯上面鋪滿刺身 有四片厚厚嘅三文魚腩 帶子 赤蝦 玉子燒 三文魚籽 海膽 同埋比較少見嘅松葉蟹😗 啱曬咩都想食嘅朋友仔😂 刺身都算ok新鮮👌🏻飯就微暖微酸 不過不失啦 ▪️U.S牛肉涮涮鍋(甜醬油)$168一上嚟就俾個量嚇親😂 超多牛肉 而且品質都很ok🤤 仲有好多蔬菜同粉balance翻😆 啱曬大食朋友們嚟食 啡熊同白熊就食得有啲吃力given that仲有飯同小食🙈 至於湯底方面就比一般壽喜燒醬仲要再甜 如果唔好甜口嘅可以考慮其他湯了😛▪️免治雞肉軟骨棒 $48/2串自從之前有一排係甘食居酒屋白熊就愛上左雞肉棒 裡面有軟骨增加咬口 點蛋黃食一流😌-🌟-餐廳人流不

-🌟-
▪️ 赤海老雜錦刺身御膳 $178

▪️極上北海道魚生丼御膳 $138

▪️U.S牛肉涮涮鍋(甜醬油)$168
U.S牛肉涮涮鍋(甜醬油)

▪️免治雞肉軟骨棒 $48/2串
免治雞肉軟骨棒

-🌟-
餐廳人流不算多所以都坐得幾舒服 如果大家係太古附近想搵價錢親民既日本菜可以考慮!

建議指數:🐻🐻‍❄️🐻.5/5
極上北海道魚生丼御膳
U.S牛肉涮涮鍋(甜醬油)
免治雞肉軟骨棒
2022-11-16 65 views
松葉蟹肉蟹膏竹炭多士 $88(3本)蟹膏很濃味,搽係烤完既芝士竹炭多士食很惹味。鹿兒島薩摩赤雞翼 $48燒得剛好外皮脆得黎唔會太乾,調味岩岩好,呢個抵食。鹽燒牛舌 $98 2串燒得唔會過韌,面有焦香,記得趁熱食。主菜點左個季節限定秋風涮涮鍋,U.S 牛肉 $168揀左昆布清湯就唔會蓋過食材味道但又能提算鮮味,有大白菜,皇帝菜,3種菇,豆腐,麵條非常入味,仲加埋華味雞丸,淋淋地幾好味。雜錦天婦羅 $108有蕃薯,茄子,蝦,青椒,都幾豐富。吞拿魚壽司不過不失啦~#test_qb______________________________🏠秋嵐日本料理📍鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫72號舖💵 HKD 300pp‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #tea #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #trav

松葉蟹肉蟹膏竹炭多士 $88(3本)
蟹膏很濃味,搽係烤完既芝士竹炭多士食很惹味。

鹿兒島薩摩赤雞翼 $48
燒得剛好外皮脆得黎唔會太乾,調味岩岩好,呢個抵食。

鹽燒牛舌 $98 2串
燒得唔會過韌,面有焦香,記得趁熱食。

主菜點左個季節限定秋風涮涮鍋,U.S 牛肉 $168

雜錦天婦羅 $108
有蕃薯,茄子,蝦,青椒,都幾豐富。

吞拿魚壽司不過不失啦~

#test_qb
🏠秋嵐日本料理
📍鰂魚涌英皇道1010-1056號東匯坊地庫72號舖
💵 HKD 300pp

#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #tea #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#likeforlikes #日式美食 #火鍋 #hotpot
#먹방 #맛집 #맛 #홍콩  #홍콩맛집
#comida #restaurante #followforfollowback #like4likes
2022-11-13 84 views
<秋嵐日本科理> 📍太古🔸性價比之選🔸壽喜燒一般,壽司取勝🎖特選壽司烏冬御膳 ($168) — 刺身新鮮不在話下,壽司師傅因應刺身嘅特性而配上調味,廚房有花心思了解各種刺身嘅味道 🥴 壽司拼盤共8貫,印象中又食到岩鹽帶子壽司、黑松露劍魚腩、香蔥吞拿魚、薑蔥油甘魚,一個壽司拼盤食到唔同嘅味道,可以感受盤上嘅壽司百花齊放 🌷🌻🌸🌺🌼 是令人愉快的一個Item 🥴 推薦!單食壽司唔果腹,餐廳對我呢種大食積好貼心,奉上一碗熱湯稻庭烏冬 🈵 大滿足。牛肉壽喜燒御鍋 ($118) — 小失望 🙁 壽喜燒嘅牛肉唔算高質,薄、肥、韌 😣 不過一分錢一分貨啦,我唔介意俾貴少少食雪花牛。 同埋個壽喜燒嘅湯汁調味唔夠濃,有啲遜色。每份定食會包括一碗麵豉湯、一碗日式蒸蛋,麵豉湯味道正常,蒸蛋味道不錯,略嫌凍咗啲 😌 個人比較偏好熱辣辣嘅蒸蛋。餐廳環境乾淨衛生、整齊闊落,晚飯時間尚算坐得舒服。冇諗過太古有個咁嘅地下街有高質壽司食 😋 下次會再試吓佢嘅刺身。
<秋嵐日本科理> 📍太古
🔸性價比之選
🔸壽喜燒一般,壽司取勝🎖

2022-11-13 57 views
評價🗣 價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑 放工後見依到無咩人,唔駛點等位,就同frd入左黎食😌。火鍋好值得叫,湯底食落有少少似壽喜燒湯底底,同埋啲食材未追加前已經好多,我地開頭以為份量會好少,追加左牛肉、雞肉同豬肉同雜菜,結果食剩左少少🥲。一碟牛肉都大約有10塊,大家可以就住黎叫,唔好好似我地咁🤣🤣。雜菜有日本冬菇、草菇、金針菇,菜同紅蘿蔔等等,好豐富😍。軟殼蟹手卷好值得叫🤩🤩,真係原隻軟殼蟹,不過塊紫菜有啲硬,要用啲力先咬到🤣。雞軟骨串就不過不失啦。蟹膏多士好好食😋,有好多蟹膏,竹炭多士上面鋪左層芝士,連埋蟹肉蟹膏食,好惹味🤤🤤。如果多啲蟹肉就好啦😌。🍽US 牛肉涮涮鍋: HK $168🍽️雞軟骨串:HK $38 / 2串🍽️松葉蟹肉蟹膏竹炭多士:HK $88🍽️軟殼蟹手卷:HK $58
評價🗣
價錢💰:🌕🌕🌕🌕🌑
味道😋:🌕🌕🌕🌕🌑
環境🏡:🌕🌕🌕🌕🌑

放工後見依到無咩人,唔駛點等位,就同frd入左黎食😌。

雞軟骨串就不過不失啦。

🍽US 牛肉涮涮鍋: HK $168
🍽️雞軟骨串:HK $38 / 2串
🍽️松葉蟹肉蟹膏竹炭多士:HK $88
🍽️軟殼蟹手卷:HK $58
2022-11-12 75 views
📒超隱世日本料理💗<附打卡攻略>🍁秋天必去:鰂魚涌秋嵐日本料理呢幾日明顯凍左,感受到秋日涼意,夜晚當然就想去食個秋冬必備既日式涮涮鍋shabu🥰(しゃぶしゃぶ~)如果想夜晚同朋友小聚,舒服過個好似日本居酒屋既chill夜晚,我會推介呢間超!隱!世!💓位於鰂魚涌同太古中間既日式和風餐廳「秋嵐日本料理」🤤・・─・・─・・─・・─・・─・・─・・─・環境餐廳門面位於一個紅磚小商場裏面,門面已經非常日系,有日式趟門設計꒰(・‿・);餐廳裏面有卡位,吧台,長桌同打卡木系設計,而餐廳播住地道既日文歌單↓↓,一大班人定係一個人都坐得好舒服😚💓食物 (秋天必點火鍋🍁!!🍲<季節限定>U.S.牛肉涮涮鍋 $168🍁秋天當然要shabu啦~2人分量既涮涮鍋分別有昆布清湯,甜醬油,味增同泡菜湯底;我呢次叫左推介既昆布清湯,牛肉同配料分量都好足,牛肉好滑夠高質😛必試啦🍢免治雞肉軟骨棒 $48 ⭐おすすめ🍢鹽燒牛舌 $98🍢鹿兒島薩摩雞軟骨 $48🍢岩鹽燒黑豚肋串 $68 ⭐🍢冬菇 $38 ⭐串燒絕對係超乎我想象既高質,基本我呢次叫既每一款都好juicy同夠曬地道🥳每款都有2串,
📒超隱世日本料理💗<附打卡攻略>
🍁秋天必去:鰂魚涌秋嵐日本料理

・・─・・─・・─・・─・・─・・─・・─・

食物 (秋天必點火鍋🍁!!

🍲<季節限定>U.S.牛肉涮涮鍋 $168🍁

🍢免治雞肉軟骨棒 $48 ⭐おすすめ

🍢鹽燒牛舌 $98
牛舌

🍢鹿兒島薩摩雞軟骨 $48
🍢岩鹽燒黑豚肋串 $68 ⭐
🍢冬菇 $38 ⭐

串燒絕對係超乎我想象既高質,基本我呢次叫既每一款都好juicy同夠曬地道🥳每款都有2串,必點既免治雞肉軟骨棒配以微甜既日本月見醬🥚,免治雞肉mix雞軟骨既比例剛好,口感非常豐富!黑豚肋串同牛舌燒得有水準,香口多汁,調味適中唔會膩~🤤
講起秋冬當然係營養豐富又降膽固醇既冬菇啦🍄,鋪滿木魚碎既冬菇超厚,係爆汁既程度,值得一試!

🫳雞泡魚乾
雞泡魚乾

日式小食當然要提到雞泡魚乾!甜甜地又香口之餘,雞泡魚乾低卡路里,高蛋白質,減肥都可以適量食⭕

整體比人既感覺好舒服,可以慢慢坐,比起游客區多人既餐廳,似日本住宅區既日本料理餐廳🥰💕充電一流!
係Kurin心水餐廳推介之一,午餐更加有定食,絕對可以encore啦~附近打工仔唔好錯過啦🥳💜

食物 🍢🍢🍢🍢🍢
環境 🥢🥢🥢🥢🥢
CP值 👍👍👍👍👍

整體:5/5

歌單參考:#日系餐廳歌單指南_Kurin
🎵Lemon - 米津玄師
🎵Dreams come true - 雪のクリスマス
係吾同年代既帶稍稍聖誕氣氛既歌單,超有秋冬氣氛,絕對係發掘新歌既好地方🖐🏻

・・─・・─・・─・・─・・─・・─・
《🔖鰂魚涌太古區 - 秋天日系文青打卡一日路線》#香港巡り
鰂魚涌附近其實超多打卡熱點,更加係一個可以係香港感受下日本既地方!😛餐廳隔離除咗有打卡十足既怪獸大廈,餐廳位於既商場亦有復古紅磚墻打卡位🫶🏻。最近太古坊更設有鮮花裝置藝術🥳🌸,附近又有文青cafe同大型購物商場Aeon同太古城,絕對係可以行足成日既打卡約會地方📸!
・・─・・─・・─・・─・・─・・─・・─・・
#hkfoodie #hkfoodies #hklifestyle #hklifestyleblogger #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfood #hkhealthyfoodblogger #hkgirl #healthyblogger #太古美食 #鰂魚涌美食 #食好西 #香港區美食 #hkigfood #香港グルメ #しゃぶしゃぶ #香港隱世餐廳 #香港居酒屋 #香港打邊爐 #串燒推介 #日式料理 #秋嵐日本料理 #鰂魚涌好去處 #打卡攻略 #香港好去處 #dinner #日式餐廳
  • U.S.牛肉涮涮鍋
2022-11-11 64 views
鰂魚涌係美食沙漠 好難得先搵到一間比較好食嘅餐廳平時路過依間日本餐廳好多次 今次終於的起心肝試吓 味道非常之好 👍🏻🍲牛肉唰唰鍋 - 甜醬油湯底材料非常新鮮 份量都幾多 甜醬油嘅味道同牛肉好夾🥩牛肉 唔會太肥而又滑 配菜都好多款其中一個配料-粉絲, 超好味!可惜冇得加 唯有另外再加烏冬 好掛湯 👍🏻🍚 滑蛋鰻魚飯 點鋪自家製烤鰻魚 厚肉配滑蛋 送飯一流飯配送 麵豉湯同茶碗蒸 兩樣都好多味 串燒: 最特別係唔配檸檬 配上柑桔 清爽得黎大少少甜味 -燒牛舌 1分兩串 厚薄適中 👍🏻 燒得香口而唔會太熟 推!-烤雞腎都係1分兩串 份量都幾多 雞腎爽口有鹹香而唔會有腥味-免治雞軟骨串 配蛋黃口感特別 有粒粒雞軟骨 配上蛋黃醬👍🏻店舖都算大 座位幾多 坐得鬆動 而且店員服務好好💕
鰂魚涌係美食沙漠 好難得先搵到一間比較好食嘅餐廳
平時路過依間日本餐廳好多次 今次終於的起心肝試吓
味道非常之好 👍🏻

🍲牛肉唰唰鍋 - 甜醬油湯底
材料非常新鮮 份量都幾多 甜醬油嘅味道同牛肉好夾

🥩牛肉 唔會太肥而又滑
配菜都好多款
其中一個配料-粉絲, 超好味!可惜冇得加

唯有另外再加烏冬 好掛湯 👍🏻

🍚 滑蛋鰻魚飯
點鋪自家製烤鰻魚 厚肉配滑蛋 送飯一流

飯配送 麵豉湯同茶碗蒸 兩樣都好多味

串燒:
最特別係唔配檸檬 配上柑桔 清爽得黎大少少甜味

-燒牛舌
1分兩串 厚薄適中 👍🏻 燒得香口而唔會太熟 推!

-烤雞腎
都係1分兩串 份量都幾多 雞腎爽口有鹹香而唔會有腥味

-免治雞軟骨串 配蛋黃
口感特別 有粒粒雞軟骨 配上蛋黃醬👍🏻

店舖都算大 座位幾多 坐得鬆動 而且店員服務好好💕
2022-11-03 98 views
公司附近有間幾精緻嘅日本餐廳 今日放工就入去試試 餐廳都有幾多選擇 而且環境舒服😙秋嵐壽司八貫($338)一字排開好吸引呀😍 有8 款壽司 款款都可以試下😚而且每件都好足料 件飯就細細舊 上面嘅刺身款款都大過舊飯🤩🤩而且味道鮮甜 用料新鮮😋另外有啲壽司仲配左唔同食材 例如加左柚子 膏等等係面 令味道更有層次睇得出師傅嘅用心🥰串燒串燒分别係有岩鹽豬大腸 日本雞肉 廣島蠔 雞軟骨 雞暨 岩鹽黑豚肋里 牛舌 豬肉串🍡🍡每串都燒得好香 樣樣都可以食啲感覺好開心😝加埋檸檬汁同七味粉就更惹味 送酒真條一流🍻免治雞肉軟骨棒($48/2 串)免治雞肉棒就食得多 加左軟骨就真係第一次😯😯 打碎左軟骨撈埋落雞肉棒 每啖都有一粒粒嘅口感真係好得意🤭🤭另外配埋月見汁真係又香又滑 值得一試🤤秋嵐US 牛肉涮涮鍋 ($168)我地就揀左昆布清湯 食落清淡啲 有好多塊牛肉 😙大大塊都幾抵食👍🏼另外叫左份安格斯牛 肉質非常嫩滑 口感好好仲好香牛肉味😋而且仲有好多蔬菜同粉絲 都幾豐富🥬🥦秋刀魚($218)秋刀魚刺身真係第一次食😯😯擺盤好靚😍肉質比較實 而且唔會有腥味 都幾新鮮🤩可以一試呀都幾得意😝自家制鮟鱇魚肝($88

秋嵐壽司八貫($338)

串燒

免治雞肉軟骨棒($48/2 串)

秋嵐US 牛肉涮涮鍋 ($168)

秋刀魚($218)

自家制鮟鱇魚肝($88)
鮟鱇魚肝真係好少食 味道好香魚味 但又唔係腥🤗質感好滑有啲似鵝肝 如果配多士應該唔錯🤭

巨峰提子梳打
Sapporo
居酒屋緊係要飲返杯🍺Sapporo都幾啱大眾口味 而梳打都幾香濃又夠氣😋
2022-09-12 468 views
之前嚟過呢度食幾次 覺得幾好食 所以今次又再encore 唔知水準有冇下降呢😚👅松葉蟹肉蟹膏竹炭多士 $88呢個係必食嘅 每次嚟都一定會叫‼️佢嘅松葉蟹肉蟹膏份量幾多 食落都好新鮮😋而佢嘅竹炭多士有三塊 多士烘到脆卜卜 上面仲有啲芝士 一齊食好正🤤👅免治雞肉軟骨棒 $48/2串呢個雞肉棒調味啱啱好 有少少炭香味 口感十足🤩再點埋蛋一齊食 好好味😙👅時令刺身:秋刀魚 $198秋刀魚食落幾鮮甜 份量啱晒兩個人食 秋刀魚嘅頭尾仲可以炸嚟食 唔錯🤓👅鹽燒牛舌 $98/2串牛舌有咬口得嚟唔韌😚厚度適中 👅大池魚壽司 $68(2件)池魚嘅色澤唔錯 入口都係新鮮嘅😛👅藍鰭大吞拿魚腩壽司 $158(2件)吞拿魚腩食落好滑 油脂豐富😆完全食唔到筋 高質😍👅秋嵐八品刺身拼盤 $468佢當日有三文魚腩 深海池魚 油甘魚 海膽 日本牡丹蝦 蓮子綢 帶子同吞拿魚 帶子好厚切 三文魚腩都好肥美😝其他都唔錯 好食🤤總括嚟講 呢間日式餐廳嘅食物幾高質😋同埋都坐得好舒服 之前都食過佢嘅午市套餐幾抵食 大家要嚟呢度一試呀🥰😋 好味:8.89/10🤑 價錢:7.89/10🤗 服務:8.00/10😝 環境:8.01/10😚 衞

👅松葉蟹肉蟹膏竹炭多士 $88

👅免治雞肉軟骨棒 $48/2串

👅時令刺身:秋刀魚 $198

👅鹽燒牛舌 $98/2串
牛舌有咬口得嚟唔韌😚厚度適中

👅大池魚壽司 $68(2件)
池魚嘅色澤唔錯 入口都係新鮮嘅😛

👅藍鰭大吞拿魚腩壽司 $158(2件)
吞拿魚腩食落好滑 油脂豐富😆完全食唔到筋 高質😍

😝 環境:8.01/10
😚 衞生:7.99/10
🤩 整體:8.81/10
2022-08-05 610 views
今晚經過個商場,好靜,以為冇乜嘢食,點知行到最後有間望落幾舒服嘅日本餐廳。叫咗西京燒銀鱈魚,個餐跟飯個師傅真係燒得好靚,賣相擺得好吸引。肉質好滑,好好味,魚皮好脆,我未試過食燒銀雪魚可以食倒咁脆嘅皮!!真係有驚喜!見佢哋做緊promote, 加1蚊就有一隻雞亦,以為係普通雞亦,點知店員話係鹿兒島縣雞亦!好抵食,唔錯!連附送嘅蒸蛋都好滑好好味,比我想像中高質素好多!食緊嘢,見到其他客人叫咗一盤魚生,賣相好靚,下次可以試吓!

叫咗西京燒銀鱈魚,個餐跟飯

連附送嘅蒸蛋都好滑好好味,比我想像中高質素好多!

食緊嘢,見到其他客人叫咗一盤魚生,賣相好靚,下次可以試吓!
2022-08-05
$80 (Dinner)
  • 西京燒銀雪魚
2022-05-12 765 views
上星期同朋友行完山經過東匯坊呢個商場,諗住入去穩嘢食醫肚,行到最後俾我哋發現竟然有間日本嘢,見佢門口幾企理,黑板寫住好多款時令魚,望落唔錯 就入去試吓😍我哋叫咗客刺身8品,外觀唔錯,師傅切得幾重手,夠厚👍🏻味道好鮮!!侍應推薦我哋食燒喜之次,細細條啱2個人食,燒得好靚,肉質好香🤤想再食炸天婦羅🍤好脆,炸得啱啱好環境靜靜哋,坐得又舒服,真係好啱慢慢食,侍應仲好細心介紹menu,絕對有下次😋

炸天婦羅🍤好脆,炸得啱啱好

2022-05-12
  • 秋嵐八品刺身拼盤
2022-05-08 585 views
叫熊貓伍舊幾拖羅壽司、帶子刺身正常海膽壽司苦嘅蔥吞拿魚腩丼竟然有筋😡😡😡⋯⋯應該冇下次趕嘅價錢情願叫板長 ……………………………………………………………….
叫熊貓
伍舊幾
拖羅壽司、帶子刺身正常
海膽壽司苦嘅
蔥吞拿魚腩丼竟然有筋😡😡😡⋯⋯
應該冇下次

Delivery
2022-05-04 616 views
三色魚生丼御膳$138⋯⋯感覺有啲hea😕三款魚生:三文魚中,帶子,油甘魚飯不多,男士可能唔夠飽😅滑蛋鰻魚御膳$108,反而鰻魚厚切有驚喜滑蛋配飯都好正,再加上鰻魚,可以食多兩碗飯😍沙律🥗前菜一般麵豉湯、蒸蛋、大豆芽冷盤反而小吃較突出近鐵板燒位置好熱,午飯時間太趕下次再試鐵板燒🤗午餐價錢中上,味道一般;可以有更好選擇位置隱瞞,午飯時間都滿座燒三文魚魚餃,魚皮燒得香脆,魚肉嫩滑最想encore之食物😋
三色魚生丼御膳$138⋯⋯感覺有啲hea😕
三款魚生:三文魚中,帶子,油甘魚
飯不多,男士可能唔夠飽😅

滑蛋鰻魚御膳$108,反而鰻魚厚切有驚喜
滑蛋配飯都好正,再加上鰻魚,
可以食多兩碗飯😍

沙律🥗前菜一般

麵豉湯、蒸蛋、大豆芽冷盤
反而小吃較突出

近鐵板燒位置好熱,午飯時間太趕
下次再試鐵板燒🤗

午餐價錢中上,味道一般;可以有更好選擇

位置隱瞞,午飯時間都滿座

燒三文魚魚餃,魚皮燒得香脆,魚肉嫩滑
最想encore之食物😋

2022-05-03
$185 (Lunch)
2022-02-27 1929 views
要追番先,9月30日 (又疫情都冇咩出去 應該好快追到XD)呢餐係一班舊同事為我farewell既一餐,當中有榮休,有已離職,亦有現職既一班好同事! 我同佢地既工作其實唔多交流,因為佢地位位都係專業既朋友,我都係 - 專業打雜XD 同佢地幾個一齊做野都有講有笑,希望疫情後大家可以出黎再食!松葉蟹盛丼 188呢個我既,可以講多尐啦~我預想中會再開心尐,畢竟我係因為呢個而睇中呢間,同男人都有講過話朋友試過好食,可能我帶住期望去,所以有尐失望咁囉...不過都不過不失既,佢俾哂應該有既野蟹膏唔係話好多,撈埋個蟹肉絲比較淡,少左尐鮮味個鵪鶉蛋加番分既~秋嵐魚生丼 168望落都係開心正常既一貝四品盛丼 188但我記得當日係冇左唔記得邊款,佢地換左另一樣望上去都新鮮啊~吉列海老廣島蠔御膳 108冇試,但冇話腥,咁都應該ok啦~網燒牛扒御膳 148我試左舊,都ok啊,唔會話太乾太熟,食起黎都juicy既燒雞泡魚乾 68呢個都係冇特別,都係就咁燒,不過我覺得一份冇我平時一塊咁多,呢個價錢黎講比較貴炸雞軟骨 48唔算細碟,呢個價錢都差唔多佢唔太油但又唔係話好香口,唔太油膩,食住等齊人!雜錦天婦羅 108冇

松葉蟹盛丼 188
呢個我既,可以講多尐啦~
不過都不過不失既,佢俾哂應該有既野
蟹膏唔係話好多,撈埋個蟹肉絲比較淡,少左尐鮮味
個鵪鶉蛋加番分既~

秋嵐魚生丼 168
望落都係開心正常既

一貝四品盛丼 188
但我記得當日係冇左唔記得邊款,佢地換左另一樣
望上去都新鮮啊~

吉列海老廣島蠔御膳 108
冇試,但冇話腥,咁都應該ok啦~

網燒牛扒御膳 148
我試左舊,都ok啊,唔會話太乾太熟,食起黎都juicy既

燒雞泡魚乾 68

炸雞軟骨 48
唔算細碟,呢個價錢都差唔多
佢唔太油但又唔係話好香口,唔太油膩,食住等齊人!

雜錦天婦羅 108
冇左張相,我印象中係唔錯既
2021-09-30
Type of Meal