2021-10-02 330 views
🔥燒烤堂🔥▪️串燒店之選▪️No bullshit, let’s go!直接推介幾款大家必叫嘅1. 焦糖青蘋果鵝肝多士🔻超大鵝肝 夾返舊清新嘅蘋果就可以大大減低嗰油膩感 中和返成個口感2. 蟹膏燒飯飯糰🔻又係一大pat蟹膏 燒飯糰唔會太乾 加埋飯素 味道啱啱好3. 月見燒免治雞肉軟骨棒🔻雞肉同軟骨嘅混合體 口感十足 配上豉油蛋汁食 簡直一流其餘:秘利羊架 雞泡魚干 中切鹽燒牛舌芯 黑糖燒菠蘿(冷)值得一試(記得訂位)#hkfoodbrowser #尖沙咀browser #hkfoodie #hk #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover
🔥燒烤堂🔥

▪️串燒店之選▪️

No bullshit, let’s go!
直接推介幾款大家必叫嘅

1. 焦糖青蘋果鵝肝多士

2. 蟹膏燒飯飯糰
又係一大pat蟹膏 燒飯糰唔會太乾 加埋飯素 味道啱啱好

3. 月見燒免治雞肉軟骨棒
雞肉同軟骨嘅混合體 口感十足 配上豉油蛋汁食 簡直一流

其餘:秘利羊架 雞泡魚干 中切鹽燒牛舌芯 黑糖燒菠蘿(冷)

值得一試(記得訂位)

餐廳裝修環境好日系,燈光昏暗,都幾有氣氛,好似突然身處日本居酒屋🏮咁😍.首先,必須要叫左買一送一既📌Sapporo 生啤先🤣$48/2杯抵飲🍻.📌燒雞泡魚乾 🎏 $38/份叫啤酒,一定要叫魚乾送下酒🤤 魚乾唔會燒乾晒,中規中矩!.📌椒鹽燒原塊雞皮 $22/串 x2必嗌✨雞皮燒得勁薄脆香口乾身,脆卜卜,一定要用極脆黎形容!呢個一定係我食過最出色既雞皮,沒有之一😍.📌焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28 /串 玉子外層有啲焦糖係面,燒到香脆!入面就包住鰻魚同半溶芝士!.📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $78/份 x2必嗌✨鵝肝大件、夠厚、唔乾、肥美,入面係半生熟軟糯口感,中間仲夾咗片青蘋果片解油膩,食落甜甜酸酸,配埋鵝肝同脆多士食,好match好有層次😍👍🏾.📌厚切鹽燒牛舌腩👅 $58/串必嗌✨擠少少檸檬🍋汁,厚厚既牛舌好腍身爽口,一啲都唔韌,牛味濃郁!.📌雞皮墨魚滑 $38 /串 x2雞皮脆卜卜,入面係爽口彈牙嘅墨魚滑,魚滑入面仲有墨魚粒增加口感👍🏾.📌 汁燒赤雞心 $22 /串雞心幾大粒,腌得入味,無哂內臟既腥味👍🏾.📌 孜然豚肉韭菜花卷 $22/串薄薄既豚肉包住爽脆既韭菜花,再灑上孜然粉調味,燒得焦香!
首先,必須要叫左買一送一既
📌Sapporo 生啤先🤣$48/2杯

抵飲🍻
📌燒雞泡魚乾 🎏 $38/份

叫啤酒,一定要叫魚乾送下酒🤤
魚乾唔會燒乾晒,中規中矩!
📌椒鹽燒原塊雞皮 $22/串 x2

📌焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28 /串

玉子外層有啲焦糖係面,燒到香脆!入面就包住鰻魚同半溶芝士!
📌焦糖青蘋果鵝肝多士 $78/份 x2

📌厚切鹽燒牛舌腩👅 $58/串

📌雞皮墨魚滑 $38 /串 x2
📌 汁燒赤雞心 $22 /串

雞心幾大粒,腌得入味,無哂內臟既腥味👍🏾
📌 孜然豚肉韭菜花卷 $22/串

薄薄既豚肉包住爽脆既韭菜花,再灑上孜然粉調味,燒得焦香!
📌鹽燒A4宮崎和牛 $48

牛肉質素唔錯,好有牛味,燒得香口,不過唔夠軟腍!
📌 鹽燒雞中翼 (2隻) $18 /串

就甘鹽燒已經好香口、好好食,個皮燒得好脆,入面既雞肉保持嫩滑!
📌川燒蒜茸茄子🍆 $36/條
原條開邊茄子好大份,落左好多蒜蓉、麻辣粉、孜然粉同葱粒,好惹味,唔會燒到好乾,仍然好滑好多水分!但係都幾辣下,如果唔食得辣,可以叫番普通孜然燒蒜茸茄子!
📌汁燒免冶雞肉軟骨棒(付月見) $38 /串x2
必嗌✨ 肉質鬆軟嫩滑既雞肉棒裡面有爽脆既雞軟骨,食落有咬口!配埋月見醬汁,加添滑溜口感,惹味!
📌黑糖燒菠蘿🍍 $20 /串

上枱既時候已經切好左4舊,好方便食👍🏾 菠蘿好甜好多汁,面層仲有層燒得香脆既焦糖,好食👍🏾😍
總括嚟講,環境舒服有氣氛,食物質素唔錯,而且無油煙👍🏾想嚟食既話,記得要book枱!
=========================
快啲追蹤Yob一起揾食🤭👇🏾

2021-08-19
$390 (Dinner)
2021-08-22 479 views
人總是放肆病食清咗好多日一好啲就想放肆去咗食日本串燒一般日式串燒店都係越叫越肉痛依間相對平少少如果放肆可以試最正係條喜之次滑嫩但係又香口茄子蒜濃好大條和牛白鱔雞皮蝦雞皮元貝准山等全部唔錯數唔曬Edaciousness 6/10上菜太快,連我都食唔切
2021-06-20 2070 views
位於銅鑼灣中心地段燈龍街永光中心15樓,樓下都係食市嘅燒烤堂,係約朋友食飯吹水減壓嘅好地方。無論邊度返工或者屋企喺邊區,銅鑼灣都好方便大家。今晚食飯都算夜8:30先開始,所以少少地點左以下明太子雞肉串 - 雞肉嫩滑鹽燒赤雞頸 - 點解雞頸肉會咁大塊?鹽燒豚肉荔枝卷 - 又咸又甜又多汁👍🏻推泰式豬頸肉 - 好似食緊街邊串燒咁鹽燒白鱔 - 肉質彈牙牛油蒜蓉焗雜菇 - 一個人可以食晒一兜,牛油同蒜蓉無得頂孜然蒜蓉茄子 - 大漠風味 個人喜好燒雞泡魚乾 - 唔會燒乾晒明太子淮山燒 - 保留淮山爽脆支豆 - 暖 牛油蜜糖日查蕃薯條 - 無益嘅野最好食,又甜又香同大大杯冰冰凍買一送一Sapporo 生啤ps . 記得訂位
今晚食飯都算夜8:30先開始,所以少少地點左以下
明太子雞肉串 - 雞肉嫩滑
鹽燒赤雞頸 - 點解雞頸肉會咁大塊?
鹽燒豚肉荔枝卷 - 又咸又甜又多汁👍🏻推
泰式豬頸肉 - 好似食緊街邊串燒咁
鹽燒白鱔 - 肉質彈牙
牛油蒜蓉焗雜菇 - 一個人可以食晒一兜,牛油同蒜蓉無得頂
孜然蒜蓉茄子 - 大漠風味 個人喜好
燒雞泡魚乾 - 唔會燒乾晒
明太子淮山燒 - 保留淮山爽脆
支豆 - 暖
牛油蜜糖日查蕃薯條 - 無益嘅野最好食,又甜又香
同大大杯冰冰凍買一送一Sapporo 生啤
ps . 記得訂位
2021-06-04 1314 views
終於介紹私心推介串燒店啦🥰仲記得第一次去燒烤堂係誤打誤撞🤪食過一次完全係入左坑咁😳 如果可以安排到俾你坐卡位 簡直係再加分💯😍厚切鹽燒牛舌腩👅 ($48/串)緊記!呢個係必嗌的!唔好叫錯舌芯呀 咬落去好食到反白眼🙄️好香!有爽口感覺 但都好淋香👍雞泡魚干🎏 ($38/份)因為燒烤堂長期生啤都係買一送一😍所以雞泡魚干送酒係必須的🍻魚干燒到唔會好乾好硬 咬落去即刻有種濃濃嘅味散發😍配上Sapporo生啤😌 日本芝士年糕🇯🇵 ($38/份)呢個賣$38我覺得真係貴嘅😂因為只有两舊 但係我真係好鍾意食🤪好煙韌 入面仲要滿滿芝士🧀點煉奶食係一絕!無得輸!川燒蒜茸茄子🍆 ($32/條)孜然都有食過 但始終係麻辣更好食😋但近期茄子有D縮水😂 不過食串燒我覺得無理由唔叫茄子嘅😋💁‍♂️個人推介係銅鑼灣店會比較出色👍無論係環境同食物質素😍
終於介紹私心推介串燒店啦🥰
仲記得第一次去燒烤堂係誤打誤撞🤪
食過一次完全係入左坑咁😳
如果可以安排到俾你坐卡位
簡直係再加分💯😍

厚切鹽燒牛舌腩👅 ($48/串)
緊記!呢個係必嗌的!
唔好叫錯舌芯呀 咬落去好食到反白眼🙄️
好香!有爽口感覺 但都好淋香👍

雞泡魚干🎏 ($38/份)
因為燒烤堂長期生啤都係買一送一😍
所以雞泡魚干送酒係必須的🍻
魚干燒到唔會好乾好硬
咬落去即刻有種濃濃嘅味散發😍
配上Sapporo生啤😌

日本芝士年糕🇯🇵 ($38/份)
呢個賣$38我覺得真係貴嘅😂
因為只有两舊 但係我真係好鍾意食🤪
好煙韌 入面仲要滿滿芝士🧀
點煉奶食係一絕!無得輸!

川燒蒜茸茄子🍆 ($32/條)
孜然都有食過 但始終係麻辣更好食😋
但近期茄子有D縮水😂
不過食串燒我覺得無理由唔叫茄子嘅😋

💁‍♂️個人推介係銅鑼灣店會比較出色👍
無論係環境同食物質素😍
2021-05-26 1130 views
平時好少會打食後感但係依間值得我花d時間其實味道唔錯價錢亦正路奈何太多甩漏枱數太多廚房負荷唔到侍應得3個交單後半個鐘未有野食一問先發現張單未入機一聲唔好意思都冇都令人少少燥等多15分鐘野食開始黎都ok返d點知上野食果陣佢倒瀉野落我度件衫雖然唔係貴既都唔開心架1915入座1930交單2045果陣13樣野先黎得6樣嬲嬲地走人咁佢最後都有free返兩杯飲品有5間分店既佢搞到咁都幾令人失望亦令我地個最後晚餐充滿太多唔開心既回憶😤😤😤😤😤
平時好少會打食後感
Dinner
Celebration
Anniversary
2021-01-23 3060 views
疫情一年了, 太久沒有日本旅行, 唯有吃下此推介之銅鑼灣高質工串燒店啦。像居酒屋之串燒店, 啤酒買一送一杯, 串燒配啤酒絕配。雞軟骨,雞肝,雞心,牛舌腩,(肉質林,唔韌)鹅肝多士(鵝肝大件),燒年糕, 燒雞皮, 雞pat pat ,豬大腸(沒有羶味),。。。,燒得好香, 醬汁都好惹味。 以上超好味。仲有好多款選擇。 價格中價, 起碼幾好食。 食到唔停口。唯有唔好是雞軟骨太細啦,沒有咬口, 如大啦d好好多只可惜疫情2人一枱, 否則能夠多人去食,可以食得更多試多d特色燒物, 快些過疫情啦, 大家吃飽滿足。

像居酒屋之串燒店, 啤酒買一送一杯, 串燒配啤酒絕配。

雞軟骨,雞肝,雞心,牛舌腩,(肉質林,唔韌)
鹅肝多士(鵝肝大件),燒年糕,
燒雞皮, 雞pat pat ,豬大腸(沒有羶味),
。。。,燒得好香, 醬汁都好惹味。
以上超好味。

仲有好多款選擇。 價格中價, 起碼幾好食。
食到唔停口。

唯有唔好是雞軟骨太細啦,沒有咬口, 如大啦d好好多

2021-01-23
$280 (Lunch)
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
2020-12-31 1687 views
日本Sapporo生啤買一送一優惠🍻, $48/2杯好抵飲🤣啤酒&串燒冇得頂🍻🍢✨牛油果豚肉卷 💰28💫評分: 9.3/10📝配搭幾新奇😌😌上面加左bb沙律醬同紫菜🤣有多重口感好夾😍😍 ✨鹽燒Prime牛小排 💰38💫評分:7.8/10📝幾肥下都幾多汁, 入口溶化✨焦糖鰻魚芝士玉子燒 💰28💫評分: 7.8/10📝外層焦糖燒得香脆, 不過我覺得太甜🤣✨蜜糖燒菠蘿🍍 💰18💫評分: 7.7/10📝夠哂甜同大份, 覺得甜到有啲假🤣✨芝士燒廣島蠔 ~💰44💫評分: 8.1/10📝蠔幾新鮮同都大隻😌✨雞泡魚干 💰50💫評分: 7.5/10📝有啲位燒得比較濃, 不過都燒得乾身, 正常發揮啦✨惹味鹹蛋黃豬大腸 💰22💫評分: 6.8/10📝個配搭有啲奇怪🤣✨雞皮墨魚滑 💰38💫評分: 8.7/10📝皮勁脆&香口🥰🥰🥰✨鹽燒牛舌腩 💰48💫評分: 8.6/10📝牛舌充滿油脂加啲檸檬🍋汁平衡下就冇得頂, 好淋身同牛味濃郁😌✨椒鹽燒原塊雞皮 💰22💫評分: 6.5/10📝脆口🤣好似食緊脆卜卜嘅紙📄🤣, 完全顛覆咗平時食燒雞皮既normal practice😌✨孜然燒蒜蓉茄子 💰32💫評分: 8.4/10
Sapporo生啤

✨牛油果豚肉卷 💰28
💫評分: 9.3/10
牛油果豚肉卷

✨鹽燒Prime牛小排 💰38
💫評分:7.8/10
📝幾肥下都幾多汁, 入口溶化

✨焦糖鰻魚芝士玉子燒 💰28
💫評分: 7.8/10
📝外層焦糖燒得香脆, 不過我覺得太甜🤣
焦糖鰻魚芝士玉子燒

✨蜜糖燒菠蘿🍍 💰18
💫評分: 7.7/10
📝夠哂甜同大份, 覺得甜到有啲假🤣
蜜糖燒菠蘿

✨芝士燒廣島蠔 ~💰44
💫評分: 8.1/10
📝蠔幾新鮮同都大隻😌
芝士燒廣島蠔

✨雞泡魚干 💰50
💫評分: 7.5/10
📝有啲位燒得比較濃, 不過都燒得乾身, 正常發揮啦

✨惹味鹹蛋黃豬大腸 💰22

✨椒鹽燒原塊雞皮 💰22
💫評分: 6.5/10

✨孜然燒蒜蓉茄子 💰32
💫評分: 8.4/10
📝原條茄子開邊加左蒜蓉孜然粉, 送酒就唔會覺得鹹😌

✨日本芝士年糕 💰~26
💫評分: 8.5/10
📝1客2件入口好軟綿綿,入面有軟心芝士, 第一次點煉奶食都幾搞笑🤣淨係覺得好肥🤣🤣🤣
日本芝士年糕

燒烤堂 𝕊𝕜𝕖𝕨𝕖𝕣 𝕂𝕚𝕥𝕔𝕙𝕖𝕟
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
(銅鑼灣🚇B 出口行3分鐘就到)

💫評分: 8.4/10
💬第一次覺得好味啲🤣, overall standard 中間上小小😌都係會因為牛油果🥑豚肉卷再去, 同埋覺得可以每次試吓佢啲特色串燒都幾新穎🤣同埋有啲味覺嘅衝擊!!! 但係如果食第二輪嘅話要等耐啲就算已經book咗位, 不過佢見等得耐咗最後都有送一杯free sapporo俾我🥰記得要book定位😌

❣️其他分店❣️
📍旺角長沙街2號地舖
(旺角🚇 E1出口行4分鐘就到)

📍筲箕灣廟東街11號地舖
(筲箕灣🚇B2出口行2分鐘就到)

📍尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
(尖沙咀🚇B2出口行3分鐘就到)

📍紅磡德民街29號德民大廈地下J2號舖
(黃埔🚇A出口行2分鐘就到)

Sapporo生啤
牛油果豚肉卷
蜜糖燒菠蘿
芝士燒廣島蠔
日本芝士年糕
2020-12-08 1032 views
忙碌完全日 同同事都好想一收工即刻去食飯餐好野!特別係一邊飲啤酒 一邊食肉個種感覺haha真係幾辛苦既事都會忘記!一去到燒烤堂即刻叫左兩杯生啤 啤一啤佢仲要有得買一送一!真係開心死落完單唔洗10分鐘就有野上串燒黎講 真心上得快每一次仲要熱辣辣又惹味 特別係我最愛既雞肝同牛舌 真係好食到每一次都要叫!而最深刻就一定係佢個香草蒜蓉包外脆內軟 入面仲夾左一粒粒芝士講起又想食!!哈哈真係好適合辛苦做完野一日再去食餐飽既!
忙碌完全日 同同事都好想一收工即刻去食飯餐好野!
特別係一邊飲啤酒 一邊食肉個種感覺haha
真係幾辛苦既事都會忘記!

一去到燒烤堂即刻叫左兩杯生啤 啤一啤佢
仲要有得買一送一!真係開心死
落完單唔洗10分鐘就有野上
串燒黎講 真心上得快
每一次仲要熱辣辣又惹味
特別係我最愛既雞肝同牛舌 真係好食到每一次都要叫!
而最深刻就一定係佢個香草蒜蓉包
外脆內軟 入面仲夾左一粒粒芝士
講起又想食!!哈哈
真係好適合辛苦做完野一日再去食餐飽既!
2020-10-30 1281 views
之前已經嚟過食燒烤堂無數次,但原來一直都冇寫個食評😂 今晚三人黎食,埋單千六蚊就知我地食左好多野下基本上食咁多次都無一樣野係覺得難食同伏,最多都只係普通~所以亂order都唔使怕!食過好多間燒烤,始終都係覺得呢間最好味!所有配搭都睇得出廚師有諗過度過!以鵝肝多士為例,出面食過一係鵝肝好細唔夠厚同乾,一係面包太軟。而呢到每次食d汁都係必晒出黎加埋中間巧妙地夾塊蘋果片,夾脆得黎又解油膩。甜甜酸酸成件事好match💗大愛,每次必叫從無失望。
之前已經嚟過食燒烤堂無數次,但原來一直都冇寫個食評😂
今晚三人黎食,埋單千六蚊就知我地食左好多野下
喜之次
鵝肝多士
2020-10-29
$500 (Dinner)
鵝肝多士
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士
2020-10-18 961 views
週末煲劇,經food panda order這裡的串燒,大約35分鐘就送到,非常方便!食物的温度剛好,全部都好好食圖中有豬大腸,豬頸肉,牛小排,橫隔理肌,牛舌腩,雞腎,牛舌尖漬,免治雞肉軟骨棒,茄子和雞泡魚肝重點介紹:牛小排軟腍,不會又鞋又韌鹹蛋豬大腸,是滷過再燒的,入口即溶免治雞肉棒,配月見醬汁超惹味!最推介這個平常食一餐串燒都不會很便宜,以上連運費只是$3xx,性價比高,全部都好好食,一定會再幫襯 ^_^

食物的温度剛好,全部都好好食

重點介紹:
牛小排軟腍,不會又鞋又韌
鹹蛋豬大腸,是滷過再燒的,入口即溶
免治雞肉棒,配月見醬汁超惹味!最推介這個

• 汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
2020-10-11 676 views
我都係睇openrice 去搵呢間串燒鋪,有5間分店,見到既食評都基本上冇負評,就選擇食呢間,果然真係無令我失望如果book要4點打去book,早打去無人聽鋪面環境好似居酒屋生啤Sapporo 好抵做緊買一送一有好多唔同既梳打飲品都係平均廿幾蚊杯,焦糖鰻魚芝士玉子燒,焦糖係玉子燒上面,我唔食鰻魚就避開咗有鰻魚個位上下個玉子,好好食😋,焦糖為夠脆佢個蜜糖燒菠蘿🍍好細心,切好左4舊,方便你一夾就可以夾上黎食,夠哂甜我最鍾意嘅係佢嘅蒜蓉燒廣島蠔42蚊有2隻,重點佢蒜蓉好夠又夠熱,蠔新鮮,呢個真心下次再去要必叫如果鍾意食蒜蓉包嘅人呢,都可以叫呢一個蒜蓉包,我哋都嗌左兩轉,蒜蓉包上到枱面嘅時候超級香蒜蓉香味,佢中間仲有牛油係入面雞泡魚干我既朋友超愛,都叫左2轉,熱辣辣,但我覺得佢有啲位燒得比較濃雖然有加一,但我會再光臨

如果book要4點打去book,早打去無人聽

鋪面環境好似居酒屋

生啤Sapporo 好抵
做緊買一送一

有好多唔同既梳打飲品都係平均廿幾蚊杯,

我最鍾意嘅係佢嘅蒜蓉燒廣島蠔

雖然有加一,但我會再光臨

2020-10-10
$255 (Dinner)
  • 蒜蓉燒廣島蠔
  • 香草蒜蓉包
2020-09-28 626 views
- 燒雞皮 $22 香薄脆 夠乾身 配埋啤酒一流👍🏻-鹽燒秋葵 $16 -惹味鹹蛋黃豬大腸 $22 半肥瘦啱啱好🐷- 海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $26 好特別 豚肉包住蛋🤤- 明太子淮山燒 $26 好食嘅 係份量少咗啲🥺- 雞皮墨魚滑 $38 可能放耐咗食 墨魚有啲散但係味道係好ok 同埋無諗過咁大串魚滑 雞皮一樣燒到脆卜卜🥳-手釣墨魚鬚 $22 大大隻嘅🐙-鹽燒A4宮崎和牛 $48 燒到出黎個外貌好普通 無諗過48蚊會係 入口即溶 係有質素嘅和牛🐮- 明太子雞肉串 $24 好大件雞 雞燒得啱啱好 雞肉好嫩滑😋- 芥末汁燒雞肉串 $18芥末同雞肉分開 唔係好夾 如果wasabi mayo會更夾🤣-蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18- 雞泡魚乾 $38 厚身 燒得香 好大條魚乾🤩-蒜蓉燒廣島蠔(兩隻)$42 超抵食 大大隻蠔 燒到出黎仲出緊煙 好香好juicy 💯-青蘋果鵝肝多士 $78 鵝肝唔夠肥 可能煎到過咗火 油脂流失 無咗creamy嘅感覺 尤其配埋青蘋果比青蘋果嘅味搶晒🥴
- 燒雞皮 $22 香薄脆 夠乾身 配埋啤酒一流👍🏻

-蜜糖燒雞中翼(兩隻)$18
- 雞泡魚乾 $38 厚身 燒得香 好大條魚乾🤩
2020-09-25
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
2020-09-28 3563 views
突然好想吃串燒也難得現在的課在燈籠街不要錯過這幾會於是就上到15樓的這家燒烤堂好熱氣呢但好想吃全木的裝潢隨了感覺平和還能有一種親切感這大概是日式的智慧燈光柔和 裝飾簡約這裡除了日式還有台式川式泰式感覺還是一晚享受到幾家店時間沒有等太久第一道菜就到了燒秋葵這個大概在下每次都會點因為愛所以愛然後一碟三串燒尖椒的辣味刺激 幾乎鼻水都出埋銀杏味好香 而且燒得透而不乾肥肥的豚肉包著清甜的荔枝肉 取得良好的平衡孖寶出場一綠一白 一透一實一爽翠一厚實 一清甜一濃郁這樣子上桌 還真不錯耶邪惡雞皮包著厚厚的墨魚滑雞皮的肥膏都沒了香脆但不失油份入味而能保持原味脆脆的皮下就是咬下去感覺好爽的大大件墨魚滑對衝的口感 一流免治雞雞釀冬菇上菜前自己還在白想像一條免治雞裡釀上冬菇碎哈哈人們真的會被一腦玩弄~全心全意去想像和認定自己所認為的東西當食物上枱後到在下吃完後一段時間才意識到原來是雞雞釀入冬菇裡。。哎。。墨魚鬚就咬到有點累嘴巴兩旁都酸酸的在下這個老人家還是乖乖吃墨魚滑好了 😂然後是麻辣燒都鱔三小件成一串要開出一條好鱔真的不容易所以在下通常不會對他要求太多新鮮 皮翠 肉嫩 就好牛小小排來時開始覺得飽看來今天又沒
突然好想吃串燒

免治雞雞釀冬菇
上菜前自己還在白想像
一條免治雞裡釀上冬菇碎
哈哈
人們真的會被一腦玩弄~
全心全意去想像和認定自己所認為的東西
當食物上枱後到在下吃完後一段時間
才意識到原來是雞雞釀入冬菇裡。。
哎。。

看來今天又沒辦法吃烏冬了
牛哥都幾肥下
肉質鮮厚 豐盛多汁

接下來這個
在下個人覺得。。
有牛肉乾的味道
而且是新鮮的牛肉乾
在下剛出省 見識小。。
所以點一串來試試那是什麼東西

骨軟骨
是純粹想試試別人的東西
果然燒久一點點 乾身點
會更好吃

最後一味 在下的燒茄子來了~
每次都像吃麯 喜歡😍最後胃滿座
不能再點菜。。
也要回家休息了😋
各位晚安

2020-09-27
$430 (Last Night Supper)
2020-06-09 2061 views
話說我有一日係屋企睇電視,有個台播緊xxx 美食家🤪🤪,而個美食家勁係度食燒肉,突然心血來潮就約左2個朋友仔去食宵夜🤪🤪。搵左一陣睇下食邊間之際,個friend 話食呢間,仲搵埋位添😚😚😚,去到等一陣間就有得食囉🤓。我個人好喜歡食辣嘅嘢,所以我自私叫左個friend 幫我點個麻辣雞翼,我覺得好好味😋。除咗個雞翼,其他都好好食,佢哋個茄子做得好好,但如果味道可以再重少少味,就非常喜歡😋😋。